Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτες ταχύτητες με SSD

Αν επιλέγαμε μία και μοναδική αναβάθμιση προκειμένου να βελτιώσουμε τις επιδόσεις ενός παλιού PC, αυτή θα ήταν ένας ταχύτατος SSD δίσκος.
Στα μειονεκτήματα των SSD δίσκων μπορούμε να καταγράψουμε μόνο την υψηλή τιμή ανά GB και τον πεπερασμένο αριθμό. «γράψε-σβήσε».

Ο SSD (solid state disc drive) είναι ένας σκληρός δίσκος, ο οποίος σε αντίθεση με το κοινό μέσο .....

αποθήκευσης HDD (hard disc drive) λειτουργεί χωρίς περιστρεφόμενο δίσκο, ή άλλα μηχανικά εξαρτήματα. Οι SSD, λοιπόν, είναι ανθεκτικότεροι, καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα και παρέχουν συντομότερους χρόνους προσπέλασης δεδομένων. Συγκεκριμένα, ο χρόνος προσπέλασης για την ανάγνωση δεδομένων σε πολλούς SSD κυμαίνεται κάτω από 0,1 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Πλεονεκτήματα των δίσκων SSD

Τρομερη ταχύτητα

Οι δίσκοι SSD είναι πολύ γρήγοροι και ουσιαστικά διαθέτουν χρόνους προσπέλασης και καθυστέρησης (seek time, latency). Αυτό σημαίνει ότι το boot του υπολογιστή και η έναρξη κάθε γίνεται σε μικρότερο χρόνο σε σχέση με πρίν.

Μικρότερη κατανάλωση
Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Χρησιμοποιήστε λιγότερο ισχυρά τροφοδοτικά εξοικονομώντας χρήματα από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Υψηλή αντοχή.
Χωρίς μηχανικά μέρη, η προστασία των δεδομένων αυξάνεται, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να πάθει ο δίσκος κάποια υλική ζημιά.

Σταθερή ταχύτητα.
Οι «κλασσικοί» σκληροί δίσκοι δεν έχουν σταθερότητα στην απόδοσή τους, γιατί αυτή εξαρτάται από το που είναι γραμμένα τα δεδομένα μας, τα οποία συνήθως είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του δίσκου. Στους SSD, λόγω των χαμηλών χρόνων προσπέλασης, η απόδοση είναι πολύ πιο υψηλή, αλλά και σταθερή.

Δροσερός και αθόρυβος
Χάρη στην απουσία μηχανικών μερών, οι δίσκοι SSD έχουν χαμηλή θερμοκρασία, ενώ παράγουν μηδαμινό θόρυβο.

Μικρό μέγεθος
Λόγω της μνήμης flash, οι δίσκοι SSD είναι πολύ μικροί σε μέγεθος. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα συσκευών, όπως τα ιδιαίτερα λεπτά ultrabooks

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.