Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Οι Εκδηλώσεις της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων για το 2013

Η Ένωσή μας για το τρέχον έτος έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:....


1. Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου, στα γραφεία της Ένωσής μας, θα πραγματοποιηθεί δίωρη εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστεί το έργο ορισμένων μελών της Ένωσής μας και θα διαβαστούν κείμενά τους (ποιητικά – πεζά). Θα γίνουν και άλλες τέτοιες παρουσιάσεις έργων μελών μας μέσα στην άνοιξη.

2. Την Κυριακή, 10 Μαρτίου η Ένωσή μας, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ) θα παρουσιάσει στην Κυπαρισσία τον δοκιμιογράφο και πεζογράφο Άρη Μαραγκόπουλο, ο οποίος θα μιλήσει για το νέο του μυθιστόρημα «Το Χαστουκόδεντρο».

3. Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ποίησης, η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ποιητική εκδήλωση με καλεσμένο τον ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας Νίκο Λάζαρη.

4. Την Τρίτη, 2 Απριλίου, παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου, η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Καλαμάτα, όπου Μεσσήνιοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα μιλήσουν για το έργο τους. Θα ακολουθήσει ομιλία προσκεκλημένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας.

5. Τον Απρίλιο, θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Ένωσής μας, διάλεξη της καθηγήτριας αρχαιολογίας Ξένης Αραπογιάννη.

6. Στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Τριφυλία οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του Δεκαήμερου Τριφυλιακής Λογοτεχνίας, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας.

7. Τον Νοέμβριο θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας η απονομή των βραβείων του 3ου λογοτεχνικού διαγωνισμού «Νάκος Κληρόπουλος», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωσή μας.

8. Επίσης, τον Νοέμβριο θα πραγματοποιήσουμε στην Καλαμάτα εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.

9. Την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα της Ένωσής μας και των «Παιδικών Χωριών ΣΟΣ-Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας» θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αριστοτέλης Φράγκος                                Γιώτα Σβερκούνου- Τσαούση

Στα όριά της η ΝΟΔΕ με τη στάση του δημοτικού συμβούλου Γ. Μπάκα

Μήνυμα μηδενικής ανοχής προς τη Δημοτική Αρχή φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», να στέλνει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη στάση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης, Γιάννη Μπάκα.

Αιτία, οι .......

τελευταίες δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο για «τρικωμική κυβέρνηση», αλλά και για «οικονομική πολιτική που εκτελεί τον ελληνικό λαό». Οι παρεμβάσεις αυτές, με δεδομένο ότι ο κ. Μπάκας είναι μέλος του κόμματος, αλλά και της Νομαρχιακής Συνέλευσης, ανώτατο όργανο στο νομό, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται να τους έχει ενοχλήσει περισσότερο είναι οι διάφορες φήμες που κυκλοφορούν ευρέως στην Καλαμάτα ότι ο δημοτικός σύμβουλος έχει ανοίξει ήδη έναν πρώτο κύκλο επαφών με τον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που αποτελεί «αιτία πολέμου» για τη ΝΟΔΕ.

Βέβαια, από την πλευρά του κόμματος δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, αλλά σίγουρα θα ζητηθεί από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, πριν τα γεγονότα φτάσουν στο μη παρέκει και υπάρξουν συγκεκριμένες αντιδράσεις και μέτρα.

Το «Θ» επικοινώνησε με το δημοτικό σύμβουλο Γ. Μπάκα, στον οποίο έθεσε την όλη κατάσταση και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι θέσεις που δημοσιοποιεί. Όπως μας είπε, όμως, δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να κλείνει τα μάτια στην οδυνηρή πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας. Όσο για τις συζητήσεις του με το νεοναζιστικό κομματικό μόρφωμα, μας τόνισε κατηγορηματικά ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων κύκλων, εντός και εκτός της δημοτικής ομάδας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Υπάρχει πόνος στην κοινωνία, κι αυτό πρέπει να το λέμε όσο πιο δυνατά γίνεται. Η Νέα Δημοκρατία κάποτε με εξέφραζε απόλυτα. Όταν ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς ήταν κατά του μνημονίου. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να μη μιλάω για πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου. Απολύονται συγγενικά μου και μη πρόσωπα, η ανεργία όλο και αυξάνεται, καταστήματα κλείνουν, οι πολίτες έχουν τρελαθεί με τους φόρους που πληρώνουν κάθε τρεις και λίγο, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί δραματικά. Απέναντι σε όλα αυτά μπορείς να κρατάς το στόμα σου κλειστό; Το λέω καθαρά: Είμαι απέναντι σ’ αυτή την κυβερνητική πολιτική. Δε θέλω, προσωπικά, να νομιμοποιώ όλα αυτά που γίνονται.

Από την άλλη πλευρά, εμένα δε με ψηφίζει η Νέα Δημοκρατία, αλλά οι πολίτες κι αυτούς πρέπει να υπηρετώ. Αν σε ορισμένους δεν αρέσει η στάση μου, ας χωρίσουν οι δρόμοι μας. Τέλος, αν με τη στάση μου φέρνω σε δύσκολη θέση το δήμαρχο, είμαι έτοιμος να αναλάβω τις όποιες ευθύνες μου.

Να ξεκαθαρίσω, όμως, και κάτι ακόμα, γιατί πολλά ακούγονται ως φήμες. Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή ή συζήτηση με τον αρχηγό της “Χρυσής Αυγής”, Ν. Μιχαλολιάκο, ή με οποιοδήποτε άλλο στέλεχός της».

Θάρρος

Μαραθούπολη: Επίσημο πωλητήριο για την νήσο Πρώτη

Εκτός ΤΑΙΠΕΔ η μαρίνα Καλαμάτας, εντός της Πύλου

Αντιδράσεις φαίνεται να προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε ιδιώτες ακατοίκητα (;) νησιά και βραχονησίδες. Από τα 598 περίπου καταγεγραμμένα νησάκια που ανήκουν στο κράτος και υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, τα 400 είναι ελεύθερα, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν διεκδικήσεις από ιδιώτες ή μοναστήρια.
Στον κατάλογο των υπό παραχώρηση είναι και η νήσος Πρώτη, με .......

έκταση 3.100 στρέμματα.

Η Πρώτη βρίσκεται απέναντι από τη Μαραθόπολη. Οι ακτές της είναι απότομες και βραχώδεις, χωρίς όμως να λείπουν μερικοί υπήνεμοι όρμοι που προσφέρουν ασφαλές αγκυροβόλιο (οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί ως πρόχειρα αγκυροβόλια). Πυκνή βλάστηση καλύπτει το έδαφός της, κυρίως από σκοίνους, κουτσουπιές, γκορτσιές και αγριελιές. Στην ανατολική πλευρά του νησιού υπάρχει και η μοναδική αμμουδιά της Βουρλιάς, μέσα σε έναν ήσυχο όρμο με πεντακάθαρα νερά.

Σε ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το «Θ», όταν το θέμα είχε δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, θετικοί στην αξιοποίηση και ανάδειξή της νήσου είχαν εμφανιστεί αυτοδιοικητικοί της Τριφυλίας, επαγγελματίες και κάτοικοι της Μαραθόπολης, αν και αρκετοί εξέφραζαν επιφυλάξεις.

Κι ενώ το αγγελτήριο «πώλησης» στο νησί έχει μπει, στο θέμα των μαρινών της Μεσσηνίας, εκείνη της Καλαμάτας μάλλον δεν υπάρχει στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ – τουλάχιστον προ το παρόν. Αντίθετα, στο πακέτο περιλαμβάνεται η μαρίνα της Πύλου. Ειδικότερα, βρίσκεται στο ένατο πακέτο ιδιωτικοποίησης. Στο πρώτο βρίσκονται οι μαρίνες «κράχτες», όπως είναι αυτή του Αλίμου στην Αττική, για την οποία, εκτός των άλλων, αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον ο τουρκικός επιχειρηματικός όμιλος της Dogus.

Θάρρος

Σαμαράς: Ο Τσίπρας φέρεται σαν αρχηγός… δεκαπενταμελούς

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα “Real News”, ενώ παράλληλα καλύπτει πλήρως τον Γιάννη Στουρνάρα για τη σφοδρή κριτική που δέχεται εσχάτως ο Υπουργός Οικονομικών, προαναγέλλοντας παράλληλα ανασχηματισμό για… όποτε χρειαστεί.

“Με αυτά που λέει, μάλλον κάνει… καζούρα, παρά ..........

αντιπολίτευση. Μάλλον φέρεται ως αρχηγός… δεκαπενταμελούς, παρά ως πολιτικός ηγέτης. Τα παιδία παίζει”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά για τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ξεκάθαρη και χωρίς… αστερίσκους είναι η στήριξη την οποία παρέχει ο Αντώνης Σαμαράς στον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος βρίσκεται εσχάτως στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής, ενώ σήμερα έγινε πρώτο θέμα και στα γερμανικά ΜΜΕ, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του περί νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, που προκάλεσαν εκνευρισμό στο Βερολίνο και την Άνγκελα Μέρκελ.

“Έχει την απόλυτη στήριξή μου και ο ίδιος πιστώνεται μεγάλο μέρος από αυτην την αναστροφή κλίματος που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες”, σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Για το θέμα του ανασχηματισμού, ο Πρωθυπουργός που έχει θεσμικά και πολιτικά τη μόνη και αποκλειστική ευθύνη, τονίζει ότι “θα γίνει όποτε χρειαστεί”, ενώ για το μέτωπο που έχει ανοίξει με τους αγρότες, ο Αντώνης Σαμαράς είναι απόλυτος: “Ό, τι μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτήν τη φάση το κάναμε. Δεν έχουμε περιθώρια για κάτι παραπάνω. Και το ξέρουν. Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω”, καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Υστερόγραφα

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αποσύρουμε τα τρακτέρ από την πλατεία αλλά δεν αποσυρόμαστε από τον αγώνα.

Ανακοίνωση για την απόσυρσή των τρακτέρ από την πλατεία των Φιλιατρών έβγαλε ο Αγροτικός Σύλλογος.
Στην ανακοίνωση τους λένε ότι δεν αποσύρονται από τον αγώνα του και τα δίκαια αιτήματα τους για να μορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν την γή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους αναφέρει:


Αποσύρουμε τα τρακτέρ από την πλατεία της πόλης μας αλλά δεν αποσυρόμαστε από τον δίκαιο αγώνα των αγροτών για διεκδίκηση λύσης των αιτημάτων που διεκδικούμε.
Η όλη κινητοποίηση είχε και έχει σαν σκοπό, να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με τις άλλες κοινωνικές ομάδες και τους συμπολίτες μας.

Για να καταφέρουμε να μείνουμε στα χωράφια μας, και να καλλιεργούμε.
Δεν σταματάμε τον αγώνα μας και συνεχίζουμε με τους άλλους συναδέλφους ανά τη επικράτεια και είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιδράσουμε.

Είμαστε σε επαφές για να οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας;.

Πρόσκληση: ''Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου''

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου
σας προσκαλεί
στην εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων για την
Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου
με ομιλητή τον
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
κ.Πέτρο Τατούλη
τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δ. Μητρόπουλου
(Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη)

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της
και θα απευθύνει χαιρετισμό
η Υπουργός Τουρισμού
κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γευτείτε Πελοποννησιακά Προϊόντα.


Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-2-2013 ]
Φιλιατρά: Αποχώρησαν τα τρακτέρ από την πλατεία

Αποχώρησαν τα τρακτέρ από την πλατεία των Φιλιατρών που τα είχαν τοποθετήσει οι Αγρότες της περιοχής στις 11 Φεβρουαρίου στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων των αγροτών όλης της χώρας.

Σε επικοινωνία .......

που είχαμε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών μας είπε ότι αποσύρουν τα τρακτέρ από την πλατεία γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με καμία κοινωνική ομάδα. Μπορεί οι αγρότες να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από την πλατεία αλλά δεν αποσύρονται από τον αγώνα τους.
Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση αργότερα.

Έκοψε την πίτα της η Τ.Ο. ΝΔ Κυπαρισσίας [ VIDEO ]

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα γνωστού παραλιακού κέντρου της Κυπαρισσίας η Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση ........

παρευρέθηκαν ήταν -εκτός του υπουργού κ. Στυλαινίδη- ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι Δήμαρχοι της Μεσσηνίας, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, και πολύς κόσμος.
Η Εκδήλωση ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση λόγω της συνάντηση του υπουργού με τους Δημάρχους και της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Στυλιανίδης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Κυπαρισσίας Γιώργος Φωτεινός, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης, το στέλεχος της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο Πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ενω την κεντρική ομιλία έκανε ο Υουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης όπου έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και ο Υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Δείτε το σχετικό VideoΚλειστά χαρτιά από Στυλιανίδη για Αυτοδιοικητικές εκλογές και διορθωτικές κινήσεις του Καλλικράτη. [ VIDEO ]

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη τύπου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.

Συνάντηση με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας είχε χθες το απόγευμα και κλεισμένων των θυρών στο γραφείο του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, και του προέδρου της Τ.Ο. ΝΔ Κυπαρισσίας Γιώργου Φωτεινού και του στελέχους της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη.
Αν και το ραντεβού για την σύσκεψη ήταν για .......

τις 6:30 ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έστησε τον υπουργό μισή ώρα(!!!!) και εμφανίστηκε στην σύσκεψη στις 7.
Από την πλευρά των Δημάρχων τέθηκαν στον υπουργό θέματα διαχείρισης των Δήμων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ζητήθηκαν από τον υπουργό οικονομικοί πόροι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι Δήμοι στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Αμέσως μετά από την συνάντηση η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά, ο υπουργός συνοδευόμενος απο τους Δημάρχους της Μεσσηνίας μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο κ. Στυλιανίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της Μεσσηνίας.
Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την χαρά του που ως υπουργός επισκέφθηκε τον νομό από τον οποίο εκλέγεται ο Αντώνης Σαμαράς.
Κράτησε ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του σε ότι αφορά τις διορθωτικές κινήσεις στον Καλλικράτη, και τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναφέρθηκε στους μήνες που έχουν προηγηθεί από τις τελευταίες Εθνικές εκλογές λέγοντας ότι υπήρχε μια πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και έγινε ένας αγώνας για να αντεπεξέλθουμε σε αυτήν την μάχη. Μάχη δύσκολη για την χώρα και την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Καταφέραμε είπε να παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της ευρώπης και συνεχίζουμε τον αγώνα της ανάκαμψης του τόπου.
Πάνω απο 400 εκατομμύρια σε απλήρωτα προνοιακά επιδόματα.
150 εκατομμύρια απλήρωτοι λογαριασμοί για την μεταφορά μαθητών.
Αποφάσεις διοικητικές για κάλυψη κενών θέσεων για την λειτουργία των Δήμων. 74 Δήμοι ήταν υπό κατάρρευση οι οποίοι θα δημιουργούσαν φοβερό πιστωτικό γεγονός που θα κατέστρεφε ότι βήματα είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Όταν έκλεισε το 2012 τα πράγματα ήταν ευχάριστα για τους Δήμους. Εισπράχθηκαν από την αυτοδιοίκηση περί τα 300 εκατομμύρια ΣΑΤΑ για αναπτυξιακά έργα της προηγούμενης τριετίας που ήταν απλήρωτα και έναρξη νέων.
237 εκατομμύρια παρακρατηθέντες φόροι από το παρελθόν, 255 εκατομμύρια για τους πρώτους 42 προβληματικούς δήμους και θα εισπραχθούν άλλα 300, δίνουμε μάχη για να συνεχιστεί το βοήθεια στο σπίτι,
Η εκταμίευση των ΚΑΠ και στους 6 δήμους εισπράχθηκε το ποσό των 23,8 εκατομμυρίων ευρώ, παρακρατηθέντες φόροι 4,5 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν για λειτουργικά σχολείων και μισθώματα 895 χιλιάδες ευρώ, για λειτουργία ΚΕΠ 300.000 ευρώ, Προνοιακά επιδόματα εκταμιεύτηκαν 9 εκατομμύρια και για μεταφορά μαθητών και σχολικούς τροχονόμους 340.000 ευρώ.

Για ΣΑΤΑ του 2012 εκταμιεύτηκαν 4,5 εκατ. ευρώ και 278.000 για επισκευή και συντήρηση σχολείων. Το σύνολο της ΣΑΤΑ δόθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Για το 2013 η ΣΑΤΑ για τεχνικά έργα άρχισε να τρέχει από τον Ιανουάριο σε συνολικό ύψος 352 χιλιάδες και για τους 6 δήμους.

Οι ερωτήσεις στην υπουργό.

Αμέσως μετα την ενημέρωση ο κ. Στυλιανίδης δέχτηκε ερωτήσεις από τα μέσα.
Από το BEST TV ρωτήθηκε ο υπουργός για την κατανομή αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους στους Δήμους με δεδομένη την απόφαση του ΣτΕ για να μην κατανέμονται αρμοδιότητες χωρίς πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Απαντώντας ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να επιδείξει συνέπεια σε αυτά που έλεγε η ΝΔ. Απο την μια προχωράμε σε εξορθολογισμό
Και ανέφερε παραδειγματικά το όφελος για τον Δήμο από την αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες οικονομίας που φτάνουν και το 75%, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλες κοινωνικές δομές.
Καταγραφή και αξιοποίηση περιουσίας του Δήμου.
Φωτοβολταϊκά στα Δημόσια κτήρια και σχολεία για ενεργειακή επάρκεια.
Ερωτώμενος ο κ. Στυλιανίδης για το αν θα ανοίξει η Αρχιτεκτονική του Καλλικράτη, είπε ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ανοίξει τέτοιο θέμα καθώς η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες.
Προέχει να σπάσει η γραφειοκρατία και να λειτουργήσει πιο καλά ο δήμος.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του.
Για την κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα. Υπάρχει κάποια πρόταση μετά από απόφαση από την ΕΝ.ΠΕ. και την ΚΕΔΕ.
Συνεχίζοντας σε αυτό το θέμα ο συνεργάτης του Φιλιατρά News είπε ότι έχει παραμείνει ανοικτό το θέμα και δεν έχει κλείσει και ζήτησε από τον υπουργό να ξεκαθαρίσει το πότε και πως θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον ρόλο που παίζει η πρόταση Βενιζέλου για το Υπουργείο.
Ο κ. Στυλιανίδης εξακολούθησε να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του λέγοντας ότι είναι πολιτικό θέμα, νομικό με διάφορες διαστάσει που θα συζητηθούν.

Δείτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός μετα την συνάντηση του με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Αυξητική η τάση εμφραγμάτων στη Μεσσηνία λόγω της οικονομικής κρίσης

«Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλες τις πτυχές της........

ζωής μας. Έχει επηρεάσει, όμως, και την υγεία μας;». Από αυτό το ερώτημα ξεκίνησε η έρευνα που υλοποίησε ομάδα γιατρών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, σχετικά με το αν η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις… στην καρδιά μας.

Πρόκειται για εργασία, της οποίας τα στοιχεία αφορούν στα κρούσματα εμφράγματος του μυοκαρδίου πριν και μετά την οικονομική κρίση. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν από τον καρδιολόγο - επιμελητή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη, στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμα, καθώς η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στο αμερικανικό συνέδριο, μας λέει ο κ. Μάκαρης, πρόεδρος επίσης των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΕ ΑΤΖΕΝΤΑ 6 σημείων στην Πελοπόννησο ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειών κ. Χαν, συμφώνησε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Μια σημαντική επίσκεψη που ενισχύει την προοπτική ευθείας σύνδεσης των Ελληνικών Περιφερειών με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καλωσόρισε και στηρίζει το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και το Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας.
Επανέλαβε τη θέση της Κομισιόν για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι Τσακώνα και της Ιονίας Οδού, ενώ τάχθηκε υπέρ του σχεδίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και στηρίζει την πρωτοβουλία επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε :
● ΚΑΝΟΝΙΚΑ, τον Μάη του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Χθες ο Στυλιανίδης από την Κυπαρισσία απάντησε στα σενάρια μετάθεσής τους, ενώ έκλεισε το ζήτημα αλλαγών στη χωροταξία των Καλλικρατικών Δήμων.
● ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ στο Δημαρχείο υπό τον Νίκα για το κυκλοφοριακό της Καλαμάτας και τη σίτιση των μαθητών.
● ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ με το Λιμενικό Ταμείο προκάλεσε παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας.
● ΚΑΝΟΝΙΚΑ η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με το ΚΤΕΛ μετά τη χθεσινή παρέμβαση Τατούλη για την άμβλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
● ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ μέχρι 5 Μαρτίου οι αιτήσεις υποψηφίων για τις Πανελλαδικές.
● ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ της Μαντινείας έκλεισαν χθες το δρόμο και προειδοποίησαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδικές 2013. Πως θα δηλώσουν συμμετοχή οι μαθητές

Από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 5 Μαρτίου ορίζεται η προθεσμία , μέσα στην οποία θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2013 οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η διαδικασία .......

υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία και για τους δύο τύπους λυκείου, ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Στο Διαδίκτυο ή τα λύκεια οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις-δηλώσεις των υποψηφίων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο Λύκειο, με τον κάθε υποψήφιο να μπορεί να προμηθευτεί την αίτησή του είτε από το Διαδίκτυο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, είτε από το λύκειό του.

Υπόχρεοι για την υποβολή της αίτησης-δήλωσης κατά περίπτωση είναι:

α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων που υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση στο λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό Πανελλαδικά.

β) οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και που υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση στο λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Όσοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, μαζί με την αίτηση-δήλωση θα πρέπει να συνυποβάλλουν: επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η πρωτότυπη «Βεβαίωση» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «Βεβαίωσης» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

γ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ και που υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά, στο σχολείο τους.

δ) οι απόφοιτοι- κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ, οι οποίοι και υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Και αυτοί θα πρέπει να υποβάλλουν μαζί, επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους και την πρωτότυπη «Βεβαίωση» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «Βεβαίωση» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

ε) οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, και μόνο εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού/ΤΕΦΑΑ.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν

Παράλληλα, όσοι μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 18 Φεβρουαρίου με 5 Μαρτίου υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

Με την υποβολή αυτής της αίτησης αποδέχονται ότι οριστικά και αμετάκλητα δεν θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2013 και ως εκ τούτου δεν θα αποκτήσουν φέτος βεβαίωση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, οποιοδήποτε επόμενο έτος μετά την αποφοίτησή τους, αν το επιθυμήσουν, μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις εκείνου του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 5 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο λύκειό τους.

Ενώ, όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), θα πιστοποιηθούν από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους από 20 Φεβρουαρίου ως και 8 Μαρτίου. Εφόσον αποκτήσουν το πιστοποιητικό της πάθησής τους, θα μπορέσουν να ανακαλέσουν την αίτηση-δήλωση για Πανελλαδικές εξετάσεις και να υποβάλουν τελικά Αίτηση για ενδοσχολικό απολυτήριο.

iefimerida

Τελευταία ημέρα προθεσμίας για την συγχώνευση Eurobank με Εθνική

Τελευταία ημέρα προθεσμίας σήμερα για τη δημόσια πρόταση εξαγοράς της Eurobank από την Εθνική Τράπεζα προς τους μετόχους της πρώτης για την ανταλλαγή των μετοχών τους με τίτλους της νέας Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Η προτεινόμενη ........

σχέση ανταλλαγής είναι 58 μετοχές της Εθνικής για κάθε 100 μετοχές της Eurobank. Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. ευρώ, δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113,0 δισ. ευρώ και καταθέσεις 84,6 δισ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της ανταλλαγής η Eurobank θα καταστεί θυγατρική της Εθνικής, ενώ η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών εάν, όπως όλα δείχνουν, επιτευχθεί συμφωνία, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Εν τω μεταξύ, χθες, Πέμπτη, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενέκρινε, υπό όρους , την συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την Τράπεζα Eurobank Ergasias.

Η Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα των μερών για την ανάληψη δεσμεύσεων (διορθωτικών μέτρων), στην αγορά της αποδοχής καρτών (merchant acquiring), καθώς και στις αγορές στεγαστικής πίστης και πρωτασφαλίσεων κατά κινδύνων ζημιών.

Το πληροφοριακό δελτίο της δημόσιας πρότασης που υπέβαλλε η Εθνική προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο περίπου του 20% των τραπεζικών καταστημάτων της ενοποιημένης Εθνικής και Eurobank, ενώ εκτιμάται πως ανάλογη θα είναι και η μείωση του προσωπικού.

Εκτός από τον περιορισμό του δικτύου των καταστημάτων και αυτών των ΑΤΜ, ο όμιλος αναμένεται να κλείσει περίπου το 25% των καταστημάτων σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Κύπρο, όπου και οι δυο τράπεζες έχουν παρουσία.
Επικεφαλής του νέου ομίλου θα είναι ως πρόεδρος ο Γιώργος Ζανιάς και διευθύνων σύμβουλος ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Market Beast

Αντιδράσεις ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση

Την αντίθεσή τους στη σύνδεση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού με τη μισθολογική του εξέλιξη, εξέφρασαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατά τη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και με αντικείμενο το προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα, για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, οι καθηγητές είναι αντίθετοι και ........

με την πρακτική των ποσοστώσεων στις προαγωγές των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και στη μισθολογική καθήλωση για μεγάλο μέρος του κλάδου. Επίσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους και για τη διετή παραμονή στον ίδιο βαθμό των εκπαιδευτικών που θα κριθούν ανεπαρκείς, κάτι που θεωρούν ότι αποτελεί ποινή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ «καμία επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι ο εκπαιδευτικός που έχει προβλήματα επάρκειας στο γνωστικό αντικείμενο βελτιώνεται με την περικοπή του μισθού του».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ιι καθηγητές δήλωσαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι ο κλάδος δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει σε ένα σχέδιο «μισθολογικής καθήλωσης, καλυμμένο με το μανδύα της αξιολόγησης».

Διώχνουν άρον-άρον δημοσίους υπαλλήλους πριν έρθει η Τρόικα

Τρέχουν να διώξουν 5.500 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα αλλά και πλεονάζοντες
Φιάσκο της κυβέρνησης η διαθεσιμότητα
Δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα
Επιπλέον 30.000 σε διαθεσιμότητα ως το τέλος του 2013

Εφιάλτης θεωρείται στο Δημόσιο η διαθεσιμότητα την.......

ώρα που η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα έφτασε στο 27% ενώ για τους νέους εγγίζει το 61%. Η Τρόικα αναμένεται να θέσει εκ νέου αίτημα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο αφού το μέτρο της διαθεσιμότητας αποδείχθηκε φιάσκο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανίκανος να το εφαρμόσει.

Πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται 2.000 υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα και 3.500 που θεωρούνται πλεονάζοντες.

Για πολλοστή φορά στο στόχαστρο του υπουργείου θα βρεθούν οι υπάλληλοι που θα λάβουν εισιτήριο εξόδου λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων: επίορκοι, αδικαιολογήτως απόντες, ψυχολογικά πάσχοντες ή όσοι έχουν δηλώσει ψευδή προσόντα και έχουν προσκομίσει πλαστά παραστατικά.

Φιάσκο του κράτους

Οι 2.000 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2012 και δεν έχουν ακόμη μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες θα είναι οι πρώτοι που θα αποχωρήσουν, αν το μέτρο αυτή τη φορά υλοποιηθεί. Σε αυτούς θα προστεθούν και 3.500 εργαζόμενοι οι οποίοι κρίνονται ως πλεονάζοντες μετά τον περιορισμό -στα χαρτιά- των οργανικών μονάδων σε τέσσερα υπουργεία.

Νέα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Το πράσινο φως για την αποχώρηση των πλεοναζόντων από τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης δόθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Παρά τη διαβεβαίωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν μιλήσαμε για απολύσεις προς το παρόν» κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ελάχιστοι από τους πλεονάζοντες υπαλλήλους θα μπορέσουν να απορροφηθούν αυτόματα σε άλλες θέσεις.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το καθεστώς διαθεσιμότητας οι υπάλληλοι λαμβάνουν το 75% των βασικών αποδοχών τους και απολύονται ένα χρόνο μετά αν στο μεταξύ δεν μετακινηθούν σε άλλη θέση.

Στην ουρά για μετακίνηση σε άλλη θέση

Δεν είναι όμως μόνο το μέτρο της διαθεσιμότητας που έχει αποτύχει να θέσει σε εφαρμογή ο Αντώνης Μανιτάκης. Στην ουρά για τοποθέτηση σε νέα θέση βρίσκονται ήδη 2.500 υπάλληλοι, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου σε διοικητικές θέσεις, οι οποίοι μπήκαν αυτόματα σε διαθεσιμότητα με οριζόντιο τρόπο.

Ως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι 6.500 υπάλληλοι και ακόμη 25.000 ως το τέλος του 2013 και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα.

iefimerida.gr

Κατάθεση συζύγου Σπ. Ιωάννου: «Η Αστυνομία Κυπαρισσίας κάλυπτε το δράστη»

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Το κουβάρι μιας από τις πιο φρικτές δολοφονίες που έχουν γίνει στη Μεσσηνία άρχισε να ξετυλίγεται δημόσια χθες για δεύτερη φορά, με την έναρξη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας της δίκης του Βορειοηπειρώτη και του Αλβανού που έχουν καταδικασθεί για τη δολοφονία στις 26 Ιανουαρίου του 2009 του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία.

Αμφότεροι .......

έχουν καταδικασθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, την οποία τέλεσαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να τους αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό. Επίσης, έχουν καταδικασθεί σε 18 μήνες φυλάκισης έκαστος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο Βορειοηπειρώτης, όπως και στο πρώτο δικαστήριο, έτσι και χθες αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με την υπόθεση, ενώ οι δικηγόροι του Γ. Ράλλης και Δ. Γκαβέλας σημείωσαν σε δηλώσεις τους ότι θα παρουσιασθούν νέα στοιχεία για την αθωότητα του πελάτη τους.

Στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης, βασικό στοιχείο είναι οι καταγγελίες της οικογένειας του θύματος για κάλυψη των δραστών από την τοπική αστυνομία.

Σύζυγος

Η χθεσινή πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τις καταθέσεις της συζύγου του άτυχου δικηγόρου, Σοφίας Ιωαννίδου και του αδελφού του, επίσης δικηγόρου και συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Παναγιώτη Ιωάννου.

Κατά την κα Ιωάννου, η οποία είναι δικαστικός λειτουργός, ο σύζυγός της καθόταν έως αργά στο γραφείο, ενώ συζητούσαν για όλες τις υποθέσεις που χειριζόταν.

Το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου, ενώ την είχε ειδοποιήσει για το βραδινό φαγητό, καθυστερούσε και δεν απαντούσε στις κλήσεις που του έκανε στο γραφείο και στο κινητό.

Ξεκινώντας για να πάει στο γραφείο να δει τι συμβαίνει, την ειδοποίησαν ότι έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο. Περιέγραψε αναλυτικά τι συνέβη όταν έφτασε εκεί, ενώ εξ αρχής είπε ότι ο Αλβανός ποτέ δεν είχε πάει στο γραφείο του συζύγου της.

Σε ό,τι αφορά το Βορειοηπειρώτη, είπε ότι πελάτες του άντρα της είχαν ακάλυπτες επιταγές του, ενώ αυτός εργαζόταν στην περιοχή ως εργολάβος και είχε γίνει προσημείωση στο σπίτι του. Την ημέρα εκείνη ο άντρας της είχε κάνει εξώδικο στο Βορειοηπειρώτη. Επίσης, συμπλήρωσε ότι οι πελάτες του συζύγου της του είπαν ότι αυτός είχε ακουσθεί να λέει ότι «όποιος πειράξει κεραμίδι από το σπίτι του, θα τον φάει το χώμα». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο σύζυγός της δεν είχε καμία προσωπική αντιδικία με τον κατηγορούμενο Βορειοηπειρώτη, πλην της υπόθεσης αυτής.

Στο νοσοκομείο, κατέθεσε πως είδε συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος, αν και δε θα έπρεπε να είναι εκεί, τη νύχτα εκείνη είχε πάει και στο γραφείο και στο νοσοκομείο. Αυτό, επίσης, που την προβλημάτισε, ήταν πως τον άκουσε να μιλά στο κινητό και να λέει: «Δεν πάμε καλά».

«Αυτό τον έφαγε»

Σύμφωνα με την κα Ιωαννίδου, στο νοσοκομείο ακούγονταν διάφορα ονόματα για το ποιος μπορεί να το έχει κάνει, ανάμεσά τους κι εκείνο του Βορειοηπειρώτη. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η γραμματέας του άντρα της, όταν πήγε στο νοσοκομείο, είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης «τον έφαγε» και θα της εξηγούσε άλλη ώρα γιατί. Μετά, όπως είπε, έμαθε ότι ο λόγος ήταν οι ακάλυπτες επιταγές και τόνισε χαρακτηριστικά: «Πολλοί δικηγόροι είχαν διαταγές εναντίον του Βορειοηπειρώτη. Ο άντρας μου, όμως, ήταν στο στάδιο της εκτέλεσης. Αυτό τον “έφαγε”. Θυσιάσθηκε η ζωή του άντρα μου για να κερδηθεί μια αναβολή δικαστηρίου».

Κατέθεσε, επίσης, ότι παρουσία του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, στο νοσοκομείο, το θύμα ρωτήθηκε από φίλο του, ποιος τον χτύπησε και ενώ του ανέφερε δύο ονόματα, σε εκείνο του Βορειοηπειρώτη απάντησε, με μουγκρητό, θετικά.

Μάλιστα, ο γνωστός που πήρε την απάντηση, είπε στον αστυνομικό: «Στον έδωσε».

Στο σημείο αυτό, η κα Ιωαννίδου καταφέρθηκε εναντίον του συγκεκριμένου αστυνομικού, λέγοντας πως δεν έκανε καλά τη δουλειά του, καλύπτοντας το δράστη. Όπως εξήγησε, με εντολή του συγκεκριμένου αστυνομικού τα ρούχα του άντρα της πετάχτηκαν στα σκουπίδια και την άλλη μέρα έψαχναν στους κάδους, για να τα βρουν τελικά στο σκουπιδότοπο. Επίσης, παρά το γεγονός ότι είχε ύποπτο, δεν πήγε το ίδιο βράδυ να ερευνήσει το σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επιπρόσθετα, η τοπική Αστυνομία δεν έλαβε κανένα μέτρο φύλαξης του γραφείου που έγινε η δολοφονία.

Αφού αναφέρθηκε πολλές φορές σε ελλείψεις στο έργο της τοπικής Αστυνομίας, πρόσθεσε πως οι πληροφορίες της λένε πως ο Βορειοηπειρώτης ήταν το «δεξί χέρι» της Αστυνομίας και γι’ αυτό τον κάλυπταν.

Το ίδιο βράδυ ο άτυχος δικηγόρος διακομίσθηκε στην Εντατική του Νοσοκομείου Τρίπολης, όπου, όπως είπε η κα Ιωαννίδου, από την πρώτη στιγμή τής είπαν ότι τα τραύματα στο κεφάλι είναι πολύ βαριά και δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου ο δικηγόρος άφησε την τελευταία του πνοή και στο σημείο αυτό ξέσπασε: «Τον σκότωσαν και τον πόνεσαν κιόλας. Το κεφάλι του ήταν λιωμένο. Δεν αντέχω να τους έχω πίσω μου. Δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα χέρια. Ο άντρας μου ήταν πολύ δυνατός, δυναμικός και πολύ αγαπητός στην Κυπαρισσία. Πλήρωσε τη θυσία του για τους πελάτες του».

Απειλητικό τηλεφώνημα

Συνεχίζοντας την κατάθεση ανέφερε πως όταν ο Αλβανός οδηγούνταν στον ανακριτή και τον ρώτησε γιατί το έκανε, της ζήτησε συγγνώμη, της είπε πως τον σκότωσε ο Βορειοηπειρώτης και του είπε ότι, αν προλάβαιναν, θα τον πέταγαν στη θάλασσα.

Ένταση προκλήθηκε με τους συνηγόρους υπεράσπισης, ζητώντας να μην γίνει δεκτή η κατάθεση, όταν η μάρτυρας είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης είχε ζητήσει απ’ άλλον στην Κυπαρισσία να «καθαρίσουν» το δικηγόρο, αλλά δε θέλει να κατονομάσει ποιος της το είπε.

Όσο γιατί δεν έκανε καταγγελία για τις παραλείψεις της Αστυνομίας, είπε ότι έχει δεχτεί απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο.

Αμέσως μετά κατέθεσε ο αδελφός του θύματος Παναγιώτης Ιωάννου, ο οποίος ανέφερε ότι λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα του τηλεφώνησε το θύμα και του είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης περνά συνέχεια έξω από το γραφείο.

Μίλησε, επίσης, για αδράνεια της Αστυνομίας Κυπαρισσίας, λέγοντας πως ο αδελφός του ποτέ δε φαντάστηκε πως για την προσημείωση του ακινήτου θα έφτανε ο Βορειοηπειρώτης να τον σκοτώσει. Μάλιστα, είπε ότι είχε κίνητρο για να σκοτώσει και είχε αποτέλεσμα από την πράξη του, αφού όλες οι διαταγές πληρωμής και οι εναντίον του διώξεις σταμάτησαν.

Τέλος, σε ερωτήσεις συνηγόρων, ο κ. Ιωάννου απάντησε πως μετά το πρώτο δικαστήριο ο Βορειοηπειρώτης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ζητώντας του να μιλήσουν, αλλά αρνήθηκε.

ΘΑΡΡΟΣ

ΕΝΠΕ: Επιστροφή… ΚΑΠ και ΙΔΑΧ ΔΕ για να λειτουργήσουμε

«Την επιστροφή των υπαλλήλων ΙΔΑΧ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, διότι είναι απολύτως απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών» και την «άμεση κάλυψη των αναγκών των περιφερειών σε προσωπικό, είτε με μετακινήσεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, είτε με νέες προσλήψεις, ιδιαίτερα σε θέσεις, όπου διαπιστώνεται αδυναμία λειτουργίας των περιφερειών» ζητούν με το ψήφισμά τους από το 1ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Επιπλέον, ζητούν και καλούν την κυβέρνηση να υλοποιήσει όλα .....

όσα είπε χθες ο υπουργός Εσωτερικών περί στήριξης του θεσμού, τη σταδιακή απόδοση των θεσμοθετημένων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στις περιφέρειες, την αναμόρφωση των κριτηρίων των ΚΑΠ και την άμεση άμεση σύσταση και λειτουργία των Υπηρεσιών Αυτοτελούς Εποπτείας ΟΤΑ, την εγκατάσταση των Ελεγκτών Νομιμότητας και τη θέσπιση θέσεων Βοηθών Ελεγκτών, ως πρώτης προϋπόθεσης για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των ελέγχων.

«Εκτιμούμε ότι η προτεινόμενη αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαιτεί και την ταυτόχρονη αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών, διασφαλίζοντας την αναγκαία θεσμική, τεχνική και οικονομική υποστήριξή τους, για να μπορούν να ανταποκριθούν στην όλο και πολυπλοκότερη αποστολή τους και να αποκτήσουν στην τοπική κοινωνία το κύρος και την αξιοπρέπεια που απαιτεί ο θεσμικός ρόλος τους», σημειώνουν στο ψήφισμά τους οι περιφερειάρχες.

Επιπλέον, οι περιφερειάρχες ζητούν:

- την παράταση της διαβούλευσης για το σχέδιο «Αθηνά» για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης πριν από τις τελικές αποφάσεις.

- την κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων και τη μεταφορά των όποιων αρμοδιοτήτων έχουν στους Δήμους και τις Περιφέρειες,

- τη συγκρότηση και λειτουργία των αυτοτελών υπηρεσιών εποπτείας των ΟΤΑ (Ν.3852/2010),

- τη συμμετοχή των Περιφερειών σε κοινά όργανα του ΥΠΕΚΑ, των Περιφερειών και των Δήμων που θα διασφαλίσουν έναν ενισχυμένο και ουσιαστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και στον αναπτυξιακό προγραμματισμό,

- τη διεύρυνση του ρόλου των Περιφερειών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014–2020,

την επικαιροποίηση του κανονιστικού πλαισίου (Ν.1622/86), που αφορά τον αναπτυξιακό προγραμματισμό σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, τη ρύθμιση της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων, των Περιφερειών και των Δήμων, τη χρηματοδότηση και την εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Οι περιφερειάρχες εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στις αγροτικές κινητοποιήσεις, που κατέθεσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Καραθανασόπουλος, παράταση της διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Αθηνά» για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Το προεδρείο απέρριψε αίτημα του εκπροσώπου της παράταξης «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο» Δημήτρης Τσουκαλάς, που πρότεινε πρότεινε να τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση, σύμφωνα με την οποία η ΕΝΠΕ δε θα δεχθεί ενδεχόμενη κυβερνητική νομοθετική πρόταση για παράταση της θητείας των σημερινών Περιφερειακών Αρχών. Το προεδρείο υποστήριξε ότι η τότε Κυβέρνηση νομοθέτησε τα 3,5 χρόνια της πρώτης θητείας, η σημερινή κυβέρνηση ας πάρει τις τελικές αποφάσεις.

aftodioikisi.gr

Σε περικοπές ενδονομαρχιακών δρομολόγιων προχωρά το ΚΤΕΛ [ VIDEO ]

Να προχωρήσει άμεσα σε περικοπές δρομολογίων στην περιφέρεια το νομού εξετάζει η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνία καθώς όπως τονίζουν πολλά από αυτά τα δρομολόγια ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες πραγματοποιούνται με έναν η δυο άτομα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι γραμμές αυτές να είναι ασύμφορες.

Η τιμή του ......

πετρέλαιου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο τα χρήματα από την μεταφορά των μαθητών δεν έρχονται έτσι θα αναγκαστούμε να κάνουμε περικοπές, όχι μονό στα δρομολόγια άλλα και σε προσωπικό γιατί εάν δεν μετακινείται το λεωφορείο δεν θα δουλεύουν οδηγοί, ελεγκτές και εισπράκτορες .. κάνουμε τα πάντα να μείνουμε ζωντανοί, τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Νικήτας Μπούρας .

MessiniaportalΚανονικά η μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία. [ VIDEO ]

Κατόπιν προφορικών διαβεβαιώσεων και υποσχέσεων του κ.Περιφερειάρχη και λοιπών αρμοδίων πολιτειακών παραγόντων, η εταιρεία μας αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης της περί διακοπής της μεταφοράς των Μαθητών Α’θμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας, με τα μισθωμένα μεταφορικά μέσα, λόγω ληξιπρόθεσμων ανεξόφλητων οφειλών της πολιτείας προς την εταιρία μας ,οι οποίες προκάλεσαν στην εταιρία οικονομική ασφυξία.

Η Κ.ΤΕ.Λ. Ν.Μεσσηνίας Α.Ε. με αίσθημα ευθύνης και..........

πλήρους γνώσης του μεταφορικού έργου που εκτελεί και μη επιθυμώντας να διακυβευτεί η μεταφορά των μαθητών συνεχίζει τη μεταφορά τους, επαφιέμενη στις ως άνω υποσχέσεις.

messiniaportalΥπουργικό Συμβούλιο. Οι συμβουλές, το συνέδριο και ο ανασχηματισμός

Ματαιώνεται η Επίσκεψη Στυλιανίδη στην Κυπαρισσία ;

Σε εξέλιξη είναι από τις 2 το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πληροφορίες .......

αναφέρουν ότι πρόκειται για το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν από τον ανασχηματισμό, ο οποίος θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιος. Μάλιστα όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές οι αλλαγές στο Κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν αμέσως μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο σημερινό υπουργικό θα δώσει εντολές για επιτάχυνση των συμφωνηθέντων με την τρόικα και απ' τα αποτελέσματα αναμένεται να κριθούν και πολλοί από τους σημερινούς υπουργούς.

Επίσης θα συζητηθεί η διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020, ενώ, συζήτηση θα γίνει και για τα θέματα που είναι πρώτα στην ατζέντα των ημερών όπως αυτό με τα περί "λάθους", Όλι Ρέν και ΔΝΤ όπως επίσης και για την ανεργία που πλησιάζει το 30%, ενώ ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς του να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους ώστε να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου για το 2013 και ο μέχρι στιγμής απολογισμός για να πετύχει η χώρα τις δεσμεύσεις θα είναι ένα από τα βασικά θέματα στο υπουργικό τραπέζι.

Κονδυλία του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020

Στην συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των διαχειριστικών αρχών, στόχος είναι το νέο ΕΣΠΑ να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα σε μια κρίσιμη φάση, στην περίοδο 2014 - 2020 και να υπάρξει έξυπνος προγραμματισμός, έτσι ώστε έργα που δεν προχωρούν να μην μένουν θεωρητικά ενταγμένα μέσα στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης η Ελλάδα κινείται πάνω από το μέσο όρο των απορροφήσεων στην ΕΕ, όμως συμφωνήθηκε με τις διαχειριστικές αρχές να γίνουν σειρά κινήσεων εγκαίρως, από την αρχή της χρονιάς, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την απορρόφηση των πόρων της Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης θα συσκεφθεί για τις εκκρεμότητες του ομίλου ΟΣΕ και κυρίως το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Ικονίου με το Θριάσιο με τις διοικήσεις του Οργανισμού ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, λίγο πριν το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι πρόεδροι ΟΣΕ Π. Θεοφανόπουλος, ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θ. Ζηλιασκόπουλος και οι νέοι ΕΡΓΟΣΕ Κ. Σπηλιόπουλος, ΓΑΙΑΟΣΕ Θ. Σχίζας και Rosco Στ. Αγιάσογλου.

Σημειώνεται δε, πως είναι η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου για το 2013 σε μία συγκυρία που προσδιορίζεται από την άρνηση του κ. Όλι Ρεν να συζητηθεί στην ΕΕ το λάθος στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές αλλά και την υπαναχώρηση του ΔΝΤ.

Spiro Spero

Κυπαρισσία: Σημαντική διάκριση για το Apollo Resort Art Hotel [ ΗΧΗΤΙΚΟ ]

Σημαντική διάκριση για to Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία πέτυχε η ειχείρηση μέσω του Διαγωνισμού της Cosmote "Share your Success" στο facebook.
Το έπαθλο αξίας 20.000 ευρώ αντιστοιχεί σε διαφημιστική προβολή μέσω της Cosmote

Πρόκειται για .....

σημαντική διάκριση από την οποία που θα έχει άμεσο όφελος η περιοχή της Τριφυλίας!
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 800 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα το Apollo Resort Art Hotel βρέθηκε μέσα στις 3 πρώτες επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν για νικήτριες του Διαγωνισμού.
Γνωρίζουμε όλοι την ευαισθησία της κυρίας Χριστοδούλου για την Τριφυλία και γενικά τη Μεσσηνία και είμαστε σίγουροι για την καθολική προβολή της περιοχής!

Μιλώντας σε συνεργάτη του Φιλιατρά News η κ. Χριστοδούλου δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά της γι αυτήν την διάκριση τόσο για το ξενοδοχείο της όσο και για την συνολική προβολή της περιοχής μέσα από αυτό το διαφημιστικό πακέτο που κέρδισε.
Η ομάδα διαχείρισης Διαχείρισης του Φιλιατρά News εκφράζει τα Θερμά της συγχαρητήρια στην κ. Χριστοδούλου και εύχεται πάντα επιτυχίες.

Ακούστε τι δήλωσε η κ. Χριστοδούλου στον συνεργάτη μας.86χρονος αγρότης: Να δω την Ελλάδα ελεύθερη πριν πεθάνω [ VIDEO ]

Γροθιά στο στομάχι του πολιτικού κόσμου της χώρας η κραυγή αγωνίας ενός 86χρονου αγρότη, που μίλησε το πρωί από τα μπλόκα των αγροτών. Είπε πως βλέπει την Ελλάδα, την οικογένεια και τα εγγόνια του, αιχμάλωτους στα ξένα συμφέροντα.
Συνεδριάζει η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:


1. Αποδοχή ή μη παραχώρησης τμήματος γης σε κοινή χρήση για τη διάνοιξη αγροτικού δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Εξοχικού, της Δ.Ε. Φιλιατρών, Δήμου Τριφυλίας, ιδιοκτησίας κ. Αντωναρόπουλου Δημήτριου του Διονυσίου.
2. Έγκριση της αριθ. 953/2012 απόφασης Δημάρχου σχετικά με παράταση εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού εσωτερικών χώρων Πολεοδομίας & εσωτερικών κ΄ εξωτερικών χώρων Κολυμβητηρίου, Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Δήμου Τριφυλίας.
3. Έγκριση της αριθ. 958/2012 απόφασης Δημάρχου σχετικά με παράταση εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού Νέου Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας, Δήμου Τριφυλίας.
4. Ορισμός δικηγόρου για νομική βοήθεια και γνωμοδότηση σχετικά με τον υπολογισμό του υπολοίπου της οφειλής του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων προς τους Κληρονόμους Διονυσίου Καζάζη.
5. Άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της αριθ. 13/2013 Διαταγής Πληρωμής του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας.

Μας "κοίμισαν" σαν εμίρηδες, ξυπνάμε...κακομοίρηδες!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που συνθέτω μερικές παραγράφους ως ένα ακόμη σύντομο άρθρο στο διαδίκτυο, το θέμα του τίτλου αποτελεί πάντα σημείο αιχμής του προβληματισμού μου.
Στα blogs, ........

όπως και όλα τα ΜΜΕ, αποτελεί πρόκληση οι αναρτήσεις να έχουν αυτό που στα δημοσιογραφικά γραφεία (και σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα) «πιασάρικο τίτλο…»

Με άλλα λόγια καθώς τα μάτια των αναγνωστών βλέπουν τον τίτλο να ανοίγει η όρεξη με τη γνωστή προτροπή: «διαβάστε περισσότερα…»
Ο σημερινός μου τίτλος αναδεικνύει τον συγκεκριμένο προβληματισμό και μαζί το περιεχόμενο του σύντομου άρθρου μου καθώς ακούω, όχι πια σε καθημερινή βάση, αλλά κάθε φορά που συνομιλώ με συμπολίτες μας ή παρακολουθώ ΜΜΕ την ίδια ερώτηση:
«Γιατί με τόσα που…μας κάνουν ΔΕΝ αντιδρούμε εμείς οι Έλληνες;»
Γίναμε καλοπερασάκηδες και τεμπέληδες και αράξαμε στους καναπέδες!
Είναι αυτό «αιτιολογία» όταν είμαστε τυλιγμένοι με κουβέρτες καθώς κλείσανε τα κοινόχρηστα καλοριφέρ και για πολλούς δεν υπάρχει πια χρήμα όχι για πετρέλαιο ή θερμάστρες αλογόνου, αλλά ούτε για…καυσόξυλα;

«Μας ψεκάζουν…» λένε κάποιοι άλλοι αιτιολογώντας την απίστευτη υπομονή του ελληνικού Λαού που ξεπερνά εκείνη του Βιβλικού Ιώβ!...
Όχι, δυστυχώς, δεν μας…ψεκάζουν!.. Ξεχάστε αυτή την εξήγηση…
Και τι να κάνουμε;
Πήγαμε σε πλατείες, γεμίσαμε κόσμο και το Σύνταγμα και μια και δυο και τρεις φορές, μας ρημάξανε στα χημικά και στο ξύλο, αντισταθήκαμε, κουραστήκαμε και τώρα στον καναπέ μετράμε τον πληγωμένο εγωισμό μας!
Πολύ ωραία εξήγηση…
«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει…κρεμαστάρια!..»
Μετά πήγαμε σε δυο ραγδαίες εκλογικές αναμετρήσεις Μάιο και Ιούνιο του 2012 και δώσαμε ΞΑΝΑ την Εξουσία σε αυτούς που μας έφεραν εδώ, και τώρα μας σπρώχνουν πιο βαθιά στην απαξίωση...

Άντε ομαδικά, πλέον, κάποτε πράσινοι και μπλε και…πολύχρωμοι με κόκκινο στο φόντο, να γίνουμε για πολλοστή φορά…κοψοχέρηδες!
«Δεν φταίμε εμείς,» είχαν πει αιτιολογώντας την πράξη τους στον Θεό οι πρωτόπλαστοι, «το φίδι μας…εξαπάτησε!»
Είναι δυνατόν οι Έλληνες που με τόση αυταρέσκεια τραγουδούσαμε: «Ο Τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει» τώρα να στεκόμαστε με τόση υπομονή στις ουρές δωρεάν συσσιτίων, στα γραφεία του ΟΑΕΔ, και στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και να ψελλίζουμε ψιθυριστά, «Σφάξτε μας τροικανοί να…αγιάσουμε;»
Πώς συμβιβάζεται η περηφάνια μας, ο Εθνικός μας «τσαμπουκάς», ο αυθορμητισμός μας και η τάση μας για επαναστατικότητα με αυτή την συμπεριφορά ηττοπάθειας, άνευ όρων παράδοσης και οσφυοκαμψίας που ξαφνιάζει τους εκτός Ελλάδας εχθρούς μας και φέρνει δάκρυα σε φίλους;
Μία σοβαρού επιπέδου επιστημονική αξιολόγηση της ψυχοκοινωνικής μας κατάστασης, πέρα από τις ανόητες «αιτιολογίες» των «ξένων δακτύλων» και της επιβάρυνσης του εθνικού μας DNA με εναέριους ψεκασμούς, μας προσφέρει η θεωρία «της γνωστικής ασυμφωνίας» (cognitive dissonance) του Αμερικανού ψυχολόγου Leon Festinger.

Σύμφωνα με την θεωρία ένα άτομο ή μια ομάδα μπορεί να διατηρούν συνειδητά τόσο διανοητικά όσο και συναισθηματικά αντικρουόμενα στοιχεία, και να συμπεριφέρονται επηρεαζόμενο από αυτά. Με άλλα λόγια οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να αιτιολογούμε και να διατηρούμε, σε παράλληλη διάταξη και ταυτόχρονα, ασυμβίβαστα δεδομένα, εφόσον αυτά ικανοποιούν κάποιες αντικρουόμενες μεν, αλλά θεμελιακές μας ανάγκες, πραγματικές ή συμβολικές.
Οι άνθρωποι έχουμε, επίσης, μια τάση για διατήρηση ισορροπίας μεταξύ προσδοκιών και πραγματικότητας.
Μειώνουμε, λοιπόν, τη σημασία ενός από τους συγκρουόμενους παράγοντες, προσθέτουμε κάποια στοιχεία στον άλλο ή τον αλλάζουμε καθολικά.
Αυτή η διαδικασία ρίχνει φως στην αινιγματική αλλιώς, παράλογη, ακόμη και καταστροφική μας συμπεριφορά.
Είναι, αναμφίβολα, θλιβερή η ψυχική κατάσταση που μας περιγράφει τώρα ως Έλληνες ενώ εξελίσσεται το οικονομικό, κοινωνιολογικό, πολιτικό και πολιτιστικό ιστορικά ανιστόρητο δράμα μας…
Δεν κάνουμε αυτά που κάποιοι περιμένανε να κάνουμε και συντηρούμε στο προσκήνιο της λήψης αποφάσεων Κόμματα και πρόσωπα που μας οδήγησαν εδώ και συνεχίζουν να μας απαξιώνουν…

Να διανθίσω τον τίτλο του σημερινού μου άρθρου;
Δεν θα σας γυρίσω πίσω στο καλοκαίρι του 1974 (έρχονται και οι πολύ κρίσιμες εκλογές στην Κύπρο)…
Θα σας θυμίσω τον τότε πρωθυπουργό κ Κωνσταντίνο Σημίτη, τον τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ Λουκά Παπαδήμο (τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της τρόικας που αρχικά στήριξε αλλά μετά «ΕΡΙΞΕ» ο νυν Πρωθυπουργός κ Σαμαράς) να στέκονται χαμογελώντας πλήρεις ευτυχίας μπροστά στο ΑΤΜ και να κάνουν την πρώτη ανάληψη σε…Ευρώ!
Μας «κοίμισαν πείθοντάς μας ότι γινόμαστε εμίρηδες, και από τον Μάη του 2010 ξυπνάμε διαπιστώνοντας ότι καταντήσαμε… κακομοίρηδες!»
Το πρόβλημα δεν είναι η…αφύπνιση!
Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και τώρα η ΕΞΟΥΣΙΑ βολεύει τους δικούς της «εμίρηδες» γνωρίζοντας ότι οι ΠΟΛΛΟΙ ακόμη ΔΕΝ ξυπνήσαμε!..

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 14-2-2013 ]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

«Η Αστυνομία Κυπαρισσίας κάλυπτε το δράστη»
Κατάθεση στη δίκη από τη σύζυγο του δολοφονηθέντος Σπ. Ιωάννου

Το κουβάρι μιας από τις πιο φρικτές δολοφονίες που έχουν ........

γίνει στη Μεσσηνία άρχισε να ξετυλίγεται δημόσια χθες για δεύτερη φορά, με την έναρξη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας της δίκης του Βορειοηπειρώτη και του Αλβανού που έχουν καταδικασθεί για τη δολοφονία στις 26 Ιανουαρίου του 2009 του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία.

Αμφότεροι έχουν καταδικασθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, την οποία τέλεσαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να τους αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό. Επίσης, έχουν καταδικασθεί σε 18 μήνες φυλάκισης έκαστος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο Βορειοηπειρώτης, όπως και στο πρώτο δικαστήριο, έτσι και χθες αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με την υπόθεση, ενώ οι δικηγόροι του Γ. Ράλλης και Δ. Γκαβέλας σημείωσαν σε δηλώσεις τους ότι θα παρουσιασθούν νέα στοιχεία για την αθωότητα του πελάτη τους.

Στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης, βασικό στοιχείο είναι οι καταγγελίες της οικογένειας του θύματος για κάλυψη των δραστών από την τοπική αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αυτονομία αποκτά το Νοσοκομείο Καλαμάτας με δύο σημαντικά έργα που ξεκινάνε αυτές τις ημέρες με κονδύλια του ΕΣΠΑ ύψους 2 περίπου εκατ. ευρώ.
Με την υλοποίησή του θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση κονδυλίων για ενέργεια.
Σημαντικές οι πρωτοβουλίες του διοικητή και των υπηρεσιών για την ένταξη των έργων και την προώθηση των μελετών.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε :

ΒΑΓΓΕΛΗ άλλαξέ τα όλα! Αυτό ζητούν οι πολίτες απο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εν όψει συνεδρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου η ΝΔ παγιώνεται στην πρώτη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται καθοδικά ενώ σημαντικά ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ, με τη Χρυσή Αυγή να εδραιώνεται στην τρίτη θέση.
ΚΟΚΚΙΝΟ χτυπάει η ανεργία που τον περασμένο Νοέμβριο έφθασε το 27%, ενώ μελέτη του ΚΕΠΕ εκτιμά ότι το 2013 θα σπάσει το φράγμα του 30%!

Με επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς η ΕΣΕΕ ζητεί τη στήριξη των ΜμΕ.

ΑΜΕΣΕΣ παρεμβάσεις για τη διάσωση του κάστρου της Κορώνης, αποφασίστηκαν σε νέα σύσκεψη στο ΥΠ.ΠΟ. υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Κώστα Τζαβάρα.
ΕΡΓΑ στο ΕΣΠΑ εντάσσονται για κομματικά χατίρια υποστηρίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκας.
ΕΝΤΟΝΟ το κινέζικο ενδιαφέρον για το ελληνικό ελαιόλαδο.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των δημάρχων της Μεσσηνίας σήμερα στην Κυπαρισσία με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Νηλέας: Συζήτησαν το μέλλον του Ελαιολάδου εν όψει της νέας ΚΑΠ 2014 - 2020

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στο κινηματοθέατρο REX στη Χώρα η πρώτη συνάντηση εμπλεκομένων με την μεσσηνιακή ελαιοκομία φορέων με στόχο τη δημιουργία Κοινοπραξίας Ελαιουργικών Επιχειρήσεων στη Δυτική Μεσσηνία.

Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/ντής της .......

ΔΑΟΚ Κυπαρισσίας κ.Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο κ. Θανάσης Μαυρούλης ιδιοκτήτης του ιστότοπου www.elies-ladikalamatiano.gr ο πρόεδρος του συνδέσμου Μεσσήνιων ελαιοτριβέων κ. Αντώνης Κορακάκης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συνεταιριστικών και ιδιωτικών ελαιουργικών επιχειρήσεων.

Ο γεωπόνος Φώτης Αγγελόπουλος μέλος του ΔΣ του ΝΗΛΕΑ-ο οποίος έχει την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας- παρουσίασε τις απειλές αλλά και τις προκλήσεις που αναμένονται στο χώρο του ελαιολάδου ιδιαίτερα από την έναρξη της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014-20 και την επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο. Με βάση τα παραπάνω αλλά και με αναφορά στα γενικότερα προβλήματα, τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός φορέα που θα χειριστεί και θα συντονίσει τα φλέγοντα ζητήματα του μεσσηνιακού ελαιολάδου αλλά και του αγροτικού χώρου της δυτικής Μεσσηνίας γενικότερα.


Από την πλευρά του ΝΗΛΕΑ προτάθηκε η σύσταση κοινοπραξίας συνεταιριστικών και ιδιωτικών ελαιουργικών επιχειρήσεων ενώ τονίστηκε ότι είναι δεκτή προς διαβούλευση και κάθε άλλη πρόταση. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και διάλογος ενώ πολλοί εκπρόσωποι φορέων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και συντάχθηκαν με την αναγκαιότητα σύστασης του φορέα.

Η ανάληψη της πρωτοβουλίας από την πλευρά του ΝΗΛΕΑ συνεχίζεται με την επεξεργασία και κατάθεση προς τελική διαβούλευση σχεδίου καταστατικού το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος Μαρτίου με αρχές Απριλίου.
Στο διάστημα που θα ακολουθήσει η Ομάδα Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ είναι ανοιχτή σε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και προτάσεις από κάθε εμπλεκόμενο με το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Απώτερος στόχος είναι η πρωτοβουλία αυτή να οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας το οποίο θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην τοπική μας οικονομία.

Από το... μηδέν η αναδιοργάνωση στη ''νέα'' ΕΑΣ Μεσσηνίας

Από μηδενική βάση αναμένεται να ξεκινήσουν αρκετά στη νέα ΕΑΣ Μεσσηνίας. Ο πρωτοβάθμιος Αγροτικός Συνεταιρισμός προχωρά σε μια αναδιοργάνωση, με βάση την τελευταία απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Το ξεκίνημα .......

θα γίνει με τις εγκαταστάσεις στη Θουρία και στην συνέχεια θα υπάρξουν αποφάσεις για όλα τα καταστήματα.
Στόχος όπως επισημαίνει ο Κώστας Κατσούλης είναι ένας νέος προγραμματισμός με βάση τη βιωσιμότητα του συνεταιρισμού.

BEST TV

Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο!

Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο, τώρα και με αποδείξεις! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του πρακτορείου Bloomberg, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 60 χώρες, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο και μάλιστα σε μία περίοδο που οι μισθοί και τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν μειωθεί σημαντικά.

Στην τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την .........

έκτη θέση της σχετικής κατάταξης, με τους Έλληνες να δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης, ενώ συνολικά δίνουν ακόμα και το 4,8% του εισοδήματός τους για να γεμίζουν το ρεζερβουάρ του οχήματος του.

Πρωταθλήτρια στην ακριβή βενζίνη κατά το ρεπορτάζ δείχνει να είναι η Τουρκία. Εκεί η μέση τιμή του λίτρου της βενζίνης αγγίζει τα 2 ευρώ εξαιτίας της φορολογίας.

market beast

ΔΕΗ: Λανθασμένους χειρισμούς και κακοδιαχείριση "πληρώνουν" οι καταναλωτες

Αυξάνονται και πληθύνονται τα κρούσματα συμβάσεων της ΔΕΗ, οι οποίες απασχολούν τις εισαγγελικές Αρχές. Οι περιπτώσεις σκανδαλωδών συμβάσεων, που ζημιώνουν οικονομικά την ίδια τη δημόσια επιχείρηση, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη χαοτική κατάσταση, που επικρατεί στην εταιρεία, η οποία, αδυνατώντας να βάλει τάξη στα του οίκου της, μετακυλύει τα κόστη σε οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Τελευταίο κρούσμα η επίσημη καταγγελία του πρώην στελέχους ........

της ΔΕΗ, κ. Αναστάσιου Πέτρου, η οποία βρίσκεται ήδη στα

χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, κ. Γρηγορίου Πεπόνη, και αφορά την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή και εγκατάσταση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο.

Ο φάκελος, που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, είναι αποκαλυπτικός των λανθασμένων χειρισμών της ΔΕΗ, που κοστίζουν στην επιχείρηση δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και στους πολίτες, αλλά και στις επιχειρήσεις, διαδοχικές αυξήσεις, προκειμένου να καλυφθούν τα κόστη κακοδιαχείρισης.

Στην προκειμένη περίπτωση, το επίμαχο έργο δημοπρατήθηκε, υπήρξε επιλογή αναδόχου, η σχετική σύμβαση υπεγράφη και απέμενε μια μικρή, ογκωδέστατη, ωστόσο, λεπτομέρεια: μετά από τραγελαφικούς χειρισμούς, η ΔΕΗ βρίσκεται σήμερα να μην έχει στην κατοχή της το οικόπεδο, όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί η μονάδα.

Μπορεί να ακούγεται τραγελαφικό, αλλά μια σειρά λανθασμένων χειρισμών της ΔΕΗ είχε ως τελική συνέπεια την αδυναμία διαφύλαξης του δημόσιου συμφέροντος, καθώς η εταιρεία υπεστη μεγάλη οικονομική ζημία, με προφανείς τις συνέπειες για τα δημόσια οικονομικά, αλλά και τους ίδιους τους καταναλωτές της ΔΕΗ.

Το έργο, το οποίο κάθε άλλο παρά ασήμαντο είναι, καθώς, σύμφωνα με τη μελέτη της ΔΕΗ, ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ. Βέβαια, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, τελικά η σύμβαση υπεγράφη με τίμημα 182,7 εκατ. ευρώ δηλαδή ακριβότερα κατά 62,7 εκατ. ευρώ ή 52% από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Από τον φάκελο που έχει στη διάθεσή του ο οικονομικός εισαγγελέας προκύπτει ότι σήμερα 38 μήνες μετά από την υπογραφή της σύμβασης και 8 μήνες μετά από τη συμβατική ημερομηνία λειτουργίας, η κατασκευή του έργου δεν έχει καν ξεκινήσει. Και αυτό γιατί η ΔΕΗ δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την αγορά οικοπέδου επί του οποίου θα κατασκεύαζε την μονάδα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διοίκηση της επιχείρησης, πριν προχωρήσει στην αγορά του οικοπέδου δεν είχε εξασφαλίσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις που είναι η ιδιοκτησία κατάλληλου οικοπέδου.

Ο τραγέλαφος γίνεται ακόμη πιο έντονος, λαμβανομένου υπόψη ότι η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει κανονικά στην προκαταβολή τιμήματος 18,2 εκατ. ευρώ για τμήμα του έργου, το οποίο σαφέστατα και έπεται του αρχικού του σταδίου, αυτού της αγοράς του οικοπέδου. Συνολικά το έωλο έργο έχει κοστίσει μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ περισσότερα από 37 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε πληρωμές και αποζημιώσεις προς τον ανάδοχο του έργου.

Όπως είναι αναμενόμενο, το θέμα έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στο νησί της Ρόδου, ενώ έχει πάρει και τον δρόμο προς το κοινοβούλιο, μετά από ερώτηση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Αθανάσιος Πετράκος, Δημήτριος Γελαλής, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Βασίλης Κυριακάκης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Σταθάς, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτριος Τσουκαλάς

ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει" στη ΔΕΗ. Μεγάλο φαγοπότι από λαμόγια με θύμα τον Έλληνα φορολογούμενο.

Πρόσκληση για τον ετήσιο χορό του ΜΕΣΚ
Ελεγκτικό: Μπλόκο στις υπογραφές δημάρχων για απευθείας προμήθειες

Ο Ενιαίος Κανονισμός Προμηθειών ΟΤΑ (ΕΚΠΟΤΑ) λέει πως στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ή στην απευθείας ανάθεση προμήθειας, «αρμόδιος», αυτός που βάζει την υπογραφή του δηλαδή, είναι ο δήμαρχος για προμήθειες μέχρι 15.000 ευρώ (ή ο περιφερειάρχης για προμήθειες μέχρι 20.000) ή το δημοτικό συμβούλιο (ή περιφερειακό συμβούλιο).

Το VII τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όμως, με τη με αριθμό..........

178/2012 Πράξη του λέει άλλα: πως πρέπει να έχει την «υπογραφή» του δημοτικού συμβουλίου, εκτός και εάν έχει χαρακτηριστεί η προμήθεια ως επείγουσα, οπότε μπορεί να έχει την «υπογραφή» της οικονομικής επιτροπής.

Αποτέλεσμα; Όπως λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο οποίος και γνωστοποιεί με επιστολή του τη συγκεκριμένη νομολογία που έρχεται σε αντίθεση με το ισχύον νομικό πλαίσιο, στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη: να «έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δήμους και καθυστερήσεις στη διενέργεια προμηθειών».

Αναλυτικότερα:

Το VII τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με τη νομικότητα εντάλματος πληρωμής δήμου, ποσού 14.978,94 ευρώ, που αφορούσε σε αμοιβή εταιρείας για την προμήθεια εφαρμογών προγραμμάτων πληροφορικής, συνδυάζοντας διατάξεις κατά το σχετικό του Δικαστηρίου, μεταξύ και άλλων κρινόμενων θεμάτων ότι:

«Από το συνδυασμό των ανωτέρων διατάξεων συνάγεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όργανο διοίκησης των ΟΤΑ πρώτου βαθμού, έχει γενική αρμοδιότητα και αποφασίζει για κάθε θέμα σχετικό με τις αρμοδιότητες του οικείου ΟΤΑ, εκτός από τα θέματα που, βάσει ρητής διάταξης, ανήκουν στην αρμοδιότητα των λοιπών οργάνων των Δήμων.

Όσον αφορά ειδικότερα στην έγκριση διενέργειας ορισμένης δημοτικής προμήθειας, η αρμοδιότητα ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο κατ” εξαίρεση, όταν η προμήθεια διενεργείται με απευθείας ανάθεση λόγω της συνδρομής επείγουσας περίπτωσης, αρμόδιο όργανο, για την έγκρισή της είναι η Οικονομική Επιτροπή. Το ίδιο όργανο (Οικονομική Επιτροπή) είναι, καταρχήν, αρμόδιο για την έγκριση μιας δαπάνης και τη διάθεση της σχετικής πίστωσης (33/2012 πραξ. VII Τμημ. Ελ. Συν.).

»Με τα δεδομένα αυτά και σύμφωνα με όσα έγιναν δεκτά στις προηγούμενες σκέψεις της παρούσας η εντελλόμενη με το επίμαχο χρηματικό ένταλμα πληρωμής δαπάνη είναι μη νόμιμη, καθόσον δεν προηγήθηκε της προμήθειας λογισμικού απόφαση ανάθεσης του κατά νόμο αρμόδιου οργάνου, ήτοι του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σύμφωνα με την επιστολή Ασκούνη προς τον υπουργό Εσωτερικών, η ανωτέρω κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία περί προμηθειών των ΟΤΑ, τον ΕΚΠΟΤΑ, και ειδικότερα με τις διατάξεις του άρθρου 23, παρ. 2, «όπως σαφώς περιγράφονται και στον “Πρακτικό Οδηγό για τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο των Δημοσίων Συμβάσεων των Δήμων, Περιφερειών και των νομικών τους προσώπων”, που έχει εκδοθεί από το υπουργείο σας, και ο οποίος προβλέπει ρητά ότι:

»“…τα όργανα που αρμοδίως αποφασίζουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ή στην απευθείας ανάθεση, όταν φορέας εκτέλεσης της προμήθειας είναι ΟΤΑ είναι: …

»α) ο Δήμαρχος ή (ή ο Περιφερειάρχης) για προμήθειες αξίας μέχτι του ποσού των 15.000 ευρώ (και 20.000 ευρώ αντίστοιχα για Περιφερειάρχη), σύμφωνα με άρθρα 23, παρ. 2 ΕΚΠΟΤΑ και 22 ΠΔ 118/2007 και μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποστέλλεται για έλεγχο νομιμότητας, δεδομένου ότι στον έλεγχο αυτό υπόκεινται μόνο οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

»β) το Δημοτικό Συμβούλιο ή (Περιφερειακό Συμβούλιο) ύστερα από γνωμοδότηση του αρμόδιου για την αξιολόγηση οργάνου (επιτροπή που συστήνει η Οικονομική Επιτροπή του άρθρου 72 του ν. 3852/2010), στις λοιπές περιπτώσεις – δηλαδή όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις για τις οποίες επιτρέπεται η εξαιρετική διαδικασία της απευθείας ανάθεσης (εκτός των 15.000 ευρώ), με εξαίρεση την περίπτωση απευθείας ανάθεσης προμήθειας για λόγους επείγοντος από ΟΤΑ πρώτου βαθμού, για την οποία αρμόδια είναι η πρώην Δημαρχιακή Επιτροπη, σύμφωνα με το άρθρο 103, παρ. 1Γ, ν. 3463/2006, και ήδη από 1.1.2011 η Οικονομική Επιτροπή του οικείου Δήμου, σύμφωνα με το άρθρο 72, παρ. 1Δ, ν. 3852/2010, ή το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν συντρέχουν οι περιπτώσεις της εφαρμογής των άρθρων 72, παρ. 3 και 4 του ν. 3852/2010».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, κλείνοντας την επιστολή του, ζητεί από τον υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει προς το Ελεγκτικό «για την ορθή ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία των δήμων».

Παρουσίαση Προγραμμάτων ΕΣΠΑ από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση των προγραμμάτων: ........

α) “Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών” και

β) “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας”
την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Πλατεία 23ης Μαρτίου).

Οι δράσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες ή τους υποψήφιους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίησης, Τουρισμού, Χονδρικού Εμπορίου και Υπηρεσιών

Περιφερειάρχες: Τέσσερις απόψεις για την παράταση

Τέσσερις διαφορετικές απόψεις εκφράζουν με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr οι 12 από τους 13 περιφερειάρχες (σ.σ. ο Κλ. Περγαντάς ήταν «άφαντος») αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας τους.

Η μεγάλη πλειοψηφία (έξι), ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ......

ΕΝΠΕ Γ. Σγουρός που είχε προ ενός έτους ανοίξει το θέμα, δηλώνουν «ουδέτεροι» και ρίχνουν το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση (μάλιστα ο α΄ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΑ Α. Κατσιφάρας τονίζει ότι ουδέποτε η Ένωση έθεσε τέτοιο θέμα), τρεις απαντούν «ναι μεν αλλά», δύο είναι ξεκάθαρα υπέρ, ενώ ένας (ο Α. Τζιτζικώστας) δεν θέλησε ούτε καν να μπει στη σχετική συζήτηση. Πάντως, κανείς από τους 12 δεν τάσσεται κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Η aftodioikisi.gr, κατηγοριοποίησε τις απαντήσεις των 12 περιφερειαρχών οι οποίες είναι οι εξής:

ΟΙ ΥΠΕΡ:

1) ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Νομίζω ότι πρέπει να παραταθεί η θητεία. Είμαι υπέρ του συγκεκριμένου ενδεχομένου σκεπτόμενος τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Η προπαρασκευή για την επόμενη προγραμματική περίοδο και η διαχείριση της υφιστάμενης προγραμματικής περιόδου.

2) ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της παράτασης. Και αναφέρω το εξής: Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ τα δύο τελευταία χρόνια κινητοποιήσαμε και τα αποτελέσματα ήταν θετικά όπως αποδείχτηκε από την απορροφητικότητα και την αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά σε αυτή τη φάση η σημαντική αυτή προσπάθεια για την πορεία της χώρας μας πρέπει να συνδυαστεί με την προεκλογική περίοδο, η οποία εκ των πραγμάτων δημιουργεί άλλες προτεραιότητες.

ΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ:

1) ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Ένωση Περιφερειών έχει εκφρασμένες και σταθερές θέσεις. Δεν νομοθετεί η Αυτοδιοίκηση, νομοθετεί η Κυβέρνηση. Εμείς δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε μια συζήτηση που δεν αφορά στην Αυτοδιοίκηση, αλλά υποκρύπτει άλλες πολιτικές σκοπιμότητες. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η εδραίωση της διοικητικής μεταρρύθμισης και του «Καλλικράτη» και η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που διαχειρίζονται οι Αιρετές Περιφέρειες της χώρας.

2) ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΕΝΠΕ κι εγώ προσωπικά ως περιφερειάρχης, δεν έχουμε θέσει ποτέ θέμα παράτασης των εκλογών. Επίσης δεν έχουμε θέσει και θέμα αλλαγής του τρόπου εκλογής των περιφερειαρχών και των δημάρχων. Ακούω μία ζύμωση που γίνεται, ένα νέο προβληματισμό που τίθεται αλλά δεν κατανοώ την πολιτική του αφετηρία και τη βάση. Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή την αυτοδιοίκηση είναι να φέρει την ανάπτυξη στις ελληνικές περιφέρειες.

3) ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εμείς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε αφοσιωμένοι στο έργο μας. Στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη τον οποίο τοποθετούμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και στο μεγάλο στοίχημα της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ. Το ζήτημα της παράτασης της θητείας είναι ένα θέμα που προς το παρόν δε μας απασχολεί. Οργανώνουμε το χρονοδιάγραμμά μας με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, σύμφωνα με την οποία οι εκλογέςαναμένεται να διεξαχθούν τον επόμενο Ιούνιο.

4) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Είναι θέμα αυτών που ασκούν την εξουσία. Όχι δικιά μας. Αυτοί θα κρίνουν τα θέματα και θα αποφασίσουν.

5) ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Εμείς θα κινηθούμε με βάση ότι πει η Κυβέρνηση. Αυτή παίρνει τις αποφάσεις. Όχι εμείς. Προσωπικά κρατάω ουδέτερη στάση.

6) ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αναφορικά με το ζήτημα της θητείας, είναι ένα ζήτημα που στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μας αφορά. Εμείς έχουμε λάβει μια συγκεκριμένη εντολή, έχουμε θέσει τη στόχευση και τα χρονοδιαγράμματα και προχωρούμε απρόσκοπτα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στους πολίτες της Περιφέρειάς μας, αξιοποιώντας σε βέλτιστο βαθμό όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας.


ΟΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…

1) ΝΑΣΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πιστεύω ότι είναι επί της αρχής λάθος η πρόταση για παράταση στη θητεία των αιρετών. Από την άλλη όμως, δεν πρέπει, κατά την άποψή μου, οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διενεργηθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές ή έστω σε σύντομο χρονικό διάστημα από αυτές.

2) ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Καταρχάς να τονίσω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά και έχουμε τιμηθεί με την ψήφο – εντολή των συμπατριωτών μας, νιώθουμε ιδιαίτερα χαρά γιατί το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί μία επιβράβευση των κόπων μας. Από εκεί και πέρα το θέμα της παράτασης θητείας των αυτοδιοικητικών υπάγεται αποκλειστικά και μόνο στις αρμοδιότητες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι σαφές όμως ότι η διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές δημιουργεί προβλήματα γιατί έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν σε διαφορετικό χρονικό σημείο.

3) ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Είμαστε αντιμέτωποι με τα εξής δύο αλληλένδετα προβλήματα: Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και την πορεία του ΕΣΠΑ. Νομίζω ότι κινδυνεύουν να χαθούν αρκετά δισεκατομμύρια από το πρόγραμμα. Παρατηρείται συγκεκριμένα υστέρηση της απορροφητικότητας των πόρων. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο η τοπική αυτοδιοίκηση στο Νότιο Αιγαίο αυτή τη στιγμή τρέχει με απορρόφηση 20%. Άρα καταλαβαίνετε ότι αν μπούμε σε μία διαδικασία προεκλογική νομίζω ότι δε θα μπορέσει να ξεπεράσει το 30% ή το 40%, που με απλά λόγια σημαίνει ότι κινδυνεύουν να χαθούν μόνο από τη δική μας περιφέρεια πάρα πολλά λεφτά. Εγώ έχω δηλώσει ότι δε θα είμαι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης και δε θα με ενοχλήσει οποιαδήποτε απόφαση για την παράταση της θητείας ή όχι. Η Κυβέρνηση βεβαίως είναι αυτή που αποφασίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά θεωρώ ότι πρέπει να λάβει όλους τους παράγοντες υπόψη της.

ΟΙ «ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ»

1) ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(Δήλωσε ότι «Δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο»).

Χρόνια Πολλά σε όλους τους ερωτευμένους.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Θα... «ματώσουμε» μέχρι τον Απρίλιο

Ο νέος γύρος εκφοβιστικών απειλών για κατασχέσεις που ........

απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντικειμενικά αδυνατούν να φανούν συνεπή στις υποχρεώσεις τους προς την εφορία, συμπίπτει με μια ιδιαίτερα σκληρή φοροδοτική φάση, ενώ κάνει τον ήδη δύσκολο βίο μας αβίωτο πλέον.

Παρότι πολλοί Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν έχουν να πληρώσουν, σε μια περίοδο που για εκατομμύρια φορολογούμενους ήταν, παραδοσιακά, «νεκρή» (αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η περίοδος υποβολής δηλώσεων εισοδήματος), ειδικά εφέτος καλούνται να περάσουν ουκ ολίγες φορές το κατώφλι της οικείας ΔΟΥ και να πληρώσουν, σε προθεσμίες που λήγουν από 28 Φεβρουαρίου ως τέλος Απριλίου, φόρους και χαράτσια 2,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΞΗ στους περιφερειάρχες απο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός εξήρε τη συμβολή τους στην επιτάχυνση απορροφήσεων των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και υποσχέθηκε πιο πολλές συναντήσεις μαζί τους για την προώθηση επενδυτικων σχεδίων.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε επίσης:

ΑΝΟΙΓΜΑ στη ΔΗΜΑΡ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου έκανε χθες απο το προσυνέδριο στην Πάτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ αποζημιώσεων απο την πρόσφατη χαλαζόπτωση στην Τριφυλία επισημαίνουν ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς, με επιστολή του, ο βουλευτής Θαν. Πετράκος με ερώτησή του και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, με αίτημά του προς το ΥΠΑΑΤ.
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο προσήνεμος μόλος του Λιμανιού της Κυπαρισσίας. Οι αλιείς καλούν τον Στυλιανίδη που αύριο επισκέπτεται την πόλη, να... καμαρώσει το πανάκριβο και άχρηστο έργο.
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ σήμερα ο Μεσσήνιος καθηγητής Πανεπιστημίου Κώστας Βεργόπουλος (άρθρα του δημοσιεύει κάθε Δευτέρα για πολλά χρόνια η "ΦΩΝΗ") για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του "Η ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΧΕΣΗ, Ελλάδα-Ευρώπη", που διοργανώνει το Flash στο καφέ "Σινέ" στη Δυτική Παραλία στις 8 το βράδυ. Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και οι... ανάρμοστες σχέσεις έχουν την τιμητική τους.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ συλλήψεις για μεγάλα και μικρά αδικήματα και εγκλήματα απο την Αστυνομία του Ιανουαρίου στην Πελοπόννησο.
Αγιος Βαλεντίνος:Ο άγιος της χαράς... που όμως δεν ειναι Έλληνας!

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. Γ. του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η απαράδεκτη δήλωση του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τις οποίες επιχειρεί να απορροφήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έχοντας χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία βρίσκεται στον κόσμο της. Τα έσοδα καταβαραθρώνονται και η κυβέρνηση απειλεί με κατασχέσεις τον μικρομεσαίο Έλληνα πολίτη.
Οι επενδύσεις αναζητούνται από τον .......

κ. πρωθυπουργό στο Κατάρ, οι αποκρατικοποιήσεις δεν προχωρούν και η λύση είναι να πέσει και άλλο ο κατώτατος μισθός; Η γενιά των 700 ευρώ έγινε ήδη γενιά των 500. Πόσο ακόμα θα πέσει άραγε;

Ο Γενικός Γραμματέας είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι υπηρεσιακός παράγοντας, όσο ο κ. Μέργος παραμένει στη θέση του η άποψή του για μαχαίρι στους κατώτατους μισθούς, συνιστά κυβερνητική τοποθέτηση και όχι πολιτική παραφωνία.

Αν ο κ. Μέργος υπέπεσε πράγματι σε τόσο χοντρό λάθος, η διόρθωση του λάθους μεταφράζεται σε παύση ή παραίτησή του. Όσο παραμένει στη θέση του η κυβέρνηση είτε δεν ακυρώνει ολοκληρωτικά την τοποθέτησή του για μαχαίρι στους κατώτατους μισθούς, είτε αποδέχεται σιωπηρά ότι τον χρησιμοποίησε ως "λαγό".

ΠΑΝ. Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Στην Κυπαρισσία ο Στυλιανίδης για την κοπή της πίτας της ΝΔ - ΟΝΝΕΔ

Στην Κυπαρισσία θα βρεθεί το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης όπου και θα έχει συνάντηση με όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας.

Η σύσκεψη ........

υπουργού - δημάρχων θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας.
Στην συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης θα βρεθεί στην Κυπαρισσία στα πλαίσια κοπής της πίτας της Τ.Ο. ΝΔ και ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στο κέντρο "Εν Πλω" στην παραλία Κυπαρισσίας.

Το 59ο Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο

Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε το Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του 59ου Ελληνικού αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το οποίο θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2013.

«Στόχος μας είναι να εντάξουμε περισσότερες ειδικές διαδρομές του.......

Ράλλυ και να το επεκτείνουμε σε περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «είναι απόφασή μας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να στηρίξουμε έμπρακτα τη διεξαγωγή ενός αγώνα διεθνούς κύρους και εμβέλειας, όπως το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις».

Τη βεβαιότητά του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης ότι στην προσπάθεια αυτή θα κινητοποιηθούν όλες οι δομές της Πελοποννήσου. «Η πραγματοποίησή του στην Πελοπόννησο δίνει, λόγω της προβολής του στα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά, έντυπα και διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη δυνατότητα η Πελοπόννησος να αποκτά κρίσιμη αναγνωρισιμότητα, αφού το Ράλλυ Ακρόπολις μεταδίδεται σε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Το Ράλλυ Ακρόπολις, άλλωστε, το έχουμε επιλέξει ως συστατικό άξονα της πολιτικής μας για την ισχυροποίηση του brand name «Πελοπόννησος», το οποίο με στοχευμένες κινήσεις συνεχώς ενισχύουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Σ.Ε.Ε.Ν.Π. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝΤο συνδικάτο εργαζομένων στην ενέργεια στους νομούς της Πελοποννήσου, εκφράζει την στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Χαιρετίζουμε τους αγρότες που κλιμακώνουν τον αγώνα τους στον κόμβο της Αχαγιάς, στον κόμβο της Μαραθιάς στην Ηλεία, στον κόμβο στο Ανυφί στην παλιά Εθνική Ναυπλίου - Μυκηνών στον κόμβο των Καρυών Λακωνίας, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας στη θέση Κουρλαμπά και Διάσελο που βρίσκονται στην παλιά Εθνική οδό Πατρών – Τρίπολης στον κόμβο της Νεστάνης, στη διασταύρωση για Βούρβουρα στην Εθνική οδό Τρίπολης Σπάρτης καθώς και στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα στη λαίλαπα των μέτρων της τρικομματικής κυβέρνησης, .......

κατόπιν συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που βάζουν πλάτη στην υλοποίησή τους, αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές βιώνουν τη χειρότερη οικονομική αφαίμαξη και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους με τη στέρηση βασικών κατακτήσεων, φοροληστείας και συνεχόμενων χαρατσιών.

Στην Πελοπόννησο, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, οι φτωχοί αγρότες, οι φτωχοί κτηνοτρόφοι στενάζουν και βρίσκονται σε απόγνωση από την πολιτική της Ε.Ε., την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, και της Ε.Ε. Η ΚΑΠ και ο ΠΟΕ έχουν οδηγήσει την εγχώρια παραγωγή σε συρρίκνωση και τις τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικά επίπεδα. Από την άλλη το κόστος παραγωγής αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και σ’ αυτό συνέβαλε και η αύξηση συντελεστή Φ.Π.Α., ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, το αγροτικό ρεύμα, κ.α.

Σ’ αυτή την πολιτική είναι προσηλωμένη η κυβέρνηση και με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου επιδιώκει την επίσπευση της εφαρμογής της νέας πολιτικής της ΚΑΠ και της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. Έχουν στόχο τη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγους καπιταλιστές αγρότες με ταυτόχρονο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Παραδίδουν την παραγωγή και εμπορία των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στους εμποροβιομήχανους που ήδη κατέχουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, συσκευαστήρια και εκμεταλλεύονται εργάτες και ξεκληρισμένους αγρότες.
Την ίδια αντιλαϊκή πολιτική βιώνουμε και στον τομέα της ενέργειας. Η μείωση και η απαξίωση του προσωπικού, η μείωση των μισθών, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε δυσμενή θέση και έχει ανατρέψει όλο τον οικογενειακό προγραμματισμό.
Η απελευθέρωση-παράδοση της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας σε μονοπωλιακούς ομίλους έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ρεύματος με συνέπειες για όλη την κοινωνία.

Πρέπει όλοι μαζί να χτίσουμε την κοινωνική συμμαχία μας, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να αγωνιστούμε για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, για εμάς και τις οικογένειές μας και την τελική νίκη με την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια χωρίς ανισότητες και αδικίες.