Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίστηκε με τροπολογίες το άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακές

Υπερψηφίστηκε τελικά, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που έβγαλε: 52 «ναι» και 44 «όχι» σε σύνολο 96 ψηφισάντων βουλευτών λόγω της σύνθεσης του Θερινού Τμήματος της Βουλής.
Με τις τρεις τροπολογίες που συμπεριέλαβε ο υπουργός .......

κ. Χατζηδάκης, εκφράστηκε η αποδοχή του νομοσχεδίου από τον εμπορικό κόσμο.

Να σημειωθεί ότι την ύστατη ώρα στη βουλή κατατέθηκε τροπολογία 25 βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με την οποία, οι συμβεβλημένοι με σύμβαση franchise να μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές. Η τροπολογία, παρ΄ ότι ήταν εκπρόθεσμη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης την αποδέχθηκε. Τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία, κατά την οποία υπήρξαν βουλευτές (Τ. Κουίκ και Β. Οικονόμου) που την υπερψήφισαν ενώ καταψήφισαν το άρθρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές... Από την αντιπολίτευση, εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις για την «εξυπηρέτηση των αλυσίδων»

Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης που έγινε δέκτης παραπόνων από την αντιπολίτευση, απάντησε ότι επιτρέπεται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου και ότι εφόσον την αποδέχεται η κυβέρνηση, θα ετίθετο σε ονομαστική ψηφοφορία, όπως και έγινε και τελικά η τροπολογία υπερψηφίστηκε.

Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.