Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής 2013

Από τα Γραφεία Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας ανακοινώνεται ότι:

1. Σύμφωνα με .......

το άρθρο 8 Καν (ΕΚ)436/09 της Επιτροπής, για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Καν 479/2008 του Συμβουλίου οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν αμέσως μετά τον τρύγο στις κατά τόπους αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους μέχρι την 15η Ιανουαρίου.

2. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:
α) Οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις καταλαμβάνουν λιγότερο από ένα (1) στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους δε διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.
β) Οι αμπελουργοί/οινοποιοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (Γίνεται υποβολή δήλωσης παραγωγής).
γ) Οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.

3. Οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.

4. Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να επισυνάπτεται και η αντίστοιχη δήλωση που έχουν υποβάλει στον ΕΛΓΑ.

5. Η υποβολή των Δηλώσεων Συγκομιδής αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι αμπελοκαλλιεργητές να μετέχουν των διαφόρων ευεργετημάτων (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης, ενιαία ενίσχυση οιναμπέλων κλπ).

6. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι παραγωγοί θα πρέπει να προσέρχονται στα κατά τόπους γραφεία των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και τα τιμολόγια πώλησης οινοστάφυλων στα οινοποιεία, για τις ποσότητες που πούλησαν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες :

• Στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, 2ος όροφος, γρ. 213, τηλ. 27213 61213.
• Στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, 1ος όροφος, Γραφείο 2 , Τηλ: 27610-24287
• Στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Γαργαλιάνων Τηλ: 27630-22510

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.