Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Φιλιατρά: Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν για το τέλος του ραμαζανιού. [ VIDEO ]

Σε ένα υπαίθριο τζαμί μετατράπηκε για περίπου μία με μιάμιση ώρα σήμερα το πρωί το νέο γήπεδο Φιλιατρών όπου περίπου 150 -κατα τον Ιμάμη 100- μουσουλμάνοι απ όλη την Μεσσηνία, γιόρτασαν με προσευχή το τέλος του Ραμαζανιού με το «Αΐντ Αλ Φιτρ».
Το «Αΐντ Αλ Φιτρ» είναι μια μία εορταστική πρωινή προσευχή που .....

ακολουθείται από έναν εορταστικό λόγο, στη συνέχεια, οι Μουσουλμάνοι ανταλλάσσουν ευχές και μοιράζουν γλυκά στα μικρά παιδιά και ακολουθούν γιορτινά τραπέζια.
Στο γήπεδο των Φιλιατρών ήταν παρόντες μουσουλμάνοι απ όλη την Μεσσηνία -όπως δήλωσε ο βοηθός του Ιμάμη που παρέστη στην τελετή- λέγοντας ότι είναι καλό οι Μουσουλμάνοι να τηρούν το ραμαζάνι. Για ένα μήνα απέχουν από φαγητό, νερό, κάπνισμα κλπ κλπ από την ανατολή του ηλίου έως την δύση του.

Ευχαρίστησε την Δημοτική ενότητα Φιλιατρών για την φιλοξενία(!!!!!!!) στον χώρο του γηπέδου καθώς επίσης και την αστυνομία(!!!!!!!!!!) για την παρουσία της.

Τι είναι το ραμαζάνι.

Το Ραμαζάνι εκ του τουρκικού ραμαζάν και αραβικού ραμαντάν, είναι Θρησκευτική -μουσουλμανική- εορτή νηστείας. Αποτελεί ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους όπου σύμφωνα με τη παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου ν΄ αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγός της ζωής τους. Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.

Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου. Το Ραμαζάνι τελειώνει με τριήμερη γιορτή που αραβικά ονομάζεται κχιντ-αλ-φιτρ (= εορτή τέλους νηστείας) ή κχιντ-αλ-σαρκχίρ (= Μικρή εορτή).

Το Ραμαζάνι, ως μηνιαία εορτή νηστείας, αντιπαραβάλλεται με τη χριστιανική εορτή της Σαρακοστής, με σχεδόν ταυτόσημο χαρακτήρα, όχι όμως με ερμηνεία περί της «παράδοσης Ευαγγελίου». Σύμφωνα με το κυλιόμενο χαρακτήρα που παρουσιάζει το αραβικό ημερολόγιο κάθε χρόνο το Ραμαζάνι εορτάζεται κατά 11 ημέρες νωρίτερα του προηγουμένου έτους. Για το 2010 το Ραμαζάνι ξεκίνησε με την ανατολή του Ηλίου στις 11 Αυγούστου, και για το 2011 ξεκίνησε στις 1 Αυγούστου.

Περισσότερα για το ραμαζάνι μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.



10 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχη και όλασ λόγοσ να μάθουμε και τη ειναι το ραμαζανι ειμαστε χριστιανοι ορθόδοξοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ξαναπεστω... Οχι μονο ορθοδοξοι, αλλα και χριστιανοι...
      για να μην παρεξηγηθω εχω αποφυγει τη χρηση εισαγωγικων.-

      mim the dik

      Διαγραφή
    2. το ω ο παρακαλω

      mim

      Διαγραφή
    3. Ναι ειμαστε χριστιανοι αλλα αυτο δεν σημανει πωςς πρεπει να ειμαστε ρατσιστες ή να μην ξερουμε για αλλες θρησκιες..

      Διαγραφή
  2. aisxos!!!!!!!!!!!!! fotia kai tsekoyri stoys alouriskous!!!!!!!!!!!!!!!! opws kanoyn kai aytoi gia emas toys xristianoys!!!! vlepe syria... ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις κυριε Συριε χριστιανε το εχετε παρει πατριωτικα να υποθεσω??? (και παλι αποφευγω τα εισαγωγικα).

      Επισης παρεα με το τσεκουρι που θα εχετε μη ξεχασετε αξινα και κασαρι γιατι πρεπει να γινει και το ψιλοκαθαρο...
      Φωτια, υπομονη, απο οκτωβρη.-

      mim the dik

      Διαγραφή
  3. πολλα μπραβο που προβαλεται τους αραπαδες λαθρομεταναστες κ η εγκληματικοτητα απο τους λαθροαρουραιους ειναι καθημερινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά συγχαρητήρια στους φορείς που με μια απλή, αλλά ουσιαστική κίνηση δείχνουν τον πολιτισμό της Ελλάδας ακόμα και σε τυχόν απολίτιστους! Όσον αφορά τα σχόλια για εγκληματικότητα συμφωνώ, αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι αυτός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης! Τα σχόλια περί θρησκείας απλά κρίμα.....
    Υ.Γ Για όσους βιαστούν να με χαρακτηρίσουν Συριζαίο να τους προλάβω δηλώνοντας πρώην δεξιός, νυν ακομμάτιστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει να εισαι και ο πιο μετριοφρων σχολιαστης του θεματος...
      Αλλα κι εσυ ρε παιδακι μου ΝΔ???
      Πως την πατησες ετσι??

      Διαγραφή
  5. οταν πιασει το κουπι τους θα μας πετσοκοψουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.