Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Λευκές νύχτες … μαύρες μέρες!

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


Η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη τους θερινούς μήνες καταντά ένα ατέλειωτο πανηγύρι. Μετά από τις τόσες γιορτές χλωρίδας και πανίδας ο Δήμος Καλαμάτας θέλει να προσθέσει και άλλη μία γιορτή τις «Λευκές νύχτες» φιλοδοξώντας ότι θα καθιερωθεί σε θεσμό. Εκτιμώ ότι αυτή η γιορτή ούτε θα αυξήσει το τζίρο της αγοράς ούτε θα διευρύνει την ανάπτυξη της περιοχής.
Θα είναι μια γιορτή εντυπωσιασμού, μια γιορτή που θα ......

δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να ξενυχτήσει άλλη μία βραδιά. Αυτή όμως πρέπει να είναι η στόχευση των τοπικών αρχόντων; Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διέρχεται η χώρα υποχρέωση των τοπικών αρχόντων θα έπρεπε να είναι η προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας και κακών συνηθειών, καθώς και το πάτημα φρένου στον καταναλωτισμό. Χόρτασε πανηγύρια ο κόσμος όλο το καλοκαίρι

Στόχος αναφέρει η ανακοίνωση της εκδήλωσης , είναι το συγκεκριμένο εγχείρημα της «Λευκής νύχτας» να καταστεί θεσμός και να υλοποιείται κάθε χρόνο προς όφελος τόσο των εμπορικών καταστημάτων όσο και των καταναλωτών. Το πώς το όφελος θα είναι διπλό είναι μια απορία!
Αντί να θεσμοθετήσουν τη φορολογική μας συνείδηση και συνέπεια και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην πολιτεία και της πολιτείας απέναντι στους πολίτες διαλέγουν να θεσμοθετήσουν τα εύκολα και τα ευχάριστα, δηλαδή γιορτούλες. Γιορτές οι οποίες δεν έχουν κανένα αναπτυξιακό χαρακτήρα πέραν του χαβαλέ και της διασκέδασης. Γιορτές οι οποίες θα κάνουν τη νύχτα μέρα, αυτή τη φορά για τα ψώνια μας, και έπεται η συνέχεια.

Οι λευκές νύχτες ως φυσικό φαινόμενο διαρκούν από μία μέρα έως έξι μήνες ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής. Οπότε αν πάει καλά η μία « λευκή νύχτα», μπορεί να υιοθετήσουν και θεσμοθετήσουν λευκές νύχτες διάρκειας ενός μηνός ή και κάτι παραπάνω. Έτσι μετά την καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζομένων για τα Σαββατοκύριακα, θα προταθεί τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά και τη νύχτα, μετατρέποντας τα, σε κέντρα διασκέδασης.
Οι τοπικοί άρχοντες έχουν υποχρέωση μερικές φορές να πηγαίνουν κόντρα στις προθέσεις κάποιων που προτείνουν πράγματα με ωραία συσκευασία και ανύπαρκτο περιεχόμενο. Υποχρέωση τους πρώτα είναι να μετατρέψουν τις «μαύρες μέρες» που περνά πολύ κόσμος σε λευκές και μετά βλέπουν και τις «λευκές νύχτες». Κάποιοι από τους συμπολίτες μας πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πλέον φτωχοί και διατηρούν ακόμα «πλούσια ελαττώματα». Αυτό όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσουν αλλάζοντας συνήθειες τόσο πιο γρήγορα θα αποβάλουν το άγχος τους και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

ΥΓ.1 Η κοινωνία σήμερα μέμφεται την πολιτική. Πρέπει όμως η ίδια σύντομα να δώσει νέες δυνάμεις σ’ αυτήν.

ΥΓ.2 Έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της επόμενης γενιάς και αυτή δεν κάνει τίποτα για να το αποθηκεύσει.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.
    ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΜΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ.
    ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ <>
    ΟΣΟΙ ΚΑΝΑΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΔΕΙΑΣΑΝ .
    ΗΜΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΙΔΕΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!
    ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ . ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ
    ΕΞΑΛΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΚΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.