Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Αμνησίας Παπακωνσταντίνου συνέχεια....

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Δεν μπόρεσε λέει να θυμηθεί ημερομηνίες, στιχομυθίες και λεπτομερή περιστατικά που σχετίζονται με το πως ήρθε στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ η Χρύσα Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ενώ αγωνία.........

ανησυχία για το μέλλον....και οργή κυριαρχούν στους Έλληνες, που αναλογίζονται πόσο εύκολα επιτρέπει το σημερινό πολιτικό σύστημα να διεισδύσουν στα κέντρα εξουσίας αμφιλεγόμενοι πολιτικοί, οι λύσεις φαντάζουν δύσκολες.
Το συμπέρασμα, μετά τα τόσα πολλά φάουλ από τη μεταπολίτευση και μετά σε ζητήματα πολιτικής εντιμότητας, είναι πως η σαθρότητα του συστήματος, επιβάλλει την ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών.

Πρέπει επιτέλους από την πολιτική θεωρία όπου όλα μοιάζουν ειδυλλιακά, να περάσουμε στην αποτελεσματικότητα, περιφρουρώντας συγχρόνως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς από λογικές όχλου που αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος εξ αφορμής της κρίσης.
Μόνο τότε, αχόρταγα ανθρωπάκια τύπου Παπακωνσταντίνου και πολλών άλλων ακόμη, που θεωρούν τους Έλληνες ως "μαντρωμένα ζώα" που τα κάνουν ότι θέλουν χωρίς να χρειάζεται να δώσουν αναφορά για τις ενέργειές τους και περισσότερο για τις αποτυχίες τους, δεν θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πολιτικής επιβίωσης και θα εξαναγκάζονται να μένουν στο περιθώριο.

Το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται μπροστά σ΄ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο επιβάλλεται να κερδίσει, αν θέλει να ανακτήσει την αξιοπιστία του.
Η απόκρυψη, επεξεργασία και μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι η παρωνυχίδα της διαπιστωμένης πολιτικής διαφθοράς.
Ενώ καιγόμαστε κυριολεκτικά, η ανεργία μας χτύπησε κόκκινο -μπροστά από όλην την Ευρωζώνη- ενώ απορρυθμίστηκε παντελώς η αγορά με τις αλυσιδωτές παρενέργειες, ενώ επιβάλλεται με στρατηγικό σχεδιασμό να δουλέψουμε, να σχεδιάσουμε, να τρέξουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, εμείς τι κάνουμε;
Μία από τα ίδια! Συνεχίζουν να μας πείθουν φωνές λαϊκισμού που μας τάζουν απατηλούς παραδείσους, μας χρησιμοποιούν κάποιοι για να πετύχουν ιδιοτελείς σκοπούς και μας αποπροσανατολίζουν από το ζητούμενο, που είναι η επιβίωσή μας και η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας μας, πάνω όμως σε υγιείς βάσεις.
Έτσι και με τη βοήθεια των ΜΜΕ, στρέψαμε την προσοχή μας στο ποιός δημοσίευσε τη λίστα, ποιός την έκρυψε , ποιός την αναπαρήγαγε και σε πόσα στικάκια κλπ και αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την αξιοποίησή της!

Φτιάξαμε επιτροπές όπου βουλευτές γίνονται ανακριτές και ρωτούν ...ξεχασιάρες κυρίες για τα προφανή και παρά το ότι πέρασε τόσος καιρός, χρήματα από τους φοροφυγάδες δεν επέστρεψαν ακόμη στα ταμεία του κράτους, αλλά και δεν κλήθηκαν ακόμη οι ...πανέξυπνοι συνέλληνες που έβγαλαν κρυφά τα χρήματά τους στο εξωτερικό να πληρώσουν!

Απαίτηση όμως της πλειοψηφίας των Ελλήνων, είναι να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο τυπάκος που τον κάναμε υπουργό και διαχειρίστηκε καταστροφικά το μέλλον μας και θρασύτατα μας εμπαίζει σήμερα λέγοντας πως δεν θυμάται...το συνεργάτη του, που ...τάχα έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και κάθε άλλος που δε σεβάστηκε την εμπιστοσύνη του λαού.
Απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας είναι να πιάσουν τόπο οι θυσίες της και να αισθανθούμε ότι πατάμε γερά στα πόδια μας, με συνοχή, σχέδιο,προοπτική!

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST [ 1 - 2 - 2013 ]
Κυπαρισσία: Χωρίς τηλέφωνο το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε την λειτουργία του το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Κυπαρισσία καθώς όπως μάθαμε εχθές κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο δεν υπάρχει ούτε καν τηλέφωνο ή FAX και ο ένας από τους δυο υπαλλήλους ζητούσε έστω και προσωρινά μια "μπαλαντέζα" για να βάλουν ένα τηλέφωνο κάτω μέχρι να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση οριστικού τηλεφώνου.

Ο Εξοπλισμός του γραφείου αποτελείται από τα........

τελείως βασικά όπως γραφεία των υπαλλήλων και απαραίτητα έγγραφα - αιτήσεις. Για Ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν το συζητάμε. Για την ώρα άγνωστο είδος....
Ο Χώρος που στεγάζεται το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων παρέχεται από τον Δήμο του οποίου το κόστος λειτουργίας έχει αναλάβει ο Δήμος.
Σημειώνεται ότι ανάλογα γραφεία θα λειτουργήσουν σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

Φιλιατρά: Μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια και Περίπτερο

Αλλεπάλληλες εισβολές σε τρία σπίτια και ένα περίπτερο καταγράφηκαν και στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Στο πρώτο σπίτι, οι δράστες παραβίασαν μια μπαλκονόπορτα και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.
Στο δεύτερο, διέρρηξαν την κεντρική πόρτα του ισογείου αλλά ......

δεν βρήκαν κάτι να κλέψουν. Έπειτα, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και έσπασαν την πόρτα ασφαλείας, αλλά ξαφνικά… χτύπησε το τηλέφωνο και απάντησε ο γιος της οικογένειας, με αποτέλεσμα να φοβηθούν και να τραπούν σε φυγή με άδεια χέρια.

Τέλος, προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα περίπτερο στην κεντρική πλατεία της πόλης αλλά δεν τα κατάφεραν και έφυγαν άπρακτοι.
Όμως, τους κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας και αναζητούνται.

Kyparissiotis

Ο καιρός του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου
Κομμένη η ξεδιάντροπη πλάκα με το καράβι...

Για το απίστευτο και απύθμενο θράσος των πολιτικών, δε χρειάζεται κανείς να πει και πολλά, επειδή είναι σε όλους γνωστό και διαρκές κατά τη Μεταπολίτευση. Και είναι αυτό ακριβώς που οι πολίτες, ναι αυτοί οι εξαθλιωμένοι αλλά περήφανοι Έλληνες, καταδίκασαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2012.
Το απίστευτο και .......

απύθμενο θράσος, όμως, όπως και η προκλητική υποκρισία, η ψευτιά και ο εμπαιγμός, φαίνεται πως ακόμη «γοητεύουν» τους πολιτικούς και συνεχίζουν τα γνωστά τους τροπάρια, λέγοντας ασύστολα ψεύδη στον κόσμο. Στον κόσμο που- ευτυχώς για τους ίδιους τους πολίτες και δυστυχώς για τους πολιτικούς- δεν τρώει πια κουτόχορτο, ούτε και οι Έλληνες είναι λαός λωτοφάγων!

Μπορεί, ως ένα βαθμό, ελάχιστο, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, άγχους, απόγνωσης που αισθάνονται οι πολίτες, βιώνοντας την εξαθλίωση στην καθημερινή τους ζωή, μια κάποια αχτίδα φωτός και αισιοδοξίας να αποτελεί ένα βάλσαμο στην ψυχή τους, ωστόσο όταν αυτά επιχειρείται να «σερβιριστούν» με ασύστολα ψεύδη και όχι με καθαρές κουβέντες, αληθινά και ειλικρινή λόγια, τότε η απόγνωση μετατρέπεται σε οργή! Λαϊκή οργή που όταν εκραγεί - δεν έχει εκραγεί ακόμα, παρά τις αντιδράσεις για τη φοροεπιδρομή, τα βάρβαρα χαράτσια, τις ληστρικές περικοπές εισοδημάτων των τελευταίων ετών και δη της τρικομματικής συγκυβέρνησης -, δε θα αφήσει τίποτα όρθιο!

Δε φτάνει, δηλαδή, που έχει ανατραπεί (και καταστραφεί) η ζωή εκατομμυρίων πολιτών, έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπειά τους και έχει διασυρθεί - από τους πολιτικούς - διεθνώς η χώρα, οι πολιτικοί, ακόμη και τώρα, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν και να λένε ψέματα.
Παράλληλα, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, με τις σκληρές αποφάσεις και τις ανάλγητες πολιτικές τους, εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες.
«Νομίζω ότι έχει αρχίσει να γυρίζει το καράβι.», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την υποδοχή του από τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο στις 28 Αυγούστου 2012. «Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψει το καράβι.», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής και σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup στις 23 Ιανουαρίου 2013.
«.το καράβι σώζεται.», σημείωσε πριν από τρεις μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Για ποιο καράβι μιλάνε; Για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία που, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 3,03 εκατομμύρια άτομα (27,7%) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας [σ.σ. τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Έρευνα Εισοδήματος 2010 (εισοδήματα 2009) που πραγματοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, οπότε καταλαβαίνετε ότι ο πραγματικός αριθμός σήμερα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος];

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3%. Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων (27,7%) στην Ε.Ε. των 27 χωρών, μετά τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Πολωνία.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012. Δηλαδή, από 1/1/2009 έως 23/08/2012 οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν σε 3.124. Η πραγματική ανεργία το 2013, όπως εκτιμάται από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, θα ξεπεράσει το 34%, ποσοστό που μας γυρίζει πίσω στα επίπεδα του 1960, όταν οι Έλληνες έφευγαν μετανάστες.
Κομμένη, λοιπόν, η ξεδιάντροπη πλάκα με το καράβι! Τιτανικό καταντήσανε την κοινωνία και τη χώρα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

«Mαραίνεται» η κοινωνία «ανθίζουν» τα ανταλλακτήρια

Έντεκα επιχειρήσεις έχουν λάβει επίσημα άδεια από την Αστυνομική ........

Διεύθυνση Μεσσηνίας και λειτουργούν ως ενεχυροδανειστήρια ή αγοράς χρυσού ή και τα δύο, στην Καλαμάτα. Οι εν λόγω επιχειρήσεις, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και στην πόλη μας τα τελευταία δύο χρόνια..

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ και αγροτικά αύριο στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Παμμεσσηνιακή Παναγροτική Συγκέντρωση στο Σουληνάρι. Μετά τη σύσκεψη στου Χανδρινού, χθες εκπρόσωποι των αγροτών της Μεσσηνίας παρουσίασαν τους λόγους και το πλαίσιο των ενοτικών κινητοποιήσεων.
Πανελλήνια ενισχύονται τα μπλόκα και οι αγρότες αναμένουν τις κυβερνητικές απαντήσεις, ενώ απο τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου δεν προκύπτει βούληση ικανοποίησης αιτημάτων.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας δεσπόζουν τα θέματα:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο Κάστρο της Κορώνης άμεσα αλλά και συνολικά υποσχέθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας σε ευρεία σύσκεψη.
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ, παρουσία 9 Μητροπολιτών τιμά σήμερα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή με πλήθος επωνύμων και ανωνύμων να συρρέουν για προσκήνυμα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Δέσμευση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα που επισκέφθηκε την Κυπαρισσία και ειχε συσκέψεις στο Νοσοκομείο και το Δημαρχείο.
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ η κεντρική προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ χθες στην Καλαμάτα, με ομιλητή τον Πάρι Κουκουλόπουλο, εκ των στενότερων συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου και συντονιστή της ΚΟΕΣ του Συνεδρίου που θα γίνει το Φεβρουάριο.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. Καλαμάτας για τη στήριξη των επιχειρημάτων του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Η ΠΙΤΑ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας παρουσία της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Φιλιατρά: Χωρίς νερό από το πρωί. Έντονες διαμαρτυρίες αναγνωστών μας. [ Ηχητικό ]

Χωρίς νερό είναι από το πρωί τα Φιλιατρά καθώς έχει εκδηλωθεί μεγάλη βλάβη στον δρόμο που οδηγεί στην Δεξαμενή στο ύψος της διασταύρωσης με γνμωστό κατάστημα αγροτικών ειδών.
Το mailbox του .......

Φιλιατρά News έχει στην κυριολεξία κατακλυστεί από ηλεκτρονικά μηνύματα αναγνωστών μας με έκδηλη την αγανάκτηση τους για την επικρατούσα κατάσταση.
Συνεργάτης του Φιλιατρά News επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Τσίγγανο όπου ζητήσαμε ενημέρωση για το θέμα.
μα είπε ότι υπήρξε μια σοβαρή βλάβη στον παλιό αγωγό αλλά λόγω της παλαιότητας του δεν υπάρχουν εύκολα ανταλλακτικά.
καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η βλάβη ακόμα και απόψε.
Τελειώνοντας ο κ. Τσίγγανος ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο και την κατανόηση του για την ανωμαλία που δημιουργήθηκε σήμερα με την ύδρευση.

Ακούστε τι δήλωσε στον συνεργάτη μας ο κ. ΤσίγγανοςΠαναγιώτης Κατσίβελας: Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας [ VIDEO ]

Συσκέψεις με Κατσίβελα σε Δημαρχείο και Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Επίσκεψη για συζήτηση και ενημέρωση για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημαρχείου Κυπαρισσίας είχε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του Δήμου και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας είπε για τον κ. Κατσίβελα ότι είναι ......

το αποκούμπι της περιοχής και αναφέρθηκε στο Ιστορικό του νοσοκομείου λέγοντας ότι η κοινωνία ζει κάτω από την αγωνία για το μέλλον του. Οι καθησυχαστικές απαντήσεις των κυβερνήσεων τα τρία χρόνια που πέρασαν φέρνουν έντονο προβληματισμό από την κατάργηση του νομικού προσώπου τόσο της Κυπαρισσίας όσο και για το νοσοκομείο Καλαμάτας δημιουργώντας ένα ενιαίο πρόσωπο με την επωνυμία Νοσοκομείο Μεσσηνίας και ζήτησε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στον κόσμο. Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας βρίσκεται σε μια τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή που οι ξενοδόχοι αναφέρουν στα φυλλάδια τους ότι στην περιοχή λειτουργεί σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού αποτελώντας κίνητρο για όσους έχουν προβλήματα υγείας να έρθουν στην περιοχή μας.

Για τα Κέντρα υγείας είπε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με υποβάθμιση και έλλειψη προσωπικού τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Το Κ.Υ Μεσσήνης έχει 6 ή 7 Γιατρούς. Τα Κ.Υ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων έχουν ένα με ενάμιση γιατρό. Υπάρχει πρόβλημα.
Για τα αγροτικά ιατρεία είπε ότι ο Δήμος με τις πενιχρές δυνατότητες που έχει εξόπλισε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να λειτουργήσουν. Έχουμε επωμιστεί κόστος το οποίο δεν μας αναλογεί.
Αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που έκλεισαν και σε ένα ατυχές περιστατικό με μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου λόγω κακής συνεννόησης στην εφημερία του Νοσοκομείου. Ξηλώθηκαν υπηρεσίες αλλά η υγεία δεν πρέπει να ξηλωθεί.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπασδάνης αναφέρθηκε στην αποψίλωση των υπηρεσιών που γνωρίζει ο Δήμος. Υπηρεσίες πολύ βασικές και που χωρίς αυτές δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του τόπου. Το νοσοκομείο όμως είναι ξεχωριστό.
Το πλαίσιο κουβέντας που έθεσε ο Δήμαρχος είναι το πλαίσιο της αγωνίας που εκφράζει την κοινωνία.

Ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Σωτήρης Μπακούρος ζήτησε να διασφαλιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης είπε ότι η Δημόσια υγεία στη Τριφυλία είναι υποβαθμισμένη όπως και το νοσοκομείο έχει υποβαθμιστεί. Η Έλλειψη προσωπικού για να στηρίξει τις κλινικές είναι εμφανής.

Ο Κ. Κανελλόπουλος πρότεινε σαν όπλα για να κρατήσουμε το νοσοκομείο και να το αναβαθμίσουμε είναι οι αποστάσεις οι οποίες είναι μεγάλες. Η κάλυψη του νοσοκομείου είναι ολόκληρη η Τριφυλία μέχρι και την Δυτική Πυλία. Και σαν τρίτο επιχείρημα είπε τις δωρεές που έχει το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Έκλεισαν όλα μέχρι εδώ. Ζητάμε αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Η κ. Παντελάκη είπε ότι δεν πιστεύει ότι το νοσοκομείο θα κλείσει τις πόρτες του αλλά το πως θα λειτουργήσει. Η υγεία είναι πολύ πιο ουσιαστικό απο οτιδήποτε άλλο και ζήτηση την βοήθεια ,και την συνδρομή του κ. περιφερειάρχη με στελέχωση του νοσοκομείου και των Κέντρων υγείας.

Ακούστε τις τοποθετήσεις των Δημοτικών συμβούλων και παρακάτω ακολουθεί η απάντηση του κ΄. Κατσίβελα.Ο κ. Κατσίβελας απαντώντας σε όσα άκουσε είπε ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια συνέχεια της προηγούμενης.
Η προηγούμενη διοίκηση είχε δεσμευτεί την μείωση των μονάδων υγείας σε 91. Έπρεπε να φτάσουν στις 91 και πάμε για διαχείριση.
Έπρεπε το επίπεδο να φτάσει στην ενιαία διοίκηση.
Επεσήμανε ότι δεν σταματάει η διοίκηση του νοσοκομείου. Ενοποιούνται οι προμήθειες. Δεν θα ενοποποιηθούν κλινικές, προσωπικό, δομές κλπ.
Διοικητικά θα υπάρχει: Στα ενοποιημένα νοσοκομεία θα υπάρχουν ξεχωριστή Διοικητική Προσωπικό Ξεχωριστή. Ξεχωριστά ταμεία με κοινό ΑΦΜ, ξεχωριστή Νοσηλευτική μονάδα και ξεχωριστή ιατρική υπηρεσία.
Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα κάνει τον δικό του προϋπολογισμό το νοσοκομείο Καλαμάτας τον δικό του και οι δυο προϋπολογισμοί θα ενοποιούνται.
Για τα Κέντρα υγείας, είπε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας.

Ακούστε την απάντηση του Κ. Κατσίβελα στα όσα άκουσε από τους Δημοτικούς συμβούλους.Αμέσως μετά το Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής Διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γιώργος Μπέζος ο κ. Κατσίβελας καθώς επίσης και οι γιατροί του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και οι Διευθυντές των Κέντρων υγείας.
Στην σύσκεψη τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου με τις εφημερίες και την έλλειψη προσωπικού τόσο ιατρικού όσο και νοσηλευτικού.

Ακούστε τι είπαν οι κ.κ. Kατσίβελας και Μπόζος αμέσως μετά την συνάντηση όπως την κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.Αναπλάσεις και πραγματικές ανάγκες…Δυστυχώς η δημοτική αρχή μοιάζει να έχει χάσει παντελώς κάθε επαφή με τους δημότες και τα μύρια προβλήματα που βιώνουν καθημερινά σε μια πόλη στην οποία η ποιότητα ζωής χειροτερεύει καθημερινά! Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την εμμονή του δημάρχου και των πιστών (εκ περιτροπής αμειβομένων) ακολούθων του σε άκαιρες αναπλάσεις, ελλιπείς σχεδιασμούς πηγαδιών, (ημι)πανηγύρια για τον εορτασμό της Υπαπαντής και αμερικανοβγαλμένα αγάλματα Ελευθερίας για σύμβολο της πόλης;

Υπάρχει κανείς στα αλήθεια........

που πιστεύει ότι η ‘ανάπλαση’ της κεντρικής πλατείας άλλαξε τη μορφή της Καλαμάτας μας όπως υποστήριζαν αρχικά οι εμπνευστές της; Ή τουλάχιστον, ‘άξιζε’ η όποια αλλαγή 2 εκατομμύρια ευρώ και τη ταλαιπωρία κατοίκων και επαγγελματιών; Φαντάζεστε τι παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν στις γειτονιές με αυτούς τους πόρους; Όλα γινωμένα στο πόδι, όσο και αν οι ειδήμονες αλαλάζουν το αντίθετο. Αν ήταν όλα στοιχειωδώς μελετημένα, προς τι αλήθεια οι παρεμβάσεις στο μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπλασης κάθε τόσο και λιγάκι; Δεν μπορούσαν αλήθεια να φανταστούν ότι θα δημιουργούταν κυκλοφοριακό πρόβλημα στη στροφή της οδ. Φραντζή; Ή ότι με το παραμικρό η κίνηση της οδ. Αριστομένους θα ‘δίπλωνε’ μέχρι την οδ. Νέδοντος;

Υπάρχει κανείς στα αλήθεια που πιστεύει ότι μια ανάπλαση της παραλιακής ζώνης περιορίζεται στο κομμάτι από τη προκυμαία μέχρι το βραχίονα και πως η δημιουργία ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ 50 μέτρα από τη θάλασσα στέκει λογικής; ‘Για να αναδειχθεί το υγρό στοιχείο’ διατείνονται οι ‘άρχοντες’ και τα δουλικά τους!!! Πρόσφατα μάλιστα, ο μελετητής της εν λόγω ανάπλασης ‘ξεσπάθωσε’ κατά πάντων όσων αντιτίθενται στην ιδέα του! Προσπερνώντας το γεγονός ότι η παρέμβασή του ήταν τουλάχιστον άκομψη, λόγω της άμεσης εμπλοκής του στο θέμα, μια συνολική ανάπλαση, ήπιας μορφής, μέχρι το τέλος της οδ. Ναυαρίνου με ξύλινες πέργκολες και κρουνούς ανά 200 μέτρα για να ξεδιψάμε το καλοκαίρι θα σας ενοχλούσε; Μήπως, λέω μήπως, ο μελετητής δεν έχει πληρωθεί από τον δήμο για τη συγκεκριμένη μελέτη της ανάπλασης και προσπαθεί, δίκαια ο χριστιανός, να κάνει ότι μπορεί μπας και επιτέλους λάβει τα χρωστούμενα; Φυσικά, με αφορμή την απόρριψη της ‘ανάπλασης’ αυτής από το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, ο αλάθητος και παντογνώστης άρχων βρήκε μια ακόμα ευκαιρία για να αναδείξει τα δημοκρατικά του πιστεύω, απαιτώντας να δικαιολογήσουν οι άσχετοι τη ψήφο τους!! Πώς τόλμησαν να έχουν διαφορετική γνώμη; Μην ανησυχείτε κ. Νίκα, όταν αντικατασταθούν από τους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας σας, που στόμα έχουν και γνώμη δεν έχουν, θα εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα ελεύθερης σκέψης…

Τι αλήθεια σκέφτεται η δημοτική αρχή όταν σχεδιάζει (μια ακόμη ) ανάπλαση της οδ. Φαρών όταν το σύνολο των δρόμων και των πεζοδρομίων της πόλης είναι στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ; Όταν τα πηγάδια απορριμμάτων παρουσιάζουν και δημιουργούν τόσα προβλήματα; Όταν το έργο της οδ. Κρήτης έχει βαλτώσει; Όταν το κυκλοφοριακό (συνυφασμένο με το πρόβλημα πάρκινγκ) οξύνεται μέρα με τη μέρα;

Εμείς εξ αρχής ζητήσαμε και θα εξακολουθήσουμε να ζητάμε, ιεράρχηση των προβλημάτων, μια ιεράρχηση που θα αποτελέσει τον οδηγό για κάθε δράση του δήμου. Με μόνο γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και της πόλης. Ας ακούσει επιτέλους η δημοτική αρχή και μια άλλη άποψη. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν διαθέτουν το αλάθητο του πάπα…

Γιάννης Σωτ. Γκλεγκλές
Δημ. Σύμβουλος Ανεξάρτητης Δημ. Παρ. ‘Πρωτοπορία’
Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας

ΥΓ. Αλήθεια, το προτεινόμενο σιντριβάνι και η πλακόστρωση στη παραλία δεν αποτελεί μόνιμη κατασκευή σε χερσαία ζώνη; Ή αυτά ισχύουν μόνο για τους επαγγελματίες-όμηρους της παραλιακής ζώνης;

«Καταιγίδα» απλήρωτων λογαριασμών

Εκτόξευση του αριθμού των διακανονισμών σε απλήρωτους λογαριασμούς που σπεύδουν οι πολίτες να τακτοποιήσουν προκειμένου να μην τους κοπεί το ρεύμα, διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πως οι ουρές είναι μεγαλύτερες στους διακανονισμούς παρά σε αυτές για την πληρωμή των λογαριασμών».

Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο ........

επικεφαλής της ΔΕΗ σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αγρότες να ενταχθούν στο νυχτερινό τιμολόγιο με «προσαρμοσμένο το ωράριο για το πότισμα», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η κατεύθυνση, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα θέλει ακόμα δουλειά για να γίνει».

Υπενθύμισε δε πως «έως την 1η Ιουλίου θα υπάρχει το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά, οι προμηθευτές θα καθορίζουν τις τιμές, όπως προβλέπει το ρυθμιστικό σχέδιο». Ο κ. Ζερβός επεσήμανε πως η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο να δοθεί δυνατότητα διακανονισμού σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, αλλά όπως ανέφερε, «υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες στον καθορισμό των κατηγοριών αυτών».

Υπενθύμισε δε πως το 2011 πραγματοποιήθηκαν 400 χιλιάδες διακανονισμοί που έφτασαν τις 700 χιλιάδες. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε: «Η εταιρεία δεν είναι ανάλγητη –όπως λέγετε από κάποιες πλευρές-, αναλγησία θα ήταν να μην μπορέσω να δώσω ρεύμα σε πολίτη της χώρας, δεν μπορώ να αφήσω την επιχείρηση να καταρρεύσει». Κατέληξε δε λέγοντας: «το κοινωνικό τιμολόγιο δεν το αυξήσαμε καθόλου».

Εθνος

Ο Σαμαράς θέλει να “τελειώνει” με το θέμα των αγροτών

Τη βούλησή του “να τελειώνει” με το θέμα των αγροτών, ώστε να κλείσει το μέτωπο που έχει ανοίξει, και να απασφαλίσει η διαρκής απειλή μπλόκων με τα τρακτέρ, που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα, αλλά και στην καθημερινή λειτουργία της οικονομίας, διατρανώνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα προεδρεύσει το μεσημέρι σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα, όπως αυτά .........

διαμορφώνονται, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την αναστολή των… σκέψεων των αγροτών να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως διαπιστώνουν τη διαφορετικότητα της περίπτωσης των αγροτών, που σε αντίθεση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως πολύ πρόσφατα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, δεν έχουν οδηγήσει στα άκρα την αντιπαράθεση, αλλά επιδεικνύουν σύνεση και διάθεση συνεννόησης με την κυβέρνηση.

Χθες υπήρξε συνάντηση των Αθανάσιου Τσαυτάρη και Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον Δημήτρη Σταμάτη, ώστε να ενημερωθεί ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά για τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να προετοιμάσει τη σημερινή σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό.

Οι αγρότες από την πλευρά τους παραμένουν στους δρόμους, χωρίς ωστόσο να προχωρούν σε αποκλεισμό των οδικών δικτύων, καθημερινά ωστόσο παρατηρείται αύξηση και πύκνωση στις τάξεις τους.

Υστερόγραφα

Επίδομα 500 ευρώ για τους άνεργους

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ των ειδικών επιταγών Training Voucher για κατάρτιση και πιστοποίηση 36.636 ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε .........

22 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 100% από δημόσιους πόρους για την υλοποίηση προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στο διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr αναρτήθηκε το τροποποιημένο μητρώο ωφελουμένων όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας και την κάλυψη των κενών θέσεων από τον αρχικό πίνακα επιλαχόντων, με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα στους οποίους εμφανίζονται οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης, οι οποίοι ανέρχονται σε 36.636 και οι επιλαχόντες 17.879 άτομα.

Το Training Voucher αφορά στη λειτουργία ενός συστήματος παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από πιστοποιημένους παρόχους.

Οι νέοι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης καλούνται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher). Οι επιταγές κατάρτισης (training voucher) εκδίδονται και χορηγούνται στους ωφελούμενους από τα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση (ΚΠΑ2).

Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης γίνεται μετά την εγγραφή του Ωφελούμενου σε ΚΕΚ- μέλος του Μητρώου ΚΕΚ με την υποβολή από αυτό δήλωσης έναρξης προγράμματος κατάρτισης με συμμετέχοντα τον ωφελούμενο. Κάθε ωφελούμενος υποχρεούται να ενεργοποιήσει την επιταγή κατάρτισης εντός έξι μηνών από την παραλαβή της.

Οι άνεργοι που επιλέγονται λαμβάνουν μια επιταγή κατάρτισης με την οποία θα πληρωθεί το πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. Κάθε ωφελούμενος εφόσον ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης των δεξιοτήτων του δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία 500 ευρώ.

Η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στον ωφελούμενο θα γίνει από τον ΟΑΕΔ με κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του ωφελούμενου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, ο οποίος θα έχει δηλωθεί στην Αίτηση Συμμετοχής που υποβάλει ο άνεργος.

Enikos.gr

Πάτρα: Βάζει ΔΕΗ και ΟΤΕ να πληρώσουν τέλη κατάληψης χώρων

Μειώνει κατά μέσο όρο 20% στους επαγγελματίες της πόλης τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, αλλά (τραπεζοκαθίσματα κ.α.) και από περίπτερα, προκειμένου να βοηθηθούν οι επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές προκλήσεις της εποχής.

Ωστόσο, βάζει στο στόχαστρό του δύο ΔΕΚΟ, τη........

ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, και τις εντάσσει σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν τέλη.

Ο λόγος για το Δήμο Πατρέων, τον πρώτο ίσως δήμο της χώρας, που καλεί τις δύο ΔΕΚΟ να πληρώσουν τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων από κολώνες -πλην αμιγώς ηλεκτροφωτισμού-, καφάο, μετασχηματιστές, τηλεφωνικούς θαλάμους και διέλευση υπογείων γραμμών και δικτύων από δημοτικούς χώρους.

«Δημιουργείται ένα νέο έσοδο για το δήμο προερχόμενο όχι από τους πολίτες και τους επαγγελματίες που δεν έχουν, αλλά από εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν, που εισπράττουν από τους δημότες και πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Προχωρήσαμε σε αυτό το σχεδιασμό αντιλαμβανόμενοι ότι δεν είναι δυνατόν να εξαντλούνται οι δημότες και να καλούνται να πληρώνουν συνεχώς νέα χαράτσια, αλλά πρέπει τα βάρη να μοιραστούν και να αναλάβουν όλοι οι χρήστες στο μερίδιο που τους αναλογεί», δήλωσε σχετικό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πατρέων Παναγιώτης Βαφέας.

Aftodioikisi.gr

Καβγάς Κωνσταντοπούλου με Λυριτζή - Οικονόμου [ VIDEO ]

Πριν τις 06.30 “χτύπησε” στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρενέβη τηλεφωνικά προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για σχόλια των δυο πετυχημένων παρουσιαστών.

Η ενόχληση της Ζωής Κωνσταντοπούλου αφορούσε την ......

αναμετάδοση διαρροών για διαλόγους στο εσωτερικό της Προανακριτικής, που η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ισχύουν, και ζήτησε σε έντονο ύφος από τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου να μην τις υιοθετούν και να μην τις αναμεταδίδουν.

Οι παρατηρήσεις της προκάλεσαν την αντίδραση του Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος της πρότεινε, με ειρωνική διάθεση, να… διαμορφώνει εκείνη τη ροή της εκπομπής, ενώ και ο Βασίλης Λυριτζής… δεν κρατήθηκε, και επεσήμανε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι… δεν είναι δυνατόν να τσακώνεται με όλον τον κόσμο.

Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν ότι, οι δυο δημοσιογράφοι στην εκπομπή τους… λένε ανέκδοτα και όχι ειδήσεις.

Υστερόγραφα
Ο καιρός της Παρασκευής 1ης Φεβρουαρίου
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

«Μας πήραν και τα σώβρακα» έλεγαν χθες οι συνταξιούχοι

Άλλοι αγριεμένοι και άλλοι αμίλητοι έβγαιναν χθες το πρωί από ........

τις τράπεζες της Καλαμάτας οι περισσότεροι συνταξιούχοι. Είχαν μόλις πάρει τη σύνταξή τους με τα νέα φορολογικά δεδομένα. «Είναι τραγική πλέον η κατάσταση» είπε κάποιος, για να συμπληρώσει ένας άλλος πως «εγώ ήμουν μαρμαράς - οικοδόμος, έπαιρνα 752 ευρώ και μου έφαγαν 50 ευρώ, συν 25 από το επικουρικό…».

«Μια ζωή δουλεύαμε και πληρώναμε και μέσα σε μια στιγμή μάς πήραν και τα σώβρακα» ήταν η ατάκα που τα είπε όλα...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΚΛΟΝΗΤΟ παραμένει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στις αλλαγές που επέρχονται στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μέσω του προγράμματος "Αθηνά". Αντίθετα το Α-ΤΕΙ Καλαμάτας αναβαθμίζεται σε Α-ΤΕΙ Πελοποννήσου με σημαντικές αλλαγές και συγχωνεύσεις Τμημάτων, αλλά και απώλεια του Τμήματος Λογοθεραπείας που συγχωνεύεται με εκείνο του ΤΕΙ Πάτρας.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ τιμά την Πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού με τριήμερο εκδηλώσεων που αρχίζουν σήμερα με πολυαρχιερατικό Εσπερινό. Λαμπρύνουν τη γιορτή με την παρουσία τους 8 ιεράρχες προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
ΑΙΧΜΕΣ ΝΙΚΑ κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τη "Βιομηχανία" προστίμων σε Δήμους που αφορά στη λειτουργία παράνομων χωματερών.
ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ επωνύμους η εκδήλωση του Μανιατάκειου Ιδρύματος που έκοψε την πίτα του στην Αθηναϊκή Λέσχη.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗ στη Λατινική Αμερική με συνέντευξη σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις 7.30 στο ξενοδοχείο REX με ομιλητή το βουλευτή και συντονιστή της ΚΟΕΣ συνεδρίου Πάρι Κουκουλόπουλο.
"ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ" για της εφημερίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ στην Ηλεία εγκληματική οργάνωση 12 Αλβανών που είχε ρημάξει σπίτια και καταστήματα σε πόλεις και χωριά.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Μετέφεραν ασθενείς σε Καλαμάτα, Πύργο επειδή δεν εφημερεύει η Χειρουργική Κλινική στην Κυπαρισσία…

Στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου μεταφέρθηκαν χθες ασθενείς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, επειδή η Χειρουργική Κλινική του δεν εφημερεύει.

Οι συγκεκριμένοι ......

ασθενείς νοσηλεύονταν στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, η οποία, όπως είπαν στο «Θ» συγγενείς των ασθενών που ενημερώθηκαν σχετικά, για δύο μέρες δεν εφημερεύει, επειδή οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτή έχουν ήδη κάνει τις εφημερίες τους για το μήνα Ιανουάριο και δεν υπάρχει στο νοσοκομείο άλλος γιατρός - στη Χειρουργική Κλινική - για να καλύψει (και) τις δύο αυτές μέρες. Οπότε κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στα πλησιέστερα νοσοκομεία, της Καλαμάτας, για ασθενείς από την περιοχή της Τριφυλίας, και του Πύργου, για ασθενείς από την περιοχή της Ολυμπίας, που γειτνιάζει με την Τριφυλία και καλύπτονταν υγειονομικά από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Όπως μάθαμε, δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρονται ασθενείς από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε άλλα νοσοκομεία επειδή κλινική του δεν εφημερεύει και, μάλιστα, το ίδιο είχε συμβεί και το καλοκαίρι. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει τώρα, που πλέον τα Νοσοκομεία Καλαμάτα και Κυπαρισσίας αποτελούν ένα και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο, το επονομασθέν «Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας», με ενιαίο και ενοποιημένο Οργανισμό, μία και κοινή διοίκηση, όπως και Ιατρική Υπηρεσία, προκάλεσε έντονες ανησυχίες στους πολίτες της Τριφυλίας και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Όπως απορούσαν, «αντί να “κλείσει” η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, γιατί δεν έστελναν ένα γιατρό από το Νοσοκομείο Καλαμάτας να καλύψει την εφημερία;».

Οι ανησυχίες πολιτών και εργαζομένων έχουν να κάνουν με τον προβληματισμό και το φόβο, «μήπως αυτό το “κλείσιμο” της Χειρουργικής Κλινικής και η διακομιδή των ασθενών στα άλλα, πρωτεύοντα και κυρίαρχα με τα νέα και ενιαία Νομικά Πρόσωπα, γειτονικά Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου, είναι μια “πρόβα τζενεράλε” για όσα θα ακολουθήσουν με τις εφημερίες και τη διαφαινόμενη και επαπειλούμενη σταδιακή συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσέφερε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».

Επισημαίνουν, δε, σε συζητήσεις τους, ότι «από τη μία “διαφημίζουν” πως μία φορά την εβδομάδα θα κάνουν εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γιατροί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, για ειδικότητες που δεν έχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, και, από την άλλη, δε στέλνουν ένα γιατρό στη Χειρουργική Κλινική για να καλύψει εφημερίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το αφήνουν ακάλυπτο από εφημερεύοντα χειρούργο ιατρό, με αποτέλεσμα το “κλείσιμό” της».

Σημειώνουμε, ωστόσο, πως, όπως μάθαμε, και τις δύο μέρες που δε θα εφημερεύει η Χειρουργική Κλινική, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα είναι σε λειτουργία, αλλά αν χρειάζεται νοσηλεία κάποιου ασθενή, αυτή θα γίνεται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Πύργου!

Θάρρος

Έργα στην ορεινή Τριφυλία, στο φονικό Λαγκούβαρδο και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

ΜΕ δημοπρασίες προσπαθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να επιταχύνει τις υποδομές στην Τριφυλία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Πρόσφατα πέρασε από την οικονομική επιτροπή η δημοπράτηση του έργου Κυπαρισσία-Περδικονέρι με προσωρινό ανάδοχο για οδικές εργασίες κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου που καταλήγει στην ορεινή Τριφυλία με διέξοδο προς Νότο.

Το έργο αυτό έχει κόστος πάνω από 70.000 ευρώ και .........

αναμένεται να αποτελέσει μέρος του οδικού άξονα προς τους Χριστιάνους. Παράλληλα την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να εγκριθεί η δημοπράτηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Μάραθος, στη γέφυρα του Λαγκουβάρδου, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου σύμφωνα με το Νόμο αναμένεται, επίσης, να συγκροτηθεί με την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Τα έργα αυτά παρακολουθεί από πολύ κοντά ο Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος που ασχολήθηκε ενεργά για την ένταξή τους μαζί με τα υπόλοιπα όπως ο δρόμος Γαργαλιάνοι-Ρωμανού και άξονες σε ορεινές περιοχές. Μάλιστα για όλα τα θέματα υπάρχει παρακολούθηση από το Περιφερειακό συμβούλιο με την συμβολή του κ. Μπακούρου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την έγκριση από την Οικονομική επιτροπή των επειγόντων εργασιών στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, για το οποίο έχει τεθεί άμεση προτεραιότητα και μάλιστα ο σύμβουλος είχε πείσει τους αρμόδιους για την αναγκαιότητά του. Εξάλλου άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια αποτελεί η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Εδώ το βλέπουμε με τον Πρόεδρο του Στασιού κ. Καρούμπαλη.

Radio936

Δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ για τους πολίτες που έχουν οικονομική αδυναμία

Διετές πρόγραμμα για τη δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Η πρόσβαση.........

όσων βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, θα γίνεται μέσω εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας, ενώ σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα εξυπηρετηθούν περίπου 100.000 πολίτες ανά έτος.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, το υπουργείο έχει εισηγηθεί την άμεση σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, που θα έχει ως στόχο την επαναξιολόγηση και τον επανακαθορισμό, λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, των κριτηρίων, προϋποθέσεων, διαδικασιών και κατηγοριών ατόμων που θα δικαιούνται πρόσβαση στο ειδικό καθεστώς δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης.

«Στο μεσοδιάστημα και μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος και με αξιοποίηση πόρων από την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην εφαρμογή διετούς προγράμματος, μέσω του οποίου θα καλυφθούν ανά έτος περίπου 100.000 πολίτες, οι οποίοι θα απολαύουν υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσω του εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας» τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Επίσης θα ενταχθούν και άλλες δράσεις, όπως η «Υγεία κατ΄ οίκον» και οι εμβολιασμοί παιδιών και έτσι θα υπάρχει ουσιαστική συμβολή στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ευάλωτων αυτών κοινωνικών ομάδων.

Οι δαπάνες του όλου προγράμματος προσεγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι θα καλυφθούν συνολικά και από όλες τις επιμέρους δράσεις του, ιατροφαρμακευτικά και νοσηλευτικά, περίπου 160.000 πολίτες κατ΄ έτος.

iefhmerida.gr

Ολο το σχέδιο ΑΘΗΝΑ του Υπουργείου παιδείας

Για την συγχώνευση τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μπορεί απο το ΤΕΙ Καλαμάτας να φεύγει το τμήμα Λογοθεραπείας αλλα στην ουσία το ΤΕΙ κερδίζει το τμήμα Θερμοκηπευτικών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας από το ΤΕΙ Μεσολογγίου και γίνεται ένα τμήμα με την ονομασία Τεχονολογίας Γεωπονίας με έδρα την Καλαμάτα.

Ολόκληρο το σχέδιο Αθηνά που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Εναλλακτικά μπορείτε να το δείτε και εδώ.Κυπαρισσία: Αιτήσεις πτώχευσης επιχειρήσεων.

ΕΠΤΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Επιχειρήσεις στα δικαστήρια για να αποφύγουν την πτώχευση


Μια επιπλέον εικόνα για το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σχετικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, προκειμένου να πετύχουν σχετικό διακανονισμό με τους πιστωτές τους, αποφεύγοντας έτσι την πτώχευση.

Στα Πρωτοδικεία με τις περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής στο ......

σχετικό άρθρο είναι κι αυτό της Κυπαρισσίας, όπου έχουν κατατεθεί επτά (7), αλλά έχουν απορριφθεί στο σύνολό τους.

Βέβαια, τα παραπάνω δείχνουν τις αρχικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία, ώστε να επιτευχθεί η εξυγίανση και, φυσικά, να θεωρηθεί ότι μια εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη.

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι μια επιχείρηση η οποία φτάνει στο αίτημα, έχει ήδη υποστεί σημαντικές πιέσεις και είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα στο χώρο των επιχειρήσεων, φαίνεται ότι ξεπερνούν τα 2.000 τα αιτήματα που κατέθεσαν στα Πρωτοδικεία της χώρας οι επιχειρήσεις από την έναρξη της κρίσης μέχρι και το τέλος του 2012. Ειδικότερα, μέχρι τα μέσα του 2011, οι εταιρείες που είχαν αιτηθεί την ένταξή τους στο Πτωχευτικό Δίκαιο (άρθρο 99) ήταν της τάξης των 1.400, για να ξεπεράσουν στο τέλος του 2012 τις 2.000, αφού μόνο πέρυσι περισσότερες από 640 επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή τους στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία των Πρωτοδικείων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή δεν προκύπτει ακριβής εικόνα για τον αριθμό των προβληματικών επιχειρήσεων που υπήχθησαν στο άρθρο 99 και, τελικά, κατόρθωσαν να αποφύγουν την πτώχευση.

Θαρρος

Στους "Ράδιο Αρβύλα" ο Πούτσι και η Μαύρη Θύελλα (βίντεο)

Το γύρο της Ελλάδας έκανε ,εχθές μέσω της σατιρικής εκπομπής "Ράδιο Αρβύλα" στον ΑΝΤ1 , το γκολ της Μαύρης Θύελλας απέναντι στο Φωστήρα και ο άσος της ομάδας Θοδωρής Πούτσι.

Οι συντελεστές της δημοφιλούς εκπομπής .. "εμπνεύστηκαν" από την περιγραφή του Σωτήρη Γεωργούντζου (για την τηλεόραση του Best) στις φάσεις που πρωταγωνιστούσε ο Πούτσι, μεταξύ των οποίων και το γκολ της Καλαμάτας ...

Δείτε το Video
Θάρρος

Τι αλλάζει στις σχόλες της Καλαμάτας με το σχέδιο Αθήνα-ΦΕΥΓΕΙ Η ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!

Σε τελικό στάδιο διαβούλευσης, για χρονικό διάστημα 45 ημερών είναι από αυτή τη στιγμή το σχέδιο Αθηνά που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος .

Το σχέδιο Αθήνα προβλέπει τα εξής:.......


ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

Στα υπόλοιπα τμήματα

Συγχώνευση τμήματος Βιολογικών Τμήμα Βιολογικών, Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και Ανθοκομίας με το τμήμα Φυτικής Παραγωγής και στην Καλαμάτα έρχεται η αντίστοιχη σχολής του Μεσολογγίου.

Το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγχωνεύεται με τη Σχολή Διοίκησης Μονάδων Υγείας Πρόνοιας

Το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής όπως και το τμήμα της Σπάρτης μένουν όπως έχουν.

ΘΑΡΡΟΣ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 4 Φεβουαρρίου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με βασικό θέμα την παραχώρηση θέσεων για την εμποροπανήγυρη Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών και την συνδρομή του Δήμου σε εφημερίδες, περιοδικά κλπ. έτους 2013.


Γκάφα του ΑΝΤ1. Μετέτρεψε σε ρεπορτάζ ένα αστείο ποστ για επενδύσεις Αράβων στη Γκιώνα! [ VIDEO ]

Ο Ant1 είναι μια σοβαρή επιχείρηση και το δελτίο ειδήσεων του, το οποίο και παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη, είναι σημαντικά πιο σοβαρό από τα αντίστοιχα των υπόλοιπων ιδιωτικών σταθμών.

Αυτό που συνέβη όμως με το χιονοδρομικό ...........

κέντρο των Αράβων στη.. .Γκιώνα είναι κάπως απίστευτο(sic).

Ας πάρουμε όμως...τα πράγματα από την αρχή.

Υπάρχει ένα blog, το Κουλούρι, το οποίο γράφει συνειδητά φανταστικές αλλά εν μέρει αληθοφανείς ιστορίες, σατιρίζοντας τα κάθε λογής στερεότυπα του εγχώριου δημόσιου διαλόγου. Στις 11 Ιανουαρίου, το Κουλούρι οραματίστηκε την κατασκευή ενός χιονοδρομικού κέντρου στη Γκιώνα από πάμπλουτους Άραβες.

Ενδεικτικός του ύφους του άρθρου είναι ο επίλογος του:

Ενδεικτικός του ύφους του άρθρου είναι ο επίλογος του: «Είμαι πολύ τυχερός», μας τόνισε ο πρίγκηπας με ένα πονηρό χαμόγελο, «που κάνω αυτό το project σε καιρούς κρίσης γιατί έτσι πετυχαίνω πολύ καλές συνεργασίες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και στο τέλος θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Επιτέλους οι Έλληνες snowboarders θα έχουν το κατάλληλο μέρος να ξεδιπλώσουν το σπάνιο ταλέντο τους καθώς αντικειμενικά τα χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν σήμερα δεν είναι αρκετά για να εξασκήσουν όλα τους τα κόλπα». Τέλος, ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν τον Βλάση Τσάκα να τον εκπροσωπεί και να αναλαμβάνει το management του χιονοδρομικού κέντρου ο πρίγκηπας αρκέστηκε να σχολιάσει «Δεν νομίζω πως θα ενδιέφερε τον Βλάση κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι θα σπαταλά όλο του τον χρόνο φτιάχνοντας kickers με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του.»

Φαίνεται ότι οι συντελεστές του δελτίου ειδήσεων του Ant1 δεν προβληματίστηκαν από την αναφορά του ονόματος του Βλάση Τσάκα και μετέτρεψαν το εν λόγω ποστ σε ρεπορτάζ, αναστατώνοντας και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Το καλύτερο; Οι τοπικοί φορείς υπήρξαν λαλίστατοι:Parapolitika

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 16,8 εκ. ευρώ σε αγρότες

Αποζημιώσεις ύψους 16,8 εκ. ευρώ θα καταβάλει αύριο (Παρασκευή) ο ΕΛΓΑ σε 11.967 παραγωγούς, για ζημιές στη φυτική παραγωγή και σε ζωικό κεφάλαιο.

Πρόκειται για εκκαθάριση...........

ζημιών της περσινής χρονιάς και αφορούν κατά βάση του νομούς Έβρου, Πέλλας, Καβάλας, Φλώρινας, Κορινθίας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Μεσσηνίας, Πιερίας, Λάρισας, Δράμας, Αρκαδίας και Θεσσαλονίκης.

Εντός του Φεβρουαρίου η αποπληρωμή οφειλών Δημοσίου προς ιδιώτες

Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό των οφειλών που έχει ήδη αποπληρώσει το Δημόσιο προς ιδιώτες, από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ήδη το σύνολο.......

των αιτημάτων χρηματοδότησης, που έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης διαμορφώνεται στα 3 δισ. ευρώ και προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του Φεβρουάριου.

Πήγες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί έως το τέλος Μαρτίου, το πόσο των εξοφλούμενων οφειλών θα έχει διαμορφωθεί στα 3,5 δισ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2013 στα 5 δισ. ευρώ, στο εννεάμηνο τα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ στόχος είναι στο τέλος του χρόνου, το ύψος των εξοφλούμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου να φτάσει τα 8 δισ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι υπολογίζεται πως με το πόσο των 8 δισ. ευρώ, θα έχει αποπληρωθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς θα πραγματοποιηθεί «κούρεμα» κατά τα πρότυπα που ακολουθήθηκαν για τις όφειλες του Δημόσιου προς του φαρμακοποιούς που ήταν μεσοσταθμικα 3,5%.

Μάλιστα, το «κούρεμα» των χρεών προς τους προμηθευτές, κυρίως του κλάδου Υγείας, θα κυμανθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε ποσοστά από 2% έως και 15%. Έτσι, με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος του 2013 θα έχουν «πέσει» στην αγορά ακόμα 7 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, όσον αφορά την καταβολή των εφάπαξ, έως σήμερα έχουν χορηγηθεί 2.424 εφάπαξ, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, ενώ το δίμηνο Φεβρουάριου- Μαρτίου εκτιμάται ότι θα διατεθούν άλλα 150 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 3.500 εφάπαξ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου βρίσκονται εντός του σχεδίου που έχει εκπονήσει το υπουργείο. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία για τις επιστροφές επιπλέον φόρων ύψους 553 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και τα οποία θα αυξήσουν το συνολικό ποσό.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Καλαμάτα

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στην πόλη μας θα βρεθεί ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Το πρωί θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Υπαπαντής του Κυρίου.

Στις 12:00 το .....

μεσημέρι θα βρεθεί στα γραφεία της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Μεσσηνίας (Αριστομένους 49, 1ος όροφος) για την κοπή της Βασιλόπιτας, όπου θα συναντήσει μέλη και φίλους του κόμματος.

Θάρρος

Ο Ηρώδης τα βρέφη, οι τρόικες τους ΕΛΛΗΝΕΣ!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Και μη βρεθεί δημοσιογράφος, από εκείνους που αντί να ενημερώνουν… «ημερώνουν και αποκοιμίζουν» την κοινή γνώμη, να μου πει ότι ο παραλληλισμός μου σήμερα είναι «ατυχής ή υπερβολικός», γιατί θα τον στολίσω «απρεπέστατα!...»
Θυμωμένος; Υπερβολικά!
Όπως υποθέτω ότι είναι κάθε Έλληνας και Ελληνίδα..........

καθώς περνούν εβδομάδες, μήνες, χρόνια από τον Μάη του 2010 και την πρόσκληση των κκ Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου στην τρόικα …
Θυμωμένος αυτός και αυτή που ΔΕΝ έχουν πια απασχόληση, δεν βρίσκουν δουλειά, ΔΕΝ έχουν ως επαγγελματίες προοπτικές και ελπίδες…
Θυμωμένοι οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους τα οποία τα σπούδασαν με τόσες θυσίες και στερήσεις να κοιτάζουν με μελαγχολία και δάκρυα τα πτυχία τους…

Σημερινοί γονείς που μεγάλωσαν με γιαγιάδες και παππούδες καθώς οι γονείς τους είχαν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς για να βρούνε δουλειά, αποχαιρετούν τώρα τα δικά τους παιδιά που ξενιτεύονται για να βρούνε δουλειά…
Θυμωμένοι, δεν υποθέτω αλλά διαπιστώνω ότι είμαστε ΟΛΟΙ οι Έλληνες συνταξιούχοι που χτες 30 Ιανουαρίου και σήμερα 31 Ιανουαρίου του «σωτηρίου έτους επιστροφής στην…ανάκαμψη» (φτύνω τις οικονομικές τους γνώσεις και τα πτυχία τους) είδαμε τις συντάξεις μας ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΕΣ!..
Θυμωμένοι, εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες, σε ανεξέλεγκτο πλέον βαθμό, με τις αποφάσεις του Αντώνη, του Βαγγέλη και του Φώτη, που διαδέχτηκαν τις αποφάσεις του Γιώργου, του Βαγγέλη και του Αντώνη, που είχαν διαδεχθεί τις αποφάσεις του Λουκά του Αντώνη και του Γιώργου να… ικανοποιήσουν τον ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ της εισαγόμενης τρόικας των τοκογλύφων…

Βράζει το ελληνικό αίμα, φουσκωμένες οι φλέβες στους κροτάφους, στα μπράτσα του Λαού καθώς ΚΑΝΕΙΣ δεν κλήθηκε να λογοδοτήσει για λάθος χειρισμούς από «πρόθεση» (αυτό εμπίπτει στην θεματολογία της Εθνικής προδοσίας και εγκληματικής απιστίας προς την Υπηρεσία) ή «ασχετοσύνη» (αυτό εμπίπτει στην εγκληματική βλακεία Κατόχων εξουσίας) που εμπιστεύτηκαν Κρατικά Ταμεία στα χέρια αδαών και ηλιθίων…
Δηλαδή, χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον αποδέκτη του, μου έρχεται στη θύμηση εκείνο το γνωστό αλλά ξεχασμένο παλιό ερώτημα για το εάν έχουμε να κάνουμε στα δρώμενα της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ζωής με «απατεώνες ή βλάκες;»
Φοβήθηκε ο Ηρώδης τον Χριστό, τον νεογέννητο «Βασιλιά» και καθώς δεν μπορούσε να εντοπίσει «Το Θείο Βρέφος» έδωσε την εγκληματική εντολή «σφάξτε όλα τα νήπια!» βουλιάζοντας σε θρήνο και οδυρμό την Ιουδαία…

Τι φοβήθηκαν από τον Ελληνικό Λαό, μισθωτούς, μεροκαματιάρηδες, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, και απασχολούμενους στην Παιδεία επιστήμονες οι Άρχοντες και μας «ρημάζουν» από το Μάη του 2010;
Τελικά γιατί τους τρομάζουν ακόμη και οι συνταξιούχοι;
Μήπως επειδή εμείς ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ την Ιστορία μας και σίγουρα θα την μεταφέρουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας;
Γιατί διέλυσαν, μεθοδικά, συστηματικά θα έλεγε κανείς, τον Οικονομικό ιστό, καταστρέφουν καθημερινά τον κοινωνικό ιστό και μαζί το αίσθημα της αλληλεγγύης, και γέμισαν τους δρόμους με ζητιάνους και ζητιάνες και τις εσοχές των καταστημάτων με αστέγους;

Με κυρίευσε απελπισία, βούρκωσαν τα μάτια μου, θόλωσε μπροστά μου το πληκτρολόγιο…Σκούπισα τα δάκρυα από τα μάτια…
Γιατί υπακούουν τόσο πειθήνια στις προσταγές της εισαγόμενης τρόικας τα μέλη της εγχώρια τρόικας και ενώ μειώνουν τα εισοδήματα σε μια χώρα με κλειστές πια τις «κάνουλες των Τραπεζών» μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ με αναφορές στο ότι τα «δύσκολα πέρασαν» και η ανάκαμψή της οικονομίας…έρχεται;
Καρφωμένη στο νου η αντιπαλότητα του ηρωικού «ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει» και του ταπεινωτικού «σφάξε με αγά μου να αγιάσω…»
Και μετά η Επιταγή:
«Τη ρωμιοσύνη ΜΗ την κλαίς…»
ΛΥΤΡΩΘΗΚΑ!...

Λύκειο Φιλιατρών: Πάει 5ήμερη εκδρομή στην Θεσσαλονίκη η Γ' Λυκείου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικά γραφεία.

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση εκδρομής των μαθητών της Γ' Λυκείου Φιλιατρών στην Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου (από 04/03/2013 έως 08/03/2013) απευθύνει το Λύκειο Φιλιατρών σε ταξιδιωτικά γραφεία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το γραφείο που θα καταθέσει .......

προσφορά, θα πρέπει απαραιτήτως να καταθέσει στον φάκελο προσφοράς και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει το ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ.

Επιπλέον στον φάκελο της προσφοράς πρέπει να υπάρχει απαραιτήτως CD με την προσφορά σε ηλεκτρονική μορφή(.doc ή .pdf) για να είναι εύκολη η ανάρτηση της στο διαδίκτυο. Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους μέχρι την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:30 στο γραφείο της Διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών κ. Μαρίας Μπαρμποπούλου.

Λεπτομέρειες για την πρόσκληση μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω συνημμένο έγγραφο το οποίο μπορείτε να δείτε και εδώ.
Σας δίνουμε την δυνατότητα και να το εκτυπώσετε προκειμένου να ενημερωθείτε.Προς ρύθμιση τα δάνεια των αγροτών

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια αγροτών προς την ΑΤΕ ΑΕ, που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ασφάλεια των τροφίμων που σήμερα δόθηκε σε διαβούλευση.

Ειδικότερα, η .......

υποθήκη περιορίζεται στο 120% της αξίας του δανείου, εφόσον δεν υπερβαίνει το διπλάσιο αυτού, ενώ περιορίζεται στο διπλάσιο αυτού αν είναι ανώτερο, κατά το χρόνο που θα τεθεί σε ισχύ το παρόν. Στην περίπτωση που η υποθήκη έχει εγγραφεί σε περισσότερα από ένα αγροτικά ακίνητα, τότε θα περιοριστεί στο ακίνητο ή στα ακίνητα που εξασφαλίζουν την απαίτηση της τράπεζας στα παραπάνω όρια.agrotes525 290113

Η νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή, θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ από τον αγρότη. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε μετατρέπεται σε μεσοπρόθεσμο δάνειο διάρκειας 5-10 ετών με επιτόκιο 5%. Μάλιστα η τράπεζα θα έχει το δικαίωμα να απαιτήσει εκμίσθωση του ακινήτου και στη συνέχεια εκχώρηση του μισθώματος στην ίδια έως ότου εξοφληθεί το νέο δάνειο.

Τα ακίνητα θα εκμισθώνονται για τρία χρόνια μετά από ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ την ευθύνη της όλης διαδικασίας θα έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διατηρεί βάση δεδομένων στην οποία απεικονίζονται ψηφιακά όλα τα αγροτικά ακίνητα της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων προς την παλιά ΑΤΕ είναι ένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών ανέρχονται (έως Ιούλιο του 2012) στα 1 δις. ευρώ περίπου και των συνεταιρισμών στο 1,2 δις ευρώ. Ο αριθμός, δε, των εν λόγω δανείων υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τις 100.000.

reporter.gr

Ειδοποιητήρια από τη ΓΓΠΣ σε δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Ηλεκτρονικό μήνυμα σε περίπου 115.000 φορολογούμενους, με το οποίο τους ενημερώνει ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου για τις ποσότητες πετρελαίου που αγόρασαν και τους κατευθύνει στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, έστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Πολλοί από τους φορολογούμενους που δικαιούνται .......

επιστροφής φόρου, δεν κάνουν χρήση του δικαιώματος που έχουν, με αποτέλεσμα να μένουν στο «συρτάρι» τα 80 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τη χορήγηση του επιδόματος στον περυσινό προϋπολογισμό.

Το Δεκέμβριο, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων προχώρησε στην πίστωση επιδομάτων ύψους μόλις 7 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ τον Ιανουάριο οι μέχρι σήμερα επιστροφές φόρου φτάνουν τα 15 εκατ. ευρώ, όταν στο φετινό προϋπολογισμό για το σύνολο του έτους έχουν εγγραφεί 270 εκατ. ευρώ.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε σε φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, όπως προκύπτει από τα τιμολόγια που καταχωρούν ηλεκτρονικά οι πρατηριούχοι. Δικαιούνται επιστροφή φόρου όπως δείχνει η διασταύρωση των στοιχείων αυτών με τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, αλλά δεν έχουν κάνει αίτηση.

Το επίδομα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα σε δυο βδομάδες από την υποβολή της αίτησης, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που είναι:
-25.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα και 35.000 ευρώ για ζευγάρι χωρίς παιδιά. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

-Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

-Ως προς την επιφάνεια, το όριο τίθεται στα 120 τ.μ πρώτης κατοικίας, χωρίς να σημαίνει ότι φορολογούμενος με σπίτι 130 τ.μ για παράδειγμα θα εξαιρείται των επιστροφών. Θα δικαιούται επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που απαιτείται για το τμήμα των 120 τ.μ. εφόσον καλύπτει και τα υπόλοιπα κριτήρια.

Εφόσον πληρούνται αυτά τα κριτήρια, η επιστροφή φόρου προσδιορίζεται με βάση μέγιστη κατανάλωση 5 έως 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ανάλογα με την περιοχή ( Βόρεια Ελλάδα, Κεντρική Ελλάδα, νησιά κλπ).

ΕΡΤ

Το Δ.Σ των Ενημερωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος

Πρόεδρος του Συμβουλίου ο Νίκος Μπελογιάννης του BEST TV

Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.

Xθές Τετάρτη .........

30/1/2013 συγκροτήθηκε σε σώμα η Ένωση Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος και εξελέγη εκτελεστικό διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τους:
1. Νίκος Μπελογιάννης Best TV - Πρόεδρος
2. Γιώργος Μπόκας Αχελώος TV – Αντιπρόεδρος
3. Γιώργος Σιμόπουλος Star Κεντρικής Ελλάδος Γραμματέας – Ταμίας
4. Λεωνίδας Βαρουξής ORT TV (μέλος)
5. Δημήτρης Σακαλόγλου Δίκτυο Τηλεόρασης (μέλος)

Σκοπός του νομικού αυτού προσώπου είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του επιχειρηματικού κλάδου που εκπροσωπεί, καθώς και η θέσπιση και προστασία των υγειών κανόνων ανταγωνισμού στη νέα ψηφιακή εποχή που η περιφερειακή τηλεόραση διεκδικεί ενεργό και σημαντικό ρόλο.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ….
Ποιό είναι το μυστικό της “Νέας Πελοποννήσου”;

Η εκλογή του προεδρείου του Περιφερειακού συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής την Κυριακή στην Τρίπολη απέδειξε για μία ακόμα φορά την ενότητα που υπάρχει στην “Νέα Πελοπόννησο”.

Η παράταξη του .........

Τατούλη παρά το γεγονός ότι δεν είναι μονοκομματική,παρουσιάζει καλύτερη εικόνα απο τις μοκοκομματικές.

Οσοι περίμεναν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, διαψεύσθηκαν για μία ακόμα φορά.

Ασφαλώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν και προσωπικές φιλοδοξίες αλλά 2 χρόνια τώρα αυτές ποτέ δεν έβαλαν εμπόδια στην παράταξη.

Που οφείλεται αυτό;

Σε δύο παράγοντες.

1. Στο υψηλό πολιτικό επίπεδο που έχουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι και στην εμπειρία τους. Ακόμα και οι γκρίνιες που είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, λύνοναι δημιουργικά.

2. Στο έργο που παράγει η περιφέρεια και είναι ορατό.Κανένας περιφερειακός σύμβουλος δεν θα ήθελε να χρεωθεί προβλήματα απο την στιγμή που οι προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιούνται η μία μετά την άλλη.

Η ψηφοφορία της Κυριακή είναι μία εξαιρετική παρακαταθήκη για τους επόμενους 18 μήνες μέχρι τις εκλογές.

Το 2014 ασφαλώς και θα αλλάξουν πολλά πράγματα και σε πρόσωπα και σε επιλογές.

Νέα πρόσωπα θα προστεθούν στην λίστα κάθε περιφερειακής ενότητας άσχετα αν στηρίξει ή δεν στηρίξει η Νέα Δημοκρατία τον Τατούλη η ανανέωση θα είναι ισχυρή.

Αν μάλιστα ο Σαμαράς αποφασίσει να έχει μερίδιο στην νίκη οι αλλαγές θα είναι ουσιαστικές και ασφαλώς θα κριθούν απο το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής.

Σε κάθε περίπτωση ο Τατούλης εκφράζει και εκπροσωπεί στην κοινωνία το Ευρωπαϊκό μέτωπο στο οποίο η τρικομματική κυβέρνηση θα βρεί διέξοδο.

Το γεγονός ότι η “Νέα Πελοπόννησος” είναι “μπετόν αρμέ”, αποτελεί ισχυρό όπλο για τον επικεφαλής της και θα σκεφθεί πολύ κάποιος που θα θελήσει να πάει απέναντι της..!

Στις περιφερειακές εκλογές εκτός απο ένα μικρό ποσοστό Συριζαίων κανένας άλλος δεν θα ψηφίσει μνημονιακά ή αντιμνημονιακά.

Οι 600.000 Πελοποννήσιοι θα ψηφίσουν με αυτοδιοικητικά και προσωπικά κριτήρια και η σημερινή εικόνα της πλειοψηφίας της περιφέρειας έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Είναι τυχαίο άραγε το γεγονός ότι απο τους 36 περιφερειακούς συμβούλους του Τατούλη 2 χρόνια τώραΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση ή δεν έχει αφήσει υπαινιγμό εναντίον του περιφερειάρχη ή των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου;

Είναι τυχαίο ενώ έχουν προκληθεί πολλές φορές απο “πικραμμένα μέσα ενημέρωσης” οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Τατούλης κανείς δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση;

Καθόλου..!

moriasnews

Υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικές παθήσεις

Δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας (Δωρεά της κ. Μαριάννας Λάτση)

Στις αρχές του 2014 αναμένεται να παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο το πρώτο στην Ελλάδα εξειδικευμένο και κτιριακά ανεξάρτητο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για καρκινοπαθείς, σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς που υπεγράφη σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2013, μεταξύ της κ. Μαριάννας Λάτση, του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, και του Διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθήνας «Ο Άγιος Σάββας», κ. Παναγιώτη Μινογιάννη.

Η δωρεά αφορά στη χρηματοδότηση της ριζικής κτιριακής .........

αναβάθμισης και ενίσχυσης του εξοπλισμού του πρώην 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ, με σκοπό τη μετατροπή του σε σύγχρονο και πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου οι ασθενείς θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα. Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς θα αναλάβει εκ μέρους της Δωρήτριας το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η κ. Μαριάννα Λάτση αναφερόμενη στον σκοπό της δωρεάς δήλωσε: «Πριν από έξι χρόνια, ακριβώς τέτοια ημέρα, ο Νίκος Κούρκουλος έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ασθένεια, την οποία αντιμετώπισε με περίσσια δύναμη και σθένος, δίδοντας σε όλους μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας. Μέσα από εκείνον, έζησα κι εγώ την αρρώστια, τη μεγάλη αγωνία, το κουράγιο που εναλλάσσεται με την απελπισία και την αισιοδοξία με τον φόβο, μέχρι να ξαναγίνουν ελπίδα για ζωή. Στη μνήμη του Νίκου, και με αισθήματα αλληλεγγύης και βαθιάς εκτίμησης στον αγώνα όλων όσοι υποφέρουν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα, αποφάσισα να ανταποκριθώ θετικά στο αίτημα του νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας» για τη χρηματοδότηση του έργου μετατροπής της πρώην ογκολογικής κλινικής του ΙΚΑ σε ένα πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας».

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς, τόνισε:
«Ως Υπουργός Υγείας σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την πολύ σημαντική προσφορά σας. Επισημαίνω ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου προέρχεται από την προσωπική σας περιουσία και όχι από την περιουσία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.
Σήμερα την 30η Ιανουαρίου, ημέρα της εκδημίας του αειμνήστου συζύγου σας, η δωρεά σας αφιερώνεται στη μνήμη του και παραδίδεται στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Το Υπουργείο Υγείας ως πράξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του συζύγου σας, αποφάσισε το Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας να επονομαστεί σε «Νίκος Κούρκουλος».
Ο Διοικητής του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», κ. Παναγιώτης Μινογιάννης, επεσήμανε σχετικά: «Η σημερινή σύμβαση για την δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», του πρώτου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς στη χώρα, αποτελεί ένα ορόσημο τόσο για την ιστορία του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», όσο και για τη σύγχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου στον Ελλαδικό χώρο. Ένα ευχαριστώ προς την κυρία Λάτση και το επιτελείο της είναι λίγο τόσο για τη ζεστή ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας όσο και για τη συνεργασία μας. Μας γεμίζει δε όλους με την ευθύνη να ξεπεράσουμε τις όποιες αδυναμίες μας και να δουλέψουμε περισσότερο και πιο συντονισμένα για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου στον συντομότερο δυνατό χρόνο».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας θα στεγαστεί σε κτίριο εμβαδού 3.650 τ.μ. που βρίσκεται επί των οδών Ασωπίου 4 και Παράσχου (πλησίον της Λεωφ. Αλεξάνδρας), αποτελούμενο από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, το οποίο θα ανακατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί επί τη βάσει προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, με γνώμονα την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών νοσηλείας για τους ασθενείς και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ειδικότερα, το Κέντρο θα διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες και θα έχει δυναμικότητα 45 κλινών, εκ των οποίων 26 κλίνες θα εξυπηρετούν ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας και 19 κλίνες θα εξυπηρετούν ασθενείς Χειρουργικού Τομέα.

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» θα υπάγεται διοικητικά στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» και θα στεγάζει τα εξής Τμήματα: Βραχείας Νοσηλείας Χειρουργικού Τομέα, Βραχείας Νοσηλείας Παθολογικού Τομέα, Μονάδα Επεμβάσεων Διαδερμικής Βιοψίας Μαστού και μέρος του Τμήματος Ακτινοθεραπείας. Στο Κέντρο θα λειτουργούν, επίσης, όλα τα απαραίτητα τμήματα για τον προεγχειρητικό έλεγχο των ασθενών του Χειρουργικού Τομέα και την αξιολόγηση των ασθενών του Παθολογικού Τομέα. Ειδικότερα, το Κέντρο θα παρέχει Ακτινοδιαγνωστικές και Βιοπαθολογικές εξετάσεις. Παράλληλα, θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες πρόληψης και συμβουλευτικής ογκολογικών ασθενών.

Βάσει της διεθνούς εμπειρίας, η λειτουργία κέντρου ημερήσιας νοσηλείας μειώνει σημαντικά τα έξοδα των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και του κράτους και αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές εξορθολογισμού των δαπανών και σωστής αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας. Προσφέροντας στους πολίτες ένα ανθρώπινο περιβάλλον, άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης παρόμοιων πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν την ποιότητα περίθαλψης, μειώνοντας το κόστος της. Παράλληλα, θα συμβάλλει στη λειτουργική βελτίωση και αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», αφού θα απελευθερωθούν χειρουργικές αίθουσες για άλλες επεμβάσεις μειώνοντας τον χρόνο αναμονής των εσωτερικών ασθενών.

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην ΕΣΔΥ

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό, κ. Φωτεινή Σκοπούλη, επισκέφθηκε σήμερα την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ), όπου είχε συνεργασία με τον Κοσμήτορα της Ε.Σ.Δ.Υ, κ. Βασίλειο Κοντό, και με τα μέλη του Συλλόγου Καθηγητών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία της σχολής, καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης τα οποία υλοποιούνται στη τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να επανεξεταστεί και ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα και λειτουργία των προγραμμάτων κοινοτικής χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ τα οποία έχει αναλάβει η σχολή και να εξεταστεί η δυνατότητα υποβολής νέων προγραμμάτων τα οποία να ανταποκρίνονται τόσο στις υφιστάμενες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ), όσο και της δημόσιας υγείας της χώρας.

messiniaportal

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Συνελήφθη, χθες (30-1-2013) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 21χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, .......

χθες (30-1-2013) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ασπροχώματος - Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Messinia Portal

Ένταλμα σύλληψης και για το νεαρό Αλβανό για τις κλοπές στην Κορώνη

Ο νεαρός Αλβανός που οδήγησε στην εξιχνίαση της μεγάλης συμμορίας που «σήκωνε» ό,τι πολύτιμο υπήρχε σε βίλες και εξοχικά στην περιοχή της Κορώνης και γενικότερα της Πυλίας, έχει, επίσης, διαπράξει κλοπές.

Χθες εκδόθηκε ........

ένταλμα σύλληψης εναντίον του, αφού φαίνεται πως συμμετείχε τουλάχιστον σε 5 διαρρήξεις σπιτιών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νεαρό που οι αστυνομικοί βρήκαν στο πρώτο σπίτι που έγινε έρευνα στο Χαρακοπιό και ο οποίος υπέδειξε κλοπιμαία και χώρους.

Πάντως, η πλευρά των δραστών, μέσω των δικηγόρων τους, ζήτησε, και έγινε δεκτό, κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Αυτή αναμένεται να ορισθεί την επόμενη εβδομάδα.

Θάρρος

Παγκόσμια έγινε η Μεσσήνια ποιήτρια Κική Δημουλά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Η ποιήτρια Κική Δημουλά έγινε παγκόσμια

«Υποκλίνομαι στην εθνική ποιήτρια της Ελλάδας, Κική Δημουλά, που είναι πια παγκόσμια». Με τη φράση αυτή έκλεισε το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο διευθυντής του Yale University Press, Τζον Ντόνατιτς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή την έκδοση της ανθολογίας ποιημάτων της Κικής Δημουλά με τίτλο «The Brazen Plagiarist» (Η θρασεία λογοκλόπος), από την Margellos World Republic of Letters (MWRL) του Yale University Press, σε αγγλική μετάφραση της Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου και της Αμερικανίδας ποιήτριας Ρίκα Λέσερ.

Το βιβλίο, που στάθηκε αφορμή για την πρόσφατη ..............

φιλοξενία της μεγάλης μας ποιήτριας στο πρωτοσέλιδο της International Herald Tribune με ένα εγκωμιαστικό άρθρο με τίτλο «Το σκοτεινό όραμα της Ελληνίδας ποιήτριας» και αναδημοσιεύθηκε στους New York Times, έχει επιλεγμένα ποιήματα και από τα 13 βιβλία της, προλογίζεται από την ίδια και συνοδεύεται από μεταφραστικό σημείωμα της Ρίκα Λέσερ, καθώς και από εκτενή εισαγωγή, χρονολόγιο και βιβλιογραφία της Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου.

«Συχνά αναρωτιέμαι αν υπήρχε η ποίηση πριν από τη δημιουργία του κόσμου και του φόβου ή τη δημιούργησε η ανάγκη μας να κρυφτούμε κάπου, μόλις υποπτευθήκαμε ότι μία σκιά μας ακολουθεί παντού, σε απόσταση αναπνοής. Μία σκιά που την ονομάσαμε κίνδυνο» είπε η Κική Δημουλά, η οποία, αφού αναφέρθηκε στην περιπετειώδη «μετανάστευση» της ποίησής της στην αγγλική γλώσσα, για τις αγωνίες και τις απολαβές της, τόνισε: «Το αποτέλεσμα ήταν μία μετάφραση τόσο διάφανη που να μπορεί να αναπνέει ευχερώς από κάτω ο προβληματισμός της γενέτειρας γλώσσας. Πιστεύω ότι η ποίηση έχει μέσα της όλες τις γλώσσες του κόσμου, γιατί από όλο τον κόσμο ζητάει ακρόαση και απάντηση».

Η μεταφράστρια και κριτικός, Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, μίλησε για το σημαντικό ρόλο της μετάφρασης στη διακίνηση της λογοτεχνίας και γενικά των πνευματικών αγαθών. «Αν αυτό που μας ξεχωρίζει από τα άλλα έμβια όντα είναι ο λόγος, χωρίς τη μετάφραση θα ήμασταν εν πολλοίς χωρίς λόγο, άλογοι άρα ανύπαρκτοι. Το ξεχνάμε συνήθως εξαιτίας αυτού του παράδοξου, ενώ η κακή μετάφραση εξαφανίζει το έργο, η καλή μετάφραση εξαφανίζει τη μετάφραση, τη διαδικασία, την πράξη της. Γιατί η επιτυχής μετάφραση έχει στη συνείδηση του αναγνώστη θέση πρωτογενούς έργου, γιατί εκλαμβάνεται ως εάν να είχε γραφτεί στη γλώσσα αυτού που το διαβάζει» είπε η κα Μαργέλλου.

Για τη μετάφραση της ποίησης της Κικής Δημουλά τόνισε ότι ήταν «συναρπαστική, πολύ δύσκολη και μακρόχρονη, χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί» και συμπλήρωσε: «Θέλαμε να εκδοθεί η ποίηση της Κικής από εμάς ώστε να αναγνωριστεί, να εκτιμηθεί και να τιμηθεί διεθνώς, αυτή η μεγάλη δημιουργός, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά κεφάλαια της σύγχρονης Ελλάδας».

Στην εκδήλωση- αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια προβλήθηκαν αποσπάσματα από το «Μονόγραμμα» του Γιώργου Σγουράκη, που θα παρουσιάσει η ΝΕΤ, για τα παιδικά και νεανικά χρόνια της Κικής Δημουλά, ενώ οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου και Μαρίνα Ψάλτη απήγγειλαν ποιήματά της. Μελοποιημένο από τον Νίκο Ξυδάκη ακούστηκε το ποίημα «Μελαγχολία» από τη συλλογή «Έρεβος» και από τον Τάσο Ρωσόπουλο το πρώτο μέρος από το «Δύο μικρά ποιήματα για ένα αίνιγμα και έναν δρόμο» από τη συλλογή «Επί τα ίχνη». Επίσης, προβλήθηκαν πιανιστικοί αυτοσχεδιασμοί και σχόλια του Χρήστου Παπαγεωργίου, πάνω σε στίχους της ποιήτριας.

Ο λογοτέχνης Γιάννης Ευσταθιάδης καταθέτοντας την άποψή του για το αν η ποίηση της Κικής Δημουλά μπορεί να μελοποιηθεί, τόνισε: «Καταρχήν η ποίησή της δεν έχει μουσικές αντιστοιχίες, δεν επιζητά την αρμονική σύνδεση των στίχων, δεν επιζητά καμία αρμονική σύνδεση των λέξεων και αυτές συχνά αυτοαναιρούνται. Έχει την ικανότητα να αλλάζει τη σημασία των λέξεων, τη διάρκειά τους, ακόμη και την ίδια τη βαρύτητά τους μέσα στο ποίημα. Η μουσική της Δημουλά είναι μια μουσική άηχη, γιατί είναι πρωτίστως μία μουσική της μνήμης».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Κική Δημουλά να διαβάζει ποιήματά της και η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής να τη χειροκροτεί και να την καλεί να συνεχίσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΘΑΡΡΟΣ

Ο καιρός της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Επτά αιτήσεις πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

Μια επιπλέον εικόνα για το τι συμβαίνει στην πραγματική ........

οικονομία της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σχετικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, προκειμένου να πετύχουν σχετικό διακανονισμό με τους πιστωτές τους, αποφεύγοντας έτσι την πτώχευση.

Στα Πρωτοδικεία με τις περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής στο σχετικό άρθρο είναι κι αυτό της Κυπαρισσίας, όπου έχουν κατατεθεί επτά (7), αλλά έχουν απορριφθεί στο σύνολό τους.

Βέβαια, τα παραπάνω δείχνουν τις αρχικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία, ώστε να επιτευχθεί η εξυγίανση και, φυσικά, να θεωρηθεί ότι μια εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΛΕΗΛΑΣΙΑ σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ απο συμμορία αλλοδαπών σε Κορινθία-Αργολίδα και Αρκαδία! Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών, με σύλληψη ενός Πακιστανού και αναζήτηση 3 συνεργών του.
Συνελήφθησαν δύο τσιγγάνοι που σήκωσαν ράγες του ΟΣΕ απο τον Σταθμό Ασπροχώματος.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ κατασχέσεων αντιμετωπίζουν 1.000.000 μικροφειλέτες μέχρι 3.000 ευρώ. Ήδη φθάνουν τα ραβασάκια της Εφορίας.
ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ τα μπλόκα των αγροτών σ' όλη τη χώρα με ανοιχτούς όμως δρόμους. Τρακτέρ βγήκαν χθες σε Αργολίδα και Αχαΐα, ενώ σήμερα αποφασίζουν στου Χανδρινού αγρότες της Μεσσηνίας.

Σε Πανελλαδική Σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ εγκρίθηκε ψήφισμα με 15 προτάσεις-αιτήματα στην κυβέρνηση και τα κόμματα.

ΟΚΤΩ Μητροπολίτες καλεσμένοι στο φετινό γιορτασμό της Υπαπαντής που αρχίζει αύριο με πολυαρχιερατικό εσπερινό.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ρυθμίσεις απο σήμερα μέχρι την Κυριακή στον αυτοκινητόδρομο λόγω έργων στο 220-221 χιλιόμετρο.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ περί πληρωμής των αναλώσιμων απο τους διαβητικούς.
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ στην Κυπαρισσία το σημαντικό εργο σε αγωγούς ομβρίων και δημοτικούς δρόμους. Δέσμευση του εργολάβου για επιτάχυνση των εργασιών.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Μεταφορά της αρμοδιότητας του αθλητισμού στις αιρετές Περιφέρειες

Μείζον πολιτικό ζήτημα χαρακτήρισε τη υλοποίηση μεταφοράς της αρμοδιότητας του αθλητισμού στις αιρετές Περιφέρειες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κωνσταντίνο Παναγόπουλο την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 και σημείωσε ότι «είναι λάθος αυτών που δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός ως βασική συνιστώσα της κοινωνικής συνοχής, ιδίως σε μια χώρα που βρίσκεται σε συνθήκες κρίσης. Για το λόγο αυτό ο τομέας του αθλητισμού θα έπρεπε να είχε τεθεί εκτός των μνημονιακών στόχων».

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, καθώς .........

και τα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ότι έχει ήδη κάνει παρέμβαση στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ. Johannes Hahn προκειμένου να υπάρξει στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 συγχρηματοδότηση του αθλητισμού από ευρωπαϊκούς πόρους. Πέραν τούτου, ο Περιφερειάρχη κ. Τατούλης ανακοίνωσε την παρέμβασή του στο προσεχές συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ., όπου θα εισηγηθεί τη λήψη κοινής απόφασης διεκδίκησης της αρμοδιότητας του αθλητισμού από τις Περιφέρειες.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε η ανάδειξη των αγώνων «Παπαφλέσσια» σε κορυφαία διοργάνωση κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα, από κοινού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΣΕΓΑΣ, ενώ αποφασίστηκε και η από κοινού διοργάνωση ακόμα δύο αγώνων σε ετήσια βάση. Για το σύνολο των προτάσεών του ο ΣΕΓΑΣ δεσμεύτηκε να καταθέσει στην Περιφέρεια σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι το 2015, θα είναι έτοιμα δύο σύγχρονα προπονητικά κέντρα διεθνών προδιαγραφών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτών της Καλαμάτας και της Τρίπολης. «Η Πελοπόννησος αποτελεί προνομιακό προορισμό για την προετοιμασία αθλητών διεθνούς βεληνεκούς, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών της» δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη τέτοιων υποδομών στην Περιφέρειά μας θα λειτουργήσει ευεργετικά για την τοπική μας οικονομία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στον μαθητικό τουρισμό και τόνισε ότι αποτελεί συστατικό στοιχείο της παιδείας, το οποίο απειλείται ευθέως από τη σημερινή κρίση και στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε γιατί λειτουργεί καταλυτικά στη διαμόρφωση της κουλτούρας των νέων ανθρώπων.
Το πρόγραμμα κοινών δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ για τον αθλητισμό, αφού καταρτιστεί, θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας, αλλά και την εμπιστοσύνη του ότι οι Περιφέρειες μπορούν να διαχειριστούν τα θέματα του αθλητισμού με εξαιρετικό τρόπο, αλλά και την άποψη ότι το μοντέλο χρηματοδότησης και ανάπτυξης του αθλητισμού πρέπει να περάσει μέσα από τις Περιφέρειες.