Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μόνο έκτακτα χειρουργεία στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από την προσεχή Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
Μόνο έκτακτα χειρουργεία στο νοσοκομείο Καλαμάτας

«Αυτήν τη στιγμή ......

υπηρετούν μόνο τρεις αναισθησιολόγοι και δεν θα πραγματοποιούν τακτικά χειρουργεία, για λόγους ασφαλείας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανόλης Μάκαρης.

Ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας τόνισε ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών αναισθησιολόγων, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Υπογράμμισε δε, ότι στο νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που φτάνουν το 35%, με σοβαρότερες αυτές τις παντελούς έλλειψης γαστρεντερολόγου, αλλά και παθολόγων, καθώς υπηρετούν μόνο πέντε και για τις δύο παθολογικές κλινικές, ενώ κατ' ελάχιστο έπρεπε να υπηρετούν οκτώ, όπως σημείωσε.

Εξάλλου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει κι εξυπηρετεί ένας καρδιολόγος από το νοσοκομείο Καλαμάτας και μια γιατρός από το κέντρο υγείας Πύλου, ενώ διακομίζονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όλα τα νευροχειρουργικά περιστατικά.

Εθνος.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.