Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Φιλιατρά: Επιτυχημένα τα χθεσινά εγκαίνια της Έκθεσης Ιστορικών κειμηλίων [ Φωτογραφίες και Video ]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια της Έκθεσης ιστορικών κειμηλίων στην αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Η Έκθεση περιλαμβάνει ιστορικές φορεσιές από όλη την Ελλάδα, καθώς και όπλα από την εποχή του 1821.
Παρόντες στα εγκαίνια .......

ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Γιώργος Μπακούρος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Τάσος Πούλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πολύς κόσμος.

Στο καλωσόρισμα της η πρόεδρος του Βορρέειου και Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη, είπε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Έχει εκτεθεί σε πολλές πόλεις της Μεσσηνίας και της Ελλάδας.
Είναι ένα σημείο Αναφοράς στο παρελθόν των Ελλήνων στα αντικείμενα της καθημερινότητας που οι άνθρωποι του λαού χρησιμοποιούσαν καθημερινά.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στον χαιρετισμό του είπε ότι ο δήμος μαζί με την περιφέρεια, πήραν την πρωτοβουλία να φιλοξενήσουμε τη έκθεση και εξέφρασε την σιγουριά ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τα σχολεία της Τριφυλίας για να δουν τα παιδιά την έκθεση.

Ο κ. Χρήστος Κατσαμάνης είπε ότι όλα αυτά που υπάρχουν στην έκθεση είναι άρματα από το 1821 παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα. Είναι όλα αυθεντικά και είναι χρησιμοποιημένες φορεσιές από ανθρώπους του μόχθου.

Η Έκθεση θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 08:30 έως 14:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00

Δείτε φωτογραφίες και Video από τα εγκαίνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.