Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αυτοψία Τατούλη στις πληγείσες από πλημμύρα περιοχές της Τριφυλίας [ Video ]

Αυτοψία στις πληγείσες από πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές του Δήμου Τριφυλίας πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, και τον Διευθυντή Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα.
Παρόντες στην συνάντηση......

ήταν όλοι οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας καθώς και οι Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Τσίγγανος και Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Γκόνης.

Επισκέφθηκαν όλες τις πληγείσες περιοχές και συναποφάσισαν τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα γίνουν στα πιο δύσκολα και επικίνδυνα σημεία όπως τοπ Μυρέίκό Ποτάμι που κατεβαίνει από Μύλους και Πλεμενιάνοους, την Τερψιθέα που είχε αποκοπεί ο δρόμος από τις πλημμύρες, τον Αγρίλη Φιλιατρών με το γκρέμισμα του γεφυριού το βύθισμα της Καναλουπούς που είχε γίνει στον Δρόμο Φιλιατρά Πλάτη, και Πλάτη - Περδικονέρι.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αφού είδε τις ζημιές που έχουν προκληθεί από την έντονη κακοκαιρία, είπε ότι τις παρεμβάσεις αυτές θα τις κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι υπόλοιπες ζημιές όπως το γεφύρι του Αγρίλη που είχε καταρρεύσει αλλά και άλλες ζημιές που έχουν προκληθεί θα τις αποκαταστήσει ο Δήμος Τριφυλίας με τις 100.000 ευρώ που είχε πάρει ο Δήμος Τριφυλίας σαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις όποιες παρεμβάσεις μπορεί να κάνει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας επεσήμανε ότι η συνεργασία με τη περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ήταν θετική και ουσιαστική και αποτελεσματική προκειμένου να αποκατασταθεί ένα μέρος των τρομερών ζημιών.
Ο Διευθυντής Τεχνικών έργων Παναγιώτης Γιαννακέας επεσήμανε ότι αυτές οι ζημιές γίνονται κάθε κάθε 50 χρόνια ενώ ο Δήμαρχος Τριφυλίας καθώς και ο Περιφερειάρχης τόνισαν ότι δεν ενδιαφέρει τον Πολίτη το ποιός φορέας έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα αλλά τον ενδιαφέρει η αποκατάσταση των ζημιών. Γι αυτό και έγινε η σημερινή συνάντηση και συνεργασία.




1 σχόλιο:

  1. που το παει η δημ. ενοτητα Φιλιατρών; δεν εχει νερο το δικτυο σε καποιες περιοχες και θα φυγωμε για την Αθηνα παλι! εχει καταντησει αηδια! το καλοκαιρι ειχε νερο και δεν εχει τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.