Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ηλεκτρονικά πλέον η έκδοση ενσήμων και γραμματίων από τους δικηγόρους

Αλλάζει εντός του δεκαημέρου η αγορά των ενσήμων από τους δικηγόρους και η έκδοση των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικών αμοιβών

Μέσα στο επόμενο .....

δεκαήμερο η αγορά των ενσήμων από τους δικηγόρους και η έκδοση των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικών αμοιβών (εισφορών) θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ των άλλων, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον γενικό γραμματέα Ν. Κανελλόπουλο και με τη συμμετοχή του προέδρου του ΔΣΑ Γ. Αδαμόπουλου.

Αντικείμενο της επίμαχης σύσκεψης ήταν η ηλεκτρονική έκδοση των γραμματίων εισφορών των δικηγόρων και η αποϋλοποίηση των ενσήμων και παραβόλων που χρησιμοποιούνται στα δικαστήρια.

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων (υπουργείο Δικαιοσύνης, ΔΣΑ και Ταμείων), προκειμένου να καταστεί εφικτή η άμεση ενεργοποίηση της τεχνικής εφαρμογής που θα επιτρέπει στους δικηγόρους να εκδίδουν τα γραμμάτια εισφορών και να προμηθεύονται τα αποϋλοποιημένα ένσημα των ασφαλιστικών Ταμείων με το πάτημα ενός κουμπιού, από το γραφείο τους.

Άμεσα αναμένεται να εγκαινιασθεί η διαδικτυακή εφαρμογή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την έκδοση ηλεκτρονικού γραμματίου εισφορών και την αγορά ενσήμων Σε πολύ σύντομο χρόνο η ίδια εφαρμογή θα επιτρέπει και την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου μέσω διασύνδεσης με το σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.