Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κλειστό παραμένει το δημόσιο ΚΤΕΟ

Κλειστό εξακολουθεί να παραμένει το δημόσιο ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας, αφού δεν κατάφερε, όπως και όλα τα αντίστοιχα ΚΤΕΟ σε πανελλαδικό επίπεδο, να αποκτήσει πιστοποίηση, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Δημ. Φαββατάς.

Ο κ. Φαββατάς ανέφερε πως αν και υπήρχε προθεσμία δύο........

ετών για την απόκτηση της σχετικής πιστοποίησης, δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και έτσι το ΚΤΕΟ έκλεισε από τις 3 Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε πως διατέθηκε ένα ποσό 8 εκατομμυρίων για την αγορά κάποιων μηχανημάτων, καθώς και το γεγονός ότι ενώ και το κράτος και η Περιφέρεια γνώριζαν όσα έπρεπε να γίνουν, δεν έκαναν τίποτε. «Πιστεύουμε πως είναι συνειδητή η απαξίωση των δημοσίων ΚΤΕΟ, προκειμένου να δοθούν σε ιδιώτη», τόνισε και σημείωσε ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του Δημοσίου και για το λόγο αυτό υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με τους ιδιώτες.

Κατήγγειλε δε ότι κανένας φορέας του Δημοσίου δεν έχει πιστοποίηση, παρόλα αυτά λειτουργεί, και εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε το αρμόδιο υπουργείο να αναστείλει την πιστοποίηση, προκειμένου να δουλεύει το ΚΤΕΟ έως ότου πιστοποιηθεί.

«Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Έως τις 30 Ιουνίου, αν δεν έχουν αγοραστεί και τα υπόλοιπα μηχανήματα που προβλέπεται, τα δημόσια ΚΤΕΟ θα κλείσουν οριστικά. Η πιστοποίηση θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες για να εκδοθεί, με αποτέλεσμα ο κόσμος να χρειάζεται να εξυπηρετηθεί από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ, να επιβαρύνεται με μεγαλύτερο ποσό για το παράβολο και το δημόσιο ΚΤΕΟ να είναι κλειστό. Οι δε εργαζόμενοι να έχουν πάρει τις κανονικές τους άδειες και άλλοι να κάνουν συντήρηση των μηχανημάτων», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε αναφέροντας: «Μπορεί να έχει ξεκινήσει η διαδικασία της πιστοποίησης, αλλά κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς».

Θάρρος

Νέο ν/σ από Βρούτση για τον ΟΑΕΔ και τη “μαύρη” εργασία

Την κατάθεση νομοσχεδίου, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, για τον νέο ΟΑΕΔ προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως περιέγραψε.......

το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την κατάργηση των καταχρηστικών συντάξεων, τη συνέχιση της χρηματοδότησης των βρεφονηπιακών σταθμών, την επιδότηση επιτοκίου για τα στεγαστικά δάνεια, αλλά και τη διατήρηση της χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο μεταξύ, σήμερα ψηφίστηκε από τη Βουλή η παράταση στην λειτουργία της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής για εκκαθάριση του ΟΕΚ- ΟΕΕ (Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας).

E-net

ΡΑΕ: «Ελέγξτε τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος»

Οδηγίες προς τους οικιακούς πελάτες και τους μικρούς μη-οικιακούς πελάτες χαμηλής τάσης, εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με στόχο την προστασία τους από λανθασμένες τιμολογήσεις παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο: ..........

"Ενδέχεται οι λογαριασμοί κατά τους πρώτους μήνες του 2013 να διαφοροποιούνται λόγω της αναλογικής εφαρμογής των επιμέρους χρεώσεων, ανάλογα με την ημερομηνία εφαρμογής των νέων χρεώσεων για το 2013 και τον αριθμό των ημερών του τετραμήνου κατά τις οποίες ισχύουν οι προηγούμενες και οι νέες χρεώσεις. Τα προσφερόμενα τιμολόγια των Προμηθευτών ενδέχεται να τροποποιηθούν στο μέλλον και συνιστάται πάντα ο επανέλεγχος και η επιβεβαίωση της χρέωσης με τον εκάστοτε Προμηθευτή". Η ΡΑΕ προτείνει τα εξής:

- Ελέγξτε τους εκκαθαριστικούς σας λογαριασμούς για να διαπιστώσετε το ποσό της τετραμηνιαίας κατανάλωσης (σε kWh) της κατοικίας σας, ή της επιχείρησής σας.

- Ιδανικά, χρειάζεστε τουλάχιστον τρεις εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (3 τετράμηνα = 12 μήνες), ώστε να λάβετε υπόψη την εποχική διακύμανση της κατανάλωσής σας.

- Βάσει της τετραμηνιαίας κατανάλωσής σας, βρείτε από τους επισυναπτόμενους πίνακες το κόστος ανά προμηθευτή, για να εντοπίσετε την πιο συμφέρουσα για εσάς τιμολόγηση.

- Σε περίπτωση που έχετε και νυχτερινή κατανάλωση, θα πρέπει να προσθέσετε στο συνολικό κόστος κατανάλωσης ημέρας, το αντίστοιχο ποσό που προκύπτει από την κατανάλωση νύχτας.

Παραδείγματα για Οικιακούς Πελάτες (βάσει τιμολογίων ΔΕΗ):

- Για έναν οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 800kWh, ο τετραμηνιαίος λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι 100,12 ευρώ.

- Για έναν οικιακό πελάτη με τριφασική παροχή 25kVA, με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 600kWh και νύχτας 200kWh, ο τετραμηνιαίος λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι 102,74 ευρώ.

Παραδείγματα για Εμπορικούς Πελάτες ή κοινόχρηστα πολυκατοικίας (βάσει τιμολογίου Γ21 ΔΕΗ):

- Για ένα κατάστημα με μονοφασική παροχή 8kVA, με τετραμηνιαία κατανάλωση 1000kWh, ο τετραμηνιαίος λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι 172,53 ευρώ.

- Για μια πολυκατοικία με τριφασική παροχή 25kVA και τετραμηνιαία κατανάλωση 700kWh, ο τετραμηνιαίος λογαριασμός για το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι 134,80 ευρώ.

Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι οι υπολογισμοί έχουν γίνει στην ίδια βάση, δηλαδή:

- Περιλαμβάνονται όλες οι χρεώσεις που αφορούν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, ήτοι: α) χρεώσεις για την παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, β) χρεώσεις χρήσης συστήματος μεταφοράς, γ) χρεώσεις χρήσης δικτύου διανομής, δ) χρεώσεις για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, ε) Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), στ) λοιπές χρεώσεις (τέλος ΛΑΓΗΕ, ΡΑΕ).

- Δεν περιλαμβάνονται στους υπολογισμούς οι προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία φόροι (ΔΕΤΕ, ΕΦΚ, ΦΠΑ).

- Δεν περιλαμβάνονται χρεώσεις υπέρ τρίτων, για υπηρεσίες που δεν σχετίζονται με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (ΤΑΠ, δημοτικοί φόροι, ΕΡΤ).

- Για να είναι συγκρίσιμες οι τιμές, έχει γίνει αναγωγή του λογαριασμού στο τετράμηνο, ανεξαρτήτως προμηθευτή, έτσι ώστε να συμβαδίζει με την πρακτική του Διαχειριστή του Δικτύου για τη διενέργεια περιοδικών καταμετρήσεων μικρών πελατών.

- Οι υπολογισμοί διαφοροποιούνται για τις καταναλώσεις μέρας και νύχτας και τα ποσά λειτουργούν αθροιστικά.

- Για τον υπολογισμό του λογαριασμού σας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ισχύ της παροχής σας (αναγράφεται στο έντυπο του λογαριασμού), ώστε να υπολογιστούν οι χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων. Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν γίνει για τους οικιακούς και μικρούς εμπορικούς πελάτες: α) για μονοφασική παροχή 8kVA, και β) για τριφασική παροχή 25kVA.

- Πέραν της εκτίμησης του συνολικού λογαριασμού, η τελική επιλογή του προμηθευτή μπορεί να λάβει υπόψη της και άλλες παραμέτρους, όπως πρόσθετες υπηρεσίες και ευνοϊκούς όρους συμβολαίων.

BEST TV

ΕΜΥ - Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το πρωί Πέμπτη (24-1-2013) και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες (8 μποφόρ) στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά :.....

1. Αύριο Πέμπτη (24-1-13) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.
2. Μεθαύριο Παρασκευή (25-1-2013) τα φαινόμενα της παραγράφου 1 θα εκδηλώνονται αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη .
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

BEST TV

Σύσκεψη Κόλλια με Σύλλογο μηχανικών Τριφυλίας

Συνάντηση με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας είχε χθες Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην οποία συμμετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη .......

το νέο Δ.Σ. και δήλωσε ότι θεωρεί το Σύλλογο Μηχανικών Τριφυλίας άτυπο τεχνικό σύμβουλο του Δήμου. Τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν τις απόψεις του Συλλόγου τους και έγινε γόνιμος διάλογος για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου τους, όπως είναι η ύδρευση σε κάποιες πόλεις και οικισμούς στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου, το οδικό δίκτυο, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο βιολογικός των Γαργαλιάνων, οι Γενικοί Πολεοδομικοί Σχεδιασμοί, τα σχέδια πόλης κ.ά.

Ιδιαίτερη και διεξοδική συζήτηση έγινε για την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) Τριφυλίας όπου και συνέπεσαν οι εκτιμήσεις αλλά και η αναγκαιότητα ανασυγκρότησης και στελέχωσής της, ενόψει και των νέων αρμοδιοτήτων της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, που ήδη εξετάζεται από τη Δημοτική Αρχή.

Μαγνητοφωνημένος ο Εθνικός Ύμνος από την Beyonce!...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

«Κεραυνός εν αιθρία» η αποκάλυψη του SKY ότι η ταλαντούχα και καθιερωμένη τραγουδίστρια Beyonce ΔΕΝ τραγούδησε «ζωντανά» τον Αμερικανικό Εθνικό Ύμνο στην προχθεσινή Ορκωμοσία του κ Barack Obama καθώς την τελευταία στιγμή ζήτησε να ακουστεί η ήδη μαγνητοφωνημένη φωνή της ενώ αυτή απλά «κινούσε τα χείλη της».
Η Αμερικανική κοινή γνώμη μέχρι .......

στιγμής παρουσιάζεται σοκαρισμένη αλλά οι αντιδράσεις καλύπτουν όλο το φάσμα από το «δεν πειράζει» μέχρι το «πειράζει πολύ».
Η αλήθεια είναι ότι ούτε η Βeyonce είχε δηλωμένο πρόβλημα με τη φωνή της ούτε και η Ορχήστρα του Σώματος των Πεζοναυτών με την ικανότητά της να παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο…
Τα διεθνή ΜΜΕ σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα χωρίς να ανακοινωθεί επισήμως καθώς η Βeyonce ανήγγειλε την απόφασή της λίγα λεπτά πριν την άνοδό της στο Βήμα.
Σημειώνεται ότι για να προλάβουν οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσε να προκύψει την τελευταία στιγμή είναι πάγια τακτική να υπάρχει και η μαγνητοφωνημένη απόδοση του καλλιτέχνη που επιλέγεται τιμητικά να τραγουδήσει τον Αμερικανικό Εθνικό Ύμνο στη τελετή ορκωμοσίας κάθε Προέδρου…
Πάντως η «παντομίμα» της Beyonce υπήρξε άψογη καθώς τα χείλη της κινήθηκαν με ακρίβεια χιλιοστού…

Η ΕΛΣΤΑΤ και η… «Λίστα Lagarde»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Οι κατηγορίες των Οικονομικών εισαγγελέων των πράξεων του κ Ανδρέα Γεωργίου (πρώην) επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αποτελούν από χτες κύριο θέμα όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα Διεθνή ΜΜΕ.

Ο πυρήνας της διεθνούς ειδησεογραφίας.......

εστιάζεται τόσο στις γνωστές καταγγελίες της πρώην συναδέλφου μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθηγήτριας κ Ζωής Γεωργαντά όσο και στο πρόσωπο του κ Βενιζέλου που φέρεται να την «απέπεμψε» από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ και τελικά στην Επιτροπή της Βουλής της οποίας το πόρισμα ήταν…αθωωτικό για τον κ Γεωργίου και τους βασικούς συνεργάτες του.
Τα Διεθνή ΜΜΕ εστιάζουν την προσοχή τους στο γεγονός ότι εάν ισχύουν οι κατηγορίες για «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος για το οικονομικό έτος 2009 τότε το δεύτερο μνημόνιο των 172 δισεκατομμυρίων τίθεται σε… «ερώτηση!»

Σημαντική είναι η αναφορά των διεθνών ΜΜΕ στο γεγονός ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς που στέλνουν τον κ Γεωργίου (και δύο κορυφαίους συνεργάτες του) ως «κατηγορούμενο» είναι οι ίδιοι που χειρίζονται και το θέμα της, διεθνώς πλέον γνωστής, λίστας Lagarde!..
Πριν από λίγο, όμως, το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, που εμπλέκει και σημαίνοντα πρόσωπα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έκαναν άμεσα αποδεκτή την εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για το ελληνικό έλλειμμα του 2009 και προχώρησε η διαδικασία του δεύτερου Μνημονίου των 172 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Αιτία στάθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού της Αγγλίας κ Cameron που ανακοίνωσε, ξαφνικά και χωρίς να το περιμένει κανείς, την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με θέμα «Ναι ή Όχι στην Ευρώπη» το 2017 εφόσον το Κόμμα του κερδίσει τις εκλογές του 2015

Είναι φυσικό η ομιλία του Άγγλου Πρωθυπουργού σήμερα στο Λονδίνο μόλις 48 ώρες πριν την αναμενόμενη ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή να δημιουργήσει χείμαρρο εκτιμήσεων, δηλώσεων, και αντεγκλήσεων.
«Προσωπικά επιθυμώ την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα εργαστώ σκληρά για την παραμονή μας» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Άγγλος Πρωθυπουργός…

Σε πλήρη διάλυση το Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ! Ιρανοί hackers αλλοιώνουν μαζικά 47 ιστοσελίδες!

Συνθήκες ολοκληρωτικής διάλυσης φαίνεται να επικρατούν στο κεντρικοποιημένο δίκτυο-κορμού του Δημοσίου τομέα, που είναι γνωστό με την επωνυμία ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Με ευκολία, άγνωστοι hackers χαμηλού, όπως είναι εμφανές, γνωστικού επιπέδου πραγματοποίησαν ισχυρή κυβερνοεπίθεση εναντίον 47 ιστοσελίδων (!) που βρίσκονται εντός του Δικτύου Σύζευξις, πρίν από μερικές ημέρες! Ιρανοί hackers (κατά δήλωσή τους), προχώρησαν σε μαζική αλλοίωση ιστοσελίδων Δήμων και Κοινοτήτων, στις οποίες παρέχει τεχνολογική υποδομή αλλά και παροχή υπηρεσιών Internet το Δίκτυο Σύζευξις.

Το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» είναι ένα έργο του Υπουργείου Διοικητικής .........

Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Δικυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ), με το οποίο επιδιώκεται η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του Δημόσιου Τομέα. Πρόκειται για ένα δίκτυο πρόσβασης και κορμού για τους φορείς του Δημοσίου, με σκοπό να καλύψει όλες τις ανάγκες για τη μεταξύ τους επικοινωνία με Τηλεφωνία (τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς),Δεδομένα (επικοινωνία υπολογιστών – Internet) και Video (τηλεδιάσκεψη – τηλεεκπαίδευση).

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, με την αναβάθμιση της μεταξύ τους επικοινωνίας μέσω της παροχής προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος, και η ενοποιημένη εξυπηρέτηση των πολιτών, με αυτοματοποιημένα και φιλικά προς τον χρήστη συστήματα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης συναλλαγών με το Δημόσιο.

Σαφέστατα δηλαδή, αποτελεί τον κεντρικό κορμό διασύνδεσης της Δημόσιας Διοίκησης καλύπτοντας το σύνολο των επικοινωνιακών αναγκών! Επιπλέον τα εκλογικά αποτελέσματα πραγματοποιούνται με αποκλειστική χρήση του εν λόγω δικτύου, ενώ σημαντικοί φορείς όπως η ΕΛΣΤΑΤ, το Ελεγκτικό συνέδριο, τα νοσοκομεία αλλά και οι κατα τόπους στρατολογίες συμπεριλαμβάνονται στους κόμβους του ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Οι φορείς που στοχοποιήθηκαν επιτυχώς από τους Ιρανούς hackers είναι οι παρακάτω:

www.rion.gov.gr/Love.htm
www.saronikos.gov.gr/Love.htm
www.vion.gov.gr/Love.htm
www.sfakioto.gov.gr/Love.htm
www.vartholomio.gov.gr/Love.htm
www.soligia.gov.gr/Love.htm
www.sympolitia.gov.gr/Love.htm
www.platanos.gov.gr/Love.htm
www.panaitoliko.gov.gr/Love.htm
www.anaktorio.gov.gr/Love.htm
www.larissos.gov.gr/Love.htm
www.paxoi.gov.gr/Love.htm
www.vochas.gov.gr/Love.htm
www.pinia.gov.gr/Love.htm
www.iardanos.gov.gr/Love.htm
www.paravolas.gov.gr/Love.htm
www.amfiloxia.gov.gr/Love.htm
www.agiosgeorgios.gov.gr/Love.htm
www.alykes.gov.gr/Love.htm
www.kalavrita.gov.gr/Love.htm
www.gargaliani.gov.gr/Love.htm
www.inahos.gov.gr/Love.htm
www.lagadia.gov.gr/Love.htm
www.alifira.gov.gr/Love.htm
www.akrata.gov.gr/Love.htm
www.koroni.gov.gr/Love.htm
www.krokees.gov.gr/Love.htm
www.meganisi.gov.gr/Love.htm
www.makrinia.gov.gr/Love.htm
www.lampia.gov.gr/Love.htm
www.messolonghi.gov.gr/Love.htm
www.lefktro.gov.gr/Love.htm
www.lerna.gov.gr/Love.htm
www.corfu-melitieon.gov.gr/Love.htm
www.lefkimi.gov.gr/Love.htm
www.lexena.gov.gr/Love.htm
www.menidi.gov.gr/Love.htm
www.oitylo.gov.gr/Love.htm
www.olenia.gov.gr/Love.htm
www.feneo.gov.gr/Love.htm
www.molaoi.gov.gr/Love.htm
www.movri.gov.gr/Love.htm
www.monemvasia.gov.gr/Love.htm
www.methoni.gov.gr/Love.htm
www.oleni.gov.gr/Love.htm
www.mikines.gov.gr/Love.htm
www.filiatra.gov.gr/Love.htm

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι ανωτέρω ιστοχώροι είναι η παρακάτω (σ.σ. οι hackers έχουν τοποθετήσει την αλλοιωμένη σελίδα στο /Love.htm ώστε να μην εντοπιστεί άμεσα από τους διαχειριστές):



Αξιοσημείωτο είναι το γεγόνος ότι οι Ιρανοί δίνουν και e-mail επικοινωνίας ώστε να επικοινωνήσουν μαζί τους (!). Όπως είναι αναμενόμενο μέχρι αυτή την στιγμή (3 ημέρες μετά την πραγματοποιήση της επίθεσης σύμφωνα με πληροφορίες) οι αρμόδιοι διαχειριστές και υπεύθυνοι ασφάλειας του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ και οι αλλοιωμένες ιστοσελίδες είναι ακόμα ενεργές οπως μπορει να διαπιστώσει ο οποισδήποτε.

Οι αρμόδιοι πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΜΕΣΑ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να επιδιορθώσουν σε τεχνικό (και ίσως συνολικό επίπεδο) τις αδυναμίες που χρησιμοποίησαν οι hackers για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα τόσο ευαίσθητο (από άποψη δεδομένων και διακινούμενων πληροφοριών) δίκτυο σαν το ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Οι επιθέσεις προς κυβερνητικά δίκτυα και ειδικότερα σε αυτά που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό.

Εντύπωση και πλήθος αναπάντητων ερωτηματικών προκαλούν πληροφορίες από στελέχη του Δημοσίου τομέα και προμηθευτές υλικού και λογισμικού που γνωρίζουν λεπτομέρειες αναφορικά με τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου δικτύου. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως ενώ έχουν πραγματοποιηθεί τεράστιες προμήθειες εξειδικευμένου λογισμικού και εξοπλισμού (Web Application Firewall, Intrusion Detection & prevention system) αυτά είτε δεν έχουν ενεργοποιηθεί, είτε προστατεύουν ενα μικρό τμήμα συγκεκριμένων και μόνο φορέων ή ακόμα και παραμένουν μη σωστά παραμετροποιημένα!

Το SecNews θεωρεί από την πλευρά του ότι το θέμα της δικτυακής/διαδικτυακής ασφάλειας του δικτύου κορμού του ΣΥΖΕΥΞΙΣ αποτελεί θέμα υψίστης σοβαρότητας και κρισιμότητας,επιπέδου εθνικής ασφάλειας. Άραγε θα ευαισθητοποιήθει κάποιος από τους “εθνοπατέρες” με τυχόν ερώτηση στην Βουλή για να διερευνηθεί εις βάθος αν και κατα πόσο είναι υπαρκτή η διασφάλιση προσωπικών δεδομένων πολιτών και κρατικών λειτουργών? Δεν πρέπει να δοθεί μια επίσημη απάντηση αν από τις πολλαπλές επιθέσεις στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ έχουν αντληθεί προσωπικά δεδομένα πολιτών ή κρίσιμα κρατικά έγγραφα ή για πιο λόγο τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών δεν είναι επαρκή?

Πόσο μάλλον όταν οι αυξημένες παραβιάσεις που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώσουν με τον χειρότερο τρόπο τα όσα αναφέρουν στελέχη της αγοράς για πλημμελή σχεδιασμό ασφάλειας και διαχείρισης του εν λόγω έργου!

Η συντακτική ομάδα του SecNews ευχαριστεί τον ανώνυμο αναγνώστη για την έγκυρη, αναλυτική και έγκαιρη ενημέρωση.

Secnews

Μεσσηνία: Διανομή Ελαιολάδου σε δικαιούχους προγράμματος της Ε.Ε.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 θα γίνει η διανομή έξτρα παρθένου ελαιολάδου στους δικαιούχους φορείς που έχουν υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα (Ε.Ε.) δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2012.


Κόβει την πίτα της η Εράνη.

Η Εράνη Φιλιατρών 
σας προσκαλεί το Σάββατο 26 /1 και ώρα 22:00
να κόψουμε μαζί
την πρωτοχρονιάτικη πίτα 
με πολλές εκπλήξεις:

sexy dance show from VENUE ATHENS και OLA MPAXALO (THEMOS)

TΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 7 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΟΤΟ
(ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ)



Τι αλλάζει στο ΙΚΑ το 2013

Έχει γίνει πια κατανοητό ότι η οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας συναρτάται απόλυτα με την ανατροπή των εκτεταμένων και παράλογων, για μια ευνομούμενη χώρα, φαινομένων εισφοροδιαφυγής - εισφοροαποφυγής - φοροδιαφυγής - φοροαποφυγής και φαινομένων υπέρμετρης παραβατικότητας.

Ειδικότερα στον ......

χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, όπου εντοπίζονται σοβαρές αδυναμίες τέτοιου είδους, είναι απόλυτη ανάγκη εφαρμογής τολμηρών και αποτελεσματικών αλλαγών για την ανατροπή των φαινομένων αυτών.

Οι αλλαγές αυτές πρέπει να αντιμετωπίζουν: -Την ανυπαρξία ενιαίας και συνολικής πολιτικής για την κοινωνική ασφάλιση, με αποτέλεσμα τον κλαδικό κατακερματισμό των φορέων κοινωνικής ασφάλισης τα προηγούμενα 70 χρόνια. -Την έλλειψη αποτελεσματικών μεθόδων και μηχανισμών είσπραξης των μηνιαίων εισφορών και των ληξιπρόθεσμων οφειλών. -Την παντελή απουσία αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου, εποπτείας και αποτροπής παραβατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών.

Στη βάση αυτή των διαπιστώσεων για το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, πρέπει με τόλμη και αποφασιστικότητα να επικεντρωθούμε στην πολιτική επιλογή της στήριξης του δημόσιου και καθολικού αναδιανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με σταθερή επιδίωξη επίτευξης των παρακάτω στόχων:

- Δημιουργία ενός και μόνο Εθνικού Φορέα Συντάξεων για παροχή:

Ενιαίας Εθνικής Σύνταξης προς όλους τους πολίτες.

Επιπρόσθετης ανταποδοτικής σύνταξης που θα προκύπτει από τις εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για τους μισθωτούς και μόνο από τις εισφορές του αυτοαπασχολούμενου για το σύνολο της ομάδας αυτής.

- Δημιουργία εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για παροχή: Πρόσθετων τμημάτων σύνταξης, πρόσθετων υπηρεσιών υγείας και άλλων παροχών. Είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί τελικά είμαστε σχεδόν η μόνη χώρα της Ε.Ε. που όχι μόνο δεν προχωρεί στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων αλλά, και το πιο σημαντικό, δεν τολμούμε να εισαγάγουμε την έννοια των επαγγελματικών ταμείων στον δημόσιο διάλογο.

- Καθορισμός κανόνων που θα κατοχυρώνουν την επάρκεια των παροχών σύνταξης και υγείας, με κοινά αποδεκτούς όρους και προϋποθέσεις που θα εξισορροπούν την επάρκεια των συντάξεων και παροχών με τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας και την ίδια την ανταγωνιστικότητά της.

- Ανάπτυξη θεσμών λειτουργικής υποστήριξης των δομών κοινωνικής ασφάλισης που θα διασφαλίζουν: Βέλτιστο λειτουργικό κόστος, προάσπιση πόρων από κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές, καθολική είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων και εισφορών, θωράκιση της οικονομικής λειτουργίας από αυστηρούς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου.

Πρέπει να επικεντρωθούμε, με ιδιαίτερη επιμέλεια, με τόλμη και προγραμματισμό, στην εξειδίκευση των προαναφερόμενων στόχων.

Το σύστημα είσπραξης εισφορών αλλάζει. Η εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής των ημερών ασφάλισης, με την κατάργηση των επικολλώμενων ενσήμων και την εφαρμογή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) το 2002, είχε ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις στην αναβάθμιση των λειτουργικών δυνατοτήτων του ΙΚΑ.

Η εφαρμογή της τριμηνιαίας ΑΠΔ και η αδυναμία άμεσης επιβεβαίωσης - διασταύρωσης των υποβληθεισών μέσω των ΑΠΔ εισφορών σε σχέση με τις καταβληθείσες και η ύπαρξη μέχρι πρόσφατα εικονικών ασφαλίσεων είχαν και έχουν ως συνέπεια σημαντικές διαρροές εσόδων και χορήγηση ασφάλισης επί πιστώσει.

Η θεσμική υποχρέωση, τον Ιανουάριο του 2013, υποβολής μηνιαίας αναλυτικής δήλωσης, η διασφάλιση των προϋποθέσεων άμεσης διασταύρωσης των υποβληθεισών με τις καταβληθείσες εισφορές και η κατοχύρωση του αξιόπιστου ελέγχου, προκειμένου η υποβολή της εκάστοτε μηνιαίας αναλυτικής δήλωσης να προϋποθέτει είτε την καταβολή των διαφορών είτε την κατοχύρωσή τους με Πράξη Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ), διαμορφώνει τις προϋποθέσεις ανατροπής και εξάλειψης των δυσλειτουργιών που είχαν εντοπιστεί στην τριμηνιαία ΑΠΔ.

Το γεγονός αυτό, και κυρίως ο νέος λειτουργικός μηχανισμός που έχει σχεδιαστεί για τον άμεσο, αποτελεσματικό και ενεργητικό έλεγχο των επιχειρήσεων σε σχέση με διαφορές που εντοπίζονται είτε στην καταβολή των μηνιαίων εισφορών τους είτε στη συνεπή τήρηση των ρυθμίσεων και του διακανονισμού των οφειλών τους, προσδοκούμε να αλλάξει τα δεδομένα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε σχέση με τα μηνιαία έσοδά του από ασφαλιστικές εισφορές.

Με βάση αυτό τον νέο σχεδιασμό μπορούμε να μειώσουμε την απώλεια εσόδων που "συντηρούσαν" οι δικές μας ελεγκτικές ανεπάρκειες με την απουσία μηχανισμών αποτελεσματικής διεκδίκησης των καθυστερούμενων ή των λιμναζουσών οφειλών.

Η υποβολή της μηνιαίας αναλυτικής δήλωσης εισφορών διασφαλίζει τα παρακάτω:

- Εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων που ενδεχόμενα παρουσιάζει η προηγούμενη μηνιαία δήλωση εισφορών, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της τρέχουσας μηνιαίας αναλυτικής δήλωσης.

- Δυνατότητα υποβολής μέσω Διαδικτύου μηνιαίας αναλυτικής δήλωσης εισφορών θα έχουν μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν εξοφλήσει ή έχουν επιλύσει με διακανονισμό διαφορές που είχαν εντοπιστεί τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί αυστηρά ένας νέος τρόπος εποπτείας και ελέγχου όλων των επιχειρήσεων που έχουν υπαχθεί είτε σε ρύθμιση των καθυστερούμενων οφειλών τους είτε στον διακανονισμό τους, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Με κεντρικό έλεγχο θα εποπτεύεται το έργο όλων των υποκαταστημάτων σε σχέση με την απόλυτη εφαρμογή των θεσμοθετημένων κανόνων που διέπουν τις επιχειρήσεις, αναφορικά με την καταβολή των εισφορών και τη συνεπή τήρηση των όρων ρύθμισης και διακανονισμού των καθυστερούμενων οφειλών τους. Επίσης, με κεντρικό έλεγχο θα εποπτεύεται ταυτόχρονα η εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων προς τις επιχειρήσεις που εκφεύγουν του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου.

Από τους πρώτους μήνες του 2013 θα εφαρμοστούν ο κεντρικός έλεγχος του συνολικού σχεδιασμού για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η εποπτεία, ανά υποκατάστημα, της επιβολής όλων των μέτρων είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι επιχειρήσεις που οφείλουν διακρίνονται, κάθε ημέρα, σε δύο κατηγορίες:

1η κατηγορία, αυτές που οφείλουν και τηρούν τις ρυθμίσεις και τον διακανονισμό.

2η κατηγορία, αυτές που δεν τηρούν τις ρυθμίσεις ή τους διακανονισμούς, και εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα και στερούνται ασφαλιστικής ενημερότητας.

Κάθε ημέρα οριστικοποιούνται οι εκκρεμότητες όλων των επιχειρήσεων ανά υποκατάστημα. Κάθε ημέρα πιστοποιείται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να λαμβάνουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Τα πραγματικά θύματα της εισφοροδιαφυγής ήταν οι Ελληνες συνεπείς φορολογούμενοι και οι ασφαλισμένοι, αφού απώλεσαν συντάξεις και παροχές λόγω της πολύχρονης οικονομικής ασφυξίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η στήριξη μιας εθνικής συμφωνίας που θα ανατρέπει τις παθογένειες του παρελθόντος είναι επιτακτική ανάγκη για τη σωτηρία των επιχειρήσεων, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων και μας αφορά όλους, δημόσιους λειτουργούς, επιχειρηματίες, συνδικάτα και εργαζομένους.

*Διοικητής ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Messinian portal

"Στο κόκκινο" τα καταστήματα σε άνοδο τα e-Shops

Διττή είναι η πραγματικότητα του εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς οι οικονομική κρίση έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις, ακόμη και σε εκείνες που βρίσκονται στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, ενώ παράλληλα αλλάζουν και οι καταναλωτικές μας συνήθειες.
Στροφή στις ........

online αγορές φαίνεται ότι έχουν κάνει οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας καλύτερες τιμές και μεγαλύτερη ποικιλία, ενώ παράλληλα προχωρούν σε σύγκριση τιμών και κόστους και κερδίζουν χρόνο.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα σαφώς απέχει από το μέσο όρο της ΕΕ επί του συνολικού τζίρου, ωστόσο παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, η οποία σε ορισμένους τομείς φτάνει το 50%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα , η αξία των online αγορών των Ελλήνων καταναλωτών έφτασε τα 2,9 δισ. ευρώ το 2012, έναντι 1,8 δισ. ευρώ το 2011. Συνολικά 1,9 εκατομμύρια Έλληνες αγόρασαν online προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ έκαναν κατά μέσο όρο ετησίως 20 αγορές μέσω του Διαδικτύου συνολικής αξίας 1.600 ευρώ. Πρώτο στη λίστα των Ελλήνων καταναλωτών για αγορές από το Διαδίκτυο είναι οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες, καθώς υπάρχει μεγάλη προσφορά από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τις εταιρείες. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι εξαγορές εξαρτημάτων και περιφερειακών για Η/Υ, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι αγορές ηλεκτρονικών συσκευών.

Αντιστρόφως ανάλογη είναι η εικόνα στο λιανικό εμπόριο, όπου αύξηση παρουσιάζουν μόνο τα λουκέτα που βάζουν οι επιχειρήσεις και η ανεργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνει η Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2012 της ΕΣΕΕ, στο πρώτο 9μηνο του 2012 έβαλαν έκλεισαν 68.000 επιχειρήσεις, ενώ άλλες 63.000 επιχειρήσεις βρίσκονται "στο κόκκινο", αφού ήδη οι μισές από το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Την ίδια στιγμή χάθηκαν 93.500 θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων φτάνει πλέον μόλις τους 673.400. Για πρώτο φορά από το 1999, οι θέσεις εργασίας στο εμπόριο έπεσαν κάτω από τις 700.000.

Οι διαδικτυακοί «ερευνητές αγοράς» που ωθούν όλο και περισσότερους Έλληνες να συμβουλευτούν το internet για τις αγορές τους, είναι το www.skroutz.gr, το www.bestprice.gr και το shopping. pathfinder.gr, καθώς πέρα από την άμεση σύγκριση που μπορείς να κάνει κανείς στις τιμές των προϊόντων, βρίσκονται στη διάθεση των καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο. Ωστόσο στις ηλεκτρονικές αγορές θα πρέπει οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μπορεί να έλθουν αντιμέτωποι με προβλήματα όπως: η μη παράδοση του προϊόντος που παρήγγειλαν, η επιβάρυνση με επιπλέον έξοδα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και η χρέωση χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί παραγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, οι καταναλωτές για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα σαφή πλεονεκτήματα, όπως η εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων και τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο, χωρίς να πέσουν σε παγίδες, πριν παραγγείλουν ένα προϊόν μέσω διαδικτύου πρέπει να προσέχουν τα εξής:

- Να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία του ηλεκτρονικού καταστήματος.
- Να κάνουν τις αγορές τους σε ιστοσελίδες που παρέχουν «ασφαλείς συναλλαγές», βάσει διεθνών πιστοποιήσεων.
- Για αγορές είναι προτιμότερες οι προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο οικονομικής ζημίας.
- Οι όροι χρήσης της συναλλαγής πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς.
- Να αποφεύγουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές από υπολογιστές τρίτων ή δημόσια προσβάσιμους (π.χ. από Ίντερνετ καφέ).
- Να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος. Να μην χρησιμοποιούν για κωδικό ονόματα οικείων, ημερομηνίες γέννησης, επετείων, κλπ, που εύκολα μπορεί να μαντέψει κανείς.
- Θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να εκτυπώσουν ή να «σώσουν» στον υπολογιστή τη συναλλαγή που πραγματοποίησαν. Επιπλέον, οι συναλλαγές πάντοτε να επιβεβαιώνονται με e-mail.
- Να διατηρούν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας- ίσως τα χρειαστούν σε περίπτωση αργοπορίας ή προβλήματος με τη παράδοση του προϊόντος.
- Να γνωρίζουν ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα σαν να κάνουν αγορές από κανονικό κατάστημα (π.χ. σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, μη εκπλήρωσης παραγγελίας κλπ).
Σύμφωνα με το ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε από το ν. 3587/2007 που εφαρμόζεται και στις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, υπάρχει δικαίωμα αδικαιολόγητης υπαναχώρησης εντός 14 ημερών από την παραλαβή των προϊόντων. Σε περίπτωση επιστροφής, οι καταναλωτές επιβαρύνονται με τα έξοδα αποστολής.
Τέλος οι καταναλωτές αν δεν παραλάβουν το προϊόν ή λάβουν ένα προϊόν χωρίς να το έχουν παραγγείλει, πρέπει να απευθυνθούν έγραφα τόσο στο κατάστημα όσο και στην τράπεζα από την οποία έχουν χρεωθεί για την αγορά του προϊόντος και να ζητήσουν την ΑΚΥΡΩΣΗ της συναλλαγής και την ΔΙΑΓΡΑΦΗ της φερόμενης χρέωσης.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,Μaster ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Απορρίφθηκαν απο το δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα της "Ελευθερίας" κατά του Πέτρου Τατούλη [ VIDEO ]


Αφορούσε τις διαφημίσεις και καταχωρήσεις της περιφέρειας στον τύπο.
Γερό χαστούκι στον εκδότη της Μεσσηνιακής Εφημερίδας


Απορρίφθηκε από το δικαστήριο Καλαμάτας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Διοίκησης της Μεσσηνιακής Εφημερίδας "Ελευθερία" εναντίον της περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη καθώς χθες συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σχετικά με τις διαφημίσεις και καταχωρήσεις της περιφέρειας στα έντυπα μέσα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης BEST και.........

δηλώσεις του Δικηγόρου της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μαλαφάντη, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αποδείχτηκε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Πέτρος Τατούλης σέβεται τον τύπο και και την νομιμότητα και δεν υπάρχει καμία απολύτως διάκριση στην ορθή κατανομή των ανακοινώσεων της Περιφέρειας.

Οποιαδήποτε εμμονή κατά του κ. Τατούλη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για κακή τήρηση του νόμου των μόνο υποβολιμαία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης BEST οι δικηγόροι της Ελευθερίας κ.κ. Μαργέλης και Σχοινάς δεν είχαν επιθυμία να δηλώσουν κάτι.

Δείτε το σχετικό απόσπασμά από το χθεσινό δελτίο του BEST



Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best TV Καλαμάτας [ 22-1-2013 ]




ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - «Πήρε κεφάλι » η ΝΔ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα η ΝΔ προηγείται σε δημοσκόπηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Marc που ........

παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Alpha δημοσκόπηση» με την Κάτια Μακρή, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 22,3 %.
Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 9,7% και κατά σειρά ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 5,7 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6%, ΔΗΜΑΡ με 4,6%, ΚΚΕ με 4,3%. Άλλο κόμμα απαντούν το 5,2%, άκυρο ή λευκό το 10,9% και δεν απαντά καθόλου το 9,2%. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ,
φτάνοντας στο 28,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,9%, η Χρυσή Αυγή 12,2% , το ΠΑΣΟΚ 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, η ΔΗΜΑΡ 5,8% και το ΚΚΕ 5,3%.

Στην παράσταση νίκης η ανατροπή είναι μεγαλύτερη, με τη ΝΔ να φτάνει το 44,5% από 26,6% τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 44,4% έναντι 60,3% τον Δεκέμβριο του 2012.

BEST TV

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

«Ντου» του ΣΔΟΕ στο Επιμελητήριο

Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας βρέθηκε χθες το μεσημέρι, ........

σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελέγξει, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την έκταση που έλαβε το θέμα με τα «αόρατα σεμινάρια» κατάρτισης εργαζομένων, το σχετικό φάκελο.

Το κλιμάκιο δε ζήτησε αντίγραφα στοιχείων, ενώ αποχώρησε σύντομα. Έτσι, οι εκτιμήσεις λένε ότι έλεγξαν συγκεκριμένα στοιχεία.

Αν βρήκαν αυτό που ήθελαν ή όχι, όπως και αν υπάρχει πρόβλημα, θα φανεί με τη σύνταξη του σχετικού πορίσματος. Αν το πόρισμα δεν αποσταλεί στο Επιμελητήριο, σημαίνει ότι δεν υπάρχει ψεγάδι στον έλεγχο. Σε αντίθεση περίπτωση, θα καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι παραλείψεις που εντοπίστηκαν.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

"ΜΑΚΕΛΕΙΟ" φέτος στην αγορά της επιτραπέζιας ελιάς, με την ελιά Καλαμών να "επιπλέει", ενώ αντίθετα "γκρεμίζονται" η κονσερβολιά και η πράσινη που μένουν αμάζευτες στα δένδρα ή οδηγούνται στα ελαιοτριβεία για ελαιοποίηση. Πρωταθλήτριες στις τιμές Λακωνία και Μεσσηνία με 1,60 και 1,30 (τα διακόσια τεμάχια) αντίστοιχα.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για το Λιμάνι Κυπαρισσίας που γλίτωσε απο τους Γερμανούς, αλλά κινδυνεύει να καταρρεύσει απο τις σκανδαλώδεις κακοτεχνίες.
26 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ και 180 προσαγωγές σε 4 νομούς της Πελοποννήσου (και στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ) σε ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας για πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ για το ΠΟΠ Καλαμάτα και η ανύπαρκτη στρατηγική για το ελαιόλαδο. Δηλώσεις του Παν. Αλευρά με αφορμή τις 5 ενστάσεις που κατατέθηκαν στις Βρυξέλλες.
ΕΜΠΛΟΚΗ στο Υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λόγω της διαθήκης Αλεξόπουλου.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ και ουραγοί Περιφέρειες στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ.
ΕΝΤΑΣΗ χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας με αφορμή τη μελέτη ανάπλασης στον προλιμένα. Διαξιφισμοί Μπρεδήμα-Μπεχράκη με τον αντιδήμαρχο Θαν. Ηλιόπουλο.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!