Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ultra HD Ο επόμενος λόγος για να αλλάξετε TV

Ίσως και να έχετε ακούσει για τις νέες τηλεοράσεις Ultra High Definition (UHD ή UHDTV) οι οποίες αναμένεται να γίνουν το νέο αντικείμενο πόθου για τους απανταχού ενθουσιώδεις του οικιακού κινηματογράφου. Οι νέες αυτές τηλεοράσεις χωρίζονται ουσιαστικά σε δύο κατηγορίες βάσει ανάλυσης, σε 4K (3840x2160 pixels) και σε 8K (7680x4320 pixels).
Προς το παρών πιο ......

δημοφιλείς αναδεικνύονται οι 4Κ τηλεοράσεις, με τις πρώτες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά. Σε τι διαφοροποιούνται όμως από τις Full HD; Οι Ultra HD 4K προσφέρουν εικόνα με περισσότερα από 8 MP και είναι ανάλυσης 3840x2160 pixels, ουσιαστικά δηλαδή προσφέρουν περίπου 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από τιςFull HD που διαθέτουν ανάλυση 1920x1080 pixels. Τα περισσότερα pixels πρακτικά σημαίνουν και πιο λεπτομερείς εικόνες, άρα και μεγαλύτερο ρεαλισμό στις απεικονίσεις σας, ακόμα και όταν τις βλέπετε από κοντινή απόσταση.

Στην αγορά διατίθενται τηλεοράσεις σε μοντέλα στις 55 ή 65 ίντσες με τιμές που ξεκινούν από τις 4.000 ευρώ και τραβούν την ανηφόρα

Γιάννης Πετσέλης Ηλεκτρονικός - Ραδιοηλεκτρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.