Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τριφυλία: Τρύπησαν ναϋλον θερμοκηπίων από το χαλάζι [ ViDEO ]

Εικόνες καταστροφής. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την έντονη χαλαζόπτωση που έγινε το μεσημέρι στις 13:20.
Οι μεγαλύτερες Ζημιές που υπήρξαν ήταν στην περιοχή τοου Αγρίλη.

Όπως σας είχαμε......

ενημερώσει σε προηγούμενη δημοσίευση μας ο Πρόεδορς του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος είχε κάνει λόγο για τρυπημένα νάϋλον χαμηλής κάλυψης για τα καρπούζια στην Περιοχή της Αγίας Κυρικαής. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην περιοχή του Αγρίλη Φιλιατρών.

Συνεργάτης μας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και η κάμερα του Φιλιατρά News κατέγραψε τις εικόνες καταστροφής.
Αυτό που αντικρίσαμε δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια. Νάϋλον χοντρά που δεν μπορούσαν να τρυπηθούν με το δάχτυλο και υπο μεγάλη πίεση το χαλάζι που όπως μας περιγράφει ο αγρότης Βαγγέλης Γιαννόπουλος ήταν σε μέγεθος αβγού το τρύπησε!!!
Όπως μας είπε ο κ. Γιαννόπουλος τα νάϋλον τα άλλαξε φέτος με προοπτική για 3-4 χρόνια. Τωρα μερικούς μήνες μετά είναι άχρηστα και θέλουν αντικατάσταση.
Μπαλώματα δεν παίρνουν καθότι οι τρύπες είναι πολλές Αλλα ακόμα και αν μπαλωθούν δεν εγγυάται κανένας το πόσο θα αντέξουν.

Από την πλευρά τοου ο Αγρότης όμηρος Σάμπαλης έκανε λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο που ουτε και ο Γεωπόνος κ΄Αντώνης Παρακσευόπουλος έχει ξαναζήσει.

Καλύτερα να δείτε το video για να αποκτήσετε καλύτερη άποψη.



Εκσυγχρονισμός Παιδείας χωρίς «βάση του 10» γίνεται;

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Θέτω το ερώτημα στον τίτλο μου ‘ρητορικά’ και την απάντηση την δίνει «πιπεράτη» η ωμή, και όχι η ωραιοποιημένη, πραγματικότητα…
Στην Ελλάδα…ΓΙΝΕΤΑΙ…
Καταργούνται και συγχωνεύονται Τμήματα, καταργούνται και ενοποιούνται ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με σχέδιο που φέρει το όνομα της Θεάς της σοφίας «ΑΘΗΝΑ!...»

Κάποιοι διαμαρτύρονται, .......

μαζί με τοπικούς πολιτικούς φορείς, γιατί θα χάσουν εισοδήματα από ενοίκια και κατανάλωση αγαθών από τον φοιτητόκοσμο εφόσον η πόλη τους χάνει το τμήμα που είχε φυτευτεί εκεί για να εξυπηρετηθούν μάλλον σκοπιμότητες της πολιτικής και όχι της Παιδείας…

Κάποια μέλη ΔΕΠ και Διοικητικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται σθεναρά γιατί οι συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις θα τους στερήσουν το βόλεμα της… «κατοικίας» (που για πολλούς ΔΕΝ ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του Νόμου που ζητά ρητά μέλη ΔΕΠ και Διοικητικοί να έχουν ΜΟΝΙΜΗ κατοικία στην έδρα του Τμήματος που τους/τις απασχολεί…
Κάποιοι διατείνονται ότι το ‘σκεπτικό’ σύλληψης και εφαρμογής του σχεδίου ΑΘΗΝΑ για ον εκσυγχρονισμό της Παιδείας είναι και πάλι εδραιωμένο σε αφανείς διεργασίες εξυπηρέτησης των παρόντων Κέντρων Εξουσίας και ‘τιμωρίας’ των αντιπάλων τους…

Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος θα θέσω ένα ακόμη «σύντομο αλλά πολύ πιπεράτο» ερώτημα διαπιστώνοντας ότι πριν την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» ο νυν Υπουργός και καθηγητής Πανεπιστημίου κ Αρβανιτόπουλος επισκέφθηκε ΟΛΟΥΣ τους Αρχηγούς Κομμάτων της 7μελούς Βουλής:
ΔΕΝ βρέθηκε ΕΝΑΣ (ή μία) Αρχηγός Κόμματος να ρωτήσει:
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ με καταργήσεις και συγχωνεύεις και Τμημάτων και Ιδρυμάτων αλλά με ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ εισαγωγής με απολυτήριο που έχει βαθμό ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΑ (10) γίνεται;

Μόνο στην Ελλάδα Γίνεται!...

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 45.000 ανέργους

Άλλη μια ευκαιρία δίνει ο ΟΑΕΔ σε 45.000 νέους ανέργους, ηλικίας μέχρι 29 ετών, για επαγγελματική κατάρτιση.

Με την ονομασία «Επιταγή Εισόδου» το νέο πρόγραμμα θα απασχολεί τους νέους για διάστημα πέντε μηνών για τον τομέα που έχουν επιλεγεί λαμβάνοντας χρηματικό ποσό 400 έως 460 ευρώ μηνιαίος.

Αυτό το πρόγραμμα έχει μακροπρόθεσμο στόχο οι επιχειρήσεις........

που θα προσλάβουν για πρακτική άσκηση τους νέους να τους εκπαιδεύσουν και μετά το πέρας του πενταμήνου να τους εντάξουν στο μόνιμο προσωπικό τους.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με την εποπτεία του ΟΑΕΔ μέσω του ισχύοντος συστήματος μοριοδότησης.

Υστερόγραφα

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [6-2-2013 ]




VIDEO αναγνώστη μας από την χαλαζόπτωση στα Φιλιατρά

Οδός Παναγιώταρου ενορία Παναγίτσας
Γεώργιος Μυλωνάς





Ολοκληρωτική η καταστροφή από το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού [ ΗΧΗΤΙΚΟ ]

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τα Φιλιατρά και τις γύρω περιοχές από Αγία Κυριακή έως Αγρίλη προκαλώντας πολύ μεγάλες καταστροφές σε νάϋλον θερμοκηπίων αλλά και σε καλλιέργειες μαρουλιού.
Μια εικόνα.......

βιβλικής καταστροφής μας μετέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συνεργάτη του Φιλιατρά News.

Όπως είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, ότι η περιοχή μα είχε να δει χρόνια τέτοιο χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού και το χαρακτήρισε χαλάζι με δόντια.
Έχει καταστρέψει τα μαύρα ναϋλον που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την κάλυψη των χωραφιών τους για το καρπούζι. Εχει κανει τρύπες στα νάϋλον με κίνδυνο να μπει μέσ αέρας και να τα ξεσκεπάσει

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει συλλέξει ο κ. Αλεξανδρόπουλος, από άλλους συναδέλφους του Η έκταση της καταστροφής είναι απο Αγία Κυριακή μέχρι βουλιέρι και σε νεότερη επικοινωνία, μας ανέφερε βιβλική καταστροφή στον Αγρίλη Φλιατρών όπου η μανία της χαλαζόπτωσης έκανε ζημιά και σε καινούρια νάϋλον Θερμοκηπίων.

Ακούστε τον κ. Αλεξανδρόπουλο τι είπε στον συνεργάτη μας.



Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων. Κυπαρισσία - Φιλιατρά 0-0 (4-2 στα πέναλτι)

Σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 έγινε ο δεύτερος προκριματικός αγώνας μεταξύ των σχολικών ομάδων των Λυκείων Κυπαρισσίας και Φιλιατρών στο γήπεδο Κυπαρισσίας, παρουσία των μαθητών των δύο σχολείων και των μαθητών του Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και πολλών άλλων φιλάθλων.
Ο αγώνας διακόπηκε ......

για 10 λεπτά λόγω άσχημων καιρικών φαινομένων όμως συνεχίστηκε χωρίς άλλα προβλήματα. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές φάσεις εκατέρωθεν των δύο εστιών ανεξάρτητα του τελικού αποτελέσματος που ήταν 0-0. Διεξήχθη μέσα σε φίλαθλα πλαίσια με φιλοφρονήσεις μεταξύ των αθλητών στο τέλος του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα, για την ιστορία, ήταν 4-2 στα πέναλτι υπέρ του ΓΕΛ Κυπαρισσίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους δύο καθηγητές φυσικής αγωγής, κ. Βιτσικάνου Φωτεινής του ΓΕΛ Κυπαρισσίας και κ. Κυριακόπουλου Ηλία του ΓΕΛ Φιλιατρών καθώς και στους μαθητές των ομάδων των δύο σχολείων
.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν:

ΓΕΛ Κυπαρισσίας
1. Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος
2. Φαραντζής Γεώργιος
3. Αναγνωστόπουλος Ιωάννης
4. Νικολακόπουλος Παναγιώτης
5. Σπάλας Βασίλειος
6. Αριδάς Λυκάων
7. Αρβανίτης Κωνσταντίνος
8. Αντωνόπουλος Γεώργιος
9. Κολοσκόπης Δημήτριος
10. Ζέρβας Ηλίας
11. Σούμπουλης Γεώργιος
12. Μάτσης Δημήτριος
13. Αναστασόπουλος Αναστάσης

ΓΕΛ Φιλιατρών
1. Γούνας Νικόλαος
2. Χρονόπουλος Ιωάννης
3. Παρασκευόπουλος Χρήστος
4. Γεωργακόπουλος Αντώνιος
5. Γαλανόπουλος Δημήτριος
6. Φράγκος Πέτρος
7. Νικολόπουλος Χαράλαμπος
8. Ζαχαρίεφ Μπόρις
9. Αλεξανδρόπουλος Χρήστος
10. Φαρμάκης Γεώργιος
11. Τασούλης Νικόλαος
12. Μιχαλακόπουλος Κανέλλος
13. Κίτος Χαράλαμπος
14. Τσάμης Αντώνης

Πάτρα: 27χρονος πέθανε σαν το σκυλί ψάχνοντας δωμάτιο στην ενταντική

Συγκλονίζει η μηνυτήρια αναφορά μητέρας 27χρονου ασθενούς που έγινε «μπαλάκι» των γιατρών καθώς μεταφερόταν άσκοπα από εντατική σε εντατική, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Στη μήνυση .......

κατά παντός υπευθύνου που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των υπευθύνων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, τους οποίους κατηγορεί για εμπορία θέσεων στη μονάδα εντατικής θεραπείας και πλαστογράφηση της υπογραφής του νεκρού συζύγου της.

«Τον πέταξαν σαν σκυλί», είναι τα λόγια της τραγικής μητέρας του 27χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με την «Espresso» πέθανε μετά την τελευταία, από τις πολλές, διακομιδή του σε νοσοκομείο της επαρχίας. Ο εφιάλτης ξεκίνησε στις 6 Απριλίου του 2009, όταν ο 27χρονος χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» του Μεσολογγίου με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Δυο ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με την μήνυση, στο νοσοκομείο του Ρίου όπου μεταφέρθηκε στην εντατική. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε το πραγματικό μαρτύριο για τον 27χρονο καθώς μετά την πρόθεση του νοσοκομείου να τον βγάλει από την εντατική άρχισαν να τον περιφέρουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, μέχρι που κατέληξε.

briefingNews

Δημοπρατήθηκε το γεφυράκι της οργής...

Τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Μάραθος, στη γέφυρα του Λαγκούβαρδου, στο αποκαλούμενο φονικό "S", προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών ......

όρων, το έργο αφορά "την αντικατάσταση του υπάρχοντος οχετού στο ρέμα Λαγκούβαρδος, με ταυτόχρονη βελτίωση της οδού, στο αναγκαίο μήκος.
Το μήκος των παρεμβάσεων είναι 293,59 μέτρα". Αναφέρεται, επίσης, ότι η διατομή της οδού προτείνεται να είναι η δίιχνη με συνολικό εύρος καταστρώματος 10,50 μέτρα. Στη θέση του ρέματος θα κατασκευαστεί κιβωτοειδής οχετός 6Χ3 μέτρα, συνολικού μήκους 29,80 μέτρων.

Η χάραξη του τμήματος της οδού, λόγω της κατασκευής νέου μεγαλύτερου τεχνικού με ταυτόχρονη ανύψωση της ερυθράς, δημιουργεί υψηλά επιχώματα και καθόλου ορύγματα. Οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι ισχύουν για 10 χρόνια. Μεταξύ των όρων και των προϋποθέσεων, ζητείται "να συνταχθούν όλες οι απαραίτητες γεωλογικές, γεωτεχνικές και υδραυλικές μελέτες στην περιοχή του έργου, ώστε με τα κατάλληλα τεχνικά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του έργου και του περιβάλλοντος από κατολισθήσεις ή πλημμύρες με ταυτόχρονη εξασφάλιση της απρόσκοπτης ροής του ρέματος που επηρεάζεται από το έργο".

Kyparissiotis

Έσπασε το στούντιο του Real FM o Tράγκας! [ Ηχητικό ]

Γυαλιά καρφία τα έκανε κατά την διάρκεια της εκπομπής του στον Real FM o γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Τράγκας.

Αιτία της .......

έκρηξης του Γιώργου Τράγκα ήταν η αυτοκτονία ενός απόφαση του ΕΣΡ να απαγορεύσει στα κανάλια να δείχνουν εικόνες εξαθλίωσης από την Ελλάδα.

«Γ@$% την ψυχή σας, γ@$% τα υπουργεία σας», ακούστηκε να λέει από την συχνότητα του ραδιοφώνου, την ώρα που κυριολεκτικά έσπαγε από τα νεύρα του ό,τι υπήρχε μπροστά του στο στούντιο.
Οι ήχοι μαρτυρούν την μανία με την οποία ξέσπαγε κατά του ΕΣΡ Ο Τράγκας.
Ακούστε παρακάτω το απόσπασμα της εκπομπής.



Αναστολή της επίσχεσης από τους εργαστηριακούς γιατρούς

Οι μικροβιολόγοι έθεσαν ξανά σε λειτουργεία το ιατρεία τους ύστερα απο την επίσχεση που είχαν προχωρήσει για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς.

Μάλιστα ενώ ......

η συμμετοχή των ασθενών είναι 15% το 85% δεν το έχουν λάβει ποτέ απο το υπουργείο.
Κατόπιν, λοιπόν, διαβεβαίωσης από τους αρμόδιους ότι θα πραγματοποιηθεί καταβολή των χρημάτων οι εργαστηριακοί προχώρησαν σε αναστολή όμως υπογραμμίζουν πως αγώνας θα συνεχιστεί μια και δεν υπάρχει αλλος τρόπος διαμαρτυρίας.

BEST TV

Για μια πεντακάθαρη οθόνη

Καθαρίστε την οθόνη των συσκευών που χρησιμοποιείτε με ασφάλεια και εξαφανίστε δαχτυλιές, βρωμιά και άλλα σημάδια.
Ο καθαρισμός μιας οθόνης αφής είναι πολύ απλός.
Δεν χρειάζεται .....

κάποιο ειδικό κιτ καθαρισμού η κάποιο συγκεκριμένο διάλυμα. Μπορείτε να το κάνετε απλά, με υλικά που ενδεχομένως να έχετε και στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε τι να αποφύγετε, καθώς πολλά κοινά είδη υφασμάτων και διαλείμματα καθαρισμού μπορεί να βλάψουν σοβαρά την οθόνη σας.

Τι να μην κάνετε.

Πριν μάθετε πώς να καθαρίζετε με ασφάλεια την οθόνη αφής της συσκευής σας, ας δούμε πρώτα ποια πράγματα δεν πρέπει να κάνετε ποτέ.
ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε δραστικές χημικές ουσίες, όπως καθαριστικά τζαμιών η ουσίες που περιέχουν αμμωνία η αλκοόλη. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο υγρό, μια μικρή ποσότητα νερού πάνω σε ένα πανί είναι υπέρ αρκετή.
ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε λειαντικά υφάσματα η χαρτί, γιατί χαράζουν την οθόνη. Οι γρατσουνιές που προκαλούνται είναι μικρές, αλλά θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου θαμπώνοντας την οθόνη. Αντί αυτού, χρησιμοποιείστε πανιά μικρό-ινών, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό ευαίσθητων επιφανειών.
ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα νερού. Εάν το νερό είναι απαραίτητο για να καθαρίσετε την οθόνη, θα πρέπει να το κάνετε με ένα πανί μικρο-ινών ελαφρώς υγρό, αντί να βάλετε νερό απευθείας στην οθόνη σας. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας πρώτα.
ΠΟΤΕ μην πιέζετε πολύ την οθόνη κατά τον καθαρισμό της γιατί μπορεί να προκληθεί ζημιά στη συσκευή σας. Εάν βέβαια η οθόνη σας είναι καλυμμένη με πλαστικό προστατευτικό οθόνης, έχετε περισσότερη ελευθερία κινήσεων και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ειδή καθαρισμού.

Χρησιμοποιήστε πανί μικρο-ινων

Για να καθαρίσετε μια οθόνη αφής -και όχι μόνο- το μόνο που πραγματικά χρειάζεστε είναι ένα πανί μικρο-ινών. Για πιο βρώμικες οθόνες, μπορεί να χρειαστεί επίσης μια μικρή ποσότητα νερού βρύσης. Αυτό το ύφασμα μπορεί να καθαρίσει με ασφάλεια ευαίσθητες επιφάνειες γυαλιού, είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι γυαλιά η για μια οθόνη αφής από γυαλί. Το πανί αυτό περιέχει πολύ μικρές ίνες που δεν φθείρουν την οθόνη αφής σας αλλά θα απομακρύνουν σκόνη και βρωμιές.
Καθαρίζοντας μια οθόνη αφής
Τώρα που έχετε το κατάλληλο ύφασμα για να καθαρίσετε την οθόνη σας, η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Απενεργοποιήστε τη συσκευή. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό στην πραγματικότητα, αλλά αν θα χρησιμοποιήσετε νερό τότε σας το συνιστούμε.
Σκουπίστε οριζόντια η κάθετα όλη την οθόνη αφής με μια επαναλαμβανόμενη κίνηση του πανιού μικρο-ινών. Για παράδειγμα, ξεκινήστε από την αριστερή πλευρά της οθόνης και σκουπίστε μέχρι τη δεξιά πλευρά της οθόνης. Στη συνέχεια, μετακινήστε το ύφασμα λίγο προς τα κάτω και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να καθαρίσετε ολόκληρη την οθόνη. Αυτός ο τρόπος είναι και ο ασφαλέστερος.

Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα νερού (μην προσθέσετε σαπούνι) για να υγράνετε ελαφρώς μια γωνία του υφάσματος. Χρησιμοποιήστε το υγρό μέρος του υφάσματος για να καθαρίσετε την οθόνη με τον ίδιο τρόπο.
Σκουπίστε την οθόνη με το στεγνό μέρος του πανιού, για να φύγει η περισσότερη υγρασία και αφήστε το υπόλοιπο του νερού να στεγνώσει με τον αέρα. Για να καθαρίσετε το πανί μικρο-ινών και να αποφύγετε τη συσσώρευση ρύπων, μουλιάστε το σε ζεστό νερό και σαπούνι (χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών), ξεπλύνετε καλά και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε βέβαια να αγοράσετε κάποιο από τα κιτ καθαρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά είναι μια δαπανηρή λύση. Ένα απλό πανί μικρο-ινών και λίγο νερό θα λειτουργήσει εξίσου καλά στις περισσοτερες περιπτώσεις. Τέλος, μην ξεχάσετε να πλένετε τα χέρια σας τακτικά για να κρατήσετε την οθόνη καθαρή. Λιγότερη βρωμιά στα χέρια σας σημαίνει λιγότερη βρωμιά στην οθόνη σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Οι ελληνικές συμμετοχές της Eurovision [ VIDEO ]

Μόλις κυκλοφόρησαν τα βίντεο των τεσσάρων τραγουδιών από τα οποία θα προκύψει η ελληνική συμμετοχή για τον διαγωνισμό της Eurovision. Δείτε τα βίντεοκλιπ των τεσσάρων υποψηφιοτήτων:

Δείτε και τα τέσσερα τραγούδια. Ποιό σας αρέσει;


Χίλιες και Μία Νύχτες, Αγγελική Ηλιάδη




Angel, Alex Leon feat. Giorgina




One Last Kiss, Θωμαή Απέργη




Alcohol is Free, Koza Mostra και Αγάθωνας Ιακωβίδης



Εντολή Σαμαρά για να αλλάξει ο νόμος για την ιθαγένεια έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ

Εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου να προωθηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια, ώστε αυτός να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η εντολή ήρθε μετά την απόφαση του ΣτΕ το οποίο ........

έκρινε αντισυνταγματικές τις βασικές διατάξεις του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιο αυστηρό πλαίσιο για την απόδοσή της.

Με την απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας, ουσιαστικά θα ακυρωθούν όλες οι πράξεις απονομής ιθαγένειας σε όσους είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς είτε φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία από το 2010 έως σήμερα, ενώ θα συζητηθεί η τύχη των δημοτικών εκλογών του 2010 στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα όπου είχαν εγγραφεί αλλοδαποί στους εκλογικούς καταλόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, να μην είναι όμηροι της νόμιμης άδειας διαμονής των γονιών τους.

«Θα αποκτούν αυτοτελή άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους» επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών και προστίθεται ότι μέχρι την ενηλικίωση θα έχουν την ιθαγένεια των γονιών τους.
Στη συνέχεια θα μπορούν να καταθέσουν αίτημα πολιτογράφησης και ανάλογα με την κατηγορία -εάν δηλαδή πρόκειται για γεννημένους στη χώρα μετανάστες ή για παιδιά που αποφοίτησαν από ελληνικά σχολεία- να αποκτήσουν υπηκοότητα έπειτα από σχετικές εξετάσεις ή ιθαγένεια.

Eklogika.gr

Νέα ‘’χελώνια’’ αντίδραση από το Επιμελητήριο – Μια εβδομάδα μετά θυμήθηκε το ΤΕΙ Καλαμάτας, όταν το θέμα... λύθηκε!!!

Μια ακόμη... άκαιρη αντίδραση από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας που δεν αντιλαμβάνεται το χρονικό σημείο παρέμβασης και μονίμως... καθυστερεί – κι αυτό προκαλεί πλέον εύλογη απορία – στο να πάρει θέση σε καίρια ζητήματα.

Αφού, λοιπόν, από την περασμένη εβδομάδα έγινε........

χαμός με το σχέδιο ''Αθηνά'' και το ΑΤΕΙ της Καλαμάτας και αφού έχει υπάρξει ολόκληρη αντίδραση από όλες τις πλευρές (φορείς, αρχές) της Μεσσηνίας, θυμήθηκε σήμερα!!! και μια ημέρα μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας - που έδωσε δεσμευτικές απαντήσεις για την παραμονή του τμήματος εδώ κλείνοντας ουσιαστικά το όποιο θέμα - να μας πει πως παρακολουθεί ''...με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πιθανή αποδυνάμωση του ΑΤΕΙ Καλαμάτας''.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τί σημαίνει μια εβομάδα μετά και μετά την αντιμετώπιση του θέματος, παρέμβαση; Α, και κάτι άλλο. Άντε και να υποδεχθούμε την ανακοίνωση, πώς στοιχειοθετείται αλήθεια ολόκληρη η επιχειρηματολογία σας, σε 8 σειρές, όταν για μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις γράφετε... βιβλία ανακοινώσεων;

Ιδού η ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06/02/2013
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με αφορμή τις επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές, με την εφαρμογή του νέου Νόμου για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα «ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ», παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πιθανή αποδυνάμωση του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και υποστηρίζει την διοίκηση του Α.Τ.Ε.Ι. στις προτάσεις που έχει υποβάλλει στο Υπουργείο Παιδείας για την συγχώνευση και διατήρηση των λοιπών τμημάτων και ειδικά του τμήματος Λογοθεραπείας.

Υιοθετεί την πρόταση του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας για την αποτροπή όποιας ενέργειας συντελεί στην υποβάθμιση του Ιδρύματος, που θα επηρεάσει σημαντικά την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.
Γραφείο Τύπου

BEST TV

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΠ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ»
Απορρίφθηκαν οι 2 από τις 5 ενστάσεις που κατατέθηκαν στην Ε.Ε.


Πέντε χώρες, Δανία, Ελβετία, Αγγλία, Αίγυπτος και Νορβηγία, ........

κατέθεσαν ενστάσεις κατά της επέκτασης του Ελαιολάδου ΠΟΠ «Καλαμάτα», όμως η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη, καθώς ήδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίφθηκαν οι δύο.

Για την πορεία των τριών φακέλων που έχουν κατατεθεί από πλευράς Μεσσηνίας για προϊόντα ΠΟΠ, ενημερώθηκε προχθές με επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς. Εκεί είχε συναντήσεις με το διευθυντή του υπουργού και το διευθυντή του γενικού γραμματέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΕ 11 ΣΗΜΕΙΑ τα κυβερνητικά μέτρα που συμφωνήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και ανακοινώθηκαν απο την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ οι μελέτες για τους σημαντικούς οδικούς άξονες της Πυλίας Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και Σουληνάρι-Κορυφάσιο. Ικανοποίηση Καφαντάρη μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης.
ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ για την αποκατάσταση των ζημιών στο κάστρο της Κορώνης κατά τη σύσκεψη υπό τον Κ. Τζαβάρα στο υπουργείο Πολιτισμού. Η συνάντηση θα επαναληφθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο υπουργείο για την προώθηση του ζητήματος για το οποίο έντονο υπήρξε το πρωθυπουργικό ενδιαφέρον.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Κυπαρισσίας-Φιλιατρών έδωσε ο Κώστας Κόλλιας στις αρμόδιες υπηρεσίες μετά τους τελευταίους ελέγχους που διαπίστωσαν προβλήματα.
ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ εν όψει Τριωδίου χαρακτήρισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας τις μειώσεις δημοτικών τελών που εξήγγειλε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ με προτάσεις για αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για ανάσχεση της ανεργίας και τόνωσση της απασχόλησης κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!