Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Με ένταση η προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κλήθηκε μέχρι και η Αστυνομία

Επεισοδιακή, για μία ακόμη φορά, ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, το βράδυ της Δευτέρας.

Μολονότι η ημερήσια διάταξη δεν προμήνυε για κάτι άλλο πέραν μιας «βαρετής» ή ήρεμης συνεδρίασης, τελικά συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Λόγω της έντασης ......

μεταξύ του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» Γ. Γκούμα και του γραμματέα του Επιμελητηρίου, Σωτ. Σαραντέα, κλήθηκε και η Αστυνομία, η οποία δε χρειάστηκε τελικά να επέμβει.
Σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν μέλη του Δ.Σ., ο κ. Γκούμας πήρε αυθαίρετα το λόγο και το προεδρείο προσπάθησε να του εξηγήσει ότι δεν έχει τέτοιο δικαίωμα, ενώ θα είχε το λόγο αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την επιχείρησή του και αφού λαμβανόταν απόφαση από το Δ.Σ.

Όλο αυτό δημιούργησε ένταση που μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, καθώς σχηματίστηκε «πηγαδάκι» μεταξύ των δύο παραπάνω και άλλων μελών του Δ.Σ., προσκείμενων στον κ. Γκούμα.
Άγνωστο παραμένει με ποιο τρόπο ενημερώθηκε η Αστυνομία, αν και πιθανολογείται πως κλήθηκε από το γραμματέα του Δ.Σ. για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε.
Οι αστυνομικοί διέκοψαν τη συνεδρίαση, που συνεχιζόταν παρά το επεισόδιο, τους δόθηκαν εξηγήσεις και απομακρύνθηκαν, αφού τους επισημάνθηκε, όπως μας μετέφεραν, ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Νέο Επιμελητήριο» δεν είχε κανένα δικαίωμα παρακώλυσης της συνεδρίασης.

Με την αποχώρηση των αστυνομικών, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς ο κ. Σαραντέας να αναφερθεί στα όσα συνέβησαν έξω από την αίθουσα.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ανακοινώθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. οι παραιτήσεις του πρώην προέδρου Γ. Καραμπάτου και του α΄ αντιπροέδρου Παν. Βασιλόπουλου από τα αξιώματά τους, με τον τελευταίο να επικαλείται προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, είναι διάχυτη, όπως μας μεταφέρθηκε, η αίσθηση πως δεν υπάρχουν προσωπικοί λόγοι, αλλά άλλοι, που σχετίζονται με την απεμπλοκή των εκλεγμένων του «Νέου Επιμελητηρίου» από τα όργανα διοίκησης, με σκοπό, όπως μας είπαν, «να δημιουργηθεί κλίμα αποσταθεροποίησης και να ζητηθεί η διενέργεια εκλογών».

Άλλοι επιμελητηριακοί μάς επισήμαναν ότι από την αρχή της συνεδρίασης διαφαινόταν η ένταση που θα ακολουθούσε, ενώ χρησιμοποιήθηκαν απρεπείς φράσεις που δε συνάδουν με το κύρος του θεσμού. Σχολίασαν δε, πως «με κάθε τρόπο προσπαθούν να καλύψουν τα κενά των προηγούμενων διοικήσεων», καθώς και το «αν αφήσουν το Επιμελητήριο, θα δουλέψει και δε χρειάζεται να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ φίλων και εχθρών».f

ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.