ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 25-1-2013 ]
Ψηφίστηκαν οι Δαπάνες για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους. [ VIDEO ]

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλίο οι δαπάνες για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά.
Τα ποσά προς έγκριση είναι:.....

1850 ευρώ για χημικές τουαλέτες και 100 ευρώ για σπρέϋ που θα χρησιμοποιηθούν για οριοθέτηση των πάγκων.

Η κ. Παντελάκη αναφέρθηκε στο ποσό των 2,050 ευρώ το οποίο αφορά:

1.000 ευρώ για την Φιλοξενία
500 ευρώ για την Δέηση (Κάλυψη μικροφωνικής εγκατάστασης)
450 ευρώ έξοδα προσκλήσεων (καταβάλλεται προσπάθεια για εκτύπωση των προσκλήσεων ωστε να γλυτώσουν τα 450 ευρώ)
και 200 περίπου ευρώ για κέρασμα στα παιδιά των Φιλαρμονικών.

Η Επιτροπή που ορίστηκε για την εμποροπανήγυρη αποτελείται από:
Βιβή Παντελάκη
Ρούσσης Ιωάννης ως πρόεδρος
Σουρέτη Παναγιώτη (Μέλος)
Σταματελόπουλο Παναγιώτη (Μέλος)
Αθανασόπουλο Βασίλειο (Μέλος)

Δείτε απόσπασμά απο την συνεδρίασηΟρισμός νέων μελών στον σύνδεσμο Ύδρευσης Γαργαλιάνων "Τέλος Άγρας" [ VIDEO ]

Προτάθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας τα μέλη του Συνδέσμου ύδρευσης Γαργαλιάνων "Τέλος Άγρας".
Ο Απερχόμενος πρόεδρος του συνδέσμου κ. θεόδωρος Δεληγιάννης ως εισηγητής του θέματος είπε ότι στον Σύνδεσμο Τέλος Άγρας κάθε δύο χρόνια γίνονται εκλογές πρότεινε για μέλη του τους:
Καλκαβούρα Ιωάννη
Κυριακουλόπουλο Καλλίνικο
Κατσούλα Ιωάννη
Αναπληρωτής Δεληγιάννης Θεόδωρος.

Δείτε το σχετικό Video
Ενημέρωση για ΔΟΥ και άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας [ VIDEO ]

Με απόσυρση 5 από τα 10 θέματα της ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.
Εκτός θεμάτων ημερήσιας διάταξης ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την υπόθεση με την ΔΟΥ Κυπαρισσίας και την συνάντηση που είχε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία του Δήμου με τον Υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.
Ενημέρωσε το σώμα ότι τελικά θα λειτουργήσουν ..........

τρία Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Κυπαρισσία (αυτό θα λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα), στα Φιλιατρά όπου έχει εντοπιστεί ο χώρος που θα το στεγάσει, και στους Γαργαλιάνους όπου σύντομα θα λειτουργήσει και εκεί καθώς είναι σχεδόν έτοιμο.

Για το νοσοκομείο είπε ότι Μια φορά την εβδομάδα θα έρχονται από την Καλαμάτα γιατροί Ειδικοτήτων (ΩΡΛ Οφθαλμίατρος Ψυχίατρος κλπ) που δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε ότι έχει σοβαρή πληροφορία από στέλεχος του ΙΚΑ ότι το ΙΚΑ Κυπαρισσίας θα κλείσει.
Για το νοσοκομείο ανέφερε ότι αυτό που είπε ο Δήμαρχος είναι το τυράκι στην φάκα καθώς αυτό που είπε ο Δήμαρχος είναι από τότε που στήθηκε το ΕΣΥ. Το αναφέρει ο 1397 του 1983. Αρα δεν είναι κάτι νέο.
Είναι για να που αργότερα να κλείσει ή να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο.Δεν είναι τίποτα καινούργιο. Λένε τα παλιά για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις τρίμηνες αποσπάσεις που γίνονται προς το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Και προέτρεψε να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά.

Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαράντος Κουκούμης είπε ότι με τις επιστολές δεν γίνεται τίποτα παρά μόνο με αγώνες. Η λύση είναι μία και είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δείτε το σχετικό Video με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων. και παρακάτω ακολουθούν και άλλα.Ο Σωτήρης Μπακούρος από την μείζονα αντιπολίτευση είπε πως η Κυπαρισσία μετατρέπεται σε χωριό. Οι Δημόσιες υπηρεσίες φεύγουν και η Κυπαρισσία σιγά σιγλά μεταρέπεται σε χωριό.
Αναφέρθηκε στα φώτα που υπάρχουν στις εισόδους της πόλης λέγοντας ότι έχουν να ανάψουν εδώ και ένα χρόνο.
Αναφέρθηκε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας λέγοντας ότι γκρεμίστηκε και ότι πρέπει στην υπόθεση να επέμβει ο Εισαγγελέας και να αποδώσει ευθύνες και διώξεις όπου απαιτείται για τις κακοτεχνίες που έφεραν το λιμάνι στην κατάσταση που ήδη βρίσκεται.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος από τους Γαργαλιάνους κ. Ιωάννης Καλκαβούρας εξέφρασε την ανησυχία του για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τους συλλόγους που μαζεύουν χρήματα προκειμένου να αγοράσουν τα απαραίτητα για την λειτουργία του ενώ αυτό είναι καθαρά υποχρέωση του κράτους.

Στην ενημέρωση τοποθετήθηκαν πολλοί ακόμα Δημοτικοί Σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος ο οποίος ως πολύ καλός γνώστης της κατάστασης στο νοσοκομείο είπε ότι η υποβάθμιση του νοσοκομείου έχει γίνει εδω και πολλά χρόνια με την μετατροπή του απο Επαρχιακό σε Κέντρο υγείας.
Οι κίνδυνοι είχαν επισημανθεί αλλα δεν εισακούστηκαν.
η συν διοίκηση με το νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν η χαριστική βολή.
Δεν συνειδητοποιήσαμε τον άμεσο κίνδυνο, δεν βρέθηκε η συμπαράσταση που έπρεπε.
Η υποβάθμιση του νοσοκομείου και του κέντρου υγείας έχει άμεση σχέση με την ζωή και την υγεία μας.
Και αναρωτήθηκε ποια μονάδα μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς υγειονομική κάλυψη.
θεωρεί δεδομένη την δυσμενή κατάληξη και ζήτησε να κινηθούνε όλοι άμεσα. να ζητήσουν βοήθεια από όποιον και όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Ο κ. Κόλλιας απαντώντας στα όσα ακούστηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους είπε ότι Δεν ψήφισε ο Δήμος το μνημόνιο. Για το ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων ήμασταν εκεί 6 άτομα στα Φιλιατρά και άλλα τόσα στους Γαργαλιάνους.
Για το Θέμα της ΔΟΥ είπε ότι δεν καθησύχασα κανέναν. Δεν έκλεισε ο Δήμος την ΔΟΥ.
Για το λιμάνι είπε ότι δεν υπάρχει ικμάδσα ευθύνης στον Δήμο. Δεν υπήρχε ο Δήμος όταν φτιαχνόταν το λιμάνι.
Ο Πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης μιλώντας για το θέμα είπε ότι υπάρχει μηνυση για το θέμα.

Ωστόσο η μεγάλη δήλωση ήρθε από τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Καλκαβούρα  ο οποίος στο τέλος της συνεδρίασης σχολιάζοντας φράση του Δημάρχου κ. Κόλλια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ειπώθηκε ότι χαίρομαι πάρα πολύ για το ότι τώρα υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις, γιατι γίνονται κριτικές και όλα αυτά τα πράγματα, υπονοώντας ότι δυο χρόνια δεν έγινε τίποτα., 
Αυτό είναι λάθος μέγα. Γιατί εσωτερικά πάντα υπήρχε αυτό το πράγμα. Άλλο αν κάποιοι δεν το άκουγαν.
Και πλέον τώρα πια θα βγαίνουν όλα στο φως στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου."

Δείτε το Video με τον κ. Πούλο και τι είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας στην τελική του ομιλία.Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιανουαρίου
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Οι τράπεζες πήραν τις καταθέσεις πυρόπληκτων δανειοληπτών


Επιστολή – καταγγελία προς τον υπουργό Οικονομικών ........

Ιωάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και το γενικό γραμματέα Γεώργιο Μέργο, έστειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, για τα δάνεια πυροπλήκτων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Πετράκος μεταφέρει καταγγελίες δανειοληπτών για αφαίρεση χρηματικών ποσών από καταθετικούς λογαριασμούς

Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρει: «Σας καταγγέλλω μια προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια των τραπεζών για μια ακόμη φορά. Μετά από καταγγελίες Μεσσήνιων δανειοληπτών πυρόπληκτων δανείων που τελούν υπό την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, έγινε αφαίρεση χρηματικών ποσών από καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου. Συγκεκριμένα, στις 24/1/2013 η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος σάρωσε όλους τους καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου δανειοληπτών»...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου για τους τσιγγάνους.
Ο Παν. Νίκας βλέπει ως λύση τη "Μπιρμπίτα" για να εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι απο την Αγία Τριάδα. Αντίθετα ο Παν. Αλευράς στη "γραμμή Τατούλη" συμφωνεί οτι πρέπει να κλείσει, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις που υιοθετεί και το υπουργείο Εσωτερικων.
Το Φεβρουάριο τα σπουδαία σε σύσκεψη στην Περιφέρεια παρουσία της αρμόδιας Επιτρόπου της Ε.Ε.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΛΙ Η Ν.Δ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στα "Παραπολιτικά" που κυκλοφορούν σήμερα. Παγιώνεται το "κάθισμα" του ΣΥΡΙΖΑ, "βουτιά" κάτω του 5% οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες".
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Νίκα-Γιαννημάρα με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα προκάλεσαν αισιοδοξία για τα πολιτιστικά πράγματα.
"ΜΠΛΟΚΟ" στη διαθεσιμότητα πέντε υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με Προσωρινή Διάταξη του Πρωτοδικείου Τρίπολης.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απο το βουλευτή Θαν. Πετράκο στον Στουρνάρα οτι "σαρώθηκαν" καταθετικοί λογαριασμοί δανειληπτών "πυροδανείων" με εγγύηση του Δημοσίου παρά τη ρύθμιση και ερώτηση για το Τελωνείο Καλαμάτας.
ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ θα παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχωρούν μέχρι να εκδοθεί η σύνταξή τους. Στις 30.000 οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση το 2012.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ξεπέρασε τους 21.000 τόνους η Τριφυλία που προσδοκά "καλύτερες μέρες" με την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Αχ τι μικρό ΠΑΣΟΚ, και ο Βαγγέλης τσίου...

Χωρίς λόγια. Δείτε απλά το video
Απάντηση Μικροπωλητών στον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ κ.Π.ΝΙΚΑ
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΛΑ»

Είμαστε βέβαιοι πως ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είναι ενήμερος από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου του και εκτίθεται όταν λέει επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο πως ο δήμος δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια που λειτούργησε η εμποροπανήγυρη της Υπαπαντής του Κυρίου.

Όσο για την αναφορά του ........

πως ο εισαγγελέας γνωρίζει τα πάντα του υπενθυμίζουμε πως κατηγορίες και μάλιστα βαρύτατες απέδωσε σε νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους του και όχι στους εκπροσώπους των Μικροπωλητών τους οποίους τους έχει καλέσει και ως μάρτυρες στα δικαστήρια που ακόμα εκκρεμούν.


                                                Ο Πρόεδρος
                                           Σταμάτιος Γ.Μέλλος

Μυστήριο μήνυμα σε διαφημιστικό σποτ [εικόνα + transcript]

Απλή φάρσα, υποσυνείδητο διαφημιστικό μήνυμα ή κρυπτογραφημένη πληροφορία προς άγνωστο παραλήπτη; Συζητήσεις επί συζητήσεων έχει πυροδοτήσει τα τελευταία 24ωρα σε πολυάριθμα διαδικτυακά φόρουμ post Βρετανού ο οποίος διατείνεται ότι ανακάλυψε κάτι περίεργο σε τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ.

Ο Βρετανός τηλεθεατής ισχυρίζεται ότι κάτι παράξενο ......

αντιλήφθηκε στην οθόνη της τηλεόρασής του προχθές το απόγευμα, το οποίο και κατέγραψε, καθώς εκείνη τη στιγμή όλως τυχαίως το DVR του βρισκόταν σε λειτουργία. Αφού κατάφερε να «αιχμαλωτίσει» το παράξενο τηλεοπτικό μήνυμα, εν συνεχεία το δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Το στιγμιότυπο, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής, περιέχει ένα μεγάλο σώμα κειμένου (αναφερόμενο στην παραπαίουσα εταιρεία His Master's Voice), το οποίο είναι αδύνατον να το διαβάσει κανείς παρά μόνο αν πατήσει παύση και παγώσει την οθόνη. Τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως ορισμένες λέξεις του κειμένου είναι τονισμένες σαν να έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Οι τονισμένες λέξεις είναι οι ακόλουθες: VOICE (φωνή), MEMORIES (αναμνήσεις), COLLECTION (συλλογή), JOY (χαρά), EXPERIENCE (εμπειρία) και PROGRESS (πρόοδος).

Ορισμένοι πιστεύουν ότι το κείμενο θα μπορούσε να αποτελεί μία σύγχρονη μορφή «ραδιοφωνικού σταθμού αριθμών», δηλαδή μία μέθοδος ραδιοσημάτων την οποία χρησιμοποιούσαν άλλοτε οι κατάσκοποι για να μεταδόσουν πληροφορίες σε εκείνους που γνώριζαν πώς να τις αποκρυπτογραφήσουν.

Ακολουθεί το φλέγον στιγμιότυπο, καθώς και το μεταγεγραμμένο κείμενο του.ANOTHER VESTIGE OF OUR PAST HAS BITTEN THE DUST. HIS MASTER’S VOICE HAS FALLEN SILENT. THE NATION’S MOST-FAMOUS RECORD STORE IS GOING DOWN. IT’S NOT SURPRISING, BUT IT’S A SHAME. AFTER ALL, WHO HASN’T FOND MEMORIES OF GOING INTO THEIR LOCAL BRANCH AND BROWSING THROUGH THE RECORDS, TAPES, CDS, VIDEOS AND DVDS? THAT EXCITING WEEKEND TRIP, BRIMMING WITH MAGICAL PROMISE OF AN EXCHANGE THAT WILL ADD TO THE COLLECTION. POURING OVER ALBUM ARTWORK ON THE BUS HOME, ONLY FUELLING FURTHER IMPATIENCE TO GET BACK AND ENGULF THE SENSES IN THE LATEST RELEASE BY A FAVOURITE BAND OR SINGER. WILL IT BE AS GOOD AS THEIR LAST ONE? WHAT IT IT’S WORSE? RELIVING THE JOY OF SEEING A FILM THAT BLEW YOUR MIND IN THE CINEMA BUT IN THE COMFORT OF YOUR LIVING ROOM. YEAH IT’S GREAT WE CAN INSTANTLY BUY EVERYTHING WE CANT AT THE CLICK OF A BUTTON, DELIVERED STRAIGHT TO YOUR DOOR, BUT IT’S NO LONGER A SHARED EXPERIENCE. THERE WAS A PRECIOUS COMMODITY IN BUYING STUFF FROM SHOPS IN THOSE DAYS; YOU WERE PART OF A TRIBE. FOR MANY, A TRIP TO THE RECORD SHOP WAS AN EVENT. HELL, FOR SOME IT WAS A PLACE TO JUST HANG OUT. BUT YOU CAN’T FIGHT PROGRESS, CAN YOU? AND SELLING CDS FOR UP TO EIGHTEEN QUID IN 2013 PROBABLY DIDN’T HELP. SO FAREWELL HMV, THE HIGH STREET WON’T BE THE SAME WITHOUT YOU.

iefimerida.gr

Bραβείο στην ΕΑΣ Μεσσηνίας για το κλιματικά ουδέτερο ελαιόλαδο

Στις 18 Δεκεμβρίου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας βραβεύθηκε μαζί με την εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης GLOBAL CHALLENGES στο πλαίσιο των βραβείων ENVIRONMENTAL AWARDS 2013 για το έργο του υπολογισμού ανθρακικού αποτυπώματος του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, ένα έργο το οποίο η Ένωση Μεσσηνίας υλοποιεί από το 2009.
Τα βραβεία αυτά έχουν ως σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων.........

πρακτικών οργανισμών κι επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ / GLOBAL CHALLENGES απονεμήθηκε το βραβείο CLIMATE PROTECTION-EMISSIONS FOOTPRINTING. Την κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελούσαν καθηγητές πανεπιστημίου και στελέχη της αγοράς. Βραβεία σε άλλους τομείς όπως διαχείριση ενέργειας, διαχείριση νερού και αποβλήτων, έλαβαν πολλές από τις μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις όλων των παραγωγικών κλάδων. Η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ήταν ο μόνος συνεταιριστικός φορέας που βραβεύθηκε και θα μπορεί να χρησιμοποιεί για ένα χρόνο το σήμα της σχετικής διάκρισης στις επικοινωνίες της. H διάκριση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ έχει αναπτύξει προκειμένου αφ’ενός να μειώσει τις επιπτώσεις που προκαλεί στο περιβάλλον κι αφ’ετέρου να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στα ιδιαιτέρως ποιοτικά προϊόντα τα οποία παράγει και προοωθεί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΕΑΣ Μεσσηνίας ως ένας υπεύθυνος συνεταιριστικός φορέας έχει αναπτύξει εκείνες τις διαδικασίες (ολοκληρωμένη γεωργία, ιχνηλασιμότητα προϊόντων, σύστημα ποιότητας κλπ) που διασφαλίζουν ότι η όλη διαδικασία παραγωγής θα γίνεται όλο και πιο φιλική προς το περιβάλλον.Στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε στους εξειδικευμένους συμβούλους της GLOBAL CHALLENGES τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος του συνόλου της παραγωγής ελαιολάδου που διαχειρίζεται ο μεγαλύτερος συνεταιριστικός φορέας όσον αφορά στο ελαιόλαδο στην Ελλάδα και μάλιστα για το προϊόν ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ το οποίο είναι πραγματικός πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος βασίσθηκε σε πραγματικές καταγραφές καταναλώσεων φυσικών και πρώτων υλών σε όλα τα στάδια παραγωγής του προϊόντος, δηλαδή την καλλιέργεια και συγκομιδή, την ελαιοτρίβηση, τη συσκευασία και μεταφορά του προϊόντος.

Η μοναδικότητα της περίπτωσης έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης γεωργικής διαχείρισης το οποίο υποστηρίζει η εταιρεία FOODSTANDARD και με βάση το οποίο οι συμμετέχοντες ελαιοκαλλιεργητές καταγράφουν όλες τις δραστηριότητες που αφορούν στην παραγωγή της ελίας.

Επιπλέον, για τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η μεθοδολογία ENVIRONMENTAL PRODUCT DECLARATION (EPD) .

Η Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) είναι μια επικυρωμένη περιβαλλοντική δήλωση που αναπτύχθηκε σύμφωνα με το πρότυπο τυποποίησης ISO 14025. Ο όρος περιβαλλοντική δήλωση, καθορίζεται, στο πρότυπο ISO 14025, ως η ποσοτικοποίηση περιβαλλοντικών δεδομένων για ένα προϊόν κι έχει ως βάση της τον κύκλο ζωής του προϊόντος (life cycle analysis). Αξιοποιήθηκε δε επιπροσθέτως με τη συνήθη μεθοδολογία του Greenhouse Gas Protocol καθώς και τις πρόνοιες του ISO 14064. Η έννοια της ανάλυσης του κύκλου ζωής αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία για τον προσδιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης κατά την παραγωγή ενός προϊόντος ή μιας παρεχόμενης υπηρεσίας. Κατά τον τρόπο αυτό, ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος του προϊόντος, αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία ενός συστήματος (διαχειριστικού εργαλείου) καταγραφής και συνεχούς υπολογισμού των επιπτώσεων από την παραγωγή του. Η ΕΑΣ Μεσσηνίας, με τη συμβολή της GLOBAL CHALLENGES πλέον έχει αξιοποιήσει τα στοιχεία του παραπάνω συστήματος προκειμένου να εντοπίσει τις παραμέτρους εκείνες που δημιουργούν τις μεγαλύτερες κατά περίπτωση επιπτώσεις και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που αφ’ενός υποστηρίζουν την ολοκληρωμένη καλλιέργεια κι αφ’ετέρου διαμορφώνουν ποιοτικό προϊόν με συνεχώς βελτιούμενη περιβαλλοντική επίδοση.

Ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος αποτέλεσε επίσης τη βάση για τη δημιουργία του ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ διεθνώς. Eνα γεγονός το οποίο συμβάλλει στ καλύτερο marketing και προώθηση του τόσο σημαντικού για την Ελλάδα προϊόντος. Η σχετική σήμανση ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ κι ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ υπάρχει σε κάθε συσκευασία προϊόντος (γυάλινη, μεταλλική) έτσι ώστε ο τελικός καταναλωτής να μπορεί να ανατρέξει στη σχετική ιστοσελίδα προκειμένου να λάβει πληροφορίες για τα πιστοποιημένα έργα προστασίας του κλίματος μέσω των οποίων γίνεται η αντιστάθμιση των αναπόφευκτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Την αντιστάθμιση έκανε ο εξειδικευμένος γερμανικός όμιλος CLIMATEPARTNER.

Για την ΕΑΣ Μεσσηνίας είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι καταναλωτές του ελαιολάδου ότι αγοράζουν ένα προϊόν που εκτός από την απαράμιλλη ποιότητά του, συμβάλει και στην προστασία του κλίματος.

eco news

«Ρεαλιστικές» φράσεις στην Ελλάδα της τρόικα!...

του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ευχαριστώ το blog για την χτεσινή ανάρτηση του κειμένου με τίτλο: «Ιστορικές» φράσεις από το καθημερινό μας φρασεολόγιο (αγνώστου πατρότητας)

Αφιέρωσα λίγα λεπτά για να μετατρέψω τις «ιστορικές» σε «ρεαλιστικές» φράσεις:.....

Πριν - Που να βρεις τέτοια ώρα ταξί.
Τώρα - Μέσα σε μία ώρα στην πιάτσα τα ταξί που περιμένουν άδεια από 6 γίνανε 15!..

Πριν - Προτιμήσαμε να πάρουμε σπίτι με δάνειο. Οι δόσεις πια είναι σαν ενοίκιο.
Τώρα - Ήρθε στην Ελλάδα η τρόικα, απολύθηκε η γυναίκα μου και εγώ είμαι στα 4ωρα!

Πριν - Με τηλεφώνησαν από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο σπιτιού.
Τώρα - Με τηλεφώνησε η εισπρακτική εταιρία της Τράπεζας και είπε θα μας πάρουν και το σπίτι και τα…σώβρακα!

Πριν - Σήμερα το αφεντικό μου ανακοίνωσε αύξηση μισθού.
Τώρα - Σήμερα το αφεντικό είπε ότι μειώνεται ο μισθός μου από 620 στα 400 ευρώ και θα δουλεύω και τα Σάββατα!

Πριν - Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά.
Τώρα – Περπατάω και μετράω πόσα μαγαζιά είναι για ενοίκιο ή πώληση

Πριν - Φούλαρα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και γέμισα την δεξαμενή πετρέλαιο για
όλο τον χειμώνα.
Τώρα - Κατέθεσα τις πινακίδες και αγόρασα σόμπα καυσόξυλων και…κούτσουρα!

Πριν - στην δουλειά μας έδωσαν το καθιερωμένο ετήσιο μπόνους.
Τώρα – Σήμερα στη δουλειά μας είπαν ότι η επιχείρηση θα κλείσει το Πάσχα!

Πριν - Μου ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω επιστροφή.
Τώρα – Με το εκκαθαριστικό της εφορίας μου ήρθε και το…εγκεφαλικό!

Πριν - Βρήκα δουλειά!
Τώρα – Βρήκα δουλειά στη…Νέα Ζηλανδία, αλλά δεν έχω λεφτά για το εισιτήριο!

Πριν - Το ΜΕΓΚΑ είναι το πιο έγκυρο και αντικειμενικό κανάλι!
Τώρα - ΟΛΑ τα κανάλια είναι έγκυρα και αντικειμενικά…Πάντως εγώ έκλεισα την TV!


Πριν - Άνοιξα λογαριασμό καταθέσεων, στην τράπεζα.
Τώρα – Ο γιός και η κόρη μου σταμάτησαν να παίζουν ΜΟONOPOLY γιατί βαρέθηκαν!

Πριν - Στην Αθήνα δεν έχουμε άστεγους, όπως έχουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Τώρα – Στην Ελλάδα δεν θεωρούνται άστεγοι όσοι έχουν εξασφαλίσει θέση σε εισόδους καταστημάτων ή κτιρίων καθότι διαθέτουν…στέγη!

Πριν - Άσε, κερνάω εγώ σήμερα.
Τώρα - Συνειδητοποίησα ότι μιλούσα με τoν φίλο μου με …Skype!

Πριν - Αν κόψεις λεφτά από τον έλληνα θα ξεσηκωθεί!...Κανείς δεν θα το τολμήσει
να περικόψει μισθό και επιδόματα, γιατί θα γίνει χαμός. Είμαστε ατίθασος ΛΑΟΣ και για αυτό λέμε ‘ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει!..’
Τώρα - Λέμε ‘σφάξτε μας εγχώρια και εισαγόμενη τρόικα να…αγιάσουμε!»

Πριν - Έγραψα το παιδί στο ιδιωτικό, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά και το χορό.
Τώρα – με σκούντησε η άνεργη γυναίκα μου και…ξύπνησα!

Πριν - Έχω πάντα φυλαγμένα στο σπίτι δυο τρείς χιλιάδες ευρώ, για μια άμεση ανάγκη.
Τώρα – Ναι και ο γιός μου έχει δολάρια και λίρες Αγγλίας στο MONOPOLY

Πριν - Καλές δουλειές! (σε εγκαίνια μαγαζιού).
Τώρα - “Χρυσές» δουλειές, (σε εγκαίνια του νέου ενεχυροδανειστήριου)

Πριν - Πάω κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο.
Τώρα - Προς το παρόν πάω με τα δύο, αλλά άγνωστο για πόσο ακόμα…

Πριν - Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου; (σε ανυποψίαστα παιδάκια)
Τώρα - Ότι κάνει και η μαμά μου…Κάθονται και οι δυο στο σπίτι όλη μέρα

Πριν - Σου έχω αφήσει λεφτά για να πληρώσεις το ΤΕΒΕ.
Τώρα – Γραφτήκαμε οικογενειακώς στο Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»!

Πριν - Πετάξου ως το φαρμακείο για να πάρεις το φάρμακο που πρέπει.
Τώρα – με ποια λεφτά, από ποιο Ταμείο, στο άδειο Φαρμακείο;

Πριν - Με καλύπτει η συλλογική σύμβαση εργασίας.
Τώρα – Το αφεντικό και εγώ «δεθήκαμε» με…ατομική σύμβαση!

Πριν - Θα λείψουμε για τριήμερο.
Τώρα – Με το νούμερο 286357 στον ΟΑΕΔ υπολογίζουμε την …ουρά για 3 μέρες!

Πριν - Χαθήκαμε τι έγινε; Έχω πολύ δουλειά τις τελευταίες μέρες, πνίγομαι.
Τώρα – Τα μαζεύομε όλα και γυρνάμε στο «πατρικό» στο χωριό…Πολύ δουλειά!

Πριν - Απολύθηκε, αλλά τουλάχιστον, μετά από τόσα χρόνια, πήρε καλή αποζημίωση...
Τώρα – Τον απέλυσαν και του έδωσαν για αποζημίωση τον…μπούλο!

Πριν - Τι να πουν και οι Ισπανοί με 20% ανεργία;
Τώρα – Αδέλφια, Σπανιόλοι, σας βρήκαμε και… θα σας περάσουμε!

Πριν - Σε δύο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη. (λόγια ενός αφελούς 62χρονου).
Τώρα – Είμαι τυχερός, σε δύο χρόνια βγαίνω σύνταξη (λόγια ενός αφελούς 70χρονου)

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!...
Ζούμε πείνα και κατοχή, αλλά έχουμε ΕΛΠΙΔΕΣ για ανάκαμψη…
Το 3014!...

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι αδρανείς καταθέσεις

Προϋπόθεση για να περιέλθουν στο Δημόσιο οι αδρανείς καταθέσεις θα είναι να μην έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση στον λογαριασμό για 20 χρόνια

Διατάξεις για τις αδρανείς καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες θα περιέρχονται στο ελληνικό δημόσιο μετά την πάροδο 20ετίας, προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς διαβούλευση στις 28 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι προωθούμενες διατάξεις θα........

προβλέπουν την αξιοποίηση των αδρανών καταθέσεων μετά την πάροδο 20ετίας από το ελληνικό Δημόσιο αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Προϋπόθεση για να περιέλθουν στο Δημόσιο οι αδρανείς καταθέσεις θα είναι να μην έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση στον λογαριασμό για 20 χρόνια και πριν από τη δέσμευση, οι τράπεζες να έχουν κάνει μια τελευταία απόπειρα ενημέρωσης των δικαιούχων του λογαριασμού.

Με το νομοσχέδιο αλλάζει ο Κατοχικό Νομοθετικό Διάταγμα 1195 του 1942, σύμφωνα με το οποίο οι καταθέσεις σε μετρητά και οι τόκοι τους περιέχονται οριστικά στο Δημόσιο εφόσον δεν αναζητηθούν από τους δικαιούχους τους για μια 20ετία. Εκτιμήσεις που δεν έχουν τεκμηριωθεί προσδιορίζουν τους αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς στα 3.000.000.

MarketBeast

Φθηνότερο ρεύμα κατά 42% Δικαιούχοι - Δικαιολογητικά

Ζήτηση… υψηλών βολτ καταγράφεται στη ΔΕΗ για το κατά 42% φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με .......

πληροφορίες του στην ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ανοίξει εδώ και οκτώ μέρες στην επιχείρηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) έχουν υποβληθεί τηλεφωνικά γύρω στις 14.000 αιτήσεις.

Το ειδικό τιμολόγιο απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και είναι χαμηλότερο κατά 42% σε σχέση με τις χρεώσεις που ισχύουν για τα υπόλοιπα νοικοκυριά.
Εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι από 200 kWh (κιλοβατώρες) έως 1.500 ή 1.700 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων. Αν το νοικοκυριό κάψει πάνω από αυτά τα όρια τότε η χρέωση γίνεται με τις τιμές του κανονικού οικιακού τιμολογίου. Επίσης στα όρια των 1.500 kWh ή 1.700 kWh δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Οι δικαιούχοι

Οι κατηγορίες των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι:

· Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 παιδιά και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh

Τρίτεκνοι: Άτομα με τρία παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.700 kWh
Μακροχρόνια άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 παιδιά, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh.

Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.700 kWh.

Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας μεγαλύτερη από 200 kWh. Οι καταναλώσεις, πέραν των 2.000kWh, θα τιμολογούνται με το οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ, όπως ισχύει κάθε φορά.

Τα δικαιολογητικά

Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)

2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)

3. Στην περίπτωση των ατόμων που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης και μόνο χρειάζεται επιπλέον βεβαίωση χρήσης ενεργοβόρας συσκευής απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγεται ο δικαιούχος. Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται αντίστοιχη βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο.

Η εφαρμογή του ΚΟΤ, αφού έχει υποβληθεί η αίτηση, ξεκινά από τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς (Υπ.Οικονομικών, ΟΑΕΔ) και θα αφορά στο σύνολο της ημερήσιας κατανάλωσης, ανεξάρτητα δηλ. εάν ο εκκαθαριστικός λογαριασμός αφορά και διάστημα πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ελέγχου.

Αλλαγή παροχής

Όσοι δεν έχουν στο όνομά τους παροχή ρεύματος μπορούν να κάνουν αλλαγή χωρίς να χρειάζεται να προπληρώσουν τη λεγόμενη «εγγύηση». Το ύψος αυτής δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε έξι ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις με ενσωμάτωσή τους στους επόμενους λογαριασμούς.

Που υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλλονται:

- ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ (Διαχειριστής Δικτύου ή

Διαχειριστής μη Διασυνδεδεμένων Νησιών) στο www.dei.gr.

- Τηλεφωνικά στο 210-9298000 (αστική χρέωση) τις μέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7πμ-10μμ και το Σάββατο τις ώρες 7πμ- 3μμ
Στα καταστήματα της ΔΕΗ γίνεται μόνον διανομή ενημερωτικού εντύπου σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και παρέχονται σχετικές πληροφορίες.

imerisia

Πυρηνική βόμβα Καμμένου!

Σε νέα αποκάλυψη – βόμβα προχώρησε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος δημοσιοποιώντας ένα έγγραφο– «φωτιά» μέσω του twitter.

Οπως εξηγεί ο.....

κ. Καμμένος, στο έγγραφο φαίνεται πως ο συνεργάτης του Ανδρίκου Παπανδρέου κ. Γριβέας πήρε ένα τεράστιο δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ακριβώς πριν πτωχεύσει.Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. -και παραθέτει το newsbomb.gr- αναφέρεται δύο φορές η εταιρεία του κ. Γριβέα, c and c international, με συνολικά ποσά ύψους 18 εκατ. ευρώ. Εφόσον η καταγγελία αυτή ισχύει, τότε πρόκειται για ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού δύο ημέρες πριν οι μικρομέτοχοι του ΤΤ σε εξώδικη δήλωση τους, αποκάλυψαν δύο ελβετικές εταιρείες που φέρονται να έχουν διαχειριστή συγγενικό πρόσωπο - μέλος ΔΣ της εταιρείας που φέρεται να πήρε το δάνειο.

Το πιο απίστευτο, όμως, είναι ότι αυτές οι δύο ελβετικές εταιρείες φαίνεται να έχουν έδρα στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με την ελβετική εταιρεία που μόλις σήμερα παραδέχτηκε ο Ανδρίκος Παπανδρέου -στη διάρκεια της εκδίκασης της αγωγής του κατά του Πάνου Καμμένου- ότι είναι δική του!

Μετά τις καταγγελίες αυτές, φαντάζει επιβεβλημένη μία ακόμα αυτεπάγγελτη παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων για να ελέγξουν αν ευσταθούν.

newsbomb

Tο Μάρτιο απόφαση για την 4η έδρα της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να εκδοθεί από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή του Αρείου Πάγου η απόφαση για την αίτηση που έχει καταθέσει ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, διεκδικώντας την τρίτη έδρα του κόμματος στη Μεσσηνία.

Η αίτηση ...........

συζητήθηκε χθες στον Άρειο Πάγο και κατατέθηκαν προτάσεις

Σε δύο δόσεις η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Γραπτό τεστ, βαθμολόγηση των τυπικών προσόντων και του προσωπικού φακέλου, αλλά και συνέντευξη για όσους σήμερα κατέχουν θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η αξιολόγηση του προσωπικού.

Σύμφωνα με τις ......

τελευταίες πληροφορίες οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της ομάδας δράσης, που συνεργάζονται με τους Ελληνες συναδέλφους τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προτείνουν εξατομικευμένη αποτίμηση του προφίλ κάθε δημοσίου υπαλλήλου.

Το μόνο που απομένει, για να ανοίξει και τυπικά ο κύκλος της αξιολόγησης των εργαζομένων, που σήμερα απασχολούνται στο Δημόσιο, είναι να «κλειδώσουν» οι λεπτομέρειες και να εκδοθεί η κανονιστική πράξη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιακή, με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια με βάση τα οποία θα... εξεταστούν οι υπάλληλοι. Οπως αναφέρουν στο «Ελεύθερο Τύπο» στελέχη της δημόσιας διοίκησης οι αξιολογήσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, ενώ θα ξεκινήσουν από αυτούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Δηλαδή, γενικούς διευθυντές, διευθυντές και προϊσταμένους. Η πρώτη... κρησάρα που θα λάβει χώρα μέσα στο 2013 (πιθανότατα τον Μάρτιο), θα αφορά στην αξιολόγηση των ικανοτήτων του απασχολούμενου προσωπικού.

Στόχος της θα είναι να «χαρτογραφήσει» τα τυπικά, αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα κάθε δημοσίου υπαλλήλου, τα οποία θα «κουμπώσουν» με την αξιολόγηση των δομών του κράτους και τη νέα μορφή των υπουργείων, προκειμένου η κεντρική διοίκηση να έχει σαφή εικόνα του προφίλ των εργαζομένων. Η δεύτερη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει, κατά πάσα πιθανότητα, από την επόμενη χρονιά και θα πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα σχετίζεται με την απόδοση των υπαλλήλων.

Σε ένα γενικότερο πλάνο, το πακέτο των αξιολογήσεων δομών και προσωπικού θα έχει ως τελικό στόχο την παγίωση του συστήματος της κινητικότητας στο δημόσιο. Οι υπάλληλοι θα μετακινούνται συνεχώς από υπηρεσία σε υπηρεσία, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν από κάθε φορά, καθώς η κινητικότητα, όπως τονίζουν παράγοντες του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης θα αποτελέσει το νέο status quo στο ελληνικό δημόσιο.

Ελεύθερος Τύπος

Οι δήμαρχοι στηρίζουν τον Τατούλη και το 2014

Χθες το βράδυ στην Τρίπολη έγινε ένα απο τα σημαντικότερα περιφερειακά συμβούλια.

Συζητήθηκε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: Πελοπόννησος 2020 – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει ένα νέο χρηματοδοτικό.........

εργαλείο, με άξονα ανάπτυξης την κωμόπολη, προσεγγίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη βασική αρχή της Συνθήκης της Λισαβόνας για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατομμύρια, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα απορρόφησης πόρων από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ και, συνεπώς, ένταξης περισσότερων έργων.

Οι ειδικοί επιστήμονες της “Πελοπόννησος ΑΕ”, παρουσίασαν μία συνολική ρεαλιστική πρόταση ανά τομέα αλλά και ανα περιφερειακή ενότητα, που σχεδόν ενθουσίασε.

Δεν είναι τυχαίο ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση του κ.Δράκου και υπερψήφισε το σχέδιο αλλά και συμφώνησε στις προτεραιότητες.

Ολοι έδιναν συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη και χαρακτήριζαν το πρόγραμμα πρωτοποριακό. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των προέδρων των επιμελητηρίων και των φορέων.

Εντύπωση όμως έκαναν οι τοποθετήσεις των δημάρχων στους οποίους παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο.

Οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι και ήταν η συντριπτική πλειοψηφία εκεί όταν πήραν τον λόγο δήλωσαν ότι για πρώτη φορά η Πελοπόννησος αποκτά έναν μπούσουλα που συντεταγμένα θα την οδηγήσει στο μέλλον.

Οι τοποθετήσεις των δημάρχων Κορίνθου,Πύλου,Μεγαλόπολης,Μεσσήνης,Ερμιονίδος,Νεμέας,Μονεμβασίας,Λουτρακίου, ήταν εντυπωσιακές.

Είναι εμφανές εδώ και πολύ καιρό ότι έχει δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό μέτωπο ανάμεσα στον Πέτρο Τατούλη και τους δημάρχους (πλην 2-3 εξαιρέσεων) το οποίο είναι καθαρά αυτοδιοικητικό πέρα απο κόμματα και διαχωριστικές γραμμές.

Ενα μέτωπο που έχει ισχυρά ποιοτικά χαρακτηριστικά και σχέδιο για την ανάπτυξη.

Οι δήμαρχοι είναι γνωστό ότι έχουν κάνει γνωστή την πρόθεση τους να στηρίξουν το πρόγραμμα Τατούλη και στις εκλογες του 2014

Morias News

Αλλάζει η φορολογία αυτοκινήτων

Τις αλλαγές που επήλθαν μετά τον τελευταίο φορολογικό νόμο και αφορούν την απόσυρση οχημάτων, την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων καθώς και την επιβολή φόρου πολυτελείας στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, καταγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, παρατείνεται έως τις .......

31/12/2013 το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων και πλέον μπορούν να αποσυρθούν και οχήματα τα οποία έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα έως και τις 31/12/2000.

Προϋπόθεση είναι ότι έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής του οχήματος καθώς και τυχόν οφειλόμενα τέλη προηγούμενων ετών αν δεν είχαν κατατεθεί στην εφορία οι πινακίδες. Η απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης λόγω απόσυρσης αφορά οχήματα έως 2.000 κυβικά εκατοστά.

Εν τω μεταξύ, αίρεται η παραπομπή στον ορισμό της φορολογικής κατοικίας και δικαιούχοι της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων ορίζονται οι ανάπηροι Έλληνες πολίτες και πολίτες των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κατοικία στην Ελλάδα.

Από 1.1.2013 το ποσοστό αναπηρίας για την παραλαβή αυτοκινήτου με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης καθορίζεται με βάση τη γνωμάτευση των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ότι δεν γίνονται δεκτές από τις τελωνειακές αρχές Γνωματεύσεις άλλων επιτροπών.

Απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης πολύτεκνων γονέων

Οι πολύτεκνοι γονείς οι οποίοι έχουν ήδη υπαχθεί ως γονείς με τρία τέκνα στις ισχύουσες διατάξεις, με τις οποίες χορηγείται απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για μία και μόνο φορά, δύνανται να παραλάβουν εκ νέου αυτοκίνητο με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, εάν γίνουν πολύτεκνοι.

Φόρος πολυτελείας μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων

Η κλίμακα τιμών χονδρικής πώλησης για την επιβολή του φόρου πολυτελείας, δεν διαφοροποιείται από αυτή των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, για μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα, το ποσοστό του φόρου καθορίζεται ως εξής:

α) από 20.000 ευρώ μέχρι και 22.000 ευρώ, ποσοστό 10%,
β) άνω των 22.000 ευρώ και μέχρι 28.000 ευρώ, ποσοστό 30%,
γ) άνω των 28.000 ευρώ, ποσοστό 40%.

parapolitika.gr

Τέλος Ιανουαρίου η καταβολή των δόσεων του ΦΑΠ 2010

Στο τέλος Ιανουαρίου θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι τις δύο πρώτες δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Παράλληλα ..........

στο τέλος του μήνα λήγει και η δεύτερη δόση καταβολής του ΦΑΠ 2010 σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν σταλεί.

Την ίδια ημερομηνία λήγει όμως και η πρώτη δόση λόγω της παράτασης που είχε δοθεί στην καταβολή της πρώτης δόσης που έληγε κανονικά στο τέλος Δεκεμβρίου.

Η παράταση είχε δοθεί λόγω καθυστερήσεων που υπήρξαν στην αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν όλοι οι φορολογούμενοι να καταβάλουν την πρώτη δόση στο τέλος Δεκεμβρίου.

on air 24

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ 6ος Όμιλος: Οι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 12ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ΄ εθνικής.

Όλα τα ματς θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης 3 μμ.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους ρέφερι των αγώνων της Κυριακής:.......


ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
Τζουανόπουλος, Τσιρίνης - Θεοφανόπουλος (Αχαϊας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΑΧΑΪΚΗ
Κακριδής, Πυργάκης - Σεφέρης (Κορινθίας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Σταθόπουλος, Δημόπουλος - Οικονόμου (Δυτικής Αττικής)

ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
Μπλάνας, Αθανασόπουλου - Τσαλίκογλου (Μεσσηνίας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
Κόλλιας, Ζώης - Τόσκας (Αργολίδας)

Συνάντηση Κόλλια με Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας

Συγκέντρωση-συνάντηση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, και τους επικεφαλής των δυο άλλων Συνδυασμών με τα προεδρεία των Συλλόγων του Δήμου Τριφυλίας στην Αττική έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 27-1-2013 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο STANLEY (Οδυσσέως 1πλ. Καραϊσκάκη Δίπλα από την έξοδο του METRO), από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από.......

τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Λούτο στην συνάντηση της Κυριακής θα γίνει συζήτηση και ενημέρωση για τα θέματα του δήμου Τριφυλίας.

ΔΟΥ Καλαμάτας: Τηλεφώνημα για Βόμβα

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο της Εφορίας στην Καλαμάτα υπήρξε πριν από λίγο ... Το κτίριο αυτή τη στγμή εκκενώνεται ενώ στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της Αστυνομίας για να ερευνήσει τους χώρους

Θάρρος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:24
Τελικά τα τηλεφωνήματα αποδείχτηκαν φάρσα ,ενώ νωρίτερα υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα και στο 1ο Λύκειο Καλαμάτα το οποίο επίσης ήταν φάρσα.


Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 25-1-2013 ]
Συνδέστε την τηλεόραση με το PC

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Με απλό τρόπο μπορείτε πλεον να βλέπετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τα βίντεο και τα παιχνίδια του υπολογιστή σας σε μεγαλύτερη οθόνη για μεγαλύτερη άνεση και απόλαυση.
Ο υπολογιστής .........

Συνδέστε το PC με την τηλεόραση
προσφέρει τον πιο ευέλικτο τρόπο αναπαραγωγής βίντεο. Μπορεί να παίζει cd, dvd, blue-ray και διάφορα αρχεία η βίντεο από το διαδίκτυο. Σχεδόν όλοι οι υπολογιστές έχουν τη δυνατότητα να εξαγάγουν βίντεο, αλλά οι συνδέσεις που χρησιμοποιούνται μπορεί να μπερδεύουν πολλούς ανθρώπους. Οι γραμμές που ακολουθούν θα σας αναλύσουν όλες τις διαφορετικές επιλογες εξόδου από PC προς TV και τα διαφορετικά πλεονεκτήματα τους.

VGA
Η VGA είναι μια παλιά έξοδος βίντεο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1987 και έγινε πρότυπο εξόδου βίντεο υπολογιστή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. θα βρείτε ακόμα συνδέσεις VGA σε πολλούς υπολογιστές desktop και σε πολλές τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Οι τηλεοράσεις μερικές φορές αναφέρονται στο VGA ως «είσοδος PC»
Έχει την ικανότητα να εμφανίζει αναλύσεις μέχρι 2048χ1536 pixels και η ποιότητα εξαρτάται σημαντικά από το σήμα εξόδου, την ποιότητα και το μήκος καλωδίου. Η VGA έξοδος από τον υπολογιστή σας συχνά απαιτεί να ενεργοποιήσετε μια πρόσθετη οθόνη, χρησιμοποιώντας στα windows τις ιδιότητες της οθόνης. Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές περιλαμβάνουν ένα κουμπί η πλήκτρο στο πληκτρολόγιο που ενεργοποιεί την VGA λειτουργία η την απενεργοποιεί.

DVI
Δημιουργήθηκαν το 1999 οπότε και η έξοδος DVI αντικατέστησε ως έξοδο βίντεο τη VGA. Δημιουργήθηκε για τη μεταφορά ψηφιακών σημάτων, αλλά είχε επίσης και τη δυνατότητα να χειριστεί αναλογικά σήματα. Η DVI εξακολουθεί να συναντάται πολύ συχνά σε επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά δεν είναι τόσο κοινή στους φορητούς υπολογιστές. Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, τείνουν να προσφέρουν μόνο μια είσοδο VGA, αντί μιας VGA και μιας DVI. Υποστηρίζει έξοδο 1080ρ και λειτουργεί συνήθως ως σύνδεση plug-and-play, οπότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να συνδέσετε το ένα άκρο του καλωδίου DVI στον υπολογιστή σας και το άλλο στην τηλεόραση σας.

HDMI
Εάν έχετε μια υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση και ένα επιτραπέζιο η φορητό υπολογιστή, τότε κατά 90% έχετε έξοδο HDMI. Η HDMI είναι μια ψηφιακή σύνδεση που μπορεί να χειριστεί αναλύσεις μέχρι 1920χ1200 pixels η μέχρι και 2560χ1600 pixels (με τις εκδόσεις 1.3 και μεταγενέστερες). Είναι μια λύση plug-and-play, αφού ο υπολογιστής σας θα εντοπίσει αυτόματα και θα διαμορφώσει οποιαδήποτε οθόνη συνδεδεμένη μέσω HDMI.

Displayport
Αυτή η ψηφιακή σύνδεση βίντεο θεωρήθηκε το 2006 ως ο αντικαταστάτης της DVI. Σε αντίθεση με την HDMI η displayport, χτίσθηκε αναλογικά με τους υπολογιστές. Μπορεί να εξαγάγετε ανάλυση έως 3840χ2160 pixels και έχει την ασυνήθιστη ικανότητα να συνδέεται με πολλαπλές οθόνες από μια έξοδο. Οι AMD κάρτες γραφικών περιλαμβάνουν συχνά displayports και η AppleMac-Books βασίζονται σε αυτές. Είναι σπάνια σε τηλεοράσεις, άρα θα χρειαστείτε ένα displayport-to-HDMI adapter.

Overscan/underscan
Πρακτικά, το 99% των συνδέσεων ανάμεσα σε ένα υπολογιστή και μια τηλεόραση είναι ουσιαστικά plug-and-play. Μπορεί ωστόσο συχνά να διαπιστώσετε ότι η εικόνα είναι είτε πολύ μεγάλη είτε πολύ μικρή, ακόμη και όταν ρύθμισες σωστά την ανάλυση. Το φαινόμενο αυτό καλείται υπερσαρωση (overscan), εάν η εικόνα είναι πολύ μεγάλη για την τηλεόραση σας η υποσαρωση (underscan), εάν η εικόνα είναι πάρα πολύ μικρή. Δεν μπορείτε να το διορθώσετε με τις ιδιότητες της οθόνης, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε συνήθως χρησιμοποιώντας τα προγράμματα οδήγησης οθόνης του υπολογιστή σας

Σύλλογος Γινέων τριών τέκνων Μεσσηνίας: Ενημέρωση για διανομή τροφίμων

O Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι
ολοκληρώθηκε η παραλαβή των προϊόντων του προγράμματος στήριξης της Ε.Ε. Τα προϊόντα που έχει παραλάβει ο σύλλογος είναι μακαρόνια, ρύζi, γραβιέρα, φέτα, λάδι.

Καλούνται οι δικαιούχοι του .......

προγράμματος όπως προσέλθουν στις αποθήκες του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑ τη Δευτέρα 28,Τρίτη 29, Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από τις 8:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. να παραλάβουν τα τρόφιμα τους.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη κάρτα μέλους του Συλλόγου
Τηλ. επικοινωνίας 6936834169

                                                Η Γεν. Γραμματέας
                                          Δημητρακοπούλου Γρηγορία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

H θεά Τύχη εμφανίστηκε στην Καλαμάτα μέσω ΛΟΤΤΟ
Άφαντος, ωστόσο, ο τυχερός που κέρδισε 4.715.128 ευρώ


Άγνωστα παραμένουν ακόμα, όχι μόνο τα στοιχεία της ........

ταυτότητάς του, αλλά και το φύλο του υπερτυχερού της προχθεσινής κλήρωσης του ΛΟΤΤΟ, καθώς με ένα μόνο δελτίο τυχαίας επιλογής από το πρακτορείο Κουσταλούπη, στην οδό Ψαρών 14, κέρδισε 4.715.128 ευρώ.

Το τυχερό δελτίο, όπως σημείωσαν από το πρακτορείο, ήταν τυχαίας επιλογής από το μηχάνημα και δε γνωρίζουν πότε παίχτηκε και από ποιον.

Η αξία του ήταν μόλις 3 ευρώ και της τυχερής στήλης 50 λεπτά του ευρώ.

Ίσως να προσδιορισθεί η ταυτότητα του τυχερού, όταν από το ΟΠΑΠ γνωστοποιηθεί στο πρακτορείο η ώρα που παίχτηκε το τυχερό δελτίο.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΟΧΙ ΓΚΕΤΟ για εγκατάσταση των τσιγγάνων. Αυτή ειναι η ξεκάθαρη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ταυτίζεται με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Ο περιφερειάρχης προχθές στο Πε.Συ. και χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ξεκαθάρισαν το θέμα και έδωσαν το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΡΗΓΜΑ στους Οικολόγους Πράσινους, που απέσυραν την πολιτική στήριξή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο απο τον Λάμπρο Μπούκλη.
ΕΚΡΗΞΗ ΝΙΚΑ για τη λάθος εικόνα που μεταδόθηκε για την Καλαμάτα στο Πανελλήνιο από το χειρισμό κάποιων (ολίγων) περιπτώσεων υποσιτισμού στα σχολεία.

Απ ' όλα είχε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ πέρασε στο Πε.Συ. το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: "Πελοπόννησος 2020-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια"

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ παίρνει στην Κορινθία η μεγάλη κομπίνα σε συστημική Τράπεζα με πρ. στέλεχός της επικεφαλής κυκλώματος να έχουν μέσω δανείων(;) καταχραστεί πάνω απο 10 εκατ. ευρώ. Μια αποκάλυψη από το moriasnews που συζητείται σ' όλη την Πελοπόννησο.
ΕΡΩΤΗΣΗ Πετράκου και 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απ' όλη τη χώρα για τα προβλήματα της Βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ απο τον βουλευτή Μεσσηνίας της Χ.Α. Δημ. Κουκούτση για τον επιχειρηματικό τουρκικό επεκτατισμό στις μαρίνες. S.O.S. για το κλείσιμο 11.000 νοσοκομειακών κλινών λόγων περικοπών!
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Ο καιρός για Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013
Φιλιατρά: Έκοψαν "οικογενειακά" την πίτα τους στο ΚΑΠΗ [ VIDEO ]

Σε "οικογενειακό" κλίμα και χωρίς καλεσμένους από την αυτοδιοίκηση έκοψε σήμερα το πρωί στις 11 την πίτα του το ΚΑΠΗ Φιλιατρών.

Στο καλωσόρισμα της .....

η κοινωνική λειτουργός κ. Δήμητρα Τέλιου αφού ευχήθηκε χρόνια Πολλά και καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους, έριξε μια ταβανόπροκα προς την Δημοτική αρχή λέγοντας και εκφράζοντας την πικρία της ότι κάνουμε φέτος την γιορτή πολύ οικογενειακά, χωρίς καλεσμένους από τον Δήμο καθώς το ΚΑΠΗ για τον Δήμο αποτελεί τελευταία προτεραιότητα.
Εδώ μόνοι μας θα θα καταφέρουμε με τα λιγοστά έσοδα αλλά την πολύ αγάπη για αυτό τον χώρο και αυτήν την κοινωνική δομή.

Εξαίρεσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Παγάνη ο οποίος τυχαίνει να είναι και δημοτικός Σύμβουλος.

Την πίτα του Συλλόγου έκοψε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χαράκλαμπος Παγάνης ο οποίος ευχήθηκε χρόνια Πολλά και είπε ότι με την συμβολή των μελών το ΚΑΠΗ μένει ανοικτό.
Ευχήθηκε τα μέλη να διατηρούν την επαφή, την φιλία ώστε να μείνει ανοικτό το ΚΑΠΗ.The game is over. Προσυπόγραψε και ο ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο.

Προφητικά ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή προ ημερών, είπε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, να μην κάνει και πολύ παρέα με Σόϊμπλε κ.λ.π. γιατί σε λίγο θα τον βάλουν να υπογράψει και αυτός δήλωση περί εφαρμογής των μνημονίων. Ήταν άραγε προφήτης ή κάτι γνώριζε;

Σήμερα λοιπόν, ......

λίγες ημέρες μετά από εκείνη την αποστροφή του κ. Βενιζέλου, ο κ. Τσίπρας, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, έκανε δήλωση υποταγής στα μνημόνια και στα κελεύσματα των δανειστών και μάλιστα η δήλωση αυτή έγινε δημόσια στο παγκόσμιο ακροατήριο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να σχίσει την δανειακή σύμβαση», καθώς και ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ευρώ». Δηλαδή δήλωσε πίστη στους εξοντωτικούς για το λαό όρους εφαρμογής των μνημονίων που περιέχονται στη δανειακή σύμβαση. Στους όρους που παραχωρούν την Εθνική Κυριαρχία και αίρουν την ασυλία της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από τις κατασχέσεις των δανειστών.

Από σήμερα λοιπόν έχουμε πλήρη προσχώρηση και του ΣΥΡΙΖΑ στα μνημόνια.

The game is over.

olympia.gr

Στην Καλαμάτα ο Τέρνες Κουϊκ

Το Σαββάτο 26 Ιανουαρίου 2013 θα επισκεφθεί την πόλη της Καλαμάτας ο Βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπεύθυνος κοινοβουλευτικά για την Μεσσηνία, κ. Τέρενς Κουίκ.

Κατά την παραμονή του στην Καλαμάτα θα.........

συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες, με τους πολιτευτές και φίλους του Κινήματος και θα παραθέσει συνέντευξη τύπου στα Τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα του θα έχει ως εξής:

14.30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα
15.15 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παν. Αλευρά
17.00 Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ. Χρυσόστομο
19.30 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο ξενοδοχείο ΦΑΡΡΑΙ
20.00 Σύσκεψη με την Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος

Προσοχή! Σπείρα υποκλέπτει κωδικούς e-banking με «ιό»

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από διαδικτυακές έρευνες και ψηφιακή διερεύνηση καταγγελιών, ανακοινώνεται ότι έχει εντοπιστεί προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Attack) από τραπεζικούς πελάτες, οι οποίοι είναι χρήστες υπηρεσιών e-banking, με σκοπό την διενέργεια συναλλαγών και τη μεταφορά χρημάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, οι δράστες χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό, που .......

εγκαθίσταται στους υπολογιστές των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών internet banking και παγιδεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, με αποτέλεσμα να υφαρπάζει τους κωδικούς ασφαλείας και η συναλλαγή (π.χ. για μεταφορά χρημάτων ή πληρωμή πιστωτικής κάρτας) να ολοκληρώνεται από τρίτα πρόσωπα, τα οποία μεταφέρουν σε δικούς τους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, χωρίς την έγκριση του δικαιούχου.

Διευκρινίζεται ότι οι παραβιάσεις ή επιθέσεις έχουν εντοπιστεί σε χρήστες υπηρεσιών internet banking και όχι σε υπολογιστικά συστήματα Ελληνικών Τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες:

Να μην συνεχίζουν τη διαδικασία εισαγωγής στην Υπηρεσία internet banking, εφόσον παρατηρήσουν διαφορετική λειτουργικότητα από τη συνηθισμένη και να επικοινωνούν καταρχήν με την Τράπεζα ή/και με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στο 210-6476464.
Να έχουν ενημερωμένο λογισμικό για προστασία από ιούς και malware.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό να εκτελέσουν ένα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας, προκειμένου να απομακρύνουν το κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή τους.
Να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης μετά τον καθαρισμό του υπολογιστή από το κακόβουλο λογισμικό.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών σε διεθνές επίπεδο.

newsbomb

Φάρμακα: Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η νέα λίστα

Σε τέσσερις μέρες θα ανακοινωθεί η «θετική λίστα» με τα φάρμακα, που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία σε συγκεκριμένες τιμές, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Κυρίτση (ΔΗΜΑΡ) για τη φαρμακευτική κάλυψη των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία.

Από την άλλη, ωστόσο, απαντώντας σε αιτιάσεις του βουλευτή,........


ο κ. Σαλμάς παρατήρησε πως το ασφαλιστικό σύστημα πλέον «δεν αποζημιώνει ό,τι κινείται στην αγορά».

«Οι πάσχουσες από μεσογειακή αναιμία, αντιμετωπίζουν ορμονικές διαταραχές και έχουν ανάγκη από θεραπεία υπογοναδισμού. Όμως, τα συγκεκριμένα χάπια καλούνται να τα πληρώσουν κατά 100%» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης. «Είναι ευρέως γνωστό ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη το φάρμακο για τη θεραπεία και την αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας- και παρ' όλο που τα φάρμακα για τις περισσότερες επιπλοκές περιλαμβάνονται στη θετική λίστα, υπάρχουν φάρμακα που βρίσκονται στην αρνητική λίστα, όπως εκείνα για τις ενδοκρινολογικές και ορμονικές επιπλοκές».

«Ακόμη και το σκεύασμα της βιταμίνης C που είναι απαραίτητο λόγω της αποσιδήρωσης, είναι και αυτό στην αρνητική λίστα. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχει δοθεί το κονδύλι για τη συνέχιση της διάθεσης των φαρμάκων για την αποσιδήρωση από τα δημόσια νοσοκομεία. Εδώ και δυο μήνες, οι πάσχοντες πληρώνουν μεγάλα ποσά για τα φάρμακα και επιβαρύνονται κατά πολύ σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς της μηδενικής συμμετοχής που ίσχυε μέχρι τον Οκτώβρη του 2012» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κυρίτσης.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπενθύμισε πως η συμμετοχή των ασθενών άλλαξε με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης και εκτίμησε πως η θετική λίστα φαρμάκων, περιλαμβάνει όλα τα φάρμακα που αφορούν την πάθηση και τις επιπλοκές των ασθενών με θαλασσαιμία, μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρικής αναιμίας.

Από κει και πέρα, «τα ασφαλιστικά συστήματα σε όλο τον κόσμο, αποζημιώνουν συγκεκριμένα φάρμακα και όχι ό,τι κινείται και ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά». Την εισήγηση για τη θετική λίστα, την κάνει επιστημονική επιτροπή εξειδικευμένων επιστημόνων- και ο υπουργός, «είτε εγκρίνει, είτε δεν εγκρίνει αυτά τα φάρμακα».

«Οι Έλληνες ασθενείς, απολαμβάνουν πλήρως πολύ καλή φαρμακευτική περίθαλψη, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που θα σας έλεγα ότι μέχρι πρότινος ήμασταν η μόνη χώρα στον πλανήτη που αποζημίωνε τα πάντα» συμπέρανε ο κ. Σαλμάς. «Για τον λόγο αυτόν, τώρα, κάνουμε βήματα σταθερά, συγκροτημένα και με γνώση και περιορίζουμε τη φαρμακευτική δαπάνη. Μέσα σε ένα χρόνο μειώσαμε το φάρμακο κατά 15,4%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημόσιο: Έκανες κοπάνα; Απόλυση…

Ξεκίνησε για άλλο λόγο, με τις καταγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης & Υποδομών, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στο μετρό που απεργούν και πληρώνονται, με αποτέλεσμα να επέμβει εισαγγελέας.

Ωστόσο, υπάρχει.......

μια άλλη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο που «κααάααθονται» (όπως έλεγε και ο γνωστός ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος) στο σπίτι τους, πληρώνονται, και καλύπτονται από συναδέλφους τους είτε προϊσταμένους τους: οι γνωστοί κοπανατζήδες. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα επέμβει… εισαγγελέας, αλλά το ίδιο το Δημόσιο που θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου στην επικείμενη αξιολόγηση.

Πέραν αυτού, θα γίνει λεπτομερής έλεγχος στο… απουσιολόγιο προκειμένου να εξεταστούν τυχόν κενά με ημερομηνίες που οι εργαζόμενοι έλειπαν από την εργασίας τους και είχαν χαρακτηριστεί «αδικαιολογήτως απόντες». Επιπλέον, υπό μικροσκόπιο θα περάσουν και όλες οι αναρρωτικές άδειες που έχει πάρει κάθε υπάλληλος, ώστε να εξεταστούν τα χρονικά όρια και να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερβολική και ύποπτη χρήση του δικαιώματος αδείας. Εάν διαπιστωθούν παρατυπίες, τότε οι «επίορκοι» υπάλληλοι θα δουν και αυτοί την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε πει ξεκάθαρα πως πρέπει «να φύγουν οι τεμπέληδες από το Δημόσιο», ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αντώνης Μανιτάκης είχε μιλήσει για απολύσεις των «ακατάλληλων» στο Δημόσιο: «Δεν μπορεί να μιλά κανείς για αθρόες απολύσεις, ωστόσο όσοι κριθούν ανεπαρκείς και ακατάλληλοι κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης θα απολυθούν», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πέραν αυτού, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε μιλήσει για τέσσερις λόγους απολύσεων που προβλέπονται για τους δημόσιους υπαλλήλους και ισχύουν από το 1951.«Αυτούς θα εφαρμόσω αν χρειαστεί, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και επιτρέπει το Σύνταγμα», είχε πει. Εξειδικεύοντάς τους, είχε κάνει λόγο για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και για αυτούς που κρίνονται ανεπαρκείς ύστερα από αξιολόγηση: «Εάν διαπιστωθούν με αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια υπάλληλοι με οποιεσδήποτε διαδικασίες νόμιμες, υπάρχουσες οι οποίοι είναι ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς όπως προβλέπει ο κώδικας και η διαδικασία, θα απολυθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.

Να σημειωθεί ότι με βάση το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (Ν.3528/2007 – Άρθρο 152: Λόγοι απόλυσης) «ο υπάλληλος απολύεται μόνο για τους επόμενους λόγους: α) επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης, β) σωματική ή πνευματική ανικανότητα, γ) κατάργηση της θέσης στην οποία υπηρετεί, δ) συμπλήρωση ορίου ηλικίας και τριακονταπενταετίας, ε) ακαταλληλότητα κατά το άρθρο 95 του παρόντος Κώδικα».

«Ιστορικές» φράσεις από το καθημερινό μας φρασεολόγιο

του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε καλός φίλος χωρίς να μου δώσει την «πατρότητά» του…Επειδή είναι επίκαιρο και «πιπεράτο»
σας το προωθώ για να το φιλοξενήσετε.

Προσθέστε στα σχόλια δικές σας φράσεις! ......


Που να βρεις τέτοια ώρα ταξί.
Με τηλεφώνησαν από την τράπεζα και μου είπαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο σπιτιού.
Σήμερα ο προϊστάμενος μου ανακοίνωσε αύξηση μισθού.
Ήμουνα για ψώνια στα μαγαζιά.
Φούλαρα το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου και γέμισα την δεξαμενή πετρέλαιο για
όλο τον χειμώνα.
Σήμερα στην δουλειά μας έδωσαν το καθιερωμένο ετήσιο μπόνους.
Μου ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω επιστροφή.
Βρήκα δουλειά!
Το ΜΕΓΚΑ είναι το πιο έγκυρο και αντικειμενικό κανάλι!
Προτιμήσαμε να πάρουμε σπίτι με δάνειο. Οι δόσεις πια είναι σαν ενοίκιο.
Άνοιξα λογαριασμό καταθέσεων, στην τράπεζα.
Στην Αθήνα δεν έχουμε άστεγους, όπως έχουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Άσε, κερνάω εγώ σήμερα.
Αν κόψεις λεφτά από τον έλληνα θα ξεσηκωθεί!...Κανείς δεν θα το τολμήσει
να περικόψει μισθό και επιδόματα, γιατί θα γίνει χαμός. Είναι ατίθασος!.
Έγραψα το παιδί στο ιδιωτικό, στο φροντιστήριο, στα αγγλικά και το χορό.
Έχω πάντα φυλαγμένα στο σπίτι δυο τρείς χιλιάδες ευρώ, για μια άμεση ανάγκη.
Καλές δουλειές! (σε εγκαίνια μαγαζιού).
Πάω κάθε μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο. (δύο στα δύο)
Μα δεν βλέπεις ότι το γάλα έχει λήξει. Πέτα το μην πάθουμε τίποτα.
Τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου; (σε ανυποψίαστα παιδάκια)
Σου έχω αφήσει λεφτά για να πληρώσεις το ΤΕΒΕ.
Πετάξου ως το φαρμακείο για να πάρεις το φάρμακο που πρέπει.
Με καλύπτει η συλλογική σύμβαση εργασίας.
Θα λείψουμε για τριήμερο.
Χαθήκαμε τι έγινε; Έχω πολύ δουλειά τις τελευταίες μέρες. Πνίγομαι.
Απολύθηκε, αλλά τουλάχιστον, μετά από τόσα χρόνια, πήρε καλή αποζημίωση..
Τι να πουν και οι Ισπανοί με 20% ανεργία;
Βρήκε και δεύτερη δουλειά για συμπλήρωμα. (για τον νιόπαντρο ανιψιό)
Σε δύο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη. (λόγια ενός αφελούς 62χρονου).
Είστε τυχεροί παιδί μου, που δεν ζήσατε πείνα και κατοχή…

Επίδομα 360 ευρώ για 20.000 άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας 360 ευρώ για διάστημα από 3 έως 9 μήνες θα λάβουν από το Μάρτιο οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους από την 1/1/2012 και μετά, με ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και πληρωμής εισφορών 3 χρόνια και με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ (κατ’ έτος) το 2011 και 2012.

Το επίδομα, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο ..........

υπουργικής απόφασης θα δικαιούνται και όσοι έχουν κλείσει την επιχείρησή τους πριν από την 1/1/2011 εφόσον όμως έχουν επαναδραστηριοποιηθεί μετά την ημερομηνία αυτή και δεν χρωστούν εισφορές.

Για φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου, θα διατεθούν 50 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα πάρουν το επίδομα περίπου 20.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι άνεργοι.

Οι δικαιούχοι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι δημοσιογράφοι (μόνο με μπλοκάκι) που ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Ο νόμος 3986/11 προβλέπει και τρίτη κατηγορία δικαιούχων, που είναι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ, δηλαδή γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί και λειτουργούν ως ανεξάρτητοι επαγγελματίες.
Η διάρκεια καταβολής του επιδόματος ανάλογα με τα έτη ασφάλισης κλιμακώνεται ως εξής:

– Ασφάλιση από 3 ως 4 έτη, επίδομα για 3 μήνες.
– Ασφάλιση 5 ως 6 έτη, επίδομα για 4 μήνες.
– Ασφάλιση 7 ως 8 έτη, επίδομα για 5 μήνες.
– Ασφάλιση 9 ως 10 έτη, επίδομα για 6 μήνες.
– Ασφάλιση 11 ως 12 έτη, επίδομα για 7 μήνες.
– Ασφάλιση 13 ως 14 έτη, επίδομα για 8 μήνες.
– Ασφάλιση 15 έτη και άνω, επίδομα για 9 μήνες.

Market beast

Ο Βενιζέλος σχεδιάζει επίθεση στον Καραμανλή για να σώσει τον ΠαπανδρέουΣε βραδυφλεγή βόμβα που μπορεί να τινάξει στον αέρα την κυβερνητική συνοχή εξελίσσεται η υπόθεση των ποινικών διώξεων για το φούσκωμα του ελλείμματος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς μετά τη λίστα Λαγκάρντ ήρθε η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, που διενήργησαν για καταγγελλόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών μπαίνει ξανά ο Γιώργος Παπανδρέου, στον οποίο ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε δώσει συγχωροχάρτι με εξεταστική εξπρές λίγο πριν τις εκλογές.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκλωβισμένος στην στρατηγική ...........

προστασίας του Γιώργου Παπανδρέου, ήδη, δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ.

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ξυπνάει μνήμες σχετικά με τη προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για μια εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost οι σχεδιασμοί της Ιπποκράτους μπορούν να βάλουν φωτιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και να απειλήσουν τη συνοχή της κυβέρνησης, που βράζει από την επιχειρούμενη κάλυψη και νομιμοποίηση των σκανδάλων και εγκληματικών αποφάσεων της διακυβέρνησης Παπανδρέου με την ανοχή του Σαμαρά.

Σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατά την συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ είναι έτοιμος να εξαπολύσει επίθεση προς όλους όσοι επιχειρούν να στριμώξουν πολιτικά το ΠΑΣΟΚ βγάζοντας στον αφρό την διακυβέρνηση Καραμανλή σε σχέση με το έλλειμμα και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Στην προσπάθεια του να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου θα επιχειρήσει πολιτικό συμψηφισμό στοχοποιώντας τις κυβερνήσεις της ΝΔ.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις τελευταίες εξελίξεις και πιστεύει ότι επιχειρείται προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με στόχο για μία ακόμη φορά την Ιπποκράτους. Είναι ενδεικτικό το σχόλιο που έκανε χθες στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ: "Η ανακοίνωση αυτή τα λέει όλα", είπε λακωνικά μη κρύβοντας την οργή του για την τροπή που πήρε η υπόθεση.

Ποια θα είναι η αντίδραση του Μαξίμου; Τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς; Ποιος θα συγκρατήσει την οργή των Βουλευτών της ΝΔ από την αναμενόμενη επίθεση Βενιζέλου στη διακυβέρνηση της ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή;

Για την ιστορία όμως ας θυμηθούμε την αντίδραση του, τότε εκπροσώπου της ΝΔ και νυν Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ στις 30 Μαρτίου του 2012:

«Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές του στη, δήθεν, “Εξεταστική”, δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει, από την αρχή, η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή» τόνιζε ο κ. Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης είχε ισχυρισθεί επίσης ότι:

«Αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ και υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν.

Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ - μελών που οι ίδιοι διόρισαν - για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ. Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική. Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009. Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια. Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν - και δικαιούνται - να μάθουν όλη την αλήθεια».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε αναφέρει: «Μπροστά σ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι - αμέσως μετά τις εκλογές - θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».

Και για όσους έχουν κοντή μνήμη οι κατηγορίες που ζητούνται να ασκηθούν σήμερα στα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ βασίζονται στην ίδια δικογραφία που είχε πάει στη βουλή για τη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών.
Ένα φρεσκάρισμα της μνήμης είναι επιβεβλημένο:

Ενδεχόμενες ευθύνες του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών της προηγούμενης κυβέρνησης περιελάμβανε η δικογραφία για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία είχε διαβιβαστεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποσταλεί στη Βουλή, προκειμένου να την ερευνήσει καθώς αφορούσε σε πολιτικά πρόσωπα. Να σημειωθεί ότι η δικογραφία για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) που απεστάλη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, είχε την υπογραφή του Οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ εναντίον της δικαιοσύνης

Η ανακοίνωση των στοιχείων της δικογραφίας, είχε προκαλέσει έκρηξη στο ΠΑΣΟΚ! Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ζητούσε από τον πρόεδρο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να πάρει μέτρα σε βάρος του οικονομικού εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας την πράξη του «καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα»!

Η υπόθεση

Η διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ προέκυψε όταν πρώην μέλη της διοίκησης του κατήγγειλαν και στην συνέχεια κατέθεσαν ότι το έλλειμμα του διογκώθηκε τεχνητά.

Η εκκίνηση της υπόθεσης, για την οποία κατατέθηκαν και πολλές ερωτήσεις στη Βουλή, έγινε όταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά, είχε πει ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε σκοπίμως και από το 12% πήγε στο 15,5% για να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.

Η κ. Γεωργαντά απέδωσε αυτήν την απόφαση στην πίεση που ασκήθηκε από τη Eurostat στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνεννόηση ανάμεσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, αφού, όπως είπε η κ. Γεωργαντά, «μας είχε απαγορέψει να μιλάμε ακόμη και στους υπαλλήλους».

Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσο και ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, ο οποίος παραμένει στη θέση του, είχαν απορρίψει τους ισχυρισμούς περί διόγκωσης του ελλείμματος.
Καταγγελίες για το έλλειμμα του 2009, είχε κάνει, μέσω υπομνήματός του, στην εισαγγελία και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης.

ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλλει «οργανωμένη παρέμβαση» από Πεπόνη και ζητά μέτρα!

Ο τότε εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:
«Αφού για δεύτερη φορά οι «καταγγελίες» των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός», ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

ΝΔ: Εγείρονται μείζονα πολιτικά ζητήματα

Ο τότε εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

• Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

• Το δεύτερο, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα “εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».
Και επειδή scripta manent ας μην θεωρήσουν ότι αυτή η χώρα κατοικείται από Λωτοφάγους! Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Περιφερειάρχες: Ποιοι έτρεξαν με… ΕΣΠΑ στο 18μηνο

Μετά τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται οι 13 περιφέρειες της χώρας ένα χρόνο πριν την τυπική λήξη του ΕΣΠΑ (Προγραμματική Περίοδος 2007 – 2013) σε σχέση με την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων (συμβάσιοποιήσεις και πληρωμές), η aftodioikisi.gr παρουσιάζει τις επιδόσεις των 13 αιρετών περιφερειαρχών στον 1,5 χρόνο που έχουν στα χέρια τους τα ΠΕΠ.

Κοινή διαπίστωση με βάση τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών .......

και Ανάπτυξης είναι ότι από τις 30.6.2011 έως τις 31.12.12 σχεδόν οι μισοί περιφερειάρχες είχαν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο των 4,5 χρόνων που στο τιμόνι των περιφερειών ήταν οι διορισμένοι από το υπουργείο Εσωτερικών (σ.σ. σχετική ανάλυση για τη σύγκριση μεταξύ αιρετών και διορισμένων θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες). Ποιοι όμως ήταν περισσότερο και ποιοι λιγότερο «γρήγοροι»;

Καθίζηση για τις «εκτός συναγωνισμού» το 2012

Στο ερώτημα αυτό η aftodioikisi.gr απαντά θέτοντας και πάλι «εκτός συναγωνισμού» τους περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαρίδη και Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι οποίοι, καθώς , οι περιφέρειες τους είχαν ΑΕΠ μεγαλύτερο του 90% του κοινοτικού μέσου όρου, θεωρούνται περισσότερο «πλούσιες», με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερους προϋπολογισμούς και να μην έχουν ως επιλέξιμα τα «δύσκολα» έργα των υποδομών.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διάστημα του τελευταίου 1,5 χρόνου παρουσιάζει αύξηση στις συμβασιοποιήσεις κατά 68,4% και στις πληρωμές κατά 49%, ενώ η Στερεά Ελλάδα κατά 58,6% και 35,6% αντίστοιχα. Ωστόσο, και οι δύο περιφέρειες παρουσιάζουν καθίζηση (σ.σ. φαίνεται ότι οι Γ. Μαχαιρίδης και Κλ. Περγαντάς επαναπαύθηκαν στις «δάφνες» της προηγούμενης υψηλής απορροφητικότητας) το 2012 (διάστημα από 1.1. έως 31.12.12) καθώς οι συμβασιοποιήσεις του Νοτίου Αιγαίου πέφτουν μόλις στο 18,5% και οι πληρωμές στο 12,6%, ενώ της Στερεάς στο 23,3% και 14,1% αντίστοιχα. » Εξέλιξη που φαίνεται να εξηγείται από το ότι οι αιρετοί περιφερειάρχες έτρεξαν το β΄ εξάμηνο του 2011 με την κεκτημένη ταχύτητα που είχαν οι περιφέρειές τους από τη δουλειά των διορισμένων και μετά «κόλλησαν».

«Κόλλησε» και η Π. Ηπείρου το 2012

Τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα τόσο ως προς τις συμβασιοποιήσεις όσο και ως προς τις πληρωμές τον 1,5 χρόνο παρουσιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου με 38,2 και 38,1% αντίστοιχα. Ωστόσο και η Περιφέρεια Ηπείρου (περιφερειάρχης Α. Καχριμάνης) παρουσιάζει μεγάλη πτώση το 2012, κατά τη διάρκεια του οποίου όχι μόνο χάνει τη δυναμική της αλλά κυριολεκτικά προσγειώνεται στο έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο χρόνο οι συμβασιοποιήσεις έχουν αυξηθεί μόλις κατά 9,2%, ενώ και οι πληρωμές μόλις κατά 14%. Με άλλα λόγια, από το 38,2% της απορροφητικότητας στις συμβασιοποιήσεις και το 38,1% στις πληρωμές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Ήπειρος έχει πραγματοποιήσει το 29% και το 24,1% αντίστοιχα στο β΄ εξάμηνο του 2011 και μετά φαίνεται σαν να «κολλάει». Γεγονός που εξηγείται , όπως και στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις, με το ότι ο Α. Καχριμάνης έτρεξε το β΄ εξάμηνο του 2011 με την κεκτημένη ταχύτητα που είχε η περιφέρειά του από τη δουλειά των διορισμένων και μετά «κόλλησε».

Αύξησαν σημαντικά τη δυναμική τους Θεσσαλία, ΑΜ-Θ

Αντίθετη πορεία από αυτή του Νότιου Αιγαίου, της Στερεάς και της Ηπείρου ακολουθούν Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Μάλιστα, και οι δύο περιφερειάρχες Κ. Αγοραστός και Α. Γιαννακίδης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, κατάφεραν και αυξήσουν σημαντικά τη δυναμική των ΠΕΠ τους τόσο στο β΄ εξάμηνο του 2011 όσο, κυρίως, το 2012. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εμφανίζει συμβασιοποιήσεις στο 18μηνο 36,8% και (εξαιρετικά υψηλές) πληρωμές 32,4%, ενώ η ΑΜ-Θ 38,1% και 22,7% αντίστοιχα. Παράλληλα και οι δύο περιφέρειες φαίνεται ότι «τρέχουν» με… ΕΣΠΑ το 2012, καθώς έχουν πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο το 17,9% και το 23,7% (Θεσσαλίας) και το 22,3 και 16,1% (ΑΜ-Θ) των συμβασιοποίησεων και των πληρωμών αντίστοιχα.

Δυτική Ελλάδα: Κατέβασε ταχύτητα το 2012

Αν και στη συνολική απορροφητικότητα του 1,5 έτους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας) βρίσκεται ψηλά, κατεβάζει ταχύτητα το 2012. Συγκεκριμένα: Στο 18μηνο εμφανίζει συμβασιοποιήσεις 38,5% (εκ των οποίων μόλις 13,3% ολόκληρο το προηγούμενο έτος – δηλαδή η ΠΔΕ εμφανίζεται να έχει συμβασιοποιήσει το25,2% των έργων στο β΄ εξάμηνο του 2011 και μόλις το 13,3% όλο το 2012!) και πληρωμές 28% (εκ των οποίων μόλις το 10% το 2012 – δηλαδή το β΄ εξάμηνο του 2011 «έριξε» στην αγορά κονδύλια ύψους 74,4 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 18% του ΠΕΠ και ολόκληρο το 2012 μόλις 41,3 εκατ. ευρώ!)

Στη μέση της «βαθμολογίας» η Π. Κρήτης

Σε σχετικά καλή πορεία φαίνεται να βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης (περιφερειάρχης Σ. Αρναουτάκης) η οποία βρίσκεται στη μέση (7η μαζί με τις εκτός συναγωνισμού ή 5η χωρίς αυτές) της «βαθμολογίας» τον 1,5 χρόνο αλλά η δυναμική του 2012 φαίνεται ότι είναι υπέρ της. Συγκεκριμένα, οι συμβασιοποιήσεις της για το 18μηνο ανέρχονται σε 32,6% (εκ των οποίων μεγάλο μέρος -21,8%- το 2012) και οι πληρωμές της στο 25,1% (εκ των οποίων πάλι το μεγαλύτερο μέρος -16,8%- τον τελευταίο χρόνο.

Κόβουν ταχύτητα, Κεντρική, Δυτική Μακεδονία και Ιόνια

Και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, ωστόσο ο απολογισμός αφορά τους Π. και Δ. Ψωμιάδη), που ακολουθεί στην κατάταξη, η δυναμική ανακόπτεται το 2012. Συγκεκριμένα από το 30,6% των συμβασιοποιήσεων στο 18μηνο μόλις το μισό (15%) πραγματοποιήθηκε το 2012, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα για τις πληρωμές: 24,7% στο 18μηνο, 17,7% στο 12μηνο.

Αντίστοιχη πορεία με αυτή των αφών Ψωμιάδη ακολούθησαν και οι περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακής και Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου. Συγκεκριμένα, η Δυτική Μακεδονία εμφανίζει 25% συμβασιοποιήσεις στο 18μηνο εκ των οποίων μόλις το 13,6% στο τελευταίο 12μηνο και 18,1% πληρωμές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εκ των οποίων το 10,7% τον τελευταίο χρόνο. Ίδια εικόνα και στα Ιόνια τα οποία εμφανίζουν μεν καλή αναλογία στις συμβασιοποιήσεις (25,6% το 18μηνο και 19,7% το 12μηνο) αλλά υστερούν σημαντικά στις πληρωμές το τελευταίο έτος: 17,2% στο 18μηνο, 9,9% το 12μηνο.

Π. Πελοποννήσου: Με δυναμική το 2012

Αν και χαμηλά στη συνολική «βαθμολογία» τον τελευταίο 1,5 χρόνο, η Πελοπόννησος (περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης), όπως προκύπτει από τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, έκανε σημαντική προσπάθεια το 2012 για να αυξήσει την απορροφητικότητά της. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εμφανίζει μεν 24,7% απορροφητικότητα αναφορικά με τις συμβασιοποιήσεις στο 18μηνο αλλά το 19,7% από αυτή είναι στο τελευταίο 12μηνο. Αντίστοιχα από το συνολικό (το 18μηνο) 14,2% των πληρωμών, το 10% έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο 12μηνο. Σε αριθμούς αυτό σημαίνει ότι από τα 51,6 εκατ. ευρώ που έχει «ρίξει» στην αγορά από 30.6.11 έως 31.12.12, τα 36,3 εκατ. ευρώ έχουν «πέσει» το 2012.

Π. Αττικής: Στους μέσους όρους του 2011

Λίγο πάνω από τους μέσους όρους της απορροφητικότητας του β΄ εξαμήνου του 2011 εμφανίζεται το 2012 η Αττική (περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός), η οποία επίσης βρίσκεται χαμηλά στη «βαθμολογία». Συγκεκριμένα, στο 18μηνο είχε 22,7% συμβασιοποιήσεις εκ των οποίων το 15,7% στο 12μηνο και 17,3% πληρωμές, εκ των οποίων το 12% το 2012.

Β. Αιγαίο: Στην τελευταία θέση

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής) η οποία είχε συμβασιοποιήσεις στο 18μηνο 22,5% (17,1% στο 12μηνο) και 18,8% στις πληρωμές (10,4% στο 12μηνο).

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 23-1-2013 ]
Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, δημοφιλέστερος πρωθυπουργός ο Κουβέλης

Πάλι μπροστά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, ενώ σταθερά στην τρίτη η Χρυσή Αυγή. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίχουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στην πρόθεση ψήφου την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το"κόμμα των αναποφάσιστών".

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:........


ΝΔ 20%
ΣΥΡΙΖΑ 21,5%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%
ΔΗΜΑΡ 4%
ΚΚΕ 5%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μία μονάδα (από 19% στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δύο μονάδες (είχε 23,5%). Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερή στο 12%. Την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση κατέχουν οι αναποφάσιστοι με 9% και βρίσκονται στην τέταρτη θέση.

Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43% θετικές γνώμες, και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 34%. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει 26%, και η Αλέκα Παπαρήγα έχει 24%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προτελευταίος με 22% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Προκαταρκτική της Εισαγγελίας για «ύποπτες» συντάξεις ΟΓΑ

Προκαταρκτική έρευνα για συντάξεις «μαϊμού», κυρίως του ........

ΟΓΑ, ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και τις σχετικές λίστες που είχαν αποστείλει οι ασφαλιστικοί οργανισμοί.

Οι εν λόγω λίστες αφορούν όσους συνταξιούχους δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες κατά το στάδιο της απογραφής που ζήτησε ο ΟΓΑ, με συνέπεια να υπάρχουν υποψίες ότι κάποια άλλα πρόσωπα (π.χ. συγγενικά των δικαιούχων), ίσως, εισπράττουν παράνομα τα ποσά των συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή της Καλαμάτας θα εξετάσει 21 περιπτώσεις ύποπτων συνταξιοδοτήσεων του ΟΓΑ και μία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα.

Το «πράσινο φως» για εισαγγελική έρευνα και στις 1.040 «ύποπτες» συντάξεις του ΟΓΑ άναψε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΕ ΒΑΘΟΣ ο έλεγχος στο Επιμελητήριο και την ΕΤΑΠ για "αόρατα" σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ με τρία ευρώ "έπεσε" το μοναδικό εξάρι του ΛΟΤΤΟ με κέρδη 4.715,128 ευρώ!
13 ΛΟΓΟΙ που δεν πέφτουν οι τιμές στην αγορά όσο και οι μισθοί. Οι διαπιστώσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ της αστυνόμευσης και των επιχειρήσεων καταστολής της εγκληματικότητας υποσχέθηκε ο Γ.Γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αθαν. Ανδρεουλάκος που επισκέφθηκε χθες τη Μεσσήνη και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Στ. Αναστασόπουλο στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Πελοπόννησο.
ΚΟΜΠΙΝΑ 10 εκατ. ευρώ σε μεγάλη Τράπεζα σε πόλη της Πελοποννήσου, με δάνεια που "έβγαζε" στέλεχός της σε... Πακιστανούς!!!
ΠΟΙΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ πανικό στην ελληνική αγορά ελαιολάδου και ποιοι σφυρίζουν φάλτσα απο τους χρεοκοπημένους συνεταιρισμούς που δεν αφήνουν τις τιμές ν' ανέβουν;
ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις και η υπεροχή Σαμαρά και ΝΔ.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!