Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Νηλέας: Συζήτησαν το μέλλον του Ελαιολάδου εν όψει της νέας ΚΑΠ 2014 - 2020

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στο κινηματοθέατρο REX στη Χώρα η πρώτη συνάντηση εμπλεκομένων με την μεσσηνιακή ελαιοκομία φορέων με στόχο τη δημιουργία Κοινοπραξίας Ελαιουργικών Επιχειρήσεων στη Δυτική Μεσσηνία.

Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντής της .......

ΔΑΟΚ Κυπαρισσίας κ.Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο κ. Θανάσης Μαυρούλης ιδιοκτήτης του ιστότοπου www.elies-ladikalamatiano.gr ο πρόεδρος του συνδέσμου Μεσσήνιων ελαιοτριβέων κ. Αντώνης Κορακάκης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συνεταιριστικών και ιδιωτικών ελαιουργικών επιχειρήσεων.

Ο γεωπόνος Φώτης Αγγελόπουλος μέλος του ΔΣ του ΝΗΛΕΑ-ο οποίος έχει την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας- παρουσίασε τις απειλές αλλά και τις προκλήσεις που αναμένονται στο χώρο του ελαιολάδου ιδιαίτερα από την έναρξη της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014-20 και την επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο. Με βάση τα παραπάνω αλλά και με αναφορά στα γενικότερα προβλήματα, τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός φορέα που θα χειριστεί και θα συντονίσει τα φλέγοντα ζητήματα του μεσσηνιακού ελαιολάδου αλλά και του αγροτικού χώρου της δυτικής Μεσσηνίας γενικότερα.


Από την πλευρά του ΝΗΛΕΑ προτάθηκε η σύσταση κοινοπραξίας συνεταιριστικών και ιδιωτικών ελαιουργικών επιχειρήσεων ενώ τονίστηκε ότι είναι δεκτή προς διαβούλευση και κάθε άλλη πρόταση. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και διάλογος ενώ πολλοί εκπρόσωποι φορέων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και συντάχθηκαν με την αναγκαιότητα σύστασης του φορέα.

Η ανάληψη της πρωτοβουλίας από την πλευρά του ΝΗΛΕΑ συνεχίζεται με την επεξεργασία και κατάθεση προς τελική διαβούλευση σχεδίου καταστατικού το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου.
Στο διάστημα που θα ακολουθήσει η Ομάδα Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ είναι ανοιχτή σε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και προτάσεις από κάθε εμπλεκόμενο με το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Απώτερος στόχος είναι η πρωτοβουλία αυτή να οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας το οποίο θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην τοπική μας οικονομία.

Από το... μηδέν η αναδιοργάνωση στη ''νέα'' ΕΑΣ Μεσσηνίας

Από μηδενική βάση αναμένεται να ξεκινήσουν αρκετά στη νέα ΕΑΣ Μεσσηνίας. Ο πρωτοβάθμιος Αγροτικός Συνεταιρισμός προχωρά σε μια αναδιοργάνωση, με βάση την τελευταία απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Το ξεκίνημα .......

θα γίνει με τις εγκαταστάσεις στη Θουρία και στην συνέχεια θα υπάρξουν αποφάσεις για όλα τα καταστήματα.
Στόχος όπως επισημαίνει ο Κώστας Κατσούλης είναι ένας νέος προγραμματισμός με βάση τη βιωσιμότητα του συνεταιρισμού.

BEST TV

Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο!

Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο, τώρα και με αποδείξεις! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του πρακτορείου Bloomberg, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 60 χώρες, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο και μάλιστα σε μία περίοδο που οι μισθοί και τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν μειωθεί σημαντικά.

Στην τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την .........

έκτη θέση της σχετικής κατάταξης, με τους Έλληνες να δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης, ενώ συνολικά δίνουν ακόμα και το 4,8% του εισοδήματός τους για να γεμίζουν το ρεζερβουάρ του οχήματος του.

Πρωταθλήτρια στην ακριβή βενζίνη κατά το ρεπορτάζ δείχνει να είναι η Τουρκία. Εκεί η μέση τιμή του λίτρου της βενζίνης αγγίζει τα 2 ευρώ εξαιτίας της φορολογίας.

market beast

ΔΕΗ: Λανθασμένους χειρισμούς και κακοδιαχείριση "πληρώνουν" οι καταναλωτες

Αυξάνονται και πληθύνονται τα κρούσματα συμβάσεων της ΔΕΗ, οι οποίες απασχολούν τις εισαγγελικές Αρχές. Οι περιπτώσεις σκανδαλωδών συμβάσεων, που ζημιώνουν οικονομικά την ίδια τη δημόσια επιχείρηση, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη χαοτική κατάσταση, που επικρατεί στην εταιρεία, η οποία, αδυνατώντας να βάλει τάξη στα του οίκου της, μετακυλύει τα κόστη σε οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Τελευταίο κρούσμα η επίσημη καταγγελία του πρώην στελέχους ........

της ΔΕΗ, κ. Αναστάσιου Πέτρου, η οποία βρίσκεται ήδη στα

χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, κ. Γρηγορίου Πεπόνη, και αφορά την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή και εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο.

Ο φάκελος, που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, είναι αποκαλυπτικός των λανθασμένων χειρισμών της ΔΕΗ, που κοστίζουν στην επιχείρηση δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και στους πολίτες, αλλά και στις επιχειρήσεις, διαδοχικές αυξήσεις, προκειμένου να καλυφθούν τα κόστη κακοδιαχείρισης.

Στην προκειμένη περίπτωση, το επίμαχο έργο δημοπρατήθηκε, υπήρξε επιλογή αναδόχου, η σχετική σύμβαση υπεγράφη και απέμενε μια μικρή, ογκωδέστατη, ωστόσο, λεπτομέρεια: μετά από τραγελαφικούς χειρισμούς, η ΔΕΗ βρίσκεται σήμερα να μην έχει στην κατοχή της το οικόπεδο, όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί η μονάδα.

Μπορεί να ακούγεται τραγελαφικό, αλλά μια σειρά λανθασμένων χειρισμών της ΔΕΗ είχε ως τελική συνέπεια την αδυναμία διαφύλαξης του δημόσιου συμφέροντος, καθώς η εταιρεία υπεστη μεγάλη οικονομική ζημία, με προφανείς τις συνέπειες για τα δημόσια οικονομικά, αλλά και τους ίδιους τους καταναλωτές της ΔΕΗ.

Το έργο, το οποίο κάθε άλλο παρά ασήμαντο είναι, καθώς, σύμφωνα με τη μελέτη της ΔΕΗ, ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ. Βέβαια, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, τελικά η σύμβαση υπεγράφη με τίμημα 182,7 εκατ. ευρώ δηλαδή ακριβότερα κατά 62,7 εκατ. ευρώ ή 52% από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Από τον φάκελο που έχει στη διάθεσή του ο οικονομικός εισαγγελέας προκύπτει ότι σήμερα 38 μήνες μετά από την υπογραφή της σύμβασης και 8 μήνες μετά από τη συμβατική ημερομηνία λειτουργίας, η κατασκευή του έργου δεν έχει καν ξεκινήσει. Και αυτό γιατί η ΔΕΗ δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την αγορά οικοπέδου επί του οποίου θα κατασκεύαζε την μονάδα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διοίκηση της επιχείρησης, πριν προχωρήσει στην αγορά του οικοπέδου δεν είχε εξασφαλίσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις που είναι η ιδιοκτησία κατάλληλου οικοπέδου.

Ο τραγέλαφος γίνεται ακόμη πιο έντονος, λαμβανομένου υπόψη ότι η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει κανονικά στην προκαταβολή τιμήματος 18,2 εκατ. ευρώ για τμήμα του έργου, το οποίο σαφέστατα και έπεται του αρχικού του σταδίου, αυτού της αγοράς του οικοπέδου. Συνολικά το έωλο έργο έχει κοστίσει μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε πληρωμές και αποζημιώσεις προς τον ανάδοχο του έργου.

Όπως είναι αναμενόμενο, το θέμα έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στο νησί της Ρόδου, ενώ έχει πάρει και τον δρόμο προς το κοινοβούλιο, μετά από ερώτηση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Αθανάσιος Πετράκος, Δημήτριος Γελαλής, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Βασίλης Κυριακάκης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Σταθάς, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτριος Τσουκαλάς

ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει" στη ΔΕΗ. Μεγάλο φαγοπότι από λαμόγια με θύμα τον Έλληνα φορολογούμενο.

Πρόσκληση για τον ετήσιο χορό του ΜΕΣΚ




Ελεγκτικό: Μπλόκο στις υπογραφές δημάρχων για απευθείας προμήθειες

Ο Ενιαίος Κανονισμός Προμηθειών ΟΤΑ (ΕΚΠΟΤΑ) λέει πως στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ή στην απευθείας ανάθεση προμήθειας, «αρμόδιος», αυτός που βάζει την υπογραφή του δηλαδή, είναι ο δήμαρχος για προμήθειες μέχρι 15.000 ευρώ (ή ο περιφερειάρχης για προμήθειες μέχρι 20.000) ή το δημοτικό συμβούλιο (ή περιφερειακό συμβούλιο).

Το VII τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όμως, με τη με αριθμό..........

178/2012 Πράξη του λέει άλλα: πως πρέπει να έχει την «υπογραφή» του δημοτικού συμβουλίου, εκτός και εάν έχει χαρακτηριστεί η προμήθεια ως επείγουσα, οπότε μπορεί να έχει την «υπογραφή» της οικονομικής επιτροπής.

Αποτέλεσμα; Όπως λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο οποίος και γνωστοποιεί με επιστολή του τη συγκεκριμένη νομολογία που έρχεται σε αντίθεση με το ισχύον νομικό πλαίσιο, στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη: να «έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δήμους και καθυστερήσεις στη διενέργεια προμηθειών».

Αναλυτικότερα:

Το VII τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με τη νομικότητα εντάλματος πληρωμής δήμου, ποσού 14.978,94 ευρώ, που αφορούσε σε αμοιβή εταιρείας για την προμήθεια εφαρμογών προγραμμάτων πληροφορικής, συνδυάζοντας διατάξεις κατά το σχετικό του Δικαστηρίου, μεταξύ και άλλων κρινόμενων θεμάτων ότι:

«Από το συνδυασμό των ανωτέρων διατάξεων συνάγεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όργανο διοίκησης των ΟΤΑ πρώτου βαθμού, έχει γενική αρμοδιότητα και αποφασίζει για κάθε θέμα σχετικό με τις αρμοδιότητες του οικείου ΟΤΑ, εκτός από τα θέματα που, βάσει ρητής διάταξης, ανήκουν στην αρμοδιότητα των λοιπών οργάνων των Δήμων.

Όσον αφορά ειδικότερα στην έγκριση διενέργειας ορισμένης δημοτικής προμήθειας, η αρμοδιότητα ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο κατ” εξαίρεση, όταν η προμήθεια διενεργείται με απευθείας ανάθεση λόγω της συνδρομής επείγουσας περίπτωσης, αρμόδιο όργανο, για την έγκρισή της είναι η Οικονομική Επιτροπή. Το ίδιο όργανο (Οικονομική Επιτροπή) είναι, καταρχήν, αρμόδιο για την έγκριση μιας δαπάνης και τη διάθεση της σχετικής πίστωσης (33/2012 πραξ. VII Τμημ. Ελ. Συν.).

»Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά στις προηγούμενες σκέψεις της παρούσας η εντελλόμενη με το επίμαχο χρηματικό ένταλμα πληρωμής δαπάνη είναι μη νόμιμη, καθόσον δεν προηγήθηκε της προμήθειας λογισμικού απόφαση ανάθεσης του κατά νόμο αρμόδιου οργάνου, ήτοι του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σύμφωνα με την επιστολή Ασκούνη προς τον υπουργό Εσωτερικών, η ανωτέρω κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία περί προμηθειών των ΟΤΑ, τον ΕΚΠΟΤΑ, και ειδικότερα με τις διατάξεις του άρθρου 23, παρ. 2, «όπως σαφώς περιγράφονται και στον “Πρακτικό Οδηγό για τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο των Δημοσίων Συμβάσεων των Δήμων, Περιφερειών και των νομικών τους προσώπων”, που έχει εκδοθεί από το υπουργείο σας, και ο οποίος προβλέπει ρητά ότι:

»“…τα όργανα που αρμοδίως αποφασίζουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ή στην απευθείας ανάθεση, όταν φορέας εκτέλεσης της προμήθειας είναι ΟΤΑ είναι: …

»α) ο Δήμαρχος ή (ή ο Περιφερειάρχης) για προμήθειες αξίας μέχτι του ποσού των 15.000 ευρώ (και 20.000 ευρώ αντίστοιχα για Περιφερειάρχη), σύμφωνα με άρθρα 23, παρ. 2 ΕΚΠΟΤΑ και 22 ΠΔ 118/2007 και μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποστέλλεται για έλεγχο νομιμότητας, δεδομένου ότι στον έλεγχο αυτό υπόκεινται μόνο οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

»β) το Δημοτικό Συμβούλιο ή (Περιφερειακό Συμβούλιο) ύστερα από γνωμοδότηση του αρμόδιου για την αξιολόγηση οργάνου (επιτροπή που συστήνει η Οικονομική Επιτροπή του άρθρου 72 του ν. 3852/2010), στις λοιπές περιπτώσεις – δηλαδή όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις για τις οποίες επιτρέπεται η εξαιρετική διαδικασία της απευθείας ανάθεσης (εκτός των 15.000 ευρώ), με εξαίρεση την περίπτωση απευθείας ανάθεσης προμήθειας για λόγους επείγοντος από ΟΤΑ πρώτου βαθμού, για την οποία αρμόδια είναι η πρώην Δημαρχιακή Επιτροπη, σύμφωνα με το άρθρο 103, παρ. 1Γ, ν. 3463/2006, και ήδη από 1.1.2011 η Οικονομική Επιτροπή του οικείου Δήμου, σύμφωνα με το άρθρο 72, παρ. 1Δ, ν. 3852/2010, ή το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν συντρέχουν οι περιπτώσεις της εφαρμογής των άρθρων 72, παρ. 3 και 4 του ν. 3852/2010».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, κλείνοντας την επιστολή του, ζητεί από τον υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει προς το Ελεγκτικό «για την ορθή ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία των δήμων».

Παρουσίαση Προγραμμάτων ΕΣΠΑ από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση των προγραμμάτων: ........

α) “Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών” και

β) “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας”
την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Πλατεία 23ης Μαρτίου).

Οι δράσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες ή τους υποψήφιους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίησης, Τουρισμού, Χονδρικού Εμπορίου και Υπηρεσιών

Περιφερειάρχες: Τέσσερις απόψεις για την παράταση

Τέσσερις διαφορετικές απόψεις εκφράζουν με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr οι 12 από τους 13 περιφερειάρχες (σ.σ. ο Κλ. Περγαντάς ήταν «άφαντος») αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας τους.

Η μεγάλη πλειοψηφία (έξι), ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ......

ΕΝΠΕ Γ. Σγουρός που είχε προ ενός έτους ανοίξει το θέμα, δηλώνουν «ουδέτεροι» και ρίχνουν το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση (μάλιστα ο α΄ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΑ Α. Κατσιφάρας τονίζει ότι ουδέποτε η Ένωση έθεσε τέτοιο θέμα), τρεις απαντούν «ναι μεν αλλά», δύο είναι ξεκάθαρα υπέρ, ενώ ένας (ο Α. Τζιτζικώστας) δεν θέλησε ούτε καν να μπει στη σχετική συζήτηση. Πάντως, κανείς από τους 12 δεν τάσσεται κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Η aftodioikisi.gr, κατηγοριοποίησε τις απαντήσεις των 12 περιφερειαρχών οι οποίες είναι οι εξής:

ΟΙ ΥΠΕΡ:

1) ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Νομίζω ότι πρέπει να παραταθεί η θητεία. Είμαι υπέρ του συγκεκριμένου ενδεχομένου σκεπτόμενος τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Η προπαρασκευή για την επόμενη προγραμματική περίοδο και η διαχείριση της υφιστάμενης προγραμματικής περιόδου.

2) ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της παράτασης. Και αναφέρω το εξής: Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ τα δύο τελευταία χρόνια κινητοποιήσαμε και τα αποτελέσματα ήταν θετικά όπως αποδείχτηκε από την απορροφητικότητα και την αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά σε αυτή τη φάση η σημαντική αυτή προσπάθεια για την πορεία της χώρας μας πρέπει να συνδυαστεί με την προεκλογική περίοδο, η οποία εκ των πραγμάτων δημιουργεί άλλες προτεραιότητες.

ΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ:

1) ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Ένωση Περιφερειών έχει εκφρασμένες και σταθερές θέσεις. Δεν νομοθετεί η Αυτοδιοίκηση, νομοθετεί η Κυβέρνηση. Εμείς δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε μια συζήτηση που δεν αφορά στην Αυτοδιοίκηση, αλλά υποκρύπτει άλλες πολιτικές σκοπιμότητες. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η εδραίωση της διοικητικής μεταρρύθμισης και του «Καλλικράτη» και η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που διαχειρίζονται οι Αιρετές Περιφέρειες της χώρας.

2) ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΕΝΠΕ κι εγώ προσωπικά ως περιφερειάρχης, δεν έχουμε θέσει ποτέ θέμα παράτασης των εκλογών. Επίσης δεν έχουμε θέσει και θέμα αλλαγής του τρόπου εκλογής των περιφερειαρχών και των δημάρχων. Ακούω μία ζύμωση που γίνεται, ένα νέο προβληματισμό που τίθεται αλλά δεν κατανοώ την πολιτική του αφετηρία και τη βάση. Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή την αυτοδιοίκηση είναι να φέρει την ανάπτυξη στις ελληνικές περιφέρειες.

3) ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εμείς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε αφοσιωμένοι στο έργο μας. Στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη τον οποίο τοποθετούμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και στο μεγάλο στοίχημα της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ. Το ζήτημα της παράτασης της θητείας είναι ένα θέμα που προς το παρόν δε μας απασχολεί. Οργανώνουμε το χρονοδιάγραμμά μας με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, σύμφωνα με την οποία οι εκλογέςαναμένεται να διεξαχθούν τον επόμενο Ιούνιο.

4) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Είναι θέμα αυτών που ασκούν την εξουσία. Όχι δικιά μας. Αυτοί θα κρίνουν τα θέματα και θα αποφασίσουν.

5) ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Εμείς θα κινηθούμε με βάση ότι πει η Κυβέρνηση. Αυτή παίρνει τις αποφάσεις. Όχι εμείς. Προσωπικά κρατάω ουδέτερη στάση.

6) ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αναφορικά με το ζήτημα της θητείας, είναι ένα ζήτημα που στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μας αφορά. Εμείς έχουμε λάβει μια συγκεκριμένη εντολή, έχουμε θέσει τη στόχευση και τα χρονοδιαγράμματα και προχωρούμε απρόσκοπτα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στους πολίτες της Περιφέρειάς μας, αξιοποιώντας σε βέλτιστο βαθμό όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας.


ΟΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…

1) ΝΑΣΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πιστεύω ότι είναι επί της αρχής λάθος η πρόταση για παράταση στη θητεία των αιρετών. Από την άλλη όμως, δεν πρέπει, κατά την άποψή μου, οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διενεργηθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές ή έστω σε σύντομο χρονικό διάστημα από αυτές.

2) ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Καταρχάς να τονίσω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά και έχουμε τιμηθεί με την ψήφο – εντολή των συμπατριωτών μας, νιώθουμε ιδιαίτερα χαρά γιατί το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί μία επιβράβευση των κόπων μας. Από εκεί και πέρα το θέμα της παράτασης θητείας των αυτοδιοικητικών υπάγεται αποκλειστικά και μόνο στις αρμοδιότητες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι σαφές όμως ότι η διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές δημιουργεί προβλήματα γιατί έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν σε διαφορετικό χρονικό σημείο.

3) ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Είμαστε αντιμέτωποι με τα εξής δύο αλληλένδετα προβλήματα: Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και την πορεία του ΕΣΠΑ. Νομίζω ότι κινδυνεύουν να χαθούν αρκετά δισεκατομμύρια από το πρόγραμμα. Παρατηρείται συγκεκριμένα υστέρηση της απορροφητικότητας των πόρων. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο η τοπική αυτοδιοίκηση στο Νότιο Αιγαίο αυτή τη στιγμή τρέχει με απορρόφηση 20%. Άρα καταλαβαίνετε ότι αν μπούμε σε μία διαδικασία προεκλογική νομίζω ότι δε θα μπορέσει να ξεπεράσει το 30% ή το 40%, που με απλά λόγια σημαίνει ότι κινδυνεύουν να χαθούν μόνο από τη δική μας περιφέρεια πάρα πολλά λεφτά. Εγώ έχω δηλώσει ότι δε θα είμαι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης και δε θα με ενοχλήσει οποιαδήποτε απόφαση για την παράταση της θητείας ή όχι. Η Κυβέρνηση βεβαίως είναι αυτή που αποφασίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά θεωρώ ότι πρέπει να λάβει όλους τους παράγοντες υπόψη της.

ΟΙ «ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ»

1) ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(Δήλωσε ότι «Δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο»).

Χρόνια Πολλά σε όλους τους ερωτευμένους.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Θα... «ματώσουμε» μέχρι τον Απρίλιο

Ο νέος γύρος εκφοβιστικών απειλών για κατασχέσεις που ........

απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντικειμενικά αδυνατούν να φανούν συνεπή στις υποχρεώσεις τους προς την εφορία, συμπίπτει με μια ιδιαίτερα σκληρή φοροδοτική φάση, ενώ κάνει τον ήδη δύσκολο βίο μας αβίωτο πλέον.

Παρότι πολλοί Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν έχουν να πληρώσουν, σε μια περίοδο που για εκατομμύρια φορολογούμενους ήταν, παραδοσιακά, «νεκρή» (αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η περίοδος υποβολής δηλώσεων εισοδήματος), ειδικά εφέτος καλούνται να περάσουν ουκ ολίγες φορές το κατώφλι της οικείας ΔΟΥ και να πληρώσουν, σε προθεσμίες που λήγουν από 28 Φεβρουαρίου ως τέλος Απριλίου, φόρους και χαράτσια 2,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΞΗ στους περιφερειάρχες απο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός εξήρε τη συμβολή τους στην επιτάχυνση απορροφήσεων των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και υποσχέθηκε πιο πολλές συναντήσεις μαζί τους για την προώθηση επενδυτικων σχεδίων.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε επίσης:

ΑΝΟΙΓΜΑ στη ΔΗΜΑΡ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου έκανε χθες απο το προσυνέδριο στην Πάτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ αποζημιώσεων απο την πρόσφατη χαλαζόπτωση στην Τριφυλία επισημαίνουν ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς, με επιστολή του, ο βουλευτής Θαν. Πετράκος με ερώτησή του και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, με αίτημά του προς το ΥΠΑΑΤ.
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο προσήνεμος μόλος του Λιμανιού της Κυπαρισσίας. Οι αλιείς καλούν τον Στυλιανίδη που αύριο επισκέπτεται την πόλη, να... καμαρώσει το πανάκριβο και άχρηστο έργο.
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ σήμερα ο Μεσσήνιος καθηγητής Πανεπιστημίου Κώστας Βεργόπουλος (άρθρα του δημοσιεύει κάθε Δευτέρα για πολλά χρόνια η "ΦΩΝΗ") για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του "Η ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΧΕΣΗ, Ελλάδα-Ευρώπη", που διοργανώνει το Flash στο καφέ "Σινέ" στη Δυτική Παραλία στις 8 το βράδυ. Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και οι... ανάρμοστες σχέσεις έχουν την τιμητική τους.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ συλλήψεις για μεγάλα και μικρά αδικήματα και εγκλήματα απο την Αστυνομία του Ιανουαρίου στην Πελοπόννησο.
Αγιος Βαλεντίνος:Ο άγιος της χαράς... που όμως δεν ειναι Έλληνας!

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!