Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο καιρός της Τρίτης 29 Ιανοαυρίου




ΔΕΗ:Τι πρέπει να μάθετε για το οικιακό τιμολόγιο

Μετά την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι παρέχει έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία και σε άτομα που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη.

Η ΔΕΗ ενημερώνει ότι μέσω της τηλεφωνικής γραμμής...........

210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας dei.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΚΟΤ, καθώς επίσης να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί συνεχώς, Δευτέρα έως Παρασκευή 7 πμ- 10 μμ και Σάββατο 7 πμ- 3 μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές, που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία του λογαριασμού τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού).

2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).

3. Πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν- δηλώνουν, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1599/1986, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ΄οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγονται οι δικαιούχοι.

Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων.

AΠΕ MΠΕ

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβάλλονται στο εξής οι συντάξεις προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), θα......

καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μια ημέρα μετά.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι συντάξεις των άλλων Ταμείων στις 31 του μηνός και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Χωρίς σύνταξη θα μείνουν από αυτόν το μήνα, περισσότεροι από 26 χιλιάδες δικαιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν προσήλθαν να απογραφούν, ενώ έχουν ήδη διακοπεί 11.095 συντάξεις του ΙΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ παρέτεινε την προθεσμία απογραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έως τις 28 του ίδιου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

AΠΕ MΠΕ

ΟΑΕΕ: 1/2 - 15/2 η απογραφή συνταξιούχων ΤΑΝΤΠ, ΤΕΑΑ, ΤΕΑΠΥΚ

Από 1/2/2013 έως και 15/2/2013 θα διενεργηθεί η απογραφή των συνταξιούχων του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ΤΑΝΤΠ), του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ) και του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του.......

Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του συνταξιούχου στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του.

Οι εξαιρούμενοι από τη διαδικασία προσέλευσης θα απογραφούν από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, για την Αττική στα γραφεία των Τομέων (ΤΑΝΤΠ: Ακτή Μιαούλη 17-19, ΤΕΑΑ: Λέκκα 22, ΤΕΑΠΥΚ: Μαμούρη 14) και για την υπόλοιπη χώρα στα περιφερειακά τμήματα του ΟΑΕΕ.

Τέλος ο ΟΑΕΕ τονίζει ότι η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται, όπως ισχύει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, την αναστολή καταβολής της σύνταξης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της πανηγυρίστρας στην Κυπαρισσία από μέλος της ομάδας. Είναι γύρω στα 20 με 25 κιλά και περίπου 6 μηνών.

Έχει σημάδι .......

στο λαιμό του από το οποίο συμπεραίνουμε οτι ήταν δεμένος!
Να πούμε επίσης ότι δεν γνωρίζει από αυτοκίνητα οπότε αναζητείται επειγόντως χώρος φιλοξενίας.

Όποιος τον αναγνωρίζει ή έστω αν γνωρίζει οτιδήποτε ας επικοινωνήσει με μέλος της Φιλοζωϊκής στο 698 56 90 443.









Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας

48ωρη προειδοποιητική κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ 31/1 έως 1/2

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, στις 31 Ιανουαρίου.

Προαναγγέλλουν επίσης επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Όπως υποστηρίζουν, μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε .......

ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχουν αποζημιωθεί για ιατρικές εξετάσεις από τον Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούλιο του 2012.

Επίσης, σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012 καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. «Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Έκλεψαν πιστωτική κάρτα στην Καλαμάτα και έκαναν συναλλαγές

Την πιστωτική κάρτα θαμώνα καφετέριας, έκλεψαν δύο Αλβανοί και στη συνέχεια προχώρησαν σε συναλλαγές με αυτή.

Οι δράστες, σε παραλιακή καφετέρια της Καλαμάτας, χθες το πρωί αφαίρεσαν πορτοφόλι γυναίκας από την τσάντα της.
Στη συνέχεια με .....

το αυτοκίνητό τους, έβαλαν βενζίνη σε πρατήριο, χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα και ακολούθως προχώρησαν σε αγορές διαφόρων προϊόντων, χρεώνοντας την συνολικά με το ποσό των 245 ευρώ.

Χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, συνελήφθη ο ένας δράστης, ένας 53χρονος Αλβανός, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Pelops news

Η εξίσωση των ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης δεν αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου

Αμφισβητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) τους ισχυρισμούς τής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους η εξίσωση των ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με.....

την ΠΟΠΕΚ, τα επίσημα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, όπως δημοσιεύθηκαν προ εβδομάδος σε κυριακάτικη εφημερίδα, σε άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Χ. Σταϊκούρα, διαψεύδουν την εικόνα που επιχειρείται να παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη. Ειδικότερα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2011 πουλήθηκαν 1.215.356 m3 πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:

- 1.215.356 m3 Χ 60 ευρώ/m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης= 72.900.000 ευρώ.

- 1.215.356 m3 Χ 187 ευρώ/ m3 ΦΠΑ (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1 ευρώ /L)= 227.270.000 ευρώ.

Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ το 2011, 300.170.000 ευρώ.

Το τρίμηνο Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2012 μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πουλήθηκαν 364.325 m3 πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:

- 364.325 m3 Χ 330 ευρώ /m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης= 120.556.000 ευρώ.

- 364.325 m3 Χ 240 ευρώ/ m3 ΦΠΑ (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1,28 ευρώ /L)= 87.438.000 ευρώ.

Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ το 2012, 207.994.000 ευρώ.

«Προκύπτει δηλαδή από τους αριθμούς που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ότι τα συνολικά φορολογικά έσοδα από ΕΦΚ και ΦΠΑ του κράτους όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν σημαντικά, λόγω της πρωτοφανούς και δραματικής μείωσης της κατανάλωσης κατά 70% που επίσης προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου. Και μάλιστα χωρίς σε όλα αυτά να υπολογίζονται τα πρόσθετα έσοδα που έχασε το Δημόσιο από τη φορολογία των επιχειρήσεων (διϋλιστηρίων, εταιριών εμπορίας, πρατηριούχων και μεταπωλητών θέρμανσης)» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ.

Η ΠΟΠΕΚ σημειώνει ότι «αντί η κυβέρνηση να προετοιμάζει τις απαιτούμενες αλλαγές ή έστω να προσπαθήσει να πείσει την τρόικα γι αυτές, εμφανίζεται να υποστηρίζει μια αποτυχημένη πολιτική» και για το επίδομα θέρμανσης, συμπληρώνει: «εκείνοι που το σχεδίασαν αντί να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα και να διαφημίζουν το γεγονός ότι έχει μείνει στα αζήτητα, θα έπρεπε να προβληματιστούν. Γιατί αποδεικνύεται ότι το επίδομα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι δικαιούχοι πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης».

BEST TV

Εγκαταλείπεται η έννοια της «αρμόδιας» ΔΟΥ για τους πολίτες με το νέο TAXIS

Θέμα χρόνου είναι να εγκαταλειφθεί η έννοια της «αρμόδιας ΔΟΥ» ώστε οι φορολογούμενοι να μπορούν να εξυπηρετούνται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ με το νέο TAXIS.

Έγγραφο του ......

υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ενημερώνει ότι εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το σύστημα ΤΑΧΙS, που λειτουργεί σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας. Ήδη, το νέο σύστημα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία πιλοτικά στη ΔΟΥ Κορίνθου, με στόχο την ένταξη σε αυτό όλων των ΔΟΥ της Επικράτειας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Το νέο ΤΑΧΙS λειτουργεί με καινούργια κεντρικοποιημένη αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. Η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ θα εγκαταλειφθεί και οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται σε οποιανδήποτε ΔΟΥ με τον ίδιο τρόπο, αφού όλες θα έχουν πρόσβαση στα κεντρικά μητρώα και τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου» αναφέρει στο έγγραφό του ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφερόμενος στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα προστίθεται σταδιακά ένα νέο πακέτο υπηρεσιών στις υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν: - Την πληρωμή όλων των οφειλών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Ο φορολογούμενος μπορεί να αναζητεί τις οφειλές του στο διαδίκτυο και να εκτυπώνει τον απαραίτητο κωδικό για πληρωμή στην τράπεζα.

- Την πληρωμή οφειλών με χρήση πιστωτικών καρτών και χρεώσεων λογαριασμών μέσω του TAXISnet.
- Την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων που αφορούν ποικίλες περιπτώσεις που μέχρι σήμερα έπρεπε να υποβληθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.
- Την παρουσίαση πιστοποιημένου φορολογικού ημερολογίου σε κάθε φορολογούμενο για να λαμβάνει γνώση των μελλοντικών του φορολογικών υποχρεώσεων.
- Την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη μετάβασης στις ΔΟΥ για την προμήθεια παραβόλων.
- Την ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων. Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στον συντελεστή ΦΠΑ, δηλώνει ότι «ιδιαιτέρως η μείωση των συντελεστών που εφαρμόζονται στην εστίαση, επανεξετάζονται στο πλαίσιο της επικείμενης θέσπισης νέου φορολογικού πλαισίου σε συνδυασμό πάντα με το κόστος των επιπτώσεων στα Δημόσια έσοδα». Για δε την αποκατάσταση των ομολογιούχων που αγόρασαν τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι αυτή «εξετάζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφού ληφθούν υπόψη οι νομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις».

BEST TV

Μεσσηνία: Φαρμακεία & γιατρούς σε κόλπο με παράνομες εξαγωγές ερευνά το ΣΔΟΕ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Φαρμακεία σε κόλπο με παράνομες εξαγωγές και «λάδωμα»


Μία ακόμη υπόθεση από το χώρο της Υγείας, με συμπρωταγωνιστές, κυρίως, φαρμακοποιούς από τη Μεσσηνία, ερευνά το τελευταίο διάστημα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», κέντρο των ελέγχων είναι επαγγελματίες στο χώρο του φαρμάκου από την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας.

Συγκεκριμένα, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που έχει ......

στα χέρια του το ΣΔΟΕ, μία πασίγνωστη φαρμακοβιομηχανία και μία φαρμακευτική εταιρεία της Γερμανίας ερευνώνται από τις γερμανικές και ελληνικές αρχές, καθώς συμμετείχαν στο «κόλπο γκρόσο» που στήθηκε σε συνεργασία με Έλληνες φαρμακοποιούς και ιατρούς τα τελευταία χρόνια, με σκοπό, από τη μία, την εξαγωγή πανάκριβων φαρμάκων από τη χώρα μας στο εξωτερικό και, από την άλλη, την προώθηση δικών τους φαρμάκων, μέσω κατευθυνόμενης συνταγογράφησης στην ελληνική αγορά.

Τουλάχιστον 103 γιατροί τα «έπαιρναν» από πασίγνωστη γερμανική φαρμακοβιομηχανία για να προωθούν προϊόντα της. Άλλο κύκλωμα 50 φαρμακοποιών εξήγαγε συνταγογραφημένα φάρμακα στη Γερμανία, με παράνομο τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Για τους εμπλεκόμενους τουλάχιστον 103 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και άλλους 50 φαρμακοποιούς είχαν στηθεί «ταμεία» από τις δύο γερμανικές εταιρείες φαρμάκων. Αυτές, μέσω άλλων εταιρειών «μαϊμούδων» που στήθηκαν στη χώρα μας, φρόντιζαν να «αιμοδοτούν» μέσω εμβασμάτων τους συμμετέχοντες στο κόλπο.

Τα στέλναν έξω

Η πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία», αφορά 50 φαρμακοποιούς που διατηρούν φαρμακεία στην Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Μεσσηνία και άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι είχαν αναλάβει το έργο να προωθούν και να εξάγουν σε συγκεκριμένη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία πανάκριβα εγχώρια φάρμακα, κυρίως αντικαρκινικά και οφθαλμολογικά, χρησιμοποιώντας ως μεσάζουσα μια εταιρεία -που ήδη εντοπίστηκε- με έδρα τα δυτικά προάστια της Αττικής.

Η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανιζόταν στα χαρτιά, όπως προέκυψε έπειτα από έλεγχο του ΣΔΟΕ, ως μεταφορική, αλλά έργο της είχε την τιμολόγηση και την εξαγωγή στη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία των πανάκριβων εγχώριας παρασκευής φαρμάκων, που της διέθεταν με τη «σέσουλα» ελληνικά φαρμακεία

Στο «κόλπο γκρόσο» βασικό ρόλο έπαιζαν οι συνταγές ιατρών, στις οποίες ανέγραφαν τη χορήγηση σε ασθενείς τους που πάσχουν από καρκίνο δύο έως τριών πανάκριβων φαρμάκων (αξίας έως 1.000 ευρώ το ένα), αλλά οι ενδιαφερόμενοι ελάμβαναν τελικώς μόνο το ένα.

Τα υπόλοιπα δύο παρέμεναν προς εξαγωγή σε αποθήκη του φαρμακείου. Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι φαρμακοποιοί φρόντιζαν τα κουπόνια των φαρμάκων να επικολλούνται στις συνταγές των ασθενών, ώστε να λαμβάνουν και το ποσοστό τους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη συνέχεια, τα πανάκριβα φάρμακα που δε διέθεταν στους ασθενείς αναλάμβανε φορτηγό της «μεταφορικής- μαϊμού» εταιρείας να τα μεταφέρει σε δική της αποθήκη, αφού πρώτα τα τιμολογούσε. Επόμενο στάδιο ήταν η εξαγωγή τους στη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία, αναλαμβάνοντας παράλληλα η ίδια τις πληρωμές των φαρμακοποιών, παρακρατώντας βέβαια και προμήθειες για την ίδια.

Οι πληρωμές στους φαρμακοποιούς γίνονταν μέσω καταθέσεων σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς, που είχαν ανοιχθεί ειδικά για τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις- μίζες. Στο κύκλωμα φέρεται ότι εμπλέκονται και ιατροί, που φρόντιζαν να συνταγογραφούν για τους ασθενείς τους επιπλέον κάθε φορά φάρμακα, ώστε αυτοί να λαμβάνουν κάποια από αυτά για τη θεραπεία τους, αποφεύγοντας έτσι να κινήσουν την προσοχή τρίτων, αλλά και το ενδεχόμενο τυχόν καταγγελιών.

Στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι ο εξαγωγικός τζίρος των εμπλεκόμενων φαρμακοποιών ίσως ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκατ. ευρώ, καθώς μόνο στα δύο φαρμακεία που εντοπίστηκαν και επιβλήθηκαν πρόστιμα η αξία των πανάκριβων φαρμάκων που εξήγαγαν στη Γερμανία φθάνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Τα «έπιαναν» γιατροί

Πριν από λίγες ημέρες οι γερμανικές αρχές ενημέρωσαν το ΣΔΟΕ, αφού έλαβαν καταθέσεις στη Γερμανία, ότι τουλάχιστον 103 Έλληνες ιατροί φέρεται να χρηματοδοτούνταν μέσω εμβασμάτων από τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία, με σκοπό τη συστηματική προώθηση και διάθεση στην ελληνική αγορά των δικών της παραγόμενων φαρμάκων.

Με εισαγγελική του παραγγελία ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζητεί να ανοίξουν οι λογαριασμοί των συγκεκριμένων ιατρών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παθολόγοι, ουρολόγοι και γαστρεντερολόγοι, ώστε να εντοπιστούν «κρυφά» εμβάσματα, κυρίως μικρής χρηματικής αξίας, που ελάμβαναν απευθείας από τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία ή μέσω παρένθετων εταιρειών της.

Τα ποσά που κατετίθεντο κάθε φορά κυμαίνονταν από 1.000 έως 5.000 ευρώ και αποτελούσαν την προμήθεια των ιατρών για την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση των φαρμάκων της βιομηχανίας, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και σε τυχόν δωρεάν ταξίδια, που απολάμβαναν ως «δώρα» οι συγκεκριμένοι ιατροί από την εταιρεία.

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και στη Γερμανία, καθώς το δίκτυο της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας φαίνεται πως είχε επεκταθεί και σε αρκετές βαλκανικές και ασιατικές χώρες και για το λόγο αυτό λειτουργούσε παραταμείο, το οποίο αναλάμβανε τις πληρωμές σε όσους ιατρούς ή άλλους τρίτους βοηθούσαν στην προώθηση των φαρμάκων τους.

ΘΑΡΡΟΣ

Συντάξεις Δημοσίου: Ποιοι πάνε στα 65, ποιοι στα 67

Με τους μεγάλους χαμένους τους δημόσιους υπαλλήλους που διορίστηκαν στο Δημόσιο από το 1987 και μετά, και δε συμπληρώνουν 25ετία (μέχρι 31/12/12), ο δημοσιεύονται σήμερα οι πίνακες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τα νέα όρια συνταξιοδότησης στο Δημόσιο από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ουσιαστικά, οι παραπάνω υπάλληλοι που δεν ........

κατοχυρώνουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα* πάνε για πλήρη σύνταξη στα 67 ή μειωμένη στα 62. Αυτό σημαίνει, ότι είτε στη μια περίπτωση, της πλήρους σύνταξης, είτε στην άλλη περίπτωση, της μειωμένης, θα πρέπει να δουλέψουν επιπλέον δύο χρόνια, αφού τα όρια έχουν αυξηθεί λόγω μνημονίου ΙΙΙ από τα 65 στα 67 και από τα 60 στα 62 αντίστοιχα.

Στις χαμένες κατηγορίες των υπαλλήλων, τέλος, οι μητέρες με ανήλικα παιδιά και οι τρίτεκνοι, για τους οποίους καταργούνται οι ευνοϊκές διατάξεις. Για παράδειγμα, οι γονείς ανηλίκων αντί του 55ου έτους θα συνταξιοδοτηθούν στο 67ο εάν μέχρι 31/12/12 δεν έχουν 23 έτη στο Δημόσιο.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν επηρεάζονται

Στους… κερδισμένους, σε αυτούς δηλαδή που δεν επηρεάζονται από τα νέα όρια συνταξιοδότησης στο Δημόσιοι, οι εργαζόμενοι που διορίστηκαν από 1/1/1983 και μέχρι 31/12/1993· δεν επηρεάζονται αφού συμπλήρωσαν 25ετία το 2010. Το αυτό συμβαίνει για τις μητέρες ανήλικων τέκνων που μπορούν να βγουν σε σύνταξη στα 50.

Τέλος, στα 60 με μειωμένη σύνταξη και στα 64 με πλήρη, μπορούν να βγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 25ετία μεταξύ του 1988 και του 2005.
Όσοι δεν συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι τα τέλη του 2010, όσοι δηλαδή συμπλήρωσαν την 25ετία μετά την 1/1/2011 επηρεάζεται από την αύξηση των ετών, και έτσι για πλήρη σύνταξη πρέπει να συμπληρώσουν τα 67 έτη ή τα 62 έτη για πλήρη και πρόωρη σύνταξη αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: «Ελεύθερος Τύπος»

* Κατοχυρωμένο δικαίωμα θεωρείται όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει συγκεκριμένο, κατά περίπτωση, χρόνο ασφάλισης, με βάση τον οποίο «κλειδώνει» ορισμένο συνδυασμό απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και απαιτούμενου ορίου ηλικίας, προκειμένου να λάβει σε σύνταξη γήρατος.

Aftodioikisi.gr

Ένα χαράτσι κάθε μήνα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων



Όσοι έλαβαν στο τέλος Δεκεμβρίου ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2010, την Πέμπτη λήγουν οι δυο από τις τρεις δόσεις

Ραντεβού διαρκείας με την εφορία θα έχουν οι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς κάθε μήνα θα πληρώνουν μια δόση από τους φόρους ακινήτων.

Συγκεκριμένα, για όσους έλαβαν στο τέλος Δεκεμβρίου .......

ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ του 2010, την Πέμπτη λήγουν οι δυο από τις τρεις δόσεις. Η τρίτη θα καταβληθεί τέλη Φεβρουαρίου.

Τον Μάρτιο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει να στέλνει τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011, ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί επίσης σε τρεις μηνιαίες δόσεις. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η αποστολή του ΦΑΠ του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι «τρέχει» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος στα ακίνητα, οι τελευταίες δόσεις του οποίου θα καταβληθούν μέχρι τον Μάιο. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα επιβληθεί και στα αγροτεμάχια και τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου.

MarketBeast

Τον Ιούνιο πιάνει δουλειά το Elenxis

Μεγάλες δυνατότητες στις διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

Στα μέσα του 2013 πρόκειται να αρχίσει η πρώτη φάση λειτουργίας του Elenxis, του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Οικονομικών για τη διασταύρωση στοιχείων και την πραγματοποίηση ελέγχων.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ που επικαλούνται ...........

Τα Νέα, αυτό που μένει για να αρχίσουν οι μαζικές διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων είναι να εκπαιδευθούν οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται το λογισμικό, οι οποίοι αρχικά εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε 140.

Ωστόσο, αν και η εκπαίδευση των χειριστών των προγραμμάτων διαρκεί συνολικά μία εβδομάδα, η έλλειψη εκπαιδευτών αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας των προηγμένων συστημάτων ελέγχου, αφού τα μαθήματα θα πρέπει να γίνονται σε ομάδες των 15 ατόμων. Γι’ αυτό εκτιμάται ότι η πρώτη φάση ελέγχων με το Elenxis θα αρχίσει τον Ιούνιο.

Ειδικοί που έχουν ασχοληθεί διεξοδικά με το λογισμικό αναφέρουν ότι το Elenxis δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές, μέσω εξειδικευμένων τεχνικών και μεθόδων ανάλυσης κινδύνου, να αποφασίζουν για τη διενέργεια ελέγχων με στόχο συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές ή ανάλογα με το αντικείμενο της δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Άλλες παράμετροι που θα λαμβάνονται υπόψη είναι ο τζίρος, η παραβατικότητα των επιχειρήσεων και η συνέπεια των φορολογουμένων.

Μέσω του λογισμικού οι αρμόδιοι θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των ελέγχων. Επιπλέον, αυτόματα παράγονται στατιστικά στοιχεία που επανεισάγονται στο σύστημα με αποτέλεσμα να υπάρχει «δια βίου μάθηση» των ιδιαιτεροτήτων των φορολογουμένων.

MarketBeast

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Λειτουργία Ιατρείου ΩΡΛ κάθε Πέμπτη

Από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 31-1-2013 και κάθε Πέμπτη, θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πρωινό Εξωτερικό Ιατρείο ειδικότητας ΩΡΛ.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσουν Εξωτερικά Ιατρεία και για άλλες ειδικότητες (Ψυχίατρος, Οφθαλμίατρος, Δερματολόγος κλπ).

Για πληροφορίες .....

επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2761360102

Φιλιατρά: Πνίγηκαν στο σκατό δίπλα απο την Εθνική Τράπεζα [ VIDEO ]

"Ωραίο ξεκίνημα εβδομάδας" είχαν σήμερα το πρωί στις 11:15 περίπου έξω από το Παντωπολείο "Η Μάλη" του κ. Στριμπάκου.
Η αποχέτευση βούλωσε με αποτέλεσμα τα λήμματα να βγαίνουν στο πεζοδρόμιο του μαγαζιού να οδηγούνται στο φρεάτιο ομβρίων και η βρώμα να είναι αφόρητη στην περιοχή.

Επιστρατεύτηκαν.........

λάστιχα σκούπες και ότι άλλο μπορούσαν για να φέρουν την κατάσταση σε ένα λογαριασμό αλλά μάταια. το φρεάτιο έξω από το κατάστημα του κ. Στριμπάκου εξακολουθούσε να βγάζει ποσότητες λημμάτων.
Ο Γιώργος Στριμπάκος προσπαθώντας να διακωμωδήσει τα χάλια, μας είπε ότι βούλωσαν τα κεντρικά και βγήκαν τα σκατά στο δρόμο, φανερά όμως αγανακτισμένος για την κατάσταση που επικρατεί.
Ειδοποιήθηκε η δημοτική ενότητα για το συμβάν και οι καταστηματάρχες αναμένουν να έρθει το αποφρακτικό για να ξεβουλώσουν τα φρεάτια.

Δείτε το σχετικό video όπως το αποτύπωσε η κάμερα του Φιλιατρά News



Λάθος εκ παραδρομής στα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Υδρευσης Γαργαλιάνων "Καπετάν Τέλος Άγρας"

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας για το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου στο Θέμα με την πρόταση για τα μέλη του Συνδέσμου "Τέλος Άγρας" γράφτηκε εκ παραδρομής οτι μέλος του συνδέσμου είναι ο κ. Καλκαβούρας Ιωάννης.

Το ορθό είναι ...........

οτι ο κ. Καλκαβούρας προτάθηκε απο τον κ. Δεληγιάννη αλλα η απόφαση είναι λίγο διαφορετική.

Σας παραθέτουμε τα ονόματα των μελών του συνδέσμου όπως μας τα έστειλαν από τον Δήμο Τριφυλίας:

Το Δ.Σ. ομόφωνα ορίζει τους :

1. Δεληγιάννης Θεόδωρος
2. Κυριακουλόπουλος Καλλίνικος
3. Αγγελόπουλος Κων/νος
Με αναπληρωματικά μέλη τους
1. Κατσούλα Ιωάννης
2. Ανδρινόπουλος Ευστάθιος
Καλογερόπουλος Σωτήριος

Ζητούμε συγνώμη για την παρανόηση τόσο από σας όσο και από τον Κ. Καλκαβούρα.

Κύπρος - Ε.Ε.: «Κλειδί» οι Εκλογές;

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Forum στο Davos στο επίκεντρο της προσοχής που πέρυσι ήταν η κ Μέρκελ φέτος βρέθηκε ο κ Κάμερον και η ανακοίνωσή του για δημοψήφισμα «ΝΑΙ/ΟΧΙ» στην Ευρώπη το 2017.
Πέρυσι είχαμε συζητήθηκε το «Grexit», φέτος το «Brexit»!
Το μεγάλο, όμως, «πρόβλημα» στις......

συζητήσεις υπήρξε η «μικρή» Κύπρος και η αναβολή του «πακέτου σωτηρίας» της Κυπριακής Οικονομίας για τον Μάρτιο, ή, μάλλον, ΟΧΙ πριν τις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου…
Ακόμη και οι ελάχιστα «πληροφορημένοι» θυμούνται ότι οι συζητήσεις για «πακέτο διάσωσης» της Κυπριακής Οικονομίας είχαν ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2012 και τα ποσά που είχαν συζητηθεί αφορούσαν το ποσό των περίπου 17 με 17,5 δις ευρώ (από τα οποία τα 10 δις τουλάχιστον θα πήγαιναν κατευθείαν στη διάσωση του Κυπριακού Τραπεζικού Συστήματος.

http://www.cnbc.com/id/100365509

Στο μεταξύ όλοι έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει για την Κυπριακή ΑΟΖ και για τα διεθνή παιχνίδια που γίνονται στο θέμα αυτό, για ανατροπές και «συνεργασίες» που δεν αρέσουν σε κάποια Κέντρα Γεωπολιτικής Στρατηγικής, για σχέσεις της Κύπρου με Ρωσία και Ισραήλ.
Είναι γνωστό ότι το Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα υπέστη σοβαρές απώλειες, και συνεχίζει να κλυδωνίζεται, από το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων που επιβλήθηκαν από τις Ευρωπαϊκές Αρχές (και Διεθνή τρόικα) για το «πακέτο σωτηρίας» της Ελλάδας.
Τα προβλήματα της Οικονομίας της Πατρίδας του, δηλώνει ο Κύπριος εκπρόσωπος κ Στέφανος Στεφάνου, δεν είναι «αυτοδημιούργητα και γηγενή» αλλά σχετίζονται με αποφάσεις που ελήφθησαν χωρίς την Κύπρο αλλά επηρεάζουν δυσμενώς την Κύπρο, το Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα και την Κυπριακή Οικονομία.

http://www.cnbc.com/id/100397088

Στην Ευρώπη συζητήθηκαν, επιμελώς και εκτεταμένα, και οι πιθανότητες να αφεθεί η Κυπριακή Οικονομία να καταρρεύσει και μαζί οι επιπτώσεις ενός τέτοιους γεγονότος για την υπόλοιπη ΕΥΡΩΖΩΝΗ.
Η αλήθεια είναι ότι το πακέτο διάσωσης των 17 δις ευρώ εκπροσωπεί το Κυπριακό ετήσιο ΑΕΠ και ταυτόχρονα το 0.2% περίπου του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ.
Με βάση τέτοια μεγέθη μια πιθανή κατάρρευση της Κυπριακής Οικονομίας δεν φαντάζει και τόσο απειλητική αλλά σχετίζεται με το Ελληνικό πρόβλημα και τις αντιδράσεις των Διεθνών Αγορών…
Η Ευρώπη απαιτεί από την Κύπρο περισσότερη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στο Τραπεζικό Σύστημα και η Κύπρος απαντά ότι διαθέτει το πλέον ικανοποιητικά διαφανές Σύστημα σε όλη την Ευρώπη…Αλλά η Ευρώπη επισημαίνει ότι η σχετική Νομοθεσία μπορεί να υπάρχει αλλά δεν…εφαρμόζεται!
Επιμύθιον;
Υπάρχουν Ευρωπαϊκά υπονοούμενα ότι η Κύπρος λειτούργησε ως «πλυντήριο» για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» ιδιαίτερα από Ρώσους μεγιστάνες του πλούτου.
Κάποιοι κάνουν αναφορές στο ποσό των περίπου 27 δις ευρώ που «πέρασαν» από το Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα και κατέληξαν σε Ευρώπη και άλλες Δυτικές Οικονομίες…
Το πρόβλημα, μπρος βαθύ και πίσω ρέμα, αφορά στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι Ευρωπαίοι και τρόικα στην περίπτωση της Κύπρου, συγκεκριμένα:
Εάν επιλέξουν την επιείκεια απέναντι στης Κύπρο αυτό μπορεί να το ερμηνεύσουν κάποιοι ως «ανοχή» στην κατηγορία για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» κυρίως από Ρώσους μεγιστάνες (η Ρωσία ήδη έκανε δάνειο 2,5 δις ευρώ στην Κύπρο), ενώ,
Εάν αποφασίσουν να «σφίξουν τα λουριά» υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών που μπορεί να ανάψουν φωτιές για το ευρώ και την Ευρωζώνη.

http://www.cnbc.com/id/100390190

Η Ευρώπη φαίνεται να «κατηγορεί» έστω πλαγίως ενώ από την πλευρά της η Κυπριακή Κυβέρνηση κάνει την «άμυνά», ο κ Χριστόφιας δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ΔΕΝ προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει Εθνικές εταιρείες και η οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζεται.
Οριακό σημείο «επίλυσης» της κρίσης οι εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου και το αποτέλεσμά τους…

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΦΥΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. (VIDEO)

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Πετυχημένη για ακόμα μια φορά η επικοινωνία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, με τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια που πραγματοποιήθηκε απόψε ( Κυριακή 27/1/2013) στο ξενοδοχείο της Αθήνας STANLEY.

Σε κατάμεστη ......

Αίθουσα παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από τα Δ.Σ. των τριφυλιακών συλλόγων οι οποίοι έθεσαν με κάθε λεπτομέρεια τα θέματα που απασχολούν την περιοχή τους ο καθένας για να πάρουν ανάλογες απαντήσεις.

ΑΙΘΟΥΣΑ
Πρέπει να χαρακτηριστεί ως σπουδαία η κίνηση της Ομοσπονδίας και του προέδρου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΟΥΤΟΥ καθώς και του Γ.Γ. ΚΩΣΤΑ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και των άλλων μελών του Δ.Σ. να καλούν τον δήμαρχο σε ετήσια βάση να παρουσιάζει τον απολογισμό και να ακούει και να καταγράφει τα προβλήματα του δήμου.

Με το ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. ΚΟΛΛΙΑΣ αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα προβλήματα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Τριφυλίας, όπως η υποβάθμιση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και η κατάργηση των εφορειών στους Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Κυπαρισσία, του ΙΚΑ στους Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, και ειρηνοδικείο στα Φιλιατρά.

Για να μπορέσει μερικώς να εξυπηρετήσει τον πολίτη είπε ο κ. Δήμαρχος, σε απλά θέματα εφορείας προσφέρθηκε ο δήμος να καταρτίσει γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών με έξοδα του δήμου.
Για το νοσοκομείο ανάφερε ότι ο δήμος δεν είχε δικαιοδοσία και έκανε κάθε προσπάθεια που περνούσε από το χέρι του για να αποφευχθεί η υποβάθμιση.


Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο δήμαρχος τόνισε ότι η επικοινωνία με τον απόδημο είναι μια τονωτική ένεση, γιατί εισπράττει μια ανιδιοτελή αγάπη για τα χωριά μας , η οποία έχει μέσα της το στοιχείο της προσφοράς και μόνο, γιατί πολλές φορές εμείς εκεί κάτω χάνουμε το στοιχείο της αλληλεγγύης και της πατριωτοσύνης.

Η συνάντηση μου μαζί σας αυξάνει την πεποίθησή μου για παραγωγή έργου με το δεδομένο ότι η Καποδηστριακοί δήμοι αύξησαν τα προβλήματα λόγω πολλαπλών τοπικών σχηματισμών και αν παραμένει κάποια εστία δημιουργίας είναι το πατριωτικό αίσθημα.
Μπορούμε να συνεισφέρομαι πολλά μέσα από διαδικασίες αλληλεγγύης, γνωρίζοντας ότι ευπατρίδες σχεδόν έχουν εκλείψει από τον δήμο μας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι σκέψη του δήμου είναι το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας να ονομαστεί ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΕΙΟ προς τιμή του ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, όπως έχει γίνει κάτι ανάλογο και στα Φιλιατρά που έχουν ονομαστεί ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ , και ΒΕΡΑΚΕΙΟ και στους Γαργαλιάνους η ΜΠΡΗΣΤΕΙΟΣ βιβλιοθήκη, κλπ..
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα του δήμου όπως την αδυναμία να καλύψει ο δήμος την θέρμανση στα σχολεία, τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς, λόγω έλλειψης πόρων επειδή τα έσοδα του δήμου έχουν μειωθεί έως και 60%.

Έκανε έκλυση ο δήμαρχος στους συλλόγους να ξαναγίνουν χορηγοί στα χωρία τους όπως παλιά .

Ζήτησε να χαραχθεί μια κοινοί πορεία με τους συλλόγους για να έχουμε αποτέλεσμα.
Για το νοσοκομείο ανάφερε ότι, αποτελεί για αυτόν Casus belli, άντε να συγχωρήσουμε την λογική των αριθμών, δεν μπορεί όμως στην λογική των αριθμών να μην υπερασπιστούμε το στοιχειώδες κοινωνικό δικαίωμα που υπάρχει στην περιοχή για να έχει μια δευτεροβάθμια περίθαλψη που παρέχει το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στους πολίτες.

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης είναι ότι δεν καταργείται και θα λειτουργεί κανονικά, ωστόσο τα συμπτώματα που παρουσιάζονται όπως η κατάργηση της αυτοτέλειας του, και η ενοποίηση του με της Καλαμάτας που πλέον λέγεται ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, η ενοποίηση των οργανισμών που πρόκειται να γίνει, οι τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα και ιατρικό προσωπικό, μας φοβίζουν και είμαστε σε εγρήγορση.

Το νοσοκομείο έχει τον σπουδαιότερο ρόλο για την ανάπτυξη στην περιοχή, γιατί αξιοποιείται στον τουρισμό και σε κάθε δραστηριότητα καλύπτοντας ακόμα και με τεχνητό νεφρό τους ασθενής, γι αυτό θα στηρίξουμε με κάθε μέσο την ύπαρξη του.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι αναφέρθηκαν σε πολλαπλά προβλήματα στις περιοχές τους που κυρίως ήταν ο ηλεκτροφωτισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση, και οι δρόμοι.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος έδωσε απαντήσεις προσπαθώντας να καλύψει κάθε ερώτημα.

Πρέπει να τονιστεί ότι έγιναν προτάσεις στο δήμαρχο σημαντικές από τους παρευρισκόμενους για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, του Νοσοκομείου και της γύρο περιοχής.
Χαρακτηριστική είναι η πρόταση του Βασίλη Ματσινόπουλου για δημιουργία κέντρου ανεμοπτέρυσης στο όρος ψυχρό..



Θούρειος

Έρχεται νέο κόμμα αυτή την εβδομάδα-Στο κόλπο Ζώης και Μανώλης!

Πιθανώς και την Δευτέρα κατατίθενται τα απαραίτητα έγγραφα στο Πρωτοδικείο

Γεννητούρια νέου κόμματος θα έχουμε αυτή την εβδομάδα, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το parapolitika.
Πρόκειται .........

ουσιαστικά για έναν νέο αντιμνημονιακό κεντροδεξιό σχηματισμό, τον οποίο σε πρώτη φάση θα «τρέχουν» πανεπιστημιακοί, αλλά και πρώην βουλευτές και στελέχη που έχουν αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Στις σχετικές διεργασίες συμμετέχουν και οι αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Γιάννης Mανώλης και Χρήστος Ζώης, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν την ένταξή τους στον εν λόγω φορέα το επόμενο διάστημα. Αντίθετα, αποστάσεις από το όλο εγχείρημα κρατάει -μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον- ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Με βάση τον προγραμματισμό, τα απαραίτητα χαρτιά θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως ακόμη κι αν υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση, εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος (την οποία θα υπογράφουν αρχικά 21 πανεπιστημιακοί).

Ας δούμε και το Δημοσίευμα από την Real News

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 28 Ιανουαρίου έως 03 Φεβρουαρίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 6104914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.