Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

114 χρόνια Θάρρος της Μεσσηνίας.

Από την ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News

Χρόνια Πολλά στην πιο σοβαρή εφημερίδα του Νομού μας.

Ευχόμαστε να συνεχίσουν την σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που κάνουν.

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ



Φιλιατρά: Οι τεχνητές λίμνες του γηπέδου basket στο Λύκειο.

Τεχνητές λίμνες εξακολουθούν να σχηματίζονται μετά από βροχή στο ολοκαίνουριο γήπεδο basket του νέου Λυκείου Φιλιατρών.

Πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα 30 Νοεμβρίου, είχαμε κάνει ρεπορτάζ με φωτογραφίες (κλίκ) με τις κακοτεχνίες του εργολάβου που κατασκεύασε το κλουβί με το συρματόπλεγμα (!!!) στο γήπεδο basket του νέου Λυκείου, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που υπάρχει.

Σήμερα μετά από πληροφορίες μας η κατάσταση...........

δεν έχει αλλάξει καθόλου και με την παραμικρή βροχή οι λίμνες εντός του γηπέδου εμφανίζονται ξανά.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς όσο υπάρχουν οι λίμνες συνεπεία κακοτεχνιών του εργολάβου δεν μπορούν να αθληθούν τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου, Δεν μπορούν να αθληθούν οι αθλητές του τμήματος Καλαθοσφαίρισης της Εράνης,

Συνεργάτης του Φιλιατρά News βρέθηκε το απόγευμα στο γήπεδο του basket, μαζί με τον Υπεύθυνο Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης της Εράνης κ. Γιώργο Γριβοκωστόπουλο όπου μας επισήμανε τα προβλήματα του γηπέδου.
Η εικόνα μιλάει πραγματικά μόνη της. Μετά από μία περίπου εβδομάδα από την τελευταία βροχή, το πρόβλημα είναι ακόμα εμφανές στο νέο γήπεδο του Λυκείου.

Σημαντική αναφορά έγινε στον κίνδυνο ατυχήματος εν ώρα παιχνιδιού εντός του γηπέδου, τόσο με το ενδεχόμενο να χτυπήσει κάποιο παιδί είτε στους μεταλλικούς στύλους, είτε στο χαμηλό τσιμεντένιο στηθαίο περιμετρικά του γηπέδου.
Όπως μας είπε ο Υπεύθυνος Τμημάτων καλαθοσφαίρισης της Εράνης κ. Γιώργος Γριβοκωστόπουλος το κουβούκλιο αυτό είναι 100% παράνομο βάση νόμου. Και μας είπε πως κάποτε που ήθελε να περιφράξει γήπεδο στο προαύλιο του Λυκείου δεν τον άφησαν γιατί υπάρχει Νόμος που απαγορεύει την ύπαρξη τέτοιας κατασκευής ΕΝΤΟΣ Σχολικού προαυλίου.

Εμείς πραγματικά αναρωτιόμαστε. Αν πράγματι είναι παράνομο το κουβούκλιο όπως λέει ο κ. Γριβοκωστόπουλος, πως ο μελετητής συμπεριέλαβε μια παράνομη κατασκευή στην μελέτη???
Μπορεί το συρματόπλεγμα να είναι μέσα στην μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου... ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ για να αντιληφθεί ο εργολάβος ότι το συρματοπλεγμένο κουβούκλιο που συμπεριέλαβε στην μελέτη κάποιος Περιοριεμένης Νοητικής Αντίληψης μελετητής ελοχεύει κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού κάποιου παιδιού και να παραβλέψει την κατασκευή του ακόμα και παράτυπα από ότι λέει η μελέτη για το σημείο???
Εισαγγελέας υπάρχει να παρέμβει αυτεπάγγελτα στο θέμα???
ΠΩΣ αύριο οι γυμναστές του λυκείου και του γυμνασίου θα βάλουν τα παιδιά να αγωνιστούν στο κλουβί με τις τελικές γραμμές του γηπέδου να είναι κοντά στο συρμαατόπλεγμα???

Δείτε το ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.



Να τον ...χαίρεστε κ.Τσίπρα!!!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Οι δηλώσεις στα ΜΜΕ καθώς και η τραγική εμφάνιση βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό,από πλευράς επιχειρηματολογίας , θέσεων και αντιπαράθεσης, προβληματίζει εντόνως τους πολίτες σχετικά με τις ανοχές της Αξιωματικής μας αντιπολίτευσης σε παραβατικές συμπεριφορές, που περιλαμβάνουν σοβαρά αδικήματα και ενισχύουν την αρνητική εικόνα της Χώρας.

Συγχρόνως όμως, ............

η παιδαριώδης , υποκριτική και εξόχως αφελής προσπάθεια ανυπάρκτων πολιτικά προσώπων όπως είναι ο κ.Χρήστος Καραγιανννίδης βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ ,να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα που έλαβαν οι περιπτώσεις της ΑΣΟΕ και της Βίλας Αμαλία, επιβεβαιώνει εκτός της έλλειψης θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και τη γύμνια του πολιτικού μας συστήματος, που επιτρέπει να μας εκπροσωπούν πρόσωπα σαν τον εν λόγω βουλευτή!

Αχταρμάς οι απόψεις του βουλευτού, που στην προσπάθειά του να αντιπολιτευθεί...τη νομιμότητα παρενέβη εμμέσως στο έργο της δικαιοσύνης. Ανέφερε χαρακτηριστικά, πως στο σπίτι του έχει δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τον τσελεμεντέ του αναρχικού... θέλοντας να παρουσιάσει τα ευρήματα της Αστυνομίας ως κάτι το σύνηθες που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια !!

Επίσης στις δηλώσεις του για τη μακροχρόνια κατάληψη της Βίλας Αμαλία, θεώρησε την επιτυχή επιχείρηση της Αστυνομίας - που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια- ως προσπάθεια να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές!!

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, τόνισε πως ήταν... χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια, γιατί εκεί μπορούσες ελεύθερα, να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε!

Μετά από όλην αυτήν τη σύγχιση που προσφέρουν στους Έλληνες τα ...σπουδαία αυτά στελέχη της πολιτικής ζωής του τόπου μας, είναι φυσικό κι επόμενο να επιζητούμε επιτέλους από το ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για την όποια μορφής βία ασκείται στο όνομα της δημοκρατίας καθώς και για την ανοχή της παράταξης σε παραβατικές συμπεριφορές.

Δε μπορούμε να είμαστε κ.Τσίπρα και με το Νόμο και με την παρανομία, που τεχνιέντως ... βαπτίζετε αντίσταση!

Συνεδριάζει το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης και στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται δύο θέματα ημερήσιας διάταξης.

Τα θέματα: .....

1. Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
2. Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Φιλιατρά Νews θα σας δώσει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ την συνεδρίαση μέσω ειδικού Player όπως έχει γίνει και άλλες φορές.
Την Κυριακή στις 4 το απόγευμα συντονιστείτε εδώ στο Φιλιατρά News για να δείτε την συνεδρίαση.

Σαν «ζεστό ψωμί» πουλάνε οι θερμοπομποί λόγω της μικρής κατανάλωσης σε ρεύμα

Σε μείζον θέμα έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ημέρες το νέφος της αιθαλομίχλης που καλύπτει, κυρίως, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και προέρχεται από την αυξημένη κατανάλωση ξυλείας στα τζάκια, στην προσπάθεια των κατοίκων να ζεσταθούν με όσο το δυνατόν φθηνότερους τρόπους.

Αντίθετα, στην ...........

Καλαμάτα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν έμποροι καυσόξυλων, καθώς καίγονται ξύλα καλής ποιότητας και όχι επεξεργασμένα.

Παράλληλα, υπάρχει έντονη ζήτηση των καταναλωτών για θερμοπομπούς, τεχνολογία που υπήρχε αλλά δεν είχε διαδοθεί τόσο έντονα, όσο τελευταία, και «επιβλήθηκε» λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και της μικρής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν θελήσει κάποιος να ζητήσει σήμερα θερμοπομπό, στις περισσότερες των περιπτώσεων θα πρέπει να περιμένει περίπου 15 ημέρες έως ότου τον προμηθευτεί.

Αύξηση στην κατανάλωση καυσόξυλων

Αύξηση στην κατανάλωση καυσόξυλων έχει εντοπίσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Γ. Δούσης, με ταυτόχρονη αύξηση της πελατείας του, ενώ κατά μέσο όρο ο κάθε πελάτης καταναλώνει περί τον 1,5 τόνο ξυλείας. Στο κατάστημά του έχει μια μικρή ξυλόσομπα που καίει συνεχώς και καταναλώνει περίπου 30-40 κιλά ξύλων των ημέρα, ενώ υπολογίζει πως θα χρειαστεί γύρω στους 4 τόνους ξύλων όλη την περίοδο. Όμως, όπως σημείωσε, στα σπίτια είναι διαφορετική η κατάσταση και, κατά συνέπεια, η κατανάλωση.

Όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει όσα συμβαίνουν τελευταία με το νέφος της αιθαλομίχλης, απάντησε πως στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν καίνε ξύλα, λόγω της μεγάλης ζήτησης, αλλά οτιδήποτε μοιάζει με ξύλο, έστω κι αν είναι επεξεργασμένο ή βαμμένο.
Ο ίδιος κατέταξε την ποιότητα των ξύλων για καύση ως εξής (κατά φθίνουσα σειρά): πουρνάρι, αριά, δρυς, κουμαριά, αγλαντζινιά και ελιά. Παρατήρησε, όμως, πως επειδή η Μεσσηνία είναι ελαιοκομικός νομός, υπάρχει τεράστια κατανάλωση στην καύση ξύλου ελιάς, κάτι που δε συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Πολιτεία με το να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να δοθούν άδειες υλοτομίας.
Όσον αφορά στις τιμές, είναι ίδιες εδώ και τρία χρόνια. Δηλαδή, 0,18 ευρώ για χύμα, 0,25 ευρώ για συσκευασμένα σε σακί και 0,15 ευρώ όταν τα ξύλα είναι χλωρά.
Αύξηση κατά 10-20% στην κατανάλωση ξυλείας διαπίστωσε και ο κ. Άρχιππος Σακκάς. Κι αυτό, όπως μας είπε, μολονότι στη Μεσσηνία υπάρχει άφθονη ξυλεία λόγω των δέντρων ελιάς και συνήθως καλύπτονται έτσι οι απαιτήσεις. Από την άλλη πλευρά, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι τέτοιες που να χρειάζονται πολύ μεγάλες καταναλώσεις.
Κατά τον ίδιο, το πρόβλημα που έχει εμφανιστεί τελευταία οφείλεται στο ότι ο κόσμος ήταν απροετοίμαστος και καίει ό,τι βρει μπροστά του που μοιάζει με ξύλο. Παρατήρησε πως τα ξερά ξύλα δε ρυπαίνουν τόσο πολύ, ενώ με τη σειρά του επισήμανε ότι υπάρχει τρόπος να διορθωθεί η κατάσταση, αν χαμηλώσει η Πολιτεία την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να μειωθεί η καύση ξύλων και, κατά συνέπεια, το νέφος της αιθαλομίχλης.

Ανάρπαστοι οι θερμοπομποί

Κι όσο το πετρέλαιο θέρμανσης έχει την ίδια τιμή με το πετρέλαιο κίνησης, οι καταναλωτές αναζητούν άλλους τρόπους θέρμανσης. Τελευταία «μόδα» είναι οι θερμοπομποί. Μια τεχνολογία που υπάρχει χρόνια, αλλά τα προϊόντα της έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά ανάρπαστα.
Η μεγάλη ζήτησή τους, μας εξηγεί ο κ. Σπ. Χειλάς, οφείλεται στο γεγονός ότι το κόστος αγοράς είναι μικρό και έχουν μικρή κατανάλωση, κυρίως όσοι από αυτούς διαθέτουν θερμοστάτη και ειδικά ψηφιακό, για καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Αντίθετα, ενεργοβόροι και ασύμφοροι είναι όσοι δε διαθέτουν θερμοστάτη και λειτουργούν συνεχώς.

Με το κόστος του πετρελαίου στα ύψη, οι θερμοπομποί καταναλώνουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να διοχετεύονται ρύποι στο περιβάλλον. Έχουν απόδοση 100%, χωρίς απώλειες, ενώ το μικρό κόστος αγοράς τούς κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς.
Πολλοί είναι εκείνοι, δε, που τους χρησιμοποιούν, κυρίως, το βράδυ με το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, προκειμένου να μειώσουν ακόμη περισσότερο το κόστος κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ζητήσαμε να μάθουμε ποια είναι η κατανάλωση σε σχέση με άλλες συσκευές, όπως τον κλιματισμό, και σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Χειλάς, είναι σχεδόν ίδια με αυτή ενός κλιματιστικού τεχνολογίας inverter.
Αυτό, σε συνδυασμό με το μικρό κόστος (από 80 έως 175 ευρώ), αποτελεί οικονομική λύση για πολλά νοικοκυριά.

Η κίνηση ήταν αυξημένη σε όλα τα θερμαντικά μέσα, παρατήρησε στο «Θ» εκ μέρους της Ηλεκτρονικής η σύμβουλος πωλήσεων κα Μαρία Τζανετέα, με τους θερμοπομπούς όμως να συγκεντρώνουν το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η κίνηση άρχισε στο διάστημα μεταξύ Οκτώβρη και Νοέμβρη και κορυφώθηκε μέσα στο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ετοιμοπαράδοτοι θερμοπομποί στο κατάστημα. «Είναι πολύ μεγάλη η ζήτηση», επισήμανε, «επειδή η τιμή είναι προσιτή (από 89 έως 150 ευρώ) και ζεσταίνεται χώρος από 25-35 τετραγωνικά, ενώ είναι και οικονομικοί στην κατανάλωση ρεύματος, αφού για ένα οκτάωρο λειτουργίας την ημέρα, υπολογίζεται κόστος 1- 1,5 ευρώ».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο κατάστημα «Κωτσόβολος», όπου επίσης δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτος θερμοπομπός. Η όποια προμήθεια γίνεται κατόπιν παραγγελίας, αφού ακόμη και οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν. Πλέον, όποιος θέλει, κάνει την παραγγελία του και περιμένει έως και 15 ημέρες, προκειμένου να προμηθευτεί, όπως μας είπε η διευθύντρια του καταστήματος κα Λία Λαγούδη. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών ξεκίνησε πολύ νωρίς, το Σεπτέμβριο και συνεχίστηκε αμείωτο, σχολίασε, αναφέροντας πως το ισχυρότερο ατού της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η μικρή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος πωλήσεων, Δημ. Γαλανόπουλος, παρατήρησε πως υπήρξε τρελή αύξηση στις πωλήσεις λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να εγκαταλείψουν το συνηθισμένο τρόπο θέρμανσης μέσω του καλοριφέρ και να στραφούν σε άλλες, φθηνότερες λύσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την τιμή τους, που κυμαίνεται από 100 έως 140 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση στις πωλήσεις των θερμοπομπών.
Κι αν ωστόσο έχει καταγραφεί αυτή η αύξηση, είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι, όταν θα τεθούν σε ισχύ τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ…

Θάρρος

Πως μοιράστηκε η εξόφληση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου ανά Περιφερειακή Ενότητα

Τα στοιχεία για την κατανομή της εξόφλησης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου ανά Περιφερειακή Ενότητα μετά και την ολοκλήρωση των πληρωμών τη Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ο ΑγροΤύπος.

Σύμφωνα με τα ......

στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην κορυφή της λίστας κατατάσσεται η Π.Ε. Λάρισας με 7.239.965,58 ευρώ (24.981 δικαιούχοι), ακολουθεί η Π.Ε. Σερρών με 4.722.439,22 ευρώ (20.017 δικαιούχοι), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Π.Ε. Θεσσαλονίκης με 4.168.340,05 ευρώ (15.117 δικαιούχοι). Ακολουθούν Περιφερειακές Ενότητες όπως αυτές του Έβρου, της Καρδίτσας, της Ροδόπης, του Κιλκίς, της Αιτωλοακαρνανίας, της Βοιωτίας κ.α.

Συνολικά για την εξόφληση του 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) αγροτικού πετρελαίου πιστώθηκαν 75.036.354,81 ευρώ σε 451.989 δικαιούχους.

Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων το ΥπΑΑΤ προχώρησε στην στην πληρωμή όσων δεν είχαν λάβει την προκαταβολή της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου, λόγω σφαλμάτων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ. Η πληρωμή αφορούσε 18.213 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής ανήλθε σε 3.525.483,25 ευρώ.

Αναλυτικά στον επόμενο πίνακα αναγράφεται:
η Π.Ε. (στην πρώτη στήλη),
ο αριθμός των δικαιούχων (στη δεύτερη στήλη) και
το συνολικό ποσό που πιστώθηκε ανά Π.Ε. (στην τρίτη στήλη):

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
1
991,52
ΑΙΤΩΛΟΑΚ/ΝΙΑΣ
20.720
2.829.892,31
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
10.240
822.095,69
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
6.337
617.148,39
ΑΡΤΑΣ
5.705
395.984,27
ΑΤΤΙΚΗΣ
4.403
440.627,15
ΑΧΑΙΑΣ
10.528
1.276.524,60
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
9.591
2.284.064,31
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
2.753
894.609,17
ΔΡΑΜΑΣ
5.507
1.623.195,65
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
3.117
282.345,65
ΕΒΡΟΥ
12.579
3.880.112,44
ΕΥΒΟΙΑΣ
8.361
704.598,05
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
704
50.295,66
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
3.294
193.174,68
ΗΛΕΙΑΣ
14.136
1.884.034,26
ΗΜΑΘΙΑΣ
11.180
1.867.225,48
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
23.592
1.615.408,86
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
3.411
398.081,36
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
15.117
4.168.340,05
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
3.481
381.335,04
ΚΑΒΑΛΑΣ
7.677
1.397.346,39
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
13.233
3.613.324,63
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
2.790
510.858,42
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
5.962
199.996,29
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
1.516
169.109,65
ΚΙΛΚΙΣ
9.215
2.783.836,27
ΚΟΖΑΝΗΣ
7.660
2.102.882,44
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
10.241
921.420,72
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
3.674
489.873,77
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
14.033
1.254.434,33
ΛΑΡΙΣΑΣ
24.981
7.239.965,58
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
7.820
380.715,02
ΛΕΣΒΟΥ
9.088
877.878,94
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
1.317
72.100,07
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
8.047
1.727.769,09
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
17.436
1.046.068,24
ΞΑΝΘΗΣ
6.528
1.331.450,86
ΠΕΛΛΑΣ
15.702
2.607.002,04
ΠΙΕΡΙΑΣ
9.094
1.475.584,58
ΠΡΕΒΕΖAΣ
4.639
539.177,14
ΡΕΘΥΜΝΟΥ
8.782
991.168,97
ΡΟΔΟΠΗΣ
14.316
3.019.784,25
ΣΑΜΟΥ
2.977
134.865,65
ΣΕΡΡΩΝ
20.017
4.722.439,22
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
9.506
1.796.919,57
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
15.172
3.190.978,90
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
4.698
1.261.376,50
ΦΩΚΙΔΑΣ
2.065
176.776,46
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
8.115
1.612.677,41
ΧΑΝΙΩΝ
8.982
668.672,19
ΧΙΟΥ
1.949
109.816,63
ΣΥΝΟΛΟ
451.989
75.036.354,81

Αγροτύπος

Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει ακόμα τον φόρο που θα επιβάλει στα αγροτεμάχια

Ανακοίνωση σχετικά με την φορολογία των ακίνητων και αγροτεμαχίων εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, για τα αγροτεμάχια το ΥΠΟΙΚ αναφέρει: «Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζει:

Αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για......

«φοροκαταιγίδα» στην ακίνητη περιουσία, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι:

· Τα ειδοποιητήρια με το φόρο ακίνητης περιουσίας που φθάνουν στους φορολογούμενους για τα έτη 2010, 2011 και 2012, αφορούν μικρό μόνο αριθμό ιδιοκτητών, δεδομένου ότι ο φόρος αφορά φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπου το αφορολόγητο είναι ατομικό. Για παράδειγμα ΦΑΠ για το 2010 θα πληρώσει περίπου το 5% των ιδιοκτητών ακινήτων οι όποιοι κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ το άτομο και άρα στο ζευγάρι άνω των 800.000 ευρώ. Για το 2011, λόγω μείωσης του αφορολόγητου, οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν το φόρο ανέρχονται σε περίπου 10% με ατομική ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ και άνω, ενώ αντίστοιχα είναι τα ποσοστά για το 2012.

· Η προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών.

· Όσον αφορά το σχεδιασμό για τα ακίνητα εκτός σχεδίου, εξετάζεται η ένταξή τους στο ενιαίο φόρο ακινήτων προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα, ώστε να συνεισφέρουν όλοι κατά την δυνατότητά τους. Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους.

Αγροτύπος

Η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας αγοράζει ελαιόλαδο στα 2,42 ευρώ το κιλό

Στα 2,42 ευρώ το κιλό αγοράζει το λάδι η ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως ........

αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την υψηλότερη τιμή που έχει ανακοινωθεί επίσημα από συνεταιριστικό φορέα φέτος στην Ηλεία, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας, αγοράζοντας το λάδι 2,42 ευρώ το κιλό, από τους ελαιοπαραγωγούς που παραδίδουν ελαιόκαρπο στο ελαιοτριβείο της Ένωσης στην Ζαχάρω.

Φιλιατρά: Επίσκεψη Αλευρά στα Θερμοκήπια της Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας

Στις 3-12-2012 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς επισκέφθηκε τα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και ενημερώθηκε από τον Δ/ντή κ. Α. Παρασκευόπουλο για την πορεία των διαφόρων προγραμμάτων ( βιολογική γεωργία, βιολογική κτηνοτροφία, σχέδια βελτίωσης, νέοι γεωργοί κ.λ.π) που υλοποιούνται στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε πρότυπες ........

θερμοκηπιακές μονάδες και την μονάδα παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού στην περιοχή.
Η ενημέρωση στην θερμοκηπιακή μονάδα παραγωγής σποροφύτων «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.» έγινε από τον κ. Θεοδωρόπουλο Κων/νο γεωπόνο-εκπρόσωπο της εταιρείας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πρότυπη οργάνωση της μονάδας και στο κομμάτι της παραγωγής αγροτικών προϊόντων αλλά και στο κομμάτι της παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού όπου η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ο σύγχρονος εξοπλισμός, οι νέοι τρόποι παραγωγής αλλά και τα μέτρα υγιεινής εξασφαλίζουν την ποιότητα και φυτοϋγεία των νεαρών φυταρίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επαίνεσε την προσπάθεια αυτή η οποία μάλιστα υλοποιήθηκε εν μέσω κρίσης και τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα και μάλιστα αυτές είναι πετυχημένες όταν είναι καινοτόμες και σχεδιασμένες από ανθρώπους έμπειρους, ειδικούς, καταξιωμένους όπως στην περίπτωση της «Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε».Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τέτοιες προσπάθειες γιατί πιστεύει ότι ο πρωτογενής τομέας, εφαρμόζοντας σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα, μπορεί να μας «βγάλει» από την κρίση.
Τόνισε επίσης ότι η Τριφυλία αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές του Νομού και της Χώρας.

Τριφυλία: Αλλαγές στους αντιδημάρχους απαιτούν σύμβουλοι της συμπολίτευσης

«Νέα πρόσωπα, αλλαγή πορείας, έξοδος από το τέλμα και την ανυποληψία», το ηχηρό μήνυμα στο δήμαρχο

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Την ανάγκη για σαρωτικές αλλαγές στους αντιδημάρχους Τριφυλίας έθεσε ευθέως στο δήμαρχο Κώστα Κόλλια η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, σε σύσκεψη που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στα Φιλιατρά.

Στη σύσκεψη, όπου η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και .....

φορτισμένη ατμόσφαιρα, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης διατύπωσαν το αίτημά τους για αλλαγές στους αντιδημάρχους και ορισμό σε αυτές τις θέσεις νέων προσώπων, που πρακτικά και σημειολογικά θα σηματοδοτούν την αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο Δήμος Τριφυλίας για την έξοδό του από το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί δύο χρόνια και την ανυποληψία που έχει περιέλθει.
Μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, όπως και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, η θητεία των οποίων έληξε την 31η Δεκεμβρίου, δήλωσαν ευθέως πως δεν επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις ευθύνης που κατείχαν, διευκολύνει το δήμαρχο Κώστα Κόλλια να προχωρήσει σε αλλαγές και να δώσει σε άλλους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να υπηρετήσουν το Δήμο Τριφυλίας και τους πολίτες από θέσεις ευθύνης, που δικαιούνται κιόλας στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, χωρίς στεγανά και «κλειστές πόρτες, ομάδες διοίκησης και παράκεντρα εξουσίας!».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η παράξενη εμμονή του δημάρχου να μην αλλάξει κανέναν από τους 6 αντιδημάρχους που είχε ορίσει στις αρχές της θητείας της δημοτικής περιόδου, το 2011, η περίεργη ακαμψία που επέδειξε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και η έλλειψη επιχειρημάτων υποστηρικτικά για την επιλογή του να μην κάνει καμία αλλαγή, έκαναν τους δημοτικούς συμβούλους «να βγουν από τα ρούχα τους»! Η στάση και η συμπεριφορά του δημάρχου, που επί πέντε τουλάχιστον ώρες δεν μπορούσε να δεχθεί το λογικό και να αντιληφθεί το αυτονόητο για τις αλλαγές, προκάλεσε έκρηξη οργής και αντίδρασης των δημοτικών συμβούλων, που έκαναν λόγο για «άδικη, μη έντιμη και καθαρή στάση του δημάρχου απέναντι σε όσους επιθυμούν τη διαφάνεια, το φως, το άνοιγμα στην κοινωνία και το νέο ξεκίνημα, με αλλαγή στους αντιδημάρχους, νέα πρόσωπα, νέες αντιλήψεις και νέα πορεία με αλλαγή πλεύσης!».

Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης «κατήγγειλαν» το δήμαρχο ότι χρησιμοποιεί ξεπερασμένες, παλαιοκομματικού χαρακτήρα, πρακτικές και μεθοδεύσεις, ότι δεν αφουγκράζεται την κοινωνία και τη βάση της παράταξής του, ότι αγνοεί προκλητικά και περιφρονεί προσβλητικά την αγωνία και πρόσκληση της συντριπτικής πλειοψηφία των συμβούλων του για ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, ότι έχει απολέσει κάθε έρεισμα στο λαό και τη δεδηλωμένη της κοινωνίας και της βάσης της παράταξής του, ότι δεν μπορεί, πια, να κρύβεται πίσω από μια μικρή ομάδα «εκλεκτών και εξωθεσμικών», αγνοώντας τους συμβούλους του, τη βάση και την κοινωνία, και αναρωτιούνται πώς θα συνεχίσει έτσι στο Δήμο, εάν δε σέβεται τη γνώμη της κοινωνίας, της βάσης και των συμβούλων του.

Συνεχίζοντας, δε, ένα βήμα παραπέρα την οργισμένη αντίδρασή τους προς το δήμαρχο, σημείωναν πως «έντιμο είναι είτε να παραιτηθεί και να φύγει είτε, επιτέλους, να ακούσει την αγωνία της κοινωνίας, της βάσης και των συμβούλων για ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα, δομές και πρακτικές!».
Η κατάσταση στο εσωτερικό της συμπολίτευσης του Δήμου Τριφυλίας θυμίζει ηφαίστειο που έχει εκραγεί και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες ακριβώς θα είναι οι εξελίξεις, που σε κάθε περίπτωση αναμένονται ραγδαίες.

Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ η ΒΙΠΕ από τους τσιγγάνους

Δεν έχουν αφήσει οργανισμό του Δημοσίου που να μην τον ......

λεηλατούν οι διάφορες συμμορίες, κυρίως αθιγγάνων, που δρουν στις περισσότερες περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, έχοντας ως στόχο το χαλκό από τα καλώδια!

Μετά τον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ, ήρθε και η σειρά του ΟΤΕ να στοχοποιηθεί από τέτοιου είδους σπείρες. Έτσι, χθες το μεσημέρι έγινε αντιληπτό ότι άγνωστοι έκοψαν στη θέση «Παναγάκια» του Ασπροχώματος τα καλώδια του οργανισμού, μήκους 30 μέτρων, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε τηλεπικοινωνιακό «σκοτάδι» η ευρύτερη περιοχή της ΒΙΠΕ.

Από την άλλη πλευρά, έγινε γνωστό ένα άλλο γεγονός, που δείχνει το μέγεθος της ασυδοσίας που επικρατεί στην περιοχή μας.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΝΥΣΤΕΡΙ" κατά της διαφθοράς και φοροδιαφυγής, προαναγγέλλει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ συμπατριώτης μας Στέλιος Στασινόπουλος με εκτεταμένους ελέγχους.
Υπάλληλος σε Πολεοδομία της Πελοποννήσου έχει καταθέσεις περίπου 1 εκατ. ευρώ που δεν δικαιολογούνται. Κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς δηλώνει ο Ρακιτζής, ενώ προαναγγέλλονται σαρωτικοί ΄έλεγχοι κατά του αδικαιολόγητου πλουτισμού.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα της σημερινής "ΦΩΝΗΣ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε ακόμη:

ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Άρθρο του διευθυντή της "Φ" Θανάση Τσαμούλη.
ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ την Κυριακή στους Δήμους με εκλογή προεδρείων και επιτροπών και αλλαγές αντιδημάρχων. Τι προβλέπει εγκύκλιος του ΥΠΕΣ.
"ΓΡΙΦΟΣ" Κόλλια τα ονόματα των αντιδημάρχων στην Τριφυλία, καθώς και του νέου προέδρου του Δ.Σ.
ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ οδικό δίκτυο ο τουρισμός στη Μεσσηνία θα φυτοζωεί. Η ολοκλήρωση του δρόμου κυρίως ευνοεί την Καλαμάτα.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Οι παραγωγοί δεν πουλάνε όλη τη σοδειά, προσδοκώντας καλύτερες τιμές. Οι εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία και πως επηρεάζουν την ελληνική αγορά.
ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ "γέφυρες" συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μέσω ΕΣΠΑ υποσχέθηκε ο Παν. Αλευράς σε επίσκεψη-συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή Πάνο Μπόζο. Συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!