Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ανασφάλιστα εκατοντάδες αυτοκίνητα στη Μεσσηνία, μετά το κλείσιμο ασφαλιστικής εταιρείας

Λουκέτο έβαλε τις προηγούμενες ημέρες η ασφαλιστική εταιρεία Διεθνής Ένωση, ύστερα από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος. Έτσι, μένουν ανασφάλιστα 180.000 αυτοκίνητα, κυρίως επαγγελματικά, όπως ταξί, φορτηγά, ενοικιαζόμενα ΙΧ, καθώς το 80% του χαρτοφυλακίου της αφορούσε τον κλάδο ζημιών αυτοκινήτου. Εκατοντάδες από τα αυτοκίνητα βρίσκονται στη Μεσσηνία, καθώς η «Διεθνής Ένωση» διατηρούσε υποκατάστημα στην Καλαμάτα.
Η εταιρεία δεν ........

μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,4 εκατ. ευρώ, που είχε ζητήσει η ΤτΕ, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.
Η περιδίνηση για τη Διεθνή Ένωση ξεκίνησε ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα τον Ιούλιο 2012, όταν είχε υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ. Κατάφερε να καλύψει μόλις 2,01 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεγάλο τμήμα των κεφαλαίων αυτών προήλθε από συμμετοχές των 350 εργαζομένων της. Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο 15νθήμερο 20.000 και πλέον ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν να αλλάξουν ασφαλιστική εταιρεία.

Ανάκληση άδειας
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της ΤτΕ αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Και αυτό, επειδή «η εταιρεία παρουσίαζε σημαντική έλλειψη κεφαλαίων με αποτέλεσμα να μη διαθέτει ούτε το αναγκαίο ελάχιστο περιθώριο φερεγγυότητας, ούτε επαρκή ασφαλιστική τοποθέτηση - απαιτήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο, είναι αναγκαίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κάθε δικαιούχου αποζημίωσης».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 28 Ιουνίου η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης έχει ζητήσει από τη διοίκηση της εταιρείας να καταθέσει κατ’ ελάχιστον κεφάλαια ύψους 6,42 εκατ. ευρώ, έως την 15η Ιουλίου 2013, ενώ δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας της εταιρείας και ανεστάλη η δυνατότητα νέων ασφαλιστικών εργασιών έως και τη λήξη της προθεσμίας που δόθηκε για την υλοποίηση της αναγκαίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Η εταιρεία δεν μπόρεσε στη διάρκεια της παράτασης αυτής να ενισχυθεί κεφαλαιακά για την κάλυψη των ανωτέρω ελλειμμάτων. Προς το παρόν, διορίστηκε επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης η κυρία Αντιγόνη Βαφείδου, η οποία με τη σειρά της θα καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο αίτημα περί διορισμού Εκκαθαριστή.

Σημειώνουμε ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου ισχύουν για 30 μέρες από σήμερα και καλύπτουν μόνο υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες τρίτου. Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχημα μέσα στο διάστημα των 30 ημερών, ο παθών θα αποζημιωθεί από το «Επικουρικό Κεφάλαιο».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.