Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Παναγιώτης Γεωργόπουλος: Σε εξέλιξη η παράσταση της Κυβέρνησης με τίτλο «Πρωτογενές Πλεόνασμα!!!!»

Άλλη μια θεατρική παράσταση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη. Τίτλος της παράστασης «Πρωτογενές Πλεόνασμα!!!!». Και όχι μόνο αυτό, στην ανακοίνωσή του ο Αν. ΥΠΟΙΚ κ. Σταικούρας δίνει για ακόμα μια φορά ελπίδα στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα δώσει την δυνατότητα διανομής κοινωνικού μερίσματος!!!!!!

Προσπαθώντας να πείσει .........

μάλλον τον ίδιο του τον εαυτό ότι αυτό το μίγμα πολιτικής (ουσιαστικά εξαθλίωσης του ελληνικού λαού) που χρησιμοποιείται είναι η λύση για έξοδο από την κρίση τη στιγμή που ΔΝΤ και διακεκριμένοι οικονομολόγοι ομολογούν ότι «η συνταγή» ήταν λάθος.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα όταν:

• Το Κράτος δεν έχει επιστρέψει ΦΠΑ ποσού ύψους 1,01 δισ. ευρώ και δεν έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή ΦΠΑ σε 200.000 αγρότες, ενώ είναι μεγάλοι οι φόβοι για μείωση των επιστρεφόμενων ποσών.

• Το Κράτος χρωστά σε προμηθευτές του το ποσό των 6,3 δισ. ευρώ.

• Το δημόσιο χρέος έφτασε στο 180% (321 δις) αφού επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ το 2013.

• Κόπηκαν επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγούνταν μέχρι πέρυσι. Το νέο επίδομα (μειωμένο ως και 804 ευρώ ετησίως), δεν έχει καταβληθεί ακόμα στην πλειονότητα των φορολογουμένων.

• Από εφέτος φορολογούνται με έκτακτη εισφορά 1%-4% ακόμα και οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας!!!!!!

Τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που επίσημα πλέον η κ. Μέρκελ ομολογεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει και νέο πακέτο (βοήθειας), αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλο θα είναι. Τη στιγμή που ο εξαθλιωμένος έλληνας, έπειτα από αιματηρές στερήσεις και θυσίες, θα εργάζεται με μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας ενώ θα έχει διαλυθεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός, το Τρίτο πακέτο βοηθείας για την Ελλάδα θα ισούται με τρίτο μνημόνιο, όπως άλλωστε δήλωσε η επίτροπος Μ. Δαμανάκη.

ΠΑΝ. Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.