Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Φιλιατρά: Οι Έλληνες μπορεί να το καταλάβουν. Οι Τουρίστες όμως???

Αν και ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης στο S του Λασγκουβάρδου, και έχει μπεί - έστω και ελλιπής η σήμανση- εν τούτοις οι ταμπέλες που πληροφορούν ότι ο Λαγκούβαρδος είναι κλειστός είναι ΜΟΝΟ στην Ελληνική Γλώσσα και όχι και στα Αγγλικά για να καταλαβαίνουν οι τουρίστες.
Όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται στο .......

σταυροδρόμι για την Αγία Κυριακή, τις τελευταίες ημέρες διάφοροι τουρίστες χωρίς να καταλαβαίνουν τι γράφει η πινακίδα πηγαίνοντας για Πύλο στρίβουν προς την Αγία Κυριακή με αποτέλεσμα φτάνοντας στον Λαγκούβαρδο και μη ξέροντας που να πάνε γυρίζουν πίσω και ρωτάνε.

Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις τόσο ο επιχειρηματίας που έχει στο σημείο κατάστημα με μηχανάκια, όσο και κάτοικοι της περιοχής όταν προλαβαίνουν να δουν τουρίστα που στρίβει προσπαθούν να τον ενημερώσουν ότι είναι κλειστός ο Δρόμος και ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν άλλο δρομολόγιο για τον προορισμό τους.

Ο Εργολάβος που ανέλαβε και κάνει το έργο στο S έγραψε με πινακίδες άλλα τις έκανε ΜΟΝΟ στα Ελληνικά με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα.

Αλλα το κωμικοτραγικό δεν σταματά εκεί. Από το σταυροδρόμι για την Αγία Κυριακή, ο οδηγός που δεν ξέρει την περιοχή καλείται να οδηγηθεί ευθεία -προς την Εκκλησία Παναγία- χωρίς να υπάρχει άλλη σήμανση για το που θα στρίψουν.

Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα μας είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, ενω την ώρα που βγάζαμε την φωτό -όπως βλέπετε και στην φωτογραφία- ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες πήγε να στρίψει δεξιά για να πάει Πύλο.
Ευτυχώς για εκείνον κάτοικος του σημείου τον ενημέρωσε για το πρόβλημα και του έδωσε οδηγίες για το νέο δρομολόγιο που πρέπει να ακολουθήσει.

Αυτό γίνεται συνέχεια μας είπε ο καταστηματάρχης. Έχουμε γυρίσει πίσω πολύ κόσμο δείχνοντας του που πρέπει να πάει για να φτάσει στον προορισμό του.

Και εμείς αναρωτιόμαστε: Οι πινακίδες δεν έπρεπε να είναι και στην Αγγλική γλώσσα?? Τόση προχειρότητα πια?? Η Ο εργολάβος νομίζει ότι στον δρόιμο κυκλοφορούν ΜΟΝΟ Έλληνες και δεν χρειάζεται η αναγραφή στην Αγγλική Γλώσσα??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.