Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Π. Αλευράς: «Λύθηκαν τα μικροπροβλήματα στη μεταφορά μαθητών»

Τη διαβεβαίωση ότι από Δευτέρα θα έχουν τακτοποιηθεί όλα τα μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν με τη μεταφορά μαθητών έδωσε χθες, ερωτώμενος από το «Θάρρος», ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
Σε ό,τι αφορά την ........

καταβολή οφειλών προς το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών από την προηγούμενη σχολική χρονιά, σημείωσε ότι εγκρίθηκε το πρώτο ποσό και εντός της εβδομάδας θα εγκριθεί κι άλλο.

Δηλώσεις
Κατά τον αντιπεριφερειάρχη, στόχος είναι η εφαρμογή της παράτασης των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών να έχει λειτουργικότητα στο 100%. Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν επιμέρους προβλήματα σε ορισμένες περιοχές με τη μεταφορά μαθητών, τα οποία με την προσπάθεια και το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων ξεπεράσθηκαν. Έτσι, από Δευτέρα η μεταφορά θα γίνεται κανονικά σε όλη τη Μεσσηνία.
Όσο για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν, κάποια δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν, καθώς ορισμένα ταξί που μισθώνονται από το ΚΤΕΛ αρνήθηκαν να κάνουν τη μεταφορά, διότι δεν είχαν πληρωθεί.

Πάντως, ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το νέο διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών, ενώ ο κ Αλευράς πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, γιατί καθυστέρησε να εκδοθεί η νέα ΚΥΑ. Μέχρι το νέο διαγωνισμό συνεχίζεται η παράταση των συμβάσεων. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα δεν έχουν καμία ευθύνη για το έργο αυτό. Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες μας κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψουν αδυναμίες του παρελθόντος και την καθυστέρηση του υπουργείου για την έκδοση της ΚΥΑ. Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο θέμα αυτό και θα εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών».
Τέλος, σε ό,τι αφορά την πληρωμή των οφειλομένων, είπε ότι έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα πληρωμής για 450.000 ευρώ, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει εκταμίευση και άλλων χρημάτων, ώστε να πληρωθεί το έργο μεταφοράς των μαθητών του προηγούμενου έτους.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.