Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Έρχεται η ψηφιακή τηλεόραση στην Μεσσηνία. Τι πρέπει να ξέρετε για το ψηφιακό σήμα.

Σε λίγο και στην Κεφαλονιά και Ηλεία. Τα κέντρα εκπομπής δηλαδή που βλέπουμε τώρα.

Με αφορμή τον ερχομό της ψηφιακής τηλεόρασης στον νομό μας στις 27 Σεπτεμβρίου από το κέντρο εκπομπής Πεταλιδίου το οποίο εξυπηρετεί πόλεις όπως η Καλαμάτα, η Μεσσήνη, η Κορώνη και άλλες -ελπίζουμε σύντομα και στην δική μας περιοχή- καλό θα ήταν να σας επαναδημοσιεύσουμε ενα παλιό μας άρθρο για το τι πρέπει να κάνετε και να ξέρετε να μην σας ξεγελάσουν επιτήδειοι τεχνικοί και σας επιτεθούν στην τσέπη σας για να αρπάξουν χρήμα πωλώντας σας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Στην δική μας Περιοχή (Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Ελαία, Καλό Νερό, κλπ κλπ) .............

δεν θα μπορούμε να δούμε ακόμα ψηφιακό σήμα. Και αυτό γιατί εμείς κάνουμε λήψη από το Φραγκαπήδημα (Πύργο Ηλείας) και τον Αίνο (Κεφαλλονιά).

Με τον ερχομό της ψηφιακής τηλεόρασης θα έχουμε επιτέλους καθαρή εικόνα χειμώνα καλοκαίρι χωρίς παρεμβολές από την Ιταλία όπως έχουμε σήμερα.
Φυσικά για να μπορούμε να απολαύσουμε την ψηφιακή, θα πρέπει στην τηλεόραση μας (αν δεν είναι πολύ καινούργια) να συνδέσουμε έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή με σύστημα MPEG4.

Και εξηγούμαστε.
Αν δεν διαθέτουμε σύγχρονη τηλεόραση, τότε χρειάζεται ένας απλός αποκωδικοποιητής τον οποίο μπορούμε πανεύκολα να συνδέσουμε με τη τηλεόραση χωρίς την κλήση ηλεκτρονικού για την σύνδεση.
Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε όταν είναι να έρθει η ψηφιακή στην περιοχή μας. Καθώς πλησιάζουμε στην ψηφιακή εποχή καλό θα ήταν να αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε σοβαρά έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος επιτήδειος κοιτάζοντας το πορτοφόλι σας και μόνο να προσπαθήσει να μας πουλήσει φύκια γι μεταξωτές κορδέλες.

Και ενώ ακόμα η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει έρθει ακόμα στην περιοχή μας, κυκλοφορούν ήδη, ή θα κυκλοφορήσουν ακόμα και στην πόρτα του σπιτιού σας κάποια διαφημιστικά φυλλάδια τεχνικών που κάνουν λόγο για ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ κατάλληλες για την ψηφιακή λήψη, όπου περισσότερο στοχεύουν στην τσέπη του θύματος παρά στο να του πουλήσουν κάτι χρήσιμο. ΠΕΤΑΞΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Τα φυλλάδια αυτά μιλάνε για Επίγεια και δορυφορική τηλεόραση, για "Ψηφιακές HD (σ.σ. High Definition) κεραίες κατάλληλες για ψηφιακό σήμα MPEG4 της DIGEA."
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ. ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡ-ΧΡΕΩΣΟΥΝ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.

Όταν και όποτε έρθει η ψηφιακή τηλεόραση στην περιοχή μας ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ για να λάβουμε το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea.
Αν η κεραία μας τώρα είναι ήδη υπό διάλυση, (κοινώς χάρβαλο) μπορούμε να την αλλάξουμε και τώρα και να βάλουμε μια απλή κεραία όπως θα κάναμε αν δεν ερχόταν η ψηφιακή τηλεόραση. Μια απλή κεραία χρειαζόμαστε και ένα αποκωδικοποιητή -αν η τηλεόραση μας δεν διαθέτει ενσωματωμένο- και τίποτε άλλο.
Πως θα συντονίσετε τον αποκωδικοποιητή σας (για παλιές τηλεοράσεις) ή την τηλεόραση σας (για τις καινούριες που διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή)? Ζητήστε την βοήθεια από το παιδί σας το εγγόνι σας, τον ανιψιό σας. Κάποιο νεαρό συγγενικό σας πρόσωπο τέλος πάντων.
Είναι πολύ εύκολο για αυτόν να σας το φτιάξει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ και να τον πληρώσετε κοροϊδίστικα.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ ή ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αν και κάποιοι "τεχνικοί" προσπαθήσουν να σας υποδείξουν ότι επιβάλλεται η αλλαγή κεραίας με δήθεν ΕΙΔΙΚΗ... απλώς για να σας χρεώσουν παραπάνω.
Προσέξτε μην πέσετε θύματα επιτήδειων. Προσέξτε μην παραδώσετε το πορτοφόλι σας σε τεχνικούς που θα σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες απλά για να σας το αδειάσουν.

Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν πέσετε θύματα. Ρωτήστε, μπείτε στην σελίδα της Digea και λύστε τις απορίες σας.
Θα βρείτε πολλές χρήσιμες συμβουλές, για να ενημερωθείτε.

Και για να μην πουν κάποιοι ότι πως τα ξέρουμε όλα αυτά κλπ κλπ. Η Επίγεια ψηφιακή μπήκε σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Αθήνα στο κέντρο εκπομπής Υμηττού.
Λέτε όλος αυτός ο κόσμος να έτρεξε να πάρει καινούρια κεραία δήθεν κατάλληλη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
Ας σοβαρευτούμε. Ασφαλώς και όχι. Δεν έτρεξαν να βάλουν καινούριες κεραίες. Συνεπώς δεν χρειάζεται και εσείς να βάλετε τις δήθεν "ειδικές για την ψηφιακή" που θα προσπαθήσουν να σας βάλουν το χέρι τους μέσα στο πορτοφόλι σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ. ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ. Ενημερώστε τους γονείς σας, τους θείους σας τους παππούδες σας τις γιαγιάδες σας...
Ενημερώστε τους για να μην τους πιάσουν στον ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.