Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Φιλιατρά: Εκοψαν την πίτα τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν σήμερα στο δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρουσία των δασκάλων και των γονιών τους τα παιδιά ανταλλάξανε ευχές και έκοψαν την πίτα τους.
Τα δώρα που πήρε το καθένα ήταν βιβλία.

Από την Ομάδα του Φιλιατρά News τους ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή πρόοδο.

Δείτε φωτογραφίες






Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Όλοι έχουμε δικαίωμα στην Υγεία

Επιστολή προς το υπουργείο υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών διαμαρτυρόμενος για την συνεχή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών και επισημαίνει τον κίνδυνο να μείνει ο αγροτικός κόσμος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Και καταλήγει στην ........

επιστολή του ότι ο Αγροτικός κόσμος εκφράζει την ελπίδα ότι δεν θα τους εξωθήσει στα στα άκρα κάτι για το οποίο είναι διτεθημένοι να κάνουν αν χρειαστεί. ολοι έχουμε δικαίωμα στην υγεία καταλήγει.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ: Υπουργείο υγείας
             6η ΥΠΕ

Κύριε Υπουργέ η συνεχιζόμενη αφαίρεση ιατρικού προσωπικού από το Κ. Υ. Φιλιατρών, μια αγροτικής περιοχής με μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία της χώρας και σε μια εποχή που γίνεται λόγος για την ανάπτυξη μέσω του πρωτογενή τομέα, αφήνει τους αγρότες της περιοχής μας χωρίς ιατρική κάλυψη λόγω της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Ζητάμε από σας την απαραίτητη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό.
Η μείωση των ήδη εξευτελιστικών συντάξεων και η μείωση του εισοδήματος μας καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση των αγροτών και όχι μόνο προς το νοσοκομείο Μεσσηνίας.

Ελπίζουμε οι αποφάσεις που θα πάρετε να μην μας ωθήσουν στα άκρα (κάτι που είμαστε διατεθημένοι να κάνουμε) αν το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών συνεχίσει να υποβαθμίζεται.

Έχουμε .όλοι δικαίωμα στην Υγεία

         Ο Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας

Αλεξανδρόπουλος Γιώργος                   Γριβοκωστόπουλος Γιάννης

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

"Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει" στη ΔΕΗ. Μεγάλο φαγοπότι από λαμόγια με θύμα τον Έλληνα φορολογούμενο.

Iστορίες νεοελληνικής τρέλας, που σχετίζονται με τη ΔΕΗ, συνεχίζουν να βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Πλέον πρόσφατο «κρούσμα» η καταγγελία του Ανδρέα Αβραμίδη, μέλους της ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι, αναλαμβάνοντας εργολαβίες για λογαριασμό της επιχείρησης.

Η επώνυμη καταγγελία του κ. Αβραμίδη είναι ενδεικτική της.........

κακοδαιμονίας που χαρακτηρίζει τη δημόσια επιχείρηση, καθώς, όπως προκύπτει από αυτήν, ο συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος, που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως εργολάβος, εργάζεται στην εργολαβία του στην περιοχή του και μάλιστα σε ώρα κανονικής του εργασίας, με προφανή τη βλάβη που προκαλεί στο Δημόσιο μια τέτοια τακτική.
Το νέο τραγελαφικό περιστατικό αφορά τη ΔΕΔΔΗΕ, η οποία αποτελεί θυγατρική της ΔΕΗ και προέκυψε από την απόσχιση της πρώην γενικής διεύθυνσης διανομής. Η ΔΕΔΔΗΕ ελέγχει το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ, η λειτουργία του οποίου επηρεάζει σχεδόν το σύνολο των καταναλωτών της χώρας.

Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία του κ. Αβραμίδη, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού το φαινόμενο –όπως προκύπτει πάντα από την καταγγελία- είναι διαδεδομένο και πολλές άλλες, με πρωταγωνιστές εργαζόμενους ή ακόμη και
συνταξιούχους της ΔΕΗ.
«Αυτή η γενικευμένη παραβατικότητα δεν είναι τυχαία, αλλά παράγωγο των ιδεών που έχουν καλλιεργηθεί, των πολιτικών που ασκούνται και της δομής της επιχείρησης που ενισχύει το διευθυντικό δικαίωμα και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε απλά όργανα εκτέλεσης εντολών», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αβραμίδης.

Στην επιστολή του, ο κ. Αβραμίδης, φοβούμενος συγκάλυψη από την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ και κατά συνέπεια της ΔΕΗ, ζητά για το θέμα εξονυχιστικό έλεγχο. Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την πλευρά της θυγατρικής της ΔΕΗ.

Η νέα καταγγελία για το φαγοπότι στη ΔΕΗ έρχεται σε μια χρονική συγκυρία, που ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη, για να καλύψει ο ίδιος την αδυναμία της δημόσιας επιχείρησης να βάλει τάξη στη λειτουργία της.

Δείτε το έγγραφο - καταγγελία (κλίκ επάνω του)



Ιατροδικαστική πράξη «θανάτου εθνικής κυριαρχίας» τα 166 ΝΑΙ;

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Φιλοξενούμενος χτες στην εκπομπή «τα πάντα ρει» του Δημήτρη Κωνσταντάρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, σχολιάζοντας τα 166 ΝΑΙ της «Νέας» Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ χρησιμοποίησα ένα τραγικό παράδειγμα από τα αιματηρά οδικά ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους.

«Βλέπουμε» είπα στο Δημήτρη Κωνσταντάρα «τα σμπαραλιασμένα οχήματα, τα ασθενοφόρα, τα αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ και στο δρόμο σκεπασμένα με κουβέρτες τα θύματα!
Και όταν ρωτήσουμε τον ..........

τροχονόμο εάν είναι νεκρά τα άτομα, συνήθως μας απαντά λέγοντας…περιμένουμε τον ιατροδικαστή!»
Από την ώρα που ένα σώμα είναι πλήρως σκεπασμένο με την κουβέρτα σίγουρα έπαψε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους…ζωντανούς! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, όμως, η υπογραφή ιατροδικαστή για να επικυρωθεί το γεγονός!

Έχω την αίσθηση, και θα ήθελα να με διορθώσει κάποιος φίλος εάν αυτή είναι λανθασμένη, ότι κάπως έτσι βρίσκεται και το σώμα της Πατρίδας μας στη Διεθνή Λεωφόρο δανειστών, τραπεζών και…»Αγορών» από τον Μάιο μήνα του 2010!
Διάβαζα παραμονές της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2013 στα blogs ότι:
Εφόσον κυρωθεί η ΠΝΠ, το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στη διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δανείων και οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που κατέχει το Δημόσιο και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Η επίμαχη διάταξη είχε περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) που τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης, και με αυτήν ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης»

«Με άλλα λόγια» είπα στον Δημήτρη Κωνσταντάρα μας «έλειπε η υπογραφή του ιατροδικαστή μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, 2013 αλλά έχουμε στην ΒΕΒΑΙΩΣΗ τώρα πια 166 Υπογραφές με τα αντίστοιχα ΝΑΙ…»
Διάβασα τις διαβεβαιώσεις της 3-Κομματικής ελληνικής Συγκυβέρνησης ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν παραχωρήθηκε Εθνική κυριαρχία με την επικύρωση της επίμαχης διάταξης της ΠΝΠ που ψηφίστηκε προχτές….
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος από αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ να καταλάβω εάν εκχωρήσαμε Εθνική Κυριαρχία ή όχι;
Γιατί εάν ισχύουν όσα υποστήριξαν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, τότε ποιος ο λόγος που δεν ψήφισαν ΟΛΟΙ το συγκεκριμένο ΝΑΙ;
Για να κάνουν αντίσταση;
Εάν όμως ισχύουν τα παραπάνω τότε τα πράγματα είναι πολύ δραματικά και απαιτείται ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ για ΨΕΜΜΑΤΑ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ…

Προφήτες για κλάματα...

«Αναμένουμε ότι μέχρι το τέλος του 2012 και η Ισπανία και η Ιταλία θα έχουν υπαχθεί στον Μηχανισμό Στήριξης από την Τρόικα, ενώ υπολογίζουμε σε 90% τις πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από το ευρώ μέσα στα επόμενα δύο-τρία τρίμηνα. Ως συμβατική ημερομηνία για την εξέλιξη αυτή βάζουμε την 1η Ιανουαρίου 2013».

Αυτά έλεγε ο επικεφαλής .........

οικονομολόγος της Citibank, στις 26 Ιουλίου του περασμένου έτους. Σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο, αν ένας εργαζόμενος έλεγε τόσες ανοησίες σε δύο προτάσεις και έκανε τόσα πολλά λάθη, θα είχε χάσει τη δουλειά του, καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το αντίστοιχο που μπορώ να σκεφτώ για ένα χημικό θα ήταν να είχε ανατινάξει το εργαστήριό του και για έναν γιατρό να είχε απαλλάξει μερικές εκατοντάδες ασθενείς του από τις σκοτούρες του μάταιου τούτου κόσμου.

Δυστυχώς, για τους κάθε λογής αναλυτές, οι οποίοι μας βομβαρδίζουν με τις εξυπνάδες τους τα τελευταία τρία χρόνια, δεν φαίνεται να προβλέπεται καμία κύρωση. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι συνεχίζουμε να επικαλούμαστε ως προφήτες των μελλούμενων ανθρώπους όπως ο Νουριέλ Ρουμπίνι, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο τοποθετούσε στα «2/3 τις πιθανότητες να έχει καταρρεύσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το 2013». Λίγο νωρίτερα, τον Μάιο 2012, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν δήλωνε στη Βρετανική εφημερίδα Independent ότι «θα εκπλαγεί πραγματικά αν παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες».

Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι ένας από τους λόγους που εξελίχθηκαν τόσο άσχημα τα πράγματα για τη χώρα μας το προηγούμενο διάστημα (όχι φυσικά ο μοναδικός, ίσως ούτε καν ο κύριος), ήταν η αβεβαιότητα, την οποία τροφοδοτούσαν συστηματικά με τις «έγκυρες» προβλέψεις τους συγκεκριμένοι οίκοι, εταιρείες, αρθρογράφοι του διεθνούς τύπου και οικονομολόγοι. Σε ό,τι αφορά τους τελευταίους, η εφημερίδα New York Times είχε επισημάνει σε εκτενή ρεπορτάζ της ήδη από το 2010 ότι πολλοί από τους οικονομολόγους που επηρεάζουν καταλυτικά τη διεθνή κοινή γνώμη και τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, ως εμπειρογνώμονες, δεν διάγουν το «φτωχό πλην τίμιο» βίο του ακαδημαϊκού. Εργάζονται παράλληλα και σε επενδυτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν να κερδίσουν, ή να χάσουν, από το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση σε συγκεκριμένες χώρες, ή κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας.

Πέραν της ηθικής διάστασης όμως, υπάρχει και η επιστημολογική, οι φιλόσοφοι των επιστημών έχουν αποφανθεί εδώ και δεκαετίες ότι σε αντίθεση με τη φυσική, μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για τις κοινωνικό-οικονομικές εξελίξεις δεν μπορούν να γίνουν, ούτε καν κατά προσέγγιση. Είναι άλλωστε λογικό, καθώς οι μεταβλητές είναι πάρα πολλές, ο κόσμος μας εξαιρετικά πολύπλοκος και η ανθρώπινη συμπεριφορά αστάθμητη. Κι όμως, η Ελλάδα πέρασε έναν μήνα σε τεντωμένο σχοινί πρόσφατα, λόγω της μεταφυσικής συζήτησης στην οποία είχαν εμπλακεί τεχνοκράτες της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, για το αν το δημόσιο χρέος της χώρας μας θα είναι 124,4 ή 126,2% του ΑΕΠ το 2020. Οι διαφορές τους για τη μακρινή αυτή ημερομηνία ήταν πολύ μικρότερες από τις αστοχίες που είχαν μέχρι σήμερα οι προβλέψεις τους για το χρέος των επόμενων μηνών!
Σημαίνουν όλα αυτά ότι δεν κινδύνεψε και δεν κινδυνεύει η Ελλάδα με έξωση από την ευρωζώνη, ή ότι δεν πρέπει να κάνουμε εκτιμήσεις για το μέλλον; Όχι βέβαια. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις αυτές είναι εκ της φύσεως τους επισφαλείς. Σε περιβάλλον πολιτικής αναταραχής, μάλιστα, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, κάτι που κάνουν ότι δεν βλέπουν οι «σούπερ σταρ» οικονομολόγοι και αναλυτές, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από την κρίση, παρά τις παταγώδεις αποτυχίες τους. Αν κάτι έπρεπε να έχουμε διδαχθεί τα προηγούμενα τρία χρόνια, είναι ότι η προσέγγισή μας στην οικονομική «επιστήμη» θα πρέπει να αλλάξει ριζικά στο μέλλον καθώς ορισμένες χώρες, όπως η δική μας, υποφέρουν λόγω της «μπίζνας» που έχουν στήσει εις βάρος τους «επιφανείς» εκπρόσωποι της συγκεκριμένης επιστήμης και φέρουν ευθύνη εν μέρει για τη δημιουργία της κρίσης που είχε αφετηρία το 2008.

Κλείνοντας δεν θα αποφύγω το πειρασμό να μην αναφερθώ σε ένα θέμα που κυριαρχεί στην ενχώρια ειδησιογραφία στη περίφημη λίστα Λαγκάρντ .Ποιος θα το περίμενε ότι η συγκεκριμένη λίστα θα προκαλούσε τέτοια ταραχή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και στην ελληνική διοίκηση. Σε όλα τα κανονικά κράτη, οι αρχές παρέλαβαν με μυστικότητα τη δική τους λίστα, δεν έκαναν καμία αναφορά σε αυτήν γιατί ήταν προϊόν υποκλοπής, εξέτασαν τα ονόματα και τις καταθέσεις, έλεγξαν για να βρουν πια από αυτά δεν αντιστοιχούσαν στις φορολογικές δηλώσεις και φώναξαν έναν έναν τους φοροφυγάδες για να τους πουν δυο λόγια και κυρίως να τους επιβάλουν το πρόστιμο που αντιστοιχούσε στο ποσό της φοροδιαφυγής . Ούτε αναφορές σε λίστες Λαγκάρντ, ούτε τζερτζελέδες.
Εδώ όμως είναι Ελλάδα ...

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,Μaster ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μηνιγγίτιδα σε 3χρονο αγόρι από την Αμαλιάδα

Σοβαρή, αλλά ευτυχώς σταθερή, κρίνεται η πορεία της υγείας ενός 3χρονου αγοριού από την περιοχή της Αμαλιάδας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας με μηνιγγίτιδα.

Το παιδί εξετάστηκε .......

έγκαιρα από παιδίατρο της Αμαλιάδας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με όλα εκείνα τα συμπτώματα που συνηγορούσαν σε μηνιγγίτιδα. Οι γιατροί, του ξεκίνησαν αμέσως την ενδεδειγμένη αγωγή, γεγονός που βοήθησε το 3χρονο να έχει μια σταθερή πορεία και όλα διαφαίνεται ότι θα εξελιχθούν ομαλά.

Ο 3χρονος φιλοξενούνταν σε παιδικό σταθμό της περιοχής του δήμου Ήλιδας και άμεσα η διεύθυνση του σταθμού ενημέρωσε τους γονείς των άλλων μαθητών για το περιστατικό, ώστε να αποταθούν στους παιδιάτρους τους για να λάβουν προληπτική αγωγή.

Amaliada News

Τι πραγματικά έγινε με το CD και την Λίστα λαγκάρντ... [ VIDEO ]

Μια άλλη οπτική στην υπόθεση της περιβόητης Λίστας Λαγκάρντ επιχειρούν να δώσουν οι Ράδιο Αρβύλα.
Μέσα από το πολύ έξυπνο αυτό Video μπορείτε να δείτε όλη την διαδρομή της λίστας με τα ονόματα των φοροφυγάδων.
Δεν θα σας πούμε άλλα.

Απολαύστε το Video που ακολουθεί




Το Χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-1-2013 ]




Μαθήματα αυτοδιοικητικού ήθους παραδίδει ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς μίμηση για το χώρο της αυτοδιοίκησης αποτελεί η πράξη συλλογικής ευθύνης και μάλιστα χωρίς να ζητήσει ούτε ένα Ευρώ, από τον νυν Αντιδήμαρχο Φιλιατρών και γνωστό ιατρό Τάσο Πούλο ο οποίος τυχαίνει κοινωνικής αποδοχής όχι μόνο στην πόλη που κατάγεται αλλά και στη Κυπαρισσία όπου έχει υπηρετήσει επί μακρόν προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες του τόπου μας...

Θυμίζουμε ότι ο .........

κ. Πούλος έθεσε τον εαυτό του σε διαθεσιμότητα πριν την αλλαγή της θητείας των Αντιδημάρχων θεωρώντας ότι θα έπρεπε από την Δημοτική αρχή να αναλάβουν νέα πρόσωπα για να διαχειριστούν τοπικά ζητήματα. Αυτή την φορά όμως ο Δήμαρχος Τριφυλίας προτίμησε να μην τον μετακινήσει από την θέση του καθώς εκτιμά ότι το έργο του είναι σημαντικό αλλά και ο χρόνος ενασχόλησης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα είναι ο 5ος Αντιδήμαρχος στο Δήμο μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις.

Να συμπληρώσουμε ότι παράλληλα θα είναι ο μόνος ΑΜΙΣΘΟΣneαυτοδιοικητικός στο Δήμο, καθώς πριν επισημοποιηθεί ο ίδιος δεν λάμβανε την αντιμισθία του καθώς προτίμησε να πάρει την σύνταξη που έχει από το επάγγελμά του.

Τέτοια παραδείγματα αποτελούν όαση για το Δήμο μας την στιγμή που η μάχη της καρέκλας ήταν σε εξέλιξη και οι περισσότεροι προτίμησαν να μην χάσουν το ποσό της αντιμισθίας. Τα συμπεράσματα δικά σας....μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές....

Kyparissiotis

Διανομή Τροφίμων από τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι παρέλαβε γαλακτοκομικά προϊόντα ( φέτα, γραβιέρα) στα πλαίσια του προγράμματος της στήριξης Ε.Ε. Καλούνται οι δικαιούχοι του προγράμματος όπως προσέλθουν στις αποθήκες του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑ τη Δευτέρα 28,Τρίτη 29, Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από τις 8:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. να παραλάβουν τα τρόφιμα τους. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη κάρτα μέλους του Συλλόγου
Τηλ. επικοινωνίας 6936834169

Η Γενική Γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου


-

ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ..ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ...!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Στην περίπτωση που νομίσει κάποιος ότι το σύστημα θα αφήσει την εξουσία εύκολα είναι πολύ γελασμένος.

Την μικρή Ελλαδίτσα , το καλύτερο οικόπεδο της Ανατολικής Μεσογείου, από την ημέρα που την ιδρύσαν ανεξάρτητη χώρα το 1823 ταυτόχρονα μοίρασαν και την εξουσία.

Λίγη οι Γερμανοί,.......

λίγη οι Αγγλοσάξονες, λίγη οι Γάλλοι και την θρησκευτική εξουσία την έδωσαν στη Ρωσία.

Για να μπορέσουν να την διατηρήσουν έβαλλαν και μερικές Ελληνικές οικογένειες στο παιγνίδι οι οποίες χρησιμοποιούνται σαν κυβερνητικές μαριονέττες σε ρόλο δωσιλόγων από τους ξένους.

Σε μια εποχή που η Ελλάδα είχε σηκώσει ανάστημα σε παγκόσμιο επίπεδο, με ένα λαό να αυξάνει συνεχώς το μορφωτικότου επίπεδο και να δείχνει τις ικανότητες του, με έναν πολίτη που συνεχώς ανέβαζε το επίπεδο της ζωής του και είχε καταφέρει το ασυμβίβαστό, δηλαδή να κάνει διακοπές ο γιατρός μαζί με τον σκουπιδιάρη, ο σκουπιδιάρης μαζί με τον εφοπλιστή, την στιγμή που η ανάσα του απλού πολίτη έφτασε στο αυτί τους, βρήκαν έναν καινούργιο τρόπο και αποφάσισαν να τον χτυπήσουν.

Να τον απαξιώσουν,
Να του ρίξουν το ηθικό.
Να του φορτώσουν τα δικά τους λάθη,
Να τον γυρίσουν 40 χρόνια πίσω


Αυτά τα πέτυχαν αυτοί που 200 χρόνια νέμονται τον πλούτο της χώρας και έχουν μάθει να ζουν σαν παράσιτα πάνω μας.
Είναι οι 100 Ελληνικές οικογένειες που έρχονται από παλιές γενιές οι οποίες βάζουν πλάτη στους ξένους τους οποίους τους παρουσιάζουν σαν σωτήρες και δημιουργούν το σύμπλεγμα της εξουσίας σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Άπαξ και βάλεις κάποιον πάνω στο σβέρκο σου δεν φεύγει παρά μόνο αν εσύ κλατάρεις και μετά θα τρέξει να βρει άλλον σβέρκο να καβαλήσει γιατί έτσι έχει μάθει, ενώ σου έχει μεταφέρει την μιζέρια της δουλοπρέπειας δημιουργώντας σου την ουτοπία της αυτοδημιουργίας.

Λες, θα δουλέψω σκληρά και θα τα καταφέρω, και αφού το κάνεις, έρχονται κάθε 40-50 χρόνια και είτε με έναν πόλεμο είτε μια πτώχευση, σου τα παίρνουν όλα και σε βάζουν να ξεκινάς πάλι από την αρχή.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα, την στιγμή που όλος ο Ελληνικός λαός είχε ανεβάσει το επίπεδο της ζωής και άρχισε να μορφώνεται και να γνωρίζει πράγματα, του έδωσαν το κατάλληλο χτύπημα και τον ισοπέδωσαν σε όλα τα επίπεδα.

Το σημαντικό είναι ότι σήμερα οι 100 αυτές οικογένειες με τους φίλους τους Ευρωπαίους, έχουν ενωθεί σε μια Κοινοπραξία κομματική, γιατί κατάλαβαν ότι μόνο ενωμένοι θα τα βγάλουν πέρα, και άρχισαν τα τροπάρια.

Ας δει κάποιος σήμερα την εποχή που η « σοβαρή κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας», από την μία έχει αναλωθεί με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την χώρα και είναι, η εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων, οι ψευτοβομβιστικές απειλές που από τον τρόπο που επιτελούνται είναι για παιδιά του δημοτικού, ενα στικάκι που περιφέρεται από υπουργό σε υπουργό και ουδόλως ασχολείται με το περιεχόμενο,

Από την άλλη έχει θεσπίσει μια συμμορία που την έχει ονομάσει ΤΑΙΠΕΔ και αρπάζει τον πλούτο της χώρας.

Σημασία έχει ότι ενώ όλοι τα βλέπουμε δεν αντιδρούμε και αυτό το πληρώνουν τα παιδιά μας και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά σαν λαός.

Μας έχουν απορρίψει τα παιδιά μας για την αδράνεια που μας κατέχει, έχουν χάσει την δύναμη να ονειρευτούνε και καθόμαστε στους καναπέδες.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ένα πράγμα, ότι ο αγώνας είναι ταξικός και αν δεν κινηθούμε ανάλογα δεν θα τους βγάλουμε από το σβέρκο μας.

Το άσχημο είναι ότι ενώ είμαστε 11.000.000 και είναι 2-.3000 τους αφήνουμε και μας πηδάνε..

Αφού μας αρέσει καλά να πάθουμε…

Thoureios

Σύλλογος Γονέων τριών τέκνων Μεσσηνίας Κόβουν Πίτα σε Κυπαρισσία και Κορώνη

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι Σαββάτο 19 Ιανουαρίου ο Σύλλογος θα κόψη τη πρωτοχρονιάτικη πίτα στη περιφέρεια της Τριφυλίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στη κοσμική ταβέρνα "ΣΤΕΦΑΝΗΣ" στη ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

Τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου Σύλλογος θα κόψει πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Κορώνη στις 18:00 στην αίθουσα "ΚΛΑΠΑ". Και στις δύο εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Γενική Γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

«Κάπνιζα χασίς για να ρυθμίσω το σάκχαρο»

Δύο χρόνια φυλάκισης και 1.000 ευρώ πρόστιμο με τριετή αναστολή, με ......

την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ήταν η ποινή που επιφύλαξε χθες το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας σε κάτοικο της Μεσσήνης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε, μετά από καταγγελία στην Αστυνομία, χασίς συνολικού βάρους 196 γραμμαρίων, σε τέσσερις συσκευασίες.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η σύζυγος του κατηγορουμένου, η οποία είπε πως γνώριζε ότι κάπνιζε, πως προσπαθούσε να το κόψει, αλλά και πως το ένα από τα παιδιά τους έχει προβλήματα υγείας.

Στην απολογία του ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε δώσει δόση σε κανέναν, ενώ η χρήση χασίς τον βοηθά για να πέφτει το σάκχαρό του!!!

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αρχίζει η φορολόγηση των καθαρών αγροτικών εισοδημάτων με 13% απο το 2014.
Τι θα ισχύσει για επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα και ακίνητα. Οι ανατροπές του φορολογικού οδηγούν σε μεγάλες αυξήσεις στην παρακράτηση φόρου.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΠΟΛΥΤΟ "ΟΧΙ" για τις ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου. Τρεις ώρες οι φορείς, οι Δήμοι και οι βουλευτές τα είπαν χθες με τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη. Το μόνο που πέτυχαν ήταν η υπόσχεση για τη δημιουργία ΚΕΦ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.
ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ σήμερα η "ΦΩΝΗ" για τις μούργες που πουλήθηκαν απο την ΕΑΣ ως έξτρα παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο!

ΟΣΟΙ περιμένατε να δράσει η δικαιοσύνη, μετά την αποκάλυψη της «ΦΩΝΗΣ» και τις καταγγελίες μελών του Δ.Σ. και της Επιτροπής Ελαιολάδου της ΕΑΣ Μεσσηνίας, για τις μούργες που πουλήθηκαν ως έξτρα παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο με 1,75 ευρώ το κιλό, στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου 2010-2011, χειραγωγώντας τις τιμές σε βάρος των χιλιάδων Μεσσηνίων ελαιοπαραγωγών, χάσατε!!! Στο εδώλιο κάθεται σήμερα η «Φ» για… συκοφαντική δυσφήμιση της εταιρείας που τις αγόρασε! Ελλάς το μεγαλείο σου…

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ "ταξιδεύει" τον Απρίλιο το ελληνικό ελαιόλαδο, συμμετέχοντας στην έκθεση China Oil 2013. Αυξημένες οι εξαγωγές ελαιολάδου στην Κίνα για το 2011.
ΕΝΤΑΣΗ χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας υπό την προεδρία του νέου αντιδημάρχου Οικονομικών Παύλου Μπουζιάνη.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 εκτιμούνται οι καταχραστικές συντάξεις. Τι σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ευθύνεται για την κακή στοματική υγεία των Ελλήνων, σύμφωνα με πανεπιστημιακή Βρετανική μελέτη.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!