Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Που πάνε οι κρατήσεις υπέρ τρίτων από την ενιαία ενίσχυση; - Το Υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ οφείλει να απαντήσει...

Η οργή και αγανάκτηση ξεχειλίζουν στη μεγάλη πλειοψηφία της αγροτιάς, από την «εν ψυχρώ», παράνομη και προκλητική παρακράτηση σημαντικών από την εξόφληση της ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, που δικαιούνται στο ακέραιο οι αγρότες, και τα οποία περίμεναν για να αγοράσουν αγροτικά .....

εφόδια προκειμένου να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα, να πληρώσουν τα πιο πιεστικά χρέη και να ζήσουν την οικογένεια τους, αφού το αγροτικό εισόδημα έχει αποδεκατιστεί, από τη ληστρική, άγρια πολιτική της κυβέρνησης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εκτός από τις κρατήσεις για ληξιπρόθεσμα από όλους τους παραγωγούς έχουν «κόψει» την ενιαία ενίσχυση με ποσά που ξεκινούν από 130 έως και 500 ευρώ ανάλογα με το σύνολο της επιδότησης.

Τα κονδύλια αυτών των ενισχύσεων προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι λεφτά των λαών, δίνονται σε όλους τους αγρότες της ΕΕ και αποτελούν εισοδηματική ενίσχυση, χωρίς βέβαια να αναπληρώνουν τις μεγάλες εισοδηματικές απώλειες των αγροτών μας από την παραμονή στην ΕΕ και την εφαρμογή της σκληρής και σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

PatrisNews