Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κ. Υ. Γαργαλιάνων. Δωρέαν ¨Ελεγχος Χοληστερίνης 11 και 12 Δεκεμβριου

Με πρωτοβουλία του κέντρου υγείας Γαργαλιανων θα πραγματοποιηθεί Δωρεαν Έλεγχος χοληστερίνης.
Στις 11 και 12 Δεκεμβριου 2013 και ώρα 09:00 π.μ. στο κέντρο υγείας Γαργαλιάνων.

Νικήστε τη χοληστερίνη.

Η αυξημένη χοληστερίνη .....

είναι ένα από τα συχνότερα ιατρικά προβλήματα για το σύγχρονο άνθρωπο, καθώς οι υψηλές τιμές της μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δυσλειτουργίες.
Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ο καρδιαγγειακός κίνδυνος για στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό και περιφερική αγγειοπάθεια είναι οι πιο συχνές αιτίες θανάτου. Η αυξημένη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών οξέων, που βρίσκονται κυρίως σε ζωικά λίπη, όπως στο κόκκινο κρέας και στα λιπαρά τυριά, καθώς και η παχυσαρκία είναι συχνά αίτια της υψηλής χοληστερίνης στο αίμα.
Ανάλυση κλινικών μελετών έδειξε ότι κάθε μείωση της ολικής χοληστερίνης κατά 10% οδηγεί σε μείωση της εμφάνισης στεφανιαίας νόσου σε ποσοστό 22% σε 2 έως 5 έτη και σε ποσοστό 25% μετά τα 5 έτη. Η παρέμβαση χρειάζεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών για να επιφέρει σημαντικό κλινικό όφελος. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μία περιστασιακή δίαιτα ή η περιστασιακή χρήση φαρμάκων που βελτιώνουν τη χοληστερίνη στο αίμα, αλλά χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο ζωής και στη διατροφή.
Η αυξημένη χοληστερίνη είναι καθοριστικός παράγοντας καρδιαγγειακού κινδύνου και για το λόγο αυτόν η χοληστερίνη πρέπει να διατηρείται μέσα στα φυσιολογικά όρια, ανάλογα με τους παράγοντες κινδύνου που εμφανίζει το άτομο, ώστε να μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Η χοληστερίνη είναι λιπίδιο που συντίθεται κατά το μεγαλύτερο ε μείωση της ολικής χοληστερίνης κατά 10% οδηγεί σε μείωση της εμφάνισης στεφανιαίας νόσου σε ποσοστό 22% σε 2 έως 5 έτη και σε ποσοστό 25% μετά τα 5 έτη. Η παρέμβαση χρειάζεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών για να επιφέρει σημαντικό κλινικό όφελος. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί μία περιστασιακή δίαιτα ή η περιστασιακή χρήση φαρμάκων που βελτιώνουν τη χοληστερίνη στο αίμα, αλλά χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο ζωής και στη διατροφή.
Η αυξημένη χοληστερίνη είναι καθοριστικός παράγοντας καρδιαγγειακού κινδύνου και για το λόγο αυτόν η χοληστερίνη πρέπει να διατηρείται μέσα στα φυσιολογικά όρια, ανάλογα με τους παράγοντες κινδύνου που εμφανίζει το άτομο, ώστε να μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Η χοληστερίνη είναι λιπίδιο που συντίθεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο ήπαρ. Ενώ όμως η υπερβολική χοληστερίνη είναι επιβλαβής...

Πότε πρέπει να γίνεται έλεγχος
Ο λιπιδαιμικός έλεγχος πρέπει να αρχίζει στα 35 για τους άνδρες που δεν έχουν άλλους καρδιαγγειακούς κινδύνους και στα 20 για άνδρες με προδιαθεσικούς καρδιαγγειακούς παράγοντες, όπως σακχαρώδη διαβήτη, οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου σε άνδρα συγγενή ασθενή

3 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΕΖΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΗΞΗ. ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΟΘΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟς ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ Κ ΜΠΕΖΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασ ειναι καλα οι εταιρειες που θελουν να πλασαρουν τα φαρμακα τους...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.