Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ευχαριστήριο Σωτηρόπουλου στον Όμιλο Δράσεων και πολιτισμού για την βαφή του Κέντρου Υγείας

Ως Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού της πόλης μας για την πρωτοβουλία του να βάψει το Κ.Υ..
Κατάφερε να βάψει το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού του Κέντρου Υγείας, το οποίο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Η πρωτοβουλία αυτή.....

των συμπολιτών μας ήρθε να υποκαταστήσει την επίσημη πολιτεία που είναι υποχρεωμένη γι’ αυτό. Την πολιτεία όμως… την πτωχεύσανε…!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας σε όλους όσους εργάστηκαν ή πρόσφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια αυτή.

Φιλιατρά 29-1-2013


Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Φιλιατρών

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Αποκατάσταση αδικίας στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η πατρίδα μας από πολιτικές πελατειακού τύπου , έλλειψης οράματος και διαπιστωθείσας κατασπατάλησης του εθνικού μας πλούτου, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.
Δυστυχώς, από πολιτικές επιλογές που καταδικάστηκαν στη συνείδηση του λαού, εισήλθε η Χώρα μας στην εποχή των μνημονίων.

Στην όποια προσπάθεια .........

καταβάλλεται από τότε μέχρι σήμερα για την επανάκαμψη, διαφαίνεται πως θεωρήθηκαν αδίκως, ως επιβαρυντικοί παράγοντες της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης της Χώρας, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Στοχεύθηκαν ως υπαίτιοι των ελλειμματικών προϋπολογισμών και άρχισε από το 2010, ένα γαϊτανάκι περικοπών και μειώσεων.

Έτσι ξεκίνησε μία ανηλεής περικοπή μισθών και συντάξεων, σε σημείο που άρχισαν να στενάζουν υπό το βάρος των δυσκολιών διαβίωσης, οι άλλοτε εκπρόσωποι ενός μεγάλου τμήματος της πολυσυζητημένης πάλαι ποτέ, μεσαίας τάξης.
Έκτοτε οι διάδοχες κυβερνήσεις, ακολουθώντας την πεπατημένη της Κυβέρνησης Παπανδρέου, ελάμβαναν τη μία απόφαση μετά την άλλη , εξανεμίζοντας σιγά-σιγά το μόχθο και τις απολαβές τους.
Μέτρα επί μέτρων μπλοκάρισαν ως φαίνεται ακόμη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λογιστηρίου του Κράτους, που κάνουν τη μία παρακράτηση πάνω στην άλλη, χωρίς όμως να αναλαμβάνουν και ίχνος ευθύνης σε περιπτώσεις λάθους.

Έτσι διαπιστώθηκε, πως στους συνταξιούχους του δημοσίου γίνεται επιπλέον παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, διότι κάποιοι υπάλληλοι αδιαφόρησαν να κάνουν τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Λαμπρόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα σε δική μου επισήμανση και κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

                                       Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ : Τους κ.κ. Υπουργούς :

1.Οικονομικών 2. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ : Εισφορά αλληλεγγύης

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3865/2010 από 1-8-2010 επεβλήθη μηνιαία εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους του Δημοσίου για ποσό σύνταξης άνω των 1400 ευρώ.
Αρχικά η εισφορά επεβλήθη με βάση συγκεκριμένη κλίμακα συντάξεων και συντελεστές κλιμακούμενους από 3% έως 10% , ενώ από 1-8-11 αυξήθηκαν με τον Ν. 4002/2011 σε επίπεδα από 6% έως 14% αντίστοιχα.
Από 1-11-2011 και από 1-1-2012 έγιναν αλλεπάλληλες μειώσεις κατά 20% σε συντάξεις άνω των 1200 ευρώ και 12% σε συντάξεις άνω των 1300 ευρώ.

Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους παρά ταύτα, συνεχίζει να υπολογίζει και να παρακρατά τη νέα εισφορά αλληλεγγύης με βάση τα ποσά των συντάξεων όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί πριν τις παραπάνω μειώσεις.
Επειδή πλέον οι συντάξεις έπεσαν σε χαμηλότερα επίπεδα στα οποία αντιστοιχεί μικρότερος συντελεστής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Σε τι ενέργειες θα προβείτε , προκειμένου να αρθεί η παραπάνω αδικία ; .

                                       Αθήνα 23 - 1 - 2013

                                      Ο Ερωτών Βουλευτής

                                 ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

                                      ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Τον ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή του, αναμένοντας τις διορθωτικές κινήσεις που θα άρουν την αδικία, διότι οι πολίτες παρά τα όσα βιώνουν, ελπίζουν σε καλυτέρευση της οικονομίας, ταχύτερα αντανακλαστικά από τους υπευθύνους, προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και αυτορρύθμιση της αγοράς .
Περιμένουν να δουν πλέον ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος όπου ο πολίτης θα αισθάνεται ασφαλής και θα εμπιστεύεται τους θεσμούς.

Αυτό για να γίνει, πρέπει να ξεπεραστούν αγκυλώσεις και πελατειακές νοοτροπίες και η δημόσια διοίκηση να γίνει αρωγός και όχι δυνάστης του πολίτη.

Αντωνία Μπούζα
Αναπλ.Γραμμ.Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.

Άδεια ανατροφής και στους δύο εργαζόμενους γονείς

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποδέχθηκε tη θέση του υπουργείου Εργασίας και της Συνηγόρου του Πολίτη, ότι η 6μηνη ειδική άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ αποτελεί άδεια μητρότητας, και χορηγείται αποκλειστικά και μόνο στις μητέρες εργαζόμενες, και ότι η 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου, είναι γονική άδεια, που χορηγείται σε οποιονδήποτε από τους δύο ή και στους δύο γονείς, ανεξαρτήτως φύλου, και «συνεπώς δεν επιτρέπεται να θεωρούνται “όμοιες διευκολύνσεις” και να αφαιρείται το 6μηνο που έχει λάβει η μητέρα από το 9μηνο που δικαιούται ο πατέρας», αποδέχθηκε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το ιστορικό….

Πολίτες κατήγγειλαν στον Συνήγορο ότι οι ∆ιευθύνσεις .........

Προσωπικού πολλών υπηρεσιών αφαιρούν από την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου που δικαιούνται οι πατέρες υπάλληλοι (ν. 3528/2007, άρθρο 53 παρ. 2) την 6μηνη άδεια μητρότητας που έχουν λάβει οι μητέρες των παιδιών από τον ΟΑΕ∆ (ν. 3655/20008, άρθρο 142).

Πολλές υπηρεσίες είχαν απευθύνει ερώτημα για το συγκεκριμένο θέμα στο υπουργείο ∆ιοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης (Υ∆ΜΗ∆). Το υπουργείο, με σχετική εγκύκλιό του, είχε εκφράσει την άποψη ότι πρόκειται για όμοιες διευκολύνσεις, συνεπώς πρέπει να αφαιρείται η μια από την άλλη.

Η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, ωστόσο, είχε επανειλημμένα διατυπώσει και εγγράφως την άποψη ότι:

α) πρόκειται για άδεια μητρότητας, την οποία δικαιούνται μόνο μητέρες εργαζόμενες,

ενώ οι άδειες ανατροφής είναι ατομικό δικαίωμα ενός εκάστου γονέα

β) το θέμα πρέπει να λυθεί κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του Υ∆ΜΗ∆ και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το θέμα αυτό διαβιβάστηκε και στην Μονάδα Νομοθεσίας Ισότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προς διερεύνηση τυχόν παραβίασης διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου. Έπειτα από διαβουλεύσεις που ακολούθησαν μεταξύ των δύο Υπουργείων, το Υ∆ΜΗ∆ μετέβαλε την άποψη του. Αποδέχθηκε την άποψη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία:

• Η εξάμηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕ∆ είναι άδεια μητρότητας, χορηγούμενη αποκλειστικά στις μητέρες εργαζόμενες σε επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, ασφαλισμένες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

• ∆εν αποτελεί όμοια διευκόλυνση με την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φύλου.

• Εάν η μητέρα έχει κάνει χρήση της αδείας αυτής, δεν πρέπει να αφαιρείται από το 9μηνο το οποίο δικαιούται ο πατέρας.


Έγγραφο Στεφάνου, μετά από καταγγελία της Κομισιόν για τις άδειες

Ύστερα από καταγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη χορήγηση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 142 του Ν. 3665/2008, ο γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου ενημερώνει, με έγγραφό του, το υπουργείο Εξωτερικών ότι:

«Κατόπιν διαβούλευσης υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΔΜΗΔ και του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τη φύση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρου 142 του Ν.3655/2008, το υπουργείο μας κατέληξε στην αποδοχή της θέσης του υπουργείου Εργασίας ότι η εν λόγω παροχή αποτελεί άδεια μητρότητας χορηγούμενη αποκλειστικά στις μητέρες υπαλλήλους, ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και εργαζόμενες με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρου σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις.

»Συνεπώς ανακαλούμε την προηγούμενη θέση της υπηρεσίας μας περί της μη θεώρησης της εν λόγω παροχής ως όμοιας διευκόλυνσης με τη χορήγηση μειωμένου ωραρίου ή συνεχόμενης μετ” αποδοχών άδειας για την ανατροφή τέκνου δυνάμει της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 53 του Ν.3528/2007 (“Υπαλληλικός Κώδικας”), αφαιρούμενης, στην περίπτωση χρήσης της, από τη διευκόλυνση που δικαιούται ο πατέρας δημόσιος υπάλληλος σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 53 του Υ.Κ.».

Φιλιατρά: Ομιλία για τους Τρείς Ιεράρχες στον Αγιο Ιωάννη

Η μνήμη των Τριών Ιεραρχών τιμάται σήμερα 29 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Φιλιατρών με την πραγματοποίηση Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού με τ΄ αρτοκλασίας.

Ομιλητής στην .......

εκδήλωση με θέμα "Οι μητέρες των Τριών Ιεραρχών" θα είναι ο καθηγητής Θεολόγος Παυλόπουλος Δημήτρης.

Συνδιοργανωτές είναι:
Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης και φιλολόγων
Σχολικές επιτροπές Α' Βαθμιας και β' Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας
Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
Σύλλογος Δ/Ν Τριφυλίας
Σχολικές μονάδες Φιλιατρών, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων Φιλιατρώων

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..!!! ( VIDEO)

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται με επιτυχία οι δραστηριότητες της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στην Αθήνα και σήμερα στο ίδιο ξενοδοχείο STANLEY με την ετήσια παραδοσιακή εκδήλωση του κοψίματος της αγιοβασιλόπιττας.

Στη σημερινή ......

εκδήλωση ( 28/1/2013) ανάμεσα σε πλήθος Τριφυλίων που ζουν στην Αθήνα τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο οποίος την ευλόγησε, και ο δήμαρχος Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ.

Επίσης παρευρέθηκαν και Τριφύλιοι πολιτικοί που δραστηριοποιούνται και εκλέγονται στην Αθήνα όπως ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ανεξάρτητος βουλευτής στη Β ΑΘΗΝΑΣ , η ΤΟΥΛΑ ΨΑΡΑΚΗ αντιδήμαρχος Αθήνας και ο αντιπεριφεριάρχης ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ.
Από την Μεσσηνία ήταν ο βουλευτής κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο αντιδήμαρχος Πυλίας και γιατρός κ. Α. ΧΡΟΝΑΣ.

Από την περιοχή της Τριφυλίας υπήρξαν αρκετές προσωπικότητες των γραμμάτων και των επιστημών, όπως ο γιατρός που ασχολείται με τον εθελοντισμό κ. Κ. Νασόπουλος από το Καλό Νερό, ο καθηγητής της ιατρικής Αθηνών κ. Δημόπουλος, ο συγγραφέας κ. Μπήκος, ο κ. Κ. Θεοδωρόπουλος, ο δάσκαλος και συγγραφέας κ. Σ Παρασκευόπουλος, και πλήθος άλλοι.

Την εκδήλωση, ο πρόεδρος Π. ΛΟΥΤΟΣ και ο Γ.Γ. Κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την εμπλούτισαν πολιτιστικά με την απονομή τιμητικού τίτλου στους Τριφύλιους συγγραφείς για την προσφοράς τους κ.κ. γιατρό – συγγραφέα ΗΛΙΑ ΤΣΙΜΠΛΗ και δάσκαλο-συγγραφέα-λαογράφο ΣΤΑΘΗ ΚΑΚΟΥΤΗ.
Τον βασικό προλογισμό της εκδήλωσης της τιμής τον προσφώνησε ο συγγραφέας και ποιητής Σ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ ενώ την προσέγγιση για το συγγραφικό και ποιητικό έργο του ΗΛΙΑ ΤΣΙΜΠΛΗ την πραγματοποίησε η καταπληκτική ομιλία του μέλους του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ.

Το έργο του κ. ΚΑΚΟΥΤΗ το παρουσίασε ο γνωστός Μεσσήνιος καθηγητής και συγγραφέας κ. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Απευθύνοντας έναν χαιρετισμό οι βουλευτές κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ αναφέρθηκαν ο μεν πρώτος στην επαναδιάθεση του δρόμου που είχε κατασκευαστεί ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ-ΤΣΑΚΩΝΑ και είχε υποστεί κατολισθήσεις ενώ αναφέρθηκε και στον δρόμο ΚΟΡΙΝΘΟ-ΠΑΤΡΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ που το έργο το έχουν «κολλήσει οι εργολάβοι και οι Τραπεζίτες».
Ο κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ παραλλήλισε τον πόλεμο που έζησαν οι παππούδες μας και οι γονείς μας και έκαναν αντίσταση, θεωρώντας ότι αυτές οι κινήσεις των πολιτιστικών συλλόγων και της ομοσπονδίας είναι μια μορφή αντίστασης γιατί μέσα από αυτές τις κινήσεις εκδηλώνεται η αλληλεγγύη και η δράση των πολιτών ευχόμενος έκλεισε ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους.

Στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος ευλόγησε την πίττα και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στους κορυφαίους παρευρισκόμενους ξεκινώντας από τον Μητροπολίτη ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο οποίος κατηγόρησε την πολιτεία για το κλείσιμο των σχολείων και την ανέχεια που έχει φέρει τους πολίτες, ενώ άφησε αιχμές και για την Ομοσπονδία που τέλεσε την κοπή της αγιοβασιλόπιττας ημέρα μη νηστείας τονίζοντας ότι για να παρευρεθεί ζήτησε εγγράφως την άδεια του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια ο κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ανάφερε ότι κάλεσε τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους να σπεύσουν για οικονομικό έλεγχο της Μητρόπολης τουλάχιστον για την θητεία της δικής του πενταετίας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στους κορυφαίους παρευρισκόμενους ξεκινώντας από τον Μητροπολίτη ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο οποίος κατηγόρησε την πολιτεία για το κλείσιμο των σχολείων και την ανέχεια που έχει φέρει τους πολίτες, ενώ άφησε αιχμές και για την Ομοσπονδία που τέλεσε την κοπή της αγιοβασιλόπιττας ημέρα μη νηστείας τονίζοντας ότι για να παρευρεθεί ζήτησε εγγράφως την άδεια του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια ο κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ανάφερε ότι κάλεσε τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους να σπεύσουν για οικονομικό έλεγχο της Μητρόπολης τουλάχιστον για την θητεία της δικής του πενταετίας.

δείτε τα video απο την εκδήλωση







Ακίνητα:Φόρο από το πρώτο ευρώ εξετάζει το ΥΠΟΙΚ - Οι διαφωνίες για τα αγροτεμάχια

Στο τραπέζι επανήλθε χθες η πρόταση καθιέρωσης ενιαίου φόρου ακινήτων χωρίς αφορολόγητο όριο μέσω του οποίου θα βγουν από τις τσέπες των ιδιοκτητών σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων, αγροτεμαχίων και οικοπέδων εντός και εκτός σχεδίου 2 δισ. ευρώ το 2013 και από 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από το 2014 και μετά.

Οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.........

με το υπουργείο Οικονομικών για τον προσδιορισμό του νέου φόρου είχαν ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο με δύο σενάρια στο τραπέζι: αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ ή 100.000 ευρώ. Το ενδεχόμενο φόρου από το πρώτο ευρώ είχε βγει από το κάδρο των πιθανών επιλογών.

Μετά τη χθεσινή άκαρπη -όσον αφορά την οριστικοποίηση του φόρου- σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, το σενάριο του μηδενικού αφορολογήτου επανήλθε στο τραπέζι.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να προκρίνουν την εξαίρεση των μικροϊδιοκτητών σε βάρος όσων έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και επιμένουν σε αφορολόγητο όριο τουλάχιστον 50.000 ευρώ. Οι εισηγήσεις που έχουν υποβάλλει αφορούν στην καθιέρωση 8-10 συντελεστών οι οποίοι θα μπορούν να ξεκινούν από 0,05% αν το αφορολόγητο είναι 50.000 ευρώ ή 0,1% αν το αφορολόγητο είναι 100.000 ευρώ και να φτάνουν αναλόγως το 1,5 ή 2% για όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 3,5-4 εκατ. ευρώ.

EURO2DAY

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ…!!! (VIDEO)..

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Έκπληξη προκάλεσε η δήλωση του ΜΗΤΡΟΠΟΛΊΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, όταν σε εκδήλωση που έγινε χθες βράδυ στην Αθήνα που διοργανώθηκε από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στο ξενοδοχείο STANLEY για το κόψιμο της πίτας, όταν δήλωσε ότι κάλεσε τα οικονομικά όργανα του κράτους και της Εκκλησίας για οικονομικό έλεγχο την 5ετία που θητεύει ως Μητροπολίτης στην περιοχή.

Δεν χρωστούμε σε κανέναν και ούτε μας χρωστούν ........

δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπενθύμισε ότι ο έλεγχος γίνεται για τρίτη φορά.

Δείτε το video



Θούρειος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝIKO ΚΟΛΕΤΖΑΚΗ
Μεσσηνία: η μητέρα πατρίδα των παράνομων εξαγωγών φαρμάκων


«Στη Μεσσηνία, μόνο φαρμακεία εμπλέκονται προς το ........

παρόν. Η έρευνα αφορά και γιατρούς, οι οποίοι όμως μέχρι στιγμής δεν είναι από τη Μεσσηνία».

Αυτό μας δήλωσε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, Νίκος Κολετζάκης, με αφορμή το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου «Θ», το οποίο αναφερόταν σε μεγάλη έρευνα για παράνομες εξαγωγές. Από τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα ξεκίνησε και έχει φτάσει σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΜΕΤΩΠΙΚΗ Τατούλη κατά ΣΥΡΙΖΑ χθες στο Πε.Συ. Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση του απολογισμού για το 2012. Μια συνεδρίαση που τα είχε όλα...
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΝΕΦΙΚΤΗ η πρόταση Κουράκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για επιβολή ειδικού φόρους στους ορθόδοξους χριστιανούς για τη μισθοδοσία των κληρικών. Παρέμβαση για το θέμα απο το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που ήταν και εισηγητής στο Συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά", όπου ο υπεύθυνος Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την προσωπική του άποψη!!!
ΤΙΜΗΘΗΚΕ απο την Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος σε εκδήλωση στην Κυπαρισσία για τη στήριξη του ίδιου και της οικογένειάς του στο κοινωνικό έργο της εκκλησίας.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ στον θρόνο λιτάνευσης της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το γιορτασμό της Πολιούχου της Καλαμάτας.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Πέμπτη στην Αθήνα για την παρουσίαση του σημαντικού εκδοτικού έργου: "Μεσσηνία: Συμβολές στην ιστορία της και τον πολιτισμό της", απο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τις εκδόσεις Παπαζήση, με τη χορηγία του συμπατριώτη μας Κώστα Αρνόκουρου.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και προτάσεις απο τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο για το Κάστρο της Κορώνης που κινδυνεύει...
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!