Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Φιλιατρά: Παρέταξαν τα τρακτέρ τους οι Αγρότες στην είσοδο της πόλης [ VIDEO ]

Με μαύρες σημαίες σημαίες στα τρακτέρ τους οι αγρότες των Φιλιατρών παράταξαν τα μηχανήματα τους αριστερά και δεξιά του Δρόμου στην βόρεια είσοδο της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την διαρκή συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.

Από τις 9 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στην είσοδο των Φιλιατρών τα πρώτα τρακτέρ και πολύ γρήγορα ο αριθμός του πολλαπλασιάστηκε στα περίπου 30 τρακτέρ.

Την κινητοποίηση των Αγροτών επισκέφθηκαν τόσο ο........

διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών όσο και ο Διευθυντής της τροχαίας Κυπαρισσίας όπου αμφότεροι έλαβαν την διαβεβαίωση ότι για το διήμερο δεν θα κλείσει ούτε δευτερόλεπτο -είχε ειπωθεί και στην συνέλευση της Πέμπτης- ο δρόμος και πως θα παραμείνουν τα τρακτέρ παρατεταγμένα αριστερά και δεξιά του Δρόμου θέλοντας απλώς να δείξουν στον κόσμο ότι υπάρχει πρόβλημα και στους αγρότες της Μεσσηνίας.


Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος σε δήλωση του είπε ότι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση. Είναι κοροϊδία οι ανακοινώσεις του υπουργού.
Κύρια Αιτήματα είναι το κόστος του το πετρελαίου, του ρεύματος το οποίο δεν μπορεί να γίνει να ποτίζουμε με νυχτερινό ρεύμα.
Ζητάμε έλεγχο κοστολογίου, σε τιμές αγροτικών ειδών και εφοδίων. Όταν το κόστος ανεβαίνει και το εισόδημα του παραγωγού μειώνεται θα φτάσουμε να αφήσουμε ακαλλιέργητα τα θερμοκήπια μας.
Και επανέλαβε ότι για το διήμερο του Αγίου Χαραλάμπους δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στον κόσμο που θα θελήσει να επισκεφθεί το πανηγύρι.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 8-2-2013 ]

Το ρεπορτάζ του Φιλιατρά News για τις ζημιές στο Χαλάζι παίχτηκε στα δυο πρώτα θέματα του δελτίου Ειδήσεων του BEST TV. Δείτε το.
Για ολόκληρο το ρεπορτάζ πατήστε εδώ.
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.....Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο!

Με ευλάβεια και λαμπρότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν και τιμούν σήμερα και αύριο τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο.

Οι θρησκευτικές ......

τελετές ξεκινούν σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος. Νωρίτερα, στις 6μμ, από τον επιχώριο Μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο και το δημοτικό και τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών θα γίνει η υποδοχή των προσκεκλημένων ΜητροπολιτώνΧαλκίδος Χρυσοστόμου και Κορίνθου Διονυσίου, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και θα ψαλλεί δέηση. Ακολούθως η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό όπου θα γίνει η Απόλυση.

Για μια ακόμη χρονιά, δεν θα παρατεθεί γεύμα στους επισήμους προσκεκλημένους, αλλά, μετά την Απόλυση, θα δοθεί δεξίωση προς όλους, επισήμους και πολίτες, στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών. Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και Φιλιατρινοί από την Αθήνα, επισκέπτονται την πόλη για τις θρησκευτικές τελετές, για να ανάψουν ένα κερί ζητώντας τη Χάρη και τη Βοήθεια του Αγίου Χαραλάμπους.

Παράλληλα, στα Φιλιατρά λειτουργεί από τις προηγούμενες μέρες εμποροπανήγυρη όπου οι επισκέπτες κάνουν τα ψώνια τους σε χαμηλές τιμές, ενώ δεν παραλείπουν να απολαύσουν ένα μεζέ κι ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί στα σουβλατζίδικα που λειτουργούν.
Βεβαίως, οι καφετέριες και οι ταβέρνες - εστιατόρια των Φιλιατρών προσφέρονται για χαλάρωση με καφέ ή φαγητό, ενώ τα μπαράκια έχουν ετοιμάσειevents για το διήμερο!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

ΕΟΠΥΥ: Πως θα παίρνουν τα αναλώσιμα οι διαβητικοί από 1η Μαρτίου

Με ένα παραπεμπτικό γιατρού και με την καταβολή μόνο της προβλεπόμενης συμμετοχής θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται...τα αναλώσιμά τους οι διαβητικοί, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα από 1ης Μαρτίου η χορήγηση των αναλώσιμων .......

υγειονομικών υλικών του Διαβήτη θα γίνεται με αναγραφή σε παραπεμπτικό. Ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται τα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη, όπως πριν, από τα συμβεβλημένα από τον ΕΟΠΥΥ φαρμακεία και εταιρείες, πληρώνοντας μόνο την προβλεπόμενη από την νομοθεσία συμμετοχή του και όχι την καταβολή του συνόλου της αξίας αναλώσιμων υλικών και στην συνέχεια την είσπραξη του ποσού που κατέβαλε από τις υπηρεσίες παροχών υγείας, στις περιπτώσεις που εκδίδονταν παραπεμπτικά από πιστοποιημένους ιατρούς.

Η συνταγογράφηση θα γίνεται από όλους τους ιατρούς σχετικής ειδικότητας σε ιατρικές γνωματεύσεις, διατακτικές ή σε παραπεμπτικά.

BEST TV

Πρόσκληση ΝΗΛΕΑ σε ελαιουργικές επιχειρήσεις

Ως ομάδα παραγωγών, ύστερα απο έναν μακρύ κύκλο εσωτερικής διαβούλευσης, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε ελαιουργικές επιχειρήσεις, συνεταιριστικές αλλά και ιδιωτικές της Δυτικής Μεσσηνίας, προκειμένου να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος λόγω οικονομίας κλίμακας θα μπορεί να διαχειριστεί ποιο αποτελεσματικά τις τύχες μας απ΄ότι μπορεί ο καθένας μας μόνος του.
Εκτίμησή μας είναι ότι οι συνθήκες επιβάλλουν ο καθένας μας .......

να κάνει την υπέρβασή του ξεπερνώντας αυτά που πιθανόν να μας χωρίζουν και να αντιληφθεί ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον αρκεί να δείξουμε ειλικρινή διάθεση για συνεργασία και εξωστρέφεια.
Απο την πλευρά μας έχουμε πλήρη επίγνωση τόσο για τις δυσκολίες του εγχειρήματος όσο και για την αναγκαιότητά του. Η πρώτη συνάντηση που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Δ/Κ Χώρας τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 19:30 θα έχει ως θέμα την εκτίμηση για την ανταπόκριση απο την πλευρά των ελαιουργικών επιχειρήσεων, και την κατάθεση απόψεων για τους σκοπούς και τους στόχους του υπο σύσταση φορέα.

Σημ. 1. Επισυνάπτεται η πρόσκληση προς τις ελαιουργικές επιχειρήσεις
Σημ. 2 Προσκεκλημένος στη συνάντηση είναι κάθε εμπλεκόμενος με το ελαιόλαδο (ελαιοπαραγωγός τυποποιητής ελαιοτριβέας κτλ) ανεξάρτητα αν λάβει πρόσκληση ή όχι

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΝΗΛΕΑ

Ακολουθεί η Πρόσκληση

Μπορείτε να την διαβάσετε άνετα πατώντας εδώ.«Ένας για όλους, όλοι για έναν!...»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο ΠΟΝΤΙΚΙ

Μη με ρωτήσετε πώς και γιατί θυμήθηκα το περιβόητο σλόγκαν των τριών – που, τελικά, ήταν τέσσερις – «σωματοφυλάκων» από το γνωστό έργο του Γάλλου Αλεξάνδρου Δουμά (πατρός)…

Ο συνειρμός οφείλεται στη γενέτειρά μου Κατερίνη (στη Θεσσαλονίκη μεγάλωσα), στις τέσσερις βουλευτικές έδρες που διαθέτει ο Νομός Πιερίας και στον ξεσηκωμό λαού και τοπικών αρχόντων κόντρα στα διόδια του Αιγινίου!
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που με το γνωστό ........

bonus των 50 εδρών επέτρεψαν στον κ. Αντώνη Σαμαρά και τη «Νέα» Ν.Δ. να σχηματίσει κυβέρνηση με τη σύμπραξη του «Νέου» ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και τη «Νεοσύστατη» ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, οι τέσσερις έδρες του Νομού Πιερίας κατακτήθηκαν από τη «Νέα» Ν.Δ.
Άλλες εποχές η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του ΠΑΣΟΚ και σε άλλες υπήρχε «μοιρασιά» των εδρών ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα που έγραψαν την ιστορία της «μεταπολιτευτικής» Ελλάδας από το καλοκαίρι του 1974…

Βλέπω στις φωτογραφίες γνωστά και άγνωστα πρόσωπα στις δυναμικές διαδηλώσεις στα διόδια Αιγινίου, αλλά ΔΕΝ έχω δει μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ από τα γνωστά μου πρόσωπα που ανήκουν στους τέσσερις εκλεγμένους βουλευτές του Νομού Πιερίας…
Δεν θα ειρωνευτώ, ούτε θα κάνω σκωπτικό σχόλιο, αλλά ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ οι βουλευτές εκλέγονται για να εκπροσωπούν τον λαό της περιοχής τους στην Κεντρική Κυβέρνηση που εδρεύει στην Αθήνα (παρά το γνωστό «ψέμα»… «Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο η Αθήνα!...»).
Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, αλλά δανειζόμενος συμπεριφορές περασμένων ετών, θα τολμούσα να πω ότι εάν οι τέσσερις έδρες ήταν μοιρασμένες όπως σε άλλες εποχές, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης (κάποτε ΠΑΣΟΚ και κάποτε Ν.Δ.) θα πρωτοστατούσαν σε παρόμοιες «λαϊκές διαμαρτυρίες» ενάντια στις αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας…

Επί του προκειμένου, όμως, και να μην ήταν και οι τέσσερις τωρινοί βουλευτές, όπως συμβαίνει να είναι, Νεοδημοκράτες, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που υπάρχει για τη «σωτηρία» μας η συγκυβέρνηση «Νέας» Ν.Δ. και «Νέου» ΠΑΣΟΚ, ποιος θα αποτελούσε «εξουσία» και ποιος «αντιπολίτευση»;
Οι τρεις «σωματοφύλακες» του Αλεξάνδρου Δουμά, Άθως, Πόρθος και Άραμις τελικά ήταν τέσσερις με τη συμμετοχή του νεαρού Ντ’ Αρτανιάν»… ΟΛΟΙ υπέρ του βασιλέως, που ήταν τότε η Κεντρική Εξουσία…

Στην περίπτωση των διοδίων του Αιγινίου και των διαμαρτυριών του λαού, με πληροφορούν φίλοι ότι ψάχνουν, αλλά δεν βλέπουν τους βουλευτές να συμμετέχουν ως συμπαραστάτες στους αγώνες του λαού της Πιερίας!…
Εγώ καθώς ΔΕΝ ψηφίζω στη γενέτειρα, αλλά στη Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ έχω δικαίωμα να επικρίνω τους τέσσερις βουλευτές και τη συμπεριφορά τους!...

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Σε απόγνωση και δίχως αποζημίωση οι αγρότες…


Σε απόγνωση είναι οι παραγωγοί τις Τριφυλίας που είδαν τα........

θερμοκήπια και τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από την προχθεσινή δυνατή χαλαζόπτωση και, όπως είναι σήμερα ο Κανονισμός των ΠΣΕΑ, μένουν χωρίς αποζημίωση!

Χθες, μετρώντας τις πληγές, αναδείχθηκε το μέγεθος της καταστροφής, η οποία για τις υπαίθριες καλλιέργειες είναι ολοσχερής, ενώ τεραστίων διαστάσεων στα θερμοκήπια.

Ήταν τέτοια η ένταση της χαλαζόπτωσης και τόσο μεγάλο και ακανόνιστο το μέγεθος του χαλαζιού, πρωτοφανές για την περιοχή, που κατάστρεψε θερμοκήπια τα οποία ήταν γυάλινα – είχαν διάφανα τζάμια – και έσπασαν, ενώ γεμάτα τρύπες διαφόρων μεγεθών έχουν τα νάιλον των υπολοίπων. Το, δε, κόστος αντικατάστασης των υλικών κάλυψης είναι τεράστιο και ανέρχεται τουλάχιστον σε 2.000 ευρώ ανά στρέμμα.

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Οι φοιτητές βγήκαν στο δρόμο


Παρά τη βροχή, οι φοιτητές του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην πλατεία 23ης Μαρτίου, πραγματοποιώντας ακολούθως πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά και απορρόφηση του τμήματός τους από το αντίστοιχο της Πάτρας, καθώς και για τη γενικότερη εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ την παραμονή στην Καλαμάτα του Τμήματος Λογοθεραπείας του Α-ΤΕΙ. Ανακοινώσεις απο τη Διοίκηση και το διδακτικό προσωπικό. Διαμαρτυρία και αίτημα στήριξης απο την Τοπική κοινωνία και τους σπουδαστές.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις Βρυξέλλες του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά που παρά τη μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού κατάφερε το μέγιστο για την Ελλάδα. Έτσι την επταετία 2014-2020 περί τα 18,5 δισ. ευρώ συνολικά θα εισρεύσουν στην Ελλάδα, αρκεί να μπορεσει να τα απορροφήσει!
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ σήμερα οι αγρότες της Τριφυλίας με συγκέντρωση στα Φιλιατρά στις 9 π.μ. Ψήφισμα με τα αιτήματα απο τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών.
38 ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ σε Μεσσηνία-Λακωνία και Κορινθία σε ευρεία αστυνομική επιχείριση.
ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ βρήκε σε Τροχαίο 18χρονος στα Φιλιατρά.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Καλαμάτας, τονίζοντας οτι υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και συνετή διαχείριση των οικονομικών.
ΑΥΞΗΤΙΚΑ δρα η γρίπη στην Ελλάδα διαπιστώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Αποχαιρετιστήριο στον Χαράλαμπο Κόλλια

Συγκλονισμένοι όλοι στο μπασκετικό τμήμα, αλλά και ολόκληρο το σωματείο της Εράνης από το απρόσμενο γεγονός του άδικου χαμού του αθλητή μας Κόλλια Χαράλαμπου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Έφυγες νωρίς σκορπίζοντας την ......

θλίψη, φίλε, αθλητή, συναθλητή, για εμάς πάντα θα είσαι εδώ, στο μυαλό μας και το γήπεδο, γιατί ο άνθρωπος πεθαίνει μόνο όταν ξεχνιέται.
Το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη σου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Καλό ταξίδι.

                                            Εκ μέρους του τμήματος Basket της Εράνης

                              Ο Υπεύθυνος του τμήματος
                             Γριβοκωστόπουλος Γιώργος

Στήριξη Κόλλια σε παραγωγούς

Την απόλυτη στήριξη προς τους παραγωγούς της Τριφυλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, για πλήρη αποζημίωσή τους, εξέφρασε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, στέλνοντας ένα μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις:

α) προς τους ίδιους τους παραγωγούς, ότι δεν είναι .........

μόνοι τους στον αγώνα και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους αλλά και

β) προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς ότι πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την στήριξη του μοναδικού παραγωγικού ιστού που έχει απομείνει στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ζώνη της Τριφυλίας.

Άμεσα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς μέσω των εκπροσώπων τους, θα διαμορφωθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα διεκδίκησης.

Από πλευράς Δήμου, εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Κόλλια, στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Κατσούλας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος επί αγροτικών θεμάτων κ. Παναγιώτης Σουρέτης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Σήμερα Πέμπτη 7/2/2013 συγκεντρωθήκαμε στα Φιλιατρά μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις Πανελλαδικές Αγροτικές κινητοποιήσεις.

Με τον τρόπο αυτόν βάζουμε και το δικό μας μικρό λιθαράκι στον δίκαιο και ζωογόνο αγώνα.

Επίσης βάζουμε και την δική μας άποψη, η οποία πιστεύουμε ότι ταυτίζεται με την αντικειμενική αιτία του Αγροτικού προβλήματος .

Η οποία δεν είναι μόνο το ακριβό πετρέλαιο, ούτε το ακριβό ρεύμα (όχι πως δεν είναι αυτά προβλήματα που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής).

Το κύριο πρόβλημα όλων των ανθρώπων που καλλιεργούν τη .........

γη της πατρίδας μας και σήμερα είναι στα όρια της φτώχειας και της μιζέριας είναι η Κοινή Αγροτική πολιτική.

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και λογικά:

1) Μείωση του Κόστους παραγωγής(φυτοφάρμακα- υλικά συσκευασίας- σπορόφυτα- πλαστικά κάλυψης- ρεύμα- Πετρέλαιο – ΦΠΑ κλπ εφόδια).
2) Ελεγχος αγοράς (διακίνηση προϊόντων, Ελληνοποιήσεις, Υγειονομικό έλεγχο υποχρεωτικά) εφαρμογή του μητρώου Εμπόρων
3) Σύνταξη στους Αγρότες στα 65 αι στις αγρότισσες στα 60
4) Όχι στο νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες(για τα θερμοκήπιαείναι καταστροφικό λόγω ασθενειών που αναπτύσσονται και απάνθρωπο για τους Καλλιεργητές)
Έχει και η Αγροτιά και στομάχι και καρδιά.

Το Σάββατο 9/2/2013 θα συγκεντρώσουμε τα τρακτέρ στην βόρεα είσοδο της πόλης (κατάστημα Π. Τσαφαρά)
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι αγρότες να φέρουν τα μηχανήματα τους στον συγκεκριμένο χώρο.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Φιλιατρά: θανατηφόρο τροχαίο έξω απο το Εξοχικό [ VIDEO ]

Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο με νέο παιδί από τα Φιλιατρά έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων στην αμαρτωλή Εθνική οδό Φιλιατρών Kυπαρισσίας.

Σύμφωνα με........

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αποφάσισαν να κινητοποιήσεις με τρακτέρ στην είσοδο των Φιλιατρών [ ViDEO ]

Συνάντηση και ενημέρωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις είχε χθες το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης, προκειμένου να αποφασίσουν για το τι θα πράξουν σχετικά με τι; κινητοποιήσεις και των υπολοίπων αγροτών.

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου .....

Φιλιατρών κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι πολλά και κοινά. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής όπως τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι τιμές των καυσίμων, το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια κλπ και αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών άλλων περιοχών και είπε να δουν πώς μπορούν και οι εδώ αγρότες να κινητοποιηθούν.

Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος έκανε αναφορά στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τους αγρότες και επεσήμανε ότι η δύναμη τους είναι μεγάλη αρκεί ο καθένας να το καταλάβει. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μικρό αριθμό αγροτών που συμμετείχε στην χθεσινή συνάντηση.
παρακίνησε τον καθένα να πάρει από ένα δυο φίλους του και να γίνει μια μαζική κινητοποίηση.

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έφερε τον αγρότη η αυτό το "μπουρδέλο" όπως είπε χαρακτηριστικά -ζητώντας να αναφέρουμε την έκφραση του- η Ευρωπάϊκή Ενωση με την περίφημη Αγροτική πολιτική και ζήτησε να βγεί ένα ψήφισμα από τον Αγροτικό Σύλλογο.

Ο Τέλης Καναβός εκανε αναφορλα στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Γέρου καραμανλή που έλεγε ότι η τότε ΕΟΚ θα μας έχει σν μπαξέ της θα ταΐζει η Ελλάδα τόσο κόσμο κλπ κλπ κάτι που ποτέ δεν έγινε αφού με την συνθήκη του Μάαστριχτ η Ελλαδα έχει δεσμευτεί να εισάγει προϊόντα.
Το ρόβλημα με τους αγρότες είναι ότι μαζεύονται όταν είναι να πάρουν επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις.
Πρότεινε μηδενισμό του ΦΠΑ, να γίνονται Έλεγχοι στις εισόδους της χώρας σε εισαγόμενα προϊόντα.

Ο Κώστας ο Μαλάμος ζήτησε να έρθει ο Σύλλογος με τους υπόλοιπους συλλόγους της Μεσσηνίας, να υπάρχει εκεί στην Λάρισσα εκπροσώπηση, και πρότεινε να μην κλείσουν τους δρόμους παρά να τους ανοίξουν και μάλιστα να ανοίξουν τα διόδια έτσι ώστε να μην πάνε απέναντι από την κοινωνία.
Ο κ. Κοροβίλας είπε ότι είμαστε μαι περιοχή που είναι η καλύτερη της Ελλαδος. Επεσήμανε ότι το πρόβλημα μας είναι η συνεννόηση και πρότεινε πιστοποίηση των μονάδων και ανέφερε ότι οι μοναδικές αγορές που μπορούν να χτυπήσουν οι αγρότες είναι Ανατολικά. Δηλαδή Ουκρανία και Ρωσία.
Σε άλλες χώρες έχουν καλύτερη οργάνωση στην εμπορία. Εμείς εκεί πάσχουμε.

Τελικά αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ στον Δρόμο το Σάββατο το πρώι στις 9 έξω απο το κατάστημα του κ. Τσαφαρά στην είσοδο της πόλης (Εθνιή οδός Φιλιατρών - Κυπαρισσίας) και να παρατάξουν τα τρακτέρ δεξιά και αριστερά του δρόμου.
Κάλεσε όλους τους αγρότες να φέρουν από ένα αγροτικό μηχάνημα προκειμένου να δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα και στους αγρότες αυτής της περιοχής.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Θύμα (;) κι αυτός της οικονομικής κρίσης
Έκθεση στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών σταματά το δρόμο στον «κόμβο Καρέλια»


Μια εμπιστευτική έκθεση του πρώην γενικού γραμματέα των ........

συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων έργων, Σέργιου Λαμπρόπουλου, βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου σχετικά με τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Εκεί προτείνεται να καταλήγει στον κόμβο «Καρέλια», λόγω της υψηλής δαπάνης απαλλοτρίωσης και της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης στον παραχωρησιούχο εξαιτίας της καθυστέρησης του έργου.

Η έκθεση αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση των προβλημάτων των αυτοκινητόδρομων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης και αποτελεί, κατά πολλούς, τον «μπούσουλα» του ειδικού διαπραγματευτή, Ευθύμιου Βιδάλη.

Πάντως, παρά τις εμπιστευτικές εκθέσεις, τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και τις ενδεχόμενες ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον κόμβο του Νέδοντα, ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, χθες στο Δημαρχείο εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αισιοδοξία του για την τύχη του έργου.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΟΚ: ΧΑΛΑΖΙ-φονιάς κατέστρεψε σε μεγάλη έκταση αγροτικές καλλιέργειες της Τριφυλίας! Σε απόγνωση οι αγρότες που κάνουν λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο. Το μέγεθος του χαλαζιού σε μέγεθος "καρύδας" και η ένταση του ανέμου κατέστρεψαν θερμοκήπια.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΠΑΡΤΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ σε δημόσιους φορείς διαπιστώνει έκθεση-φωτιά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τον πρώτο Μνημονιακό χρόνο (2010) στην Ελλάδα.
ΑΠΑΤΗ 244 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ με τις επιστροφές ΦΠΑ ψάχνει η κυβέρνηση, με τον υπουργό να δηλώνει οτι με τα κυβερνητικά μέτρα εξαντλούνται τα περιθώρια ικανοποίησης αιτημάτων.

Απο την άλλη οι αγρότες χαρακτηρίζουν τα 11 μέτρα "ψίχουλα" και μιλανε για κυβερνητικό εμπαιγμό, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και την Κυριακή διοργανώνουν Πανελλαδική Παναγροτική Συνάντηση στη Λάρισα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αγρότες της Μεσσηνίας με τη Σ.Ε. να μιλάει για εμπαιγμό.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ Τατούλη στο Ισραήλ κατά την Διεθνή Έκθεση Μεσογειακού Τουρισμού στο Τελ Αβίβ.

ΜΕ ΕΠΙΤΑΞΗ ιδιοκτησιών επιταχύνεται η κατασκευή της συνδετήριας οδού στον κόμβο Καρέλια. Η χθεσινή συνάντηση Καρνέση με τους ιδιοκτήτες στο Δημαρχείο.
ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Το 50% των Ελλήνων πολιτών οδηγουνται στο περιθώριο λόγω της οικονομικής κρίσης.
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για το Βιολογικό Καθαρισμό Φιλιατρών απο τον πρ. δήμαρχο Άλκη Ξύγκα, που έκανε λόγο για έλλειψη συντήρησης του έργου απο τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Τριφυλία: Τρύπησαν ναϋλον θερμοκηπίων από το χαλάζι [ ViDEO ]

Εικόνες καταστροφής. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την έντονη χαλαζόπτωση που έγινε το μεσημέρι στις 13:20.
Οι μεγαλύτερες Ζημιές που υπήρξαν ήταν στην περιοχή τοου Αγρίλη.

Όπως σας είχαμε......

ενημερώσει σε προηγούμενη δημοσίευση μας ο Πρόεδορς του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος είχε κάνει λόγο για τρυπημένα νάϋλον χαμηλής κάλυψης για τα καρπούζια στην Περιοχή της Αγίας Κυρικαής. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην περιοχή του Αγρίλη Φιλιατρών.

Συνεργάτης μας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και η κάμερα του Φιλιατρά News κατέγραψε τις εικόνες καταστροφής.
Αυτό που αντικρίσαμε δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια. Νάϋλον χοντρά που δεν μπορούσαν να τρυπηθούν με το δάχτυλο και υπο μεγάλη πίεση το χαλάζι που όπως μας περιγράφει ο αγρότης Βαγγέλης Γιαννόπουλος ήταν σε μέγεθος αβγού το τρύπησε!!!
Όπως μας είπε ο κ. Γιαννόπουλος τα νάϋλον τα άλλαξε φέτος με προοπτική για 3-4 χρόνια. Τωρα μερικούς μήνες μετά είναι άχρηστα και θέλουν αντικατάσταση.
Μπαλώματα δεν παίρνουν καθότι οι τρύπες είναι πολλές Αλλα ακόμα και αν μπαλωθούν δεν εγγυάται κανένας το πόσο θα αντέξουν.

Από την πλευρά τοου ο Αγρότης όμηρος Σάμπαλης έκανε λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο που ουτε και ο Γεωπόνος κ΄Αντώνης Παρακσευόπουλος έχει ξαναζήσει.

Καλύτερα να δείτε το video για να αποκτήσετε καλύτερη άποψη.Εκσυγχρονισμός Παιδείας χωρίς «βάση του 10» γίνεται;

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Θέτω το ερώτημα στον τίτλο μου ‘ρητορικά’ και την απάντηση την δίνει «πιπεράτη» η ωμή, και όχι η ωραιοποιημένη, πραγματικότητα…
Στην Ελλάδα…ΓΙΝΕΤΑΙ…
Καταργούνται και συγχωνεύονται Τμήματα, καταργούνται και ενοποιούνται ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με σχέδιο που φέρει το όνομα της Θεάς της σοφίας «ΑΘΗΝΑ!...»

Κάποιοι διαμαρτύρονται, .......

μαζί με τοπικούς πολιτικούς φορείς, γιατί θα χάσουν εισοδήματα από ενοίκια και κατανάλωση αγαθών από τον φοιτητόκοσμο εφόσον η πόλη τους χάνει το τμήμα που είχε φυτευτεί εκεί για να εξυπηρετηθούν μάλλον σκοπιμότητες της πολιτικής και όχι της Παιδείας…

Κάποια μέλη ΔΕΠ και Διοικητικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται σθεναρά γιατί οι συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις θα τους στερήσουν το βόλεμα της… «κατοικίας» (που για πολλούς ΔΕΝ ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του Νόμου που ζητά ρητά μέλη ΔΕΠ και Διοικητικοί να έχουν ΜΟΝΙΜΗ κατοικία στην έδρα του Τμήματος που τους/τις απασχολεί…
Κάποιοι διατείνονται ότι το ‘σκεπτικό’ σύλληψης και εφαρμογής του σχεδίου ΑΘΗΝΑ για ον εκσυγχρονισμό της Παιδείας είναι και πάλι εδραιωμένο σε αφανείς διεργασίες εξυπηρέτησης των παρόντων Κέντρων Εξουσίας και ‘τιμωρίας’ των αντιπάλων τους…

Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος θα θέσω ένα ακόμη «σύντομο αλλά πολύ πιπεράτο» ερώτημα διαπιστώνοντας ότι πριν την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» ο νυν Υπουργός και καθηγητής Πανεπιστημίου κ Αρβανιτόπουλος επισκέφθηκε ΟΛΟΥΣ τους Αρχηγούς Κομμάτων της 7μελούς Βουλής:
ΔΕΝ βρέθηκε ΕΝΑΣ (ή μία) Αρχηγός Κόμματος να ρωτήσει:
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ με καταργήσεις και συγχωνεύεις και Τμημάτων και Ιδρυμάτων αλλά με ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ εισαγωγής με απολυτήριο που έχει βαθμό ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΑ (10) γίνεται;

Μόνο στην Ελλάδα Γίνεται!...

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 45.000 ανέργους

Άλλη μια ευκαιρία δίνει ο ΟΑΕΔ σε 45.000 νέους ανέργους, ηλικίας μέχρι 29 ετών, για επαγγελματική κατάρτιση.

Με την ονομασία «Επιταγή Εισόδου» το νέο πρόγραμμα θα απασχολεί τους νέους για διάστημα πέντε μηνών για τον τομέα που έχουν επιλεγεί λαμβάνοντας χρηματικό ποσό 400 έως 460 ευρώ μηνιαίος.

Αυτό το πρόγραμμα έχει μακροπρόθεσμο στόχο οι επιχειρήσεις........

που θα προσλάβουν για πρακτική άσκηση τους νέους να τους εκπαιδεύσουν και μετά το πέρας του πενταμήνου να τους εντάξουν στο μόνιμο προσωπικό τους.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με την εποπτεία του ΟΑΕΔ μέσω του ισχύοντος συστήματος μοριοδότησης.

Υστερόγραφα

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [6-2-2013 ]
VIDEO αναγνώστη μας από την χαλαζόπτωση στα Φιλιατρά

Οδός Παναγιώταρου ενορία Παναγίτσας
Γεώργιος Μυλωνάς

Ολοκληρωτική η καταστροφή από το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού [ ΗΧΗΤΙΚΟ ]

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τα Φιλιατρά και τις γύρω περιοχές από Αγία Κυριακή έως Αγρίλη προκαλώντας πολύ μεγάλες καταστροφές σε νάϋλον θερμοκηπίων αλλά και σε καλλιέργειες μαρουλιού.
Μια εικόνα.......

βιβλικής καταστροφής μας μετέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συνεργάτη του Φιλιατρά News.

Όπως είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, ότι η περιοχή μα είχε να δει χρόνια τέτοιο χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού και το χαρακτήρισε χαλάζι με δόντια.
Έχει καταστρέψει τα μαύρα ναϋλον που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την κάλυψη των χωραφιών τους για το καρπούζι. Εχει κανει τρύπες στα νάϋλον με κίνδυνο να μπει μέσ αέρας και να τα ξεσκεπάσει

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει συλλέξει ο κ. Αλεξανδρόπουλος, από άλλους συναδέλφους του Η έκταση της καταστροφής είναι απο Αγία Κυριακή μέχρι βουλιέρι και σε νεότερη επικοινωνία, μας ανέφερε βιβλική καταστροφή στον Αγρίλη Φλιατρών όπου η μανία της χαλαζόπτωσης έκανε ζημιά και σε καινούρια νάϋλον Θερμοκηπίων.

Ακούστε τον κ. Αλεξανδρόπουλο τι είπε στον συνεργάτη μας.Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων. Κυπαρισσία - Φιλιατρά 0-0 (4-2 στα πέναλτι)

Σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 έγινε ο δεύτερος προκριματικός αγώνας μεταξύ των σχολικών ομάδων των Λυκείων Κυπαρισσίας και Φιλιατρών στο γήπεδο Κυπαρισσίας, παρουσία των μαθητών των δύο σχολείων και των μαθητών του Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και πολλών άλλων φιλάθλων.
Ο αγώνας διακόπηκε ......

για 10 λεπτά λόγω άσχημων καιρικών φαινομένων όμως συνεχίστηκε χωρίς άλλα προβλήματα. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές φάσεις εκατέρωθεν των δύο εστιών ανεξάρτητα του τελικού αποτελέσματος που ήταν 0-0. Διεξήχθη μέσα σε φίλαθλα πλαίσια με φιλοφρονήσεις μεταξύ των αθλητών στο τέλος του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα, για την ιστορία, ήταν 4-2 στα πέναλτι υπέρ του ΓΕΛ Κυπαρισσίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους δύο καθηγητές φυσικής αγωγής, κ. Βιτσικάνου Φωτεινής του ΓΕΛ Κυπαρισσίας και κ. Κυριακόπουλου Ηλία του ΓΕΛ Φιλιατρών καθώς και στους μαθητές των ομάδων των δύο σχολείων
.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν:

ΓΕΛ Κυπαρισσίας
1. Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος
2. Φαραντζής Γεώργιος
3. Αναγνωστόπουλος Ιωάννης
4. Νικολακόπουλος Παναγιώτης
5. Σπάλας Βασίλειος
6. Αριδάς Λυκάων
7. Αρβανίτης Κωνσταντίνος
8. Αντωνόπουλος Γεώργιος
9. Κολοσκόπης Δημήτριος
10. Ζέρβας Ηλίας
11. Σούμπουλης Γεώργιος
12. Μάτσης Δημήτριος
13. Αναστασόπουλος Αναστάσης

ΓΕΛ Φιλιατρών
1. Γούνας Νικόλαος
2. Χρονόπουλος Ιωάννης
3. Παρασκευόπουλος Χρήστος
4. Γεωργακόπουλος Αντώνιος
5. Γαλανόπουλος Δημήτριος
6. Φράγκος Πέτρος
7. Νικολόπουλος Χαράλαμπος
8. Ζαχαρίεφ Μπόρις
9. Αλεξανδρόπουλος Χρήστος
10. Φαρμάκης Γεώργιος
11. Τασούλης Νικόλαος
12. Μιχαλακόπουλος Κανέλλος
13. Κίτος Χαράλαμπος
14. Τσάμης Αντώνης

Πάτρα: 27χρονος πέθανε σαν το σκυλί ψάχνοντας δωμάτιο στην ενταντική

Συγκλονίζει η μηνυτήρια αναφορά μητέρας 27χρονου ασθενούς που έγινε «μπαλάκι» των γιατρών καθώς μεταφερόταν άσκοπα από εντατική σε εντατική, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Στη μήνυση .......

κατά παντός υπευθύνου που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των υπευθύνων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, τους οποίους κατηγορεί για εμπορία θέσεων στη μονάδα εντατικής θεραπείας και πλαστογράφηση της υπογραφής του νεκρού συζύγου της.

«Τον πέταξαν σαν σκυλί», είναι τα λόγια της τραγικής μητέρας του 27χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με την «Espresso» πέθανε μετά την τελευταία, από τις πολλές, διακομιδή του σε νοσοκομείο της επαρχίας. Ο εφιάλτης ξεκίνησε στις 6 Απριλίου του 2009, όταν ο 27χρονος χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» του Μεσολογγίου με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Δυο ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με την μήνυση, στο νοσοκομείο του Ρίου όπου μεταφέρθηκε στην εντατική. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε το πραγματικό μαρτύριο για τον 27χρονο καθώς μετά την πρόθεση του νοσοκομείου να τον βγάλει από την εντατική άρχισαν να τον περιφέρουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, μέχρι που κατέληξε.

briefingNews

Δημοπρατήθηκε το γεφυράκι της οργής...

Τη δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Μάραθος, στη γέφυρα του Λαγκούβαρδου, στο αποκαλούμενο φονικό "S", προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών ......

όρων, το έργο αφορά "την αντικατάσταση του υπάρχοντος οχετού στο ρέμα Λαγκούβαρδος, με ταυτόχρονη βελτίωση της οδού, στο αναγκαίο μήκος.
Το μήκος των παρεμβάσεων είναι 293,59 μέτρα". Αναφέρεται, επίσης, ότι η διατομή της οδού προτείνεται να είναι η δίιχνη με συνολικό εύρος καταστρώματος 10,50 μέτρα. Στη θέση του ρέματος θα κατασκευαστεί κιβωτοειδής οχετός 6Χ3 μέτρα, συνολικού μήκους 29,80 μέτρων.

Η χάραξη του τμήματος της οδού, λόγω της κατασκευής νέου μεγαλύτερου τεχνικού με ταυτόχρονη ανύψωση της ερυθράς, δημιουργεί υψηλά επιχώματα και καθόλου ορύγματα. Οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι ισχύουν για 10 χρόνια. Μεταξύ των όρων και των προϋποθέσεων, ζητείται "να συνταχθούν όλες οι απαραίτητες γεωλογικές, γεωτεχνικές και υδραυλικές μελέτες στην περιοχή του έργου, ώστε με τα κατάλληλα τεχνικά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του έργου και του περιβάλλοντος από κατολισθήσεις ή πλημμύρες με ταυτόχρονη εξασφάλιση της απρόσκοπτης ροής του ρέματος που επηρεάζεται από το έργο".

Kyparissiotis

Έσπασε το στούντιο του Real FM o Tράγκας! [ Ηχητικό ]

Γυαλιά καρφία τα έκανε κατά την διάρκεια της εκπομπής του στον Real FM o γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Τράγκας.

Αιτία της .......

έκρηξης του Γιώργου Τράγκα ήταν η αυτοκτονία ενός απόφαση του ΕΣΡ να απαγορεύσει στα κανάλια να δείχνουν εικόνες εξαθλίωσης από την Ελλάδα.

«Γ@$% την ψυχή σας, γ@$% τα υπουργεία σας», ακούστηκε να λέει από την συχνότητα του ραδιοφώνου, την ώρα που κυριολεκτικά έσπαγε από τα νεύρα του ό,τι υπήρχε μπροστά του στο στούντιο.
Οι ήχοι μαρτυρούν την μανία με την οποία ξέσπαγε κατά του ΕΣΡ Ο Τράγκας.
Ακούστε παρακάτω το απόσπασμα της εκπομπής.Αναστολή της επίσχεσης από τους εργαστηριακούς γιατρούς

Οι μικροβιολόγοι έθεσαν ξανά σε λειτουργεία το ιατρεία τους ύστερα απο την επίσχεση που είχαν προχωρήσει για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς.

Μάλιστα ενώ ......

η συμμετοχή των ασθενών είναι 15% το 85% δεν το έχουν λάβει ποτέ απο το υπουργείο.
Κατόπιν, λοιπόν, διαβεβαίωσης από τους αρμόδιους ότι θα πραγματοποιηθεί καταβολή των χρημάτων οι εργαστηριακοί προχώρησαν σε αναστολή όμως υπογραμμίζουν πως αγώνας θα συνεχιστεί μια και δεν υπάρχει αλλος τρόπος διαμαρτυρίας.

BEST TV

Για μια πεντακάθαρη οθόνη

Καθαρίστε την οθόνη των συσκευών που χρησιμοποιείτε με ασφάλεια και εξαφανίστε δαχτυλιές, βρωμιά και άλλα σημάδια.
Ο καθαρισμός μιας οθόνης αφής είναι πολύ απλός.
Δεν χρειάζεται .....

κάποιο ειδικό κιτ καθαρισμού η κάποιο συγκεκριμένο διάλυμα. Μπορείτε να το κάνετε απλά, με υλικά που ενδεχομένως να έχετε και στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε τι να αποφύγετε, καθώς πολλά κοινά είδη υφασμάτων και διαλείμματα καθαρισμού μπορεί να βλάψουν σοβαρά την οθόνη σας.

Τι να μην κάνετε.

Πριν μάθετε πώς να καθαρίζετε με ασφάλεια την οθόνη αφής της συσκευής σας, ας δούμε πρώτα ποια πράγματα δεν πρέπει να κάνετε ποτέ.
ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε δραστικές χημικές ουσίες, όπως καθαριστικά τζαμιών η ουσίες που περιέχουν αμμωνία η αλκοόλη. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο υγρό, μια μικρή ποσότητα νερού πάνω σε ένα πανί είναι υπέρ αρκετή.
ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε λειαντικά υφάσματα η χαρτί, γιατί χαράζουν την οθόνη. Οι γρατσουνιές που προκαλούνται είναι μικρές, αλλά θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου θαμπώνοντας την οθόνη. Αντί αυτού, χρησιμοποιείστε πανιά μικρό-ινών, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό ευαίσθητων επιφανειών.
ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα νερού. Εάν το νερό είναι απαραίτητο για να καθαρίσετε την οθόνη, θα πρέπει να το κάνετε με ένα πανί μικρο-ινών ελαφρώς υγρό, αντί να βάλετε νερό απευθείας στην οθόνη σας. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να απενεργοποιήσετε τη συσκευή σας πρώτα.
ΠΟΤΕ μην πιέζετε πολύ την οθόνη κατά τον καθαρισμό της γιατί μπορεί να προκληθεί ζημιά στη συσκευή σας. Εάν βέβαια η οθόνη σας είναι καλυμμένη με πλαστικό προστατευτικό οθόνης, έχετε περισσότερη ελευθερία κινήσεων και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ειδή καθαρισμού.

Χρησιμοποιήστε πανί μικρο-ινων

Για να καθαρίσετε μια οθόνη αφής -και όχι μόνο- το μόνο που πραγματικά χρειάζεστε είναι ένα πανί μικρο-ινών. Για πιο βρώμικες οθόνες, μπορεί να χρειαστεί επίσης μια μικρή ποσότητα νερού βρύσης. Αυτό το ύφασμα μπορεί να καθαρίσει με ασφάλεια ευαίσθητες επιφάνειες γυαλιού, είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι γυαλιά η για μια οθόνη αφής από γυαλί. Το πανί αυτό περιέχει πολύ μικρές ίνες που δεν φθείρουν την οθόνη αφής σας αλλά θα απομακρύνουν σκόνη και βρωμιές.
Καθαρίζοντας μια οθόνη αφής
Τώρα που έχετε το κατάλληλο ύφασμα για να καθαρίσετε την οθόνη σας, η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Απενεργοποιήστε τη συσκευή. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό στην πραγματικότητα, αλλά αν θα χρησιμοποιήσετε νερό τότε σας το συνιστούμε.
Σκουπίστε οριζόντια η κάθετα όλη την οθόνη αφής με μια επαναλαμβανόμενη κίνηση του πανιού μικρο-ινών. Για παράδειγμα, ξεκινήστε από την αριστερή πλευρά της οθόνης και σκουπίστε μέχρι τη δεξιά πλευρά της οθόνης. Στη συνέχεια, μετακινήστε το ύφασμα λίγο προς τα κάτω και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να καθαρίσετε ολόκληρη την οθόνη. Αυτός ο τρόπος είναι και ο ασφαλέστερος.

Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα νερού (μην προσθέσετε σαπούνι) για να υγράνετε ελαφρώς μια γωνία του υφάσματος. Χρησιμοποιήστε το υγρό μέρος του υφάσματος για να καθαρίσετε την οθόνη με τον ίδιο τρόπο.
Σκουπίστε την οθόνη με το στεγνό μέρος του πανιού, για να φύγει η περισσότερη υγρασία και αφήστε το υπόλοιπο του νερού να στεγνώσει με τον αέρα. Για να καθαρίσετε το πανί μικρο-ινών και να αποφύγετε τη συσσώρευση ρύπων, μουλιάστε το σε ζεστό νερό και σαπούνι (χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών), ξεπλύνετε καλά και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε βέβαια να αγοράσετε κάποιο από τα κιτ καθαρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά είναι μια δαπανηρή λύση. Ένα απλό πανί μικρο-ινών και λίγο νερό θα λειτουργήσει εξίσου καλά στις περισσοτερες περιπτώσεις. Τέλος, μην ξεχάσετε να πλένετε τα χέρια σας τακτικά για να κρατήσετε την οθόνη καθαρή. Λιγότερη βρωμιά στα χέρια σας σημαίνει λιγότερη βρωμιά στην οθόνη σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Οι ελληνικές συμμετοχές της Eurovision [ VIDEO ]

Μόλις κυκλοφόρησαν τα βίντεο των τεσσάρων τραγουδιών από τα οποία θα προκύψει η ελληνική συμμετοχή για τον διαγωνισμό της Eurovision. Δείτε τα βίντεοκλιπ των τεσσάρων υποψηφιοτήτων:

Δείτε και τα τέσσερα τραγούδια. Ποιό σας αρέσει;


Χίλιες και Μία Νύχτες, Αγγελική Ηλιάδη
Angel, Alex Leon feat. Giorgina
One Last Kiss, Θωμαή Απέργη
Alcohol is Free, Koza Mostra και Αγάθωνας ΙακωβίδηςΕντολή Σαμαρά για να αλλάξει ο νόμος για την ιθαγένεια έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ

Εντολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου να προωθηθούν οι απαιτούμενες αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια, ώστε αυτός να συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η εντολή ήρθε μετά την απόφαση του ΣτΕ το οποίο ........

έκρινε αντισυνταγματικές τις βασικές διατάξεις του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιο αυστηρό πλαίσιο για την απόδοσή της.

Με την απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας, ουσιαστικά θα ακυρωθούν όλες οι πράξεις απονομής ιθαγένειας σε όσους είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς είτε φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία από το 2010 έως σήμερα, ενώ θα συζητηθεί η τύχη των δημοτικών εκλογών του 2010 στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα όπου είχαν εγγραφεί αλλοδαποί στους εκλογικούς καταλόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, να μην είναι όμηροι της νόμιμης άδειας διαμονής των γονιών τους.

«Θα αποκτούν αυτοτελή άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους» επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών και προστίθεται ότι μέχρι την ενηλικίωση θα έχουν την ιθαγένεια των γονιών τους.
Στη συνέχεια θα μπορούν να καταθέσουν αίτημα πολιτογράφησης και ανάλογα με την κατηγορία -εάν δηλαδή πρόκειται για γεννημένους στη χώρα μετανάστες ή για παιδιά που αποφοίτησαν από ελληνικά σχολεία- να αποκτήσουν υπηκοότητα έπειτα από σχετικές εξετάσεις ή ιθαγένεια.

Eklogika.gr

Νέα ‘’χελώνια’’ αντίδραση από το Επιμελητήριο – Μια εβδομάδα μετά θυμήθηκε το ΤΕΙ Καλαμάτας, όταν το θέμα... λύθηκε!!!

Μια ακόμη... άκαιρη αντίδραση από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας που δεν αντιλαμβάνεται το χρονικό σημείο παρέμβασης και μονίμως... καθυστερεί – κι αυτό προκαλεί πλέον εύλογη απορία – στο να πάρει θέση σε καίρια ζητήματα.

Αφού, λοιπόν, από την περασμένη εβδομάδα έγινε........

χαμός με το σχέδιο ''Αθηνά'' και το ΑΤΕΙ της Καλαμάτας και αφού έχει υπάρξει ολόκληρη αντίδραση από όλες τις πλευρές (φορείς, αρχές) της Μεσσηνίας, θυμήθηκε σήμερα!!! και μια ημέρα μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας - που έδωσε δεσμευτικές απαντήσεις για την παραμονή του τμήματος εδώ κλείνοντας ουσιαστικά το όποιο θέμα - να μας πει πως παρακολουθεί ''...με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πιθανή αποδυνάμωση του ΑΤΕΙ Καλαμάτας''.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τί σημαίνει μια εβομάδα μετά και μετά την αντιμετώπιση του θέματος, παρέμβαση; Α, και κάτι άλλο. Άντε και να υποδεχθούμε την ανακοίνωση, πώς στοιχειοθετείται αλήθεια ολόκληρη η επιχειρηματολογία σας, σε 8 σειρές, όταν για μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις γράφετε... βιβλία ανακοινώσεων;

Ιδού η ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06/02/2013
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με αφορμή τις επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές, με την εφαρμογή του νέου Νόμου για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα «ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ», παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πιθανή αποδυνάμωση του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και υποστηρίζει την διοίκηση του Α.Τ.Ε.Ι. στις προτάσεις που έχει υποβάλλει στο Υπουργείο Παιδείας για την συγχώνευση και διατήρηση των λοιπών τμημάτων και ειδικά του τμήματος Λογοθεραπείας.

Υιοθετεί την πρόταση του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας για την αποτροπή όποιας ενέργειας συντελεί στην υποβάθμιση του Ιδρύματος, που θα επηρεάσει σημαντικά την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.
Γραφείο Τύπου

BEST TV

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΟΠ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ»
Απορρίφθηκαν οι 2 από τις 5 ενστάσεις που κατατέθηκαν στην Ε.Ε.


Πέντε χώρες, Δανία, Ελβετία, Αγγλία, Αίγυπτος και Νορβηγία, ........

κατέθεσαν ενστάσεις κατά της επέκτασης του Ελαιολάδου ΠΟΠ «Καλαμάτα», όμως η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη, καθώς ήδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίφθηκαν οι δύο.

Για την πορεία των τριών φακέλων που έχουν κατατεθεί από πλευράς Μεσσηνίας για προϊόντα ΠΟΠ, ενημερώθηκε προχθές με επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς. Εκεί είχε συναντήσεις με το διευθυντή του υπουργού και το διευθυντή του γενικού γραμματέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΕ 11 ΣΗΜΕΙΑ τα κυβερνητικά μέτρα που συμφωνήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και ανακοινώθηκαν απο την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ οι μελέτες για τους σημαντικούς οδικούς άξονες της Πυλίας Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και Σουληνάρι-Κορυφάσιο. Ικανοποίηση Καφαντάρη μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης.
ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ για την αποκατάσταση των ζημιών στο κάστρο της Κορώνης κατά τη σύσκεψη υπό τον Κ. Τζαβάρα στο υπουργείο Πολιτισμού. Η συνάντηση θα επαναληφθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο υπουργείο για την προώθηση του ζητήματος για το οποίο έντονο υπήρξε το πρωθυπουργικό ενδιαφέρον.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Κυπαρισσίας-Φιλιατρών έδωσε ο Κώστας Κόλλιας στις αρμόδιες υπηρεσίες μετά τους τελευταίους ελέγχους που διαπίστωσαν προβλήματα.
ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ εν όψει Τριωδίου χαρακτήρισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας τις μειώσεις δημοτικών τελών που εξήγγειλε η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ με προτάσεις για αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για ανάσχεση της ανεργίας και τόνωσση της απασχόλησης κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Χάρης Παπαδόπουλος: Η «νέα, ανεξάρτητη, αυτοδιαχειριζόμενη, συνεταιριστική εφημερίδα, που δεν έχει αφεντικά…» δεν δημοσιεύει την επιστολή μου.

Δημοσιεύω την επιστολή μου, που η Εφημερίδα των Συντακτών αρνείται να δημοσιεύσει!!!

Η εφημερίδα που δηλώνει «νέα, ανεξάρτητη, αυτοδιαχειριζόμενη, συνεταιριστική εφημερίδα, που δεν έχει αφεντικά…», με κατηγορεί με άρθρο της ότι δήθεν θέλω να τους φιμώσω (τίτλος άρθρου ‘’Επιχείρηση «φίμωσης» από μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ’’) , η ίδια όμως τελικά φιμώνει τους άλλους, από την στιγμή που η εφημερίδα δεν δημοσιεύει την απάντησή μου , στον ίδιο χώρο και στην ίδια έκταση με το άρθρο της, για ενημέρωση του κοινού, δημιουργώντας έτσι μονομερή και στρεβλή ενημέρωση.

Σας παραθέτω λοιπόν, αυτούσια την επιστολή μου για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:....


Απάντηση από το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. κ. Χάρη Παπαδόπουλο

Κύριε Διευθυντά,

Σε σχέση με το άρθρο του δημοσιογράφου Σωτήρη Μανιάτη με τίτλο ‘’Επιχείρηση «φίμωσης» από μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ’’ που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας σας στις 11-1-2013 και το οποίο αναφέρεται με όλως προσβλητικούς ισχυρισμούς προς το πρόσωπό μου, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την εξής απάντηση μου με αφορμή την πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας εκ μέρους του συντάκτη σας, η οποία -δυστυχώς- φαίνεται να γίνεται με την κάλυψη της ίδιας της εφημερίδας σας, «μιας νέας, ανεξάρτητης, αυτοδιαχειριζόμενης, συνεταιριστικής εφημερίδας, που δεν έχει αφεντικά..», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο αυτό.

Όμως η «νέα, ανεξάρτητη, αυτοδιαχειριζόμενη, συνεταιριστική εφημερίδα, που δεν έχει αφεντικά…» δίνει την εντύπωση ότι δεν τηρεί τις αρχές της ανεξαρτησίας και της αντικειμενικής πληροφόρησης τις οποίες επαγγέλλεται, αφού:

α) δεν αναδεικνύει -ως θα όφειλε για την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού- το γεγονός ότι η ΕΡΤ, για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια, διαθέτει το σημαντικότατο ποσό των 3.500.000 € στους Έλληνες παραγωγούς - σκηνοθέτες.

β) αποκρύπτει το δελτίο τύπου της ΕΡΤ και τον κατάλογο των ταινιών που χρηματοδοτήθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στοιχεία δηλ. τα οποία αποδεικνύουν αφενός την πλήρη αντικειμενικότητα της νέας διοίκησης της ΕΡΤ κατά τη διάθεση των κονδυλίων για τον κινηματογράφο, και αφετέρου το ότι εγώ σε τίποτα δεν «ευνόησα» τα μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, της οποίας τυγχάνω να είμαι Πρόεδρος, αφού από τις 35 ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΡΤ, υπάρχουν μόνον 5-6 ταινίες μελών της Ε.Ε.Σ., ποσοστό δηλ. ελάχιστο σε σχέση με το παραγόμενο από τους σκηνοθέτες-μέλη της Ε.Ε.Σ. καλλιτεχνικό έργο και την υψηλή -κατά κοινή ομολογία- ποιότητά του.

γ) αποσιωπά ότι οι ταινίες αυτές ήταν εισήγηση της προηγούμενης επιτροπής και ότι τα απαιτούμενα ποσά γι’ αυτές τις ταινίες απεγκλωβίστηκαν με προσωπική μου προτροπή, ύστερα βεβαίως από απόφαση του Δ.Σ.

δ) αποσιωπά γενικότερα το ότι η θέση μου ως Προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Πόρων για τον Κινηματογράφο είναι καθαρά συμβουλευτική, ότι την τελική απόφαση την παίρνει πάντα το Δ.Σ., ότι η θέση είναι άμισθη και ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό ή ηθικό κώλυμα να την κατέχει μέλος του ΔΣ, αφού πολλά μέλη του έχουν αναλάβει τέτοιες θέσεις συμβουλευτικού ή εισηγητικού χαρακτήρα, αντίθετα ενδείκνυται να συμμετέχω εγώ στη συγκεκριμένη επιτροπή αντί κάποιου άλλου μέλους του Δ.Σ. αφού διαθέτω τις εξειδικευμένες γνώσεις προς τούτο.

ε) στηρίζει επίμονα τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης, παρά το γεγονός ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για λογοκρισία σε σειρά που προβάλλει η ΕΡΤ (πράγμα για το οποίο η δημόσια τηλεόραση δέχθηκε δριμεία κριτική με οξύτατα σχόλια), για επιλογή προς προβολή από την ΕΡΤ προγράμματος στην παραγωγή του οποίου είχε συμμετάσχει και ο ίδιος και χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, καθώς και για διάφορα άλλα για τα οποία το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε τελικώς την αποπομπή του.

στ) δεν δημοσίευσε ολόκληρη την απάντησή μου στο αρχικό άρθρο τού συντάκτη σας Σ. Μανιάτη, αντίθετα δημοσίευσε «επιμελώς» επιλεγμένα χωρία αυτής, συνοδευόμενα μάλιστα από νέα σχόλια του ως άνω συντάκτη σας τα οποία διαστρέβλωναν ακόμα περισσότερο την απάντηση μου, και αλλοίωσε με τον τρόπο αυτό το περιεχόμενο των λεγομένων μου, σε παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας,

ζ) και όχι μόνον αυτό, αλλά στη νέα επίθεση της εφημερίδας σας εναντίον μου μέσω του ως άνω συντάκτη σας με αφορμή την αγωγή που αναγκάστηκα να ασκήσω κατά της Βένας Γεωργακοπούλου, φτάνετε στο σημείο να επαναλάβετε και να διαδώσετε περαιτέρω προς το αναγνωστικό σας κοινό το άκρως συκοφαντικό σχόλιό της για το πρόσωπό μου, τη στιγμή μάλιστα που έχει γίνει πλέον αντιληπτή εδώ και μια πενταετία από όλο τον οπτικοακουστικό χώρο η προκατάληψη της εν λόγω συντάκτριάς σας απέναντι σε εμένα προσωπικά αλλά και στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών -της οποίας έχω την τιμή να εκλέγομαι πρόεδρος επί μία δωδεκαετία- όπως και η μεροληψία με την οποία δυστυχώς αντιμετωπίζει τις αιρετές διοικήσεις των Σωματείων και των Φορέων τού οπτικοακουστικού χώρου όταν δεν συμφωνούν μαζί της σε θέματα όπως π.χ. ο νέος Κινηματογραφικός Νόμος ή χρηματοδοτήσεις που δεν τυγχάνουν της προσωπικής της «έγκρισης» και αισθητικής.

Αν είχατε αντιμετωπίσει την ως άνω αγωγή μου αντικειμενικά και χωρίς προκαταλήψεις, θα διαπιστώνατε ότι περιλαμβάνει πλήθος περιστατικών μεροληπτικής αντιμετώπισής μου από την εν λόγω δημοσιογράφο στο παρελθόν και μέχρι σήμερα, όπου πλέον ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής και της υπομονής μου, αφού η κατασυκοφάντησή μου υπερέβη κάθε όριο, με τις κατηγορίες ακόμα και για αποκόμιση εκ μέρους μου οφέλους, και μάλιστα αθέμιτου, τις οποίες δεν επιτρέπω σε κανένα. Η έγερση της αγωγής αυτής για τις αναληθείς αυτές κατηγορίες σε βάρος μου -και γενικά η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για έννομη προστασία όταν εμφανίζονται φαινόμενα κακόβουλων ισχυρισμών, όπως συνέβη εν προκειμένω- είναι συνταγματικό μου δικαίωμα το οποίο άσκησα με μεγάλη περίσκεψη, όχι επειδή δήθεν είχα -όπως ψευδώς αναφέρετε- πρόθεση «λογοκρισίας» ή «φίμωσης» της ελευθερίας του Τύπου (την οποία σέβομαι απόλυτα), αλλά επειδή έπρεπε πλέον να προστατευτώ απέναντι στην κατασπίλωση μου, η οποία όμως διαπιστώνω ότι δυστυχώς συνεχίζεται από τους συντάκτες της εφημερίδας σας.

Τέλος, σας δηλώνω ότι εγώ θα συνεχίσω ως μέλος του Δ.Σ. να στηρίζω την πολιτική της ΕΡΤ προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της Ελληνικής κινηματογραφίας και του Πολιτισμού, είτε αυτό τυγχάνει της «εγκρίσεως» και «αρέσκειας» των συντακτών σας είτε όχι.

Κύριε Διευθυντά,

Επειδή στο πρόσφατο άρθρο του ως άνω συντάκτη σας στις 11-1-2013 επαναλαμβάνονται δυστυχώς οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί και οι συκοφαντίες της ως άνω συντάκτριάς σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε (χωρίς περικοπές, χωρίς διαστρεβλώσεις, στην ίδια σελίδα και με αντίστοιχη προβολή με το άρθρο του Σ. Μανιάτη) την παρούσα απάντηση μου, ειδάλλως θα θεωρήσω ότι υιοθετείτε πλήρως τις συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου και τότε θα με αναγκάσετε να στραφώ κατά παντός υπευθύνου, αναζητώντας έννομη προστασία.

Κύπελλο Μεσσηνίας Εράνη Φιλιατρών Μεσσηνιακός 0-1 [ VIDEO ]

Δεν τα κατάφερε η Εράνη να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στον σημερινό Αγώνα κυπέλλου με τον Μεσσηνίακό καθώς ηττήθηκε με σκορ 1-0.

Παρόλο που η Εράνη έπαιξε δυνατά τον αγώνα, δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ και όλα πλέον είναι δύσκολα για τον δεύτερο αγώνα στην έδρα του Μεσσηνιακού καθώς για να διατηρήσει ελπίδες θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ.
Η Εράνη απειλήθηκε να δεχτεί γκόλ στο 3ο Λεπτό της .......

αναμέτρησης όταν ο Διαιτητής έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον Μεσσηνιακό. Ο Αθανασόπουλος έπεσε σωστά και γλύτωσε την Εράνη απο ένα γρήγορο γκολ.
Το πολύτιμο γκολ, για τον μεσσηνιακό πέτυχε ο Κώστας Αργυρόπουλος στο 18ο λεπτό του Α΄ ημιχρόνου, σκορ που παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης του αγώνα.

Η Εράνη παρατάχθηκε με πολλά νέα πρόσωπα καθώς ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Ανδριόπουλος δεν θέλησε να διακινδυνεύσει πάικτη καθώς ακολουθεί πολύ δύσκολο μάτς την Κυριακή με το Πανόπουλο στα Φιλιατρά.

Οι συνθέσεις:
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Καραχάλιος, Διαμαντόπουλος, Ανδρώμνης, Διονυσόπουλος, Μιθχαλακόπουλος, Καραπετιάν, Αλεβίζος, Κόλλιας, Σπυρόπουλος, Παναγόπουλος

Μεσσηνιακός: Νιάρχος, Καλογερόπουλος, Αρβανίτης, Κουρεντζής, Δασκαλάκης, Κωνσταντόπουλος, Αργυρόπουλος, Καλογερόπουλος, Χελάς, Τσουλάκος, Αθανασόπουλος

Δείτε φάσεις και γκολ από τον αγώνα.Σοβαρά ερωτήματα για τα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών στη Τριφυλία..

Σοβαρά ερωτήματα προς τον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης - Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, Γιάννη Κατσούλα και το δήμαρχο Κώστα Κόλλια, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, έθεσαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο Σαράντος Κουκούμης και ο Θανάσης Πετρόπουλος.

Οι απαντήσεις, ωστόσο, που έδωσαν ο πρόεδρος και ο δήμαρχος ......

δεν έπεισαν. Ο μεν πρώτος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι πρόβλημα σίτισης παρατηρείται μόνο σε δύο Παιδικούς Σταθμούς, στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, όπου δεν υπάρχουν μάγειρες. Ο δε δεύτερος επισήμανε πάνω από πέντε φορές ότι κανείς εργαζόμενος δεν είναι απλήρωτος!

Δεν έπεισαν, επειδή μάγειρες δεν έχουν 3 Παιδικοί Σταθμοί, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κοπανακίου, τεράστια προβλήματα σίτισης αντιμετωπίζουν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί (δεν έχουν τρόφιμα αφού οι προμηθευτές σταμάτησαν και σταματούν την τροφοδοσία, καθώς είναι εδώ και μήνες απλήρωτοι από το Δήμο), ενώ υπάρχουν για περισσότερο από δύο μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι και συνταξιοδοτηθέντες που δεν έχουν πάρει ακόμη το εφάπαξ!

Όσο, δε, για τη θέρμανση που ρωτήθηκαν, η απάντηση του κ. Κατσούλα ήταν ότι υπάρχουν καύσιμα, χωρίς να πει αν και σε ποιους Παιδικούς Σταθμούς έβαλαν οι γονείς. Στο, δε, Παιδικό της Κυπαρισσίας πετρέλαιο έβαλαν μετά το δημοσίευμα του «Θ» για τα τεράστια προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς την προηγούμενη εβδομάδα!

Θυμίζουμε πως στο φύλλο της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου αναδείξαμε την τραγική κατάσταση και τα προβλήματα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Τριφυλίας.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, θέτοντας το θέμα ανέφερε: «Η αιτία είναι ότι δε χρηματοδοτείται ο Φορέας με τα χρήματα που έχει προϋπολογίσει ο Δήμος. [.] Μένουν υποσιτιζόμενα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς». Από την πλευρά του, ο Θανάσης Πετρόπουλος ρώτησε το δήμαρχο τι μέτρα έχει λάβει για να επιλυθούν τα προβλήματα.

«Στους Γαργαλιάνους και στα Φιλιατρά, πράγματι, δεν έχουμε μάγειρα. Συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, στο τέλος του περασμένου χρόνου, και από τους δύο Παιδικούς Σταθμούς», σημείωσε απαντώντας ο κ. Κατσούλας και πρόσθεσε: «Καύσιμα υπάρχουν σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς, για όλο το χρόνο. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν καύσιμα».

Αλγεινή εντύπωση, αφήνοντας προς στιγμή άναυδο το Σώμα, προκάλεσε η αναφορά του στη σίτιση: «Κατ' αρχήν, δεν είμαστε υποχρεωμένοι από κανέναν νόμο να σιτίζουμε στους παιδικούς σταθμούς! Στους παιδικούς σταθμούς πηγαίνουν τα παιδάκια για να τα περιποιούνται, να τα φροντίζουν και να έχουν και μία, έτσι, υποτυπώδη εκπαίδευση! Τώρα, αν σιτίζουμε στους παιδικούς σταθμούς, είναι κάτι που θέλουμε εμείς να κάνουμε, δε μας το επιβάλλει κανένας! Μέχρι κάποια στιγμή σιτίζονταν κανονικά τα παιδάκια.

Η χρηματοδότηση, όμως, δεν ήταν αυτή που θα 'πρεπε να είναι. Βέβαια και τα τροφεία, τα οποία έχουμε κρατήσει στο χαμηλότερο επίπεδο πανελλαδικά - είναι 1 ευρώ την ημέρα - δεν εισπράττονται, δηλαδή οι γονείς δεν τα πληρώνουν. Δεν τους βάζουμε εμείς το μαχαίρι στο λαιμό, όποιος έχει, όποιος δεν έχει, δεν πληρώνει. Όμως, αυτό είναι μία βοήθεια σήμερα με την οικονομική κατάσταση. Δεν την έχουμε κι αυτή τη βοήθεια.».

Για την πλήρωση των κενών θέσεων, σημείωσε: «Έχουμε μπει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μέσω της ΕΕΤΑΑ, έχουν καταληφθεί οι θέσεις κατόπιν διαγωνισμού και μέσω ΑΣΕΠ, δεν τους έχουμε προσλάβει ακόμα και γιατί; Γιατί δεν έχουμε υπογράψει σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ, για να πάρουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ! Εάν, λοιπόν, δεν υπογραφεί η σύμβαση, εγώ φοβάμαι να το ρισκάρω. Να προσλάβω προσωπικό και μετά να μην έχω λεφτά να το πληρώσω; Θα περιμένουμε και αυτό το μήνα. Πιστεύω, μέσα στο μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση.».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κατσούλας ανέφερε: «Τα χρήματα που θα λάβουμε μέσω του ΕΣΠΑ είναι πολύ μειωμένα σε σχέση με τα περσινά. Για κάθε παιδάκι πέρυσι ήταν της τάξης των 3.300 ευρώ, φέτος είναι 2.500 ευρώ. Μας ήρθε και από εκεί ειδοποίηση, ας το πούμε, ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι, παρότι έχουμε μπει στο πρόγραμμα "ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ" - τα 3.300 ήταν για να σιτίζονται κιόλας τα παιδάκια -να σιτίζουμε, μόνο το πρωινό, το οποίο, βέβαια, δίνουμε»! Πρόσθεσε δε, πως υπάρχει θέμα με το εφάπαξ των υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί (και από προηγούμενα έτη), καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας ξεκίνησε λέγοντας ότι «κανείς δεν είναι απλήρωτος», κάτι που ανέφερε στην τοποθέτησή του πάνω από πέντε φορές. Και συμπλήρωσε: «Τις κοινωνικές δομές τις κρατάμε με νύχια και δόντια».

Ενώ ανέφερε πως το νομικό πρόσωπο παίρνει χρήματα από το Δήμο, τόνισε επίσης ότι «τη σίτιση θα την κρατήσουμε με νύχια και με δόντια.».

Ωστόσο, ο Θανάσης Πετρόπουλος επισήμανε πως οι Παιδικοί Σταθμοί υποχρεούνται να παρέχουν σίτιση, όπως αναφέρεται, άλλωστε, στη συστατική πράξη του Φορέα και τον κανονισμό λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, ενώ αναπάντητο έμεινε το ερώτημά του, παρότι επέμεινε, αν ο Δήμος έχει επιχορηγήσει το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας για τους Παιδικούς Σταθμούς με τις πιστώσεις που τα δύο προηγούμενα χρόνια εγγράφονταν στους προϋπολογισμούς του.

ΘΑΡΡΟΣ

Η Απάντηση του Δήμου Τριφυλίας για τον βιολογικό

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και όσων μας ζητήσατε να προσκομίσουμε για την Ε.Ε.Λ. Φιλιατρών σας καταθέτουμε τα ακόλουθα:

1. Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη επιφανειακή ροή μη επεξεργασμένων αποβλήτων οφείλεται σε βλάβη του αντλιοστασίου προώθησης των αποβλήτων στην Ε.Ε.Λ. και συγκεκριμένα στην ταυτόχρονη διακοπή λειτουργίας των δύο αντλιών, όπως βεβαιώνεται και στο έγγραφο αυτοψίας που επισυνάπτουμε. Ήδη η μία αντλία, στην οποία διαπιστώθηκε βλάβη, έχει προωθηθεί για επισκευή σε εξειδικευμένο συνεργείο του Πύργου Ηλείας.

2. Όπως θα σας είναι γνωστό το έργο της Αποχέτευσης Λυμάτων.......

της πόλης των Φιλιατρών έχει μια προβληματική ιστορία 20 και πλέον ετών. Το έργο εκτελέσθηκε από τη ΔΕΚΕ Πελοποννήσου και παραδόθηκε στον πρώην Δήμο Φιλιατρών με προβληματικό δίκτυο και ελλειπή την μονάδα επεξεργασίας. Ο Δήμος Φιλιατρών δαπάνησε τεράστια ποσά και κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες για πολλά χρόνια για να καταστήσει λειτουργικό το έργο και να αποκαταστήσει τις εκτεταμένες κακοτεχνίες. Κατάφερε το 2009 να θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το σύστημα.

3. Ο Δήμος Φιλιατρών και ο σημερινός Δήμος Τριφυλίας από το 2010 έως και σήμερα έχουν αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρία την ανάθεση εργασιών Λειτουργίας της Ε.Ε.Λ. Φιλιατρών, αφού δεν διαθέτει ειδικευμένο προσωπικό και υποδομές που να μπορούν να αναλάβουν την εργασία αυτή (αντίγραφα των συμβάσεων σας καταθέτουμε),

4. Η εταιρία που έχει αναλάβει την λειτουργία διενεργεί μηνιαίο εργαστηριακό έλεγχο των λυμάτων ώστε να διασφαλιστεί, σύμφωνα με τους υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες και προδιαγραφές, η λειτουργία του Ε.Ε.Λ.(αντίγραφα των εργαστηριακών ελέγχων σας καταθέτουμε),

5. Όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου και τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας σας επισημαίνουμε τα κάτωθι:

α. Το έργο δεν εκτελέσθηκε από το Δήμο Φιλιατρών και δεν υπήρχε στο αρχείο του Δήμου ούτε του Δήμου Τριφυλίας σχετικός φάκελος, η δε απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων είχε λήξει από το 2005 χωρίς να έχει λειτουργήσει ή να δοκιμαστεί το δίκτυο και η Ε.Ε.Λ. Ο Δήμος Τριφυλίας από την πρώτη στιγμή αναζήτησε τα στοιχεία του φακέλου του έργου και των αδειοδοτήσεων προκειμένου να ανανεώσει, επικαιροποιήσει ή τροποποιήσει αυτές σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Τούτο έγινε κατορθωτό στο τέλος του Αυγούστου του 2012, ενώ η παραλαβή του έργου έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/10/2012 (Αρ. Απόφ. 305/2012).

β. Άμεσα η Υπηρεσία μας συνέταξε φάκελο προς την αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου προκειμένου να εκδοθεί Ανανέωσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (αντίγραφο σας καταθέτουμε)

γ. Όπως θα αντιλαμβάνεσθε για την έκδοση Άδειας Εγκατάστασης και Άδειας Λειτουργίας απαιτείται η ανωτέρω (β) Απόφαση Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, τις οποίες θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε άμεσα, θεωρώντας πρώτης προτεραιότητας έργο για το Δήμο μας.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόησή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Φιλιατρά: Πρόσκληση Αγροτικού Συλλόγου για τις κινητοποιήσεις των Αγροτών


Αυτόφωρο για όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο θα οδηγούνται οι ασυνεπείς εργοδότες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.

Για τους .......

εργοδότες μη φυσικά πρόσωπα που δεν καταλαμβάνουν ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το Ίδρυμα με εγκύκλιο του παρέχει διευκρινίσεις για το χρόνο τέλεσης του αυτόφωρου αδικήματος της εισφοροδιαφυγής και συγκεκριμένα προχωρεί στον καθορισμό των ηθικών αυτουργών των αδικημάτων της παρακράτησης των εργοδοτικών εισφορών και της υπεξαίρεσης των εργατικών εισφορών.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, θα ασκείται ποινική δίωξη για πλημμέλημα εάν κάποιο νομικό πρόσωπο οφείλει ποσά άνω των 20.000 ευρώ, στην περίπτωση των εργοδοτικών εισφορών και άνω των 10.000 ευρώ, εάν πρόκειται για εργατικές εισφορές. Στις οφειλές που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ, επειδή το αδίκημα χαρακτηρίζεται διαρκές, μετατρέπεται και το αυτόφωρο σε συνεχές.

Η παραγραφή του αυτόφωρου επέρχεται όταν περάσουν πέντε χρόνια από την έκδοσή του.

Για τον καλύτερο έλεγχο των περιπτώσεων για τις οποίες έχει τεθεί σε εφαρμογή το αυτόφωρο, το ΙΚΑ θα δημιουργήσει ειδική λογισμική εφαρμογή στο πληροφοριακό του σύστημα, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Ροή δημιουργίας μηνύσεων – διαδικασία αυτοφώρου»

Υστερόγραφα

Φιλιατρά: Επανεγγραφή για το 2012 - 2013 των ομάδων Ολοκληρωμένης διαχείρισης Ελιάς της ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Καλούνται οι παραγωγοί και τα μέλη της ομάδας Διαχείρισης της Ελιάς της Ένωσης Μεσσηνίας καθώς και οι νέοι παραγωγοί που επιθυμούν την ένταξη τους στο πρόγραμμα, να εγγραφούν για την καλλιεργητική περίοδο 2012 - 2013.

Η Επανεγγραφή για τα μέλη είναι ΔΩΡΕΑΝ ενώ .....

η συμμετοχή για νέα μέλη είναι στα 50 Ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ΕΑΣ Μεσσηνίας Υποκατάστημα Φιλιατρών.

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για εθνικά προγράμματα στήριξης αγροτών από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

Εγκρίθηκε η κατανομή πιστώσεων για το έτος 2013 για τη χρηματοδότηση των εθνικών προγραμμάτων.
Υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη ηκατανομή των πιστώσεων έτους 2013 για τη χρηματοδότηση των εθνικών προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν από το Υπουργείο για τη στήριξη των αγροτών.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί το 2013 θα ανέλθει σε 36.694.000 € ως εξής:


33.000.000 € για την πληρωμή, μέσω του ΕΛΓΑ, των προγραμμάτων ΠΣΕΑ που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
1.800.000 € για τη χρηματοδότηση του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων λόγω ασθενειών.
1.520.000 € για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
374.000 € για τη χρηματοδότηση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για την εφαρμογή του προγράμματος των επισκοπήσεων (ελέγχων) για την παρακολούθηση των φυτοϋγειονομικών κινδύνων, με στόχο την εξασφάλιση της υποστήριξης των εξαγωγών και της ασφαλούς διακίνησης των φυτών και των φυτικών προϊόντων της χώρας μας.

Messinia Portal

Λογαριασμό 530 ευρώ έκανε στον Πειραιά η παρέα Σαμαρά - Μιχαλολιάκου!

Με μια επική περιγραφή που παραπέμπει στις ένδοξες στιγμές της ερευνητικής δημοσιογραφίας ο απεσταλμένος της εφημερίδας “Mέλλον” του Πειραιά στην ταβέρνα “4 Αδέλφια” δίνει συγκλονιστικές εικόνες από το δείπνο του Αντώνη με τον δήμαρχο Πειραιά και την παρέα του. Γραφει: Δεν είπαν ούτε λέξη για τα προβλήματα του Πειραιά. Απεναντίας έφαγαν και ήπιαν πλουσιοπάροχα, πληρώνοντας λογαριασμό όσο ένας βασικός μισθός υπαλλήλου.

Φάγανε και.....

ήπιανε με την όρεξή τους να «χτυπάει κόκκινο» οι καλεσμένοι του Δημάρχου Πειραιά, στην παραδοσιακή ταβέρνα «4 ΑΔΕΛΦΙΑ», το βράδυ της Δευτέρας και τσούγκρισαν τα ποτήρια τους στην υγειά των Πειραιωτών.

Ο πολυμήχανος Δήμαρχος Πειραιά, για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο, «έστησε» ολόκληρη «παράσταση ενημέρωσης» του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και λοιπών, προκειμένου να συμφάγουν. Με άλλα λόγια, για να τραπεζώσει Πρωθυπουργό και κολλητούς του.

Έτσι λοιπόν μέρες τώρα, όπου έβρισκε την ευκαιρία (κόψιμο πίτας, συναντήσεις με φορείς κ.λ.π.) έλεγε πως πρόκειται να γίνει μεγάλη σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά για να ενημερωθεί και να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα του Πειραιά. Αντί λοιπόν της «ευρείας σύσκεψης» μας προέκυψε το μεγάλο φαγοπότι του Μιχαλολιάκου όπου στο χαλαρό κλίμα που επικρατούσε ειπώθηκαν και κανά δυο κουβέντες για τον Πειραιά. Όπως ακριβώς γίνεται και με μας, όταν πηγαίνουμε στην ταβέρνα και συζητούμε επί παντός επιστητού.

Ποιους τραπέζωσε ο Δήμαρχος Πειραιά; Εκτός απ’ τον Πρωθυπουργό και το Μιχαλολιάκο, στο μεγάλο φαγοπότι παραβρέθηκαν ο γραμματέας του Δήμου Πειραιά Στέλιος Διαμαντίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Καλογιάννης, ο Υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο πρώην ποδοσφαιριστής Μίμης Στεφανάκης και βεβαίως βεβαίως ο αδερφός Κούλης Μιχαλολιάκος.

Τι έφαγαν; Ξεκίνησαν με καπνιστό σολωμό, ακολούθησε πανδαισία θαλασσινών (γαρίδες, καραβίδες, οστρακοειδή), μετά ήρθαν τα ψητά ψάρια και συνέχισαν με φιλέτα. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με φρούτα και παγωτό. Πόσο πήγε ο λογαριασμός; Κρατηθείτε: Μόνο 530€ συν 20€ φιλοδώρημα. Απόλαυσαν λευκό και κόκκινο κρασί κατά περίπτωση, ενώ κανείς δεν τόλμησε να καπνίσει.

Τι συζήτησαν; Μην περιμένετε να σας γράψουμε πως μίλησαν για τα προβλήματα του Πειραιά. Κουβέντα δεν είπαν γι’ αυτά. Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και κυρίως γύρω από την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η παρέα αποχώρησε από το κατάστημα στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Συμπερασματικά: Πολύς ντόρος για το τίποτα ή πιο σωστά γι’ άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Πειραιά αξιοποίησε επικοινωνιακά τον κουμπάρο του και Πρωθυπουργό, στήνοντάς του «παγίδα». Έτσι λοιπόν οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να δουν απολύτως τίποτα, ούτε ένα έργο δεν πρόκειται να προχωρήσει ενώ τα μικρά, που έχουν δρομολογηθεί από προηγούμενη Δημοτική Αρχή και Κυβέρνηση, θα γίνουν έτσι κι αλλιώς. Μόνο που τότε ο Δήμαρχος Πειραιά θα τα χρεώσει στο Σαμαρά και τον εαυτό του, κάνοντας έτσι και για πολλοστή φορά μια άθλια επικοινωνιακή πολιτική σε βάρος της αλήθειας και του Πειραιά.

Messinea

Χωρίς χρεώσεις οι συναλλαγές από Alpha – Εμπορική

H Alpha Bank και η Εμπορική Τράπεζα καταργούν τις μεταξύ τους χρεώσεις σε βασικές καθημερινές συναλλαγές των πελατών τους.

Οι πελάτες των.....

Alpha Bank και η Εμπορική μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν χωρίς χρέωση το σύνολο του δικτύου των ATM των δύο τραπεζών για αναλήψεις και ενημέρωση, με χρήση των καρτών που ήδη έχουν στην κατοχή τους. Επίσης, μπορούν να πραγματοποιούν, χωρίς χρέωση, μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς δικούς τους ή τρίτων που τηρούνται στις δύο τράπεζες, μέσω των Καταστημάτων και των ηλεκτρονικών δικτύων και των δύο τραπεζών.

bankwars

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο σύνολο των εκπαιδευτικών η απαράδεκτη διάταξη του Ν.4093/2012 όπου προβλέπεται η αυτοδίκαιη αργία του εκπαιδευτικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ύστερα από μια απλή αναφορά πολίτη, ακόμα και σε θέμα άσχετο με την εκπαίδευση, και την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο ή σε ποινική δίκη.

Η αψυχολόγητη αυτή διάταξη μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς......

"έρμαιο" στις διαθέσεις των όποιων θεωρούν πως επέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά.
Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της απαράδεκτης νομοθεσίας είναι οι διώξεις εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποφάσεις αυτών των οργάνων θίγουν συμφέροντα πολιτών , δέχονται μηνύσεις από τους πολίτες με επακόλουθο τη δυνητική αργία
"Πλανώνται πλάνην οικτράν" οι κυβερνώντες αν πιστεύουν πως με αυτές τις πολιτικές αναβαθμίζουν
την εκπαίδευση , το αντίθετο συμβαίνει ,αφαιρούν την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία , τη συμμετοχή
και την καινοτόμο δράση.

Αν επιθυμούν την χειραγώγηση το πέτυχαν, να είναι σίγουροι όμως πως θα θερίσουν θύελλες.
Ο στιγματισμός των εκπαιδευτικών που με παρρησία, με γόνιμη και ουσιαστική παρουσία και αξιοπρέπεια υπηρετούν ,σε δύσκολους καιρούς, την εκπαίδευση και το μαθητή, αποτελεί ανεπίτρεπτη πολιτική επιλογή.

Από την χαλαρότητα και την ατιμωρησία περάσαμε στον εκφοβισμό, την αδικία και την χειραγώγηση.
Ζητάμε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Μεσσηνίας και τη Δ.Ο.Ε. να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την κατάργηση του Ν. 4093\2012
Ζητάμε από την Περιφερειακή Δ/νση Π.& Δ .Ε. Πελοποννήσου να ενημερώσει το Υπουργείο για την αδικία και τις παρενέργειες που δημιουργεί ο νόμος.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ”… Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ καταργεί το νόμο Ραγκούση – Άκυρες οι δημοτικές εκλογές του 2010;

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας και πλέον οριστικά ο νόμος-σκάνδαλο περνά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αν βέβαια δεν μας επιφυλάσσει η τρόϊκα και επ’αυτού άσχημες εκπλήξεις:
Η αλλαγή του Συντάγματος είναι βασικός στόχος των .......

τροϊκανών και ο νόμος μπορεί να επανέλθει μόνο με αλλαγή του Συντάγματος.

Η Ολομέλεια με την απόφασή της έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Με την απόφαση αυτή της Ολομέλειας είναι δυνατόν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010, λόγω της συμμετοχής αλλοδαπών εγγεγραμμένων στους σχετικούς καταλόγους στην εκλογική διαδικασία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όταν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της διάσκεψης που είχε προηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ζητήσει το «πάγωμα» των διαδικασιών για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας. Πλέον με βάση την απόφαση της Ολομέλειας που δημοσιεύθηκε αναμένεται να χαραχτεί και η νέα «γραμμή» της κυβέρνησης πάνω στο θέμα αυτό.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση.

Δηλαδή, παραδέχεται ότι προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος και εδώ εγείρεται πλέον ένα νέο ζήτημα: Πως είναι δυνατόν να παίρνουν την ιθαγένεια ξένοι χωρίς δεσμούς με το ελληνικό έθνος; Άρα πρέπει να αλλάξει και αυτό το σημείο του νόμου και να υπάρξει ως προϋπόθεση η απόκτηση πραγματικού δεσμού του αλλοδαπού με τον Ελληνισμό πριν του χορηγηθεί η ελληνική ιθαγένεια.

Πρακτικά το ανώτατο δικαστήριο δέχθηκε ότι “Έλληνας γεννιέσαι” και δεν γίνεσαι με την απλή παραμονή στην Ελλάδα για μερικά χρόνια. Ή σε διαφορετική περίπτωση ισχύει το ισοκρατικό “Έλληνες εισίν οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες”.

Η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο.

Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

ΜessiNea

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 6-2-2013 ]
Απάντηση σε δημοσίευμα μας από την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Σε σημερινή δημοσίευσή σας διατυπώνετε προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας το ερώτημα «αν θα μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία του Αγίου Χαραλάμπους. Δέσποτα τι λέτε εσείς;;; Θα μεταδοθεί;;;».

Απορούμε γιατί επανέρχεσθε στο ίδιο θέμα, για το οποίο είχατε λάβει σαφέστατη απάντηση ακριβώς πριν ένα χρόνο.
Εάν το ξεχάσατε, σας υπενθυμίζουμε ότι και πέρισυ ..........

προσπαθήσατε να δημιουργήσετε θέμα κατηγορώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ότι δήθεν εκείνος αντιδρά στην τηλεοπτική μετάδοση των ιερών Ακολουθιών της Πανηγύρεως του Αγίου Χαραλάμπους. Τότε αναγκαστήκατε να αποσύρετε το ψευδέστατο αυτό δημοσίευμα και να ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη.

Αφού όμως ξανά θέτετε το ίδιο ερώτημα, σας απαντούμε και πάλι: Η αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Ιεράς Μητροπόλεως. Όταν το 2010 ο Δήμος Φιλιατρών διέθεσε το απαιτούμενο ποσόν, η μετάδοση πραγματοποιήθηκε. Εάν και πάλι υπήρχε η δυνατότητα , με προθυμία θα εχορηγείτο η άδεια και κάθε διευκόλυνση από πλευράς Εκκλησίας. Η Ιερά Μητρόπολις δεν έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτεί τηλεοπτικές μεταδόσεις. Με δυσκολία αντιμετωπίζει τις λειτουργικές της ανάγκες και επιτελεί σημαντικό φιλανθρωπικό έργο σε μια εποχή που οι άνθρωποι δοκιμάζονται. Όσοι θεωρούν ως ανάγκη και προτεραιότητα τις τηλεοπτικές μεταδόσεις ας προβούν στις σχετικές ενέργειες ή ας χορηγήσουν τα απαιτούμενα έξοδα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ
Στο… ναδίρ το «χρηματιστήριο» ακινήτων στην Καλαμάτα


Σε πολλές περιπτώσεις, από την αρχή της κρίσης μέχρι ........

σήμερα, οι ιδιοκτήτες έχασαν ακόμη και το 50% της επένδυσής τους

Το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι η πολιτική και τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει για τα ακίνητα. Με τη σειρά τους, χιλιάδες ιδιοκτήτες, αλλά και η κτηματαγορά, περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις.

Το όλο ζήτημα αποτέλεσε την αφορμή για μια έρευνα των τάσεων που επικρατούν στην πόλη της Καλαμάτας, με βάση την εμπειρία μεσιτών αλλά και κατασκευαστών.

Οι περισσότεροι μας είπαν ότι η εικόνα μοιάζει πολύ με αυτή των «εγκλωβισμένων» στο Χρηματιστήριο, τότε που μεγάλος αριθμός πολιτών έχασε τεράστιες περιουσίες. Η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, είναι τόσο μεγάλη, που οι απώλειες για όσους επένδυσαν σε αυτή μοιάζουν με αυτές της περιόδου 2000-2001.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ το "παιχνίδι" στα αγροτικά μπλόκα και όλα δείχνουν οτι οι διαφορές αγροτών-κυβέρνησης ειναι αγεφύρωτες. Σήμερα προετοιμάζεται πιο πυκνή συμμετοχή στα μπλόκα, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές για καταλήψεις δρόμων.
Χθες συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Χαρακόπουλο οι αγρότες απο την Αχαΐα, συνοδευόμενοι απο τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ μειώσεις τελών για τους κοινόχρηστους χώρους που ενοικιάζουν οι επαγγελματίες και μειώσεις δημοτικών τελών και τελών κοιμητηρίων στο Δήμο Καλαμάτας.

ΣΥΝΤΟΜΑ το λιμάνι της Καλαμάτας παραχωρείται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Τι δήλωσε χθες ο δήμαρχος για το θέμα καθώς και άλλα θέματα της τοπικής επικαιρότητας.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το "θέμα Τατούλη" με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πατσαρίνο να το φέρνει στο Πε.Συ. με ερώτηση.

Τι απαντούν οι εταιρείες του αδελφού του Περιφερειάρχη Βασίλη Τατούλη για δημοσιεύματα και φήμες.

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ η υπεροχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έναντι του Τσίπρα και το κλίμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει "κοιλιά". Το 52% των πολιτών πιστεύει τώρα, σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO για το Mega, οτι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία. Σταθερή η ΔΗΜΑΡ, σε τροχιά ανάκαμψης ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ καθαρισμοί και σκουπίδια πονοκέφαλοι για το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ για το τοπικό Leader 3 εκατ. περίπου ευρώ.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

«Κόκκινη» κάρτα για το Βιολογικό των Φιλιατρών

Εκτός λειτουργίας της Κυπαρισσίας (;)

«Κόκκινη» κάρτα έδειξε το ΥΠ.Ε.Κ.Α. στο Δήμο Τριφυλίας για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Φιλιατρών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός λειτουργίας έχει τεθεί εδώ και μέρες ο Βιολογικός Σταθμός Κυπαρισσίας, άγνωστο γιατί…

Τις προηγούμενες μέρες, κλιμάκιο επιστημόνων – ελεγκτών του ......

ΥΠ.Ε.Κ.Α. επισκέφθηκε το Βιολογικό Καθαρισμό Φιλιατρών, διεξάγοντας έλεγχο για τη λειτουργία του και για το αν η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) ικανοποιεί ή όχι τα κριτήρια των απαιτήσεων της συμμόρφωσης (σύμφωνα με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ και την ΚΥΑ 5673/400/1997).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται στη Βάση Δεδομένων Παρακολούθησης Λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων - στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ypeka.plexscape.com/Services/Pages/View.aspx?xuwcode=GR2550280119 -, ο Βιολογικός Καθαρισμός Φιλιατρών για το έτος 2012 αποτυγχάνει στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της συμμόρφωσης και δε λειτουργεί σωστά!

Σημειώνουμε, δε, πως για το έτος 2011 αναφέρεται πως ικανοποιούνταν τα απαιτούμενα όρια εκροής από την εγκατάσταση και λειτουργούσε σωστά ο Βιολογικός Καθαρισμός!

Θυμίζουμε πως στο φύλλο του «Θ», στις 16 Δεκεμβρίου, αναδεικνύοντας το μείζον πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης της λυματολάσπης των Β.Κ. του Δήμου Τριφυλίας, είχαμε γράψει, μεταξύ άλλων, σχετικά με το Β.Κ. Φιλιατρών: «Τα προβλήματα του Β.Κ. είναι πολλά και έχουν επισημανθεί πολλάκις και στη Δημοτική Αρχή, ενώ υπάρχει κίνδυνος οι δεξαμενές να τεθούν ακόμη και εκτός λειτουργίας!».

Για το Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας, στην εν λόγω Βάση δεν παρέχεται κανένα απολύτως στοιχείο, παρά μόνο χάρτης της Google που δείχνει το σημείο της θέσης του! Όπως πληροφορηθήκαμε, εδώ και μέρες, η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κυπαρισσίας έχει τεθεί, άγνωστο γιατί, εκτός λειτουργίας και τα λύματα ανεπεξέργαστα πέφτουν στη θάλασσα.

Μέχρι και χθες αργά το μεσημέρι δεν είχε καταστεί δυνατή η επικοινωνία μας με κάποιον αρμόδιο από το Δήμο Τριφυλίας για να ρωτήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Πάντως, αν και από τις 16 Δεκεμβρίου, σε ρεπορτάζ του «Θ», αναδείξαμε το πρόβλημα διάθεσης της λυματολάσπης και την περιβαλλοντική αυτή «βόμβα», ουδείς από το Δήμο Τριφυλίας έχει απαντήσει. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, πως «τεράστια ερωτηματικά, έντονη ανησυχία και πολλαπλούς φόβους σε πολίτες προκαλεί στην Τριφυλία η ανεξέλεγκτη διάθεση της λυματολάσπης των Βιολογικών Καθαρισμών Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Για τη λυματολάσπη του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας έφτασαν στο “Θ” καταγγελίες πολιτών για ανεξέλεγκτη διάθεσή της στον – παράνομο – σκουπιδότοπο (Χ.Α.Δ.Α.) της Κυπαρισσίας στο Αλιμάκι, στη θέση “Λυκοχορός” και, μάλιστα, με αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό.

Για τη λυματολάσπη του Β.Κ. Φιλιατρών, ερευνώντας να μάθουμε τι συμβαίνει, πληροφορηθήκαμε πως αυτή εδώ και καιρό παραμένει στις κλίνες ιλύος του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς είναι μικρή η ποσότητά της, επειδή δεν έχει συνδεθεί με το νέο δίκτυο αποχέτευσης μεγάλος αριθμός παροχών οικιών και καταστημάτων.

Ωστόσο, κάτοικοι των Φιλιατρών εκφράζουν ερωτηματικά σχετικά με το εάν όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργίας του Β.Κ. έχει μεταφερθεί λυματολάσπη στην – παράνομη – χωματερή των Φιλιατρών».

Τι συμβαίνει με τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, τη λειτουργία τους και τη διάθεση της λυματολάσπης;

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος