Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μιχάλης Λιάπης: Ρεζιλεύτηκε για... 4.000 ευρώ – Τσουχτερά τα πρόστιμα για τον... «συνταξιούχο» με τα 28 ακίνητα – Τα λάθη στο πόθεν έσχες και το ΕΚΑΣ

- «Ήταν η κακιά η ώρα, φταίω, να πληρώσω» είπε ο Μιχάλης Λιάπης μετά τη σύλληψή του στη Λούτσα
- 4.175 ευρώ είχε γλιτώσει ο πρώην υπουργός από τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα και φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το τζιπ του
- Το πόθεν έσχες με τις καταθέσεις 46.000€, τα 28 ακίνητα και τα τρία αυτοκίνητα
- Από 8.000€ εως 16.000€ το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει τώρα
- Πότε είχε διεκδικήσει από... λάθος το ΕΚΑΣ!
- Τον "αδειάζει" το Μαξίμου: "Ο Σαμαράς έχει να του μιλήσει τέσσερα χρόνια"

Μιχάλης Λιάπης, το πιο hot όνομα στην επικαιρότητα τις τελευταίες ......

24 ώρες, αλλά όχι για καλό σκοπό. Η σύλληψή του στη Λούτσα γιατί παραβίασε STOP, φέρεται να... κινδύνευσε να πέσει πάνω σε άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, με ανασφάλιστο αυτοκίνητο και κυρίως, με πλαστές πινακίδες.

Τις κανονικές τις είχε παραδώσει για να γλιτώσει τα 1.320 ευρώ του τέλους κυκλοφορίας αλά και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης των 2.254 ευρώ και τα ετήσια ασφάλιστρα περίπου 600 ευρώ. Δηλαδή, ένας πρώην υπουργός (σε τρεις κυβερνήσεις, μια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και δυο του Κώστα Καραμανλή) προσπάθησε να γλιτώσει φόρους 4.174 ευρώ και κυρίως παρανόμησε για να μην πληρώσει φόρους σε ένα κράτος που παλεύει με τη χρεοκοπία.

Το πολυτελές του τζιπ, 4.000 κυβικών, το είχε αγοράσει το 2009, λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Συνταξιούχος είμαι, με έχει αγγίξει κι εμένα η κρίση είπε κι έκανε ακόμη χειρότερη τη θέση του. Όχι προς τη Δικαιοσύνη αλλά προς την κοινωνία.

Τώρα που «πιάστηκε» όμως, ο Μιχάλης Λιάπης θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι μόνο τα πρόστιμα για τις παραβιάσεις του ΚΟΚ (ανασφάλιστο αυτοκίνητο, παραβίαση STOP, φιμέ τζάμια, κοτσαδόρος κτλ), θα πρέπει να πληρώσει και το ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης 22.540 ευρώ.
Θα πληρώσει επίσης πρόστιμο ίσο με την αξία των τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή 2.640 ευρώ (1.320 τα τέλη και 1.320 το πρόστιμο).

Έχει και συνέχεια ο... Γολγοθάς! Αντιμετωπίζει κυρώσεις για την υποβολή ψευδούς δήλωσης ακινησίας στην εφορία, αφού είχε παραδώσει τις πινακίδες αλλά κυκλοφορούσε κανονικά το τζιπ, ενώ θα κληθεί να υποβάλλει και τροποποιητική δήλωση στην εφορία καθώς γλίτωσε το τεκμήριο διαβίωσης. Για τον πρόσθετο φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα που απεκρύβη θα κληθεί να πληρώσει ως και 200% προσαύξηση.

Το πόθεν έσχες και τα λάθη του

Ακίνητα στην Αθήνα, στη Μύκονο, στο Χαλάνδρι, το Κολωνάκι, ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ και 3 αυτοκίνητα, ένα της συζύγου του κι δυο δικά του εμφανίζονται στη δήλωση πόθεν έσχες του Μιχάλη Λιάπη.

Δηλώνει συνταξιούχος με εισόδημα 109. 223 (συν 29.250 δήλωσε η σύζυγός του) και ιδιοκτήτης (μαζί με τη γυναίκα και το παιδί τους) 28 ακινήτων, με καταθέσεις 46.000 ευρώ. Το «αμαρτωλό» τζιπ με τις πλαστές πινακίδες το είχε αγοράσει το 2009.

Ανάμεσα στα 28 ακίνητα είναι:
- 6 διαμερίσματα (δυο από τα οποία έχει παραχωρήσει στο παιδί του) με πάρκινγκ και αποθήκη στο Χαλάνδρι από 45 μέχρι 82 τετραγωνικά
- Οικία 223 τετραγωνικών στη Μύκονο με πισίνα σε έκταση 5 στρεμμάτων
- Οικόπεδο 5 στρεμμάτων στη Μύκονο
- 2 γραφεία 116 και 120 τετραγωνικών στη λεωφόρο Κηφισίας
- Σπίτι 233 τετραγωνικών στον οικισμό Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας
- Η σύζυγός του έχει σπίτι 451 τετραγωνικών στη λεωφόρο Κηφισίας

Η σχέση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Πολιτισμού (στις κυβερνήσεις Καραμανλή) με το πόθεν έσχες, πάντως, δεν ήταν ποτέ καλές! Όπως γράφει σήμερα Το Έθνος, είχε δηλώσει «εκ παραδρομής» είχε ο ίδιος υποστηρίξει, το σκάφος του ως φορτηγό και από λάθος, ξανά, είχε διεκδικήσει (και πήρε για ένα διάστημα) το ΕΚΑΣ! Συνταξιούχος γαρ...

Αναμφίβολα τα όσα έγιναν χθες προκάλεσαν... σοκ τόσο στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και σε εκείνο του πρώην πρωθυπουργού και πρώτου ξαδέρφου του Μιχάλη Λιάπη, Κώστα Καραμανλή.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να πάρει αποστάσεις από τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τρις υπουργό. Κύκλοι του Μαξίμου έκαναν λόγο για «ιλαροτραγωδία» και για να δείξουν την απόσταση που υπάρχει μεταξύ Σαμαρά και Λιάπη, έλεγαν πως ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει με τον πρώην υπουργό εδώ και τέσσερα χρόνια.

Από την άλλη, στο... στρατόπεδο Καραμανλή ήταν εμφανής η αμηχανία και ουδείς από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού δεν θέλησε να κάνει σχόλιο.
Λέγεται, άλλωστε, πως τα... «λάθη» στο πόθεν έσχες κι άλλα «παραστρατήματα» του κ. Λιάπη ήταν ο λόγος που ο Κώστας Καραμανλής τον αντικατέστησε στο υπουργείο Μεταφορών και στη συνέχεια ασκήθηκαν πιέσεις να μη είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2009.

Newsit