Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κυπαρισσία γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού με χιλιάδες κόσμου!

Χιλιάδες κόσμου συρρέουν από χθες στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πανηγυρίστρα Κυπαρισσίας, όπου εορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού!
Η έδρα του .....

Δήμου Τριφυλίας, από τις προηγούμενες μέρες, έχει φορέσει τα γιορτινά της και υποδέχεται πλήθος επισκεπτών – πιστών από ολόκληρη την Πελοπόννησο, καθώς επίσης την Αθήνα και κάθε γωνιά της χώρας!

Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλεως και της Μητροπόλεως, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα!
Από το μεσημέρι, δε, οι πιστοί συνέρρεαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου άναβαν ένα κερί και προσκυνούσαν την εικόνα και το στολισμένο με βασιλικό Τίμιο Σταυρό, ενώ πολλοί είχαν μαζί τους ματσάκια βασιλικό από τον κήπο των σπιτιών τους! Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ίσως και περισσότερα από 25 λεωφορεία με πιστούς μετέβησαν στην Κυπαρισσία!

Σήμερα, ανήμερα της εορτής, κορυφώνονται οι θρησκευτικές τελετές και το πρωί, μετά τον Όρθρο, θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. Ακολούθως θα γίνει λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους που εκτείνεται το μεγάλο και ιστορικό πανηγύρι της Αρκαδιάς!

Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη βόλτα τους στο πανηγύρι, όπου υπάρχουν κάθε είδους πραμάτειες σε ελκυστικές τιμές, κάνοντας παράλληλα και μια «στάση» στα υπαίθρια σουβλατζίδικα αλλά και στο λούνα-παρκ.

Η οικονομική κρίση, πάντως, έχει επηρεάσει σημαντικά την εμπορική κίνηση και τις αγορές των επισκεπτών, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα. Όμως, έστω και περιορισμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, κάνουν κάποιες αγορές ειδών και εμπορευμάτων, αφού βεβαίως έχουν ψάξει καλά στους πάγκους των εμπόρων - μικροπωλητών για τα απολύτως αναγκαία που θέλουν.

Το γεγονός, δε, ότι η γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού φέτος πέφτει Σάββατο βοήθησε σημαντικά στη μετακίνηση επισκεπτών στην πόλη. Σημειώνεται πως το πανηγύρι θα λειτουργεί και τις επόμενες μέρες, μέχρι τα τέλη περίπου της ερχόμενης εβδομάδας.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.