Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Δημήτρης Μπασδάνης ο Νέος Πρόεδρος Γιάννης Κατσαργύρης ο Αντιπρόεδρος [ VIDEO ]

UPDATE
VIDEO ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2013 πραγματοποίησε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με θέματα εκλογής προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Μέλη οικονομικής Επιτροπής και μέλη επιτροπής ποιότητας Ζωής.

Η όλη συνεδρίαση κύλησε σε συναινετικό κλίμα από όλες τις πλευρές παρουσία 29 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους.

Την συνεδρίαση ξεκίνησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας ........

κ. Κόλλιας όπου εξήρε την πολύ καλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη διετία με την συμβολή του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Καλκαβούρα.
Αναφέρθηκε στην οικονομική διαχείριση και δήλωσε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή συνέχεια την νέα διετία που ξεκινά.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλαγή πλεύσης - αλλαγή μυαλού.
Ευχαρίστησε τον κ. Κόλλια για τα καλά λόγια που είπε για την αντιπολίτευση.
Είπε ότι κατηγορήθηκε η αντιπολίτευση ότι φάνηκε σαν να συμπλέει με την συμπολίτευση.
Είπε ότι θα είναι μετά την περίοδο χάριτος η οποία ήταν πολύ μεγάλη (δυο χρόνια ) τώρα θα είναι αυστηρή κριτής.
Επεσήμανε ότι ο Δήμος ακολουθεί ακόμα παλιές περπατημένες γραμμές.
Αν θέλουμε να επιζήσουμε - να επιπλεύσουμε θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό να το δούμε αλλιώς.
Εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και ζήτησε να τεθούν στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.
Θα στηρίζουμε τα καλά και θα είμαστε απέναντι διαφωνώντας όχι απλά για να διαφωνήσουμε.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σαράντος Κουκούμης τόνισε ότι ο Δήμος ακολουθεί αντιλαϊκή πολιτική που είναι απόρροια των μνημονίων. Οι όποιες διαφωνίες της Ελάσσονος αντιπολίτευσης στέκονται κριτικά σε όποια απόφαση κινείται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Μετα τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου.
Το αποτέλεσμα ήταν να βρει νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλλίου τον κ. Δημήτρη Μπασδάνη με 20 ψήφους υπέρ και 9 ψήφους λευκά.

O Νέος Πρόεδρος προανήγγειλε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του καθώς ο προηγούμενος πρόεδρος ο κ. Καλκαβούρας έθεσε πολύ ψηλά την πήχη με στόχο τον συλλογικό αγώνα για την Τριφυλία, ενω δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την στήριξη τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετα ακολούθησε ψηφοφορία εκλογής Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου θέσεις τις οποίες κατέλαβαν αντίστοιχα οι κ.κ. Γιάννης Κατσαργύρης (επανεκλογή)και ο Αντωνόπουλος Σταύρος με θετικές ψήφους (και οι δυο) 25 έναντι 4 λευκών.

Μετά την ψηφοφορία του Προέδρου ακολούθησε ψηφοφορία για την εκλογή μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας Ζωής.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Τακτικά:
1. Δεληγιάννης Θεόδωρος
2. Μερκούρης Ιωάννης
3. Πανουσιοπούλου Μαρία
4. Ρούσσης Ιωάννης
5. Χρονόπουλος Σπυρίδων
6. Σωτηρόπουλος Δημήτριος
7. Μπακούρος Σωτήριος
8. Δριμής Ιωάννης

Αναπληρωματικά:
1. Βασιλόπουλος Ιωάννης
2. Κυριακόπουλος Καλλίνικος
3. Σουρέτης Παναγιώτης
4. Αντωνόπουλος Σταύρος
5. Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Τακτικά:
1. Βασιλόπουλος Ιωάννης
2. Κανελλόπουλος Ζαχαρίας
3. Κατσούλας Ιωάννης
4. Φιλντίσης Ιωάννης
5. Παγάνης Χαράλαμπος
6. Τσίγγανος Σωτήριος
7. Καλογερόπουλος Σωτήριος
8. Σταματελόπουλος Παναγιώτης

Αναπληρωματικά:
1. Αδρακτάς Ιωάννης
2. Παντελάκη Παρασκευή
3. Ανδρινόπουλος Ευστάθιος
4. Γαλάνης Γεώργιος
5. Αθανασόπουλος Βασίλειος

Δείτε το Video από την συνεδρίαση



Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ μπορούμε να τα…καταργήσουμε;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας Τσέγκου στον ΣΚΑΙ σήμερα Κυριακή των Θεοφανείων «παρέα» στο τηλεοπτικό πάνελ με τους βουλευτές (σε αλφαβητική σειρά) κκ Ραχήλ Μακρή (ΑΝ.ΕΛ), Ντινόπουλο (Ν.Δ.), Στρατούλη(ΣΥΡΙΖΑ) και Χαλβατζή (ΚΚΕ)…

Γνωστή η θεματολογία .......

με Λίστα Lagarde, με τους δεινοπαθούντες Έλληνες, με ανεργία και ανέχεια, με διογκούμενη καταστροφή Μικρό-Μεσαίων Επιχειρήσεων και όχι μόνο…
«Ξορκίζουμε τρόικα και μνημόνια», είπα «αλλά η εικόνα παραμένει σταθερά δραματική καθώς σε κάθε 3ο μαγαζί υπάρχουν οι πινακίδες ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ, σε κάθε 4ο υπάρχει προτεταμένο ένα χέρι εκλιπαρώντας για μια «βοήθεια» και σε κάθε 5ο το χάρτινο κιβώτιο, η κουβέρτα το μαξιλάρι ενός αστέγου!..»

Η επόμενη Κυβέρνηση της Ελλάδας, είπε ο κ Στρατούλης, θα είναι αριστερή και θα έχει για κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και έθεσα την απλή ερώτηση:
Όποια και αν έχουμε ως Κυβέρνηση ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ μπορούμε να τα καταργήσουμε;
ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ απήντησαν ομόφωνα η κυρία Μακρή και οι κκ Στρατούλης και Χαλβατζής!...
Έμεινε ΑΦΩΝΟΣ ο πάντοτε λαλίστατος και χειμαρρώδης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ Ντινόπουλος… Θα πει κάποιος εύλογα ο εκπρόσωπος της 3Κομματικής Συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έμεινε…άφωνος για να μην θυμηθούμε τι έλεγε ο Αρχηγός του κ Σαμαράς για ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ…

Ο κ Σαμαράς ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ τους 2 άνδρες που μας έφεραν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ…Τον συμφοιτητή του από το Amherst College κ Παπανδρέου και τον συνάδελφό του Οικονομολόγο κ Παπακωνσταντίνου!
Θα κλείσω προτρέποντας ΟΛΑ τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης να ξεκινήσουν ΑΝΕΝΔΟΤΟ για να γίνουν εκλογές και φυσικά να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που μαραζώνουν την Οικονομία, βυθίζουν το Λαό στην φτώχεια, την απελπισία και τις αυτοκτονίες, και διαλύουν τον ιστορικό κοινωνικό ιστό της Πατρίδας μας μηδενίζοντας την κοινωνική Αλληλεγγύη!

ΕΚΛΟΓΕΣ δεν ζητούσε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο κ Σαμαράς ενώ ήταν σταθερό μέλος της πρώτης 3Κομματικής Συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και πέτυχε στην ΔΕΥΤΕΡΗ εκλογική αναμέτρηση να πάρει το «μπόνους» των 50 εδρών και να σχηματίσει την 2η 3Κομματική Συγκυβέρνηση;
ΕΚΛΟΓΕΣ να ζητάμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ του 2013 ΟΛΟΙ οι Έλληνες, οι Ελληνίδες και τα παιδιά μας εντός και εκτός Βουλής ελπίζοντας ότι όποιο νέο σχήμα ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και εάν προκύψει θα τα ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!

Ξαφνιάστηκα, ομολογώ, σήμερα Θεοφάνεια του 2013 καθώς εκπρόσωποι 3 Κομμάτων της Βουλής είπαν ΝΑΙ, μπορούμε να καταργήσουμε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Μη μου πει κάποιος, «έ τα ίδια δεν μας έλεγε και ο κ Σαμαράς αλλά τι έκανε πέρα από το να γίνει Πρωθυπουργός;»
Επιμένουμε για ΕΚΛΟΓΕΣ από σήμερα χρονιάρα μέρα και κάθε μέρα!...

Μανωλάδα: Φρικτή δολοφονία 41χρονης γυναίκας

Σήμερα 6-1-2013 το πρωί, στη Μανωλάδα Ηλείας, ανευρέθηκε στην οικία της νεκρή μια 41χρονη Ρουμάνα η οποία έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

Μετά από άμεσες .........

αναζητήσεις των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας για την υπόθεση αυτή έχει προσαχθεί ο 45χρονος σύζυγος της, ομοίως υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή στη υπόθεση.


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κοσμά Αλεξίου, ο θάνατος της 41χρονης Ρουμάνας επήλθε πριν 36 με 48 ώρες. Στο πτώμα βρέθηκαν ίχνη από σφυρί και βαριοπούλα, καθώς και χτυπήματα με ψαλίδι και κατσαβίδι.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας και θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωσή της.

Ilia oikonomia

Φιλιατρά: Ο Εορτασμός των Θεοφανείων [ VIDEO ]

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, γιορτάστηκε στα Φιλιατρά ο Καθαγιασμός των υδάτων τόσο στην πλατεία της πόλης όσο και στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής.

Απο το πρωΐ ο .......

κόσμος είχε συρρεύσει στις εκκλησίες όπου σε κατανυκτική ατμόσφαιρα για την Θεία λειτουργία των Θεοφανείων και φυσικά να πάρει τον αγιασμό παρακολουθώντας την με το δέοντα σεβασμό.

Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδημάρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών Χαράλαμπος Στάμος και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας.
Περίπου στις 11:30 στην πλατεία των Φιλιατρών έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων στο Συντριβάνι όπου δυο μικροί και τολμηροί ο Παρασκευάς Μεϊντάνης και ο Άγγελος Γιαννακόπουλος βούτηξαν στα κρύα νερά να πιάσουν τον σταυρό.
Τυχερός στάθηκε ο Παρασκευάς Μεϊντάνης όπου πήρε σαν δώρο την Εικόνα της Βάπτισης του Κυρίου και τα δυο παιδιά πήραν απο ένα βιβλίο.

Στις 12 το μεσημέρι Τελέστηκε αγιασμός των υδάτων στην Αγία Κυριακή όπου παρά τον δυνατό αέρα και το κρύο, ο κόσμος που παρευρέθηκε ήταν πολύς.
Για τον σταυρό έπεσαν ο Χαράλαμπος Αλευράς (ήταν αυτός που για δεύτερη χρονιά έπιασε τον Σταυρό), ο Παντελής Λέντζος και ο Σωκράτης Μανώλης.



Και η κατάδυση τοπυ σταυρού στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής σε video που μας έστειλε αναγνώστης.



Τί ειδαμε από τους αυτοδιοικητικούς μέχρι τώρα - Το ‘’δεν μπορώ’’ από το ‘’θέλω’’, ένα ‘’φοβάμαι’’ δρόμος...

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι τέχνη της ελαχιστοποίησης της απόστασης ανάμεσα στο "δέον γενέσθαι" και το "δέον γίγνεσθαι". Αυτή την απόκλιση που παραμένει χαραγμένη στο μυαλό των πολιτών ως... χάος, δύσκολα την κλείνει όσο και εάν όμορφα είναι τα λόγια της... ερήμου, ένας πολιτικός. Χρειάζονται περισσότερο οι πράξεις.

Άλλωστε την αλήθεια, πλέον, την μαρτυρά ότι ........

σου αφήνει... σημάδια στην καθημερινότητα και όχι ότι... πρόσκαιρα στην κάνει όμορφη. Ποιός λοιπόν την κάνει καλύτερη;..

Αξιολογώντας ευ-δόκιμα το 2012, τη δεύτερη χρονιά της ''καλλικρατικής'' περιόδου μπορεί κανείς να συναντήσει την υποκειμενικότητα στην... αντικειμενικότητα των βλέψεων και της υλοποίησης των σχεδιασμών.

Έναρξη με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.
Ο Πέτρος Τατούλης κατάφερε γρήγορα αρχικά να κερδίσει το στοίχημα του θεσμού, που ο ίδιος το έθεσε ψηλά, χωρίς τον αποδομήσει, αλλά του πρόσθεσε ένα προσωπικό ''πέπλο'' προστασίας και στην συνέχεια με επιτυχία και σε ένα ιδιόμορφο – πολιτικά και περιφερειακά περιβάλλον – γρήγορα να δίνει βηματισμό, δημιουργώντας μια ομάδα συν-εργατών που αποδίδουν καλά στους τομείς τους. Η Πελοπόννησος – εν μέσω κρίσης – κατάφερε να βγει από τον... πάτο στο... προσκήνιο των εξελίξεων (όντας παίζοντας ρόλο ρυθμιστή – οδηγού σε μία σειρά ζητημάτων) με την φωνή της και τον σχεδιασμό της να... εισ-ακούγεται πανελλαδικά. Στα υπέρ Τατούλη καταγράφεται και το ευρωπαϊκό προφίλ που... χτίζει με σταθερά αλλά και στοχευμένα βήματα, όπως και παράλληλα, η διάρθρωση του σχεδιασμού για να βγει η Πελοπόννησος γρήγορα μπροστά. Έχει το... κλικ του να βρίσκει πόρους από... παντού, ενώ στα χέρια του κρατά και το βασικό εργαλείο του ΕΣΠΑ . Στα κατά (του), μπορεί να θεωρηθεί (χωρίς δική του υπαιτιότητα) η έλλειψη – ουσιαστικής - αντιπολίτευσης με τις κινήσεις/κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ, απλά να αποτελούν... κερασάκι στην τούρτα για τον περιφερειάρχη και τον ίδιο να.... αλωνίζει καλύπτοντας τα 2/3 του πολιτκού τόξου. Επέλεξε να συγκρουστεί μετωπικά με την αξιωματική αντιπολίτευση, απλά, αυτή η... μονόχνωτη αντιπαράθεση – κυρίαρχα με τον Θ. Πετράκο... κούρασε. Σημαντικό πάντως το ότι βλέπει, αλλά και ήδη έχει σχεδιάσει, τα... δύο βήματα μπροστά.

Στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, λόγω... πρωτευουσιακής ιδιατερότητας ο δήμος της Καλαμάτας είχε το προβάδισμα προβολής και ειδήσεων.
Ο Παναγιώτης Νίκας κατάφερε να κρατήσει ψηλά την ταμπέλα ''υγιής δήμος'' παρά τις περικοπές και την οικονομική... μέγγενη και να ξεφύγει εύκολα από την... προκρούστεια κλίνη των πολιτικών πιέσεων με σύμμαχό του τον χαρακτήρα του και εχθρό του, τον... χαρακτήρα του. Το κλάσμα αυτό, τελικά, χάριν στις κατάλληλες κινήσεις και την αποτελεσματικότητα του έργου του – παρά την έλλειψη πόρων εκμεταλλεύτηκε όλα τα προγράμματα - παραμένει σε μεγάλο βαθμό με θετικό πρόσημο, καθότι απέφυγε τις... τρικλοποδιές ενώ δεν τον... άγγιξε ιδιαίτερα ούτε η εσωπαραταξιακή (αυτή δεν υπάρχει...) ούτε η αντιπολιτευτική κόντρα. Το ερώτημα ''εάν επιδιώκει ή είναι τελικά... μόνος σε αυτήν πορεία;'' Ακόμη πάντως, δεν έχει απαντηθεί. Συνεχίζει να τρέχει ζητήματα – με εργατικό τρόπο - παραμένοντας στην επικαιρότητα και ως Πρόεδρος της ΠΕΔ και θα έχει τον πρώτο λόγο και την χρονιά αυτή.

Στο δήμο Μεσσήνης, η γενική ομολογία είναι πως ''ο Στάθης τα πάει καλά''... Μέχρι να... χνωτιαστεί με τον... δήμο ο Στάθης Αναστασόπουλος, χρειάστηκε- έχασε έναν χρόνο, έβαλε όμως πολύ δουλειά αυτή τη χρονιά και ίσως να κάλυψε το κενό. Προβλήματα εσωτερικά και... εξωτερικά τον άφησαν ανέγγιχτο στην περιοχή στο... οne camera-man show. Ίσως το... έλλειμμα που καλείται να κλείσει έχει να κάνει με τα έργα – το προσπαθεί με την συνδρομή της Περιφέρειας - καθότι... no money no honey, ενώ καλείται να μην... καεί με την... καυτή πατάτα της εγκληματικότητας ομάδων αθιγγάνων.

Στο δήμο Πύλου – Νέστορος ο Δημήτρης Καφαντάρης, έχει κάνει το Πύλος – Αθήνα... Πύλος – Μεθώνη. Άνετα βρίσκει πρόσβαση λόγω και του ότι είναι καλός ''PR'' (Public Relations) σε όλα τα κέντρα... λήψης ''μαγειρέματος'' - αποφάσεων και κερδίζει αυτά που πρέπει για την περιοχή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραγωγικότητα σε θέματα πολιτισμού και έργα υποδομών, σε μια περιόδο όπου το... σταγονόμετρο είναι λίγο για να περιγραφεί η κατάσταση με τους πόρους των δήμων. Δείχνει πως και το 2013 θα βγάλει σχεδόν όλο του το προεκλογικό πρόγραμμα, εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό.

Στο δήμο Τριφυλίας. Δεν υπάρχει... feeling. Δεν υπάρχει ακόμη διάχυτη η... αίσθηση του ότι κάτι... γίνεται οπότε εκ των πραγμάτων το κλάσμα είναι... μείον. Στον κρίσιμο πολιτικό χρόνο που απομένει ο Κώστας Κόλλιας καλείται να κάνει... κόντρες με τον εαυτό του, ξεπερνώντας τον και πηγαίνοντας μπροστά κάποια – έστω ένα – από τα κομβικά ζητήματα, να βάλει τουλάχιστον ένα έργο – σημαία. Εδώ λείπει η λέξη '''αποτελεσματικότητα'', η οποία χανεται – υπερκαλύπτεται από την ''διαχείριση'' και τη ''νομή''. Παράλληλα, καλείται να... κοντράρει το ίδιο το εσωτερικό της παράταξής του, που... γκρινιάζει και ανεβάζει επικίνδυνα... παλμούς. Προλαβαίνει; Στοίχημα πως χρειάζεται να... παραβιάσει τον αυτοδιοικητικό... Κ.Ο.Κ. για να τα καταφέρει.

Στο δήμο Οιχαλίας, ο Φίλιππος Μπάμης έχει τις καλύτερες των φιλότιμων προθέσεων, αλλά τις... χειρότερες των αντιθέσεων. Οι ανομοιογένειες κυριαρχούν εντός και εκτός παράταξης, ενώ και οι περιοχές με τις... διαφορές τους, δεν λένε να... συντονιστούν – συγχρονιστούν. Τα σοβαρά προβλήματα (ίσως και εξωγενώς φερμένα-μεταφερόμενα...) δεν λείπουν, σκουπίδια, πυρηνελαιουργεία... συνοχή και έτσι η απόδοση της καθημερινότητας...εγκλωβίζεται εκεί. Εάν το... αναλγητικό της ηρεμίας δράσει για την επόμενη περίοδο ο δήμαρχος, θα ξεκινήσει να καλύπτει το χαμένο... έδαφος. Διαφορετικά, η ένταση θα παραμένει, με άγνωστη... κατάληξη.

Στο δήμο Δυτικής Μάνης, ο Δημήτρης Γιανημάρας ξέρει τον... χώρο, όμως έχει μείνει στην... παραδοσιακή δημαρχιακή αντίληψη. Κάτι σαν... κοινοτάρχης. Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Απλά σε ένα δήμο που έχει μέσα του τη Μάνη, η απόδοση κρίνεται μικρή και δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σε... ένα γήπεδο στον Κάμπο ή με ένα ταξίδι στην Αυστραλία. Η Μάνη έχει ιδιαιτερότητες, στις οποίες μένει εγκλωβισμένη (παραδοσιακά) η δημοτική αρχή, που καλείται να επι-δείξει τί έχει κάνει, σε έργο. Αλλιώς, μια- μια περιοχές θα αρχίσουν να... φυλλορρούν είτε δυτικά είτε... ανατολικά ή να... γκρινιάζουν, με χαρακτηριστικές τις προθέσεις της Αβίας. Απλά και ουσιαστικά ζητήματα εδώ κάνουν την διαφορά με στοχευμένες παρεμβάσεις σε κάθε ζώνη του δήμου. Ο δρόμος πάντως εδώ... πληγώνει το δήμο. Μένει να δούμε κάτι περισσότερο το 2013 από εδώ.

Τελειώνω, όπως ξεκίνησα, η πολιτική είναι η τέχνη της ελαχιστοποίησης της απόστασης ανάμεσα στο ''δέον γενέσθαι'' και το ''δέον γίγνεσθαι''. Όποιος από τους αυτοδιοικητικούς νομίζει πως κατάφερε να κλείσει την... ψαλίδα, καλό είναι να ρωτήσει τους συμπολίτες του, να βγει στην κοινωνία και να τους... νιώσει. Τότε θα... αισθανθεί πως το... ''δεν μπορώ'' από το ''θέλω'' είναι, ένα ''φοβάμαι'' δρόμος...

Θέμης Κανελλόπουλος - BEST TV

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Φόβος για βεντέτα με τους τσιγγάνους στη Μεσσήνη

Η αύξηση της παραβατικότητας των αθιγγάνων με βάση και ......

το τελευταίο περιστατικό, όταν κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να κλέψουν τα σπίτια των συγγενών του αδικοχαμένου Ηλία Δουρούμη, την ώρα της κηδείας του, αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη Μεσσήνη.

Όπου κι αν βρεθεί ή αν σταθεί κάποιος, οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το συγκεκριμένο περιστατικό, που απλώς, ήρθε σαν το «κερασάκι στην τούρτα» μιας σειράς κλοπών και προστριβών, ακόμη και χειροδικίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου και διάχυτος είναι ο φόβος πρόκλησης και νέων επεισοδίων, ίσως και με τραγική κατάληξη, αν επιχειρηθούν αντίποινα.