Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η επιβράβευση του …τζίτζικα!

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Από παιδιά όλοι ζυμωθήκαμε με τους μύθους του Αισώπου, που με το λογοτεχνικό είδος της αλληγορίας, περνούσε μηνύματα στην κοινωνία.
Έτσι ο τζίτζικας .....

στο μύθο, σηματοδοτούσε τον τεμπέλη λάτρη των απολαύσεων και της καλοζωίας, ενώ ο μέρμηγκας το συνεπή και προνοητικό εργάτη που αγωνιούσε για το μέλλον και μεριμνούσε γι΄αυτό.

Φθάσαμε στην κοινωνία του 21ου αιώνα ,ο μύθος αυτός να είναι τραγικά ανατρεπτικός και να υπερισχύουν τ΄αντίθετα από όσα ίσχυαν διαχρονικά στις κοινωνίες, όπως την εποχή του 6ου πχ αιώνα, όπου έζησε ο αρχαίος μυθοποιός.
Στο ζοφερό σήμερα, βλέπουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες να επιφέρουν αντίθετα των προσδοκομένων αποτελέσματα. Έτσι εμμέσως μεν, σαφώς δε, βλέπουμε την …ποινικοποίηση της εργατικότητας, της αποταμίευσης και της απόκτησης κάποιας στοιχειώδους περιουσίας . Ακόμη, την ισοπέδωση της ζωής των μεσαίων κοινωνικά στρωμάτων και τον εξαναγκασμό σε οικονομική αποψίλωση όσων μέχρι σήμερα ήσαν συνεπείς και με κόπο έβαλαν το λιθαράκι της προσωπικής τους προόδου.
Όσοι λοιπόν είχαν την ατυχή έμπνευση να αποκτήσουν ακίνητα,να αποκτήσουν αγροτεμάχια, να επενδύσουν στη γη και να επεκτείνουν γενικά την ακίνητη περιουσία τους είναι στο μάτι του κυκλώνα, πληρώνοντας και ξαναπληρώνοντας μέχρι και τέσσερις φόρους κάθε μήνα.

Έπειτα έχουμε τις περικοπές αποδοχών όσων εργάσθηκαν και πλήρωσαν με το παραπάνω εισφορές ,περίθαλψη και φόρους, τις αναδρομικές περικοπές και γενικά την εξαθλίωση του οικονομικά υγιούς μέρους της Ελληνικής κοινωνίας.
Αυτή η μερίδα Ελλήνων, με τις ακολουθούμενες πολιτικές, εξομοιώθηκε πλέον με όσους ίσως δεν εργάσθηκαν καίτοι μπορούσαν να το κάνουν, που επέλεξαν έναν ανέμελο τρόπο ζωής , που ζούσαν πλουσιοπάροχα με δανεικά από κάρτες , δάνεια κλπ. και που σήμερα εξαγριωμένοι για τις….ανισότητες, βάλλουν πυρ ομαδόν κατά όσων κρατούν στοιχειωδώς ένα επίπεδο διαβίωσης, συνεπικουρούμενοι και από πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Οι Έλληνες δυστυχώς εγκλωβίσθηκαν μέσα σε αυτές τις ψευδεπίγραφες και επικίνδυνες αντιπαραθέσεις , ενώ η διαίρεση του λαού, ανοίγει την κερκόπορτα σε δυσβάσταχτα μέτρα κατά των εντίμων φορολογουμένων που μονίμως είναι τα εξιλαστήρια θύματα.
Εμείς λοιπόν που πάθαμε τόσα, ζητούμε εναγωνίως από τους υπευθύνους να μάθουμε τι απέγιναν όσοι έβγαλαν λαθραία τα χρήματά τους στο εξωτερικό, τι απέγινε με τις περιβόητες λίστες των φοροφυγάδων, τι μέτρα παίρνονται για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και καπνικών και πόσες κατασχέσεις περιουσιών και παραδειγματική τιμωρία επεβλήθη σε διαπιστωμένες παραβατικές συμπεριφορές επιόρκων λειτουργών.

Ζητούμε την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου , την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, την ισόρροπη φορολόγηση και την ομαλοποίηση της αγοράς που έχει απορρυθμιστεί εντελώς και η όποια ευθυγράμμισή της σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς, φαντάζει ακόμη πολύ μακριά.
Ζητούμε να πληροφορούνται οι πολίτες για τον πραγματικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην κατάσταση που έχουμε βρεθεί ως Χώρα, η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία που ορίζεται από το Σύνταγμα και αν πράγματι παρεμβαίνει εκεί που επιβάλλεται , χωρίς εξαρτήσεις και συντεχνιακά οφέλη.
Ζητούμε τη διαφάνεια της δημόσιας ζωής και την αξιοποίηση των εντίμων και ικανών Ελλήνων.

Ζητούμε την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.
Ίσως όσα ζητούμε φαντάζουν πολλά και δύσκολα, αλλά εδώ που φτάσαμε είναι απολύτως αναγκαία και ιδιαιτέρως χρήσιμα.
Τα όσα βιώνει η δική μας γενιά, δεν περικλείει πολιτικά χρώματα, αλλά μόνο την αναγκαιότητα επίλυσης και διεξόδων.

Κατόπιν αυτών, ζητώ τόσον εγώ όσο και οι συμπατριώτες μου, απαντήσεις για το δέον γενέσθαι, από όλους τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος της Μεσσηνίας , είτε ευρίσκονται στην Κυβερνητική πλευρά που ομολογουμένως σηκώνει και το βαρύ φορτίο της υλοποίησης, είτε στις αντιπολιτεύσεις που επιβάλλεται να συνθέτουν και όχι να διχάζουν!

1 σχόλιο:

  1. Ήταν καλοκαίρι στο δάσος έκανε τρομερή ζέστη και ο μέρμηγκας ήταν έξω καταϊδρωμένος και κουβαλούσε ένα τεράστιο σπυρί από σιτάρι...
    Εκεί που που το έσπρωχνε ακούει ένα φρενάρισμα: ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΙΙΙΙΙΙΙΙιιιιι... γυρνάει και τι να δει!!!!!

    Ο τζίτζικας μέσα σε ένα MERCEDES CABRIO SL 500 με δύο θεογκόμενες!
    -"Έλα ρε φίλε τι κάθεσαι και κουβαλάς εκεί ;;;;" του λέει ο τζίτζικας...
    -"Αδερφέ,χειμώνας έρχεται και μαζεύω προμήθειες.
    -"Καλά τρελός είσαι ρε... πάμε εδώ στην παραλία να κάνουμε το μπανάκι μας έχω και τα δύο μωρά μαζί ... κοίτα πως σε κοιτάνε ρεεεε...Παραλία, Μπανάκι, BEACH BAR και σφηνάκια.. "
    -"Όχι ρε φίλε δεν μπορώ έχω δουλειά ακόμα, εμένα η αποστολή μου είναι να αποταμιεύω το καλοκαίρι προμήθειες για τον χειμώνα."
    -"Καλά ρε φιλαράκι δεν πειράζει τα λέμε ... να ξέρεις εσύ χάνεις!!!"

    Φεύγει ο τζίτζικας, αναστενάζει ο μέρμηγκας και συνεχίζει το κουβάλημα....
    Περνάνε κάνα δυο βδομάδες εκεί που ήταν ο μέρμηγκας πάλι στο δάσος και μάζευε τροφή (ντάλα ο ήλιος) σκάει μύτη το γνωστό φρενάρισμα:
    ....ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.. ..

    Γυρνάει ο μέρμηγκας με βαριά καρδιά και τι βλέπει;;
    Ο γνωστός τζίτζικας με ένα JEEP 4 x 4 GRAND CHEROKEE και από πίσω κοτσαδούρα με ένα κότερο 20 μέτρα!!!!
    Πάνω στο κότερο 4 θεογκόμενες 2μετρες να τον χαιρετάνε!!!
    -"ΦΙΛΑΡΑΚΙ!!!"φωνάζει ο τζίτζικας!
    -"Καλημέρα ." του απαντάει ο μέρμηγκας με ξεψυχισμένη φωνή!
    -"Aντε, παράτα το κουβάλημα και ανέβα στο εργαλείο μαζί με τα κορίτσια ! πάμε ΜΥΚΟΝΟ τριήμερο!"
    -"...εεεεε... ξέρεις έρχεται χειμώνας και αν δεν μαζέψω τροφή θα πεινάσουμε..."
    -"ΡΕΕΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ!!! Μαζεύεις από βδομάδα τροφή ! καβάλα να φύγουμε. Τα κορίτσια σε περιμένουν πώς και πως! κοίτα κορμιά κοίτα ρεεε πως σε κοιτάνε!!!!!"
    -"...όχι ρε φίλε δεν μπορώ".
    "ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ!!!! ΧΑΖΟΣ τι να σου πω ...." του λέει ο τζίτζικας και βάζει μπρος και την κάνει......

    Περνάει το καλοκαίρι, περνάει το φθινόπωρο και έρχεται ο χειμώνας.
    Έξω έχει 2 μέτρα χιόνι και ο μέρμηγκας είναι αραχτός στην πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι... χαζεύει τηλεόραση και τσιμπολογάει από ένα σπυρί σιτάρι

    Ξαφνικά χτυπάει η πόρτα:
    "ΤΑΚ ΤΑΚ ΤΑΚ" και ακούει μια φωνή:
    -"ΦΙΛΑΡΑΚΙΙΙΙΙΙΙ"
    Σηκώνεται αργά αργά και πάει στην πόρτα... ανοίγει την πόρτα και κοντεύει να πάθει έμφραγμα!

    Ο Τζίτζικας με στολή Χιονοδρόμου κασκολάκι και γυαλιά να του χαμογελάει και πίσω του το γνωστό JEEP με αλυσίδες και από πάνω φορτωμένο με πέδιλα του σκι ! Μέσα στο JEEP δύο ξανθές μοντέλες να του χαμογελάνε!!!
    "Έχεις 10 λεπτά καιρό να ετοιμαστείς και να κατέβεις να φύγουμε! Έχω κλείσει ΣΑΛΕ στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ και θα πάμε για σκι με τα κορίτσια... άντε κατέβα!"
    ... Άφωνος ο μέρμηγκας έχει καταπιεί τη γλώσσα και έχει μείνει με ανοικτό το στόμα....
    "A ντε ρε μη χαζεύεις... ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ Γρήγορα!!! Τα κορίτσια ανυπομονούν να σε γνωρίσουν!!!!"
    -"Εεεε, Φίλε μου τζίτζικα δυστυχώς δεν μπορώ να έρθω σήμερα μαζί σου, η αποστολή μου είναι να
    καταναλώσω τώρα το χειμώνα τις προμήθειες που έκανα το καλοκαίρι αλλά σε παρακαλώ πολύ κάνε μου μια χάρη!

    -Ότι θέλει το φιλαράκι μου!!
    -"Αν τύχει και δεις τον ΑΙΣΩΠΟ..., πες του ότι ΓΑΜ@@@ΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.