ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Προσπάθεια για hacking στο Φιλιατρά News

Ναι αγαπητοί αναγνώστες.

Κάποιος από Canada ή μέσω Canada προσπάθησε να χακάρει τον κωδικό εισόδου στο Φιλιατρά News.
Πρίν λίγα λεπτά μας ήρθε ειδοποίηση με e-mail από την Google στο οποίο μας γνωστοποιεί ότι Παρεμποδίστηκε ύποπτη σύνδεση στην λογαριασμό μας filiatranews@gmail.com

Φυσικά η ομάδα ............

μας δεν ανησυχεί καθόλου γι αυτήν την προσπάθεια του αγνώστου φίλου μας καθώς με την βοήθεια του Πρώην Διαχειριστή μας τα στοιχεία του (ΙΡ) διαβιβάστηκαν στην Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

AN και σε περίπτωση είναι κάποιος Έλληνας που ζει στο εξωτερικό έχουμε να του δηλώσουμε ότι:

Για να καταφέρει να χακάρει την λογαριασμό μας θα πρέπει να παλεύει για το λιγότερο 2.500.000.000 (δυόμιση δισεκατομμύρια χρόνια) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ επι 24 ωρες το 24ωρο χωρίς σταματημό.

Ο Κωδικός μας είναι τόσο ισχυρός που αποτελείται απο 20 - 25 χαρακτήρες όπως νούμερα, γράμματα, σύμβολα (σύμβολα του τύπου *,#, $, κλπ κλπ) με απόλυτα λογική σειρά για εμάς που ξέρουμε περι τίνος πρόκειται.

Το e-mail που λάβαμε από την Google γράφει:

Παρεμποδίστηκε ύποπτη σύνδεση

accounts-noreply@google.com

10:05 μ.μ. (Πριν από 1 ώρα)

προς Εμένα

Filiatra,

Κάποιος προσπάθησε πρόσφατα να συνδεθεί στον Λογαριασμό σας Google - filiatranews@gmail.com. Παρεμποδίσαμε την προσπάθεια σύνδεσης σε περίπτωση που επρόκειτο για κάποιον εισβολέα που επιχειρούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες αυτής της προσπάθειας σύνδεσης:

Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2013 8:05:09 μμ UTC (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 22:05 ΤΟ ΒΡΑΔΥ)
Διεύθυνση IP: 108.163.156.56
Τοποθεσία: Canada


Εάν δεν αναγνωρίζετε αυτήν την προσπάθεια σύνδεσης, κάποιος άλλος ενδέχεται να επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και να επαναφέρετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας. Μάθετε με ποιον τρόπο στη διεύθυνση http://support.google.com/accounts?p=reset_pw

Σημείωση: δεν είναι δυνατή η απάντηση σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα των Λογαριασμών Google

© 2012 Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043

Έχετε λάβει αυτήν την υποχρεωτική ανακοίνωση υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο προϊόν ή στον λογαριασμό σας Google.

Φιλιατρά: Τσάμπα καίνε οι προβολείς στο Νέο Λύκειο [ VIDEO ]

Λεφτά Υπάρχουν!!!! Δεν εξηγείται αλλιώς ο λόγος για τον οποίο ντάλα μεσημέρι Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 14:57 οι δύο από τους τρεις προβολείς της πρόσοψης του κτηρίου είναι αναμμένοι.

Τι φωτίζουν ντάλα μεσημέρι????
Ποιός ο λόγος.......

να σπαταλάται ρεύμα την ημέρα?
Να είναι αναμμένοι το βράδυ εντάξει το καταλαβαίνουμε. Αλλα την μέρα... Συγνώμη αλλά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε....



Φιλιατρά: Κόβει την πίτα της η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα η Ένωση Φιατρινών Γυναικών στον ζεστό και φιλόξενο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο Φιλιατρών.

Σύμφωνα με την ........

ανακοίνωση στην εκδήλωση θα γίνει και διαγωνισμός εδεσμάτων ενώ μουσική συντροφιά θα κρατήσουν στους παρευρισκόμενους οι Γιάννης Καφκάς και Γιάννης Μπαμπής από το Φιλιατρινό μουσικό συγκρότημα "παραβάτες"

Η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και η πρόεδρος της Ελένη Μακρή σας περιμένει για μια ξεχωριστή βραδιά.

Κλικ στην παρακάτω Αφίσα της Εκδήλωσης



Σε ισχύ απο σήμερα η Αγορανομική Διάταξη "Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη."

Ολόκληρη η Αγορανομική διάταξη εδώ καθώς και το σχετικό ΦΕΚ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα 12 Ιανουαρίου η αγορανομική διάταξη, του υπουργείου Οικονομικών με την οποία οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν την νόμιμη απόδειξη λιανικής.

Oι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε ......

εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Στην περίπτωση μη ενημέρωσης των καταναλωτών με τον παραπάνω τρόπο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, εκτός των άλλων κυρώσεων.

Αν οι ίδιοι δεν εκδίδουν παραστατικά, τα ελεγκτικά όργανα θα είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις, καθώς συνιστά φορολογική παράβαση.

Εκτυπώστε πατώντας εδώ ένα ταμπελάκι που σας φτιάξαμε για να το χρησιμοποιήσετε.

Τι Λέει η Αγορανομική Διάταξη: (Στο τέλος το ΦΕΚ)

Αγορανομική Διάταξη αρ. 4/28.11.2012

Νέα Αγορανομική Διάταξη σχετικά με τη λιανική πώληση καυσόξυλων και το δικαίωμα του καταναλωτή να μην καταβάλει αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της συναλλαγής του
Αριθμ. Α2 –1145


(ΦΕΚ Β' 3313/12-12-2012)

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. 04/2012

Έχοντας υπόψη:

Α. Τις διατάξεις:

1. Του Ν.Δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικος», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 298).

2. Το ν. 3668/2008 «Αναθεώρηση των διατάξεων περί κυρώσεων του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανομικού Κώδικα» και άλλες διατάξεις» όπως ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 115/2008) και ιδιαίτερα το άρθρο 8α όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 236 του ν. 4072/2012 «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α΄ 86/11.4.2012)».

3. Την Α.Δ. 7/2009 αγορανομική διάταξη «Τροποποίηση και νέα κωδικοποίηση Αγορανομικών Διατάξεων, εκδοθεισών μέχρι και την 14−5−09» (ΦΕΚ Β΄ 1388) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

4. Του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α΄ 98/2005).

5. Το Π.Δ 397/88 «Οργανισμός τού Υπουργείου Εμπορίου» (ΦΕΚ Α΄ 185/1988) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

6. Το Π.Δ. 185/2009 «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας», μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας −Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας − Θράκης και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας − Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής», (ΦΕΚ Α΄ 213/2009).

7. Το Π.Δ 189/09 «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων» (ΦΕΚ Α΄ 221/2009).

8. Του Π.Δ. 83/2012 «Διορισμός Αντωνίου Σαμαρά του Κωνσταντίνου ως Πρωθυπουργού» (ΦΕΚ 140/Α΄/20.6.2012).

9. Του Π.Δ. 85/2012 «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών.» (Φ.Ε.Κ. Α΄ 141/2012).

10. Του Π.Δ. 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Φ.Ε.Κ. Α΄ 141/2012).

11. Την αριθμ. 30376/Δ106 721/05−07−2012 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιο Σκορδά». (Φ.Ε.Κ Β΄ 2094/2012).

12. Την ανάγκη θέσπισης μέτρων για την προστασία του καταναλωτικού κοινού αναφορικά με την έκδοση των νομίμων παραστατικών στοιχείων κατά την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών.

13. Την ανάγκη θέσπισης μέτρων για την προστασία του καταναλωτικού κοινού κατά την αγοραπωλησία καυσόξυλων και ειδικά τη θέσπιση νέας μονάδας μέτρησης εμπορίας προκειμένου να αποφευχθούν πρακτικές που ενδέχεται να παραπλανήσουν τον καταναλωτή.

14. Το γεγονός ότι από τις ρυθμίσεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
Μη έκδοση νομίμων παραστατικών – Δικαιώματα καταναλωτή

1. Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις.

2. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα πλησίον του ταμείου συναλλαγής στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη σε ελληνική και αγγλική γλώσσα ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ−ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT − INVOICE)».

3. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αναγράφουν σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου, με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες, την ένδειξη: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ−ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» και εφόσον ο τιμοκατάλογος τηρείται και στην αγγλική γλώσσα και την ένδειξη: «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT − INVOICE)». Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, με την ως άνω ένδειξη να αναγράφεται σε εμφανές σημείο του τιμοκαταλόγου με κεφαλαία γράμματα, ίδιου μεγέθους με τη γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών.

Άρθρο 2
Λιανική πώληση καυσόξυλων

1. Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην).

2. «Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

3. «Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

4. Οι λιανοπωλητές δηλώνουν σε εμφανές σημείο στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, την τιμή είτε σε €/m3 στοιβαχτού ή σε €/m3 χύδην καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.ά.) που, ενδεχομένως, χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.

5. Οι λιανοπωλητές οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μέτρησης μήκους, για τον υπολογισμό του όγκου.

6. Οι λιανοπωλητές εξασφαλίζουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την προστασία των καυσόξυλων από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που ενδέχεται να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προς διάθεση προϊόντος και την ανάμιξη των ειδών διαφορετικής προέλευσης, ποιότητας και τιμής.

7. Δεν επιτρέπεται η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα−πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α.) προς καύση.

Άρθρο 3
Κυρώσεις

1. Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 της παρούσας, εφόσον δεν αναρτάται η προβλεπόμενη πινακίδα ή δεν περιλαμβάνεται η απαιτούμενη ένδειξη στον τιμοκατάλογο οι παραβάτες τιμωρούνται, πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 15 του άρθρου 30 του Ν.Δ. 136/1946, επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 1.000 Ευρώ.

2. Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση του νόμιμου παραστατικού στοιχείου, εφαρμόζεται το άρθρου 47 του ν. 2065/1992 σύμφωνα με το οποίο τα ελεγκτικά όργανα υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

3. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 2 της παρούσας, εξαιρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, τιμωρούνται και διώκονται κατά τις διατάξεις του Ν.Δ. 136/1946 όπως ισχύει. Ειδικά για τους παραβάτες της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της παρούσας, πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 15 του άρθρου 30 του Ν.Δ. 136/1946 όπως ισχύει, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Άρθρο 4
Ισχύς της παρούσας

Η παρούσα τίθεται σε ισχύ σε όλη την Χώρα από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός από τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 1 και την αντίστοιχη επισυρόμενη κύρωση της παραγράφου 1 του άρθρου 3, οι οποίες τίθενται σε ισχύ μετά την πάροδο ενός μηνός από τη δημοσίευση τη παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση να ανακοινωθεί στον Ημερήσιο Τύπο και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2012

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Καζάνι που βράζει η Τριφυλία. Ζητούν εξαίρεση της ΔΟΥ Κυπαρισσίας. [ VIDEO ]

Απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα των φορέων της Τριφυλίας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες δηλώνει ότι θα είναι παρών ο κ. Δήμαρχος πάρθηκε χθες το απόγευμα στο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε με αφορμή το κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Η κατάσταση μοιάζει........

με καζάνι που βράζει και φορείς της πόλης είναι αγανακτισμένοι με την όλη κατάσταση και η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θυελλώδης ειδικά προς το τέλος της καθώς πολίτες και φορείς κατηγόρησαν την δημοτική αρχή ότι επί των ημερών της έκλεισαν τα πάντα και ζητούσαν επίμονα να ληφθεί απόφαση δράσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συζήτηση στο χθεσινό συμβούλιο ξεκίνησε σε κλίμα εξαιρετικά φορτισμένο.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν θεσμικά για την αποτροπή κλεισίματος της ΔΟΥ.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Προϊστάμενος της ΔΟΥ Κυπαρισσίας κ. Γιάννης Κατσαργύρης είπε ότι ακόμα και αυτά τα ΚΕΦ που θα μείνουν πίσω (όπου έχουν οριστεί να γίνουν) δεν θα προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια στους πολίτες καθώς δεν θα έχει ούτε καν υπολογιστή, πόσο μάλλον online σύστημα.

Στην ουσία θα παραλαμβάνει έντυπα αιτήσεις κλπ και θα τα ταχυδρομεί στην Καλαμάτα και απο εκεί και μετά όποτε έρθει το χαρτί....

Η Υπάλληλος της ΔΟΥ και Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Πανουσιοπούλου αναρωτήθηκε αν οι υπάλληλοι είναι πιόνια.

Αναφέρθηκε στα οικονομικά μεγέθη της ΔΟΥ Κυπαρισσίας σε σύγκριση με την ΔΟΥ Αμαλιάδας η οποία τελικώς εξαιρέθηκε και παραμένει εν λειτουργία.

Αναφέρθηκε στην χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την Αμαλιάδα με τον Πύργο που είναι μόλις 15 χιλιόμετρα σε σχέση με την Τριφυλία η οποία απέχει απο την έδρα του νομού 80 χιλιόμετρα και αναρωτήθηκε αν είναι μόνο τα έσοδα που απασχολούν αυτούς που κυβερνούν.

Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Επικεφαλής της μείζχονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος ο οποίο με πολύ σκληρή γλώσσα για τους κυβερνώντες.

Είπε ότι για την Τρόϊκα δεν είμαστε τίποτα. και κανέναν δσεν πειράζει αν ο φορολογούμενος θα πάει 50 ή 100 χιλιόμετρα.

Κοροϊδεύουν οι Αλήτες απο ολα τα χρώματα που κυβερνιούν και κυβέρνησαν είπε χαρακτηριστικά, φέρνοντας την χώρα μας εδώ που την έφεραν.

Ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαράντος Κουκούμης εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση της τρόϊκας και του ΔΝΤ και είπε ότι αυτά είναι αποτελέσματα των κυβερνήσεων του Καπιτελισμού.

Δεν τον αιφνιδίασε η εξέλιξη με το κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας καθώς τα είχαν επισημάνει στις ομιλίες τους τις επερχόμενες εξελίξεις.

Η Συζήτηση συνεχίστηκε με τους φορείς της κυπαρισσίας με πρώτο τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

Αξίζει να σημειώσουμε ένα τμήμα της ομιλίας του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ζαχαρία Καννελόπουλου ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδευμένη ιστορία καθώς βαδίσζουμε σε ενα σχέδιο που έχει γίνει εδώ και χρόνια και αναφέρθηκε στη οικονομική κρίση που ξεκίνησε από την Αμερική με την κατάρρευση της μεγαλύτερης τράπεζας Lehman Brothers.

Πρόκειται είπε για ένα σχέδιο για να υπάρξει στον πλανήτη μια παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο το είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπαδρέου.
We need a Globo Goverment. Globo Finacial Goverment, and we need it Fast. που σημαίνει: Έχουμε ανάγκη από μια παγκόσμια κυβέρνηση. Μια παγκόσμια κυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα.

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών ο Μπάμπης Καλογερόπουλος δήλωσε παρών στις αντιδράσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απαιτείται συλλογική δράση με καθημερινό αγώνα χωρίς κροκοδείλια δάκρυα. Είναι ανάγκη να διατηρήσουμε σαν κοινωνία την δική μας αξιοπρέπεια και με την επιτροπή αγώνα να κοιτάξουμε όλα τα προβλήματα και ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Φωτό Φίλου



ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Άρθρο του καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Θεόδωρου Kουτρούκη στο Φιλιατρά News

Το 2013 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσει το οριστικό πέρασμα από το μεταπολιτευτικό στο μετα-μνημονιακό καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας. Η ύφεση ανέτρεψε άρδην το παλαιότερο καθεστώς και προώθησε περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων και τη συμπίεση του κόστους εργασίας και των εισοδημάτων των μισθωτών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την.......

τελευταία διετία επιβλήθηκαν ρηξικέλευθα μέτρα όπως είναι το πάγωμα μισθών ή/ και η μείωση τους με κυβερνητική πράξη, η θέσπιση ανώτατου ορίου στις μισθολογικές ρυθμίσεις των συλλογικών συμβάσεων για μια τριετία, η νομοθετική υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, ο προσανατολισμός των συμβάσεων προς το επίπεδο της επιχείρησης και της ατομικής διαπραγμάτευσης, η δραστική απίσχνανση των υποστηρικτικών των ΣΣΕ μηχανισμών (ΟΜΕΔ) κ.λπ.
Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων αυτών είναι ήδη ανάγλυφα. Η θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων (ακόμη και από ενώσεις 5 προσώπων) μετέβαλε τάχιστα το προηγούμενο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και το αποκέντρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2012 υπογράφηκαν 840 επιχειρησιακές συμβάσεις που επικεντρώθηκαν κυρίως σε μειώσεις μισθών και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ο αριθμός των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων -που κάποτε ανέρχονταν περίπου στις 200 ετησίως- μειώθηκε σε 65 το 2010, 38 το 2011 και 23 το 2012, ενώ οι διαιτητικές αποφάσεις το 2012 εξαφανίστηκαν.
Από το 2013 οι μεταβολές θα είναι ακόμη πιο σαρωτικές. Ειδικότερα οι τελευταίες όψεις της εργατικής πολιτικής, με τις ευλογίες της Τρόικας περιλαμβάνουν:
• επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού (με κρατική έγκριση).
• βαλκανιοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
• εξατομίκευση των αμοιβών.
• ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου και περαιτέρω διάδοση των ατομικών συμφωνιών.
• αποδιοργάνωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων.
• κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης των ΣΣΕ με δραματική αποδυνάμωση των κλαδικών ΣΣΕ.
• κατάργηση της καθολικής εφαρμογής των ΣΣΕ, με την αναστολή της επέκτασης τους στα μέλη των εμπλεκόμενων επαγγελματικών οργανώσεων.
• πλήρη αποδυνάμωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και αδρανοποίηση θεσμού διαιτησίας.
Είναι πρόδηλο πως η δέσμευση της χώρας για την «εσωτερική υποτίμηση» του κόστους παραγωγής αλλάζει δραστικά τη βάση της κοινωνικής συναίνεσης στην αγορά εργασίας. Οι μύθοι και οι αλήθειες της πρώτης αλλά και της ύστερης μεταπολίτευσης ενταφιάζονται πλήρεις ημερών.

Συνάντηση Λαμπρόπουλου - Δένδια γοια την εγκληματικότητα στην Μεσσηνία

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Δ . Λαμπρόπουλος με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια.

Ο κ. Λαμπρόπουλος......

εξέθεσε στον Υπουργό την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μεσσηνία με την αύξηση της εγκληματικότητας και του ζήτησε την άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών δυνάμεων στον Νομό και την λήψη μέτρων για καλύτερη αστυνόμευση και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. -

Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας: Ενημλέρωση και κοπή πίτας

Ο σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε οτι έχει να κάνει με θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους ανακοίνωσε το πάρα κάτω πρόγραμμα: ......


Παρασκευή 18-ΙΑΝ-2013.
Ωρα:18:00 Συγκέντρωση-Ενημέρωση των Πολυτέκνων Γαργαλιάνων στην Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων.

Ωρα:19:30 Συγκέντρωση-Ενημέρωση των Πολυτέκνων Φιλιατρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου των Φιλιατρών.

Κυριακή 20-ΙΑΝ-2013.
Ωρα:18:00 Γεν. Συνέλευση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Ἁλέκος Παπαδόπουλος" στο ΤΕΕ Κυπαρισσίας. ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ.

“Λουκέτο” στο 20% των καταστημάτων Εθνικής και Eurobank!



Εξελίξεις υπάρχουν και στο μέτωπο της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, καθώς από χθες ξεκίνησε η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για τους μετόχους της Eurobank, που λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, η οποία αναμένεται να φέρει αναδιάρθρωση δικτύου με κλείσιμο τουλάχιστον του 20% των καταστημάτων στην Ελλάδα και ανάλογες περικοπές προσωπικού.

Από χθες ξεκίνησε η περίοδος αποδοχής της .........

δημόσιας πρότασης για τους μετόχους της Eurobank, οι οποίοι έχουν περιθώριο να συμμετέχουν έως τις 15 Φεβρουαρίου. Εντός δύο εργάσιμων ημερών από την λήξη της προθεσμίας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου. Η οικογένεια Λάτση, που κατέχει το 43,6% των μετοχών της Eurobank έχει ήδη δεσμευτεί εγγράφως να αποδεχθεί τη δημόσια πρόταση.

Στόχος της συγχώνευσης είναι η επίτευξη συνεργιών και οικονομιών κλίματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται το κλείσιμο του 20% των καταστημάτων στην Ελλάδα και του 25% των καταστημάτων στην Ευρώπη καθώς και σε μείωση προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι από τα περίπου 915 καταστήματα του νέου ομίλου στην Ελλάδα, θα κλείσουν περίπου 185, ενώ από τα συνολικά 2.000 ΑΤΜs, θα αποσυρθεί επίσης το 20%.

Στο πληροφοριακό δελτίο αναφέρεται ότι περίπου το 40% των πελατών της Eurobank είναι και πελάτες της ΕΤΕ. Υπάρχει περί το 80% επικάλυψη του δικτύου καταστημάτων της Eurobank με αυτό της ΕΤΕ, οπότε ο σχεδιασμός προβλέπει την αξιοποίηση καταστημάτων της Eurobank σε περιοχές όπου η ΕΤΕ είτε δεν έχει παρουσία, είτε έχει σχετικά χαμηλό μερίδιο αγοράς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής, περίπου το 1/3 των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα θα κληθεί να αποχωρήσει, ενώ στόχος είναι να υιοθετηθούν προγράμματα εθελουσίας εξόδου ή πρόωρης συνταξιοδότησης. Επιπλέον, η νέα Εθνική θα εξετάσει και συγχωνεύσεις θυγατρικών των δύο ομίλων με ομοειδείς δραστηριότητες.

Σημαντική πηγή συνεργειών θα αποτελέσει και η ενοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών (π.χ. προμήθειες, διαχείριση απαιτήσεων, οικονομικές υπηρεσίες, εσωτερικός έλεγχος κλπ) και πληροφοριακών συστημάτων (απόσυρση παρωχημένων συστημάτων πληροφορικής, μετάβαση στο βέλτιστο σύστημα μεταξύ των δύο τραπεζών).

Αναφορικά με την δραστηριότητά του ενιαίου ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εκτιμάται ότι οι συνέργειες θα ανέρχονται στα 95 εκατ. ευρώ ετησίως από το τέλος του 2015. Από τα 1.080 καταστήματα του νέου Ομίλου στη Ν.Α. Ευρώπη, θα κλείσουν περίπου 25% εξ αυτών στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Κύπρο όπου και οι δύο τράπεζες έχουν παρουσία. Τέλος, σχεδιάζεται να συσταθεί ειδική ομάδα που θα απαρτίζεται από ανώτερα στελέχη με πολυετή εμπειρία και από τις δύο Τράπεζες που θα αναλάβει την διεκπεραίωση της επιτυχούς ενοποίησης των δύο Τραπεζών σε έναν ενιαίο όμιλο.

Η διοίκηση της Εθνικής σκοπεύει να προχωρήσει στην απορρόφηση της Eurobank προκειμένου να επιτευχθούν συνέργιες της τάξης των 570 με 630 εκατ. ευρώ ετησίως, από το τέλος του 2015 και έπειτα.

Ο νέος όμιλος θα φέρει την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» και θα έχει με βάση τα στοιχεία εννεαμήνου 2012 συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. ευρώ, δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113 δισ. και καταθέσεις 84,6 δισ. ευρώ. Στην διοίκηση του διευρυμένου ομίλου θα παραμείνουν σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο οι κ.κ. Γεώργιος Ζανιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα. Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και η επιλογή για την πλήρωση των άλλων υψηλόβαθμων διοικητικών θέσεων στο νέο διευρυμένο όμιλο θα βασισθεί στην αρχή «ο καλύτερος εκ των δύο» («best of both») μεταξύ των στελεχών των δύο ομίλων.

Υστερόγραφα

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

H παραβατικότητα φέρνει ειδικούς αστυνομικούς στη Μεσσήνη

«Μοντελάκι» από την Κρήτη θα «φορέσει» ο Δήμος Μεσσήνης, αν ......

φυσικά ευοδωθεί το αίτημά του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) με έδρα τη Μεσσήνη και δικαιοδοσία σε ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για Τμήμα του οποίου η λειτουργία στην Κρήτη έχει αποδώσει καρπούς τα δέκα χρόνια περίπου της ύπαρξής του, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, Βασίλης Ντούμας.

Ο κ. Αναστασόπουλος κατέγραψε το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την οριστική λύση του προβλήματος αύξησης της παραβατικότητας και ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Σωματείου για την παρουσία του στη Μεσσήνη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΕ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ αντιδημάρχων και διοικήσεων Νομικών Προσώπων, προχώρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, επιβεβαιώνοντας τον κυριαρχικό του ρόλο στο Δήμο. Δύο παρέμειναν ενώ 4 "σφαγιάστηκαν", φέρνοντας τα πάνω-κάτω και στις διοικήσεις των Ν.Π. Οι ανακοινώσεις έγιναν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος κέρδισε και το φλουρί!!!
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ, αφού η εγκληματικότητα... χτυπάει κόκκινο. Συσκέψεις, συναντήσεις, επιχειρήσεις με επίκεντρο τη Μεσσήνη.
ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ θυμίζει η Τριφυλία, απο τις αντιδράσεις για την κατάργηση των υπηρεσιών. Κατάληψη της ΔΟΥ και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ κοινωνική πολιτική για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων ζήτησε ο Θοδ. Μπρεδήμας απο τον δήμαρχο Παν. Νίκα.
ΚΡΙΣΙΜΟ το '13 για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, δηλώνει ο διοικητής Γιώργος Μπέζος.
ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ αντιδημάρχους όρισε με απόφασή του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
ΣΥΣΚΕΨΗ στο Διοικητήριο για τον εκχιονισμό των δρόμων προς τη Σπάρτη και τον Επικούριο Απόλλωνα.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Κόβει πίτα ο Σύλλογος Κυπαρισσίων "Η Αρκαδιά"

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και οι συντελεστές της "Τριφυλιακής Εστίας" σας ευχόμαστε να έχετε μια Χρονιά γεμάτη με υγεία και ευτυχία γι' εσας και όλους δίπλα σας.

Σας Προσκαλούμε
αύριο, Σάββατο στις 17:30 στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Ακαδημίας & Γενναδίου 8.
Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθεί η νέα ...........

ποιητική συλλογή του συμπατριώτη μας Νίκου Δημογκότση "Ακίνητο Φως"
επίσης ο κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Νικολόπουλος θα παρουσιάσει συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, Ελλήνων και Ξένων, αλλά και δικές του.

Σας επισυνάπτουμε την πρόσκληση για την αυριανή μας εκδήλωση.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
και οι Συντελεστές του Περιοδικού

Παναγιώτης Κατσίβελας: Ποτέ δεν ετέθη θέμα μετακίνησης του κ. Σωτηρόπουλου στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων. [ Ηχητική Δήλωση ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Έντονη είναι η φημολογία τον τελευταίο καιρό ότι μετακινούνται οι γιατροί από το Κέντρο υγείας Φιλιατρών προς το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και Κ.Υ Γαργαλιάνων.

Οι πληροφορίες που ......

κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για μετακίνηση της Ιατρού παθολόγου του Κ.Υ. Φιλιατρών κ. Κατερίνας Τζαβάρα προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και η φημολογία για παράλληλη μετακίνηση του Επίσης Ιατρού Παθολόγου του Κ.Υ. Φιλιατρών κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου προς το Κ.Υ.Γαργαλιάνων.

Ποια είναι η Αλήθεια για την υπόθεση.

Μετακίνηση γιατρού προς το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας έγινε, και είναι η κ. Κατερίνα Τζαβάρα με την διαφορά ότι πρόκειται για συγκεκριμένο χρονικό Διάστημα και ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΑ όπως λέγεται σε πολλές περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά τον κ. Σωτηρόπουλο ΟΥΔΕΜΙΑ μετακίνηση υπάρχει -τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή- στο Κ. Υ. Γαργαλιάνων και η φήμη που κυκλοφορεί στους πολίτες των Φιλιατρών είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΗΣ.
Σήμερα, πρίν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το Θέμα του κλεισίματος της ΔΟΥ κυπαρισσίας συνομίλησαμε με τον κ. Σωτηρόπουλο όπου του θέσαμε υπ όψιν του τις πληροφορίες και γενικά την φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες.
Φυσικά τον ενημερώσαμε και για τα χθεσινά μας ερωτήματα που του θέσαμε δημόσια μέσα από το Φιλιατρά News.
Ο Κ. Σωτηρόπουλος διέψευσε απολύτως την φημολογία για μετακίνηση του στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων ενώ μας επιβεβαίωσε ότι η κ. Τζαβάρα μετακινήθηκε με απόφαση της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας για συγκεκριμένο Χρονικό Διάστημα.

Κάνοντας ρεπορτάζ θέσαμε τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει για το όλο θέμα στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα όπου του ζητήσαμε να μας πει επίσημα τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο κ. Κατσίβελας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο την φημολογούμενη από τον κόσμο μετακίνηση του κ. Σωτηρόπουλου στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων.
Μας είπε ότι Γενικά υπάρχει έλλειψη παθολόγων στην περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας που να υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Μετά την συνταξιοδότηση του κ. Ρούσση αντιμετωπίζουμε πρόβλημα της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Χρειάστηκε να μετακινηθεί για συγκεκριμένο χρονικό Διάστημα η κ. Τζαβάρα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να καλύψουμε το κενό των εφημεριών.
Το κενό που θα δημιουργούνταν από τις εφημερίες στο Κ. Υ. Φιλιατρών θα αντικατασταθούν από αγροτικούς ιατρούς του νοσοκομείου.
Είναι φαινόμενο που έχει επαναληφθεί κάνοντας εκτός του κ. Σωτηρόπουλου να κάνει εφημερίες και ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας.
Δεν έφυγε οριστικά αλλά για συγκεκριμένο χρονικό Διάστημα.

Μας τόνισε ότι ουδέποτε πέρασε από την σκέψη του να κάνει κάτι τέτοιο.
Αναμένει όπως μας είπε ο κ. Κατσίβελας να ανοίξουν οι προσλήψεις από προκήρυξη του 2010 ώστε να προσληφθεί ιατρός και να τοποθετηθεί στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Μπορείτε να ακούσετε τον ίδιο τον Κ. Kατσίβελα τι δήλωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News και τον συνεργάτη μας.



Κυπαρισσία: Κατέλαβαν την ΔΟΥ αγανακτισμένοι πολίτες. [ VIDEO ]

Τελευταία μέρα σήμερα -με βάση το πρόγραμμα του υπουργείου οικονομικών- για την λειτουργία της ΔΟΥ Κυπαρισσίας και η αντίδραση πολιτών και φορέων με μπροστάρη τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας ήταν καίρια και δυναμική.

Σήμερα το πρωί ........

και ώρα 11:30 περίπου προέβησαν σε κατάληψη της ΔΟΥ Κυπαρισσίας απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την ανάκληση της απόφασης κλεισίματος της εφορίας Κυπαρισσίας και συγχώνευσης της με την ΔΟΥ Καλαμάτας.

Βασικά επιχειρήματα τους η πολύ μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Τριφυλία προς την Καλαμάτα 80 χιλιόμετρα πήγαινε και άλλα 80 επιστροφή 9σύνολο 160 χιλιόμετρα με άθλιο οδικό δίκτυο και με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον φορολογούμενο μια τέτοια μετακίνηση την στιγμή που στον όμορο νομό Ηλείας Η ΔΟΥ Αμαλιάδας έχει εξαιρεθεί από το λουκέτο παρά το γεγονός ότι είναι σε πάρα πολύ μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του Νομού τον Πύργο.
Ένα άλλο επιχείρημα ήταν το οικονομικό μέγεθος που εισπράττει η ΔΟΥ σε σχέση με άλλες.
Από τις αντιδράσεις που υπήρξαν στοχοποιήθηκε και κατηγορήθηκε τόσο ο Δήμος Τριφυλίας όσο και ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Κυπαρισσίας κ. Γιάννης Κατσαργύρης κατηγορήθηκαν ότι δεν αφύπνισαν έγκαιρα τον κόσμο λέγοντας μέχρι πρότινος ότι η ΔΟΥ δεν θα κλείσει.

Απαντώντας στις κατηγορίες ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας επεσήμανε ότι από την πλευρά του Δήμνου έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια με επαφές έγγραφα υπομνήμ,ατα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την ανάγκη διατήρησης της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.
Οι πολίτες όμως εξακολουθούσαν να καταλογίζουν ευθύνες στον Δήμο για αδράνεια στην όλη υπόθεση και απάιτησαν να συγκλιθεί άμεσαα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ροκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν.

Η έκτακτη συνεδρίαση προγραμματίστηκε για τις 3 το μεσημέρι παρουσία πολιτών και φορέων.

To Video διαθέσιμο μόλις ολοκληρωθεί το ανέβασμα στο Youtube.



Γρήγορα & «πιπεράτα» - «Η ομαδική προσπάθεια…»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Στο Youtube παρουσιάζονται αμέτρητα βίντεο καθημερινά αλλά η παιδική ομάδα (ΑΟ Ιωαννίνων) σημειώνοντας γκολ με 20 πάσες οδήγησε την Guardian να το παρομοιάσει με το γκολ της Εθνικής Αργεντινής στον αγώνα με τη Σερβία-Μαυροβούνιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.
Στον αγώνα εκείνο με τελικό .........

6 – 0 ιστορία έγραψε «το ομαδικό γκολ με 25 πάσες» που η Daily Mail βάφτισε ως «γκολ της Ορχήστρας των θεών!»
Το εκπληκτικό εκείνο γκολ της ομάδας της Αργεντινής θύμισε στους βρετανούς αθλητικούς συντάκτες το ομαδικό γκολ των Ελληνοπαίδων που σκοράρουν γκολ με 20 «πάσες» μετά το εναρκτήριο λάκτισμα…
Κρίνοντας, μάλιστα, με βάση την ηλικία των παικτών της συγκεκριμένης ομάδας το γκολ των Ελληνοπαίδων γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό…
Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο Youtube στις 7 Ιανουαρίου, και μετά στην ιστοσελίδα της Guardian και από χτες στην ιστοσελίδα της Daily Mail και μέτρησε μερικές εκατοντάδες επισκέψεις!
Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το έστειλα στα φιλικά ελληνικά blogs και την ίδια μέρα αναρτήθηκε σε πολλά.

http://www.youtube.com/watch?v=fq3V64plPpQ

Οι Έλληνες bloggers που το ανάρτησαν και μαζί ομογενείς και άλλοι φίλοι του ποδοσφαίρου ανά την Υφήλιο κάνουν σημαντική προσφορά στην αύξηση της επισκεψιμότητας του συγκεκριμένου βίντεο…Πού το στηρίζω;
Το βίντεο με το γκολ της Αργεντινής από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι σήμερα έχει περίπου 507,000 επισκέψεις…
Το βίντεο των ελληνοπαίδων μέσα σε λίγα 24-ωρα έχει σημειώσει 215,000 επισκέψεις που αυξάνονται λεπτό-προς-λεπτό σε όλον τον πλανήτη!
Καθώς το γκολ των Ελληνοπαίδων υπογραμμίζει και αναδεικνύει την σημασία της ψυχολογίας του ΕΜΕΙΣ δηλαδή της «ομαδικής προσπάθειας» σε αντίθεση με εκείνη του ΕΓΩ δηλαδή της εγωιστικής καταξίωσης του παίκτη που «σκοράρει» νομίζω ότι είναι μια υπέροχη υπενθύμιση που την χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ στην Πατρίδα μας όσο ποτέ άλλοτε!...
Θέλω να καταθέσω δημοσίως ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους
Φίλους Έλληνες bloggers!
Η καταμέτρηση θα συνεχισθεί!…

Ένταξη νέων δικαιούχων στο μέτρο Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι στο πρόγραμμα προώθησης οίνων σε αγορές Τρίτων χωρών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορούν να ενταχθούν νέοι δικαιούχοι, (επιχειρήσεις ιδιωτικές η συνεταιριστικές του αμπελοοινικού τομέα), που θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι 04/02/2013.

Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους υποβάλλουν για .......

πρώτη φορά αίτηση ένταξης στο μέτρο και με περιορισμένο ύψος προϋπολογισμού, λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος, που θα έχουν στη διάθεσή τους οι δικαιούχοι, για την υλοποίηση των δράσεων (περίπου 4 - 5 μήνες) έως την 31η/07/2013, που είναι η ημερομηνία λήξης εκτέλεσης των δράσεων και ως εκ τούτου για την απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος. Το προτεινόμενο ύψος προϋπολογισμού θα είναι έως 100.000 €.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας στο τηλέφωνο 27213 61226.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ Δ.Ο.Υ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Υπο καταληψη τελη εδω και λιγη ωρα ( απο τις 12 .00) το κτιριο που στεγαζει της υπηρεσιες της οικονομικης   υπηρεσιαςτης εφοριας της Τριφυλιας.

Λογος η μετακινηση της υπηρεσιας οπως ειχαμε  γραψει  σε  παλαιοτερη αναρτηση μας .
Στελεχη του πολιτικου........

και οχι μονο κοσμου υπαλληλοι και συνδημοτες μας και εδωσαν δυναμικο παρων και αντισταθηκαν στην απομακρυνση αλλα επι ματαιω ( γνωμη γραφοντος).

Εξαλλου εκτακτο Δημοτικο Συμβουλιο θα γινει στις 15.00 σημερα με θεμα τα παραπανω γεγονοτα.
Εν αναμονη των εξελιξεων......

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ -Ποιες είναι οι διαφορές με το παλιό [βίντεο και εικόνες]

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι θα παρουσιάσει σήμερα το νέο χαρτονόμιστα των 5 ευρώ, το οποίο μεταξύ άλλων θα έχει και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα κυκλοφορήσει στις αγορές τον Μάιο.

Οι αλλαγές που θα έχει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ θα .......

είναι το «πορτραίτο» της Ευρώπης στο ολόγραμμα, σε μία λωρίδα ελάσματος και στο υδατογράφημα. Ακόμα θα υπάρξει και αλλαγή στο χρώμα του αριθμού 5, το οποίο θα μετατραπεί σε πράσινο σμαραγδί.

Κλίκ στις εικόνες

















Το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ είναι το πρώτο από τα νέα χαρτονομίσματα που θα κυκλοφορήσουν σταδιακά τα επόμενα χρόνια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τα παλιά.

Ο κ. Ντράγκι δήλωσε «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης θα εισάγουν μια δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων του ευρώ ονόματι «σειρά της Ευρώπης» η οποία θα περιλαμβάνει στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα, ένα πορτραίτο της Ευρώπης, μορφή της Ελληνικής μυθολογίας από την οποία προήλθε το όνομα της ηπείρου μας. Τα νέα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα σε μερικά χρόνια, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2013».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα σε αύξουσα σειρα.




iefhmerida

«Ψαλίδι» στους εισακτέους φέρνουν οι συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανατροπές στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις φέρνουν οι συγχωνεύσεις περίπου 130 τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με πιθανό αποτέλεσμα την μείωση των θέσεων των εισακτέων.

Το σχέδιο «Αθηνά».......

του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία, ωστόσο «αγκάθι» αποτελούν οι φοιτητές που σπουδάζουν στα υπό κατάργηση τμήματα.

Σε λίγους μήνες οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα βρουν ένα μηχανογραφικό δελτίο με δεκάδες σχολές λιγότερες και με λιγότερες θέσεις εισακτέων, όπως αναφέρει Το Έθνος.

Αν σε αυτό προστεθεί η επαναφορά της βάσης του 10, η περικοπή θέσεων στις στρατιωτικές σχολές και το «λουκέτο» στις αστυνομικές σχολές, τότε οι φετινοί υποψήφιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες, προκειμένου να επιτύχουν την εισαγωγή τους σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ.

Οι θέσεις που θα διαθέτουν φέτος οι υποψήφιοι δεν θα ξεπεράσουν τις 75.000, όταν πέρυσι είχαν δοθεί πάνω από 80.000.

in.gr

Λουκέτο στα δημόσια ΚΤΕΟ έβαλε το υπουργείο Μεταφορών

Οριστικό λουκέτο στα 58 δημόσια ΚΤΕΟ, έβαλε το υπουργείο Μεταφορών απαγορεύοντάς τους ουσιαστικά να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους στα οχήματα και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου.

Τα δημόσια ΚΤΕΟ .......

έχουν κατεβάσει ρολά από τις 4 Ιανουαρίου, καθώς δεν φέρουν την απαραίτητη πιστοποίηση. Όμως όπως φαίνεται το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ ήταν στην ατζέντα της κυβέρνησης, αφού ο προηγούμενος υπουργός Μάκης Βορίδης το είχε πει ξεκάθαρα απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, το ερώτημα είναι αν το κράτος χάνει λεφτά από το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ.

Όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Σταύρος Καλογιάννης, η απόφαση αυτή «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία» και βασίζεται στο γεγονός ότι «βάσει νόμου τα δημόσια ΚΤΕΟ έπρεπε ως τις 3 Ιανουαρίου να έχουν πιστοποιηθεί καταλλήλως – όπως και τα ιδιωτικά – προκειμένου να συνεχίσουν να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους». Κάτι τέτοιο, όμως λέει ο κ. Καλογιάννης «δεν έγινε, με αποτέλεσμα από τις αρχές Ιανουαρίου τα δημόσια ΚΤΕΟ να μην μπορούν να κάνουν τεχνικούς ελέγχους».

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Γιάννης Σγουρός αντιτείνει ότι παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών των Περιφερειών, οι οποίες προχώρησαν έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να πιστοποιηθούν τα δημόσια ΚΤΕΟ, αυτό δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό.

Ο κύριος λόγος που δεν έγινε αυτό, τονίζει ο κ. Σγουρός, ήταν επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών δεν ολοκλήρωσαν πλήρως και έγκαιρα σειρά διαδικασιών απαραίτητων για την πιστοποίηση των ΚΤΕΟ.

Η τακτική του υπουργείου, προσθέτει ο κ. Σγουρός, «επιφέρει οικονομική βλάβη στο Δημόσιο, με την απώλεια εσόδων σε μία ήδη δύσκολη συγκυρία για το Κράτος, ενώ εξαλείφει οποιαδήποτε προϋπόθεση να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός με τα 160 ιδιωτικά ΚΤΕΟ, τα οποία πλέον αποκτούν μονοπωλιακή θέση έως βάρος των πολιτών.

Sofokleous in

Ευχαριστήριο Πυρσού για την βοήθεια προς το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών « ο Πυρσός» εύχεται σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένη, δημιουργική και ανοδική τη νέα χρονιά και ευχαριστεί θερμά τους συμπολίτες μας καθώς και το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χριστιανούπολης, τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών για την αμέριστη βοήθεια τους στην πρόσκληση για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η περίσσεια ανθρωπιάς και ευαισθησίας που επέδειξαν.........

μας έδωσε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε με ένα δείγμα προσφοράς και καλοσύνης προς τους αθώους μικρούς συνανθρώπους μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ανοίγει τους λογαριασμούς δημάρχων και νομαρχών το ΣΔΟΕ

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς 500 δημάρχων και νομαρχών της χώρας «ξεκλειδώνει» το ΣΔΟΕ, καθώς κατηγορούνται ότι με την τεχνική του «σαρανταπενταριού» λυμαίνονται κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τα οποία προορίζονταν για δημοτικά έργα.

Η έρευνα των ........

ελεγκτών του ΣΔΟΕ κατέδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», ότι οι περισσότεροι από τους τοπικούς άρχοντες είχαν μετατρέψει σε προσωπική τους ιδιωτική επιχείρηση το Δήμο στον οποίο εκλέγονταν, κλείνοντας δουλειές με τους δικούς τους εργολάβους (απευθείας ανάθεση) για τις πλατείες, τα πεζοδρόμια, τις επιχωματώσεις και πολλές άλλες κατασκευαστικές δραστηριότητες. Η τακτική που ακολουθούσαν είναι γνωστή στην τοπική αγορά ως «σαρανταπεντάρι».

Συγκεκριμένα, ένα τεχνικό έργο αξίας 200.000 ευρώ το «έσπαγαν» σε πέντε υποέργα και με τον τρόπο αυτό δεν υποχρεώνονταν να προκηρύξουν διαγωνισμό λόγω της μικρότερης δαπάνης.

Στη συνέχεια ακολουθούνταν η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, καθ’ όλα νόμιμη για έργα των οποίων ο προϋπολογισμός δεν ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.
Πηγές από το ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι, χάρη σε αυτό κόλπο, οι περισσότεροι από τους αιρετούς υπαλλήλους στους οποίους διενεργείται εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος έκαναν «χρυσές δουλειές» στη διάρκεια της θητείας τους, δίνοντας «από εδώ και από εκεί» τα περισσότερα δημοτικά έργα.
Οι τοπικοί άρχοντες που διερευνά το ΣΔΟΕ ισχυρίζονται, από την πλευρά τους, ότι τις περισσότερες φορές επιλέγουν να δώσουν ένα έργο με απευθείας ανάθεση για να «τρέξει» γρηγορότερα. Άποψή τους είναι ότι «η διαδικασία του διαγωνισμού είναι αρκετά χρονοβόρα και δε φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των έργων».

Ο Δήμος… υπεράνω υποψίας

Βέβαια, όπως παρατήρησαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ, τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης χρησιμοποιούσαν κατά κόρον μικροί Δήμοι της χώρας, από 3.000 έως 5.000 κατοίκους, αφού, σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, δημοτικά διαμερίσματα του συγκεκριμένου πληθυσμιακού εύρους είναι υπεράνω υποψίας. Αυτό, όμως, δεν προέκυψε από τους ελέγχους του Σώματος, αφού οι δήμαρχοι που εκλέγονταν σε αυτές τις περιοχές φρόντιζαν το έργο και η δράση τους στην περιοχή να έχει διάρκεια. Τι ακριβώς έκαναν;
Τοποθετούσαν ημετέρους σε δημοτικές επιχειρήσεις, αγοράζοντας έτσι την ψήφο τους. Με τους δικούς τους ανθρώπους έκαναν «μαϊμού» προκηρύξεις έργων, τουριστικές προβολές και άλλες υπηρεσίες και δραστηριότητες που εξυπηρετούσαν τα σχέδια διασπάθισης δημοσίου χρήματος που είχαν θέσει σε εφαρμογή με το κόλπο των εικονικών τιμολογίων.

Τα πλαστά τιμολόγια που «έκοβαν» οι δημοτικές επιχειρήσεις έφεραν το ΣΔΟΕ έξω από την πόρτα τους και αρκετοί υπάλληλοι που εργάζονταν σε αυτές αναγκάστηκαν να πουν την αλήθεια για τον τρόπο με τον οποίο δούλευαν.
Το ΣΔΟΕ θα ελέγξει και συγγενικά πρόσωπα των 500 δημάρχων και νομαρχών που εκτιμάται ότι είχαν ενεργό δράση στη διαδικασία του παράνομου πλουτισμού.
Οι φορολογικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα γίνουν σε βάθος δεκαετίας, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και 10.000 εισαγωγικές επιχειρήσεις με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, που δε δικαιολογούνται από τον τζίρο της επιχείρησης.

Τα ονόματα των αιρετών υπαλλήλων θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

Θάρρος

Αυλαία για την ΔΟΥ Κυπαρισσίας. Ενοποιείται με την ΔΟΥ Καλαμάτας.

Σήμερα η τελευταία μέρα λειτουργίας της.

Αυλαία για την λειτουργία της ΔΟΥ Κυπαρισσίας η σημερινή μέρα καθώς είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας της.

Οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί ότι από την Δευτέρα θα πρέπει να παρουσιαστούν στην ΔΟΥ Καλαμάτας
Οι φορολογούμενοι από την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.......

θα πρέπει να διανύουν μια απόσταση 80 χιλιομέτρων περίπου ακόμα και για μια απλή φορολογική υπόθεση και να μεταβαίνουν στην Καλαμάτα.
Παρόλο που απο το υπουργείο είχε δωθεί η δυνατότητα διατήρησης Κέντρου Εξυπηρέτησης φορολογουμένων (ΚΕΦ) αυτό δεν έχει περπατήσει και είναι άγνωστο το αν θα γίνει.

Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή γιατί σίγουρα θα την χρειαστείτε.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 10-1-2013 ]



Δημήτρης Σαμπαζιώτης: Ουδεμία υποβάθμιση πρόκειται να υποστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Σε σχέση με τον θόρυβο που προεκλήθη από την δημοσίευση του νέου κοινού οργανισμού των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα ήθελα να καθησυχάσω και να διαβεβαιώσω όλους τους Μεσσήνιους ιδιαίτερα τους κατοίκους της Τριφυλίας ότι ουδεμία υποβάθμιση πρόκειται να υποστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Μοναδικός στόχος της ...........

διοικητικής διασύνδεσης είναι η δημιουργία ενός νομικού προσώπου ώστε να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός των οικονομικών των δύο νοσοκομείων και η μείωση της σπατάλης αφού έτσι θα μπορούν τα δύο ιδρύματα να έχουν κοινό σύστημα προμηθειών. Καμία μείωση προσωπικού από τη διοικητική συνένωση δύο ιδρυμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει αφού το κάθε νοσοκομείο θα συνεχίσει να έχει το δικό του οργανόγραμμα και τον δικό του προϋπολογισμό. Ο πολίτης που θα επισκέπτεται το κάθε νοσοκομείο και ειδικά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καμία διαφορά σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας που του παρείχοντο μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να αντιληφθεί παρά μόνο αναβάθμιση τους και καλύτερη εξυπηρέτηση. Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις παραμένει ισχυρή η δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας όπως αυτή αποτυπώθηκε αλώστε και από την πλήρη χρηματοδότηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το 2012 αλλά και από την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού του 2013.

Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Βουλευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.
Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Το τέρας της κρίσης πίσω από τις πόρτες

Νέοι που έμειναν άνεργοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας που ......

κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τους κόψουν το ρεύμα, άλλοι που δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ηλικιωμένοι που τους έκοψαν τη σύνταξη και δεν μπορούν να ζήσουν, γονείς που δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους…

Στην περιοχή της Ράχης βρεθήκαμε χθες το πρωί. Θέμα του ρεπορτάζ, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Και μπορεί τα προβλήματα των ανθρώπων μιας λαϊκής συνοικίας να μη διαφέρουν και τόσο από αυτά των υπόλοιπων Καλαματιανών, ωστόσο υπάρχει η γειτονιά που κάνει τη διαφορά. Εδώ οι κάτοικοι γνωρίζονται, η μια πόρτα είναι δίπλα στην άλλη, τα σπίτια ανοίγουν πιο εύκολα απ’ ό,τι τα διαμερίσματα του κέντρου. Οι δυσκολίες, λοιπόν, δεν κρύβονται.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ και τα δημοσκοπικά δεδομένα ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Έτσι η ΝΔ μπαίνει ξανά μπροστά, η κυβέρνηση κερδίζει σε εμπιστοσύνη, ενώ διευρύνεται η υπεροχή του πρωθυπουργού έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά μετεκλογικά σε φθίνουσα δημοσκοπική πορεία. Όλα αυτά σύμφωνα με το "Βαρόμετρο" Ιανουαρίου της Public Issue για τον "Σκάι" και την "Καθημερινή".
Αυτό ειναι το σημερινό πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στην Τριφυλία για ΔΟΥ και Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Δήμος, φορείς και απόδημοι αντιδρούν. Καθησυχαστικός ο διοικητής της ΥΠΕ Παν. Κατσίβελας για το Νοσοκομείο.
ΤΙΠΟΤΕ δεν θα "περπατήσει" στη Μαρίνα Καλαμάτας κόντρα στη βούληση και τα συμφέροντα του Δήμου. Αφοπλιστική δήλωση Νίκα την επομένη της δημοσιοποίησης ότι ο έλεγχος της Μαρίνας, μέσω Κυριακούλη, περνάει σε τούρκικα συμφέροντα!
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Μπέζου-Καφαντάρη για την πορεία των έργων υγείας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
ΟΡΙΣΕ τους 7 αντιδημάρχους του Δήμου Μεσσήνης ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και τις αρμοδιότητές τους.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ συγκροτεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου. Σήμερα εκδήλωση και συγκρότηση Δ.Ε. στη Μεσσήνη.
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρώην βουλευτής Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας στο κλείσιμο της ΔΟΥ.

ΠΡΟΣ:
Πρωθυπουργό
Κοιν.: Βουλευτές Νομού Μεσσηνίας
Πολιτικά Κόμματα και Δημοτικές Αρχές

Αίτημα διαμαρτυρίας αποστέλλουν προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και οι κάτοικοι του Δήμου Τριφυλίας για το ανάλγητο πρόσωπό που έδειξε ακόμη μια φορά το κράτος αποφασίζοντας την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και τη συγχώνευση αυτής με τη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων του δήμου.

Ιδιαίτερα λυπούμαστε για τον Πρωθυπουργό, κύριο ..........

Αντώνη Σαμαρά, που παρά το γεγονός ότι κατάγεται από το Νομό Μεσσηνίας δεν έδειξε την πρέπουσα προσοχή στο θέμα αυτό μετά από την πρόσφατη απόφαση περί κατάργησης της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Αποφάσισε και την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας που εξυπηρετεί τις πόλεις Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, Κοπανάκι, Δώριο και αρκετά ακόμα γύρω χωριά, συνολικού πληθυσμού άνω των 30.000 κατοίκων και εσόδων που ξεπερνούν τα 21.000.000 ευρώ ετησίως αγνοώντας το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει έντονη οικονομική δραστηριότητα (αγροτική, τουριστική, εμπορική) καθώς και το ότι η απόσταση μεταξύ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη μετάβαση των κατοίκων για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους και την εξυπηρέτησή τους.

Μάλιστα, ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι το ότι από την εν λόγω απόφαση εξαιρέθηκαν Δ.Ο.Υ. σε δήμους που δεν διαθέτουν τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα της Αμαλιάδας, του Αιγίου κ.α.
Ζητάμε λοιπόν τόσο από τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, τον Πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο να παρέμβουν άμεσα για την αναγκαία συνέχιση λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας.

Εκ του Δ.Σ.

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για το κλείσιμο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Ερώτηση στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρετε τόσο στις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Τριφυλία το κλείσιμο της Εφορίας όσο στην μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Καλαμάτα.

Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:....


ΠΡΟΣ : ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ : Κατάργηση Δ.Ο.Υ
Η κατάργηση της ΔΟΥ Κυπαρισσίας όπως και των ΔΟΥ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων , έχουν δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Τριφυλίας , που αριθμεί τριάντα και πλέον χιλιάδες κατοίκους διότι η απόσταση από την ΔΟΥ Καλαμάτας είναι πάνω από ογδόντα χιλιόμετρα με ότι συνεπάγεται αυτό.

Την ίδια χρονική στιγμή στον γειτονικό Νομό της Ηλείας , εκ των υστέρων ανακαλείται κατάργηση ΔΟΥ που απέχει από τον ΠΥΡΓΟ μόνον είκοσι χιλιόμετρα.

Είναι λοιπόν αδιανόητο , το γιατί το Υπουργείο δεν απεδέχθη τις εκκλήσεις των φορέων και του Δήμου , για την λειτουργία έστω μιας ΔΟΥ στο Δήμο Τριφυλίας που είναι ο πλέον απομεμακρυσμένος από την Καλαμάτα.
Κατόπιν αυτών

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

Πρόκειται να αποδεχθεί το αίτημα όλων των φορέων του Δήμου Τριφυλίας για συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ Κυπαρισσίας ; .-

Αθήνα 10 - 1 - 2013

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΓΙΑΤΙ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ;;;;;;;


UPDATED 20:19

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΗΝ κ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ;;;

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ........

ΕΣΑΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΔΗ) ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΒΑ ΜΟΥΓΚΑ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ;;;;;

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;;;; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;;;

ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ;;;; (ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ...)

ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ. ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ;;;

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ......

UPDATE 20:19

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κατσίβελα μας δήλωσε ξεκάθαρα ότι για την μετακίνηση του κ. Σωτηρόπουλου στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων δεν έχει την παραμικρή σχέση ο κ. Κατσίβελας. "δεν εχει δωθεί καμία τέτοια οδηγία ούτε εντολή κ είναι αστειότητες" μας απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας.




‘’Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του ως… Νοσοκομείο’’

Αρκετά είναι αυτά που σημειώνονται για την πορεία του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας μετά και τις αποφάσεις, που εξελίχθηκαν για όλο τον υγειονομικό χάρτη και με τις διοικητικές και λειτουργικές συγχωνεύσεις.

Μιλώντας στην ...........

τηλεόραση BEST ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, είχε ξεκαθαρίσει πως το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του ως... Νοσοκομείο. Πάντως, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αντιδρά στις εξελίξεις αυτές.

Ο Παναγιώτης Αλευράς σημείωσε πως ίσως η κατάσταση αυτή λειτουργήσει ως "δούρειος ίππος" για μια ενδεχόμενη υποβάθμισή του.

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ

Το νέο χαρτονόμιστα των 5 ευρώ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Το νέο χαρτονόμισμα ......

θα κυκλοφορήσει από τον ερχόμενο Μάϊο και θα φέρει το «πορτραίτο» της Ευρώπης στο ολόγραμμα (σε λωρίδα ελάσματος) και στο υδατογράφημα, ενώ θα αλλάξει και το χρώμα του αριθμού 5, μετατρεπόμενο σε πράσινο σμαραγδί.

BEST TV

Καλαμάτα: Ατύχημα είχε ο Μαλαπάνης

Υλικές ζημίες μόνο άφησε το ατύχημα που έγινε πριν λίγο στην Αίπεια, οδηγός του ενός αυτοκίνητου μάλιστα ήταν Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας Χρήστος Μαλαπάνης.

Το ατύχημα προκλήθηκε ......

όταν άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του Χρήστου Μαλαπάνη και αυτό μετά την σύγκρουση έπεσε πάνω σε μάντρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Μαλαπάνης είναι καλά στην υγεία του.

Αποχή των δικηγορών την Παρασκεύη 11 Ιανουαρίου 2013

Στην αποχή των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας θα συμμετέχει και η Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η Συντονιστική.......

Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, ημέρα – κατά τα μέχρι τώρα δεδομένα – ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, το δικηγορικό σώμα της χώρας επισημαίνει εκ νέου τον κοινωνικά άδικο και ανάλγητο χαρακτήρα των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, που επιβαρύνουν υπέρμετρα και κατά τρόπο δυσανάλογο των οικονομικών του δυνατοτήτων και της φοροδοτικής του ικανότητας το μέσο πολίτη, ιδίως εν μέσω της παρούσας δυσμενούς συγκυρίας. Επιπλέον η αλλαγή της κλίμακας φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και τη θέσπιση υψηλού φορολογικού συντελεστή, τείνει να οδηγήσει σε πλήρη αφανισμό συλλήβδην τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, αδιαφορώντας για την σημαντικότατη συμβολή τους στα δημόσια έσοδα και την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

Η προσέγγιση των δημόσιων οικονομικών της χώρας με κριτήρια οικονομικίστικα – λογιστικά, αποκλειστικά και μόνο εισπρακτικού χαρακτήρα, εκτός από αποδεδειγμένα αναποτελεσματική, άγει σε πλήρη δημοσιονομικά αδιέξοδα, επιτείνοντας την ύφεση και εντείνοντας τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες. Τονίζουμε εκ νέου ότι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας δεν δύναται να επιτευχθεί με κοντόφθαλμες λογικές που στοχοποιούν επιμέρους κλάδους και απομυζούν τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες καθιστώντας τους «εύκολους στόχους», αλλά θα επέλθει ως αποτέλεσμα όταν επικρατήσουν συνετές λογικές, συμβατές με την πραγματικότητα της αγοράς και απόλυτα σύμφωνες με τους ορισμούς των συνταγματικών επιταγών.

Θάρρος

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Το κατήργησαν με μια μονοκονδυλιά παρά τις διαβεβαιώσεις…

Με μια μονοκονδυλιά τριών υπουργών της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και πρωθυπουργό το Μεσσήνιο Αντώνη Σαμαρά, στις 31 Δεκεμβρίου 2012, και με δημοσίευση αυτής της ΚΥΑ στο ΦΕΚ (3499/2012) προχθές, 8 Ιανουαρίου 2013, καταργήθηκε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! Καταργήθηκε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας», καταργήθηκε δηλαδή η διοικητική και λειτουργική οντότητα και αυτοτέλεια.

Βεβαίως, με την ίδια ΚΥΑ, καταργείται και το............

ΝΠΔΔ «Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας», και πλέον, όπως αναγράφεται και στην ΚΥΑ Αριθμ.Υ4α/οικ. 123890 «Ενοποιημένος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας», τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα Νοσοκομεία του ΕΣΥ: α) Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και β) Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας αποτελούν εφεξής αυτοτελές και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο, το οποίο υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, διέπεται από τις διατάξεις του εν λόγω νόμου και φέρει την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας»! Έδρα του ΝΠΔΔ είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το ενιαίο ΝΠΔΔ έχει διοικητή και διοικητικό συμβούλιο. Η, δε, συνολική δύναμη κλινών του ενιαίου Νομικού Προσώπου ορίζεται σε 415 κλίνες, εκ των οποίων οι 45 ανήκουν στο ΚΕΦΙΑΠ (σ.σ. το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, όπως έχει μετονομαστεί). Στο ενιαίο Νομικό Πρόσωπο ενοποιούνται οι οργανισμοί των Νοσοκομείων. Αυτά αναγράφονται στην ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ουσιαστικά και πρακτικά, η συγκεκριμένη ΚΥΑ, που προχθές δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ήρθε να «αποτελειώσει» το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μετά την υποβάθμιση που ήδη είχε υποστεί από τη διασύνδεσή του με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, πια, χάνει την όποια διοικητική αυτοτέλεια του είχε απομείνει, καθώς διέθετε ακόμη αναπληρωτή διοικητή και ήταν, ως ένα βαθμό, “αυτοδιοικούμενο”, ενώ χάνει πλήρως και οριστικά τη λειτουργική του αυτοτέλεια και διαχείριση αφού παύουν να υφίστανται οι Υπηρεσίες του, τα Τμήματά του, οι κλινικές του!

Με τη «διασύνδεση», επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου άρχισε η συρρίκνωση και υποβάθμιση, και πια, με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας επί Συγκυβέρνησης, με Σαμαρά Πρωθυπουργό και υπουργό τον Λυκουρέντζο ήρθε, δυστυχώς, η κατάργηση του Νοσοκομείου ως είχε και λειτουργούσε. Και αυτά, παρά τις διαβεβαιώσεις, τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις, τις απαντήσεις του κ. Λυκουρέντζου σε ερωτήσεις βουλευτών, τις βαρύγδουπες δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και στελεχών της λαλίστατης ΝΟΔΕ της ΝΕ και των αρμοδίων κομματικών του Τομέα Υγεία της ΝΔ, για «λειτουργική ανεξαρτησία», «Υγειονομική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία»… Απαντώντας, το Σεπτέμβριο, σε ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου, ο κ. Λυκουρέντζος είχε πει ότι «κάθε τι το οποίο είναι δυνατόν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην εκλογική σας περιφέρεια στο Νομό Μεσσηνίας στην Καλαμάτα και την Κυπαρισσία, θα γίνει πράξη από εμάς» και στον κ. Σαμπαζιώτη πως, «…σας διαβεβαιώνω ότι δεν τίθεται θέμα να μη λειτουργήσει στη συνέχεια το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»! Από πότε η κατάργηση νοείται αναβάθμιση, άραγε;

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Δήμητρα Νικολοπούλου είπε στο «Θ»: «Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια τέτοια Μνημονιακή κυβέρνηση. Συνεχίζει την πολιτική των τελευταίων ετών οδεύοντας τον κόσμο στον πάτο του γκρεμού χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ. Μας εξαθλίωσαν οικονομικά και τώρα στερούν το πολύτιμο αγαθό από τον άνθρωπο, την υγεία! Όσον αφορά για τα νοσοκομεία, μίλησαν και έφτασαν στη διασύνδεση με άλλα μεγαλύτερα, έφτασε όμως και η συγχώνευση, κάτι που πριν λίγους μήνες οι πολιτικοί μάς διαβεβαίωναν ότι δε θα γίνει. Όμως αποδεικνύεται το αντίθετο, με παράδειγμα άλλες υπηρεσίες.

Για τα νοσοκομεία, το μόνο που κάνουν είναι να δημοσιεύουν Οργανισμούς, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου. Για το δικό μας νοσηλευτικό ίδρυμα επέρχεται σε λίγες μέρες ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του, γιατι θα λειτουργήσει όμως με προϋποθέσεις που θα υποδεικνύουν άλλοι, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος για κανέναν είτε είναι ο ασθενής, ο εργαζόμενος ή ο πολίτης γενικά. Με τη συγχώνευση των κλινικών θα μειωθούν οι θέσεις γιατρών και προσωπικού, θα υπάρξουν μετακινήσεις και ο άρρωστος θα γίνεται μπαλάκι του τένις από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να ψάχνει σε ποια κλινική θα νοσηλευτεί.

Ακόμα, είναι δεδομένο ότι ο όρος «απόλυση – διαθεσιμότητα» αιωρείται και για το προσωπικό των νοσοκομείων και ας λένε ότι θα εξαιρεθούν. Κανείς μας, πλέον, δε γνωρίζει τι θα απογίνει. Γι’ αυτό, το μόνο που απομένει είναι να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια και να μην αφήσουμε τους “άτεχνους” αυτούς τεχνοκράτες να μας καθοδηγούν, με τα δικά μας δεδομένα».

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος ερωτηθείς σχετικά χθες το πρωί από το «Θ» δήλωσε ότι, «Έχουμε μία δυσάρεστη εξέλιξη, την οποία πληροφορηθήκαμε μόλις εχθές (σ.σ. προχθές) 8/1ου. Πλέον, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα οποία ήταν δύο διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, αλλά είχαν, το καθένα, το δικό του Οργανισμό, τις δικές του Υπηρεσίες, πλέον, από 1ης/1ου/2013 καταργούνται τα δύο Νομικά τους Πρόσωπα και ιδρύεται ένα νέο και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία “Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας”. Πώς, ακριβώς, θα γίνει η λειτουργία του νέου αυτού νοσοκομείου, με ποιους τρόπους, με ποιο καθεστώς, δεν το γνωρίζουμε.

Περιμένουμε τις καινούργιες διευκρινιστικές εγκυκλίους να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από δω και πέρα. Τίποτε άλλο δεν έχουμε να προσθέσουμε γιατι δε γνωρίζουμε τί εγκύκλιοι θα μας έρθουν και πώς θα διαρθρωθεί η νέα υπηρεσία. Δημιουργούνται προβλήματα, οπωσδήποτε δημιουργούνται προβλήματα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γιατι εάν καταργηθεί η Διοικητική Υπηρεσία, εάν καταργηθεί η Ιατρική Υπηρεσία θα πρέπει να βρεθεί τρόπος πώς θα διοικηθεί και θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από τόσο μεγάλη απόσταση…»

Μιλώντας στο «Θ» χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας είπε πως, «υπήρξε ένα δυσάρεστος αιφνιδιασμός. Η εξέλιξη αυτή, για το Νοσοκομείο, είναι ένας δυσάρεστος αιφνιδιασμός. Όχι μόνοι γιατι δε θα υπάρχει πια το όνομα “Νοσοκομείο Κυπαρισσίας”, αλλά γιατι υπάρχουν πάρα πολλά σκοτεινά σημεία για το πώς θα λειτουργεί αυτό το νέο ενιαίο Νομικό Πρόσωπο που ονομάζεται “Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας”. Μπορεί κάποιος να πει, βέβαια, ότι το όνομα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όσο η λειτουργία του Νοσοκομείου. Έχουν εγερθεί ήδη πολύ μεγάλα ερωτήματα. Εάν θα παραμείνουν σε ισχύ οι δύο χωριστοί Οργανισμοί που μόλις αυτές τις μέρες δημοσιευθήκανε και προβλέπουν χωριστές νοσηλευτικές μονάδες και χωριστή λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων. Δεν ξέρω πόσο καθησυχαστικές μπορεί να είναι οι εκτιμήσεις ή οι ερμηνείες που μπορεί να δώσει κανείς πάνω σ’ αυτό τη βάση, που εγώ τουλάχιστον εισέπραξα από τον διοικητή της 6η ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα ότι οι Οργανισμοί παραμένουν σε ισχύ, επομένως η λειτουργία των δύο Νοσοκομείων θα έχει αυτή τη διαφορετικότητα.

Γεγονός είναι ότι χρειάζονται πλήρεις και ουσιαστικές διαβεβαιώσεις ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ανεξάρτητα αν χάνει το όνομά του, που κι αυτό είναι μια θλιβερή εξέλιξη, θα διατηρηθεί ως Γενικό Νοσοκομείο, ως Υγειονομική μονάδα, με χωριστή οντότητα και λειτουργία. Η “ενιαία διοίκηση” είχε ήδη γίνει με τη διασύνδεση, είχε όμως δική του λειτουργική οντότητα. Εάν παραμείνει σε ισχύ ο Οργανισμός του, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι διατηρεί τη λειτουργική του οντότητα.

Η προοπτική όμως της ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ, που μιλάει για ενοποίηση των δύο Οργανισμών, εάν αυτό δεν αποσαφηνιστεί, είναι προφανές ότι το κυρίαρχο Νοσοκομείο, το δεσπόζων Νοσοκομείο όπως είχαμε πει και στις πρώτες αντιδράσεις για τη διασύνδεση, μπορεί να είναι κυρίαρχο και να μην περιοριστεί μόνο στην αναφορά του συνολικού αριθμού κλινών, αλλά να καταργήσει τις χωριστές μονάδες, να τις κάνει ενιαίες όπου, πλέον, το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό. Πέρα από την επικοινωνία μου με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με άλλους αρμόδιους παράγοντες προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό για το οποίο υπάρχουν διαβεβαιώσεις, ότι η λειτουργική αυτονομία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δε θα καταργηθεί!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Αντωνία Μπούζα: Ανοικτή επιστολή προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για το ζήτημα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Καλαμάτα 10 Ιανουαρίου 2013
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κύριε υπουργέ,
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες την περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, της μεγάλης οικονομική κρίσης, έχει στρέψει τα βλέμματα όλων μας, στον καίριο για την επιβίωσή μας τομέα της υγείας.
Μεγάλες οι απαιτήσεις, ..........

μεγάλα τα προβλήματα και ακόμη μεγαλύτερες οι ανάγκες των πολιτών.

Τα ισχνά οικογενειακά εισοδήματα, έχουν εξαναγκάσει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να στραφεί στη δημόσια υγεία. Αυτό σημαίνει ότι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Στη δημόσια υγεία, όπου σύμφωνα με την πληροφόρηση που όλοι κατά καιρούς έχουμε από τα ΜΜΕ, φαίνεται πως γινόταν κυριολεκτικά... πάρτυ σπατάλης, κακοδιαχείρισης, αλλά και επιβάρυνσης των ασθενών από τυχόν ακόρεστες επιθυμίες αρκετών λειτουργών της δημόσιας υγείας.

Ήρθαμε στο σήμερα όπου όλα μπαίνουν σε νέες , υγιείς πλέον βάσεις.
Σε διαφορετικές λογικές και σε απαιτητικές προσεγγίσεις λόγω των οικονομικών συγκυριών και της ανάγκης για εξυγίανση.
Η υπερβολή στη φαρμακευτική δαπάνη , στη νοσηλεία, στις πλασματικές ανάγκες , στις εικονικές εφημερίες κλπ οδήγησε την Κυβέρνηση να αναζητήσει δραστικές λύσεις επιβίωσης της δημόσιας υγείας.

Σωστά έπραξε και σιγά σιγά τα γνωστά τρωκτικά που λυμαίνονταν χρόνια την υγεία και πλούτισαν προκλητικά σε βάρος του φτωχού λαού, αρχίζουν και βλέπουν πως δεν έχουν πλέον πεδίο για να δράσουν ελεύθερα.
Μέχρι εδώ πολύ καλά! Αλλά στην προσπάθεια για αληθινή εξυγίανση και μείωση της σπατάλης , πρέπει να μη θυσιάσουμε την υγεία των Ελλήνων και το δικαίωμά τους για παροχές υγείας.

Ο τρόπος λειτουργίας της Διοίκησης των Νοσοκομειακών μας ιδρυμάτων ουδόλως απασχολεί τους πολίτες και ίσως επιβαλλόταν να εξυγιανθούν , να γίνει πιο αποτελεσματική και ευέλικτη η λειτουργία τους και να υπάρξει και εξοικονόμηση από τις όποιες περικοπές είχαν σχεδιασθεί.
Όμως άλλο αυτό και άλλο η τυχόν υποβάθμιση στις παροχές υγείας και δυνατότητας στην άμεση πρόσβασή τους, που έχει ανάγκη ένας τόπος.
Μιλώ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας , ένα νοσοκομειακό ίδρυμα που έχει αναφορά δράσης σε μία μεγάλη χωρική ενότητα , της Δυτικής Πελοποννήσου την οποία εξυπηρετεί υγειονομικά και νοσοκομειακά .

Μετά τη δημοσιοποίηση του κοινού οργανισμού των διασυνδεδεμένων πλέον Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, όπου με βάση αυτόν, τα δύο νοσοκομεία, εκτός από ενιαία Διοίκηση, θα έχουν πλέον και κοινές υπηρεσίες, η ανησυχία της Δυτικής Μεσσηνίας και της περιοχής της Ολυμπίας που εξυπηρετείται από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας ,εντείνονται.
Η περιοχή της Τριφυλίας , ένα σημαντικό κομμάτι της Μεσσηνιακής γης που έχει μία συνεχώς αυξανόμενη δυναμική στην τοπική οικονομία, στον αγροτικό και τουριστικό τομέα, νοιώθει πως αποδυναμώνεται και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, από τυχόν υποβάθμιση του υπάρχοντος Νοσοκομείου.

Θεωρώ πως επιβάλλεται να υπάρξουν διευκρινήσεις για τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας και να ληφθεί υπ΄ όψιν στις αποφάσεις σας, πως το δυσπρόσιτο πολλών περιοχών της Τριφυλίας , η απόσταση από την Καλαμάτα και η αυξανόμενη τουριστική κίνηση επιβάλλει τη διατήρηση και αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας , και όχι την υποβάθμισή τους .

Γνωρίζοντας τον αληθινό αγώνα που καταβάλλετε για την ανόρθωση του Ε.Σ.Υ. και την αναβάθμιση της υγείας στην πατρίδα μας, ευελπιστώ πως θα κάνετε το καλύτερο για την Τριφυλία.

Μετά τιμής
Αντωνία Μπούζα
Αναπληρώτρια Γραμματέας
Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας

Διανομή γραβιέρας από την Π.Ε. Μεσσηνίας

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 θα γίνει η διανομή γραβιέρας Π.Ο.Π. στους δικαιούχους φορείς που έχουν υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα (Ε.Ε.) δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2013.


Κοινό δίκτυο ΑΤΜ για Πειραιώς, Γενική και Αγροτική

Οι πελάτες των τραπεζών Πειραιώς, Αγροτικής και Γενικής θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν δωρεάν όλες τις συναλλαγές τους μέσα από το κοινό δίκτυο των 1.730 μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι .......

η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποκτήσει την Geniki bank και το υγιές τμήμα της ATEbank.

iefimerida.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Αναστολή καταβολής δόσεων για τα «πυροδάνεια»

Προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν για να σπεύσουν ......

στις τράπεζες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση που προβλέπει την αναστολή καταβολής των οφειλόμενων πυροδανείων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (τεύχος δεύτερο, Φύλλο 3462/28-12-2012) η απόφαση αναστολής πληρωμών 2012. Με αυτή, παρέχεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις διατάξεις της ως άνω απόφασης και δεν έχουν πάρει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, να ζητήσουν την αναστολή καταβολής των οφειλομένων για το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 έως και 31-12-2012 δόσεων.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

"ΣΤΟΙΧΗΜΑ" για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι νέες επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας. Μιλώντας χθες στην παρουσία του προγράμματος για το '13 του υπουργείου Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στοχοχρονοδιαγράμματα παντού και λειτουργία της οικονομίας με σύγχρονους τρόπους.
Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης είπε οτι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα είναι ορατά στο τέλος του 2013.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στον Πολιτισμό του Δήμου Καλαμάτας με την Περιφέρεια μέσω προγραμματικών συμβάσεων για το Θέατρο και το Μέγαρο Χορού.

Δηλώσεις Νίκα για Μπιρμπίτα-τσιγγάνους, για Λιμενικό Ταμείο και για το Στρατόπεδο.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ συνέντευξη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου μιλάει για την πρόταση του Αρχιεπισκόπου να παραχωρηθεί εκκλησιαστική γη σε νέους ανέργους, για τη Χρυσή Αυγή, για τα θρησκευτικά στα σχολεία, για τα οικονομικά των κληρικών και τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ με 10 από τις 11 ψήφους πρώτος αιρετός πρόεδρος του συνεταιρισμού "Ένωσης Μεσσηνίας".
ΤΟΥΡΚΟΙ αναλαμβάνουν και τη διαχείριση της Μαρίνας Καλαμάτας; Μέσω της απόκτησης του 51% στην εταιρεία Κυριακούλης ελέγχουν ελληνικές μαρίνες.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η συνένωση με εκείνο της Καλαμάτας σε Ενιαίο Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία "Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας";
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ορισμού αντιδημάρχων στο Δήμο Τριφυλίας, οργιάζουν τα σενάρια και η ονοματολογία... Πιθανές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής απο τον Κόλλια.
ΑΝΟΔΙΚΗ η πορεία των τιμών ελαιολάδου στην Ελλάδα - Ελπίδα για τοηυς αγρότες το εμπόριο αποξηραμένων φύλλων ελιάς!

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Σύλλογος Γονέων Τριών τέκνων Μεσσηνίας: Ξεκίνησε το πρόγρραμα δωρεάν διανομής Τροφίμων 2013

O Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το πρόγραμμα "ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2013" έχει ξεκινήσει.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν.........

σε τρίτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο σύλλογο εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 20.500 ευρώ όταν έχουν και τα τρία τέκνα ανήλικα.

Δικαιούχοι των τροφίμων είναι και οι τρίτεκνοι που είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο , ανεξάρτητα την ηλικία των γονέων και των τέκνων, με χαμηλότερο ωστόσο εισοδηματικό κριτήριο . Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν είναι τα εξής:

1. Φωτοτυπία οι ταυτότητες ή διαβατήριο

2.Θεωρημενο αντίγραφο το εκκαθαριστικό σημείωμα του έτους 2011 ή 2012

3. Υπεύθυνη δήλωση, αν δεν υποβάλει φορολογική δήλωση και θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

5.Αν κάποιο τέκνο είναι μέχρι 24 ετών χρειάζεται βεβαίωση σπουδών από τη σχολή ή βεβαίωση από τη μονάδα

6.Υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός φορέα υλοποίησης ( υπάρχει στο σύλλογο).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του συλλόγου μέχρι της 31Μαρτίου κάθε Τετάρτη 6μ.μ.- 8μ.μ. και Παρασκευή 6μ.μ-8μ.μ.Τηλ. επικοινωνίας: 6936834169

Πενήντα ευρώ η ψήφος και μια γουρνοπούλα…

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΧΑΪΔΕΥΑΝ ΑΦΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ
Πενήντα ευρώ η ψήφος και μια γουρνοπούλα…

-Καταγγελίες τσιγγάνων στη χθεσινή σύσκεψη για την παραβατικότητα στο Διοικητήριο

-«Ψυχραιμία» συνέστησε ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας για να μην ξεφύγει η κατάσταση

Μέσα στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» βρισκόταν σε.........

εξέλιξη η συζήτηση – συνεδρίαση για τα τελευταία φαινόμενα παραβατικότητας στη Μεσσηνία, ιδιαίτερα από την πλευρά των τσιγγάνων.

Έξω, στο διάδρομο, μια ομάδα τσιγγάνων, που παραβρέθηκε και στη σύσκεψη, μεταξύ αυτών και ο Α. Αναστασόπουλος, έκανε καταγγελίες: «Όταν μας αγόραζαν τις ψήφους μας για 50 ευρώ και μια γουρνοπούλα, ήμασταν καλοί και φιλήσυχοι.Τώρα, ξαφνικά οι τσιγγάνοι γίναμε εγκληματίες και επικίνδυνοι. Και δε σκέφτονται ότι το άδειο στομάχι θολώνει το μυαλό, ούτε τη ρήση του Δαυίδ που παρακαλεί το Θεό να μην τον κάνει φτωχό και αναγκαστεί να κλέψει για να φάει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μέσα στην αίθουσα και ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ, Α. Κολεντζάκης: «Η παραβατικότητα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και πολύπλευρο. Αν ο καθένας από τους εμπλεκόμενους φορείς κάνει σωστά τη δουλειά του, τότε δε θα υπάρξει πρόβλημα.
Πρέπει, όμως, και οι δήμαρχοι να σταματήσουν να βλέπουν τους τσιγγάνους σαν ένα τσουβάλι ψήφους.
Έπειτα, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η παραβατικότητα για να ανθίσει απαιτεί τη συνεργασία. Δεν είναι μόνο οι τσιγγάνοι ένοχοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ιδιαίτερα στον τομέα του λαθρεμπορίου».

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων δεν παρέλειψαν να ζητήσουν εκ μέρους όλων τους «συγγνώμη» για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη Μεσσήνη, και ιδιαίτερα για την απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Παναγιώτη Δουρούμη την ώρα που κηδευόταν το παιδί του.
Κατά τ’ άλλα, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο αστυνομικός διευθυντής, Βασίλης Γεωργακόπουλος, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα τεταμένη, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς: το 2011, μόνο στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, είχαν καταγραφεί 5 ληστείες και 241 κλοπές, και το 2012 καμία ληστεία αλλά 252 κλοπές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών είναι άμεση, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και το «κλονισμένο» αίσθημα ασφαλείας των πολιτών στη Μεσσήνη.

Ήδη επί τρεις ημέρες «χτενίζουν» την περιοχή 3 επιχειρησιακές ομάδες που έχουν συγκροτηθεί και, όπως σημειώθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή, έχουν προληφθεί αρκετά περιστατικά.

Παράλληλα, όμως, ζήτησε «να πέσουν οι τόνοι», όσον αφορά στην παραβατικότητα των τσιγγάνων στη Μεσσήνη, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος «να γίνει κάτι που θα είναι δυσάρεστο για όλους», εννοώντας προφανώς ότι η αυτοδικία, στην οποία ωθούνται κάτοικοι, θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η άμεση αντίδραση της Αστυνομίας, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μεσσήνη, είχε ως αποτέλεσμα να προληφθούν άλλες καταστάσεις, για τις οποίες όμως δε θέλησε να γίνει σαφής.

Πάντως, προχθές τη νύχτα πολλά ακούστηκαν στη Μεσσήνη για περιπολούντες κουκουλοφόρους, όπως έγραψε σχετικά χθες και το «Θ».
Επιπρόσθετα, ο αστυνομικός διευθυντής παρατήρησε: «Νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι άμεσα θα επανέλθει η τάξη και θα εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η καταστολή είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά της Αστυνομίας, ενώ για την πρόληψη μπορούν να συμβάλουν οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης.

Από εκεί και πέρα, η σύσκεψη στο Διοικητήριο, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, έγινε παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, δημάρχων της Μεσσηνίας και άλλων φορέων του νομού.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι το πρόβλημα της ανασφάλειας θα αντιμετωπιστεί με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή. Ζήτησε να ιδρυθεί Τμήμα Άμεσων Επιχειρήσεων για την καταστολή της παραβατικότητας, για το οποίο, μάλιστα, τόνισε ότι πρέπει έχει έδρα τη Μεσσήνη και δικαίωμα επέμβασης σε όλο το νομό.

Την ενίσχυση του αριθμού των αστυνομικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιοχής. Να σημειώσουμε εδώ ότι το Δήμο Πύλου- Νέστορος εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παν. Πετρόπουλος και το Δήμο Καλαμάτας ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Κ. Αθανασόπουλος.

Για το κλείσιμο του ρεπορτάζ, να σημειώσουμε την παρατήρηση του Στ. Βαλτζή, εκπροσώπου των επιχειρηματιών της ΒΙΠΕ Σπερχογείας: «Έχουμε κάνει δεκάδες συσκέψεις με το ίδιο θέμα στην ατζέντα. Ας ελπίσουμε, αυτή τη φορά, ότι όσα θα αποφασιστούν θα γίνουν πράξη…».

Θάρρος