Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«Εξαφανίστηκε» επαγγελματικό αλιευτικό από το λιμάνι Κυπαρισσίας

Πρωτοφανής, για τα χρονικά της ευρύτερης περιοχής αλλά και ευρύτερα, είναι η «εξαφάνιση» επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους από το λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου ήταν ελλιμενισμένο.

Η κλοπή, επειδή ουσιαστικά περί κλοπής φέρεται να πρόκειται, εικάζεται .........

πως συνέβη τη νύχτα της Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης, καθώς τότε διαπιστώθηκε ότι είχε «εξαφανιστεί».
Το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, μήκους περίπου 10 – 12 μέτρων, με το όνομα «Γρηγόριος», ανήκει σε επαγγελματία αλιέα από τον Κακόβατο της Ηλείας, ο οποίος, όπως και άλλοι επαγγελματίες αλιείς, το «δένει», μετά την ψαριά στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το πρωί της Τετάρτης επαγγελματίας αλιέας που πήγε στο λιμάνι για το σκάφος του, δίπλα στο οποίο ήταν «δεμένο» το σκάφος του συναδέλφου του από τον Κακόβατο, είδε ότι δεν ήταν εκεί. Επικοινώνησε με άλλον επαγγελματία αλιέα για να τον ρωτήσει μήπως ξέρει αν ο συνάδελφός τους έχει βγει στα ανοιχτά στη θαλάσσια περιοχή της Ηλείας για ψάρεμα, αλλά εκείνος του απάντησε πως δε γνωρίζει. Επικοινώνησαν, ακολούθως, με τον επαγγελματία αλιέα, ο οποίος πληροφορήθηκε για την «εξαφάνιση» του σκάφους από τους συναδέλφους του. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή και δηλώθηκε το συμβάν, ενώ στις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος έχει σημάνει συναγερμός και γίνονται έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, και όχι μόνο, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο το σκάφος να εκλάπη για να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως μέσο μεταφοράς λαθρομεταναστών.

Σημειώνεται πως, κατά το πρόσφατο παρελθόν, άγνωστοι είχαν προκαλέσει ζημιές σε αλιευτικά σκάφη και βάρκες, ενώ είχαν κλέψει μηχανές και άλλα εργαλεία και είδη αλιείας, αλλά ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως θα σημειωθεί και κλοπή σκάφους και, μάλιστα, επαγγελματικού!

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.