Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Τριφυλίας: Απάντηση Μερκούρη στις καταγγελίες Κουκούμη

Απαντώντας στην από 10-10-2013 αναφορά σας, σας γνωρίζουμε ότι χαρήκαμε ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον σας για τα σχολικά κτίρια. Ταυτόχρονα, ωστόσο, λυπηθήκαμε διότι οι αιτιάσεις φρονούμε πως αφορούν σε επουσιώδη ζητήματα και ενέχουν μάλλον σκοπιμότητες.

Στα σχολικά κτίρια έχουν .....

γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, πάντα υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Ενδεικτικά σας επισημαίνω όσες αφορούν τα Γυμνάσιο – Λύκειο Κυπαρισσίας, 1ο Δημοτικό Κυπαρισσίας, 1ο 6/θέσιο Φιλιατρών, 1ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας, 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κοπανακίου, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία Γαργαλιάνων. Παράλληλα, τον καιρό αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους εβδομήντα χιλιάδων ευρώ σε διάφορες σχολικές μονάδες των Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.

Στο καταργημένο Δημοτικό Σχολείο Αετού δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά εργασία τα τρία χρόνια «ζωής» του Καλλικρατικού Δήμου. Τα δε σχολικά κτίρια Βάλτας και Λεύκης θα πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους, αφού δεν είναι περιουσιακά στοιχεία του Δήμου; Αυτά δεν έχουμε υποχρέωση να τα συντηρήσουμε; Γιατί δεν επιδεικνύετε την ίδια ευαισθησία και γι’ αυτά;

Υπηρετήσατε την εκπαίδευση και μάλιστα ευδοκίμως. Μέσα, λοιπόν, από την πολύχρονη προσφορά σας στην εκπαίδευση, καλώς γνωρίζετε ότι στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας δεν είναι επικοιδομητικές κριτικές και καταγγελίες, οι οποίες καταφανώς δεν εδράζονται σε πραγματικά περιστατικά.
Δεν επαιρόμεθα ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα.

Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού και γι’ αυτό μοχθούμε. Χαιρόμαστε που οι κτιριακές υποδομές των σχολικών μονάδων είναι σε πολύ καλή κατάσταση και γι’ αυτό ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, το προσωπικό των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν.

Με Τιμή
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Υπεύθυνος για Θέματα Παιδείας
Ιωάννης Μερκούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.