Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Τριφυλίας: «Φτάσαμε στον πάτο, δεν πάει άλλο, αλλαγές παντού και σε όλους!»

Εκρηκτικό και έντονα συγκρουσιακό είναι, όπως έχουμε γράψει, το κλίμα στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, με τα «μέτωπα» που έχουν σχηματιστεί να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων!

Η ενότητα και......

η συνοχή της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης έχει «σπάσει». Πλέον, γίνεται φανερό πως, όσο και αν επιχειρείται - από θεσμικούς αλλά και εξωθεσμικούς παράγοντες (!) - να διασκεδαστούν εντυπώσεις και να καμφθούν αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων που απαιτούν αλλαγές στους αντιδημάρχους, αυτές οι μεθοδεύσεις και πιέσεις, όχι μόνο δε «στέκονται» ικανές να φέρουν αποτέλεσμα, αλλά πέφτουν στο κενό, μεγαλώνοντας το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο, πια, δε «γεφυρώνεται». Επιπλέον, κάνουν ακόμη εντονότερες τις αντιδράσεις, με την πολιτική κόντρα να φτάνει στα άκρα εν όψει των αυριανών δημαιρεσιών, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Από τη μία, ο δήμαρχος φέρεται να επιμένει σθεναρά στην επιλογή του να μην κάνει αλλαγές και να ανανεώσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας την εμπιστοσύνη του στους διατελέσαντες αντιδημάρχους, ορίζοντας τους ίδιους μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2014 και τη λήξη της δημοτικής περιόδου, θέση την οποία αποδέχονται και με την οποία συμφωνούν οι 6 του αντιδήμαρχοι, στη γραμμή ότι «υπάρχουν δυσκολίες, αλλά το σχήμα δουλεύει, αποδίδει και έχει βάλει τις βάσεις για παραγωγή έργου τα επόμενα χρόνια και έτσι οι αλλαγές θα αποσυντονίσουν και αποδιοργανώσουν το Δήμο»!

Μάλιστα, η επικοινωνία του δημάρχου με δημοτικούς του συμβούλους είναι συνεχής, το ίδιο και οι επαφές και οι συσκέψεις του ανά Δημοτική Ενότητα, αλλά και κατά μόνας, όπως χθες στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, με σκοπό να κάμψει τις αντιδράσεις, επιχειρώντας - ατυχώς σύμφωνα με πληροφορίες - να τους μεταπείσει, ώστε να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή τους στις αυριανές δημαιρεσίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαδικασία αλλά και την ίδια την εκλογή προέδρου του Δ.Σ.!
Από την άλλη, δημοτικοί σύμβουλοι που αντιδρούν στη φερόμενη ως επιλογή του δημάρχου να μην κάνει αλλαγές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, «απαιτούν» να τους αλλάξει όλους! Όπως, μάλιστα, λένε: «Φτάσαμε στο πάτο, δεν πάει άλλο. Ο Δήμος έχει βυθιστεί στο τέλμα και την ανυποληψία. Η κοινωνία βοά, η βάση της παράταξής μας βράζει, οι τοπικοί μας σύμβουλοι έχουν εξαγριωθεί και επαναστατήσει. Απαιτούν αλλαγή πορείας, αλλαγή δομών, αλλαγή όλων των προσώπων που ήταν δύο χρόνια σε θέσεις ευθύνης.

Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Δεν είναι ατομικό το πρόβλημα. Είναι βαθύτατα πολιτικό και πολιτική πρέπει να είναι η λύση που θα δώσει ο δήμαρχος για να αλλάξει η νοοτροπία, να αλλάξουν τα πρόσωπα, να τα αλλάξει όλα και ο Δήμος Τριφυλίας να κάνει ένα νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Αυτά απαιτεί ο λαός, η κοινωνία και η βάση της παράταξής μας!».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που απαιτούν νέα πρόσωπα σημειώνουν με έμφαση ότι ο απελθείς πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, όπως και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, στη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας στα Φιλιατρά την περασμένη Κυριακή, δήλωσαν ευθέως και ρητά πως δεν επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις που κατείχαν, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για αλλαγές. Αυτό διευκολύνει το δήμαρχο Κώστα Κόλλια να δώσει και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να υπηρετήσουν το Δήμο Τριφυλίας και τους πολίτες, κάτι που δικαιούνται κιόλας στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, χωρίς στεγανά και «κλειστές πόρτες, ομάδες διοίκησης και παράκεντρα εξουσίας!».

Καυτηριάζουν, παράλληλα, το γεγονός ότι οι υπόλοιποι εκ των αντιδημάρχων - πέντε στον αριθμό - δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο, «επειδή είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες και το μόνο που θέλουν είναι το αξίωμα και τα παρελκόμενά του (!), σε διαφορετική περίπτωση θα διευκόλυναν και εκείνοι το δήμαρχο. Γιατί είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες; [.] Εμείς είμαστε με το λαό και την καθημερινότητα και εκείνοι (σ.σ. ο δήμαρχος και οι διατελέσαντες αντιδήμαρχοι) με τις καρέκλες, τους εργολάβους και τους μηχανισμούς μέσα και έξω από το Δημαρχείο. Τέρμα στις μεθοδεύσεις και τις στημένες διαδικασίες. Πρέπει να σπάσουμε τα στεγανά και να ανοίξουμε το Δήμο στο λαό».

Όπως είπε στο «Θ» στέλεχος του συνδυασμού του δημάρχου Τριφυλίας: «Η πολιτική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αλλά και επιβεβλημένη. Είναι σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις, ξεπερασμένες παλαιοκομματικού χαρακτήρα νοοτροπίες και μεθοδεύσεις, πρακτικές απολυταρχικών καθεστώτων που κατέρρευσαν. Δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, με το πνεύμα της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας. Είναι λογικές που απορρίπτει μετά βδελυγμίας η κοινωνία μας. Με περισσό θράσος μιλάνε για "εκβιασμούς" και "εκβιαστές".
"Εκβιασμός" είναι η βούληση για προσφορά υπηρετώντας τον τόπο και τους συμπολίτες μας;
"Εκβιαστής" είναι αυτός που αφουγκράζεται την κοινωνία και τη βάση της παράταξής του και μεταφέρει στο δήμαρχο το λαϊκό αίσθημα και αίτημα;
Ποιος είναι ο εκβιασμός και ποιοι οι εκβιαστές;
Ποιος, ποιοι και πώς έχουν καταστήσει δέσμιό τους το δήμαρχο και ποια είναι τα δεσμά και οι δεσμεύσεις του, απέναντί τους, που δεν τον αφήνουν να προχωρήσει σε αλλαγές;».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Τριφυλία

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ετοιμάζεται η Τριφυλία αύριο Κυριακή 6 Ιανουαρίου να γιορτάσει τον Αγιασμό των υδάτων σε κάθε πόλη και χωριό της Τριφυλίας.
Στην Κυπαρισσία θα γίνει η θεία Λειτουργία στον ναό της Ευαγγελίστριας χοροστούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Μετά την Θεία Λειτουργία θα γίνει ο ..........

Αγιασμός των υδάτων στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Στα Φιλιατρά ο Αγιασμός των υδάτων θα γίνει στο συντριβάνι της πλατείας Καποδιστρίου όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια περίπου στις 11:00.
Μετά την πλατεία θα γίνει Αγιασμός των υδάτων στην Αγία Κυριακή στις 12 περίπου το μεσημέρι.

Στους Γαργαλιάνους θα τελεστεί στις 11:15 ο Αγιασμός στην δεξαμενή της Πόλης ενώ γύρω στις 12:00 θα γίνει αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Μαραθούπολης.

Αστυνομικοί έκαναν «ντου» σε τσιγγάνους στη Μεσσήνη

Η δράση των τσιγγάνων στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Η υπομονή των πολιτών - θύματα έχει φτάσει στο μη παρέκει. Το πρόβλημα, βέβαια, δε δημιουργήθηκε χθες.

Τα γεγονότα, ........

όμως, των προηγούμενων ημερών με την κλοπή των σωλήνων του ΟΤΕ, αλλά και η επιχειρούμενη διάρρηξη στα σπίτια των συγγενών του άτυχου Ηλία Δουρούμη την ώρα της κηδείας του, ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής.

Αν δεν υπάρξει ουσιαστική και διαρκής παρέμβαση του κράτους για την αντιμετώπιση του φαινομένου, μπορεί και να καταγραφούν στο μέλλον περιστατικά αυτοδικίας.

Από την άλλη πλευρά, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τις όποιες δυνάμεις της, γνωρίζοντας πολύ καλά το κλίμα στην περιοχή, έδειξε χθες τα αντανακλαστικά της και προχώρησε σε ευρεία επιχείρηση, η οποία επικεντρώθηκε στην πόλη της Μεσσήνης.

Έτσι, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε, «στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από το πρωί έως το μεσημέρι ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσήνη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα έξι (76) άτομα και εκατόν είκοσι οκτώ (128) οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά τριάντα έξι (36) άτομα και συνελήφθησαν πέντε (5). Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος, ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά και κλοπή ρεύματος.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 19,7 γραμμαρίων, ενώ βεβαιώθηκαν τριάντα μία (31) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας».

Το «Θ» επικοινώνησε και με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Κ. Γεωργακόπουλο, ο οποίος παραδέχτηκε τα προβλήματα, αλλά τόνισε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντά τους με στόχο την αντιμετώπιση της κατάστασης: «Η αστυνομική επιχείρηση που έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) εντάσσεται, όπως και μια σειρά άλλες, στο πλαίσιο πρόληψης της εγκληματικότητας.
Από την άλλη πλευρά, κάθε ημέρα έχουμε συλλήψεις και αυτόφωρα. Βέβαια, είναι γεγονός ότι το φαινόμενο δεν έχει παταχθεί. Η κατάσταση θεωρούμε ότι δεν είναι ανεξέλεγκτη. Μπορεί η Αστυνομία να έχει γίνει “σάκος του μποξ” από τους πολίτες, αλλά από την πλευρά μας παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζονται. Ο νόμος είναι νόμος και μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια πρέπει να κινούμεθα όλοι».

Θάρρος

Έλεγχος σε Καλαματιανή γιατρό από τον ΕΟΠΥΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της Μαρίας Νίκα - Θάρρος

Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το διοικητή του Οργανισμού Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να ελέγξει συμβεβλημένο γιατρό που καταγγέλθηκε ότι υποστήριξε πως είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις ασθενών που δικαιούται το μήνα, σε μία μόνο μέρα!
Την ανακοίνωση έκανε χθες το πρωί ο ..........

κ. Παπαγεωργόπουλος από την εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» του Γιώργου Παπαδάκη. Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ ανέφερε: «Είχαμε χθες ένα περιστατικό. Στις 2 Ιανουαρίου καταγγέλθηκε ότι γιατρός στην Καλαμάτα είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και ζήτησε επιπλέον χρήματα».

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε: «Τις 200 επισκέψεις του μήνα τις είχε καλύψει στις 2 Ιανουαρίου, με την 1η του μήνα να είναι αργία; Δηλαδή, σε μία μέρα;».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος συνέχισε ότι μετά την καταγγελία, η επιθεώρηση «βρέθηκε στην Καλαμάτα, το ελέγχει και θα επιβληθούν οι ποινές, με χειρότερη την αφαίρεση του συνταγολογίου και τη διακοπή της σύμβασής μας. Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα και το ζούμε όλοι και στην οικογένειά μας και στον περίγυρό μας τον κοινωνικό».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι για να υπάρξει καλύτερος έλεγχος, ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει τη λειτουργία τηλεφωνικού ραντεβού και για τους συμβεβλημένους γιατρούς. Μέσα από αυτό το σύστημα, όπως είπε, θα ελέγχονται τα ραντεβού του κάθε γιατρού, αλλά και άλλα στοιχεία για τη συνταγογράφηση κ.λπ.
Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για το σύστημα του τηλεφωνικού ραντεβού, που ήδη λειτουργεί για τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι το κόστος της κλήσης θα πέσει αρκετά πιο κάτω από το 1 ευρώ. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πάψουν οι διπλές και τριπλές χρεώσεις για μέλη της ίδιας οικογένειας που θέλουν να κλείσουν ραντεβού (δηλαδή ο καθένας να πρέπει να πάρει ξεχωριστό τηλέφωνο), ενώ θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις (μηδενική χρέωση) για πολύτεκνους, βαρέως και χρονίως πάσχοντες.

Συγκεκριμένα στοιχεία θέλει ο Ιατρικός Σύλλογος

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να μιλάνε με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι να λένε γενικά κάποιος γιατρός και να αφήνουν εντυπώσεις» ήταν η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλη Μιχαήλ, σε επικοινωνία που είχαμε χθες για το θέμα.
«Να πουν, π.χ., ότι ο τάδε γιατρός την τάδε μέρα είχε 200 επισκέψεις. Αυτή τη λογική, να μιλάμε για καταγγελίες και ελέγχους χωρίς να δίνουμε στοιχεία, εμείς δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε» κατέληξε ο κ. Μιχαήλ, συμπληρώνοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν είχε ενημερωθεί για κανέναν σχετικό έλεγχο.

Τριφυλία ...«Στον Κόλλια δεν περνάνε εκβιασμοί.»

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

«Απάντηση» στο αίτημα για σαρωτικές αλλαγές στους αντιδημάρχους Τριφυλίας, που διατυπώνουν ευθέως δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, επιχείρησαν να δώσουν χθες άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του δημάρχου και την ηγετική ομάδα του Δήμου Τριφυλίας, αναφέροντας: «Στον Κόλλια δεν περνάνε εκβιασμοί.»!

Όπως, μάλιστα, πρόσθεταν οι ίδιοι,............

«η επιθυμία του καθενός εκ των δημοτικών συμβούλων να λάβει αξίωμα είναι θεμιτή. Όταν, όμως, δεν πρόκειται περί επιθυμίας απλής, αλλά γίνεται με απειλές και φοβέρες, μετατρέπεται σε ωμό εκβιαστικό δίλημμα. Όφειλαν να το γνωρίζουν, αλλά - έστω και τώρα - το μαθαίνουν, στον Κόλλια δεν περνάνε οι εκβιασμοί».

Κύκλοι του δημάρχου ανέφεραν ακόμη: «Αντί να πείσουν με επιχειρήματα για την ορθότητα του αιτήματός τους, το οποίο ήταν μονοσήμαντο, μονοδιάστατο και μονοκόμματο, "να φύγουν εκείνοι, να έρθουμε εμείς ως νέοι αντιδήμαρχοι", άλλως "δεν είμαστε δεδομένοι, αποδεσμευόμαστε, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, δεν είμαστε πια στην ομάδα για να καθόμαστε συνέχεια στον πάγκο και να παίζουν άλλοι που χάνουν δύο χρόνια", έλυσαν τα χέρια του δημάρχου για να μην κάνει καμία αλλαγή στους αντιδημάρχους. Ταυτόχρονα, του τα έδεσαν, επίσης, για να μην κάνει καμία αλλαγή, αφού σε περίπτωση που υπέκυπτε στους εκβιασμούς, θα ήτο συνεχώς υπό τα δεσμά των εκβιαστών».

Στην ηγετική ομάδα του Δήμου, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι διατελέσαντες αντιδήμαρχοι τα δύο πρώτα χρόνια, θεωρούν πως τα προβλήματα του «Καλλικράτη» και οι περικοπές των οικονομικών προκάλεσαν εμπόδια στην παραγωγή του έργου όπως θα το ήθελαν, αλλά απορρίπτουν με ιδιαίτερη ένταση κάθε προσπάθεια μηδενισμού της σοβαρής, όπως λένε, δουλειάς που έγινε στο Δήμο, θέτοντας βάσεις για την παραπέρα πορεία με βελτίωση της λειτουργίας του και των υπηρεσιών του στους πολίτες!

Από την άλλη πλευρά, και χθες δημοτικοί σύμβουλοι που θεωρούν επιβεβλημένη την ανάγκη για σαρωτικές αλλαγές στους αντιδημάρχους επεσήμαναν πως «δεν είναι προσωπικό το θέμα, ούτε προσωποποιείται! Είναι βαθύτατα πολιτικό και πολιτική είναι η θέση για αλλαγή προσώπων, αλλαγή δομών, αλλαγή πορείας στο Δήμο Τριφυλίας. Αυτά λέει η κοινωνία, αυτά ζητούν οι πολίτες από το δήμαρχο και αυτή την αγωνία της κοινωνίας, της βάσης της παράταξής μας και τη δική μας του μεταφέραμε με την πρόσκληση για ριζικές αλλαγές!».

«Σανίδα σωτηρίας» από την αντιπολίτευση στις δημαιρεσίες της Κυριακής;
Με διαμορφωμένο αυτό το εκρηκτικό και έντονα συγκρουσιακό κλίμα στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. Τριφυλίας, το απόγευμα της Κυριακής, στην Κυπαρισσία. Όπως η νομοθεσία ορίζει, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδεικνύεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό του Δ.Σ., μετά από ψηφοφορία, μεταξύ των συμβούλων που θα θέσουν υποψηφιότητα, και αυτός που θα εκλεγεί θα είναι υποψήφιος στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει μεταξύ όλων των μελών του Δ.Σ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», στη διαδικασία - ψηφοφορία μεταξύ των μελών της συμπολίτευσης για την εκλογή υποψήφιου προέδρου του Σώματος, υποψήφιοι θα είναι δύο: ένας που θα αποτελεί επιλογή - πρόταση του δημάρχου και ένας εκ των δημοτικών συμβούλων που τάσσονται υπέρ των αλλαγών στα πρόσωπα που κατείχαν θέσεις ευθύνης! Οι δύο αυτές υποψηφιότητες συγκεντρώνουν δίπλα τους, η μία τους διατελέσαντες αντιδημάρχους και η άλλη τους δημοτικούς συμβούλους που θέλουν αλλαγές, και η ψηφοφορία θα θυμίζει πολιτικό θρίλερ με άγνωστο το αποτέλεσμα.

Πάντως, σημειώνουμε πως από την πλευρά του δημάρχου θεωρούν πως, έστω και οριακά, θα εκλεγεί σε αυτή την πρώτη φάση της διαδικασίας ο εκλεκτός του για υποψήφιος πρόεδρος, ενώ στη δεύτερη φάση, την ψηφοφορία μεταξύ του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούν πως η πρότασή του θα τύχει και στήριξης - θετικής ψήφου από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κάτι που έχουν ως δεδομένο, επειδή «κάποιοι από την αντιπολίτευση θα κάνουν το χατίρι του δημάρχου και δε θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο.».

Φιλιατρά: Ολα έτοιμα για τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανείων. [ VIDEO ]

Όλα έτοιμα είναι για τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανείων καθώς στολίστηκε η πλατεία και το συντριβάνι της πόλης για την αυριανή μέρα.

Το συντριβάνι.......

που τις προηγούμενες μέρες φιλοξενούσε τον "πολιτισμό της μπύρας" των μέθυσων Ρουμάνων με τα σκουπίδια τους, καθαρίστηκε και είναι έτοιμο για την αυριανή μέρα.

Καθαρισμό όμως είχαμε σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News και πριν από δύο μέρες στην Αγία Κυριακή όπου μετά την πλατεία και περίπου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η ρίψη του Σταυρού στην Θάλασσα.

Εμείς να ευχηθούμε να έχει καλό καιρό για να ευχαριστηθεί ο κόσμος τον εορτασμό των Θεοφανείων.
Πάρτε μια γεύση από την ρίψη του Σταυρού στο συντριβάνι μας το 2011 (διότι λόγω καιρού δεν έπεσε σταυρός στο συντριβάνι το 2012.)


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Έλεγχος σε Καλαματιανή γιατρό από τον ΕΟΠΥΥ


Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα, σύμφωνα ......

με το διοικητή του Οργανισμού Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να ελέγξει συμβεβλημένο γιατρό που καταγγέλθηκε ότι υποστήριξε πως είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις ασθενών που δικαιούται το μήνα, σε μία μόνο μέρα!

Την ανακοίνωση έκανε χθες το πρωί ο κ. Παπαγεωργόπουλος από την εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» του Γιώργου Παπαδάκη. Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ ανέφερε: «Είχαμε χθες ένα περιστατικό. Στις 2 Ιανουαρίου καταγγέλθηκε ότι γιατρός στην Καλαμάτα είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και ζήτησε επιπλέον χρήματα».

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε: «Τις 200 επισκέψεις του μήνα τις είχε καλύψει στις 2 Ιανουαρίου, με την 1η του μήνα να είναι αργία; Δηλαδή, σε μία μέρα;».

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

"ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ" με αυτή τη φράση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούηλης σηματοδότησε τις περαιτέρω κινήσεις και πολιτικές επιλογές του, στοχεύοντας στην αλλαγή της Περιφέρειας μέσω αναπτυξιακής πολιτικής για την οποία δηλώνει αισιόδοξος.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Π. Τατούλης μίλησε για όλους και για όλα έδωσε το στίγμα για τη νέα χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Δήλωσε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχει προτάσεις, ενώ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για την υποκριτική στάση του στο θέμα των τσιγγάνων διερωτώμενος: Είναι απέναντι στα γκέτο και τα σταλινικά γκούλακ;
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ στην άσφαλτο το Δεκέμβριο του '12 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον απολογισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης.
ΑΥΡΙΟ η εκλογή Προεδρείων και μελών των Επιτροπών σε Περιφέρεια και Δήμους.
4 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ τσιγγάνων για κλοπή ρεύματος και ναρκωτικών σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση.
ΑΥΡΙΟ ο αγιασμός των υδάτων και η πίτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ 14 Ιανουαρίου πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜμΕ με 456 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Αλευρά σε πρότυπο θερμοκήπιο της Τριφυλίας.
ΦΥΤΕΥΟΥΝ για την Άνοιξη κηπευτικά οι παραγωγοί στην Πελοπόννησο.


ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!