Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Οι Εκδηλώσεις της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων για το 2013

Η Ένωσή μας για το τρέχον έτος έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:....


1. Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου, στα γραφεία της Ένωσής μας, θα πραγματοποιηθεί δίωρη εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστεί το έργο ορισμένων μελών της Ένωσής μας και θα διαβαστούν κείμενά τους (ποιητικά – πεζά). Θα γίνουν και άλλες τέτοιες παρουσιάσεις έργων μελών μας μέσα στην άνοιξη.

2. Την Κυριακή, 10 Μαρτίου η Ένωσή μας, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ) θα παρουσιάσει στην Κυπαρισσία τον δοκιμιογράφο και πεζογράφο Άρη Μαραγκόπουλο, ο οποίος θα μιλήσει για το νέο του μυθιστόρημα «Το Χαστουκόδεντρο».

3. Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ποίησης, η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ποιητική εκδήλωση με καλεσμένο τον ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας Νίκο Λάζαρη.

4. Την Τρίτη, 2 Απριλίου, παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου, η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Καλαμάτα, όπου Μεσσήνιοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα μιλήσουν για το έργο τους. Θα ακολουθήσει ομιλία προσκεκλημένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας.

5. Τον Απρίλιο, θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Ένωσής μας, διάλεξη της καθηγήτριας αρχαιολογίας Ξένης Αραπογιάννη.

6. Στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Τριφυλία οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του Δεκαήμερου Τριφυλιακής Λογοτεχνίας, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας.

7. Τον Νοέμβριο θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας η απονομή των βραβείων του 3ου λογοτεχνικού διαγωνισμού «Νάκος Κληρόπουλος», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωσή μας.

8. Επίσης, τον Νοέμβριο θα πραγματοποιήσουμε στην Καλαμάτα εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.

9. Την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα της Ένωσής μας και των «Παιδικών Χωριών ΣΟΣ-Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας» θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αριστοτέλης Φράγκος                                Γιώτα Σβερκούνου- Τσαούση

Στα όριά της η ΝΟΔΕ με τη στάση του δημοτικού συμβούλου Γ. Μπάκα

Μήνυμα μηδενικής ανοχής προς τη Δημοτική Αρχή φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», να στέλνει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη στάση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης, Γιάννη Μπάκα.

Αιτία, οι .......

τελευταίες δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο για «τρικωμική κυβέρνηση», αλλά και για «οικονομική πολιτική που εκτελεί τον ελληνικό λαό». Οι παρεμβάσεις αυτές, με δεδομένο ότι ο κ. Μπάκας είναι μέλος του κόμματος, αλλά και της Νομαρχιακής Συνέλευσης, ανώτατο όργανο στο νομό, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται να τους έχει ενοχλήσει περισσότερο είναι οι διάφορες φήμες που κυκλοφορούν ευρέως στην Καλαμάτα ότι ο δημοτικός σύμβουλος έχει ανοίξει ήδη έναν πρώτο κύκλο επαφών με τον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που αποτελεί «αιτία πολέμου» για τη ΝΟΔΕ.

Βέβαια, από την πλευρά του κόμματος δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, αλλά σίγουρα θα ζητηθεί από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, πριν τα γεγονότα φτάσουν στο μη παρέκει και υπάρξουν συγκεκριμένες αντιδράσεις και μέτρα.

Το «Θ» επικοινώνησε με το δημοτικό σύμβουλο Γ. Μπάκα, στον οποίο έθεσε την όλη κατάσταση και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι θέσεις που δημοσιοποιεί. Όπως μας είπε, όμως, δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να κλείνει τα μάτια στην οδυνηρή πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας. Όσο για τις συζητήσεις του με το νεοναζιστικό κομματικό μόρφωμα, μας τόνισε κατηγορηματικά ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων κύκλων, εντός και εκτός της δημοτικής ομάδας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Υπάρχει πόνος στην κοινωνία, κι αυτό πρέπει να το λέμε όσο πιο δυνατά γίνεται. Η Νέα Δημοκρατία κάποτε με εξέφραζε απόλυτα. Όταν ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς ήταν κατά του μνημονίου. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να μη μιλάω για πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου. Απολύονται συγγενικά μου και μη πρόσωπα, η ανεργία όλο και αυξάνεται, καταστήματα κλείνουν, οι πολίτες έχουν τρελαθεί με τους φόρους που πληρώνουν κάθε τρεις και λίγο, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί δραματικά. Απέναντι σε όλα αυτά μπορείς να κρατάς το στόμα σου κλειστό; Το λέω καθαρά: Είμαι απέναντι σ’ αυτή την κυβερνητική πολιτική. Δε θέλω, προσωπικά, να νομιμοποιώ όλα αυτά που γίνονται.

Από την άλλη πλευρά, εμένα δε με ψηφίζει η Νέα Δημοκρατία, αλλά οι πολίτες κι αυτούς πρέπει να υπηρετώ. Αν σε ορισμένους δεν αρέσει η στάση μου, ας χωρίσουν οι δρόμοι μας. Τέλος, αν με τη στάση μου φέρνω σε δύσκολη θέση το δήμαρχο, είμαι έτοιμος να αναλάβω τις όποιες ευθύνες μου.

Να ξεκαθαρίσω, όμως, και κάτι ακόμα, γιατί πολλά ακούγονται ως φήμες. Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή ή συζήτηση με τον αρχηγό της “Χρυσής Αυγής”, Ν. Μιχαλολιάκο, ή με οποιοδήποτε άλλο στέλεχός της».

Θάρρος

Μαραθούπολη: Επίσημο πωλητήριο για την νήσο Πρώτη

Εκτός ΤΑΙΠΕΔ η μαρίνα Καλαμάτας, εντός της Πύλου

Αντιδράσεις φαίνεται να προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε ιδιώτες ακατοίκητα (;) νησιά και βραχονησίδες. Από τα 598 περίπου καταγεγραμμένα νησάκια που ανήκουν στο κράτος και υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, τα 400 είναι ελεύθερα, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν διεκδικήσεις από ιδιώτες ή μοναστήρια.
Στον κατάλογο των υπό παραχώρηση είναι και η νήσος Πρώτη, με .......

έκταση 3.100 στρέμματα.

Η Πρώτη βρίσκεται απέναντι από τη Μαραθόπολη. Οι ακτές της είναι απότομες και βραχώδεις, χωρίς όμως να λείπουν μερικοί υπήνεμοι όρμοι που προσφέρουν ασφαλές αγκυροβόλιο (οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί ως πρόχειρα αγκυροβόλια). Πυκνή βλάστηση καλύπτει το έδαφός της, κυρίως από σκοίνους, κουτσουπιές, γκορτσιές και αγριελιές. Στην ανατολική πλευρά του νησιού υπάρχει και η μοναδική αμμουδιά της Βουρλιάς, μέσα σε έναν ήσυχο όρμο με πεντακάθαρα νερά.

Σε ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το «Θ», όταν το θέμα είχε δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, θετικοί στην αξιοποίηση και ανάδειξή της νήσου είχαν εμφανιστεί αυτοδιοικητικοί της Τριφυλίας, επαγγελματίες και κάτοικοι της Μαραθόπολης, αν και αρκετοί εξέφραζαν επιφυλάξεις.

Κι ενώ το αγγελτήριο «πώλησης» στο νησί έχει μπει, στο θέμα των μαρινών της Μεσσηνίας, εκείνη της Καλαμάτας μάλλον δεν υπάρχει στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ – τουλάχιστον προ το παρόν. Αντίθετα, στο πακέτο περιλαμβάνεται η μαρίνα της Πύλου. Ειδικότερα, βρίσκεται στο ένατο πακέτο ιδιωτικοποίησης. Στο πρώτο βρίσκονται οι μαρίνες «κράχτες», όπως είναι αυτή του Αλίμου στην Αττική, για την οποία, εκτός των άλλων, αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον ο τουρκικός επιχειρηματικός όμιλος της Dogus.

Θάρρος

Σαμαράς: Ο Τσίπρας φέρεται σαν αρχηγός… δεκαπενταμελούς

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Real News”, ενώ παράλληλα καλύπτει πλήρως τον Γιάννη Στουρνάρα για τη σφοδρή κριτική που δέχεται εσχάτως ο Υπουργός Οικονομικών, προαναγέλλοντας παράλληλα ανασχηματισμό για… όποτε χρειαστεί.

“Με αυτά που λέει, μάλλον κάνει… καζούρα, παρά ..........

αντιπολίτευση. Μάλλον φέρεται ως αρχηγός… δεκαπενταμελούς, παρά ως πολιτικός ηγέτης. Τα παιδία παίζει”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά για τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ξεκάθαρη και χωρίς… αστερίσκους είναι η στήριξη την οποία παρέχει ο Αντώνης Σαμαράς στον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται εσχάτως στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής, ενώ σήμερα έγινε πρώτο θέμα και στα γερμανικά ΜΜΕ, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του περί νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, που προκάλεσαν εκνευρισμό στο Βερολίνο και την Άνγκελα Μέρκελ.

“Έχει την απόλυτη στήριξή μου και ο ίδιος πιστώνεται μεγάλο μέρος από αυτην την αναστροφή κλίματος που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες”, σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Για το θέμα του ανασχηματισμού, ο Πρωθυπουργός που έχει θεσμικά και πολιτικά τη μόνη και αποκλειστική ευθύνη, τονίζει ότι “θα γίνει όποτε χρειαστεί”, ενώ για το μέτωπο που έχει ανοίξει με τους αγρότες, ο Αντώνης Σαμαράς είναι απόλυτος: “Ό, τι μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτήν τη φάση το κάναμε. Δεν έχουμε περιθώρια για κάτι παραπάνω. Και το ξέρουν. Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω”, καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Υστερόγραφα

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αποσύρουμε τα τρακτέρ από την πλατεία αλλά δεν αποσυρόμαστε από τον αγώνα.

Ανακοίνωση για την απόσυρσή των τρακτέρ από την πλατεία των Φιλιατρών έβγαλε ο Αγροτικός Σύλλογος.
Στην ανακοίνωση τους λένε ότι δεν αποσύρονται από τον αγώνα του και τα δίκαια αιτήματα τους για να μορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν την γή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους αναφέρει:


Αποσύρουμε τα τρακτέρ από την πλατεία της πόλης μας αλλά δεν αποσυρόμαστε από τον δίκαιο αγώνα των αγροτών για διεκδίκηση λύσης των αιτημάτων που διεκδικούμε.
Η όλη κινητοποίηση είχε και έχει σαν σκοπό, να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με τις άλλες κοινωνικές ομάδες και τους συμπολίτες μας.

Για να καταφέρουμε να μείνουμε στα χωράφια μας, και να καλλιεργούμε.
Δεν σταματάμε τον αγώνα μας και συνεχίζουμε με τους άλλους συναδέλφους ανά τη επικράτεια και είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιδράσουμε.

Είμαστε σε επαφές για να οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας;.

Πρόσκληση: ''Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου''

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου
σας προσκαλεί
στην εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων για την
Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου
με ομιλητή τον
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
κ.Πέτρο Τατούλη
τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δ. Μητρόπουλου
(Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη)

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της
και θα απευθύνει χαιρετισμό
η Υπουργός Τουρισμού
κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γευτείτε Πελοποννησιακά Προϊόντα.


Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-2-2013 ]




Φιλιατρά: Αποχώρησαν τα τρακτέρ από την πλατεία

Αποχώρησαν τα τρακτέρ από την πλατεία των Φιλιατρών που τα είχαν τοποθετήσει οι Αγρότες της περιοχής στις 11 Φεβρουαρίου στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων των αγροτών όλης της χώρας.

Σε επικοινωνία .......

που είχαμε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών μας είπε ότι αποσύρουν τα τρακτέρ από την πλατεία γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με καμία κοινωνική ομάδα. Μπορεί οι αγρότες να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από την πλατεία αλλά δεν αποσύρονται από τον αγώνα τους.
Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση αργότερα.

Έκοψε την πίτα της η Τ.Ο. ΝΔ Κυπαρισσίας [ VIDEO ]

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα γνωστού παραλιακού κέντρου της Κυπαρισσίας η Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση ........

παρευρέθηκαν ήταν -εκτός του υπουργού κ. Στυλαινίδη- ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι Δήμαρχοι της Μεσσηνίας, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, και πολύς κόσμος.
Η Εκδήλωση ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση λόγω της συνάντηση του υπουργού με τους Δημάρχους και της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Στυλιανίδης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Κυπαρισσίας Γιώργος Φωτεινός, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης, το στέλεχος της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο Πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ενω την κεντρική ομιλία έκανε ο Υουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης όπου έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και ο Υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Δείτε το σχετικό Video



Κλειστά χαρτιά από Στυλιανίδη για Αυτοδιοικητικές εκλογές και διορθωτικές κινήσεις του Καλλικράτη. [ VIDEO ]

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη τύπου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.

Συνάντηση με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας είχε χθες το απόγευμα και κλεισμένων των θυρών στο γραφείο του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, και του προέδρου της Τ.Ο. ΝΔ Κυπαρισσίας Γιώργου Φωτεινού και του στελέχους της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη.
Αν και το ραντεβού για την σύσκεψη ήταν για .......

τις 6:30 ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έστησε τον υπουργό μισή ώρα(!!!!) και εμφανίστηκε στην σύσκεψη στις 7.
Από την πλευρά των Δημάρχων τέθηκαν στον υπουργό θέματα διαχείρισης των Δήμων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ζητήθηκαν από τον υπουργό οικονομικοί πόροι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Δήμοι στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Αμέσως μετά από την συνάντηση η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά, ο υπουργός συνοδευόμενος απο τους Δημάρχους της Μεσσηνίας μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο κ. Στυλιανίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας.
Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την χαρά του που ως υπουργός επισκέφθηκε τον νομό από τον οποίο εκλέγεται ο Αντώνης Σαμαράς.
Κράτησε ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του σε ότι αφορά τις διορθωτικές κινήσεις στον Καλλικράτη, και τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναφέρθηκε στους μήνες που έχουν προηγηθεί από τις τελευταίες Εθνικές εκλογές λέγοντας ότι υπήρχε μια πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και έγινε ένας αγώνας για να αντεπεξέλθουμε σε αυτήν την μάχη. Μάχη δύσκολη για την χώρα και την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Καταφέραμε είπε να παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της ευρώπης και συνεχίζουμε τον αγώνα της ανάκαμψης του τόπου.
Πάνω απο 400 εκατομμύρια σε απλήρωτα προνοιακά επιδόματα.
150 εκατομμύρια απλήρωτοι λογαριασμοί για την μεταφορά μαθητών.
Αποφάσεις διοικητικές για κάλυψη κενών θέσεων για την λειτουργία των Δήμων. 74 Δήμοι ήταν υπό κατάρρευση οι οποίοι θα δημιουργούσαν φοβερό πιστωτικό γεγονός που θα κατέστρεφε ότι βήματα είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Όταν έκλεισε το 2012 τα πράγματα ήταν ευχάριστα για τους Δήμους. Εισπράχθηκαν από την αυτοδιοίκηση περί τα 300 εκατομμύρια ΣΑΤΑ για αναπτυξιακά έργα της προηγούμενης τριετίας που ήταν απλήρωτα και έναρξη νέων.
237 εκατομμύρια παρακρατηθέντες φόροι από το παρελθόν, 255 εκατομμύρια για τους πρώτους 42 προβληματικούς δήμους και θα εισπραχθούν άλλα 300, δίνουμε μάχη για να συνεχιστεί το βοήθεια στο σπίτι,
Η εκταμίευση των ΚΑΠ και στους 6 δήμους εισπράχθηκε το ποσό των 23,8 εκατομμυρίων ευρώ, παρακρατηθέντες φόροι 4,5 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν για λειτουργικά σχολείων και μισθώματα 895 χιλιάδες ευρώ, για λειτουργία ΚΕΠ 300.000 ευρώ, Προνοιακά επιδόματα εκταμιεύτηκαν 9 εκατομμύρια και για μεταφορά μαθητών και σχολικούς τροχονόμους 340.000 ευρώ.

Για ΣΑΤΑ του 2012 εκταμιεύτηκαν 4,5 εκατ. ευρώ και 278.000 για επισκευή και συντήρηση σχολείων. Το σύνολο της ΣΑΤΑ δόθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Για το 2013 η ΣΑΤΑ για τεχνικά έργα άρχισε να τρέχει από τον Ιανουάριο σε συνολικό ύψος 352 χιλιάδες και για τους 6 δήμους.

Οι ερωτήσεις στην υπουργό.

Αμέσως μετα την ενημέρωση ο κ. Στυλιανίδης δέχτηκε ερωτήσεις από τα μέσα.
Από το BEST TV ρωτήθηκε ο υπουργός για την κατανομή αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους στους Δήμους με δεδομένη την απόφαση του ΣτΕ για να μην κατανέμονται αρμοδιότητες χωρίς πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Απαντώντας ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να επιδείξει συνέπεια σε αυτά που έλεγε η ΝΔ. Απο την μια προχωράμε σε εξορθολογισμό
Και ανέφερε παραδειγματικά το όφελος για τον Δήμο από την αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες οικονομίας που φτάνουν και το 75%, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλες κοινωνικές δομές.
Καταγραφή και αξιοποίηση περιουσίας του Δήμου.
Φωτοβολταϊκά στα Δημόσια κτήρια και σχολεία για ενεργειακή επάρκεια.
Ερωτώμενος ο κ. Στυλιανίδης για το αν θα ανοίξει η Αρχιτεκτονική του Καλλικράτη, είπε ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ανοίξει τέτοιο θέμα καθώς η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες.
Προέχει να σπάσει η γραφειοκρατία και να λειτουργήσει πιο καλά ο δήμος.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του.
Για την κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα. Υπάρχει κάποια πρόταση μετά από απόφαση από την ΕΝ.ΠΕ. και την ΚΕΔΕ.
Συνεχίζοντας σε αυτό το θέμα ο συνεργάτης του Φιλιατρά News είπε ότι έχει παραμείνει ανοικτό το θέμα και δεν έχει κλείσει και ζήτησε από τον υπουργό να ξεκαθαρίσει το πότε και πως θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον ρόλο που παίζει η πρόταση Βενιζέλου για το Υπουργείο.
Ο κ. Στυλιανίδης εξακολούθησε να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του λέγοντας ότι είναι πολιτικό θέμα, νομικό με διάφορες διαστάσει που θα συζητηθούν.

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός μετα την συνάντηση του με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Αυξητική η τάση εμφραγμάτων στη Μεσσηνία λόγω της οικονομικής κρίσης

«Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλες τις πτυχές της........

ζωής μας. Έχει επηρεάσει, όμως, και την υγεία μας;». Από αυτό το ερώτημα ξεκίνησε η έρευνα που υλοποίησε ομάδα γιατρών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, σχετικά με το αν η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις… στην καρδιά μας.

Πρόκειται για εργασία, της οποίας τα στοιχεία αφορούν στα κρούσματα εμφράγματος του μυοκαρδίου πριν και μετά την οικονομική κρίση. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν από τον καρδιολόγο - επιμελητή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη, στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμα, καθώς η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στο αμερικανικό συνέδριο, μας λέει ο κ. Μάκαρης, πρόεδρος επίσης των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΕ ΑΤΖΕΝΤΑ 6 σημείων στην Πελοπόννησο ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειών κ. Χαν, συμφώνησε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Μια σημαντική επίσκεψη που ενισχύει την προοπτική ευθείας σύνδεσης των Ελληνικών Περιφερειών με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καλωσόρισε και στηρίζει το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και το Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας.
Επανέλαβε τη θέση της Κομισιόν για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι Τσακώνα και της Ιονίας Οδού, ενώ τάχθηκε υπέρ του σχεδίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και στηρίζει την πρωτοβουλία επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε :
● ΚΑΝΟΝΙΚΑ, τον Μάη του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Χθες ο Στυλιανίδης από την Κυπαρισσία απάντησε στα σενάρια μετάθεσής τους, ενώ έκλεισε το ζήτημα αλλαγών στη χωροταξία των Καλλικρατικών Δήμων.
● ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ στο Δημαρχείο υπό τον Νίκα για το κυκλοφοριακό της Καλαμάτας και τη σίτιση των μαθητών.
● ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ με το Λιμενικό Ταμείο προκάλεσε παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας.
● ΚΑΝΟΝΙΚΑ η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με το ΚΤΕΛ μετά τη χθεσινή παρέμβαση Τατούλη για την άμβλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
● ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ μέχρι 5 Μαρτίου οι αιτήσεις υποψηφίων για τις Πανελλαδικές.
● ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ της Μαντινείας έκλεισαν χθες το δρόμο και προειδοποίησαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!