Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Από Δευτέρα η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού

Ξεκινάει από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών τη Δευτέρα η διάθεση 5.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για τους δικαιούχους του προγράμματος 6ήμερων διακοπών ατόμων τρίτης ηλικίας.

Δικαιούχοι του .......

προγράμματος με τα προστατευόμενα μέλη τους (κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν) είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει τα 60 χρόνια και άνω, είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, της Αγροτικής Εστίας και του Ταμείου Νομικών.

Επίσης, δεν είναι δικαιούχοι όσοι πήραν δελτία από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους», που έτρεξε από τις 3 Αυγούστου 2012 έως τις 31 Μαΐου 2013 ή συμμετείχαν στο πρόγραμμα εξαήμερων διακοπών του ΕΟΤ του τρέχοντος έτους. Η ημερήσια επιδότηση από τον ΕΟΤ ορίζεται στα 19 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για όλες τις μορφές και κατηγορίες καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διάρκεια των διακοπών έχει ορισθεί μέχρι τις 5 διανυκτερεύσεις, οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 31ης Δεκεμβρίου. Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία.

Σε περίπτωση που μη δικαιούχος του προγράμματος διαμένει στο ίδιο δωμάτιο με κάτοχο του δελτίου του προγράμματος θα επιβαρύνεται με το άθροισμα του ποσού που έχει δηλωθεί από τον επιχειρηματία ως τιμή συμμετοχής στο πρόγραμμα και αναφέρεται στον κατάλογο και του ποσού της ημερήσιας επιδότησης που καταβάλλεται από τον ΕΟΤ.

Να σημειωθεί ότι τα 38.700 δελτία που διέθεσε ο ΕΟΤ για το πρόγραμμα 6ήμερων διακοπών στη καρδιά του καλοκαιριού μέσω των ΚΕΠ εξαντλήθηκαν μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών. Για το 2014, οπότε θα ολοκληρωθεί το σύνολο του προγράμματος, έως και τον Μάιο θα διατεθούν άλλα 23.300 για τους δικαιούχους των εξαήμερων διακοπών και άλλα 5.000 δελτία για τα άτομα τρίτης ηλικίας.Ο Οργανισμός θα ενημερώσει σχετικά για τις ημερομηνίες που θα ξεκινήσει η διάθεση των δελτίων μέσω των ΚΕΠ.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.