Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Μυνητήρια αναφορά κατά της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ για παράνομες περιφράξεις στην παραλία του Καλού Νερού

ΠΡΟΣ ΤΗΝ Kα ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
1) Του Δημητρόπουλου Κωνσταντίνου του Χρήστου Επιχειρηματία κατοίκου Καλού Νερού Παραλία
2) Των κάτωθι υπογεγραμμένων κατοίκων περιοχής Καλού Νερού.

Κυρία Εισαγγελεύ

Άγνωστης ταυτότητας κυρίως αλλοδαποί, συνοδευόμενοι τις.........

περισσότερες φορές από Έλληνες που δηλώνουν ότι ανήκουν στην ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, εμφανίζονται σε ομάδες στην ακτή από το Καλό Νερό μέχρι τις εκβολές της Νέδα και τοποθετούν στον χώρο του αιγιαλού πάνω στην άμμο καλάμια, και αιχμηρά σιδεροπλέγματα που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές από μπετόν, με τα οποία περιφράσσουν εδαφικά τμήματα διαστάσεων περίπου 1.5 Χ 1,5 μ. και τοποθετούν πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες τα τμήματα αυτά είναι φωλιές θαλάσσιας χελώνας. Η εικόνα αυτή είναι άκρως αντιαισθητική, απωθητική για τους τουρίστες που μας επισκέπτονται και δημιουργεί συνειρμούς ‘’νεκροταφείου’’ στην παραλία του Καλού Νερού.

Εξαιτίας της τοποθέτησης των καλαμιών και των σιδερο-πλεγμάτων προ τετραημέρου συνέβηκε ατύχημα, όταν μικρής ηλικίας παιδιά οικογένειας που παραθέριζε στην περιοχή, παίζοντας στην άμμο έπεσαν πάνω σε αυτά, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ευτυχώς ελαφρά, και μονάχα από τύχη δεν προκλήθηκε κάτι πιο σοβαρό από εκδορές. Αισθανθήκαμε μεγάλη ντροπή και δεν μπορούσαμε να ψελλίσουμε κάποια σοβαρή δικαιολογία στους διαμαρτυρόμενους γονείς.
Ο ίδιες ομάδες με την σύνθεση που ποικίλλει από ημέρα σε ημέρα έχουν παρατηρηθεί να μεταφέρουν αυγά θαλάσσιας χελώνας από τις θέσεις όπου πραγματικά έχει ωοτοκήσει η χελώνα σε σημεία μεγαλύτερης απόστασης από την ακτογραμμή, όπου έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι και όχι η χελώνα φωλιές. Από πού απόκτησαν το δικαίωμα παρέμβασης στο οικολογικό οικοσύστημα της περιοχής μας αυτοδιοριζόμενοι ‘’προστάτες’’ και ποιές είναι οι επιπτώσεις των αυθαίρετων ενεργειών τους στην πανίδα της περιοχή μας. Εξάλλου έχει παρατηρηθεί ότι ενώ καμία φωλιά δεν υπήρχε σε συγκεκριμένη περιοχή –έμπροσθεν και πλησίον του κτήματος ‘’Παπαηλιού’’ την επόμενη μέρα το πρωί είχαν ήδη τοποθετηθεί πινακίδες δέκα (10) και πλέον φωλιών σε μικρή απόσταση όχι μεγαλύτερη του 1 μέτρου η μία από την άλλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες ότι κατασκευάζονται στην διάρκεια της νύκτας τεχνητά φωλιές, δίχως να υπάρχουν πραγματικά. Μια αυτοψία με την παρουσία σας στο συγκεκριμένο σημείο, θα μας φανερώσει την αλήθεια εάν υπάρχουν σε κάθε πραγματική φωλιά χελώνας 80- 120 αυγά όπως ισχυρίζονται , η είναι φωλιά κατασκευασμένη μόνο με 10-20 αυγά.

Περαιτέρω, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η ίδια ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ έχει δημοσιεύσει στοιχεία στον ελληνικό τύπο ότι ο πληθυσμός της Caretta- Caretta, στην περιοχή μας αυξάνεται και εν πάσει περιπτώσει ότι δεν μειώνεται, την ίδια στιγμή καταγγέλλει συστηματικώς την χώρα μας στην ΕΕ ότι, παραλείπει τάχα να λάβει μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται δήθεν το περιβάλλον στην περιοχή μας, επιδιώκοντας να θεσπισθούν μέτρα και απαγορεύσεις που θα μετατρέψουν την περιοχή μας σε νεκρή ζώνη.

Τέλος αν και σύμφωνα με τον Ν. 3937/2011 η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ υποχρεούται να ανακοινώνει δημόσια και κυρίως στην ιστοσελίδα της αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό φωλιών και ωοτοκιών της θαλάσσιας χελώνας τέτοια πληροφόρηση δεν παρέχει.
Επειδή, οι παραπάνω ενέργειες πλήττουν το δικαίωμα μας να απολαμβάνουμε ελεύθερα τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού και δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για τα μικρά παιδιά, που παραθερίζουν στην περιοχή μας με βέβαιη πιθανότητα πρόκλησης σοβαρώτατου ατυχήματος.
Επειδή δεν γνωρίζουμε αν οι ενέργειες αυτές γίνονται με βάση κάποια νόμιμη άδεια και αν έχουν παραπλανηθεί οι αρμόδιες αρχές σχετικά με τον αριθμό και την θέση των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας, με την χρήση αναληθών στοιχείων.

Επειδή, έχουμε καθήκον να προστατεύουμε το δικαίωμα μας να ζούμε ελεύθερα στον τόπο μας, όπως συμβαίνει αιώνες τώρα σε απόλυτη αρμονία με όλα τα στοιχεία της φύσης σεβόμενοι την χλωρίδα και πανίδα αυτής.
Επειδή έχουμε παρενοχληθεί επανειλημμένα να κάνουμε συσκότιση στις επιχειρήσεις μας, με παρεμβάσεις στην απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων στις ιδιοκτησίες μας , που το Σύνταγμα προστατεύει. Επιφυλασσόμεθα να σας καταθέσουμε συμπληρωματικά στοιχεία αν απαιτηθεί.
Επειδή, από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε στην ιστοσελίδα του ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν υπάρχει άδεια που να έχει χορηγήσει η μόνη αρμόδια για το σκοπό αυτό Κτηματική Υπηρεσία Ν.Μεσσηνίας που να δίνει στην ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ το δικαίωμα να κατασκευάζει στον αιγιαλό τις ανωτέρω επικίνδυνες σε κάθε περίπτωση περιφράξεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως ελέγξετε α) τις ευθύνες των αρμοδίων της ΑΡΧΕΛΩΝ που προβαίνουν στην κατασκευή των περιφράξεων αυτών στον αιγιαλό καθώς επίσης τον λόγο της μη απομάκρυνσης τους όπως επιβάλλει η νομοθεσία περί αιγιαλού και να διατάξετε την άμεση αφαίρεση τους για να προλάβουμε μελλοντικά ατυχήματα με παιδιά και ηλικιωμένους β) αν και σε ποια δημόσια αρχή έχει υποβάλει η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό φωλιών και ωοτοκιών της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή μας και σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων πράξεων παραλείψεων ενεργηθούν τα νόμιμα.

Κυπαρισσία 16-7-2013
Οι καταγγέλλοντες

13 σχόλια:

  1. Πως λεγεται η ηλικιωμενη κυρια που ειναι μελος στους Οικολογους ..... Oικολογρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτελους να δωθει τελος στην οικολογικη τρομοκρατια που ερημοποιει την περιοχη μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο επαγγελματιας που τοποθετει ξαπλωστρες και ομπρελες στην παραλια, οι οποιες σε ελαχιστες περιπτωσεις μπορει να τραυματισουν καποιον λουομενο, ειναι παρανομοι και ο ΑΡΧΕΛΩΝ που τοποθετει αυτα τα πλεγματα και τα καλαμια ειναι νομιμος τα οποια και αποδεδειγμενα μπορει να τραυματισουν!! Δηλαδη για να καταλαβω οι του ΑΡΧΕΛΩΝ θελουν να διωξουν τον κοσμο απο τη θαλασσα?? Αυτοι δεν ειναι παρανομοι??? Δηλαδη εαν εγω θελησω με την κοπελα μου να παμε ενα βραδυ στην παραλια θα μας διωξουν?? Ας ερθουν και θα δουν τους Ελληνες απο την ασχημη πλευρα τους... Αντε γιατι πολυ τους χαιδεψαμε μου φαινεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα κρασία αγαπητοί ! Το Καλό νερο εχει επαγγελματίες της πλάκας, να μην κλαίνε που εκτος απο τους πολωνούς όλοι οι άλλοι πανε Μαραθο πυλο Κορώνη κτλ, έχει πολύ πλάκα η αναφορά σαν τα παιδάκια, μας ξηλώνετε τις πέργκολές τώρα θα δείτε...
    Θέλω όμως όλοι οι συντηρητηκοί μπαστουνόβλάχοι που ψήφησαν τον Σαμαρά να εφαρμόσουν τον Νόμο που τόσο πολύ προασπίζονται καιγκρμίσουν τα πάντα κάτω απο τον δρόμο και να μην στρέφονται εναντίων την ΜΚΟ αλλά της κυβερνήσεως που ψήφισε τον νόμο.....
    Βέβαια τόσο μυαλό έχουν μέχρι εκεί καταλαβαίνουν. Ρεεε καρνάβαλοι άκομα και να σας τα γκρέμιζε ο νόμος θα μπορούσατε να κάνετε έναν πεζόδρομο και να μαζεύετε ακόμα περισσότερο κόσμο όπως στο Μάραθο αλλά αντί να μαζευτείτε να βάλετε κανα φράγκο και να σκεφτέιτε καμμία ουσιαστική λύση και ιδέα για το πως θα αντιδράσετε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που απειλεί τα συμφεροντά σας κάθεστε και ασχολείστε με μυνήσεις και βλακείες.Και να γκρεμίσει το καλό νερο και να εξαφανιστεί απο προσώπου γής με αυτές της νοοτροπίες και συμπεριφορές καλά να πάθει.Όρνια ε ¨Ορνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ανθρωποι δεν εχουν καταλαβει τιποτα...εχουν γινει πανελλαδικα ρεζιλι και με τα μυαλα που κουβαλουν γινονται και διεθνως... του χρονου που θα ειναι μονοι μη ρηξουν τις ευθυνες στις χελωνες...

      Καλονεριτες και αλλοι της περιοχης.
      Ολα τα προηγουμενα χρονια ειχατε την ευκαιρια να δημιουργησετε κατι καλο στηριζομενοι στον τουρισμο και στην συνυπαρξη με ενα ειδος πολυ πρωγεννρστερο σας. Εσεις κανατε τις επιλογες σας, αντι να το εκμεταλλευτειτε, κανατε το μερος ενα κιτς πραγμα που δεν εχει καμια ποιοτητα...
      και τωρα αντι να στραφειτε στους εαυτους σας κανοντας την αυτοκριτικη σας ψαχνεται να βρειτε τα φαντασματα που κατατρεχουν τον "εγκεφαλο" σας...
      χαρακτηριστικο παραδειγμα ο ως ανω "επιχειρηματιας".

      και κλεινω με ενα ασμα του παρία..."Πιο καλη η μοναξια απο σενα που δεν φτανω..."

      mim the dik

      Διαγραφή
  5. Για το θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τον Αρχέλωνα, έχω να αναφέρω τα παρακάτω: Πριν από λίγα χρόνια, είχαν προσπαθήσει να διαμορφώσουν την παραλία (δήμος Αυλώνος)και τους σταμάτησε η Κτηματική Υπηρεσία μετά από καταγγελία προφανώς των ανθρώπων τού "ΑΡΧΕΛΩΝ". Μέχρι τα όρια της Natura δεν πειράζεις τίποτα!!! Τα ξύλινα κατασκευάσματα, για τα οποία έχει γίνει πολύς λόγος τελευταία, ήταν, πριν από τον Νόμο "Μπιρμπίλη". Τώρα ξαφνικά σκέφτηκαν ότι είναι παράνομα και τα κατεδαφίζουν!! Αναστέλλουν τη δόμηση στην περιοχή με υπουργική απόφαση... Απαγορεύεται στο εξής κάθε οικοδομική δραστηριότητα στη ζώνη Natura και θέτουν πολλούς περιορισμούς από το Καλό Νερό μέχρι την Νέδα,με το να ανεβάζουν τα όρια αρτιότητας-οικοδομησιμότητας και να λαμβάνουν τέτοια μέτρα τα οποία είναι καταδικαστικά για την ευρύτερη περιοχή. Θα την οδηγήσουν σταδιακά σε υποβάθμιση. Οι παραλίες είναι μέχρι στιγμής, χωρίς καντίνες, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες και φυσικά χωρίς κόσμο. Με όλα αυτά, σε λίγο, θα μας αναγκάσουν να μεταναστεύσουμε σε άλλη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αυτό που πρέπει ο υπουργός να σταθεί ιδιαίτερα είναι, στις χρήσεις γης και στο ότι με την τελευταία απόφασή του να λάβει μέτρα ώστε να απαγορευτεί η δόμηση σε μία ευρεία ζώνη 9,5 χιλιομέτρων,από το Καλό Νερό έως την Νέδα και όχι μόνο μέσα στη ζώνη τής Natura, τείνει να οδηγήσει σε υποβάθμιση μία τεράστια περιοχή και η οποία τελευταία κινείται σε αναπτυξιακή τουριστική τροχιά... Προτείνω να συζητηθεί από την αρχή το θέμα, να συσταθεί άλλη επιτροπή στο ΥΠΕΚΑ , ακόμη θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε αποχαρακτηρισμούς και να μείωναν την έκταση και τον αριθμό των περιοχών που είναι ενταγμένες στo πανευρωπαϊκό Natura 2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ βρε κατακαιμενε ελληνα... Ολος ο πολιτισμενος κοσμος φυλαει σαν κορη οφθαλμου οτιδηποτε φυσικο του εχει χαρισει το μερος που ζει και δεν τολμαει να πατησει καν το γρασιδι που το περιβαλλει, το εκμεταλευεται με παραλληλες δραστηριοτητες που να κανουν γνωστο το μερος του στους επισκεπτες για την μοναδικοτητα του ενω εσεις... Ντου να χτισουμε καμια εικοσαρια δωματια του κωλου για να βγαλουμε κανενα φραγκο απο τον τυχαιο που θα ερθει απο εκει, και οταν η υπεροχη αυτη παραλια και η περιοχη θα εχει γινει πια τσιμεντοβοθρος θα κοιτατε σαν βλακες τη βρωμα γυρω σας και θα αναρωτιεστε τι δεν πηγε καλα.... Σας ενοχλησαν οι περιφραξεις των ανθρωπων που εχουν εστω και ελλαχιστο μυαλο και εχουν καταλαβει πως η μοναδικοτητα της περιοχης σας ειναι αυτες οι γαμημενες χελωνες και το περιβαλλον που ζουνε. Τι να πεις.... Αντε να κανετε και το μερος σας σαν το λαγανα της ζακυνθου που σιχαινεσαι να ακουμπησεις πια και την αμμο ακομα... Τεσπα.... Απλα σας λυπαμαι και γελαω. Ειναι πραγματικα μοναδικη η αγνοια και η κουτοπονηρια, και ας ολοι εσεις την λετε ελληνικο δεμονιο... Σας λυπαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγα την Χαβαι το καλόνερο, αράξτε ρε λιγο πίασατε κανα φράγκο επειδή κάποιοι μη καλονεριτες έριξαν δυο φράγκα και τώρα παρουσίαστε βασιλικότεροι του βασιλέως. Ρε καταστηματάρχες τα σκουπίδια στον παραλιακό που ξεχειλίζουν δεν σας πειράζουν ? δεν σας δίωχνουν των κόσμό? Καλά σας κάνει και ο Νόμος και ο Αρχελώνας γιατι άμα είχατε 1 στάλα μυαλό θα κάνατε τις χελώνες σλυμβολο του χωρίου σας και δεν θα αντιδρούσατε σαν αδαεις, αλλά τι να πείς? Ας μας πείτε τι χρήματα έχετε ρίξει οι γηγενείς καλονερίτες και μετα να μιλάτε, σας φταίνε τα πλέγματα για τις χελώνες...της κακια ψ..ς τα μαλλία της φταίνε λέι ο λαός και σας παέι γάντι. Ούτσ ρε ψευτο επιχειρηματίες , ευεργετημένοι απο το όραμα άλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύλλογοι, κάτοικοι της περιοχής ακόμη και αυτοδιοικητικοί πραγματοποίησαν πριν από τρεις μήνες πορεία στο δάσος τής Ελαίας αντιδρώντας στη δημιουργία τών εξοχικών κατοικιών. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ο προηγούμενος σχολιαστής τούς ονομάζει απολίτιστους, κουτοπόνηρους κ.τ.λ. Όμως θα πρέπει να συνεχίζουμε να συνυπάρχουμε με τις χελώνες όπως άλλωστε τόσα χρόνια,χωρίς πρόβλημα. Να συνεχιστεί ο σεβασμός τής φύσης τού περιβάλλοντος πάντα μέσα από την ανάπτυξη. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι με την νοοτροπία τού Αρχέλωνα. Ωστόσο, για το θέμα τού κ. Παππά υπάρχουν μελέτες, νόμοι και επιτροπές που έχουν συσταθεί στο ΥΠΕΚΑ για να αποφανθούν. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να οριστεί μία επιτροπή που να αποτελείται από ειδικούς περιβαλλοντολόγους, καθηγητές Πανεπιστημίου και φυσικά καλό θα ήταν να ακούσουν και την τοπική κοινωνία. Τα τελικά κείμενα που θα αφορούν την περιοχή να τεθούν υπόψη τού δήμου. Οι αναστολές των αδειών μεταξύ Μπραζέρι Καλού Νερού και Ελαίας να εξαιρεθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και το θέμα μας εδώ δεν είναι τα σκουπίδια, θα απαντήσω στον προτελευταίο σχολιαστή ότι το προσωπικό της καθαριότητας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια με το να περνάει καθημερινά και αυτό το καλοκαίρι, να μαζεύει τα απορρίμματα από το Καλό Νερό. Ίσως κάποια στιγμή τον Ιούνιο να υπήρξε κάποιο ζήτημα με την αποκομιδή, καθώς το θέμα ήταν διαδικαστικό (διαγωνισμού), όπως παντού άλλωστε.Λύθηκε όμως άμεσα και με τη βοήθεια τού συλλόγου των επαγγελματιών. Διαμένω στο Καλό Νερό και μπορώ να σχηματίσω κρίση... Από εκεί και ύστερα δεν έχει δημιουργηθεί κανένα θέμα. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, θα πρέπει όλοι να συνδράμουμε, έτσι ώστε η όμορφη εικόνα τού Καλού Νερού να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολιτης χωρις ..δακρυα..5 Αυγούστου 2013 στις 9:05 μ.μ.

    Η καλυτερη χελωνα ειναι η βραστη..κατι ξερουν πο ..Πακιστανοι..και τωρα διαλεγουμε ή χελωνα ή ανθρωπους και τα δυο ειναι δυσκολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως...
      ή βλακας ή εξυπνος
      ή gay ή straight
      ή παλιοπραμα ή καλοπραμα

      ή πολιτης χωρις δακρυα ή πολιτης με δακρυα

      mim the dik

      Διαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.