Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Με το ισχύον σύστημα οι εκλογές στην Τ.Α. - Το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην ημερομηνία

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν τελικά οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης.

Εδώ και καιρό .....

στην κυβέρνηση υπήρχε μεγάλη συζήτηση για να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι να εκλέγονται από ξεχωριστό ενιαίο ψηφοδέλτιο ασχέτως του με ποια παράταξη είναι υποψήφιοι.

Ωστόσο, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, Τετάρτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί, άρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014. Έτσι, η ημερομηνία των επαναληπτικών εκλογών συμπίπτει με τις ευρωεκλογές, κάτι το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Eklogika.gr