Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

O Σαμαράς καπελώνει τον Γεωργιάδη;

Ο Αντώνης Σαμαράς, που συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ( ΠΙΣ ), καλείται να κλείσει ένα καυτό για την κυβέρνηση ζήτημα, στο φόντο της μετωπικής σύγκρουσης του Άδωνι Γεωργιάδη και των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Τη χρυσή τομή ......

ανάμεσα στα ασφυκτικά περιθώρια των μνημονιακών υποχρεώσεων και των αιτημάτων του ΠΙΣ καλείται να εξεύρει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που υποδέχεται αυτήν την ώρα το προεδρείο του ΠΙΣ στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας, Γιάννη Στουρνάρα και Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κύριος Σαμαράς αναμένεται να ακούσει τα μέλη του προεδρείου του ΠΙΣ να διαμαρτύρονται για την αποδυνάμωση των δομών υγείας και να αξιώνουν την αποσύνδεση της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και προσώπων από πιθανές απολύσεις αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές, που σχετίζονται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Η “ενεργοποίηση” Σαμαρά στοχεύει στην άρση του αδιεξόδου, που έχει προκληθεί από την παρατεταμένη απεργία στο χώρο της Υγείας. Αποσκοπεί, επιπλέον, να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, που έχουν προκαλέσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Crash ότι η υποστήριξη του Μνημονίου είναι η πιο μεγάλη πατριωτική πράξη, που θα μπορούσε να κάνει, και ότι οι δανειστές μας κάνουν χάρη δίνοντας μας χρήματα με επιτόκιο 0,65%.

Αύριο, η μάχη της ελληνικής κυβέρνησης μεταφέρεται στο εξωτερικό, καθώς, ο Αντώνης Σαμαράς, συνοδεία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιαννη Μανιάτη, μεταβαίνει στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν για συνομιλίες, που αφορούν την προώθηση του αγωγού ΤΑΡ αλλά και θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος. Μεθαύριο Τετάρτη, ο πρωθυπουργός πετά για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαικού Συμβουλίου Κορυφής και θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να έχει χρήσιμες επαφές με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, προκειμένου να “ πιέσει “ για την επίλυση των εκκρεμών θεμάτων στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Την ίδια ώρα, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του και στη Βουλή, όπου έως και την ανάπαυλα για τις γιορτές των Χριστουγέννων πρέπει να εγκριθεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, και να εισαχθεί στην Ολομέλεια νομοθετική ρύθμιση για το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών, χωρίς, πάντως, ακόμη να υπάρχει σχετική συμφωνία με την τρόικα. Επιπλέον, η συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αναμένεται να δοκιμαστεί και κατά τη συζήτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, όπου ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Newsit