Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Οι απολύσεις πυροδοτούν εκλογικά σενάρια

Το θερμό φθινόπωρο που έρχεται φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι κοινωνικές εντάσεις που προκαλεί η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας δημιουργούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας σε συνδυασμό με τον εύθραυστο χαρακτήρα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε .........

αναλυτικά σε σύσκεψη συνεργατών του πρωθυπουργού η πιθανότητα να μην αντέξει η κυβέρνηση, ειδικά εφόσον η Τρόικα εξακολουθήσει να δείχνει αδιαλλαξία και τιμωρητική διάθεση.

Το «παρών» των βουλευτών της ΝΔ Ν. Κακλαμάνη και Δ. Κυριαζίδη στην τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακά και η αναγκαστική αλλαγή θερινού τμήματος για τους βουλευτές Γ. Βλάχο (ΝΔ) και Θ. Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να μην καταψηφίσουν είναι ενδεικτική της δυσκολίας που θα υπάρξει σε οποιαδήποτε επόμενη ψηφοφορία στη Βουλή, εφόσον αφορά τέτοιου είδους ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάρης Κουκουλόπουλος που καταψήφισε το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τη δημοτική αστυνομία δεν έχει καν αντικατασταθεί στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει την αμηχανία και τη δυσκολία της ηγεσίας να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα.

Άλλωστε, η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ότι η Τρόικα παίζει με την πολιτική σταθερότητα, δεν αποτύπωνε απλώς τις προσωπικές του σκέψεις αλλά τη νέα στρατηγική της κυβέρνησης που θα επιχειρήσει να πολιτικοποιήσει τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, προειδοποιώντας ότι όσο πιέζουν τόσο πιο κοντά φέρνουν τις κάλπες.

Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.