Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΙΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τις βεβαιωμένες οφειλές

Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες που έχουν πιστοποιηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, της άντλησης μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, Πίνακα Χρεών Οφειλέτη με το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών και των αναλογούντων πρόσθετων τελών κατά την ημερομηνία έκδοσης.

Σε πρώτη φάση, η υπηρεσία απευθύνεται στους οφειλέτες-εργοδότες ......

κοινών επιχειρήσεων ή οικοδομοτεχνικών έργων, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για υποβολή μέσω διαδικτύου Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.). Σύντομα, η υπηρεσία θα επεκταθεί στο σύνολο των οφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Επισημαίνεται, ότι ήδη από 20.06.2013 οι εργοδότες που έχουν πιστοποιηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, με αυτοματοποιημένη διαδικασία ηλεκτρονικής ενημέρωσης μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου.

Τέλος, με τις δύο νέες υπηρεσίες της ηλεκτρονικής πληροφόρησης του οφειλέτη για τον υπολογισμό των στοιχείων ρύθμισης και της ηλεκτρονικής συναλλαγής, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί να ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα παρέχεται πλέον ολοκληρωμένα η ηλεκτρονική διαδικασία υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης. Η διαδικασία εκτείνεται από την υποβολή της αίτησης ρύθμισης μέχρι την έκδοση απόφασης ρύθμισης και πληρωμής των δόσεων μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, χωρίς την υποχρεωτική παρουσία τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.