Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αχ τι μικρό ΠΑΣΟΚ, και ο Βαγγέλης τσίου...

Χωρίς λόγια. Δείτε απλά το video




Απάντηση Μικροπωλητών στον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ κ.Π.ΝΙΚΑ
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΛΑ»

Είμαστε βέβαιοι πως ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είναι ενήμερος από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου του και εκτίθεται όταν λέει επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο πως ο δήμος δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια που λειτούργησε η εμποροπανήγυρη της Υπαπαντής του Κυρίου.

Όσο για την αναφορά του ........

πως ο εισαγγελέας γνωρίζει τα πάντα του υπενθυμίζουμε πως κατηγορίες και μάλιστα βαρύτατες απέδωσε σε νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους του και όχι στους εκπροσώπους των Μικροπωλητών τους οποίους τους έχει καλέσει και ως μάρτυρες στα δικαστήρια που ακόμα εκκρεμούν.


                                                Ο Πρόεδρος
                                           Σταμάτιος Γ.Μέλλος

Μυστήριο μήνυμα σε διαφημιστικό σποτ [εικόνα + transcript]

Απλή φάρσα, υποσυνείδητο διαφημιστικό μήνυμα ή κρυπτογραφημένη πληροφορία προς άγνωστο παραλήπτη; Συζητήσεις επί συζητήσεων έχει πυροδοτήσει τα τελευταία 24ωρα σε πολυάριθμα διαδικτυακά φόρουμ post Βρετανού ο οποίος διατείνεται ότι ανακάλυψε κάτι περίεργο σε τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ.

Ο Βρετανός τηλεθεατής ισχυρίζεται ότι κάτι παράξενο ......

αντιλήφθηκε στην οθόνη της τηλεόρασής του προχθές το απόγευμα, το οποίο και κατέγραψε, καθώς εκείνη τη στιγμή όλως τυχαίως το DVR του βρισκόταν σε λειτουργία. Αφού κατάφερε να «αιχμαλωτίσει» το παράξενο τηλεοπτικό μήνυμα, εν συνεχεία το δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Το στιγμιότυπο, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής, περιέχει ένα μεγάλο σώμα κειμένου (αναφερόμενο στην παραπαίουσα εταιρεία His Master's Voice), το οποίο είναι αδύνατον να το διαβάσει κανείς παρά μόνο αν πατήσει παύση και παγώσει την οθόνη. Τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως ορισμένες λέξεις του κειμένου είναι τονισμένες σαν να έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Οι τονισμένες λέξεις είναι οι ακόλουθες: VOICE (φωνή), MEMORIES (αναμνήσεις), COLLECTION (συλλογή), JOY (χαρά), EXPERIENCE (εμπειρία) και PROGRESS (πρόοδος).

Ορισμένοι πιστεύουν ότι το κείμενο θα μπορούσε να αποτελεί μία σύγχρονη μορφή «ραδιοφωνικού σταθμού αριθμών», δηλαδή μία μέθοδος ραδιοσημάτων την οποία χρησιμοποιούσαν άλλοτε οι κατάσκοποι για να μεταδόσουν πληροφορίες σε εκείνους που γνώριζαν πώς να τις αποκρυπτογραφήσουν.

Ακολουθεί το φλέγον στιγμιότυπο, καθώς και το μεταγεγραμμένο κείμενο του.



ANOTHER VESTIGE OF OUR PAST HAS BITTEN THE DUST. HIS MASTER’S VOICE HAS FALLEN SILENT. THE NATION’S MOST-FAMOUS RECORD STORE IS GOING DOWN. IT’S NOT SURPRISING, BUT IT’S A SHAME. AFTER ALL, WHO HASN’T FOND MEMORIES OF GOING INTO THEIR LOCAL BRANCH AND BROWSING THROUGH THE RECORDS, TAPES, CDS, VIDEOS AND DVDS? THAT EXCITING WEEKEND TRIP, BRIMMING WITH MAGICAL PROMISE OF AN EXCHANGE THAT WILL ADD TO THE COLLECTION. POURING OVER ALBUM ARTWORK ON THE BUS HOME, ONLY FUELLING FURTHER IMPATIENCE TO GET BACK AND ENGULF THE SENSES IN THE LATEST RELEASE BY A FAVOURITE BAND OR SINGER. WILL IT BE AS GOOD AS THEIR LAST ONE? WHAT IT IT’S WORSE? RELIVING THE JOY OF SEEING A FILM THAT BLEW YOUR MIND IN THE CINEMA BUT IN THE COMFORT OF YOUR LIVING ROOM. YEAH IT’S GREAT WE CAN INSTANTLY BUY EVERYTHING WE CANT AT THE CLICK OF A BUTTON, DELIVERED STRAIGHT TO YOUR DOOR, BUT IT’S NO LONGER A SHARED EXPERIENCE. THERE WAS A PRECIOUS COMMODITY IN BUYING STUFF FROM SHOPS IN THOSE DAYS; YOU WERE PART OF A TRIBE. FOR MANY, A TRIP TO THE RECORD SHOP WAS AN EVENT. HELL, FOR SOME IT WAS A PLACE TO JUST HANG OUT. BUT YOU CAN’T FIGHT PROGRESS, CAN YOU? AND SELLING CDS FOR UP TO EIGHTEEN QUID IN 2013 PROBABLY DIDN’T HELP. SO FAREWELL HMV, THE HIGH STREET WON’T BE THE SAME WITHOUT YOU.

iefimerida.gr

Bραβείο στην ΕΑΣ Μεσσηνίας για το κλιματικά ουδέτερο ελαιόλαδο

Στις 18 Δεκεμβρίου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας βραβεύθηκε μαζί με την εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης GLOBAL CHALLENGES στο πλαίσιο των βραβείων ENVIRONMENTAL AWARDS 2013 για το έργο του υπολογισμού ανθρακικού αποτυπώματος του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, ένα έργο το οποίο η Ένωση Μεσσηνίας υλοποιεί από το 2009.
Τα βραβεία αυτά έχουν ως σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων.........

πρακτικών οργανισμών κι επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ / GLOBAL CHALLENGES απονεμήθηκε το βραβείο CLIMATE PROTECTION-EMISSIONS FOOTPRINTING. Την κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελούσαν καθηγητές πανεπιστημίου και στελέχη της αγοράς. Βραβεία σε άλλους τομείς όπως διαχείριση ενέργειας, διαχείριση νερού και αποβλήτων, έλαβαν πολλές από τις μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις όλων των παραγωγικών κλάδων. Η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ήταν ο μόνος συνεταιριστικός φορέας που βραβεύθηκε και θα μπορεί να χρησιμοποιεί για ένα χρόνο το σήμα της σχετικής διάκρισης στις επικοινωνίες της. H διάκριση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ έχει αναπτύξει προκειμένου αφ’ενός να μειώσει τις επιπτώσεις που προκαλεί στο περιβάλλον κι αφ’ετέρου να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στα ιδιαιτέρως ποιοτικά προϊόντα τα οποία παράγει και προοωθεί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΕΑΣ Μεσσηνίας ως ένας υπεύθυνος συνεταιριστικός φορέας έχει αναπτύξει εκείνες τις διαδικασίες (ολοκληρωμένη γεωργία, ιχνηλασιμότητα προϊόντων, σύστημα ποιότητας κλπ) που διασφαλίζουν ότι η όλη διαδικασία παραγωγής θα γίνεται όλο και πιο φιλική προς το περιβάλλον.Στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε στους εξειδικευμένους συμβούλους της GLOBAL CHALLENGES τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του συνόλου της παραγωγής ελαιολάδου που διαχειρίζεται ο μεγαλύτερος συνεταιριστικός φορέας όσον αφορά στο ελαιόλαδο στην Ελλάδα και μάλιστα για το προϊόν ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ το οποίο είναι πραγματικός πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος βασίσθηκε σε πραγματικές καταγραφές καταναλώσεων φυσικών και πρώτων υλών σε όλα τα στάδια παραγωγής του προϊόντος, δηλαδή την καλλιέργεια και συγκομιδή, την ελαιοτρίβηση, τη συσκευασία και μεταφορά του προϊόντος.

Η μοναδικότητα της περίπτωσης έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης γεωργικής διαχείρισης το οποίο υποστηρίζει η εταιρεία FOODSTANDARD και με βάση το οποίο οι συμμετέχοντες ελαιοκαλλιεργητές καταγράφουν όλες τις δραστηριότητες που αφορούν στην παραγωγή της ελίας.

Επιπλέον, για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η μεθοδολογία ENVIRONMENTAL PRODUCT DECLARATION (EPD) .

Η Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) είναι μια επικυρωμένη περιβαλλοντική δήλωση που αναπτύχθηκε σύμφωνα με το πρότυπο τυποποίησης ISO 14025. Ο όρος περιβαλλοντική δήλωση, καθορίζεται, στο πρότυπο ISO 14025, ως η ποσοτικοποίηση περιβαλλοντικών δεδομένων για ένα προϊόν κι έχει ως βάση της τον κύκλο ζωής του προϊόντος (life cycle analysis). Αξιοποιήθηκε δε επιπροσθέτως με τη συνήθη μεθοδολογία του Greenhouse Gas Protocol καθώς και τις πρόνοιες του ISO 14064. Η έννοια της ανάλυσης του κύκλου ζωής αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία για τον προσδιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης κατά την παραγωγή ενός προϊόντος ή μιας παρεχόμενης υπηρεσίας. Κατά τον τρόπο αυτό, ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος του προϊόντος, αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία ενός συστήματος (διαχειριστικού εργαλείου) καταγραφής και συνεχούς υπολογισμού των επιπτώσεων από την παραγωγή του. Η ΕΑΣ Μεσσηνίας, με τη συμβολή της GLOBAL CHALLENGES πλέον έχει αξιοποιήσει τα στοιχεία του παραπάνω συστήματος προκειμένου να εντοπίσει τις παραμέτρους εκείνες που δημιουργούν τις μεγαλύτερες κατά περίπτωση επιπτώσεις και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που αφ’ενός υποστηρίζουν την ολοκληρωμένη καλλιέργεια κι αφ’ετέρου διαμορφώνουν ποιοτικό προϊόν με συνεχώς βελτιούμενη περιβαλλοντική επίδοση.

Ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος αποτέλεσε επίσης τη βάση για τη δημιουργία του ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ διεθνώς. Eνα γεγονός το οποίο συμβάλλει στ καλύτερο marketing και προώθηση του τόσο σημαντικού για την Ελλάδα προϊόντος. Η σχετική σήμανση ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ κι ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ υπάρχει σε κάθε συσκευασία προϊόντος (γυάλινη, μεταλλική) έτσι ώστε ο τελικός καταναλωτής να μπορεί να ανατρέξει στη σχετική ιστοσελίδα προκειμένου να λάβει πληροφορίες για τα πιστοποιημένα έργα προστασίας του κλίματος μέσω των οποίων γίνεται η αντιστάθμιση των αναπόφευκτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Την αντιστάθμιση έκανε ο εξειδικευμένος γερμανικός όμιλος CLIMATEPARTNER.

Για την ΕΑΣ Μεσσηνίας είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι καταναλωτές του ελαιολάδου ότι αγοράζουν ένα προϊόν που εκτός από την απαράμιλλη ποιότητά του, συμβάλει και στην προστασία του κλίματος.

eco news

«Ρεαλιστικές» φράσεις στην Ελλάδα της τρόικα!...

του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ευχαριστώ το blog για την χτεσινή ανάρτηση του κειμένου με τίτλο: «Ιστορικές» φράσεις από το καθημερινό μας φρασεολόγιο (αγνώστου πατρότητας)

Αφιέρωσα λίγα λεπτά για να μετατρέψω τις «ιστορικές» σε «ρεαλιστικές» φράσεις:.....

Πριν - Που να βρεις τέτοια ώρα ταξί.
Τώρα - Μέσα σε μία ώρα στην πιάτσα τα ταξί που περιμένουν άδεια από 6 γίνανε 15!..

Πριν - Προτιμήσαμε να πάρουμε σπίτι με δάνειο. Οι δόσεις πια είναι σαν ενοίκιο.
Τώρα - Ήρθε στην Ελλάδα η τρόικα, απολύθηκε η γυναίκα μου και εγώ είμαι στα 4ωρα!

Πριν - Με τηλεφώνησαν από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο σπιτιού.
Τώρα - Με τηλεφώνησε η εισπρακτική εταιρία της Τράπεζας και είπε θα μας πάρουν και το σπίτι και τα…σώβρακα!

Πριν - Σήμερα το αφεντικό μου ανακοίνωσε αύξηση μισθού.
Τώρα - Σήμερα το αφεντικό είπε ότι μειώνεται ο μισθός μου από 620 στα 400 ευρώ και θα δουλεύω και τα Σάββατα!

Πριν - Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά.
Τώρα – Περπατάω και μετράω πόσα μαγαζιά είναι για ενοίκιο ή πώληση

Πριν - Φούλαρα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και γέμισα την δεξαμενή πετρέλαιο για
όλο τον χειμώνα.
Τώρα - Κατέθεσα τις πινακίδες και αγόρασα σόμπα καυσόξυλων και…κούτσουρα!

Πριν - στην δουλειά μας έδωσαν το καθιερωμένο ετήσιο μπόνους.
Τώρα – Σήμερα στη δουλειά μας είπαν ότι η επιχείρηση θα κλείσει το Πάσχα!

Πριν - Μου ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω επιστροφή.
Τώρα – Με το εκκαθαριστικό της εφορίας μου ήρθε και το…εγκεφαλικό!

Πριν - Βρήκα δουλειά!
Τώρα – Βρήκα δουλειά στη…Νέα Ζηλανδία, αλλά δεν έχω λεφτά για το εισιτήριο!

Πριν - Το ΜΕΓΚΑ είναι το πιο έγκυρο και αντικειμενικό κανάλι!
Τώρα - ΟΛΑ τα κανάλια είναι έγκυρα και αντικειμενικά…Πάντως εγώ έκλεισα την TV!


Πριν - Άνοιξα λογαριασμό καταθέσεων, στην τράπεζα.
Τώρα – Ο γιός και η κόρη μου σταμάτησαν να παίζουν ΜΟONOPOLY γιατί βαρέθηκαν!

Πριν - Στην Αθήνα δεν έχουμε άστεγους, όπως έχουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Τώρα – Στην Ελλάδα δεν θεωρούνται άστεγοι όσοι έχουν εξασφαλίσει θέση σε εισόδους καταστημάτων ή κτιρίων καθότι διαθέτουν…στέγη!

Πριν - Άσε, κερνάω εγώ σήμερα.
Τώρα - Συνειδητοποίησα ότι μιλούσα με τoν φίλο μου με …Skype!

Πριν - Αν κόψεις λεφτά από τον έλληνα θα ξεσηκωθεί!...Κανείς δεν θα το τολμήσει
να περικόψει μισθό και επιδόματα, γιατί θα γίνει χαμός. Είμαστε ατίθασος ΛΑΟΣ και για αυτό λέμε ‘ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει!..’
Τώρα - Λέμε ‘σφάξτε μας εγχώρια και εισαγόμενη τρόικα να…αγιάσουμε!»

Πριν - Έγραψα το παιδί στο ιδιωτικό, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά και το χορό.
Τώρα – με σκούντησε η άνεργη γυναίκα μου και…ξύπνησα!

Πριν - Έχω πάντα φυλαγμένα στο σπίτι δυο τρείς χιλιάδες ευρώ, για μια άμεση ανάγκη.
Τώρα – Ναι και ο γιός μου έχει δολάρια και λίρες Αγγλίας στο MONOPOLY

Πριν - Καλές δουλειές! (σε εγκαίνια μαγαζιού).
Τώρα - “Χρυσές» δουλειές, (σε εγκαίνια του νέου ενεχυροδανειστήριου)

Πριν - Πάω κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο.
Τώρα - Προς το παρόν πάω με τα δύο, αλλά άγνωστο για πόσο ακόμα…

Πριν - Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου; (σε ανυποψίαστα παιδάκια)
Τώρα - Ότι κάνει και η μαμά μου…Κάθονται και οι δυο στο σπίτι όλη μέρα

Πριν - Σου έχω αφήσει λεφτά για να πληρώσεις το ΤΕΒΕ.
Τώρα – Γραφτήκαμε οικογενειακώς στο Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»!

Πριν - Πετάξου ως το φαρμακείο για να πάρεις το φάρμακο που πρέπει.
Τώρα – με ποια λεφτά, από ποιο Ταμείο, στο άδειο Φαρμακείο;

Πριν - Με καλύπτει η συλλογική σύμβαση εργασίας.
Τώρα – Το αφεντικό και εγώ «δεθήκαμε» με…ατομική σύμβαση!

Πριν - Θα λείψουμε για τριήμερο.
Τώρα – Με το νούμερο 286357 στον ΟΑΕΔ υπολογίζουμε την …ουρά για 3 μέρες!

Πριν - Χαθήκαμε τι έγινε; Έχω πολύ δουλειά τις τελευταίες μέρες, πνίγομαι.
Τώρα – Τα μαζεύομε όλα και γυρνάμε στο «πατρικό» στο χωριό…Πολύ δουλειά!

Πριν - Απολύθηκε, αλλά τουλάχιστον, μετά από τόσα χρόνια, πήρε καλή αποζημίωση...
Τώρα – Τον απέλυσαν και του έδωσαν για αποζημίωση τον…μπούλο!

Πριν - Τι να πουν και οι Ισπανοί με 20% ανεργία;
Τώρα – Αδέλφια, Σπανιόλοι, σας βρήκαμε και… θα σας περάσουμε!

Πριν - Σε δύο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη. (λόγια ενός αφελούς 62χρονου).
Τώρα – Είμαι τυχερός, σε δύο χρόνια βγαίνω σύνταξη (λόγια ενός αφελούς 70χρονου)

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!...
Ζούμε πείνα και κατοχή, αλλά έχουμε ΕΛΠΙΔΕΣ για ανάκαμψη…
Το 3014!...

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι αδρανείς καταθέσεις

Προϋπόθεση για να περιέλθουν στο Δημόσιο οι αδρανείς καταθέσεις θα είναι να μην έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση στον λογαριασμό για 20 χρόνια

Διατάξεις για τις αδρανείς καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες θα περιέρχονται στο ελληνικό δημόσιο μετά την πάροδο 20ετίας, προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς διαβούλευση στις 28 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι προωθούμενες διατάξεις θα........

προβλέπουν την αξιοποίηση των αδρανών καταθέσεων μετά την πάροδο 20ετίας από το ελληνικό Δημόσιο αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Προϋπόθεση για να περιέλθουν στο Δημόσιο οι αδρανείς καταθέσεις θα είναι να μην έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση στον λογαριασμό για 20 χρόνια και πριν από τη δέσμευση, οι τράπεζες να έχουν κάνει μια τελευταία απόπειρα ενημέρωσης των δικαιούχων του λογαριασμού.

Με το νομοσχέδιο αλλάζει ο Κατοχικό Νομοθετικό Διάταγμα 1195 του 1942, σύμφωνα με το οποίο οι καταθέσεις σε μετρητά και οι τόκοι τους περιέχονται οριστικά στο Δημόσιο εφόσον δεν αναζητηθούν από τους δικαιούχους τους για μια 20ετία. Εκτιμήσεις που δεν έχουν τεκμηριωθεί προσδιορίζουν τους αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς στα 3.000.000.

MarketBeast

Φθηνότερο ρεύμα κατά 42% Δικαιούχοι - Δικαιολογητικά

Ζήτηση… υψηλών βολτ καταγράφεται στη ΔΕΗ για το κατά 42% φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με .......

πληροφορίες του στην ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ανοίξει εδώ και οκτώ μέρες στην επιχείρηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) έχουν υποβληθεί τηλεφωνικά γύρω στις 14.000 αιτήσεις.

Το ειδικό τιμολόγιο απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και είναι χαμηλότερο κατά 42% σε σχέση με τις χρεώσεις που ισχύουν για τα υπόλοιπα νοικοκυριά.
Εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι από 200 kWh (κιλοβατώρες) έως 1.500 ή 1.700 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων. Αν το νοικοκυριό κάψει πάνω από αυτά τα όρια τότε η χρέωση γίνεται με τις τιμές του κανονικού οικιακού τιμολογίου. Επίσης στα όρια των 1.500 kWh ή 1.700 kWh δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Οι δικαιούχοι

Οι κατηγορίες των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι:

· Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 παιδιά και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh

Τρίτεκνοι: Άτομα με τρία παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.700 kWh
Μακροχρόνια άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 παιδιά, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh.

Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.700 kWh.

Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας μεγαλύτερη από 200 kWh. Οι καταναλώσεις, πέραν των 2.000kWh, θα τιμολογούνται με το οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ, όπως ισχύει κάθε φορά.

Τα δικαιολογητικά

Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)

2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)

3. Στην περίπτωση των ατόμων που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης και μόνο χρειάζεται επιπλέον βεβαίωση χρήσης ενεργοβόρας συσκευής απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγεται ο δικαιούχος. Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται αντίστοιχη βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο.

Η εφαρμογή του ΚΟΤ, αφού έχει υποβληθεί η αίτηση, ξεκινά από τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς (Υπ.Οικονομικών, ΟΑΕΔ) και θα αφορά στο σύνολο της ημερήσιας κατανάλωσης, ανεξάρτητα δηλ. εάν ο εκκαθαριστικός λογαριασμός αφορά και διάστημα πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ελέγχου.

Αλλαγή παροχής

Όσοι δεν έχουν στο όνομά τους παροχή ρεύματος μπορούν να κάνουν αλλαγή χωρίς να χρειάζεται να προπληρώσουν τη λεγόμενη «εγγύηση». Το ύψος αυτής δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε έξι ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις με ενσωμάτωσή τους στους επόμενους λογαριασμούς.

Που υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλλονται:

- ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ (Διαχειριστής Δικτύου ή

Διαχειριστής μη Διασυνδεδεμένων Νησιών) στο www.dei.gr.

- Τηλεφωνικά στο 210-9298000 (αστική χρέωση) τις μέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7πμ-10μμ και το Σάββατο τις ώρες 7πμ- 3μμ
Στα καταστήματα της ΔΕΗ γίνεται μόνον διανομή ενημερωτικού εντύπου σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και παρέχονται σχετικές πληροφορίες.

imerisia

Πυρηνική βόμβα Καμμένου!

Σε νέα αποκάλυψη – βόμβα προχώρησε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος δημοσιοποιώντας ένα έγγραφο– «φωτιά» μέσω του twitter.

Οπως εξηγεί ο.....

κ. Καμμένος, στο έγγραφο φαίνεται πως ο συνεργάτης του Ανδρίκου Παπανδρέου κ. Γριβέας πήρε ένα τεράστιο δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ακριβώς πριν πτωχεύσει.



Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. -και παραθέτει το newsbomb.gr- αναφέρεται δύο φορές η εταιρεία του κ. Γριβέα, c and c international, με συνολικά ποσά ύψους 18 εκατ. ευρώ. Εφόσον η καταγγελία αυτή ισχύει, τότε πρόκειται για ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού δύο ημέρες πριν οι μικρομέτοχοι του ΤΤ σε εξώδικη δήλωση τους, αποκάλυψαν δύο ελβετικές εταιρείες που φέρονται να έχουν διαχειριστή συγγενικό πρόσωπο - μέλος ΔΣ της εταιρείας που φέρεται να πήρε το δάνειο.

Το πιο απίστευτο, όμως, είναι ότι αυτές οι δύο ελβετικές εταιρείες φαίνεται να έχουν έδρα στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με την ελβετική εταιρεία που μόλις σήμερα παραδέχτηκε ο Ανδρίκος Παπανδρέου -στη διάρκεια της εκδίκασης της αγωγής του κατά του Πάνου Καμμένου- ότι είναι δική του!

Μετά τις καταγγελίες αυτές, φαντάζει επιβεβλημένη μία ακόμα αυτεπάγγελτη παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων για να ελέγξουν αν ευσταθούν.

newsbomb

Tο Μάρτιο απόφαση για την 4η έδρα της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να εκδοθεί από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή του Αρείου Πάγου η απόφαση για την αίτηση που έχει καταθέσει ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, διεκδικώντας την τρίτη έδρα του κόμματος στη Μεσσηνία.

Η αίτηση ...........

συζητήθηκε χθες στον Άρειο Πάγο και κατατέθηκαν προτάσεις

Σε δύο δόσεις η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Γραπτό τεστ, βαθμολόγηση των τυπικών προσόντων και του προσωπικού φακέλου, αλλά και συνέντευξη για όσους σήμερα κατέχουν θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η αξιολόγηση του προσωπικού.

Σύμφωνα με τις ......

τελευταίες πληροφορίες οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της ομάδας δράσης, που συνεργάζονται με τους Ελληνες συναδέλφους τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προτείνουν εξατομικευμένη αποτίμηση του προφίλ κάθε δημοσίου υπαλλήλου.

Το μόνο που απομένει, για να ανοίξει και τυπικά ο κύκλος της αξιολόγησης των εργαζομένων, που σήμερα απασχολούνται στο Δημόσιο, είναι να «κλειδώσουν» οι λεπτομέρειες και να εκδοθεί η κανονιστική πράξη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιακή, με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια με βάση τα οποία θα... εξεταστούν οι υπάλληλοι. Οπως αναφέρουν στο «Ελεύθερο Τύπο» στελέχη της δημόσιας διοίκησης οι αξιολογήσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, ενώ θα ξεκινήσουν από αυτούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Δηλαδή, γενικούς διευθυντές, διευθυντές και προϊσταμένους. Η πρώτη... κρησάρα που θα λάβει χώρα μέσα στο 2013 (πιθανότατα τον Μάρτιο), θα αφορά στην αξιολόγηση των ικανοτήτων του απασχολούμενου προσωπικού.

Στόχος της θα είναι να «χαρτογραφήσει» τα τυπικά, αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα κάθε δημοσίου υπαλλήλου, τα οποία θα «κουμπώσουν» με την αξιολόγηση των δομών του κράτους και τη νέα μορφή των υπουργείων, προκειμένου η κεντρική διοίκηση να έχει σαφή εικόνα του προφίλ των εργαζομένων. Η δεύτερη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει, κατά πάσα πιθανότητα, από την επόμενη χρονιά και θα πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα σχετίζεται με την απόδοση των υπαλλήλων.

Σε ένα γενικότερο πλάνο, το πακέτο των αξιολογήσεων δομών και προσωπικού θα έχει ως τελικό στόχο την παγίωση του συστήματος της κινητικότητας στο δημόσιο. Οι υπάλληλοι θα μετακινούνται συνεχώς από υπηρεσία σε υπηρεσία, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν από κάθε φορά, καθώς η κινητικότητα, όπως τονίζουν παράγοντες του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης θα αποτελέσει το νέο status quo στο ελληνικό δημόσιο.

Ελεύθερος Τύπος

Οι δήμαρχοι στηρίζουν τον Τατούλη και το 2014

Χθες το βράδυ στην Τρίπολη έγινε ένα απο τα σημαντικότερα περιφερειακά συμβούλια.

Συζητήθηκε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: Πελοπόννησος 2020 – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει ένα νέο χρηματοδοτικό.........

εργαλείο, με άξονα ανάπτυξης την κωμόπολη, προσεγγίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη βασική αρχή της Συνθήκης της Λισαβόνας για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατομμύρια, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα απορρόφησης πόρων από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ και, συνεπώς, ένταξης περισσότερων έργων.

Οι ειδικοί επιστήμονες της “Πελοπόννησος ΑΕ”, παρουσίασαν μία συνολική ρεαλιστική πρόταση ανά τομέα αλλά και ανα περιφερειακή ενότητα, που σχεδόν ενθουσίασε.

Δεν είναι τυχαίο ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση του κ.Δράκου και υπερψήφισε το σχέδιο αλλά και συμφώνησε στις προτεραιότητες.

Ολοι έδιναν συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη και χαρακτήριζαν το πρόγραμμα πρωτοποριακό. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των προέδρων των επιμελητηρίων και των φορέων.

Εντύπωση όμως έκαναν οι τοποθετήσεις των δημάρχων στους οποίους παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο.

Οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι και ήταν η συντριπτική πλειοψηφία εκεί όταν πήραν τον λόγο δήλωσαν ότι για πρώτη φορά η Πελοπόννησος αποκτά έναν μπούσουλα που συντεταγμένα θα την οδηγήσει στο μέλλον.

Οι τοποθετήσεις των δημάρχων Κορίνθου,Πύλου,Μεγαλόπολης,Μεσσήνης,Ερμιονίδος,Νεμέας,Μονεμβασίας,Λουτρακίου, ήταν εντυπωσιακές.

Είναι εμφανές εδώ και πολύ καιρό ότι έχει δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό μέτωπο ανάμεσα στον Πέτρο Τατούλη και τους δημάρχους (πλην 2-3 εξαιρέσεων) το οποίο είναι καθαρά αυτοδιοικητικό πέρα απο κόμματα και διαχωριστικές γραμμές.

Ενα μέτωπο που έχει ισχυρά ποιοτικά χαρακτηριστικά και σχέδιο για την ανάπτυξη.

Οι δήμαρχοι είναι γνωστό ότι έχουν κάνει γνωστή την πρόθεση τους να στηρίξουν το πρόγραμμα Τατούλη και στις εκλογες του 2014

Morias News

Αλλάζει η φορολογία αυτοκινήτων

Τις αλλαγές που επήλθαν μετά τον τελευταίο φορολογικό νόμο και αφορούν την απόσυρση οχημάτων, την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων καθώς και την επιβολή φόρου πολυτελείας στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καταγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, παρατείνεται έως τις .......

31/12/2013 το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων και πλέον μπορούν να αποσυρθούν και οχήματα τα οποία έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα έως και τις 31/12/2000.

Προϋπόθεση είναι ότι έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής του οχήματος καθώς και τυχόν οφειλόμενα τέλη προηγούμενων ετών αν δεν είχαν κατατεθεί στην εφορία οι πινακίδες. Η απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης λόγω απόσυρσης αφορά οχήματα έως 2.000 κυβικά εκατοστά.

Εν τω μεταξύ, αίρεται η παραπομπή στον ορισμό της φορολογικής κατοικίας και δικαιούχοι της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων ορίζονται οι ανάπηροι Έλληνες πολίτες και πολίτες των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κατοικία στην Ελλάδα.

Από 1.1.2013 το ποσοστό αναπηρίας για την παραλαβή αυτοκινήτου με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης καθορίζεται με βάση τη γνωμάτευση των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ότι δεν γίνονται δεκτές από τις τελωνειακές αρχές Γνωματεύσεις άλλων επιτροπών.

Απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης πολύτεκνων γονέων

Οι πολύτεκνοι γονείς οι οποίοι έχουν ήδη υπαχθεί ως γονείς με τρία τέκνα στις ισχύουσες διατάξεις, με τις οποίες χορηγείται απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για μία και μόνο φορά, δύνανται να παραλάβουν εκ νέου αυτοκίνητο με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, εάν γίνουν πολύτεκνοι.

Φόρος πολυτελείας μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων

Η κλίμακα τιμών χονδρικής πώλησης για την επιβολή του φόρου πολυτελείας, δεν διαφοροποιείται από αυτή των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, για μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα, το ποσοστό του φόρου καθορίζεται ως εξής:

α) από 20.000 ευρώ μέχρι και 22.000 ευρώ, ποσοστό 10%,
β) άνω των 22.000 ευρώ και μέχρι 28.000 ευρώ, ποσοστό 30%,
γ) άνω των 28.000 ευρώ, ποσοστό 40%.

parapolitika.gr

Τέλος Ιανουαρίου η καταβολή των δόσεων του ΦΑΠ 2010

Στο τέλος Ιανουαρίου θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι τις δύο πρώτες δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Παράλληλα ..........

στο τέλος του μήνα λήγει και η δεύτερη δόση καταβολής του ΦΑΠ 2010 σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν σταλεί.

Την ίδια ημερομηνία λήγει όμως και η πρώτη δόση λόγω της παράτασης που είχε δοθεί στην καταβολή της πρώτης δόσης που έληγε κανονικά στο τέλος Δεκεμβρίου.

Η παράταση είχε δοθεί λόγω καθυστερήσεων που υπήρξαν στην αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν όλοι οι φορολογούμενοι να καταβάλουν την πρώτη δόση στο τέλος Δεκεμβρίου.

on air 24

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ 6ος Όμιλος: Οι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 12ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ΄ εθνικής.

Όλα τα ματς θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης 3 μμ.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους ρέφερι των αγώνων της Κυριακής:.......


ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
Τζουανόπουλος, Τσιρίνης - Θεοφανόπουλος (Αχαϊας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΑΧΑΪΚΗ
Κακριδής, Πυργάκης - Σεφέρης (Κορινθίας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Σταθόπουλος, Δημόπουλος - Οικονόμου (Δυτικής Αττικής)

ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
Μπλάνας, Αθανασόπουλου - Τσαλίκογλου (Μεσσηνίας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
Κόλλιας, Ζώης - Τόσκας (Αργολίδας)

Συνάντηση Κόλλια με Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας

Συγκέντρωση-συνάντηση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, και τους επικεφαλής των δυο άλλων Συνδυασμών με τα προεδρεία των Συλλόγων του Δήμου Τριφυλίας στην Αττική έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 27-1-2013 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο STANLEY (Οδυσσέως 1πλ. Καραϊσκάκη Δίπλα από την έξοδο του METRO), από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από.......

τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Λούτο στην συνάντηση της Κυριακής θα γίνει συζήτηση και ενημέρωση για τα θέματα του δήμου Τριφυλίας.

ΔΟΥ Καλαμάτας: Τηλεφώνημα για Βόμβα

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο της Εφορίας στην Καλαμάτα υπήρξε πριν από λίγο ... Το κτίριο αυτή τη στγμή εκκενώνεται ενώ στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της Αστυνομίας για να ερευνήσει τους χώρους

Θάρρος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:24
Τελικά τα τηλεφωνήματα αποδείχτηκαν φάρσα ,ενώ νωρίτερα υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα και στο 1ο Λύκειο Καλαμάτα το οποίο επίσης ήταν φάρσα.


Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 25-1-2013 ]




Συνδέστε την τηλεόραση με το PC

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Με απλό τρόπο μπορείτε πλεον να βλέπετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τα βίντεο και τα παιχνίδια του υπολογιστή σας σε μεγαλύτερη οθόνη για μεγαλύτερη άνεση και απόλαυση.
Ο υπολογιστής .........

Συνδέστε το PC με την τηλεόραση
προσφέρει τον πιο ευέλικτο τρόπο αναπαραγωγής βίντεο. Μπορεί να παίζει cd, dvd, blue-ray και διάφορα αρχεία η βίντεο από το διαδίκτυο. Σχεδόν όλοι οι υπολογιστές έχουν τη δυνατότητα να εξαγάγουν βίντεο, αλλά οι συνδέσεις που χρησιμοποιούνται μπορεί να μπερδεύουν πολλούς ανθρώπους. Οι γραμμές που ακολουθούν θα σας αναλύσουν όλες τις διαφορετικές επιλογες εξόδου από PC προς TV και τα διαφορετικά πλεονεκτήματα τους.

VGA
Η VGA είναι μια παλιά έξοδος βίντεο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1987 και έγινε πρότυπο εξόδου βίντεο υπολογιστή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. θα βρείτε ακόμα συνδέσεις VGA σε πολλούς υπολογιστές desktop και σε πολλές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Οι τηλεοράσεις μερικές φορές αναφέρονται στο VGA ως «είσοδος PC»
Έχει την ικανότητα να εμφανίζει αναλύσεις μέχρι 2048χ1536 pixels και η ποιότητα εξαρτάται σημαντικά από το σήμα εξόδου, την ποιότητα και το μήκος καλωδίου. Η VGA έξοδος από τον υπολογιστή σας συχνά απαιτεί να ενεργοποιήσετε μια πρόσθετη οθόνη, χρησιμοποιώντας στα windows τις ιδιότητες της οθόνης. Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές περιλαμβάνουν ένα κουμπί η πλήκτρο στο πληκτρολόγιο που ενεργοποιεί την VGA λειτουργία η την απενεργοποιεί.

DVI
Δημιουργήθηκαν το 1999 οπότε και η έξοδος DVI αντικατέστησε ως έξοδο βίντεο τη VGA. Δημιουργήθηκε για τη μεταφορά ψηφιακών σημάτων, αλλά είχε επίσης και τη δυνατότητα να χειριστεί αναλογικά σήματα. Η DVI εξακολουθεί να συναντάται πολύ συχνά σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά δεν είναι τόσο κοινή στους φορητούς υπολογιστές. Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, τείνουν να προσφέρουν μόνο μια είσοδο VGA, αντί μιας VGA και μιας DVI. Υποστηρίζει έξοδο 1080ρ και λειτουργεί συνήθως ως σύνδεση plug-and-play, οπότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να συνδέσετε το ένα άκρο του καλωδίου DVI στον υπολογιστή σας και το άλλο στην τηλεόραση σας.

HDMI
Εάν έχετε μια υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση και ένα επιτραπέζιο η φορητό υπολογιστή, τότε κατά 90% έχετε έξοδο HDMI. Η HDMI είναι μια ψηφιακή σύνδεση που μπορεί να χειριστεί αναλύσεις μέχρι 1920χ1200 pixels η μέχρι και 2560χ1600 pixels (με τις εκδόσεις 1.3 και μεταγενέστερες). Είναι μια λύση plug-and-play, αφού ο υπολογιστής σας θα εντοπίσει αυτόματα και θα διαμορφώσει οποιαδήποτε οθόνη συνδεδεμένη μέσω HDMI.

Displayport
Αυτή η ψηφιακή σύνδεση βίντεο θεωρήθηκε το 2006 ως ο αντικαταστάτης της DVI. Σε αντίθεση με την HDMI η displayport, χτίσθηκε αναλογικά με τους υπολογιστές. Μπορεί να εξαγάγετε ανάλυση έως 3840χ2160 pixels και έχει την ασυνήθιστη ικανότητα να συνδέεται με πολλαπλές οθόνες από μια έξοδο. Οι AMD κάρτες γραφικών περιλαμβάνουν συχνά displayports και η AppleMac-Books βασίζονται σε αυτές. Είναι σπάνια σε τηλεοράσεις, άρα θα χρειαστείτε ένα displayport-to-HDMI adapter.

Overscan/underscan
Πρακτικά, το 99% των συνδέσεων ανάμεσα σε ένα υπολογιστή και μια τηλεόραση είναι ουσιαστικά plug-and-play. Μπορεί ωστόσο συχνά να διαπιστώσετε ότι η εικόνα είναι είτε πολύ μεγάλη είτε πολύ μικρή, ακόμη και όταν ρύθμισες σωστά την ανάλυση. Το φαινόμενο αυτό καλείται υπερσαρωση (overscan), εάν η εικόνα είναι πολύ μεγάλη για την τηλεόραση σας η υποσαρωση (underscan), εάν η εικόνα είναι πάρα πολύ μικρή. Δεν μπορείτε να το διορθώσετε με τις ιδιότητες της οθόνης, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε συνήθως χρησιμοποιώντας τα προγράμματα οδήγησης οθόνης του υπολογιστή σας

Σύλλογος Γινέων τριών τέκνων Μεσσηνίας: Ενημέρωση για διανομή τροφίμων

O Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι
ολοκληρώθηκε η παραλαβή των προϊόντων του προγράμματος στήριξης της Ε.Ε. Τα προϊόντα που έχει παραλάβει ο σύλλογος είναι μακαρόνια, ρύζi, γραβιέρα, φέτα, λάδι.

Καλούνται οι δικαιούχοι του .......

προγράμματος όπως προσέλθουν στις αποθήκες του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑ τη Δευτέρα 28,Τρίτη 29, Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από τις 8:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. να παραλάβουν τα τρόφιμα τους.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη κάρτα μέλους του Συλλόγου
Τηλ. επικοινωνίας 6936834169

                                                Η Γεν. Γραμματέας
                                          Δημητρακοπούλου Γρηγορία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

H θεά Τύχη εμφανίστηκε στην Καλαμάτα μέσω ΛΟΤΤΟ
Άφαντος, ωστόσο, ο τυχερός που κέρδισε 4.715.128 ευρώ


Άγνωστα παραμένουν ακόμα, όχι μόνο τα στοιχεία της ........

ταυτότητάς του, αλλά και το φύλο του υπερτυχερού της προχθεσινής κλήρωσης του ΛΟΤΤΟ, καθώς με ένα μόνο δελτίο τυχαίας επιλογής από το πρακτορείο Κουσταλούπη, στην οδό Ψαρών 14, κέρδισε 4.715.128 ευρώ.

Το τυχερό δελτίο, όπως σημείωσαν από το πρακτορείο, ήταν τυχαίας επιλογής από το μηχάνημα και δε γνωρίζουν πότε παίχτηκε και από ποιον.

Η αξία του ήταν μόλις 3 ευρώ και της τυχερής στήλης 50 λεπτά του ευρώ.

Ίσως να προσδιορισθεί η ταυτότητα του τυχερού, όταν από το ΟΠΑΠ γνωστοποιηθεί στο πρακτορείο η ώρα που παίχτηκε το τυχερό δελτίο.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΟΧΙ ΓΚΕΤΟ για εγκατάσταση των τσιγγάνων. Αυτή ειναι η ξεκάθαρη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ταυτίζεται με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Ο περιφερειάρχης προχθές στο Πε.Συ. και χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ξεκαθάρισαν το θέμα και έδωσαν το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΡΗΓΜΑ στους Οικολόγους Πράσινους, που απέσυραν την πολιτική στήριξή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο απο τον Λάμπρο Μπούκλη.
ΕΚΡΗΞΗ ΝΙΚΑ για τη λάθος εικόνα που μεταδόθηκε για την Καλαμάτα στο Πανελλήνιο από το χειρισμό κάποιων (ολίγων) περιπτώσεων υποσιτισμού στα σχολεία.

Απ ' όλα είχε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ πέρασε στο Πε.Συ. το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: "Πελοπόννησος 2020-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια"

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ παίρνει στην Κορινθία η μεγάλη κομπίνα σε συστημική Τράπεζα με πρ. στέλεχός της επικεφαλής κυκλώματος να έχουν μέσω δανείων(;) καταχραστεί πάνω απο 10 εκατ. ευρώ. Μια αποκάλυψη από το moriasnews που συζητείται σ' όλη την Πελοπόννησο.
ΕΡΩΤΗΣΗ Πετράκου και 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απ' όλη τη χώρα για τα προβλήματα της Βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ απο τον βουλευτή Μεσσηνίας της Χ.Α. Δημ. Κουκούτση για τον επιχειρηματικό τουρκικό επεκτατισμό στις μαρίνες. S.O.S. για το κλείσιμο 11.000 νοσοκομειακών κλινών λόγων περικοπών!
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!