Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η Ελληνική τραγωδία των ….στικακίων!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Τρέλα, παραζάλη και θολούρα εμφανίζουν… όσοι ατυχώς παρακολούθησαν μετά προσοχής, τη δαιδαλώδη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ ,στις οδούς της τεχνολογίας και δη της Ελληνικής!

Το θέμα είναι ........

ότι ένα αρχείο, αποθηκευμένο σ΄ ένα στικάκι , που είναι τόσο απλό ακόμη και στον πιο αδαή να το αντιγράψει, να το κρατήσει αρχείο αλλά και να το αναπαραγάγει σε άλλα …στικάκια , στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα!

Έπειτα είναι και το άλλο!

Στη Xώρα μας,τελικώς διεφάνη ότι δεν υπάρχουν περίεργοι!

Κανείς μα κανείς υπάλληλος ή πολιτικός παράγων , δεν είχε την περιέργεια όλο αυτό το διάστημα, να ..ρίξει έστω και μία ματιά στην περιβόητη λίστα!

Πέραν την έλλειψης περιέργειας ,νέο χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι η ασθενής μνήμη!

Σε κάποιον έδωσαν το στικάκι, μετά το ξέχασαν , μετά το αγνόησαν , κάποια στιγμή το ξαναζήτησαν και ώ … του θαύματος επανεμφανίσθηκε, με μία μικρή… αδιόρατη… ανεπαίσθητη διαφοροποίηση!

Θα πει κάποιος! Ε… τι έγινε κι αν έλειπαν από μέσα μερικά ονόματα; Χάλασε κι ο κόσμος ;

Εξ ΄άλλου στην Ελλάδα είναι συνήθεις οι παρεμβάσεις για όλα τα θέματα!

Για θέσεις εργασίας, μετακινήσεις, προαγωγές, αναβαθμίσεις, υποτιμήσεις, διώξεις, ακόμη και για θέματα υγείας, περίθαλψης, χρηματικών απολαβών, αναλήψεις έργων κλπ είναι σύνηθες το φαινόμενο!

Έτσι ζούμε εδώ και πολλά χρόνια! Οπότε έχει γίνει συνείδηση ακόμη και στους αφελείς αντιδρούντες, πως υπάρχει ένα σύστημα ! Ή το υπηρετείς και επιτυγχάνεις αυτά που προσδοκάς ή το πολεμάς και μένεις με το όνειρο!

Αυτή είναι ακόμη και σήμερα δυστυχώς η Ελληνική πραγματικότητα που μετά τα όσα βλέπουμε με τη μαύρη ...στικακοκωμωδία των τελευταίων ημερών, την ώρα που οι Έλληνες ζουν το δικό τους δράμα, μας κάνει να αναφωνήσωμεν ,ενθυμούμενοι τον φιλόσοφον Αριστοτέλη στο έργο του Περί Ποιητικής, τον ορισμόν της τραγωδίας:

Ἐστὶν οὖν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας καὶ τελείας, μέγεθος ἐχούσης, ἡδυσμένῳ λόγῳ, χωρὶς ἑκάστῳ τῶν εἰδὼν ἐν τοῖς μορίοις, δρώντων καὶ οὐ δι’ ἀπαγγελίας, δι’ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν

Μετά από την ποιητικήν μας ροπήν, το να επανέλθουμε στην πεζή πραγματικότητα των…στικακίων είναι ένα μέγα ζήτημα.

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι αρχίζει και ξετυλίγεται το κουβάρι των ευθυνών.

Οι Έλληνες όμως, επιθυμούν η διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα και όσοι απέκρυψαν εισοδήματα ή φοροδιέφυγαν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με συγκρατημένες εκτιμήσεις των κρατικών υπηρεσιών που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, στη λίστα Λαγκάρντ (ή ορθότερα "λίστα Φαλτσάνι") κρύβονται περίπου 20 δισεκατομμύρια που έχουν φυγαδευτεί στην Ελβετία.

Υπάρχουν ανησυχίες, ότι παρά την Κυβερνητική βούληση για να πληρώσουν όσοι απέκρυπταν εισοδήματα, αυτό θα τραβήξει σε χρόνο εξ αιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών της δικαιοσύνης .

Μέχρι δε, να βρεθούν οι ημερομηνίες παραγωγής των στικακίων, μέχρι να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, μέχρι να ελεγχθούν τα ονόματα, μέχρι να κληθούν να αποδώσουν τους αναλογούντες φόρους στο Ελληνικό κράτος,ίσως έχουν ξανακληθεί οι…πάμπλουτοι Έλληνες να ξανακαταβάλουν φόρους!

Αν θα μείνει και κάτι για να ζήσουν…αδιάφορο!

Ευχαριστήρια επιστολή από το 2ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας

Εμείς, τα παιδιά και οι Νηπιαγωγοί του 2ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας, ευχαριστούμε τον κ. Γ. Χατζηϊωσήφ, Γενικό Διευθυντή της Costa Navarino, για την προσφορά ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο σχολείο μας.

Τον ευχαριστούμε για την ευαισθησία που .......

δείχνει σε θέματα εκπαίδευσης, σε μια εποχή που τα σχολεία αντιμετωπίζουν πολλά και ποικίλα προβλήματα.

Είναι πραγματικά ενθαρρυντικές τέτοιες πρωτοβουλίες & πιστεύουμε να βρουν μιμητές.

Θανάσης Πετράκος: Μνημονιακή Δέσμευση η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των ΔΟΥ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας πήρε μέρος στην συνάντηση που έγινε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Μαυραγάνη, την Δημοτική Αρχή και φορείς της Τριφυλίας και αφορούσε στο κλείσιμο της ΔΟΥ Τριφυλίας.

Στην συνάντηση αυτή ενημερώθηκε ο Υφυπουργός κος Μαυραγάνης για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των περιοχής με το κλείσιμο της ΔΟΥ και για την πρόταση του Δήμου για ανάληψη του κόστους λειτουργίας του κτιρίου, την δωρεά από τους φορείς των ενοικίων του κτιρίου για τα επόμενα 3 χρόνια και τέλος μια σειρά από κριτήρια που θα έπρεπε να ισχύσουν και με βάση αυτά θα διατηρούνταν η ΔΟΥ.

Ο Υφυπουργός κος Μαυραγάνης ενημέρωσε τους φορείς ότι .........

δεν προτίθεται να αναστείλει το κλείσιμο της τοπικής ΔΟΥ παρόλη την απορρόφηση του κόστους λειτουργίας της από τοπικούς φορείς και τον Δήμο.

Σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου: Προφανέστατα η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των ΔΟΥ δεν είναι αποτέλεσμα της απόφασης της για μείωση του κόστους λειτουργίας του κράτους, αλλά μνημονιακή δέσμευση που αυξάνει τόσο το κόστος λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων, όσο και τον χρόνο που θα απαιτείται από του πολίτες για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους στις εφορίες.

Οριστικό λουκέτο στην ΔΟΥ Κυπαρισσίας, Πάμε για 3 ΚΕΦ σε Κυπαρισσία Φιλιατρά Γαργαλιάνους [ Ηχητικές δηλώσεις ]

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενη δημοσίευση μας οριστικό λουκέτο μπαίνει στην ΔΟΥ Κυπαρισσίας αφού η αδιάλλακτη στάση του υπουργείου οικονομικών και του Υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη οδήγησε σε ναυάγιο την σημερινή συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, τον γραμματέα του εμπορικού Συλλόγου τον κ. Αβδάλα, τους Αντιδημάρχους Τριφυλίας κ.κ. Τσίγγανο και Ανδρινόπουλο καθώς και τους βουλευτές του νομού κ.κ. Λαμπρόπουλο Σαμπαζιώτη και Πετράκο.

Και μπορεί η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών να ήταν ............

ανένδοτη στην συνέχιση λειτουργίας της ΔΟΥ Κυπαρισσίας εν τούτοις είπαν στην αντιπροσωπεία ότι θα γίνουν 3 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) σε Κυπαρισσία , Φιλιατρά, Γαργαλιάνους για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δώσαμε μια δυνατή μάχη για πολύ ώρα να κρατήσουμε την ΔΟΥ ανοικτή αλλά η αναλγησία του υπουργείου σε συνδυασμό με την αμετακίνητη απόφαση τους να τηρήσουν αυτό που είπαν έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Ακούστε τον κ. Κόλλια τι Δήλωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News και παρακάτω την δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.



Την απογοήτευση του μας μετέφερε και ο πρόεδρος του Εμπoρικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος σε αποκλειστική δήλωση που παραχώρησε στο Φιλιατρά News. Δεν άκουγαν τίποτα ήταν πλήρως αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ότι έχουν χαράξει.

Ακούστε τον κ. Παναγιωτόπουλο τι δήλωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News.



Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για τη ΔΟΥ Κυπαρισσία...Όχι σε όλα από τον Υφυπουργό

Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για την Εφορία Κυπαρισσίας. "Όχι" σε όλα από τον Υφυπουργό και το σύμβουλο του Υπουργού. Αγανάκτηση και οργή στην Τριφυλία!

Απορρίφθηκαν ..........

ασυζητητί η αναστολή του «λουκέτου» καθώς και η παράταση της λειτουργία της μέχρι την ίδρυση γραφείου Κ.Ε.Φ. και η πρόταση για δημιουργία Παραρτήματος της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου Τριφυλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τον στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Υπουργού κ. Στουρνάρα, Φώτη Κουρμούση, για την αναστολή του «λουκέτου» στην Εφορία Κυπαρισσίας και την παραμονή της σε λειτουργία. Η συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού ξεκίνησε γύρω 2.45 το μεσημέρι και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της Τριφυλίας ανέπτυξε στον Υφυπουργό και το σύμβουλο του Υπουργού την επιχειρηματολογία για την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας σε λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη καθώς ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Στουρνάρα, Φώτης Κουρμούσης εμφανίστηκε όχι απλώς σκληρός, αλλά ανένδοτος, προκλητικός, ακόμη και προσβλητικός απέναντι στο αίτημα της Τριφυλίας και την αντιπροσωπεία της και δε δεχόταν κουβέντα απορρίπτοντας κάθε επιχείρημα και πρόταση που κατατέθηκε χωρίς καμία συζήτηση. Ο, δε, Υφυπουργός Οικονομικών, αν και είπε πως καταλαβαίνει τις αντιδράσεις ξέκοψε ευθύς εξαρχής τη λειτουργία δεύτερης Δ.Ο.Υ. στη Μεσσηνία, πλην της μίας και μόνης εναπομένουσας σε λειτουργία στην Καλαμάτα. Υφυπουργός και σύμβουλος του Υπουργού ήταν κάθετα αρνητικοί και απέρριψαν, χωρίς καν δεύτερη κουβέντα, τόσο το αίτημα για αναστολή κατάργησης της Εφορίας Κυπαρισσίας όσο και την πρόταση για παραμονή της σε λειτουργία μέχρι να ιδρυθεί και λειτουργήσει γραφείο Κ.Ε.Φ., όπως και την πρόταση για δημιουργία Παραρτήματος της Δ.Ο.Υ Καλαμάτας στην Κυπαρισσία. Σε κάθε περίπτωση, η αντιπροσωπεία φορέων της Τριφυλίας, τόνισε πως τα έξοδα ενοικίου θα καλύπτει ο δήμος, ενώ αναφέρθηκαν και στη δωρεάν παραχώρηση του χώρου που στεγάζεται τώρα η Εφορία, από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών συμμετείχαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος και Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας και προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας Γιάννης Κατσαργύρης, η δημοτική σύμβουλος και υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας Μαρία Πανουσιοπούλου και ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (που από την Παρασκευή μαζί και με άλλους Συλλόγους και φορείς κάνουν κινητοποιήσεις για την Εφορία) Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Αβδάλας αντίστοιχα. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος - ο οποίος έκλεισε και το ραντεβού για να δεχθεί ο Υφυπουργός την αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας - και Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος. Επίσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Κυπαρισσίας Γιώργος Φωτεινός.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

Οριστικά στο παρελθόν μπήκε εδώ και λίγη ώρα ΔΟΥ Κυπαρισσίας αφού η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Τριφυλίας που είχε συναντηθεί με τον Γιώργο Μαυραγάνη δεν απέδωσε θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που είχαμε από Αθήνα η συνάντηση με τον Μαυραγάνη έγινε, τέθηκαν από πλευρά αντιπροσωπείας ισχυρά επιχειρήματα για την συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ Κυπαρισσίας τα οποία κανείς δεν μπόρεσε να αντικρούσει.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως η σκληρή και ανένδοτη στάση του Μαυραγάνη δεν τα δέχτηκε και έτσι μπήκαν τίτλοι τέλους στην ιστορία διεκδίκησης παραμονής της ΔΟΥ στην Κυπαρισσία.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και θα σας ενημερώσουμε.


Διευκρινίσεις ΙΚΑ για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά

Τις προϋποθέσεις για τη ένταξη ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων στο νέο πίνακα βαρέων και ανθυγιεινών θέτει εγκύκλιος του ΙΚΑ.

Αφορά καθαριστές και καθαρίστριες δημόσιων σχολείων με συμβάσεις μίσθωσης έργου, ηλεκτρολόγους, μηχανοξυλουργούς και χειριστές ξυλουργικών μηχανημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες των σχολείων η........

εγκύκλιος επισημαίνει ότι για την ένταξη στο νέο Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών, απαιτείται σύμφωνα με τη νομοθεσία ο εργαζόμενος να παρέχει εργασία τουλάχιστον 6 ωρών την ημέρα, σε πενθήμερη απασχόληση, ή 30 ωρών την εβδομάδα.

Σε ότι αφορά σε εργαζόμενους στον καθαρισμό των δημοσίων σχολείων με συμβάσεις έργου στις οποίες δεν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά ως προς το χρόνο απασχόλησης, η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά γίνεται εφόσον το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται σε 672,00 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επειδή δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί από το περιεχόμενο των συμβάσεων, εάν οι εργαζόμενοι αυτοί εκπληρώνουν τον όρο της «πλήρους απασχόλησης», αποφασίσθηκε να συσχετισθεί η ακαθάριστη μηνιαία αμοιβή τους με το ποσό το οποίο, δικαιούται να λάβει μηνιαίως ο καθαριστής ή η καθαρίστρια για εβδομαδιαία απασχόληση 30 ωρών.

Η εγκύκλιος επικαλείται τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις Διαιτητικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες, το κατώτατο ημερομίσθιο των καθαριστών και των καθαριστριών για το έτος 2012 έχει διαμορφωθεί σε 37,32 ευρώ και το αντίστοιχο ωρομίσθιο σε 5,60 ευρώ.

Κατά συνέπεια, για 30 ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται σε 672,00 ευρώ (5,60 × 30 ώρες × 4 εβδομάδες).
Η εγκύκλιος του ΙΚΑ διευκρινίζει επίσης ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στο νέο πίνακα ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι απασχολούνται στη τριτογενή παραγωγή, στην οποία ανήκουν οι οικονομικές μονάδες παραγωγής υπηρεσιών (π.χ. υγεία, εκπαίδευση, τουρισμός, τράπεζες, επικοινωνίες).

Στον πίνακα ΒΑΕ εντάσσονται ηλεκτρολόγοι που απασχολούνται σε εργοστάσια και μονάδες παραγωγής.
Στον όρο «μονάδες παραγωγής» περιλαμβάνεται η παραγωγή με την τεχνική του όρου σημασία (δηλ. ο μετασχηματισμός της πρώτης ύλης σε αγαθά).

Επίσης δεν εντάσσονται στον πίνακα, «μηχανοξυλουργοί, χειριστές ξυλουργικών μηχανημάτων», που απασχολούνται στο Δημόσιο και σε Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας).

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Ιδρύματος η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά μόνο όσους εργάζονται «σε επιχειρήσεις κατασκευής επίπλων, κουφωμάτων, παρκετών και λοιπών ειδών από ξύλο».

Newsit

Σύσκεψη για την Βιολογική γεωργία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα «ΠΑΝ. ΦΩΤΕΑΣ» της Π.Ε. Μεσσηνίας με θέμα την ένταξη των παραγωγών στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας.

Στη σύσκεψη ......

παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας, ο Δ/ντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματικών και οι υπεύθυνοι του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας.

Ο κ. Αλευράς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Υπουργείου των δικαιούχων ένταξης στη βιολογική γεωργία (παράταση ή νέα πενταετία), παρουσίασε τους λόγους απόρριψης και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την αξιολόγηση των προτάσεων.
Συγκεκριμένα:

1. Υποβλήθησαν 170 αιτήσεις από την Π.Ε. Μεσσηνίας για 2 χρόνια παράταση και απορρίφθησαν το 68%.

2. Για την νέα πενταετία υποβλήθησαν 316 αιτήσεις και απορρίφθησαν το 70%.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι αδιανόητο να απορρίπτονται οι δικαιούχοι ενός τόσο σημαντικού προγράμματος (χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι) και ανέφερε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς, με σκοπό να αρθούν οι λόγοι απόρριψης και να βρεθούν λύσεις που θα βοηθήσουν την επέκταση της βιοκαλλιέργειας και θα ικανοποιούν τους παραγωγούς.

Κακοκαιρία προ των πυλών – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη από το βράδυ προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Όπως δήλωσε στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος οι νοτιάδες που θα πνέουν θυελλώδεις στα πελάγη από το απόγευμα στο Ιόνιο και από τη νύχτα και στο Αιγαίο θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, από απόψε το βράδυ προβλέπονται ισχυρές ..........

βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το πρωί της Τετάρτης (16/1) στη Θράκη και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 και πρόσκαιρα την Τετάρτη στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Παρά την εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (17/1) οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή (18/1).

Ακόμα αναμένουν συνάντηση με Μαυραγάνη.

Σε αναμονή συνάντηση με τον Γιώργο Μαυραγάνη είναι ακόμα και τώρα 14:45 η αντιπροσωπεία του Δήμου Τριφυλίας για να ανασταλεί το κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Όπως ενημερωθήκαμε από μέλος της αποστολής πριν από εκείνους βρίσκονται άλλοι για να διεκδικήσουν ανάλογο αίτημα για άλλες ΔΟΥ ανα την Ελλάδα.

Η συνάντηση αναμένεται να γίνει μέχρι τις 3:30 οπότε θα σας ενημερώσουμε άμεσα μόλις τελειώσει.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εθνικής οδού Τριπόλεως - Πύργου

Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της Ε.Ο Τριπόλεως-Πύργου από την 15,310 Χ/Θ εως την 15,400 Χ/Θ και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Πύργο προς Τρίπολη (εντός του οικισμού της Τ.Κ Κάψια), από την 15-01-2013 ημέρα Τρίτη έως και τις 30-01-2013 ημέρα Τετάρτη και κατά τις ώρες 07:00΄-15:00΄, προκειμένου εκτελεσθούν εργασίες κατασκευής πεζοδρομίου προς ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων αποφάσισε με έγγραφο του ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας.

Αφορμή για την λήψη αυτής ........

της απόφασης ήταν το υπ΄ αριθ. 1983 από 14-01-2013 έγγραφο του Δήμου Τρίπολης/Διεύθυνση Τ.Υ & Πολεοδομίας, με το οποίο γνωστοποιείται ότι από την 15/01/2013 έως και 30/01/2013 και από ώρες 07:00΄-15:00΄, πρόκειται να εκτελεσθούν εργασίες κατασκευής πεζοδρομίου προς ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων της Δ.Ε Μαντινείας στην Ε.Ο Τριπόλεως -Πύργου, σύμφωνα με την υπ’ άριθμ.35539 από 20-06-2012 σύμβαση εκτέλεσης, ενέργεια η οποία καθιστά αναγκαία την διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων της Ε.Ο Τριπόλεως - Πύργου σε τμήμα αυτής από την 15,310 Χ/Θ εως την 15,400 Χ/Θ και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Πύργο προς Τρίπολη εντός του οικισμού της Τ.Κ Κάψια.

Ζητάνε συνέχιση λειτουργίας και για την ΔΟΥ Πύλου.

Συνέχιση της λειτουργία της ΔΟΥ Πύλου ζητούν με υπόμνημα τους Δήμος και φορείς του Δήμου Πύλου Νέστορος.
Σύμφωνα με ψήφισμα που μας εστάλη σήμερα αναπτύσσονται κάποιους λόγους που επιβάλλον -όπως δηλώνουν- την μη αναστολή λειτουργίας της.

Αναλυτικά το υπόμνημα που έχουν συντάξει αναφέρει:......


ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Θέμα: Λόγοι που επιβάλλουν τη μη αναστολή της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Πύλου.

Στο οριστικό κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Πύλου αντιπαραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε παράλογη και αδιανόητη την αναστολή της λειτουργίας της. Με απόφαση του υπουργείου η Δ.Ο.Υ. της Πύλου παύει να λειτουργεί από σήμερα 14/01/2013.

Οι λόγοι βάσει των οποίων συγχωνεύονται οι Δ.Ο.Υ. της χώρας μας είναι βασικά:
1. Η αποδοτικότητα βάσει των στόχων που ορίζει το Υ.Ο. και
2. Η μείωση των δαπανών λειτουργικότητας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Η Δ.Ο.Υ. Πύλου τα τρία τελευταία έτη παρά την οικονομική κρίση κατάφερε εισπρακτικά το στόχο του 9% επιπλέον του προηγούμενου έτους όχι μόνο να τον πετύχει αλλά να τον ξεπεράσει και να τον απογειώσει στο 20,6% το 2010.
Κατάφερε εισπρακτικά να είναι η πρώτη Δ.Ο.Υ. της Μεσσηνίας και έβδομη σε όλη την Ελλάδα.
Τα έτη 2011 και 2012 παραμένει πρώτη Δ.Ο.Υ. στη Μεσσηνία, εξακολουθεί να εκπληρώνει το στόχο της και να συγκαταλέγεται μάσα στις πρώτες εφορίες πανελλαδικά (Τα παραπάνω αληθή στοιχεία είναι στη διάθεση σας οποιαδήποτε στιγμή για επιβεβαίωση).

2. Σε σχέση με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Πύλου εγγράφως έχει δηλώσει και δεσμευτεί για την δωρεάν παραχώρησή του στην υπηρεσία για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης ένα χρόνο ακόμη. Στο διάστημα αυτό ο Δήμος Πύλου –\ Νέστορος δεσμεύεται ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα καλύψουν τις σχετικές λειτουργικές δαπάνες και θα
μεριμνήσουν για τη μελλοντική κάλυψη των κτιριακών αναγκών.

Επιπρόσθετα όπως γνωρίζετε η ευρύτερη περιοχή της Πυλίας βρίσκεται και λόγω της λειτουργίας της Π.Ο.Τ.Α. σε μεγάλη και αυξανόμενη συνεχώς τουριστική ανάπτυξη και κατά συνέπεια σήμερα δεν θα έπρεπε να μιλάμε για αναστολή της Δ.Ο.Υ. αλλά για αναβάθμισή της προκειμένου να εξυπηρετούνται καθημερινά οι φορολογούμενοι και οι μελλοντικοί επενδυτές που είναι βέβαιο ότι θα θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή μας.

Η Δ.Ο.Υ. της Πύλου εξυπηρετεί καθημερινά ολόκληρη τη δυτική Μεσσηνία και είναι απαράδεκτο με το υπάρχον οδικό δίκτυο να διανύουν οι φορολογούμενοι απόσταση εκατόν είκοσι χιλιομέτρων για να εξυπηρετούνται.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή δε θέλουμε να γίνουμε συμμέτοχοι στο μαρασμό και την συρρίκνωση του τόπου μας θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και θα αντισταθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο σε ενέργειες που σκοπό έχουν να αφανίσουν και τελματώσουν την τοπική μας κοινωνία.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Από 2 Μαΐου υποχρεωτική για τους δήμους η e-καταχώριση στοιχείων για δημόσιες συμβάσεις

Στις 2 Μαΐου, ξεκινά για τους ΟΤΑ η υποχρεωτική καταχώρηση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων των στοιχείων που αφορούν σε δημόσιες συμβάσεις.

Για τα υπουργεία, .....

ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ για τους λοιπούς υπόχρεους φορείς στις 2 Απριλίου 2013. Αυτά προβλέπονται σε απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και αφορά στη ρύθμιση των ειδικότερων θεμάτων λειτουργίας και διαχείρισης σύσταση του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το Μητρώο, έχει σκοπό τη συλλογή, επεξεργασία και δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν σε δημόσιες συμβάσεις, συναπτόμενες γραπτώς, με ηλεκτρονικό μέσο ή προφορικώς, μεταξύ των φορέων του δημοσίου τομέα και τρίτων, με αντικείμενο την εκτέλεση έργων, την προμήθεια αγαθών και την παροχή υπηρεσιών σε όλα τα στάδια ανάθεσης και εκτέλεσης, ανεξαρτήτως διαδικασίας, με προϋπολογισμό ύψους ίσου ή μεγαλύτερου των 1.000 ευρώ.

Με την απόφαση εφιστάται η προσοχή των φορέων στο γεγονός ότι για τις πράξεις που καταχωρίζονται στο Μητρώο (καταχωριζόμενα στοιχεία: Πρωτογενή Αιτήματα, Εγκεκριμένα Αιτήματα, Προκήρυξη ή και πρόσκληση, Δημόσιες Συμβάσεις προμήθειας αγαθών, παροχής υπηρεσιών και δημοσίων έργων, Εντολές Πληρωμών), πλην εκείνων οι οποίες κατά νόμο δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν εκτελείται οποιαδήποτε δαπάνη εάν δεν έχουν προηγηθεί η σχετική καταχώριση στο Μητρώο και η έκδοση Αριθμού Διαδικτυακής Ανάρτησης.

aftodioikisi.gr

Πάγωσαν τους Έλληνες για 36 εκατομμύρια – Άδεια τα ταμεία, παρά την αύξηση στο πετρέλαιο

Ούτε στο ελάχιστο δεν έπιασε το υπουργείο το αναμενόμενα έσοδα από την αύξηση-φωτιά στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης.

Τους δύο ...........

πρώτους μήνες πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο δηλαδή, τα επιπλέον έσοδα του κράτους, παρά την τεράστια αύξηση, δεν ήταν παρά μόλις 36 επιπλέον εκατομμύρια.

Αυτό τη στιγμή που για όλο το χειμώνα το κράτος προσδοκούσε... ένα δισεκατομμύριο επιπλέον! Ο στόχος είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει, αν το πετρέλαιο συνεχίσει να πωλείται με αυτούς τους ρυθμούς τότε θα κινηθεί στο 1/10 του στόχου!

Το γεγονός αποδεικνύει την πλήρη αποτυχία του μέτρου και βάζει σε σκέψεις το οικονομικό επιτελείο, ειδικά από τη στιγμή που και ο στόχος της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου πήγε επίσης... περίπατο.

Επιπλέον προέκυψε και επιπλέον πρόβλημα με το ναυτιλιακό καύσιμο που πωλείται αφορολόγητο. Τα κυκλώματα άρχισαν να το ρίχνουν στην αγορά ως θέρμανσης.

newsit

Αλλάζουν όλα στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

Επί θύραις βρίσκεται η κατάρτιση νομοσχεδίου από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα προβλέπει αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων από τις εκλογές του 2014.

Ο Υπουργός ...........

Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης επιβεβαίωσε την ανεπίσημη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία λέει ότι στο εξής θα ψηφίζουμε με διαφορετικό ψηφοδέλτιο τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους και με διαφορετικό τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.

Ο κ. Στυλιανίδης προτείνει ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Διαβάστε τις είπε σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα»:

«Σκέφτομαι σοβαρά να προτείνω στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς της συγκυβέρνησης κάτι ανατρεπτικό, τολμηρό και πλήρως αντισυμβατικό για να εξοβελίσουμε πλήρως τον κομματισμό από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων. Μόνο ένα τέτοιο σύστημα θα αναδείξει προσωπικότητες σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εδραιώνοντας την αξιοσύνη ως κριτήριο επιλογής, εμπεδώνοντας κουλτούρα συνεργασίας χωρίς ιδεοληψίες και γκρεμίζοντας τα στεγανά του μικροκομματισμού των παρατάξεων και τη διαπλοκή των τοπικών κυκλωμάτων. Έτσι μόνο θα αναγεννηθεί η αδέσμευτη αυτοδιοίκηση, θα αναδειχτούν οι άξιοι στις τοπικές κοινωνίες, θα απομονωθούν τα άκρα και οι ακρότητες και θα αρχίσει το ξήλωμα ενός εξαντλημένου και ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος».

Isthmos

Συναγερμός για επιδημία γρίπης

Οταν τα αρμόδια αμερικανικά και ευρωπαϊκά όργανα αλλά και λοιμωξιολόγοι από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες τονίζουν μεσούντος του Ιανουαρίου ότι «είναι ακόμα καιρός για να εμβολιαστούν για τον ιό της γρίπης όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου», είναι σαφές ότι υπάρχουν υπόνοιες για επιδημία.

Ειδικά δε στη ........

χώρα μας, με την εμβολιαστική κάλυψη για τη γρίπη να μην ξεπερνά το 10,5% του γενικού πληθυσμού και την οικονομική κρίση να έχει οδηγήσει σε περικοπές στην Υγεία, οι υγειονομικές αρχές και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Ελεύθερο Τύπο, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κάνει επαναλαμβανόμενες συσκέψεις αναζητώντας λύση στη λήξη συμβάσεων προσωπικού των ΜΕΘ που είχαν προσληφθεί μέσω λίστας του ΚΕΕΛΠΝΟ προ διετίας.

Ελεύθερος Τύπος

Παράταση των προθεσμιών υπαγωγής στο Νόμο περί αυθαιρέτων

Υπουργική Απόφαση για την παράταση των προθεσμιών υπαγωγής στο Νόμο 4014 περί αυθαιρέτων έως 31 Μαΐου 2013 για την πρώτη φάση (για νέες δηλώσεις), και έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 για τη δεύτερη φάση (τόσο για τις παλαιές όσο και για τις νέες δηλώσεις), υπέγραψε σήμερα o Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.

Η υπογραφή της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης ............

συμπίπτει με τη σημερινή υπερψήφιση από τη Βουλή του άρθρου 34 «ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων», που προώθησε το ΥΠΕΚΑ, του Σχεδίου Νόμου για την Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία παρέχει τόσο τη δυνατότητα διενέργειας δικαιοπραξιών και της έκδοσης διοικητικών αποφάσεων με την καταβολή του 30% του προστίμου, όσο και εκπτώσεις, που είχε καταληκτική ημερομηνία 30/1/2013 και η οποία επίσης μετατέθηκε για τις 31/5/2012, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται ένα σχέδιο νόμου με στόχο μια, όσο το δυνατόν, πιο ολιστική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος των αυθαιρέτων, ενισχύοντας και θωρακίζοντας θεσμικά μία οριστική «κόκκινη γραμμή» στις πολεοδομικές και οικοδομικές αυθαιρεσίες, με την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων, την ταξινόμηση της βαρύτητας κάθε αυθαιρεσίας, και εν τέλει τη δικαιότερη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας

Προσλήψεις ανέργων Στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ οι πρώτες ανακοινώσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον τομέα του Πολιτισμού.

Οι νέοι άνεργοι.......

ηλικίας έως και 35 ετών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία επιλογής μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ προκειμένου να αναζητήσουν τις θέσεις εργασίας, την αίτηση και οδηγίες για την κάλυψη των θέσεων.

Είναι σημαντικό πως για την απόδειξη της ανεργίας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία καθώς και βαθμολογούμενο κριτήριο το οποίο συνυπολογίζεται για την πρόσληψη σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ενδείκνυται οι υποψήφιοι να υποβάλουν την κατάλληλη βεβαίωση ανεργίας που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά. Η βεβαίωση φέρει υπογραφή, ασφαλή χρονολόγηση και έχει ισχύ ακριβούς αντιγράφου.

Ο ΟΑΕΔ, ύστερα από συνεργασία με το ΑΣΕΠ, ανέπτυξε για τις απαιτήσεις των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα νέα εφαρμογή που αφορά την έκδοση με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας δύο τύπων βεβαιώσεων ανεργίας: ο ένας τύπος αφορά τους επιδοτούμενους ανέργους και ο δεύτερος τύπος βεβαίωσης αφορά τους ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Χωρίς βιβλιάριο υγείας κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες αγρότες

Χωρίς ασφάλιση για το 2012 και χωρίς ιατροφαρμακευητική περίθαλψη κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, κυρίως εργάτες γης.

Όσοι δεν κατάφεραν, δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους λόγω των προβλημάτων στην εφαρμογή του νέου συστήματος ασφάλισης και του εργόσημου που ισχύει για τους εργάτες γης, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Η πληρωμή των εισφορών έπρεπε να έχει γίνει μέχρι........

31 Δεκεμβρίου, οι ασφαλισμένοι δεν είχαν ενημερωθεί και δεν δόθηκε καμία παράταση.

Με εγκύκλιό του το ταμείο ενημερώνει δε, ότι εργάτες γης (ημεδαποί ή αλλοδαποί) δικαιούνται βιβλιάριο υγείας για το νέο έτος, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει, εντός του έτους 2012, τουλάχιστον 150 ημέρες εργασίας με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με εργόσημο, κι εφόσον βεβαίως δεν οφείλουν καθυστερούμενες εισφορές, εισφορές δηλαδή των οποίων έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι εργάτες γης, όσοι δηλαδή δεν έχουν δική τους γη κι εργάζονται σε διάφορους αγρότες κατά την διάρκεια του έτους, ευκαιριακά σε έναν ή περισσότερους «εργοδότες», που δεν έχουν συμπληρώσει εργόσημα αξίας τουλάχιστον 5.035, 50 ευρώ, μένουν χωρίς βιβλιάριο υγείας.

Συγκεκριμένα, εγκύκλιος του ΟΓΑ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το νόμο, ο χρόνος ασφάλισης όλων των εργατών γης για το 2012 θα υπολογιστεί, αποκλειστικά, με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με το εργόσημο.

Αναλυτικά, ο χρόνος ασφάλισης των εργατών γης, για το έτος 2012, θα υπολογιστεί μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους και θα προκύψει από τη διαίρεση του συνόλου των αμοιβών που έχουν λάβει με εργόσημο εντός του έτους 2012 διά του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη της 31ης Δεκεμβρίου του έτους 2011 (ήτοι 33,57 ευρώ).

Όσοι έχουν πραγματοποιήσει, εντός του 2012, 150 ημέρες εργασίας και άνω, θα ασφαλιστούν στον ΟΓΑ για ολόκληρο το 2012 και θα δικαιούνται βιβλιάριο υγείας για το 2013, εφόσον βεβαίως δεν οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι και το έτος 2011.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, με στόχο την διευκόλυνση των ασφαλισμένων για την θεώρηση – ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας των εργατών γης για το 2013, προωθείται, από τον κλάδο Μηχανογράφησης του ΟΓΑ η δημιουργία διαδικτυακής υπηρεσίας στην εφαρμογή των Ανταποκριτών ΟΓΑ στην οποία θα εμφανίζονται οι ημέρες εργασίας τους κατά το προηγούμενο έτος.

Βέβαια, μέχρι τη δημιουργία της υπηρεσίας αυτής, οι εργάτες γης που πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να προβαίνουν στη θεώρηση – ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας των εργατών γης (ημεδαπών – αλλοδαπών), εφόσον προσκομίζουν εργόσημα, εξαργυρωμένα εντός του έτους 2012, συνολικής αξίας τουλάχιστον 5.035,50 ευρώ (5.035,50 : 33,57 = 150 ημέρες εργασίας) και εφόσον βεβαίως δεν οφείλουν καθυστερούμενες εισφορές, εισφορές δηλαδή των οποίων έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής.

Προσοχή: Για τη θεώρηση – ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο, οι ενδιαφερόμενοι να πληρούν, ταυτόχρονα, και τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις.

Επίσης, σημειώνεται ότι για τη θεώρηση – ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας των παραπάνω ασφαλισμένων δεν απαιτείται η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας «Ατομική μερίδα – βεβαίωση Ασφαλιστικής ενημερότητας».

Επίσης, μέχρι την επικαιροποίηση των δεδομένων (στοιχείων) της διαδικτυακής υπηρεσίας «Βεβαίωση για Άδεια Διαμονής Αλλοδαπών» με το χρόνο ασφάλισης των εργατών γης για το έτος 2012, η έκδοση της βεβαίωσης για ανανέωση της άδειας διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών, μπορεί να γίνεται εφόσον οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν, αντί υπεύθυνης δήλωσης ότι εξακολουθούν να απασχολούνται στην αγροτική οικονομία, εργόσημα συνολικής αξίας τουλάχιστον 5.035,50 ευρώ.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΟΓΑ δεν θα εκδίδει βεβαίωση.

Capital.gr

Σε εξόφληση παλαιών χρεών προχωρεί ο ΕΟΠΥΥ

Στην κατάθεση αρχικού ποσού 141 εκατομμυρίων ευρώ, για χρέη προς τους φαρμακοποιούς έως το τέλος του 2011, προχώρησε τη Δευτέρα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Το ποσό αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως την Τετάρτη.

Θα ακολουθήσει νέα .......

πληρωμή, ύψους 22,7 εκατομμυρίων ευρώ, έως το τέλος Ιανουαρίου. Το ποσό αυτό, αφορά φαρμακοποιούς, οι οποίοι εμφανίζουν τυπικές εκκρεμότητες.

Οι εκκρεμότητες αφορούν φαρμακεία που δεν έχουν υποβάλει δήλωση για το 'κούρεμα' του 3,5% ή όσα εμφανίζονται με κλειστή σύμβαση, λόγω συνταξιοδότησης ή αποχώρησης του φαρμακοποιού από το επάγγελμα.

Ενδέχεται να αφορούν, επίσης, φαρμακεία που εμφανίζονται με πολλαπλές συμβάσεις, λόγω επανειλημμένων μεταβολών.

Η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) καλεί τους φαρμακοποιούς που έχουν τέτοιες εκκρεμότητες και δεν έχουν πληρωθεί την προκαταβολή του ΟΠΑΔ που καταβλήθηκε τον Μάρτιο, να επικοινωνήσουν με τους Συλλόγους τους.

Iatronet



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Αστυνομικοί: «Η Μεσσηνία δεν είναι Ζωνιανά»

Δε συνιστούν καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης» για το νομό τα ......

φαινόμενα παραβατικότητας που κυριαρχούν, ιδιαίτερα, τους τελευταίους μήνες, θεωρούν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, με σχετική της ανακοίνωση, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Ν. Κωνσταντέλος.

Οι αστυνομικοί προτείνουν για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας την αναβάθμιση των αστυνομικών τμημάτων, συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, ώστε μεμονωμένα περιστατικά να μην είναι η αιτία για κάθε μορφής αυτοδικία, ενώ αντιτίθενται στην πρόταση του Δήμου Μεσσήνης για δημιουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντέλος σημειώνει ότι «η Μεσσηνία δεν είναι Ζωνιανά» για να χρειάζεται ειδικού τύπου αστυνόμευση. Η κοινωνία οφείλει να διαχειρισθεί συλλογικά και συμμετοχικά τα προβλήματα που η ίδια παράγει, με κύριο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ δεν σκοτώνουν τη Δημοκρατία!
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" με αφορμή τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της ΝΔ με στόχο και το γραφείο του προέδρου και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς απο τη Συγγρού, ενώ ένταση υπήρξε στη Βουλή, παρά την καταδίκη της επίθεσης απ' όλους. Σήμερα συναντώνται στο Μαξίμου Σαμαράς-Βενιζέλος και Κουβέλης, για την αντιμετώπιση του νέου κύκλου τρομοκρατίας που φαίνεται να διανοίγεται.
Στην πρώτη σελίδα της "Φ" διαβάζουμε ακόμη:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. και χθες στην Κυπαρισσία με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται για την κατάργησή της, όπως και στην Πύλο. Μνημονιακή υποχρέωση λέει ο Στουρνάρας και δηλώνει ότι σε κάθε Δήμο θα λειτουργήσει φορολογικό ΚΕΠ, ενώ πολλές εξυπηρετήσεις φορολογουμένων θα γίνονται μέσω διαδικτύου, αλλά και Τραπεζών.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, λέει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που σημείωσε πανελλαδική πρωτιά στην καταγραφή 1047 αυθαιρέτων που μπαίνουν στο "στόχαστρο" του τεχνικού ελέγχου.
ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ η 191η επέτειος της Α΄ Εθνοσυνέλευσης Επιδαύρου, παρουσία του προέδρου της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη και του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, με έντονη την παρουσία της Χρυσής Αυγής.
ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ οικοδόμοι συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στην 23ης Μαρτίου.
Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" έδωσε τελικά τις λύσεις στις επαναληπτικές δημαιρεσίες των Δήμων Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ με ανοιχτή επιστολή τους εξηγούν γιατί διεγράφησαν απο τη ΔΗΜΑΡ και τι θα κάνουν.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!