Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Μιχελάκης: Εξήγγειλε ξανά αλλαγές σε εκλογές ΟΤΑ και αντικαλλικράτη

«Τομή στις παθογένειες του χτες που απαλλάσσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομμάτων», χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών τη τροποποίηση του νόμου .......

για τις εκλογές, καθώς με αυτή «τη μεγάλη μεταρρύθμιση», οι δημότες θα μπορούν να επιλέγουν τους πιο ικανούς, τους άξιους, και τους καταξιωμένους σε κάθε τοπική κοινωνία, «ακόμη και εάν προέρχονται από διαφορετικούς συνδυασμούς», επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως η αλλαγή του νόμου αποτελεί βούληση των πολιτών και της κοινωνίας.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε δεν αναγνωρίζει «τίποτα καλό», παρόλο που «σ” ολόκληρη την Ευρώπη μιλούν θετικά για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την κυβέρνηση, την τεράστια προσπάθεια του λαού μας».
Παρουσιάζοντας συνοπτικά το έργο του υπουργείου ο κ. Μιχελάκης είπε ειδικότερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πως έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο που ρυθμίζει θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των ΟΤΑ, και επιλύει χρόνιες παθογένειες, που ταλαιπωρούσαν, τόσο τους δήμους, όσο και τους δημότες. Πρόκειται για το γνωστό αντικαλλικράτη, ο οποίος στάλθηκε στην ΚΕΔΕ αλλά μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε και από τότε αγνοείται η τύχη του.

Παράλληλα, ενεργοποιείται ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη, ενώ καθιερώνεται ξ αναθεώρηση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ όταν διαπιστώνεται πως δεν βγαίνει. Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως βελτιώνεται ο θεσμός του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, «για να πετυχαίνουμε ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς και να διασφαλίσουμε ότι οι δήμοι θα είναι οικονομικά υγιείς και βιώσιμοι».

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών πλέον διευκολύνονται οι δήμοι καταβάλλοντας τις οφειλές τους προς την ΕΥΔΑΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ολοκληρώνεται η αποπληρωμή των οφειλών προς τις περιφέρειες καταβάλλοντας το 80% εντός του Νοεμβρίου, ενώ αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα του θεσμού των ΣΔΙΤ «για να προωθήσουμε επενδύσεις, και να εξασφαλίσουμε νέες θέσεις εργασίας σε σειρά ετών».

Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.