Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ετοιμάζεται για παραίτηση ο Δημήτρης Δράκος

Τη μεγάλη και προφανώς οριστική έξοδο από την αυτοδιοικητική σκηνή, όπως όλα δείχνουν, προετοιμάζει αυτή την περίοδο ο τέως αιρετός νομάρχης Μεσσηνίας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος.
Η εκκωφαντική αποχή τα τελευταία δύο χρόνια από τα αυτοδιοικητικά της .....

Περιφέρειας, όπου επέλεξε να ασχοληθεί μετά την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, φαίνεται πως έχει φέρει μεγάλη γκρίνια στο συνδυασμό του «Δυνατή Πελοπόννησος», με αποτέλεσμα να του ασκούνται πιέσεις για παραίτηση. Κάτι που μάλλον επιθυμεί και ο ίδιος, θεωρώντας πως έχει «κλείσει τον κύκλο του».

Συμπολίτευση και όχι αντιπολίτευση
Τα τελευταία δύο χρόνια οι έριδες μεταξύ της ομάδας του είναι μεγάλες, καθώς κάποιοι σύμβουλοί του κρίνουν πως το αντιπολιτευτικό του έργο είναι μηδενικό και λειτουργεί περισσότερο ως συμπολίτευση της πλειοψηφίας και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, παρά ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Μάλιστα, είναι γεγονός ότι η όλη στάση του έχει αιφνιδιάσει ακόμα και την ίδια την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία δεν περίμενε τέτοια «σύμπνοια» από την πλευρά του κ. Δράκου.
Μέρος της «Δυνατής Πελοποννήσου» έχει ενοχληθεί και από το γεγονός ότι κομματικά η ομάδα τους είναι «άγραφο χαρτί» για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ποτέ δε διεκδίκησε κάτι, ούτε και την υπολογίζουν στα μελλοντικά σχέδια.

«Δε θέλει ούτε ο ίδιος»
Χαρακτηριστικό της τακτικής αυτής, που έχει εξοργίσει ορισμένους «γαλάζιους» περιφερειακούς συμβούλους, είναι το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να συζητά για περιφερειακές υποψηφιότητες, όπως αυτή του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μανώλη Αγγελάκα, χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη της τη «Δυνατή Πελοπόννησο».
Αλλά και ο ίδιος ο κ. Δράκος δείχνει πως δεν έχει καμία επιθυμία να το παλέψει, καθώς οι δημόσιες εμφανίσεις του πλέον είναι ελάχιστες, όχι μόνο σε περιφερειακές υποχρεώσεις, αλλά και σε κομματικές της Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως σε μια από τις συναντήσεις της ομάδας, διαβλέποντας τις προθέσεις των συμβούλων του, ο κ. Δράκος δήλωσε: «Αν θέλετε να παραιτηθώ, θα το κάνω».

Θάρρος