Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Αμνησίας Παπακωνσταντίνου συνέχεια....

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Δεν μπόρεσε λέει να θυμηθεί ημερομηνίες, στιχομυθίες και λεπτομερή περιστατικά που σχετίζονται με το πως ήρθε στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ η Χρύσα Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ενώ αγωνία.........

ανησυχία για το μέλλον....και οργή κυριαρχούν στους Έλληνες, που αναλογίζονται πόσο εύκολα επιτρέπει το σημερινό πολιτικό σύστημα να διεισδύσουν στα κέντρα εξουσίας αμφιλεγόμενοι πολιτικοί, οι λύσεις φαντάζουν δύσκολες.
Το συμπέρασμα, μετά τα τόσα πολλά φάουλ από τη μεταπολίτευση και μετά σε ζητήματα πολιτικής εντιμότητας, είναι πως η σαθρότητα του συστήματος, επιβάλλει την ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών.

Πρέπει επιτέλους από την πολιτική θεωρία όπου όλα μοιάζουν ειδυλλιακά, να περάσουμε στην αποτελεσματικότητα, περιφρουρώντας συγχρόνως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς από λογικές όχλου που αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος εξ αφορμής της κρίσης.
Μόνο τότε, αχόρταγα ανθρωπάκια τύπου Παπακωνσταντίνου και πολλών άλλων ακόμη, που θεωρούν τους Έλληνες ως "μαντρωμένα ζώα" που τα κάνουν ότι θέλουν χωρίς να χρειάζεται να δώσουν αναφορά για τις ενέργειές τους και περισσότερο για τις αποτυχίες τους, δεν θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πολιτικής επιβίωσης και θα εξαναγκάζονται να μένουν στο περιθώριο.

Το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται μπροστά σ΄ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο επιβάλλεται να κερδίσει, αν θέλει να ανακτήσει την αξιοπιστία του.
Η απόκρυψη, επεξεργασία και μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι η παρωνυχίδα της διαπιστωμένης πολιτικής διαφθοράς.
Ενώ καιγόμαστε κυριολεκτικά, η ανεργία μας χτύπησε κόκκινο -μπροστά από όλην την Ευρωζώνη- ενώ απορρυθμίστηκε παντελώς η αγορά με τις αλυσιδωτές παρενέργειες, ενώ επιβάλλεται με στρατηγικό σχεδιασμό να δουλέψουμε, να σχεδιάσουμε, να τρέξουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, εμείς τι κάνουμε;
Μία από τα ίδια! Συνεχίζουν να μας πείθουν φωνές λαϊκισμού που μας τάζουν απατηλούς παραδείσους, μας χρησιμοποιούν κάποιοι για να πετύχουν ιδιοτελείς σκοπούς και μας αποπροσανατολίζουν από το ζητούμενο, που είναι η επιβίωσή μας και η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας μας, πάνω όμως σε υγιείς βάσεις.
Έτσι και με τη βοήθεια των ΜΜΕ, στρέψαμε την προσοχή μας στο ποιός δημοσίευσε τη λίστα, ποιός την έκρυψε , ποιός την αναπαρήγαγε και σε πόσα στικάκια κλπ και αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την αξιοποίησή της!

Φτιάξαμε επιτροπές όπου βουλευτές γίνονται ανακριτές και ρωτούν ...ξεχασιάρες κυρίες για τα προφανή και παρά το ότι πέρασε τόσος καιρός, χρήματα από τους φοροφυγάδες δεν επέστρεψαν ακόμη στα ταμεία του κράτους, αλλά και δεν κλήθηκαν ακόμη οι ...πανέξυπνοι συνέλληνες που έβγαλαν κρυφά τα χρήματά τους στο εξωτερικό να πληρώσουν!

Απαίτηση όμως της πλειοψηφίας των Ελλήνων, είναι να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο τυπάκος που τον κάναμε υπουργό και διαχειρίστηκε καταστροφικά το μέλλον μας και θρασύτατα μας εμπαίζει σήμερα λέγοντας πως δεν θυμάται...το συνεργάτη του, που ...τάχα έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και κάθε άλλος που δε σεβάστηκε την εμπιστοσύνη του λαού.
Απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας είναι να πιάσουν τόπο οι θυσίες της και να αισθανθούμε ότι πατάμε γερά στα πόδια μας, με συνοχή, σχέδιο,προοπτική!

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST [ 1 - 2 - 2013 ]




Κυπαρισσία: Χωρίς τηλέφωνο το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε την λειτουργία του το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Κυπαρισσία καθώς όπως μάθαμε εχθές κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο δεν υπάρχει ούτε καν τηλέφωνο ή FAX και ο ένας από τους δυο υπαλλήλους ζητούσε έστω και προσωρινά μια "μπαλαντέζα" για να βάλουν ένα τηλέφωνο κάτω μέχρι να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση οριστικού τηλεφώνου.

Ο Εξοπλισμός του γραφείου αποτελείται από τα........

τελείως βασικά όπως γραφεία των υπαλλήλων και απαραίτητα έγγραφα - αιτήσεις. Για Ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν το συζητάμε. Για την ώρα άγνωστο είδος....
Ο Χώρος που στεγάζεται το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων παρέχεται από τον Δήμο του οποίου το κόστος λειτουργίας έχει αναλάβει ο Δήμος.
Σημειώνεται ότι ανάλογα γραφεία θα λειτουργήσουν σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

Φιλιατρά: Μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια και Περίπτερο

Αλλεπάλληλες εισβολές σε τρία σπίτια και ένα περίπτερο καταγράφηκαν και στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Στο πρώτο σπίτι, οι δράστες παραβίασαν μια μπαλκονόπορτα και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.
Στο δεύτερο, διέρρηξαν την κεντρική πόρτα του ισογείου αλλά ......

δεν βρήκαν κάτι να κλέψουν. Έπειτα, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και έσπασαν την πόρτα ασφαλείας, αλλά ξαφνικά… χτύπησε το τηλέφωνο και απάντησε ο γιος της οικογένειας, με αποτέλεσμα να φοβηθούν και να τραπούν σε φυγή με άδεια χέρια.

Τέλος, προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα περίπτερο στην κεντρική πλατεία της πόλης αλλά δεν τα κατάφεραν και έφυγαν άπρακτοι.
Όμως, τους κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας και αναζητούνται.

Kyparissiotis

Ο καιρός του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου




Κομμένη η ξεδιάντροπη πλάκα με το καράβι...

Για το απίστευτο και απύθμενο θράσος των πολιτικών, δε χρειάζεται κανείς να πει και πολλά, επειδή είναι σε όλους γνωστό και διαρκές κατά τη Μεταπολίτευση. Και είναι αυτό ακριβώς που οι πολίτες, ναι αυτοί οι εξαθλιωμένοι αλλά περήφανοι Έλληνες, καταδίκασαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2012.
Το απίστευτο και .......

απύθμενο θράσος, όμως, όπως και η προκλητική υποκρισία, η ψευτιά και ο εμπαιγμός, φαίνεται πως ακόμη «γοητεύουν» τους πολιτικούς και συνεχίζουν τα γνωστά τους τροπάρια, λέγοντας ασύστολα ψεύδη στον κόσμο. Στον κόσμο που- ευτυχώς για τους ίδιους τους πολίτες και δυστυχώς για τους πολιτικούς- δεν τρώει πια κουτόχορτο, ούτε και οι Έλληνες είναι λαός λωτοφάγων!

Μπορεί, ως ένα βαθμό, ελάχιστο, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, άγχους, απόγνωσης που αισθάνονται οι πολίτες, βιώνοντας την εξαθλίωση στην καθημερινή τους ζωή, μια κάποια αχτίδα φωτός και αισιοδοξίας να αποτελεί ένα βάλσαμο στην ψυχή τους, ωστόσο όταν αυτά επιχειρείται να «σερβιριστούν» με ασύστολα ψεύδη και όχι με καθαρές κουβέντες, αληθινά και ειλικρινή λόγια, τότε η απόγνωση μετατρέπεται σε οργή! Λαϊκή οργή που όταν εκραγεί - δεν έχει εκραγεί ακόμα, παρά τις αντιδράσεις για τη φοροεπιδρομή, τα βάρβαρα χαράτσια, τις ληστρικές περικοπές εισοδημάτων των τελευταίων ετών και δη της τρικομματικής συγκυβέρνησης -, δε θα αφήσει τίποτα όρθιο!

Δε φτάνει, δηλαδή, που έχει ανατραπεί (και καταστραφεί) η ζωή εκατομμυρίων πολιτών, έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπειά τους και έχει διασυρθεί - από τους πολιτικούς - διεθνώς η χώρα, οι πολιτικοί, ακόμη και τώρα, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν και να λένε ψέματα.
Παράλληλα, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, με τις σκληρές αποφάσεις και τις ανάλγητες πολιτικές τους, εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες.
«Νομίζω ότι έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι.», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την υποδοχή του από τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο στις 28 Αυγούστου 2012. «Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψει το καράβι.», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup στις 23 Ιανουαρίου 2013.
«.το καράβι σώζεται.», σημείωσε πριν από τρεις μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Για ποιο καράβι μιλάνε; Για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία που, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 3,03 εκατομμύρια άτομα (27,7%) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας [σ.σ. τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Έρευνα Εισοδήματος 2010 (εισοδήματα 2009) που πραγματοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, οπότε καταλαβαίνετε ότι ο πραγματικός αριθμός σήμερα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος];

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3%. Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων (27,7%) στην Ε.Ε. των 27 χωρών, μετά τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Πολωνία.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012. Δηλαδή, από 1/1/2009 έως 23/08/2012 οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν σε 3.124. Η πραγματική ανεργία το 2013, όπως εκτιμάται από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, θα ξεπεράσει το 34%, ποσοστό που μας γυρίζει πίσω στα επίπεδα του 1960, όταν οι Έλληνες έφευγαν μετανάστες.
Κομμένη, λοιπόν, η ξεδιάντροπη πλάκα με το καράβι! Τιτανικό καταντήσανε την κοινωνία και τη χώρα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

«Mαραίνεται» η κοινωνία «ανθίζουν» τα ανταλλακτήρια

Έντεκα επιχειρήσεις έχουν λάβει επίσημα άδεια από την Αστυνομική ........

Διεύθυνση Μεσσηνίας και λειτουργούν ως ενεχυροδανειστήρια ή αγοράς χρυσού ή και τα δύο, στην Καλαμάτα. Οι εν λόγω επιχειρήσεις, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και στην πόλη μας τα τελευταία δύο χρόνια..

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ και αγροτικά αύριο στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Παμμεσσηνιακή Παναγροτική Συγκέντρωση στο Σουληνάρι. Μετά τη σύσκεψη στου Χανδρινού, χθες εκπρόσωποι των αγροτών της Μεσσηνίας παρουσίασαν τους λόγους και το πλαίσιο των ενοτικών κινητοποιήσεων.
Πανελλήνια ενισχύονται τα μπλόκα και οι αγρότες αναμένουν τις κυβερνητικές απαντήσεις, ενώ απο τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου δεν προκύπτει βούληση ικανοποίησης αιτημάτων.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας δεσπόζουν τα θέματα:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο Κάστρο της Κορώνης άμεσα αλλά και συνολικά υποσχέθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας σε ευρεία σύσκεψη.
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ, παρουσία 9 Μητροπολιτών τιμά σήμερα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή με πλήθος επωνύμων και ανωνύμων να συρρέουν για προσκήνυμα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Δέσμευση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα που επισκέφθηκε την Κυπαρισσία και ειχε συσκέψεις στο Νοσοκομείο και το Δημαρχείο.
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ η κεντρική προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ χθες στην Καλαμάτα, με ομιλητή τον Πάρι Κουκουλόπουλο, εκ των στενότερων συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου και συντονιστή της ΚΟΕΣ του Συνεδρίου που θα γίνει το Φεβρουάριο.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. Καλαμάτας για τη στήριξη των επιχειρημάτων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Η ΠΙΤΑ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας παρουσία της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!