Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Την υποχρεωτική αναγραφή της μείωσης ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους θα προτείνει ο ΣΕΤΕ

Αύξηση των τουριστικών εσόδων της χώρας, σημαντικά μεγαλύτερη από την αύξηση των αφίξεων, δείχνουν τα ως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΣΕΤΕ.

Οι ιδιαίτερα .......

θετικές αυτές εξελίξεις αναμένεται να αντικατοπτριστούν τους επόμενους μήνες τόσο στην πορεία του φετινού ΑΕΠ όσο της ανεργίας, σημειώνει στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η μείωση του ΦΠΑ της εστίασης από την 1η Αυγούστου, αναμένεται να λειτουργήσει πολύ θετικά, αρκεί να περάσει στον Έλληνα και ξένο καταναλωτή και να εκδίδονται όλες οι αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η μόνιμη εφαρμογή του μέτρου, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του 2014 και μετά.

Στην επερχόμενη σύσκεψη, την Κυριακή 21.07.2013, με τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, ο ΣΕΤΕ θα καταθέσει προτάσεις άμεσης τριήμερης σφράγισης των καταστημάτων που δεν εκδίδουν αποδείξεις αλλά και διαγραφής των οριστικά καταδικασθέντων για φοροδιαφυγή, από τα μητρώα των συνδέσμων όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Τέλος, ο ΣΕΤΕ θα προτείνει την υποχρεωτική αναγραφή της μείωσης ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους και άλλα πρακτικά μέτρα, ώστε να περάσει η μείωση του ΦΠΑ άμεσα στην τελική τιμή.

kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.