Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Προσπάθεια για hacking στο Φιλιατρά News

Ναι αγαπητοί αναγνώστες.

Κάποιος από Canada ή μέσω Canada προσπάθησε να χακάρει τον κωδικό εισόδου στο Φιλιατρά News.
Πρίν λίγα λεπτά μας ήρθε ειδοποίηση με e-mail από την Google στο οποίο μας γνωστοποιεί ότι Παρεμποδίστηκε ύποπτη σύνδεση στην λογαριασμό μας filiatranews@gmail.com

Φυσικά η ομάδα ............

μας δεν ανησυχεί καθόλου γι αυτήν την προσπάθεια του αγνώστου φίλου μας καθώς με την βοήθεια του Πρώην Διαχειριστή μας τα στοιχεία του (ΙΡ) διαβιβάστηκαν στην Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

AN και σε περίπτωση είναι κάποιος Έλληνας που ζει στο εξωτερικό έχουμε να του δηλώσουμε ότι:

Για να καταφέρει να χακάρει την λογαριασμό μας θα πρέπει να παλεύει για το λιγότερο 2.500.000.000 (δυόμιση δισεκατομμύρια χρόνια) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ επι 24 ωρες το 24ωρο χωρίς σταματημό.

Ο Κωδικός μας είναι τόσο ισχυρός που αποτελείται απο 20 - 25 χαρακτήρες όπως νούμερα, γράμματα, σύμβολα (σύμβολα του τύπου *,#, $, κλπ κλπ) με απόλυτα λογική σειρά για εμάς που ξέρουμε περι τίνος πρόκειται.

Το e-mail που λάβαμε από την Google γράφει:

Παρεμποδίστηκε ύποπτη σύνδεση

accounts-noreply@google.com

10:05 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα)

προς Εμένα

Filiatra,

Κάποιος προσπάθησε πρόσφατα να συνδεθεί στον Λογαριασμό σας Google - filiatranews@gmail.com. Παρεμποδίσαμε την προσπάθεια σύνδεσης σε περίπτωση που επρόκειτο για κάποιον εισβολέα που επιχειρούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες αυτής της προσπάθειας σύνδεσης:

Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2013 8:05:09 μμ UTC (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 22:05 ΤΟ ΒΡΑΔΥ)
Διεύθυνση IP: 108.163.156.56
Τοποθεσία: Canada


Εάν δεν αναγνωρίζετε αυτήν την προσπάθεια σύνδεσης, κάποιος άλλος ενδέχεται να επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και να επαναφέρετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας. Μάθετε με ποιον τρόπο στη διεύθυνση http://support.google.com/accounts?p=reset_pw

Σημείωση: δεν είναι δυνατή η απάντηση σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα των Λογαριασμών Google

© 2012 Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043

Έχετε λάβει αυτήν την υποχρεωτική ανακοίνωση υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο προϊόν ή στον λογαριασμό σας Google.

Φιλιατρά: Τσάμπα καίνε οι προβολείς στο Νέο Λύκειο [ VIDEO ]

Λεφτά Υπάρχουν!!!! Δεν εξηγείται αλλιώς ο λόγος για τον οποίο ντάλα μεσημέρι Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 14:57 οι δύο από τους τρεις προβολείς της πρόσοψης του κτηρίου είναι αναμμένοι.

Τι φωτίζουν ντάλα μεσημέρι????
Ποιός ο λόγος.......

να σπαταλάται ρεύμα την ημέρα?
Να είναι αναμμένοι το βράδυ εντάξει το καταλαβαίνουμε. Αλλα την μέρα... Συγνώμη αλλά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε....



Φιλιατρά: Κόβει την πίτα της η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα η Ένωση Φιατρινών Γυναικών στον ζεστό και φιλόξενο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο Φιλιατρών.

Σύμφωνα με την ........

ανακοίνωση στην εκδήλωση θα γίνει και διαγωνισμός εδεσμάτων ενώ μουσική συντροφιά θα κρατήσουν στους παρευρισκόμενους οι Γιάννης Καφκάς και Γιάννης Μπαμπής από το Φιλιατρινό μουσικό συγκρότημα "παραβάτες"

Η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και η πρόεδρος της Ελένη Μακρή σας περιμένει για μια ξεχωριστή βραδιά.

Κλικ στην παρακάτω Αφίσα της Εκδήλωσης



Σε ισχύ απο σήμερα η Αγορανομική Διάταξη "Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη."

Ολόκληρη η Αγορανομική διάταξη εδώ καθώς και το σχετικό ΦΕΚ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα 12 Ιανουαρίου η αγορανομική διάταξη, του υπουργείου Οικονομικών με την οποία οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν την νόμιμη απόδειξη λιανικής.

Oι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε ......

εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Στην περίπτωση μη ενημέρωσης των καταναλωτών με τον παραπάνω τρόπο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, εκτός των άλλων κυρώσεων.

Αν οι ίδιοι δεν εκδίδουν παραστατικά, τα ελεγκτικά όργανα θα είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις, καθώς συνιστά φορολογική παράβαση.

Εκτυπώστε πατώντας εδώ ένα ταμπελάκι που σας φτιάξαμε για να το χρησιμοποιήσετε.

Τι Λέει η Αγορανομική Διάταξη: (Στο τέλος το ΦΕΚ)

Αγορανομική Διάταξη αρ. 4/28.11.2012

Νέα Αγορανομική Διάταξη σχετικά με τη λιανική πώληση καυσόξυλων και το δικαίωμα του καταναλωτή να μην καταβάλει αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της συναλλαγής του
Αριθμ. Α2 –1145


(ΦΕΚ Β' 3313/12-12-2012)

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. 04/2012

Έχοντας υπόψη:

Α. Τις διατάξεις:

1. Του Ν.Δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικος», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 298).

2. Το ν. 3668/2008 «Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικα» και άλλες διατάξεις» όπως ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 115/2008) και ιδιαίτερα το άρθρο 8α όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 236 του ν. 4072/2012 «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α΄ 86/11.4.2012)».

3. Την Α.Δ. 7/2009 αγορανομική διάταξη «Τροποποίηση και νέα κωδικοποίηση Αγορανομικών Διατάξεων, εκδοθεισών μέχρι και την 14−5−09» (ΦΕΚ Β΄ 1388) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

4. Του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α΄ 98/2005).

5. Το Π.Δ 397/88 «Οργανισμός τού Υπουργείου Εμπορίου» (ΦΕΚ Α΄ 185/1988) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

6. Το Π.Δ. 185/2009 «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας», μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας −Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας − Θράκης και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας − Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής», (ΦΕΚ Α΄ 213/2009).

7. Το Π.Δ 189/09 «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων» (ΦΕΚ Α΄ 221/2009).

8. Του Π.Δ. 83/2012 «Διορισμός Αντωνίου Σαμαρά του Κωνσταντίνου ως Πρωθυπουργού» (ΦΕΚ 140/Α΄/20.6.2012).

9. Του Π.Δ. 85/2012 «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών.» (Φ.Ε.Κ. Α΄ 141/2012).

10. Του Π.Δ. 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Φ.Ε.Κ. Α΄ 141/2012).

11. Την αριθμ. 30376/Δ106 721/05−07−2012 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιο Σκορδά». (Φ.Ε.Κ Β΄ 2094/2012).

12. Την ανάγκη θέσπισης μέτρων για την προστασία του καταναλωτικού κοινού αναφορικά με την έκδοση των νομίμων παραστατικών στοιχείων κατά την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών.

13. Την ανάγκη θέσπισης μέτρων για την προστασία του καταναλωτικού κοινού κατά την αγοραπωλησία καυσόξυλων και ειδικά τη θέσπιση νέας μονάδας μέτρησης εμπορίας προκειμένου να αποφευχθούν πρακτικές που ενδέχεται να παραπλανήσουν τον καταναλωτή.

14. Το γεγονός ότι από τις ρυθμίσεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
Μη έκδοση νομίμων παραστατικών – Δικαιώματα καταναλωτή

1. Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις.

2. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα πλησίον του ταμείου συναλλαγής στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ−ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT − INVOICE)».

3. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αναγράφουν σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου, με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες, την ένδειξη: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ−ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και εφόσον ο τιμοκατάλογος τηρείται και στην αγγλική γλώσσα και την ένδειξη: «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT − INVOICE)». Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, με την ως άνω ένδειξη να αναγράφεται σε εμφανές σημείο του τιμοκαταλόγου με κεφαλαία γράμματα, ίδιου μεγέθους με τη γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών.

Άρθρο 2
Λιανική πώληση καυσόξυλων

1. Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην).

2. «Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

3. «Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

4. Οι λιανοπωλητές δηλώνουν σε εμφανές σημείο στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, την τιμή είτε σε €/m3 στοιβαχτού ή σε €/m3 χύδην καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.ά.) που, ενδεχομένως, χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.

5. Οι λιανοπωλητές οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μέτρησης μήκους, για τον υπολογισμό του όγκου.

6. Οι λιανοπωλητές εξασφαλίζουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την προστασία των καυσόξυλων από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που ενδέχεται να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προς διάθεση προϊόντος και την ανάμιξη των ειδών διαφορετικής προέλευσης, ποιότητας και τιμής.

7. Δεν επιτρέπεται η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα−πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α.) προς καύση.

Άρθρο 3
Κυρώσεις

1. Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 της παρούσας, εφόσον δεν αναρτάται η προβλεπόμενη πινακίδα ή δεν περιλαμβάνεται η απαιτούμενη ένδειξη στον τιμοκατάλογο οι παραβάτες τιμωρούνται, πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 15 του άρθρου 30 του Ν.Δ. 136/1946, επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 1.000 Ευρώ.

2. Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση του νόμιμου παραστατικού στοιχείου, εφαρμόζεται το άρθρου 47 του ν. 2065/1992 σύμφωνα με το οποίο τα ελεγκτικά όργανα υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

3. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 2 της παρούσας, εξαιρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, τιμωρούνται και διώκονται κατά τις διατάξεις του Ν.Δ. 136/1946 όπως ισχύει. Ειδικά για τους παραβάτες της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της παρούσας, πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 15 του άρθρου 30 του Ν.Δ. 136/1946 όπως ισχύει, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Άρθρο 4
Ισχύς της παρούσας

Η παρούσα τίθεται σε ισχύ σε όλη την Χώρα από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός από τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 1 και την αντίστοιχη επισυρόμενη κύρωση της παραγράφου 1 του άρθρου 3, οι οποίες τίθενται σε ισχύ μετά την πάροδο ενός μηνός από τη δημοσίευση τη παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση να ανακοινωθεί στον Ημερήσιο Τύπο και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2012

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Καζάνι που βράζει η Τριφυλία. Ζητούν εξαίρεση της ΔΟΥ Κυπαρισσίας. [ VIDEO ]

Απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα των φορέων της Τριφυλίας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες δηλώνει ότι θα είναι παρών ο κ. Δήμαρχος πάρθηκε χθες το απόγευμα στο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε με αφορμή το κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Η κατάσταση μοιάζει........

με καζάνι που βράζει και φορείς της πόλης είναι αγανακτισμένοι με την όλη κατάσταση και η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θυελλώδης ειδικά προς το τέλος της καθώς πολίτες και φορείς κατηγόρησαν την δημοτική αρχή ότι επί των ημερών της έκλεισαν τα πάντα και ζητούσαν επίμονα να ληφθεί απόφαση δράσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συζήτηση στο χθεσινό συμβούλιο ξεκίνησε σε κλίμα εξαιρετικά φορτισμένο.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν θεσμικά για την αποτροπή κλεισίματος της ΔΟΥ.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Προϊστάμενος της ΔΟΥ Κυπαρισσίας κ. Γιάννης Κατσαργύρης είπε ότι ακόμα και αυτά τα ΚΕΦ που θα μείνουν πίσω (όπου έχουν οριστεί να γίνουν) δεν θα προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια στους πολίτες καθώς δεν θα έχει ούτε καν υπολογιστή, πόσο μάλλον online σύστημα.

Στην ουσία θα παραλαμβάνει έντυπα αιτήσεις κλπ και θα τα ταχυδρομεί στην Καλαμάτα και απο εκεί και μετά όποτε έρθει το χαρτί....

Η Υπάλληλος της ΔΟΥ και Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Πανουσιοπούλου αναρωτήθηκε αν οι υπάλληλοι είναι πιόνια.

Αναφέρθηκε στα οικονομικά μεγέθη της ΔΟΥ Κυπαρισσίας σε σύγκριση με την ΔΟΥ Αμαλιάδας η οποία τελικώς εξαιρέθηκε και παραμένει εν λειτουργία.

Αναφέρθηκε στην χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την Αμαλιάδα με τον Πύργο που είναι μόλις 15 χιλιόμετρα σε σχέση με την Τριφυλία η οποία απέχει απο την έδρα του νομού 80 χιλιόμετρα και αναρωτήθηκε αν είναι μόνο τα έσοδα που απασχολούν αυτούς που κυβερνούν.

Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Επικεφαλής της μείζχονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος ο οποίο με πολύ σκληρή γλώσσα για τους κυβερνώντες.

Είπε ότι για την Τρόϊκα δεν είμαστε τίποτα. και κανέναν δσεν πειράζει αν ο φορολογούμενος θα πάει 50 ή 100 χιλιόμετρα.

Κοροϊδεύουν οι Αλήτες απο ολα τα χρώματα που κυβερνιούν και κυβέρνησαν είπε χαρακτηριστικά, φέρνοντας την χώρα μας εδώ που την έφεραν.

Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαράντος Κουκούμης εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση της τρόϊκας και του ΔΝΤ και είπε ότι αυτά είναι αποτελέσματα των κυβερνήσεων του Καπιτελισμού.

Δεν τον αιφνιδίασε η εξέλιξη με το κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας καθώς τα είχαν επισημάνει στις ομιλίες τους τις επερχόμενες εξελίξεις.

Η Συζήτηση συνεχίστηκε με τους φορείς της κυπαρισσίας με πρώτο τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Αξίζει να σημειώσουμε ένα τμήμα της ομιλίας του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ζαχαρία Καννελόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδευμένη ιστορία καθώς βαδίσζουμε σε ενα σχέδιο που έχει γίνει εδώ και χρόνια και αναφέρθηκε στη οικονομική κρίση που ξεκίνησε από την Αμερική με την κατάρρευση της μεγαλύτερης τράπεζας Lehman Brothers.

Πρόκειται είπε για ένα σχέδιο για να υπάρξει στον πλανήτη μια παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο το είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπαδρέου.
We need a Globo Goverment. Globo Finacial Goverment, and we need it Fast. που σημαίνει: Έχουμε ανάγκη από μια παγκόσμια κυβέρνηση. Μια παγκόσμια κυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών ο Μπάμπης Καλογερόπουλος δήλωσε παρών στις αντιδράσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απαιτείται συλλογική δράση με καθημερινό αγώνα χωρίς κροκοδείλια δάκρυα. Είναι ανάγκη να διατηρήσουμε σαν κοινωνία την δική μας αξιοπρέπεια και με την επιτροπή αγώνα να κοιτάξουμε όλα τα προβλήματα και ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Φωτό Φίλου



ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Άρθρο του καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Θεόδωρου Kουτρούκη στο Φιλιατρά News

Το 2013 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσει το οριστικό πέρασμα από το μεταπολιτευτικό στο μετα-μνημονιακό καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας. Η ύφεση ανέτρεψε άρδην το παλαιότερο καθεστώς και προώθησε περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων και τη συμπίεση του κόστους εργασίας και των εισοδημάτων των μισθωτών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την.......

τελευταία διετία επιβλήθηκαν ρηξικέλευθα μέτρα όπως είναι το πάγωμα μισθών ή/ και η μείωση τους με κυβερνητική πράξη, η θέσπιση ανώτατου ορίου στις μισθολογικές ρυθμίσεις των συλλογικών συμβάσεων για μια τριετία, η νομοθετική υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, ο προσανατολισμός των συμβάσεων προς το επίπεδο της επιχείρησης και της ατομικής διαπραγμάτευσης, η δραστική απίσχνανση των υποστηρικτικών των ΣΣΕ μηχανισμών (ΟΜΕΔ) κ.λπ.
Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων αυτών είναι ήδη ανάγλυφα. Η θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων (ακόμη και από ενώσεις 5 προσώπων) μετέβαλε τάχιστα το προηγούμενο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και το αποκέντρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2012 υπογράφηκαν 840 επιχειρησιακές συμβάσεις που επικεντρώθηκαν κυρίως σε μειώσεις μισθών και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ο αριθμός των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων -που κάποτε ανέρχονταν περίπου στις 200 ετησίως- μειώθηκε σε 65 το 2010, 38 το 2011 και 23 το 2012, ενώ οι διαιτητικές αποφάσεις το 2012 εξαφανίστηκαν.
Από το 2013 οι μεταβολές θα είναι ακόμη πιο σαρωτικές. Ειδικότερα οι τελευταίες όψεις της εργατικής πολιτικής, με τις ευλογίες της Τρόικας περιλαμβάνουν:
• επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού (με κρατική έγκριση).
• βαλκανιοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
• εξατομίκευση των αμοιβών.
• ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου και περαιτέρω διάδοση των ατομικών συμφωνιών.
• αποδιοργάνωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων.
• κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης των ΣΣΕ με δραματική αποδυνάμωση των κλαδικών ΣΣΕ.
• κατάργηση της καθολικής εφαρμογής των ΣΣΕ, με την αναστολή της επέκτασης τους στα μέλη των εμπλεκόμενων επαγγελματικών οργανώσεων.
• πλήρη αποδυνάμωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και αδρανοποίηση θεσμού διαιτησίας.
Είναι πρόδηλο πως η δέσμευση της χώρας για την «εσωτερική υποτίμηση» του κόστους παραγωγής αλλάζει δραστικά τη βάση της κοινωνικής συναίνεσης στην αγορά εργασίας. Οι μύθοι και οι αλήθειες της πρώτης αλλά και της ύστερης μεταπολίτευσης ενταφιάζονται πλήρεις ημερών.

Συνάντηση Λαμπρόπουλου - Δένδια γοια την εγκληματικότητα στην Μεσσηνία

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Δ . Λαμπρόπουλος με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια.

Ο κ. Λαμπρόπουλος......

εξέθεσε στον Υπουργό την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μεσσηνία με την αύξηση της εγκληματικότητας και του ζήτησε την άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών δυνάμεων στον Νομό και την λήψη μέτρων για καλύτερη αστυνόμευση και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. -

Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας: Ενημλέρωση και κοπή πίτας

Ο σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε οτι έχει να κάνει με θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους ανακοίνωσε το πάρα κάτω πρόγραμμα: ......


Παρασκευή 18-ΙΑΝ-2013.
Ωρα:18:00 Συγκέντρωση-Ενημέρωση των Πολυτέκνων Γαργαλιάνων στην Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων.

Ωρα:19:30 Συγκέντρωση-Ενημέρωση των Πολυτέκνων Φιλιατρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου των Φιλιατρών.

Κυριακή 20-ΙΑΝ-2013.
Ωρα:18:00 Γεν. Συνέλευση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Ἁλέκος Παπαδόπουλος" στο ΤΕΕ Κυπαρισσίας. ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ.

“Λουκέτο” στο 20% των καταστημάτων Εθνικής και Eurobank!



Εξελίξεις υπάρχουν και στο μέτωπο της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, καθώς από χθες ξεκίνησε η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για τους μετόχους της Eurobank, που λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, η οποία αναμένεται να φέρει αναδιάρθρωση δικτύου με κλείσιμο τουλάχιστον του 20% των καταστημάτων στην Ελλάδα και ανάλογες περικοπές προσωπικού.

Από χθες ξεκίνησε η περίοδος αποδοχής της .........

δημόσιας πρότασης για τους μετόχους της Eurobank, οι οποίοι έχουν περιθώριο να συμμετέχουν έως τις 15 Φεβρουαρίου. Εντός δύο εργάσιμων ημερών από την λήξη της προθεσμίας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου. Η οικογένεια Λάτση, που κατέχει το 43,6% των μετοχών της Eurobank έχει ήδη δεσμευτεί εγγράφως να αποδεχθεί τη δημόσια πρόταση.

Στόχος της συγχώνευσης είναι η επίτευξη συνεργιών και οικονομιών κλίματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται το κλείσιμο του 20% των καταστημάτων στην Ελλάδα και του 25% των καταστημάτων στην Ευρώπη καθώς και σε μείωση προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι από τα περίπου 915 καταστήματα του νέου ομίλου στην Ελλάδα, θα κλείσουν περίπου 185, ενώ από τα συνολικά 2.000 ΑΤΜs, θα αποσυρθεί επίσης το 20%.

Στο πληροφοριακό δελτίο αναφέρεται ότι περίπου το 40% των πελατών της Eurobank είναι και πελάτες της ΕΤΕ. Υπάρχει περί το 80% επικάλυψη του δικτύου καταστημάτων της Eurobank με αυτό της ΕΤΕ, οπότε ο σχεδιασμός προβλέπει την αξιοποίηση καταστημάτων της Eurobank σε περιοχές όπου η ΕΤΕ είτε δεν έχει παρουσία, είτε έχει σχετικά χαμηλό μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής, περίπου το 1/3 των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα θα κληθεί να αποχωρήσει, ενώ στόχος είναι να υιοθετηθούν προγράμματα εθελουσίας εξόδου ή πρόωρης συνταξιοδότησης. Επιπλέον, η νέα Εθνική θα εξετάσει και συγχωνεύσεις θυγατρικών των δύο ομίλων με ομοειδείς δραστηριότητες.

Σημαντική πηγή συνεργειών θα αποτελέσει και η ενοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών (π.χ. προμήθειες, διαχείριση απαιτήσεων, οικονομικές υπηρεσίες, εσωτερικός έλεγχος κλπ) και πληροφοριακών συστημάτων (απόσυρση παρωχημένων συστημάτων πληροφορικής, μετάβαση στο βέλτιστο σύστημα μεταξύ των δύο τραπεζών).

Αναφορικά με την δραστηριότητά του ενιαίου ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εκτιμάται ότι οι συνέργειες θα ανέρχονται στα 95 εκατ. ευρώ ετησίως από το τέλος του 2015. Από τα 1.080 καταστήματα του νέου Ομίλου στη Ν.Α. Ευρώπη, θα κλείσουν περίπου 25% εξ αυτών στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Κύπρο όπου και οι δύο τράπεζες έχουν παρουσία. Τέλος, σχεδιάζεται να συσταθεί ειδική ομάδα που θα απαρτίζεται από ανώτερα στελέχη με πολυετή εμπειρία και από τις δύο Τράπεζες που θα αναλάβει την διεκπεραίωση της επιτυχούς ενοποίησης των δύο Τραπεζών σε έναν ενιαίο όμιλο.

Η διοίκηση της Εθνικής σκοπεύει να προχωρήσει στην απορρόφηση της Eurobank προκειμένου να επιτευχθούν συνέργιες της τάξης των 570 με 630 εκατ. ευρώ ετησίως, από το τέλος του 2015 και έπειτα.

Ο νέος όμιλος θα φέρει την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» και θα έχει με βάση τα στοιχεία εννεαμήνου 2012 συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. ευρώ, δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113 δισ. και καταθέσεις 84,6 δισ. ευρώ. Στην διοίκηση του διευρυμένου ομίλου θα παραμείνουν σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο οι κ.κ. Γεώργιος Ζανιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα. Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και η επιλογή για την πλήρωση των άλλων υψηλόβαθμων διοικητικών θέσεων στο νέο διευρυμένο όμιλο θα βασισθεί στην αρχή «ο καλύτερος εκ των δύο» («best of both») μεταξύ των στελεχών των δύο ομίλων.

Υστερόγραφα

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

H παραβατικότητα φέρνει ειδικούς αστυνομικούς στη Μεσσήνη

«Μοντελάκι» από την Κρήτη θα «φορέσει» ο Δήμος Μεσσήνης, αν ......

φυσικά ευοδωθεί το αίτημά του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) με έδρα τη Μεσσήνη και δικαιοδοσία σε ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για Τμήμα του οποίου η λειτουργία στην Κρήτη έχει αποδώσει καρπούς τα δέκα χρόνια περίπου της ύπαρξής του, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, Βασίλης Ντούμας.

Ο κ. Αναστασόπουλος κατέγραψε το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την οριστική λύση του προβλήματος αύξησης της παραβατικότητας και ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Σωματείου για την παρουσία του στη Μεσσήνη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΕ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ αντιδημάρχων και διοικήσεων Νομικών Προσώπων, προχώρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, επιβεβαιώνοντας τον κυριαρχικό του ρόλο στο Δήμο. Δύο παρέμειναν ενώ 4 "σφαγιάστηκαν", φέρνοντας τα πάνω-κάτω και στις διοικήσεις των Ν.Π. Οι ανακοινώσεις έγιναν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος κέρδισε και το φλουρί!!!
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ, αφού η εγκληματικότητα... χτυπάει κόκκινο. Συσκέψεις, συναντήσεις, επιχειρήσεις με επίκεντρο τη Μεσσήνη.
ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ θυμίζει η Τριφυλία, απο τις αντιδράσεις για την κατάργηση των υπηρεσιών. Κατάληψη της ΔΟΥ και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ κοινωνική πολιτική για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων ζήτησε ο Θοδ. Μπρεδήμας απο τον δήμαρχο Παν. Νίκα.
ΚΡΙΣΙΜΟ το '13 για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, δηλώνει ο διοικητής Γιώργος Μπέζος.
ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ αντιδημάρχους όρισε με απόφασή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
ΣΥΣΚΕΨΗ στο Διοικητήριο για τον εκχιονισμό των δρόμων προς τη Σπάρτη και τον Επικούριο Απόλλωνα.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!